zahir je napisao/la:
Interesuje me da li dok vidiš te boje, dobijaš i spoznaju o čemu se zapravo radi, bilo da je u vidu glasa koji ti objašnjava šta je šta, ili u obliku neposrednog znanja o tome?
Ne znam točno na koje boje misliš, gdje sam ih spominjao?
Kad pričaš o glasu vjerovatno misliš na izaslanika sanjanja, ja svojeg čujem vjerovao ili ne čak i na javi, može mi odgovarat na jednostavna "da/ne" pitanja kroz nekakav šum u ušima. (btw ako me itko ikad bude imao potrebu proglasit ludim samo neka isprinta ovu rečenicu i pokaže stričeku psihijatru

) no sad kad to spominješ, već dugo nisam postavljao pitanja u sanjanju. Naučio sam mnoge stvari u sanjanju, razne zanimljive tehnike i procese koje sam vjerovatno naučio od anorganaca no ne sijećam se točno KAKO, u tome je stvar.
(Jedan primjer: Recimo ja mijenjam snove ne buđenejm u novi san, ne pretapanjem detalja snova kao Carlos nego jednostavnim i efektnim prolaskom kroz bilo koji - prozor u snu. Bilo koji prozor je put u novi san, novu skupnu točku.)zahir je napisao/la:
A za ovu "blokadu" koju pominješ kad pokušavaš da vidiš, probaj se izderati na njih. Ima da crknu od smeha. Šalim se, iako dreka u snu ume da bude efikasna, mada mislim da troši dosta energije. Zapravo, mislim da za viđenje u snu nije potrebna ni dreka, niti bilo šta slično. Samo namera.
Naravno no tako bi mogao reć za bilo koju akciju na ovom svijetu. (znate ljudi, za uništit neprijateljski tenk ne treba vam raketni bacač, samo namjera

) i uvijek bit u pravu.
Mali prst je elegatnije riješenje od deranja no sa malo vježbe vjerovatno je za to dovoljna samo namjera kao što kažeš no ja sam u snovima zbunjen i smušen pa mi bilo koja pomoć i tehnika dobro dođe.

Tko će se još sjetit da treba namjeravat da bi namjeravao da namjeravaš

Zaboravit tko sam, što sam i gdje sam dok uspijem nešto takvo

A treba samo dignut mali prst.
zahir je napisao/la:
S tim u vezi stoji stvar koju mogu nazvati "hodanje na prstima, kroz snove". To bi bio neki način življenja svog života, krijući se od samog sebe. Tu mislim na način na koji je moguće pomalo se "sakriti" od svog ega, ili njegovih želja. Isto to može da se primeni i u snovima, a tako postajemo "nevidljivi" i ne privlačimo nepoželjne, "strane" energije u svoj san. Tako nekako shvatam ono nesretno prevedeno "kočoperenje kočoperca".
Zanimljivo viđenje, hvala.
I malo ću više pokušat pitat u snovima, zaboravio sam na to potpuno. Možda mi moj beskorisni izaslanik napokon može pomoć u nečemu.