prasimix je napisao/la:
Jack987 je napisao/la:
Pa možda je stvar da umire samo materijalno tijelo... e sad... koliko ti je tijela potrebno da bi naučio lekcije koje su potrebne u 3. denzitetu? Sad... iamo ti individualnu dušu ili ne... svejedno... Organski portali možda "pune" kolektivnu svijest sa svojim doživljajima, a možda je to i potrebno sve "na početku" inkarnacija na 3. nivou. Ili, recimo, više kao lakši prijelaz iz 2D u 3D... faza prilagodbe?!?
Razumio sam to s prvom smrću u kojoj umire fizičko tijelo. Razmišljam da li bi onda "druga smrt" označavala i konačno spajanje "bestjelesnog dijela" (spiritualno-eteričkom tijelo?) OP-a s "bazenom duša" kojem je pripadalo?
Mislim da bi se mozda mogla tako protumaciti "druga smrt" kada su u pitanju organski portali. Ako se dobro secam, njihova prirodna funkcija je bila ta da se delic "kolektivne duse" individualizuje i izgradi sebi vezu sa "visim centrima" odnosno "dusom", i to najpre preko mentalnih programa kojima su OP-ovi izlozeni u ljudskom telu, odnosno "licnosti", i naravno pod uticajem ljudi sa "dusom". S obzirom da je njihova prirodna funkcija promenjena, kao i mentalni programi/misaoni koncepti koji su sada u svojoj sustini entropicni i de-evolutivni, sadasnji organski portali vise nemaju mogucnost da izgrade sebi individualnu dusu, a i nemaju od koga da nauce kako se gradi "dusa", ali zato njihov deo "kolektivne duse" biva uoblicen iskljucivo i samo prema njihovoj licnosti dok su u fizickom telu. Pa onda kada umre telo, taj deo kolektivne duse/energije jos uvek ima odlike te licnosti, ali zbog toga sto se nije razvila individualna veza sa "visim ja/dusom", odnosno
frekvencija je ostala ista kakva je i bila pre rodjenja u fizickom telu, ta "dusa" se vraca tamo gde i frekvencijski pripada, u taj tzv "bazen dusa", a licnost se raspada, jer i onako je samo skup automatizovanih programa bez sustinske slobodne volje, i to se mozda moze nazvati "druga smrt". A moguce je i da lupam.
Mozda se ceo proces moze porediti sa prelaskom zivotinja tj svesti drugog denziteta na visi nivo, s tim sto bi to bilo napredovanje a ne stagnacija kao kod OP-ova, i to se obicno desava kada zivotinja ima bliskih odnosa sa visom svescu tj ljudima, koji svojim delovanjem uticu na zivotinju na nacin na koji niko drugi ne utice na nju u prirodi i koji izlazi iz jednostavnih mentalnih/instiktivnih programa po kojima se zivotinja inace ponasa. Odnosno, kada neka 2D svest, npr pas dobija kroz ceo zivot individualnu paznju od coveka kakvu nikada ne bi mogao da dobije od drugih pasa, frekvencija njegove "duse/svesti" se menja i ona se nakon fizicke smrti ne moze vratiti u "bazen dusa" zivotinja jer to vise nije ta frekvencija, pa onda odlazi tamo gde takva frekvencija odgovara, odnosno u kolektivnu svest organskih portala, sto je u stvari prelazni oblik izmedju 2D i 3D.
Citat:
Isto tako interesatno mi je koliko je polemike oko toga postoji ili reinkarnacija ili ne i čini mi se da su i zagovornici i protivnici u pravu (moguće da i jedni i drugi govore ono što na neki način duboko u sebi osjećaju).
Lepo receno.