Sada je: ned jul 20, 2025 11:11 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: uto mar 02, 2010 7:46 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:
kundalinija(energetskog tjela) vec se samo osjeti radost, snaga, optimizam, ljubav i one ostale price o sposobnostima covjeka kad mu je kundalini budna...

Hvala!
Ljepo si to opiso.

Osjecam vec dugo vremena tu radost snagu optimizam i ljubav.

Kaj se tic boja vidim svakakve, tirkizne, plavkaste, zute, crvenu pa cak i crnu.
Oblik tih boja je nekako u vlaknastim krugovima valova, koje mi se razljevaju.
Rijetko da je mijesanje kad je jedna rcimo tirkizna onda su valovi stalno takvi pa drugi dan druga boja itd.
Rcimo upali win media player i stavi spiks: spike oblik boja dok muzika svira, tocno u takvim oblicima mi se pojavljuju.

Vrh

PostPostano: sri mar 03, 2010 12:06 am 
Početnik

Dugo, dugo vremena se nisam sjetila niti jednog sna i eto prije par mjeseci desilo se cudo. Imala sam nekoliko vrlo malih i nekih maglovitih, no ipak sam ih se sjetila.
Bio je samo veliki predivni cvijet negdje daleko na nekom preljepom mjestu, no sam cvijet je bio dovoljan. Bio je ogroman i ruzicast (to je nekako boja kojom bi se dalo opisati na nasem jeziku), ali u biti ne znam ni ja koja je boja, jer za tu boju nema rječi.
Toliko me opcinio sam cvijet i ta boja da sam gledala i gledala u njega i jednostavno ga htjela ubrati, samo da odnesem sa sobom to sto sam dozivjela gledajuci.
Bio mi je nekako poznat, ali ne znam od kuda. Uglavnom nisam ga ubrala, ne znam zašto :dontknow: i onda sam se probudila.

Opcenito ne znam sto bi to sve moglo znaciti no pricao si o bojama pa me eto potaklo da ovo napisem.

Vrh

PostPostano: sri mar 03, 2010 7:12 pm 
Član foruma

@white deer, zanimljivo je to da vidis i crnu...neznam sta bi to znacilo ili moglo biti...crna i bjela i nisu boje, kaze se da od njih nastaju sve druge...inace one druge i jesu od nasih vitalnih centra, i primjetio sam da se i mjenjaju, kao naprimjer da nije tamno plava vec svjetlo plava...
u jednom djelu od carlosovih knjiga, mislim da je bilo u moc tisine, gdje u jednom recenici don juan spominje te bljeskove boja, rekao je nesto slicno, da prije ulazska u totalnu unutrasnju tisinu da prije toga se pojavljuju boje....vise puta sam citao tu knjigu ali mi je tek postala ta izjava svjesna kad sam dozivio bljeskove boja...

isto tako dozivljavam ono krckanje u vratu, ono sto kaze don juan kao da se lomi drvo, to je govorio u vezi dvojnika koji izlazi na vrhu glave i prie toga se cuje to krckanje...to osjetim i to krckanje u vratu je kundalini energija koja se sve vise i vise probija do centra glave...

na prvi pogled mozda to nema veze s temom sanjanja ali kad dvojnik se probije do vrha glave i izvan njw onda ce sve biti san, ili kao sto kaze decak, bicemo budni...

@medo brundo, sigurno je dobro sanjati cvjet, cvjet je uvjek nesto ljepo, nesto sto raste i razvija se samo da mu se divi, i tad jos tako ljepe neopisive boje...:)

neki cak samo sanjaju crnobjele snove...

Vrh

PostPostano: čet mar 04, 2010 7:33 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:
@white deer, zanimljivo je to da vidis i crnu...neznam sta bi to znacilo ili moglo biti...crna i bjela i nisu boje, kaze se da od njih nastaju sve druge...inace one druge i jesu od nasih vitalnih centra, i primjetio sam da se i mjenjaju, kao naprimjer da nije tamno plava vec svjetlo plava......

Eto juce me bas ljubicasta oprala i iso okrugli val od ajmo reci glave pa se umanjivo sve do beskonacnosti. Bilo je ljepo posebno. Do sad su isli samo ljevo desno.

Da crnu vidim u istim valovima krugovima onako je jako crna ko nafta.
Neznam od kud dolazi.

Inace sanjanje mi je svjesno nisam nikad tako isao kroz boje u snove mada ih dugo vidim i uzivam u njihovim igrama.

Vrh

PostPostano: čet mar 04, 2010 7:37 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:

isto tako dozivljavam ono krckanje u vratu, ono sto kaze don juan kao da se lomi drvo, to je govorio u vezi dvojnika koji izlazi na vrhu glave i prie toga se cuje to krckanje...to osjetim i to krckanje u vratu je kundalini energija koja se sve vise i vise probija do centra glave...

na prvi pogled mozda to nema veze s temom sanjanja ...

Ma ima veze sve ima veze, odvaja se svjest od tjela.
To krckanje je kod mene uvijek prisutno kad svjest izlazi van na vrhu glave.

Vrh

PostPostano: čet mar 04, 2010 11:00 pm 
Član foruma

zanimljivo je sve to i ima veze...:)

kazes odvaja se svjest od tjela, sve je to jedno te isto samo ga svako na svoj nacin gleda i naziva, moj pogled je taj da se moje tjelo ne odvaja od svjesnosti vec da pocinje biti svjesno i svjesnost pocinje biti svjesno tjela i da su jedno te isto...

sve sto kazemo o tome je samo filozofija, vise volim praksu...i price o praksi...

kako ti ulazis u svjesne snove?

Vrh

PostPostano: pet mar 05, 2010 12:18 am 
Član foruma

Vag je napisao/la:
odvaja od svjesnosti vec da pocinje biti svjesno i svjesnost pocinje biti svjesno tjela i da su jedno te isto...

sve sto kazemo o tome je samo filozofija, vise volim praksu...i price o praksi...

Ja u tome trenu osjecam odvojenost onda mi je svjest kao slobodna bez tijela a tijelo lezi tu je tijelo pasivno a svjest je aktivna. Sve u svemu kuzimo se i meni je prioritet prakticni dio nema nista od filozofiranja.

Jednostavno se probudim tamo koda je neki prekidac u meni.
Godinama sam se mucio i nista a onda se desilo samo od sebe a to pise i u knjigama da se samo mora biti uporan a kad se pocne desavati onda ide dalje samo bez problema. Nekad mi nema ni razlike izmedju ovdje ove svjestosti i one koda samo skliznem, samo mi je tamo intenzivnije sve sto mi se materijalizira.

Vrh

PostPostano: pet mar 05, 2010 11:37 am 
Član foruma

white deer je napisao/la:
Vag je napisao/la:
odvaja od svjesnosti vec da pocinje biti svjesno i svjesnost pocinje biti svjesno tjela i da su jedno te isto...

Ja u tome trenu osjecam odvojenost onda mi je svjest kao slobodna bez tijela a tijelo lezi tu je tijelo pasivno a svjest je aktivna. Sve u svemu kuzimo se i meni je prioritet prakticni dio nema nista od filozofiranja.

Jednostavno se probudim tamo koda je neki prekidac u meni.
Godinama sam se mucio i nista a onda se desilo samo od sebe a to pise i u knjigama da se samo mora biti uporan a kad se pocne desavati onda ide dalje samo bez problema. Nekad mi nema ni razlike izmedju ovdje ove svjestosti i one koda samo skliznem, samo mi je tamo intenzivnije sve sto mi se materijalizira.

bas super...:)
ja nisam bas bio uporan, kao djete sam vec imao lucidne snove, i onda kao mladic sam dobio posjete od tih anorganaca i oni su me manje vise naterali da se bavim snovima, prvi put sam svjesno sam od sebe sanjao kad sam si pogledao u ruke u snu...inace sam imao i dozivljaja u javi da odjednom kad se smirim i zatvorim oci da pocnem da letim unatrag, nevjerovatnom brzinom, u nekom crnom prostoru, jednom sam u tom crnom sebe vidio kao blic koji leti unazad, kad mi se to desavalo u javi, nikad nisam mogao uspjeti ostati do kraja u tom stanju, da vidim kud cu to doci...onda mi se to desilo u polu snovima i tu sam dva puta izdrzao do kraja i stigao sam na kraj tog leta...neznam sta je to bilo i bilo je to davno i vise toga nemam...inace od malena sanjam svoj zivot, svoju buducnost i to mi je ludo, ponekad sam imao i snove koje su bile buducnost svjeta, a lucidni su mi postali rjetki, a tek ono pravo sanjanje za to se jos vald moram potruditi...a i ova realnost mi je vise san nego kad sanjam, lude stvari dozivljavam kao u snu...

Vrh

PostPostano: pet mar 05, 2010 5:07 pm 
Član foruma

Onda, white deer, šta radiš u tim svesnim snovima,kad kažeš da nemaš više nesvesnih?

Vrh

PostPostano: sub mar 06, 2010 2:16 pm 
Član foruma

zahir je napisao/la:
Onda, white deer, šta radiš u tim svesnim snovima,kad kažeš da nemaš više nesvesnih?

Kočoperim se.

Vrh

PostPostano: sub mar 06, 2010 4:41 pm 
Moderator

Skoro svaki dan imam jake žive snove, ali imao sam dva zanimljivija svjesna sanjanja u zadnje vrijeme. To su oni koje najviše volim, jer mogu promatrati i osjetiti što se događa sa percepcijom i naslutiti mehanizme stvarnosti.

U jednom sam ja mijenjao obličje i vježbao to, svijet je bio kakav je, normalan. To je relativno lako, nije da se kraviš tamo i vrištitš ko da se pretvaraš u vukodlaka.

A u drugom sam ja bio normalan, ali mijenjao svijet oko sebe, baš ko da ga osjećam i ko da je dio mene. Ovo drugo je čudniji osjećaj, tamo znam točno što radim, ali ne mogu ništa smisleno reči o tome.
Svaki put kad se promjeni svijet, osjeti se kratak trzaj. Osjeti se otpor, tu treba energije da se nešto pokene, desi. Otpor je valjda posljedica tonala vremena, kolektivnog nesvjesnog, ustrajanja ljudi u tome.
Neka sila, valjda vibracijska, drži sve sljepljeno kako jest i čim netko nešto razmakne, pa pusti, desi se ko da je netko napeo gumu pa pustio i onda guma lupi na mjesto, kako treba biti.

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 9:07 pm 
Član foruma

Kočoperim se.

Možeš li objasniti kako se to kočoperiš?

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 9:29 pm 
Član foruma

Kada se dogodi svjesnost u snovima tj. treca vrata sanjanja onda tragac traga tamo.
Tragacki se izvlaci energija iz svijeta anorganskih bica.

U tom trenu mimomilazimo anorganska bica ali i dalje se koristimo njihovom energijom.
Treba se usuljati medju anorgance ali ne dopustiti da oni vode.
Za tako nesto svaki tragac mora vec imati dovoljno energije jer bez nje to nije moguce izvoditi. Upravo je zato bitno zanati traganje i sanjanje da bi se traganje koristilo u sanjanju.

Uvijk se mora cekati izvidnik kako bi se moglo krenuti u svijet anorganskih bica.
Meni se uvijek izvidnik pokazuje kao neki stari indijanac i uvijek mi je na raspolaganju.

U taj svijet se odlazi zbog povecanja svjesnosti i svoje zenske prirode.

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 10:55 pm 
Član foruma

Kada se dogodi svjesnost u snovima tj. treca vrata sanjanja onda tragac traga tamo.

U tom trenu mimomilazimo anorganska bica ali i dalje se koristimo njihovom energijom.
Za tako nesto svaki tragac mora vec imati dovoljno energije jer bez nje to nije moguce izvoditi. Upravo je zato bitno zanati traganje i sanjanje da bi se traganje koristilo u sanjanju.

Uvijk se mora cekati izvidnik kako bi se moglo krenuti u svijet anorganskih bica.
Meni se uvijek izvidnik pokazuje kao neki stari indijanac i uvijek mi je na raspolaganju.

Ja nemam tu sreću (ili nesreću) da budem stalno pri svesti u snovima, ali tu i tamo nađem te anorgance koje pominješ i pomalo razgovaram sa njima. Onaj od sinoć kaže da te uopšte ne poznaje, čak i nakon što mu vizuelno prikazah stranicu ovog foruma, zajedno sa tvojim avatarom. Sigurno se jako dobro prikradaš.

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 10:58 pm 
Član foruma

da li je stvarno potrebna energija iz njihovog svjeta za nas daljni put?

najbolje se odmah prikljuciti pravom izvoru i iz njega dobivati energiju, a to je bog ili kako ga vec zvati, izvor, onaj jedan jedini...

Vrh

PostPostano: ned mar 07, 2010 10:58 pm 
Član foruma

Puno ti hvala na opisu iz Umjetnosti sanjanja. Ja sam te pitao kako ti to radiš, a ne kako je to Castaneda napisao u knjizi. Zanima me da mi opišeš svoja iskustva, ako ih imaš, naravno :)

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 12:26 am 
Član foruma

zahir je napisao/la:
čak i nakon što mu vizuelno prikazah stranicu ovog foruma, zajedno sa tvojim avatarom. Sigurno se jako dobro prikradaš.

Mozda me samo stiti iz nekog njemu poznatog razloga.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 12:35 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Puno ti hvala na opisu iz Umjetnosti sanjanja. Ja sam te pitao kako ti to radiš, a ne kako je to Castaneda napisao u knjizi. Zanima me da mi opišeš svoja iskustva, ako ih imaš, naravno :)

Pa ja to tako radim kao sto tamo pise.
Najbolje je opisano u knjizi da ja idem svoje opise raditi bilo bi glupo naspram vec opisanih don Huanovih opisa.

Iskustva dobivanja te energije su neopisive rijecima to znas dok si izravno tamo, to ni don Huan nije opisao jer je nemoguce al je opisao sve ostalo sto je mogao da bi imali vezu prema tome.
Kad ces imati dovoljno energije da uhvatis namjeru don Huanovih opisa i sta je htio reci rijecima onda ces znati, onda ce to biti znanje i nece te vise zanimati niciji opisi jer znanje je osobna spoznaja svakog od nas.

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 12:47 am 
Član foruma

Pa ja to tako radim kao sto tamo pise.
Najbolje je opisano u knjizi da ja idem svoje opise raditi bilo bi glupo naspram vec opisanih don Huanovih opisa.

Iskustva dobivanja te energije su neopisive rijecima to znas dok si izravno tamo, to ni don Huan nije opisao jer je nemoguce al je opisao sve ostalo sto je mogao da bi imali vezu prema tome.
Kad ces imati dovoljno energije i uhvatis namjeru don Huanovih opisa i sta je htio reci rijecima onda ces znati, onda ce to biti znanje i nece te vise zanimati niciji opisi jer znanje je osobna spoznaja svakog od nas.

Pa sve je to jako lijepo što ti kažeš, ali ja sam te zamolio za tvoje iskustvo, ne don Juanovo, jer ja shvaćam namjeru don Juanovih opisa, ono što me zanima su tvoji, ako ih uopće ima u što sve više sumnjam. Koja je inače svrha pisanja po forumu ako ćeš samo blesavo prepisivati ono što se može već pročitati u knjigama? Ako imaš neka iskustva, bilo bi lijepo da ih podjeliš. Recimo za početak opiši kako osjećaš anorgansku energiju, kako ti je vizualno u sanjanju izgledao njihov svijet, koju vrstu anorganskih bića si susreo, koje su im energetske boje, jesu vatreni ili vodeni, jeste li vodili dijaloge i ako jeste o čemu ste pričali, jesi susreo sanjačka tijela anorganskih bića tj. skautove ili primarna tijela anorganskih bića, da li si možda vidio ljude koje su sklopili dogovore sa anorganskim bićima, jesu li tebi možda ponudili neki dogovor?

Vrh

PostPostano: pon mar 08, 2010 12:45 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
ono što me zanima su tvoji, ako ih uopće ima u što sve više sumnjam.

U pravu si nema ih samo prepisujem iz knjige. :cry:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.