Sada je: pon maj 05, 2025 3:47 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mentalni Programi
PostPostano: uto feb 02, 2010 5:38 pm 
Član foruma

Slažem se s tim da treba krenuti od sebe (o tim već i ptice na granama pjevaju) i ne tražiti krivca u drugima za svoju situaciju, odn. svoj život!

No, ipak, dobro je poznavati stvari malo šire i imati neku 'veću sliku'! Svakom je očigledno to da u svijetu nešto ne štima. Ako to ne vidi, onda je pitanje o čemu taj čovjek razmišlja i da li uopće razmišlja?

Druga stvar je da objektivno možemo mijenjati samo sebe i poći od sebe! Radi se o općenito o svjesnosti, kako sebe, tako i svijeta. Ja nisam baš aktivni sudionik ovog foruma, ali koliko vidim, ljudi koji ovdje sudjeluju baš to i rade. Otvaraju oči (najprije sebi) i drugima (koji ovo čitaju) na probleme koji postoje. Kome se to ne sviđa, neka uživa u prostranstvima Interneta, na nekom drugom mjestu. Objektivni kritičari su svugdje dobrodošli, ali konstruktivni.

Ja u zadnje vrijeme vidim da nema ništa od toga, kritizirati sustav i 'cijeli svijet' i samo na tome ostati! Treba prije svega raditi na sebi, svojoj pravoj, unutarnjoj ličnosti, protiv ega (koji je lažna ličnost), emocijama itd. No za to potrebno je i objektivno neko znanje, informacije, literatura (koje ovdje ima, more...). Možda je ovo offtopic, ali potaknut ovom kritikom želim samo reći da sam oduševljen ovim forumom i svemu što sam ovdje pronašao! Drago mi je da ima tako svjesnih ljudi, za razliku od hrpe isprogramiranih koji vole 'sve ono što vole mladi' (sex, drugs etc.)

Želim biti objektivan i reći da mi se osobno ne sviđaju neke stvari ovdje, koje su možda prenaglašene... Ali sve u svemu, vrlo dobro! Čak odlično!
Ipak, rad na sebi mislim da je najvažniji i razvijanje svojih potencijala (informacija i meditacija), jer ako znamo nešto više, a na radimo na sebi u tom pravcu to čovjeka može samo dovesti u stanje frustracije i pljuvanja po svemu...

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 12:53 am 
Član foruma

Kakav je link na samom dnu ove stranice i čitavog foruma sa temom medresa ? :dontknow:

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 1:42 am 
Član foruma

Valjda tip što je prevodio Forum sada ima taj link.

Treba exportovat jezik prevoda, ponovo ga previesti i ubaciti na Forum ili da se "porežemo" (mi ili samo administracija) pa da se kupi nova, oficijelno lokalizovana verzija foruma. Kodam gledam neko će morat platiti da se kupi novi forum ili nova verzija foruma.

Evo, predlažem njemački WBB - WoltLab Burning Board (Only $69.99).

Primjer: Srebrenik.NETwork Forum ili Satelitski Forum.

*Jedino što nema ovako tamnu temu koja godi za noćne sate.

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 8:53 am 
Član foruma

off topic...zasto bi se placalo kad ima besplatnih...ja sam podigao nekoliko na SMF i odlicno rade

Vrh

PostPostano: ned feb 07, 2010 11:20 pm 
Član foruma

Čitam malo svoje postove po forumu i prispitujem sebe ako se je nešto promijenilo u meni.Jesam li učinio neki pomak prema.....nečemu,......nekamo???
Iskreno govoreći,mislim da jesam.Što me tjera da tako mislim,ego,najstariji od programa ili neki drugi noviji program?
Strah koji osječam jest ogroman!!!Strah da nisam dovoljno jak!!!Strah da se po ničemu ne razlikujem od drugih kapljica u slapu!!!
Taj osječaj straha koji jedva mogu da izdržim mi na neki čudan način daje snagu,ali mi na žalost nedaje nikakvu garanciju na uspjeh mojih poduhvata.
I makoliko god da sam svjestan svojih prošlih iskustava(što moram i na koji način prolaziti neko iskustvo)ništa mi ne daje garanciju fizičkog uspjeha,ali mi ta iskustva daju garanciju duhovnog uspjeha,što me valjda tješi i na taj mi način očito strah daje snagu.

Hm,ovaj zadnji dio teksta sam napisao sa suzama u očima,i sad ga čitajuči mislim da sam opisao pretvorbu negativne u pozitivnu energiju.
Hm zanimljivo,ipak lažem li ja to sam sebi?
Mislim da lažem,jer nije uvijek tako,nekad me strah jednostavno pregazi i mislim da je rezultat u gubicima i pobjedama izjednačen.Pa kako to?Kako je to moguće?
U ovom mi trenutku na um pada Borg iz "Zvjezdanih Staza".Znate ono da on/i prilagođavaju svoje štitiove nakon prvih nekoliko napada i nakon toga oružjem kojim ste ih do sad mogli ubiti više ne valja.
Jedina stvar koja mi je na umu poslije ovakve interpretacije predatora/mentalnih programa jest jedno veliko SRA..E!!!
Jesu li pod to kasiopejci smatrali kad su rekli da je dovolno da budemo 51% OPD?
Jer ako jest tako tad barem postoji NADA.
Al što me nepušta na miru da se ipak ne prepustim togu događaja koji se događaju u mojoj okolini,što me tjera da ja mislim da vidim "pravu stvar",istinu?
Gnostika,pogotovo Moravjeva i Guruđijev,sve to tako dobro opisuju da na intelektualnoj razini sve to jako dobro shvaćam,al očito ,ono što je najgore,jest da to sve trebam proći/naučiti "dušom i tijelom".
Ah,...bemti,nevolim to kad sam sebi dajem odgovore na vlastita pitanja,možda bi bilo bolje da vodim dnevnik nego da oduzimam mjesto na forumu 8) .

Eh,mentalni programi.........nemožeš s njima............,a nemožeš ni bez njih.
:occasion5: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pon feb 08, 2010 9:16 am 
Moderator

Alcy1 je napisao/la:
...Mantre itekako mogu počistiti svijest, mogu ti otvoriti čakre, mogu te spojit na bilo koju frekvenciju koju poželiš, to nije neko pitanje vjere, to je činjenica. Imaš to ritmičko ponaljanje određenih slogova i u šhamanizmu, imaš i u magiji, imaš u svim "religijama"...

Alcy1 je napisao/la:
...Imaš pravo na svoje mišljenje, iako me čudi to što pričaš za mantre, no valjda je to posljedica vanzemaljskog programiranja sirius gray tehnologije ili neznam čega ne :mrgreen: NHF šala...

Alcy1 je napisao/la:
...u biti glupo se osjecam sto takvo sta moram govorit nekome tko je napisao...

Alcy1 je napisao/la:
There is no business like new age (conspiracy, aliens, angels ..) business! People love it and buy it $$$ ! Buy my super secret book & come to my seminar! because I am planning Hawaii vacation ;)

http://www.youtube.com/watch?v=nymQwA7Rydw

:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: pon feb 08, 2010 9:42 am 
Član foruma

i kaj sa time?

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: pon feb 15, 2010 11:25 am 
Član foruma

kolos :
Citat:
deniza je napisao/la:
POZDRAV SVIMA-FENOMENALAN FORUM! :)

Forum je samo sredstvo,alat pa prema tome se može zaključiti da je forum odličan alat za osobu koja se zna služiti tim alatom.
Ono što je meni fenomenalno su ljudi koji omogućuju postojanje tog alata :occasion5: :occasion5: :occasion5: .

deniza:
Citat:
Za mene je forum informacionog karaktera,za sada,i lepo sam se osecala citajuci vecinu
tekstova,jer su mi sve teme zanimljive.Pohvalivsi forum,naravno da se pohvala prvenstveno
odnosi na ljude koji su ga osmislili.To se meni podrazumeva [-o< .Prvi pogled na forum me
je podsetio na divna,davna vremena,osnovna skola/mislim cetvrti osnovne/,tako nekako,kada
sam kupovala casopis Galaksija,koji sam prosto gutala.Samo to,nista dublje.Ne dozivljavam forum kao alatku/ne volim mentalne alatke/,a mozda ih zato i ne volim jer ne znam da ih koristim.Dobro si to zapazio,samo iz mog pozdrava.Lepe su ti strele.Njima kao sto vidis,znam da baratam.Uf,sto sam se raspricala,i ako hoces,objasni mi ,kad budes raspolozen,to-forum kao alatka.

P.S.Ono sto radim uvek reflektuje ono sto osecam/radi ono sto volis,voli ono sto radis/

Zašto si nekad uživala čitajuči Galaksiju?Ako si sada osjetila ugodu prisjećajući se djetinstva kako si uživala u čitajući tekstove o,... hm drugim,drugačijim svijetovima....što te je tad privlačilo da toliko čitaš o tome?
Forum kao i knjige,filmovi ili bilo koja vrsta interakcije u svijetu u kojem jesmo,možemo prihvatiti kao zlo,dobro ili da budemo totalno flegmatični prema svemu.
Mi iz svega možemo,ako tako odlučimo,nešto naučiti.Npr.,ako sam doživio neku prometnu nesreću ja mogu iz nje nešto naučiti(npr.-od sada neću više voziti pijan jer sam shvatio da su mi reakcije prespore.).Ali ne moram to shvatiti i velika je vjerojatnost da će mi se nesreće i dalje događati.
Dakle mogu reći da sam u prvom slučaju nesreću doživio kao neku vrstu "alata" koji mi je pomogao da nešto shvatim,dok sam u drugom slučaju odlučio ignorirati taj "alat" i praktički prilika za učenje za mene,u tome slučaju,ne postoji.ž
Dakle postoji mogućnost da mi imamo potencijalnu mogućnost da nešto naučimo iz bilo koje situacije,ali ako shvatimo taj događaj,knjigu,forum,...,krizu,kao alat za naš napredak.
Citat:
P.S.Ono sto radim uvek reflektuje ono sto osecam/radi ono sto volis,voli ono sto radis/

Dakle ti ne lažeš? :D :love7:

Vrh

PostPostano: pet feb 19, 2010 1:08 am 
Član foruma

Naravno da govorim istinu, opet jedan dobar zakljucak, istina ne kapiram odakle ih izvlacis, ali pogadjas.Ja ustvari moram da govorim istinu, gusim se drugacije, ali i nagrada je velika.Imam neki dil sa svemirom, izgleda da moram tim putem.Jest, grbav, ali sta je tu je.Pravo da ti kazem,mrzi me da pamtim sta slazem,pa sam si tako skratila muke na jednoj strani,i opteretila tas na drugoj, ali jos uvek se drzim.
Vec nesto mi smeta u toj tvojoj podeli stvari na dobro i lose, ukluci mako vise boja :angel4:
Voznja u pijanom stanju,nije ni dobra ni losa, vec je opasna i za tebe i za okolinu,pa covece, otkud ti ideja da vozis pijan, i jos izvlacis iz toga zakljucke.Razmisljas pre nego sto uradis nesto glupo, a posle i ne moras da razmisljas, dzaba ti.
Inace,ja vozim po osecaju, tako i zivim, pa tako i uzivam u citanju i u novim saznanjima, ali biram sta citam, kao sto biram i sta gledam na TV, cim mi nesto ne prija menjam, da li sebe ili zamenim objekat, temu ili alatku, to zavisi od situacije.
Nemoj sada vec da pravis face, naravno postoji mnogo, mnogo stvari oko mene koje nemam ni opciju ni nameru da biram, jer nam je puno stvari nametnuto tj.sto bi se reklo u paketu u ovom entitetu.
Pozz :glasses7:

Vrh

PostPostano: čet feb 25, 2010 10:57 pm 
Član foruma

Pokusala sam da uradim introspekciju, odnosno, rekapitulaciju, sto bi rekao Kastaneda. Usput sam shvatila neke uzrocno posledicne veze u porodicnim odnosima. I stigla sam- donekle...

A odnekle, nisam sigurna da sam u stanju, jer ne znam koji nacin, koji mehanizam da primenim. Dobro, mozda je to trenutno, verovatno ce se sve polako otvarati.

Zanima me, postoje li negde (gotovi odgovori :twisted: ) na sledeca pitanja:

Da li covek IKADA moze da se oslobodi od mentalnih programa? I kako se tada ponasa? Da li se uopste nekako ponasa? Ili samo vegetira jer ne postoji vise program po kojem bi se ponasao?

Predpostavljam da tada zivi u potpunom skladu sa prirodom ((?) sto otvara mnoga pitanja), da je izolovan, odn. nema kontakta sa ljudima, jer mu to vise nije potrebno kao pojedincu, radi nekog ucenja i sticanja iskustva, prociscenja, samodefinisanja i sl.

Vrh

PostPostano: pet feb 26, 2010 12:53 am 
Član foruma

Ja mislim da ne moze da funkcionise bez programa, odnosno bez programa energija odnosno dusa ne bi mogla da koristi interfejs odnosno telo. Mislim da problem sa programima nije u postojanju samih programa vec zloupotrebe i mesanja programa sa ostalim "alatima" kao sto su emocije (koje su opet zloupotrebljene mesanjem sa hormonima).

Odnosno, programi, alati (emocije) hemija i fiziologija su veoma povezani i jedno bez drugog ne mogu. Problem je sto imamo "viruse" medju njima i ne koristimo ih pravilno. Psihopate naprimer imaju drugacije programe i nemaju alate (emocije).

Ja sam razmisljao zasto je disanje vazno (kako kazu) i dosao do zakljucka da je disanje jedino sto direktno spaja fizicki interfejs (telo) sa dusom (visim ja i slicno). Sve ostalo kako telo docarava dusi svoje postojanje su samo utisci, koji su posredni. Naprimer: telo gleda, ali to sto vidi i ne mora da bude stvarno to sto i jeste, ili telo dodiruje ali ni to ne mora da bude istina. Programi i alati nam pomazu u tom sticanju utisaka, oni upravljaju time a mi njima (poneko). Problem je sto su "utisci" mnogo podlozniji uticaju sa strane ili trenutnim psiho, biohemijskim i ostalim "ljudskim" faktorima. Narocito kada su ti faktori (u saradnji sa virusnim i bagovitim programima) nekontrolisani, kao kod vecine ljudi.

Disanje je mnogo jednostavnije i ne moze na njega toliko da se utice. Jos i ako se disanjem stvarno iz vazduha (okolne energije) uzimaju razne supstance (opet energije) kao sto kaze npr. Moravjev (valjda) ispada da dva razlicita coveka jedan pored drugog disu dve potpuno razlicite stvari. Odnosno kroz udisanje dusa (energija svesna sebe) ima najdirektniji kontakt sa energijom okoline. Disanje je najobjektivnija impresija.

Mislim da nije toliko stos osloboditi se programa koliko shvatiti kako oni rade (kao i kako rade emocije/alati) i nauciti ih koristiti. I naravno izbeci da sluga gospodari gospodaru, odnosno da alati i programi komanduju nama a ne da mi njih koristimo. Nesto kao kad bi gedora koristila mehanicara da popravi kola, a ne mehanicar gedoru.

Ne znam na sta bi licio covek bez programa u trenutnom realitetu? Mozda bi bio autistican, a nisam siguran da oni zive u skladu sa prirodom. Meni izgleda da samo nisu funkcionalni, odnosno da je to samo animirana ljustura, bez duse (pa nek je i grupna) koja ce da se ispolji kroz to telo.

Naravno, sve sto ja mislim moze da se okaci macku o rep :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet feb 26, 2010 6:32 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Ja mislim da ne moze da funkcionise bez programa, odnosno bez programa energija odnosno dusa ne bi mogla da koristi interfejs odnosno telo.

Da.vjerojatno nije tolki problem u programima nego koliko nas oni "preuzimaju" u određenim momentima.
Netko je to usporedio s primjerom da zamislimo da smo negdje na nekoj obali rijeke.Mi osjećamo povjetarac na liccu,osjećamo kako nas zrake sunca griju po tijelu,vidimo kao teče rijeka,čujemo cvrkut ptica,.....,al odjednom opazimo kako se nešto brčka u rijeci i to nam potpuno preuzima pažnju.

Vrh

PostPostano: pet feb 26, 2010 7:42 am 
Član foruma

Arbitrium, ne da necu okaciti macku o rep, vec cu ti se zahvaliti na podsecanju.

Po ko zna koji put, zaboravila sam sta sam sebi dala u zadatak. Dozvolila sam sebi luksuz da ponovo upadnem u masinu. Zaboravila sam da moram naci vremena da se svakodnevno posvetim sebi na pravi nacin.

Svesno disanje je jedna od kljucnih stvari. Ono nas povezuje sa nasim visim ja. Objedinjuje nase fizicko, mentalno i duhovno postojanje.

Emocije su cudo, hormoni takodje. Toliko uticu na nas da, ako smo neoprezni, sasvim lako mozemo skliznuti, a da ni ne znamo u kom se momentu to desilo.

I opet dolazim do saznanja, koliko je volja vazna u svemu tome. Samodisciplina da se ustraje u nameri.

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 1:17 am 
Član foruma

[quote"sigma"
A odnekle, nisam sigurna da sam u stanju, jer ne znam koji nacin, koji mehanizam da primenim. Dobro, mozda je to trenutno, verovatno ce se sve polako otvarati.
Zanima me, postoje li negde (gotovi odgovori :twisted: ) na sledeca pitanja:

Da li covek IKADA moze da se oslobodi od mentalnih programa? I kako se tada ponasa? Da li se uopste nekako ponasa? Ili samo vegetira jer ne postoji vise program po kojem bi se ponasao?
Predpostavljam da tada zivi u potpunom skladu sa prirodom ((?) sto otvara mnoga pitanja), da je izolovan, odn. nema kontakta sa ljudima, jer mu to vise nije potrebno kao pojedincu, radi nekog ucenja i sticanja iskustva, prociscenja, samodefinisanja i sl.[/quote]

Naravno da se sve otvara, ali samo kad se opustis, iskuliras situaciju.Moras biti otvorena za odgovore.
Oslobodices se onog sekunda kad ne budes razmisljala o tome.U ljudskom smo telu.Negde
sam procitala da je to nagrada, da smo ustvari, u raju, ili paklu...To svako sam dozivljava
po svom nahodjenju.Imamo oci da gledamo, one su ogledalo duse, neki put magicne, vesele, tuzne, sjajne, ili tupe, zavisi uod nas samih.Telo, ruke, noge sve ima svoju funkciju i
mora se koristiti.Isto je i sa mozgom, koristimo sve.Nije dobro biti asocijalan, rodjeni smo u ovom obliku da energija tece izmedju nas.Zaboravili tajnu...Uopste se ne slazem sa problemom u hemiji i osecanjima.Kad smo zaljubljeni mi cvetamo i najbolje izgledamo :love10: :love10

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 12:27 pm 
Član foruma

Kompletan Arbitriumov (vrlo poucan i jak) post cu citirati ovde, jer smatram da je prikladan, i to ne samo u ovoj, vec i u mnogim drugim temama. Svaka recenica je zlata vredna. I ukoliko neko jos nije u stanju da ih svojom sustinom shvati i u svome zivotu primeni, to nema veze sa nama, vec samo i jedino sa tom zalutalom, zbunjenom dusom. Svako se za svoju dusu bori kako god zna i ume, ali je, pre svega, neophodno da postane svestan onoga sto se desava na jednom suptilnom nivou. Ukoliko svakodnevno rasipamo svoju energiju na nebitne stvari i ljude koji nisu svesni sta govore, sami smo krivi. Tako da, imajuci to uvidu, nije lose ponekad biti i asocijalan.

Ja bih se samo (opet) nadovezao na onaj unutrasnji rat u nama.

Nema nicega drugog vaznijeg niti stvarnijeg od tog rata u celom postojanju (pardon, univerzumu). To je rat krvaviji od bitke za Staljingrad. Borba se vodi za svaku ulicu, svaku sobu, borba prsa u prsa, klanje zubima, za svaku dusu. Nema povlacenja ni centimetar, o pregovorima niti predaji se i ne razmislja, ne postoji kao opcija.

Svaka sekunda, svaki udisaj koji napravimo je presudna bitka, jer je ulog bukvalno biti ili ne biti, postojati ili ne postojati.

Sve ostalo sto postoji, svaki rat, svaka zajebancija je samo sarena laza stvorena da nam se skrene paznja sa jedne jedine stvari koja je vazna, a to je taj rat. Rat za nase duse, rat za pravo postojanje. Razmislite koliko ljudi je fokusirano na to i razmislja o tome, ma pomislite samo koliko ljudi uopste razmislja a i kada razmisljaju o cemu razmisljaju? Sta im je "vazno"?

Taj rat moze da se dobije samo pamecu, odnosno radom na sebi, svesnom fokusiranoscu na to svakog momenta. Ne postoji drugi nacin. Zamislite da smo trkaci koji trce maraton i koji vide samo cilj a u glavi odzvanja ona muzika iz Rokija, tako bi trebalo to da izgleda, al koliko nas moze to tako? Koliko smo podlozni programima, glupostima, manipulacijama, sarenim lazama?

Zbog cega? Zbog ono malo osecaja kad nam je prijatno? Kada nam je lepo? Zbog malo sicardzijskog interesa? Kada budemo malo pametniji od nekog na forumu? Kada popustimo nekoj budali koja ne zna sta prica iz "dobrote"? Dal se isplati zrtvovati sebe za staklene perle?

:love9:

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 1:03 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Tako da, imajuci to uvidu, nije lose ponekad biti i asocijalan.

Zbog cega? Zbog ono malo osecaja kad nam je prijatno? Kada nam je lepo? Zbog malo sicardzijskog interesa? Kada budemo malo pametniji od nekog na forumu? Kada popustimo nekoj budali koja ne zna sta prica iz "dobrote"? Dal se isplati zrtvovati sebe za staklene perle?

:love9:

Naravno, nisam ni ja bas toliko socijalna koliko pricam, ali meni se ta asocijalnost podrazumeva, na momente.Nismo isti neke ratove razlicite, svako svoje ratujemo
stalno, i bitan je sto i on kaze taj kontinuitet prepoznavanja sta treba kod sebe
graditi, a sta rusiti, a sta stopirati.
Mada, neki put i nije dobro povuci se od tudjih losih reci kojih nisu svesni, mozda je dobro
odmah razjasniti, jer prodje zivot, a mi jedni druge nesvesno uvredili.A mozda smo se samo pogresno razumeli, a i ako nam i uzmu energiju, to nije do njih, vec do naseg shvatanja
njihovih reci.Mozda im damo na tezini vise nego sto zasluzuju.Pas laje, karavan prolazi.
A sto se tice staklenih perli, ja volim da ih imam, gledam, da uzivam u njima, kao sto volim
da mi uvek bude prijatno, a ne samo malo.Taj osecaj prijatnosti uvek je za mene popunjenost duse.Trudim se da svoju dusu prosirim, da budem kao ruza, sad sam vec u prozi, a ono sto me najvise pogadja su sitne duse, i kad i ja pocnem da se primam, to je okidac, kad se izmestam iz situacije i postajem "asocijalna" tj. iskuliram dozivljaj, sto njih jos vise zapali, pa onda i delujem ko pala sa marsa.Idemo dalje za iste pare. :love10: :glasses7:

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 11:33 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
kolos je napisao/la:
juzni krst je napisao/la:
TO JE ČAST I ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST

A kako ostati častan,e to je MUDROST. :wink: :occasion5:

Hm,čast me podsjeća na ponos,a ponos smatram beznačajnim,ovo je otprilike ona "vrsta" časti na koju specifično mislim.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Medalja_%C4%8Dasti
Medalje časti,čovjek ode u rat ne napravi ništa značajnoga i poslije svega dobije ovako nešta,što direktno utječe na njegov ponos,neznam šta je gore od ovakvo izrađenog scenarija.Problem je u tome što se iskrivi pravi značaj nečega.
Ali mi ljudi sve preokrenemo.

Shvaćam da sam otišao :offtopic: .

Vjetar je napisao "Dobio si privilegiju da prisustvuješ žetvi u kojoj zemlja prelazi u novi realitet (to isto vredi i za nas ostale) TO JE ČAST I ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST."
U tome smislu oni koji se nalaze u ovom našem denzitetu,oni su ti koji imaju priliku nešto učiniti,promijeniti,olakšati,pomoći drugima ,sebi,....dakle oni imaju tu ČAST ali i ODGOVORNOST prema sebi i drugima.Jedina nagrada bi bila još veća svijet o sebi i drugima što se vjerojatno baš i neda lažirati.
Čast o kojoj ti pričaš je čast bez odgovornosti.
Moj je dodatak vjetrovom tekstu bio "A kako ostati častan,e to je MUDROST."
Pod tim sam mislio,da možda ja ili bilo tko drugi teoretski znamo što trebamo učiniti u određenome trenutku,KAD JE BITNO,ali taj trenutak treba vidjeti i "iskoristiti".
Npr, neki vjernik moli 12 puta na dan,kad ustane,kad se sprema jesti,...,moli svetu knjigu 3 puta na dan...komunicira s drugim ljudima govoreći kako što treba(ovo,..ono)...Kad je situacija u kojoj se nalazi njemu prihvatljiva,on je veliki mudrac,sve zna i sve vidi.
Eh,a kad dođe do malo većeg "potresa" u njegovom malom svijetu,tad jednostavno ne vidi ta svoja načela i njegova ČAST I ODGOVORNOST nestane poput dima.
Dakle kad je bitno on je samo ovčica koja je jadna....i koju treba spasiti,jer.......on je jadan...i mali i ....tako Bog kaže.
he he he
Govorim iz vlastitog iskustva,događaj koji mi se dogodio prekjučer.
Čovjek koji zagovara žrtvu,(Isus ovo,Isus ono,On je ovo učinio za nas,On je ono učini zbog nas,...i te stvari)je zapravo čovjek koji će se zadnji žrtvovati za nekoga kad je zaista bitno.Žrtvuje se on u malim stvarima,ali ne kad je bitno.
:toothy2:

Vrh

PostPostano: sri mar 03, 2010 1:20 am 
isključen/a

kolos:
Citat:
Vjetar je napisao "Dobio si privilegiju da prisustvuješ žetvi u kojoj zemlja prelazi u novi realitet (to isto vredi i za nas ostale) TO JE ČAST I ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST."
U tome smislu oni koji se nalaze u ovom našem denzitetu,oni su ti koji imaju priliku nešto učiniti,promijeniti,olakšati,pomoći drugima ,sebi,....dakle oni imaju tu ČAST ali i ODGOVORNOST prema sebi i drugima.Jedina nagrada bi bila još veća svijet o sebi i drugima što se vjerojatno baš i neda lažirati.
Pod tim sam mislio,da možda ja ili bilo tko drugi teoretski znamo što trebamo učiniti u određenome trenutku,KAD JE BITNO,ali taj trenutak treba vidjeti i "iskoristiti".

E drugar sada zamisli da si u drugom realitetu, ako možeš, i da ti neko u ovome vremenu, nama poznatome, dozvoli da se inkarnišeš i da ispuniš ili dovršiš zadatke koje si sa svojim vodičem dogovorio da uradiš prije žetve koja dolazi. Sada razmisli dali je to čast da je neko, u tebe, a i sam ti u sebe, imao povjerenja da ćeš te zamisli ostvariti u ovom zamaljskom vremenu - pa zar to nije ČAST, a zar za ponuđenu čast nisi prihvatio ODGOVORNOST, makar to u ovom vremenu i neznaš, jer to je sve učinjeno na drugom nivou. Izgleda vrlo mistično i naivno ali vjeruj to je tako. E da li ti u to vjeruješ ili ne, to ne mijenja kreaciju. Ako razmišljaš ili praviš bilo kakve kombinacije umom trećeg denziteta, a pokušavaš složiti slike četvrtog denziteta, to je jalov pisao. Vjera i cilj u ono što vjeruješ su možda preduslovi za dalja kretanja ka "napred". Znam da je lako napisati, a jako teško realizovati, jer i sam "ratujem" sam sa sobom, t.j. savladavam svoj um ili svoj san. Zato nemoj misliti da su i drugi što pišu nešto posebno odmakli. (ali to je njihov problem) Ti si svoj STVORITELJ ili KREATOR i vjeruj u sebe. " I BOG STVORI ČOVJEKA PO UGLEDU NA SEBE"
Nikoga se ne straši, vjeruj u sebe i svoje srce, oni upravo žele da se odrekneš sebe. Stari, samo napred, jer ti si kreator. Ostavi se reptila i ostalih bića iz drugih dimenzija, jer oni su kao bekovi u nogometu i oni imaju svoje zadatke u utakmici koja je u toku. Ali TI budi centarfor koji je siguran da će zabiti gol, onda za tebe, bekovi i halfovi, (reptili) nemaju nikaku šansu. Vjeruj, ovo je film, i samo film, a mi sanjari u tom filmu, ali to samo ima planeta Zemlja. Odužio sam - neznam ni sam što mi je? Lijep pozdrav.

Vrh

PostPostano: sri mar 03, 2010 4:17 pm 
Član foruma

Citat:
Čovjek koji zagovara žrtvu,(Isus ovo,Isus ono,On je ovo učinio za nas,On je ono učini zbog nas,...i te stvari)je zapravo čovjek koji će se zadnji žrtvovati za nekoga kad je zaista bitno.Žrtvuje se on u malim stvarima,ali ne kad je bitno.

Dobro opažanje,to bi se moglo nazvati laganje sebe kod druge osobe,ja sam imao slično iskustvo,ono što je zanimljivo da takvi ljudi,a ima ih poprilično mnogo se zgražaju nad tkz. "griješnicima",govore o moralu,savjesti,kako treba živjeti,a ni sami nevide da su toliko uronjeni u laži da su izgubili sposobnost da vide "gdje su".

Uzmimo korizmu,40 dana odricanja svake godine,čovjek se odrekne cigareta,pa poslije nastavi pušiti kada završi korizma,po meni je korizma stvarno i više nego smiješna zbog toga što ljudi uopće nevide u takvom banalnom običaju da im sama korizma doslovno govori u lice kako žive i živjeti će u laži sve do smrti.

Citat:

Htio sam samo dati primjer gdje se vidi da ljudi preokrenu smisao nekog pojma i šta on stvarno znači,nešta slično se dogodilo i sa ljubavi.

Citat:
Npr, neki vjernik moli 12 puta na dan,kad ustane,kad se sprema jesti,...,moli svetu knjigu 3 puta na dan...komunicira s drugim ljudima govoreći kako što treba(ovo,..ono)...Kad je situacija u kojoj se nalazi njemu prihvatljiva,on je veliki mudrac,sve zna i sve vidi.
Eh,a kad dođe do malo većeg "potresa" u njegovom malom svijetu,tad jednostavno ne vidi ta svoja načela i njegova ČAST I ODGOVORNOST nestane poput dima.

Eh,ja viđam tu osobu svaki dan,štoviše bez te osobe nebi bio ovdje jel to mi je roditelj i ovo što si napisao je ono što ja svaki dan vidim i zamisli samo kako je meni gledati tako nešta kada znaš da takva osoba nema nikakve šanse u razvoju,a ipak ti je stalo do toga da barem pričanjem o određenim stvarima pokušaš reći nešto važno,čak sam i to pokušao i shvatio sam da to ne pomaže.

Da bolje objasnim svoju situaciju i vezi sa bližnjima citiram Don Huan-a

Citat:
Ratnik ne posjeduje čast, dostojanstvo, porodicu, ime, zemlju, ima samo ovaj život da proživi, a pod tim okolnostima jedina njegova veza sa bližnjima je kontrolirana ludost.

Vrh

PostPostano: sri mar 10, 2010 7:51 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:

Dakle kad je bitno on je samo ovčica koja je jadna....i koju treba spasiti,jer.......on je jadan...i mali i ....tako Bog kaže.
he he he

to nije ni mudrac ni častan čovjek, on je samo izmanipuliran i psihološki osakaćen, slijep.

odlična rečenica

neko reče: mentalni programi . nemozes sa njima a nemozes bez njih.
mozemo bez njih. kad ih se oslobodimo to ce bit veliki korak jer ti isti mentalni programi nas vežu za 3d/OPS.

mislio sam nesto pitat, ali kroz pisanje posta sam sebi odgovorio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.