Sada je: sub jul 12, 2025 6:19 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: čet feb 11, 2010 8:55 am 
Početnik

Ja nemam dovoljno tehnicko znanja da pravim uredjaje kod kuce. Navikla sam vec godinama da kupujem Koloidnu srebrnu vodu u apoteci. Naviklo je moje dete, navikli su moji roditelji. Navikli smo da budemo zdravi. I strasno me nervira kada me drzava tera da radim ilegalno nesto sto zelim da radim legalno. I sto oni to rade daleko od javnosti, tako da niko nista ne zna dok jednostavno ne objave neki glupi pravilnik i oduzmu ti pravo da kupis ono sto zelis. U Velikoj Britaniji su zabranli vise od 5000 proizvoda iz oblasti zdravih lekova i zdrave hrane, zatvorili 174 firme koje su to proizvodile, ostavili ljude bez posla i potrosace bez proizvoda. Pa ne mozemo sve praviti kod kuce!

Vrh

PostPostano: čet feb 11, 2010 11:26 am 
Član foruma

Jedino sto nam preostaje, je da se prilagodimo. Jesmo navikli da sve to kupujemo, ali kada to ne budemo mogli, pravicemo. Snacicemo se na neki nacin. Neko ce praviti srebrnu vodu, neko ce imati med, propolis, neko treci ce raditi sa biljkama, a neko praviti orgonske topove... Razmenjivacemo proizvode, kupovati jedni od drugih, ako ih ne bude po apotekama i prodavnicama zdrave hrane. Ni meni se ne da, niti imam vremena, da apsolviram pravljenje ks, ali ima ljudi od kojih cemo moci, recimo, kupiti taj aparat. Ili, u krajnjem slucaju, vec napravljeno ks. Ili bilo sta drugo.

Vazno je da se informisemo, da znamo sta se desava, i da budemo korak ispred. Nije to tako tesko.

:love3:

Vrh

PostPostano: pet feb 12, 2010 12:58 am 
Početnik

Pozdrav za sve koji prave i koriste srebrnu vodu

Prvi put kada sam citao o SV, kako je lekovita itd. uocio sam da se pravi nekako neprirodnim putem.Zbog toga sam je zaobisao, i sasvim slucajno nakom drugom sajtu poceo da citam detaljnije o njoj i...

za pocetak nabavio od jednog clana foruma, violete. Njoj dugujem ogromno izvinjenje zbog toga sto od kada sam uzeo vodu od nje, nisam ovde izneo nikakve utiske. Iskreno, u poslednja 2,3 meseca sam bas zauzet oko fakulteta i nekih drugih stvari.. a i kad sednem da pisem obrisem post jer mi se ne svidja :-k

Za neke ozbiljnije stvari vodu nisam koristio. Primetio sam da lice bude lepse od S. vode, zubi za nijansu belji. Ne mogu se prehladiti pa ni da susim kosu na -5. Ozbiljno.
Nedavno jedan prijatelj je dobio boginje. E posto sam rekao i momku koji mi je urucio S. vodu da sledeca koju budem imao bice moja :twisted:

I tako se ja bacio u proizvodnju. Pre tri dana kupio srebro(99.99), zlatar napravo plocice. Ispravljac, multimer, teglica i idemo. I da, iscitao sam minimum 40-45 strana ove teme.

Evo da opisem moj proces. Pocetna struja 0.18mA, razmak elektroda negde oko 4cm, povsina elektroda 20cm kv. Maglica se vidi jasno(znam da to nije pohvalno ali sta da se radi)
Brisao sam elektrode 3,4 puta. Trajanje 2.5h.
E sad ono najcudnije u celoj prici, krajnja struja je bila skoro ista kao i pocetna :oops: !? A maglicu sam video bar 3 puta!
Moguce da je od toga sto sam ja elektode razmaknuo malo kasnije. Razlog tome je sto sam ja sam naklepao pokopac od teglice da bi prosle stipaljke.
Stvarno, u celoj toj prici to mi je najteze palo ](*,) Videlo se jasno da kada se propusti svetlo kroz nju da je srebrna :thumbup:

Ukus joj je metalan. Dao sam je prijatelju juce pa vam javljam utiske.

E sada kada bi neko objasnio ovo za krajnju struju... bio bi zahavlan.

P.S.
Savet za ljude iz BG-a. Srebro kupite iskljucivo 99.99% u IHIS-u, na batajnickom drumu. Nista od onog zlatar garantuje cistocu itd. Jer kako je nebrojeno puta receno nije dovoljno 97%, 98%.
Druga stvar: posto se vecina zlatara bavi preprodajom i nece da izliva granule srebra u plocice, pravac u ulicu Marsala Birjuzova(na zelenom vencu). Na cosku ima kul cikica koji hoce to da radi.
Treca: Bacite se na posao!! :occasion5:

Veliki pozdrav

Vrh

PostPostano: pet feb 12, 2010 9:58 am 
Početnik

Čini mi se da smo, večina, apsolvirali ovu temu, pa bih predložio, da počnemo slati informacije o svojim iskustvim, jer smo sigurno podijelili podosta KS ljudima koji su se zainteresirali. Možda da stvorimo vlastiti fond, pozitivnih djelovanja KS na razne boleštine.
I dalje bi pomagali novopečenim proizvođačima, a sebe nadograđivali.

Poručio bih početnicima da, kako bi dobili relevantni savjet, ne postavljaju opisna pitanja, na koja su mogli dobiti odgovore da su pročitali sve postove o ovoj temi.

Predlažem:

OPIŠI PROIZVODNJU:
1. Koju vodu koristiš (koliko ppm-a, ako znaš)
2. Volumen (L) vode pri procesu
3. Oblik elektroda, razmak, aktivna površina (uronjen dio) jedne elektrode
4. Trajanje procesa (min)
5. Početna i krajnja struja (A, mA)
6. Opis koloida (boja, laser test, maglica, crnilo na elektrodama)

POSTAVI PITANJE

Osobno ću ti rado odgovoriti.

Očekujem i druga promišljanja!

ZDRAVI BILI!

Vrh

PostPostano: pet feb 12, 2010 11:19 pm 
Početnik

Pogledajte 5 majmuna i 1 pametnog čovjeka:http://www.snotr.com/video/3938

Vrh

PostPostano: sub feb 20, 2010 12:38 am 
Član foruma

Jedan kratki, hehe, analitički osvrt na TDS metre.
:read:

U većini slučajeva vrijednost na TDS-u i ona koju dobijemo računajući po formuli se baš i ne poklapaju.
Što je razlog tomu, izuzevši njegovo deklaracijsko odstupanje?

Prema formuli ispadne da se uvijek ima više ppm-a nego što to instrument izmjeri.
Formula je egzaktna stvar i nema propusta kod nje. Na stranu to što je ona okvirni pokazatelj.
No TDS metar mi se ne čini baš takvim.
Recimo, u jednoj litri imamo npr. 15 ppm-a koje smo dobili računajući prema formuli.
Instrument će izmjeriti da ta ista otopina ima recimo 9 ppm-a.

Pretpostavimo da u toj otopini nisu sve čestice jednake veličine, što je apsolutno moguće iz niza razloga. Od oscilacije napona, struje, temperature, pa do kvalitete destilirane vode te ne znam čega sve ne. No ok. Pustimo sada taj dio.
Upravo iz toga razloga su neke čestice (gledajući s instrumentove strane) premale a neke prevelike da bi ih on registrirao.
Znači on može izmjeriti samo one čijima veličina ne prelazi njegove granice koje on može "prožvakati".

Automatski on ne vidi 15 nego 9 (ajmo zbog slikovitosti reći da su 4 presitne a 2 prekrupne, što čini tu razliku od 6).

Osobito je to izraženo kod otopine koja malo stoji pa čestice aglomeriraju.
Ta ista količina srebra koju smo elektrolizom otopili i dalje stoji u vodi. Nikuda ona nije mrdnula. No kako su čestice aglomerirale, prešle su granicu koju instrument može "vidjeti" te će on izmjeriti opet samo u svojim okvirima. Zato nije rijetko da ta ista otopina nakon nekog vremena pokazuje kako je u njoj 4 ppm-a, iako ona i dalje ima 15 ppm-a.

U prilog ovomu ide upravo kontrola destilirane.
Uzmimo slučaj destiliranih voda kojima instrument pokazuje nula ppm-a.
No odnesite vodu na analizu sa daleko preciznijim profesionalnim instrumentima koji imaju neuporedivo širi spektar mogućnosti mjerenja, tada će on pokazati da ta ista voda ima i više nego nula ppm-a …. nečega.

Stoga ipak smatram da su kemijske formule najrelevantniji pokazatelji, ukoliko je proces elektrolize vođen ispravno.

Nerijetko se desi da se rezultati dobiveni formulom te rezultati profesionalne analize poklapaju, ali isto tako enormno odstupaju.
Jedini razlog tomu je što upravo tijek procesa odnosno njegovi elementi (koje sam naveo gore) nisu bili isti.

Temeljna formula izvedena prema Beck-Faraday-u te ostalim kemijsko-fizikalnim veličinama je

ppm = (Isr * 67.08 * t) / V

Isr = srednja vrijednost struje izražena u mA
t = vrijeme izraženo u minutama
V = volumen vode izražen u mililitrima

Napomena:
Isr, odnosno srednja vrijednost struje se dobije tako da se zbroje sva intervalna očitavanja struje tijekom procesa, pa se dobiveni broj podijeli sa brojem očitavanja.

Npr.: početna struja je 0,2, pa nakon 10 minuta je 0,5, pa nakon 30 minuta je 0,75, pa nakon 40 minuta je 0,9 i recimo nakon 60 minuta je 1,2 mA.
Znači imamo 5 očitavanja pa ih zbrajamo 0,2+0,5+0,75+0,9+1,2 = 3,55 … pa je to 3,55/5=0,71mA te uvrstimo taj rezultat u gornju formulu.

Iako ne znam pravi razlog, no ono što sam uspio primijetiti kod većine TDS metara je to da im rezultati u usporedbi s ovom formulom odskaču za cca. 10 puta prema manje. Oni koji mjere sa TDS metrima, neka pokušaju pomaknuti zarez u formuli za jedno mjesto u lijevo, pa neka usporede rezultate formule i TDS mjerenja računajući :

ppm = (Isr * 6.708 * t) / V

Malo van teme TDS-a no podupire ju:
Neki će mi možda u cijeloj ovoj priči na neki način zamjeriti zašto nisam uzeo u obzir površinu elektrodi.
Površina elektrodi tu ne igra vitalnu ulogu. Ona može biti obična žica prosječnih debljina ili štanga. Njezina površina je zadužena samo za to da znamo koliku max. struju ona može podnijeti a da se proces odvija stabilno.
Npr. elektroda površine 2mm kv. može izdržati struju recimo 10 mA (navodim bezveze brojeve) .... dok recimo elektroda od npr. 10mm kv. može izdržati struju od 20 mA.
Što se tiče same struje ... ovakvi profili i promjeri žica mogu izdržati i struje od 50 A bez problema, ali promatrajući ih u ovom elektrolitičkom procesu, ta "izdržljivost" nam samo pokazuje do koliko mA će se ta elektroda ponašati stabilno a nakon koje veličine struje će ona otkidati odnosno gurati prevelike komade srebra iz svoje rešetke u vodu.

Iako se (bez obzira na površinu elektrodi) preporuča da struja ne prelazi vrijednosti od max. 2mA, preporučam da se ipak držimo granice od 0,5 do max. 1,5mA (idealno 1mA), pa makar taj proces malo dulje trajao. Pri tome neka napon bude 18 V. Viši napon ne preporučam upravo zbog forsiranja koja mogu uzrokovati otkidanje prevelikih čestica.
S tim parametrima otopine su najstabilnije a i dobivamo jako fine sitne čestice.

Pri procesu koji se odvija pod naponom od 12 V i manje, čestice u otopini su doista male no pojavljuje se problem ekstremno dugog vremena elektrolize te nestabilnosti otopine zbog aglomeracije (u roku 1-2-3 dana stajanja). Nestabilnost otopine znači da su čestice aglomerirale pa tu našu otopinu čine praktički neupotrebljivom za one svrhe koje mi ovdje trebamo.

:wink:

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 9:46 pm 
Član foruma

Jako zanimljivo,volio bih se okusati sa koloidnim srebrom.Medjutim jako me je strah,postoje li li informacije da li je bezbjedno?Mislim ipak u sebe unosis supstacnu koja nije ni hrana niti je nesto sto covjek prirodno konzumira,malo me plase tr price o promjeni boje koze poslije konzumiranja :?:

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 2:27 am 
Član foruma

GAL !
A šta drugo reći nego :thumbup: =D>

BIANCONERO!
Dijete drago, ajmo klik na stranicu pod rednim brojem 1 i natenane ožeži!
Ja mislim da su se ovdje ljudima više izlizala slova na tastaturi pišući o upravo tom problemu.

Ne boj se i radi svoju vodu.
Plavu boju ćeš dobiti tek ako dnevno piješ na litre ove otopine.
Na litre ne znači 2 litre nego barem 10ak litara i to ekstremno jake koncentracije koju u
kućnoj radinosti s običnom aparaturom praktički i ne možeš napraviti.
Naravno da tu još pridonosi ako u tu vodu razmutiš kojekakvih primjesa ili soli.
Eto ti najosnovnijih uvjeta koje moraš zadovoljavati kako bi se pretvorio u štrumfa.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:49 am 
Član foruma

Sovac je napisao/la:
GAL !
A šta drugo reći nego :thumbup: =D>

BIANCONERO!
Dijete drago, ajmo klik na stranicu pod rednim brojem 1 i natenane ožeži!
Ja mislim da su se ovdje ljudima više izlizala slova na tastaturi pišući o upravo tom problemu.

Ne boj se i radi svoju vodu.
Plavu boju ćeš dobiti tek ako dnevno piješ na litre ove otopine.
Na litre ne znači 2 litre nego barem 10ak litara i to ekstremno jake koncentracije koju u
kućnoj radinosti s običnom aparaturom praktički i ne možeš napraviti.
Naravno da tu još pridonosi ako u tu vodu razmutiš kojekakvih primjesa ili soli.
Eto ti najosnovnijih uvjeta koje moraš zadovoljavati kako bi se pretvorio u štrumfa.

--------------------------------
Vidio,provjerio,bolje se formisao.Prestao da postavljam glupa pi :P :hello2: tanja

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 9:21 pm 
Član foruma

Sinko, nema glupih pitanja [-X
- ima samo glupih odgovora.
:wink:

Vrh

PostPostano: uto feb 23, 2010 12:14 am 
Administrator

Citat:
Mislim ipak u sebe unosis supstacnu koja nije ni hrana niti je nesto sto covjek prirodno konzumira,malo me plase tr price o promjeni boje koze poslije konzumiranja

Hehe... osnovne hranjive tvari za ljudski organizam su ugljikohidrati, masti i bjelančevine.

Postoje i druge stvari bez kojih nebi mogli funkcionirati. Recimo voda, razni minerali, soli, vitamini, itd. Recimo da je željezo dosta bitan sastojak u ljudskoj krvi, ali u određenim kemijskim spojevima. Bez njega bi džabe disali, odnosno kisik se nebi prenosio u stanice. Hemoglobin. A to nije isto kao jesti željezne šipke... naravno... Tako ti je i sa srebrom... ima svoje funkcije u nekim količinama, u nekim oblicima...

Što su suplementi?

Da li se i srebro nalazi u listi suplemenata?

Odgovore možeš pronaći i sam, a tako se najbolje nauči...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pet feb 26, 2010 9:56 pm 
Član foruma

Ima li netko iskustva sa Feniksovim ''ionskim srebrom'' .

hvala :)

Vrh

PostPostano: sub feb 27, 2010 2:45 pm 
Član foruma

ima netko iz Pule, da mi pokaže proizvodnju u praksi?

Vrh

PostPostano: sub feb 27, 2010 11:53 pm 
Administrator

Možda pomogne i Youtube... upišeš u YouTube nešto poput:

How To Make Colloidal Silver

I voila!!! Ima pregršt videa... svašta ljudi izvode... uglavnom, najbitnije je DESTILIRANA VODA (najbolje iz apoteke) i žičice ili šipkice od čistog srebra (Rafinerija Plemenitih Kovina ili sličan dućan - NE zlatari i bakini srebrni lančići jer obično nisu od čistog srebra). Baterije ili ispravljač... 12V ili slično... može i do 24V... uglavnom, manja voltaža znači i dulja izrada u jednoj turi, ali je i kvalitetnija radi manje struje. Možeš miješati povremeno dok radiš proceduru... pola litre otprilike sat vremena na sobnoj temperaturi, ali sve to ovisi o mnogočemu, a ako baš želiš u detalje, prolistaj ovu temu od početka... i vidi iskustva i upute drugih.

Mnogo uspjeha!

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 7:00 am 
Član foruma

Neznam dali je vec bilo!

http://www.silverex.com.hr/news.php

Sta mislite o ovim proizvodima???

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 8:31 am 
Početnik

zlatko je napisao/la:

Sa njihovim srebrom nemam iskustvo, ali ruku na srce, mislim da je njihov proizvod vrlo
kvalitetan. Ako je SilverStar, autorica tekstova na drugim forumima, sudionik u proizvodnji,
onda je njihov proizvod respektabilan.
Puno sam naučio iz njezinih tekstova. Mogao bih kupiti od njih ionsko srebro, pa ga analizirati.
To bi onda bila "industrijska špijunaža".
Zaključak: nema razloga sumnjati u kvalitetu ionskog srebra od Feniksa.

Zdravi bili!

Zadnja izmjena: Silverion; ned feb 28, 2010 8:57 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 8:54 am 
Početnik

Jack987 je napisao/la:
Možda pomogne i Youtube... upišeš u YouTube nešto poput:

How To Make Colloidal Silver

I voila!!! Ima pregršt videa... svašta ljudi izvode... uglavnom, najbitnije je DESTILIRANA VODA (najbolje iz apoteke) i žičice ili šipkice od čistog srebra (Rafinerija Plemenitih Kovina ili sličan dućan - NE zlatari i bakini srebrni lančići jer obično nisu od čistog srebra). Baterije ili ispravljač... 12V ili slično... može i do 24V... uglavnom, manja voltaža znači i dulja izrada u jednoj turi, ali je i kvalitetnija radi manje struje. Možeš miješati povremeno dok radiš proceduru... pola litre otprilike sat vremena na sobnoj temperaturi, ali sve to ovisi o mnogočemu, a ako baš želiš u detalje, prolistaj ovu temu od početka... i vidi iskustva i upute drugih.

Mnogo uspjeha!

Slažem se sa time ako se proizvodi za svoje potrebe. Ali ako kaniš proizvoditi i za druge ljude i
za prodaju, onda pristup mora biti puno ozbiljniji.
Destilirana voda zadovoljava (ona iz apoteke), ali najbolja je ona iz vlastite destilerije i to
REDESTILIRANA. Iz mog iskustva dest. ili purificirana voda iz apoteke ti je između 2-4 ppm-a.
Nama treba <2 ppm-a.
Napon može biti i veći (uz konstantnu struju), elektrode pločaste s većim (>10 cm) razmakom.
Mješanje mora biti stalno, da ne dođe do spontane aglomeracije.
Maglice se nesmije pojaviti za vrijeme cijelog procesa. Koloid mora biti bezbojan i bez taloga.
I na kraju, koloid kontroliramo mjerenjem (struje, vremena u volumenu vode) za vrijeme procesa, upotrebom formaula izračunamo vrijednost u ppm, te mjerenjem preciznim PWT
metrom. Rezultati bi trebali biti isti, barem je takvo moje iskustvo.
Sve ostalo je "na buf", kućna radinost.

Zdravi bili!

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 11:00 pm 
Član foruma

Silverion je napisao/la:
Mješanje mora biti stalno, da ne dođe do spontane aglomeracije.

Ovdje ima jedna interesantna stvar. Iako bi se po logici, stalnim miješanjem trebali dobiti najbolji rezultati, iz mog iskustva, nije tako. Najbolje srebro dobijem sa povremenim miješanjem. Kad govorim o kvalitetnom srebru, onda mislim na Tyndallov efekt. Ja radim sa povremenim miješanjem, početni napon 30V, elektrode promjera 3,5mm, svake minute promjena polariteta na elektrodama, struja ograničena na 1,2mA. Za 5 ppm-a mi treba 8 sati i 30 minuta. Usmjerite laser kroz čašu obične, pitke vode. Biti će jedva vidljiv, čak i u mraku. Ako u toj istoj vodi možete izmjeriti i više od 310ppm-a, onda vam je jasno koliko su unutra sitne čestice. S povremenim miješanjem, moj Tyndall je samo nešto izraženiji od slučaja sa običnom vodom. Sa stalnim miješanjem mi je trebalo i 10 sati do 5ppm-a, a tyndall je bio puno izraženiji...

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 11:13 pm 
Član foruma

zlatko je napisao/la:

Feniks ( a najvjerojatnije i Silver Star ) je jedna draga gospođa koja je poprilično pretjerala sa cijenom svog proizvoda. Njezino srebro jest kvalitetno, ali isto takvo možeš napraviti sam, kod kuće. I neće te koštati 300kn po litri. Zahvaljujući njoj i navedenim razlozima, ja sam počeo raditi sam.

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 11:32 pm 
Član foruma

Silverion, ne lupaj gluposti !
Kakva industrijska špijunaža ako proizvod odneseš na analizu??!!
:shock:

Znači sve ustanove koje se bave bilo kakvom analitikom onoga što konzumiramo (pa i osim toga) su
špijuni i špijunske organizacije.
Zna se što su špijuni, zna se što je špijunaža a što analitika.
:shock:
Nadam se da ne ovladavaš izradom srebrne otopine kao što ovladavaš navedenim pojmovima.
(Ne kupovao ja od tebe niti orasa !)
:roll:
I ne pretjeruj s pohvalama proizvoda koji ne poznaješ ili ga nisi koristio jer u protivnom ćemo posumnjati da si
dio Feniksa a znaš (ili ne znaš) kako na takve gledamo.
:evil:
Tekstove iz kojih si ti učio nisu njeni.
Malo prosurfaj pa ćeš naći identične na nekoliko stranih jezika.
Neću stavljati kljun u vatru ali mi je malo glupavo povjerovati da su njezini tekstovi prevedeni na sve te jezike.
Obrnuti proces mi je vjerojatniji.
:read:

A i ovih 300 kn za litru je samo psihološka stvar.
Nabili su iznos nečega što ne košta niti četvrtinu od toga.
S tako svemirskom cijenom žele u čovjeku izazvati osjećaj da ako je nešto tako skupo - ma oš-neš mora biti kvalitetno.
E pa plati taj osjećaj.
Za takve bi trebalo dići cijenu i na 1000 kn po čaši.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.