Sada je: ned maj 04, 2025 12:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pon dec 14, 2009 9:12 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Vi ovdje izmišljate instant prečace i skraćene postupke,a toga nema u Toltečkom načinu.

Heh, pa kaj ti mislis da smo mi jucer procitali knjige pa da danas vec izmisljamo precace.
Bitno je imati jake snove, jer poslje toga dolazi svjesnost u snovima na prirodan tragacki nacin minimalnog pomicanja skupne koja se potom zadrzava na tom mjestu.

:-)

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 7:28 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
donkarlos je napisao/la:
Vi ovdje izmišljate instant prečace i skraćene postupke,a toga nema u Toltečkom načinu.

Heh, pa kaj ti mislis da smo mi jucer procitali knjige pa da danas vec izmisljamo precace.
Bitno je imati jake snove, jer poslje toga dolazi svjesnost u snovima na prirodan tragacki nacin minimalnog pomicanja skupne koja se potom zadrzava na tom mjestu.

Ma krivo prijatelj !
ne shvati to osobno...ja samo tvrdim da se ne može zvati sanjanjem jaki snovi,ili snovi koji se jasno siječamo.....sam znaš da je CC-u trebale godine da pronađe svijesno svoje ruke u snu,a kasnije godine i godine dok je prošao kroz sva vrata sanjanja...to ja velim...ali još nisam našao čovijeka koji je to uspio....

Vrh

PostPostano: sri dec 16, 2009 11:06 pm 
Član foruma

Citat:
donkarlos je napisao/la:

Ma krivo prijatelj !
ne shvati to osobno...ja samo tvrdim da se ne može zvati sanjanjem jaki snovi,ili snovi koji se jasno siječamo.....sam znaš da je CC-u trebale godine da pronađe svijesno svoje ruke u snu,a kasnije godine i godine dok je prošao kroz sva vrata sanjanja...to ja velim...ali još nisam našao čovijeka koji je to uspio....

Ma, jebo ga ti,.. :mrgreen: nisam ja reko da je to sanjanje.
Sanjanje je dok smo isto svjesni tamo ko i ovdje, i to bez jebiga, cim zaspis svjestan si imas samo neki prijelaz izmedju ovoga i onoga.
Radim na tome intenzivno, vec cca. godinu i pol, doso sam do toga da sad svaki dan imam jake snove, cak mi se po tri cetri radnje promjene tokom noci i svega se jako sjecam.
Cak sam imao nekoliko snovidjenja, da ono sto danas sanjam sutra se dogadja.
Prije tih godinu dana nisam imao nikakvae snove ili dvoje troje takvih snova godisnje kao sto ih imam sad svaki dan. Velim da je to samo jedan mali pomak skupne tocke na stalno momentalno mjesto. Malo po malo polako, poslije toga dolazi svjesnost u snovima ili ti ga sanjanje.

Na pocetku toga sam imao prelaske preko kapija sanjanja, ali nesvjesno,.. te kapije tereba proci svjesno i uvjek to moci napraviti kad god pozelis... onda je to, to.

Jer se sad kuzimo,.. :wink:

:thumbup:

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 1:27 am 
Moderator

Tolteq ti pričaš gluposti. Sanjanjem se skupna točka ne miće kao što se miće u traganju.
U traganju jest da se pomalo, skladno i za stalno seliš sa svojom sveukupnošću. U sanjanju NE.
Sanjanje je nešto deseto.

Citat:
Velim da je to samo jedan mali pomak skupne tocke na stalno momentalno mjesto.
Stalno momentalno mjesto? Šta je to za tvrdnju? Qurac od ofce? Ili je stalno, ili je momentalno.

Ja shvaćam tvoje oduševljenje da imaš sjećanja na snove i da se nešto događa, ali to nije to o čem se priča u sanjanju u Toltečkim učenjima.

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 10:44 am 
Član foruma

Heh, vidim da ne kuzis o cemu pricam, tak da glupo mi je nastavljat objasnjavat ono kaj se ne kuzi... #-o

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 10:54 am 
Moderator

Pa to sam ti i rekel,

glupo ti je obljašnjavati ono kaj ne kužiš.

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 1:15 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Citat:
donkarlos je napisao/la:

Ma krivo prijatelj !

Ma, jebo ga ti,.. :mrgreen: nisam ja reko da je to sanjanje.
Sanjanje je dok smo isto svjesni tamo ko i ovdje, i to bez jebiga, cim zaspis svjestan si imas samo neki prijelaz izmedju ovoga i onoga.
Radim na tome intenzivno, vec cca. godinu i pol, doso sam do toga da sad svaki dan imam jake snove, cak mi se po tri cetri radnje promjene tokom noci i svega se jako sjecam.
Cak sam imao nekoliko snovidjenja, da ono sto danas sanjam sutra se dogadja.
Prije tih godinu dana nisam imao nikakvae snove ili dvoje troje takvih snova godisnje kao sto ih imam sad svaki dan. Velim da je to samo jedan mali pomak skupne tocke na stalno momentalno mjesto. Malo po malo polako, poslije toga dolazi svjesnost u snovima ili ti ga sanjanje.

Na pocetku toga sam imao prelaske preko kapija sanjanja, ali nesvjesno,.. te kapije tereba proci svjesno i uvjek to moci napraviti kad god pozelis... onda je to, to.

Jer se sad kuzimo,.. :wink:

U potpunosti kolega,
od svega me impresionira tvoja nepokolebljiva namijera da probiješ prirodne barijere percepcije, a to po don Huanu veliko postignuće...pritiskaj bez kolebanja i granica mora biti probijena.....želim ti uspijeh u tvom poduhvatu...

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 1:38 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa to sam ti i rekel,

glupo ti je obljašnjavati ono kaj ne kužiš.

Ma ja kuzim kaj pricam, sam neznam drugcije reci nego kaj sam rekel, pa sad ko kuzi, kuzi,..

Vrh

PostPostano: čet dec 17, 2009 1:41 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
a to po don Huanu veliko postignuće...pritiskaj bez kolebanja i granica mora biti probijena.....želim ti uspijeh u tvom poduhvatu...

Pa veliko je postignuce nauciti sanjati sanjati, ucvrstiti skupnu na tom mjestu, naravno, ma to je i tvoj pothvat, svi ovdje moramo imat nepokolebljivu namjeru za to postignuce,...

:wink:

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 2:30 am 
Početnik

Evo ovako.....tek sam se ukljucio u temu. Preleteo sam postove letimicno, tako da cete mi oprostiti ukoliko nesto sto je vec receno ponavljam.
Iako sam tek od sada postao member na ovom forumu, "zvacem" knjige CC nekih 15god iznova i iznova ukrug (od Unutrasnjeg ognja pa nadalje- prvih sest smatram nekom vrstom strateskog uvoda) pa nekako se slojevito otvara slika, barem meni.

Napisacu neka svoja iskustva sa ciljem da mozda nekom pomognu jer sam ja bio totalno zapleten u to kada mi se desavalo dok mi STALKER nije razlucio neke stvari i usmerio me da se nekako sve razvrsta u logican sled.
Iskustva kako sam ih opisao u jednom mailu bluecat-u:

".... Nisam otisao dalje od pokusavanja da pronadjem svoje ruke u snu par puta, igranja sa ocima, itd. Tvoj opis susreta sa necim sto je ispustalo neljudske krike i uterivalo strah mi se desio ili nesto slicno ali tako sto sam mogao da otvorim oci, suzena perspektiva, ali telo nije radilo. Osecaj koji sam imao je da nesto "ide" prema mojoj glavi opkoracujuci me, dok ja lezim na stomaku, a ja ne mogu da se maknem. Naravno to je bilo davno, posle toga sam odustao - moislio sam da je to znak. Posle par godina sam ucinio isto, ista stvar se i desila ali sam sada znao da ne pokusavam da se krecem misicima nego sam se usmerio na stomak i odlucio da
> se probudim, nisam znao sta cu videti ako se okrenem. Za trenutak sam video sebe sa plafona, i trenutnu svetlost kako se skupila u ono sto bilo centar mog stomaka dok sam lezao. Sledeceg trenutka sam imao normalnu perspektivu koja niije bila suzena iako se osim prosirenja vidokruga nista nije desilo, predmet gledanja je ostao isti. Razum, ili mozda je bolje reci moj tok misli nije izgubio kontinuitet ni za trenutak. Telo je "proradilo" i ja sam samo ustao i zapalio cigaretu. Smatram ovo mizernim "iskustvom" ali ono sto me cacka je da sam bio svestan i da je nesto bilo sa mnom, nesto zivo...."
"...Ok, danas – novo iskustvo, posle dugo vremena 3 god. – trece.
> Na poslu sam bukvalno zadremao u prostoriji za odmor, posto sam neispavan u poslednje vreme. Trajalo je mozda jedva 10 min. Televizor je radio tiho i ja sam legao zatvorenih ociju. U jednom momentu sam shvatio da cujem neko gundjanje ali samo u desnom uvetu? Obratio sam paznju i cuo televizor levim i desnim uvetom, ali to gundjanje koje uopste nisam razumeo ali ni slovo, bilo je samo kao da sam imao slusalicu u uvetu. Registrovao sam nelogicnost i pomislio „krece“. Tog momenta je poceo da stize strah. Oci su mi gledale u plafon na pola koplja posto sam ocekivao da vidim tamnu senku kako viri sa plafona. Pomislio sam „ne na poslu“ i pokusao da otvorim oci skroz i pogledam u tv ali telo je bilo „smrznuto“. Strah je bio manji jer sam znao da su sa druge strane vrata kolege i bilo je upola dana! To mi je olaksavalo situaciju. Onda sam se samo „normalizovao“. Jedino sto je, osim manjeg straha, bilo drugacije ovaj put je bila cinjenica da je jedan deo u meni
> bio „po strani“ – nije se plasio i posmatrao je sve sa strane?....i ta zvucna nesuglasica. ..."

Dakle, nisam isao previse daleko u pokusajima da ovladam sanjanjem ali desile su se neke stvari koje mi je STALKER (staza ratnika sajt) razjasnio, uputio me u pojam letaca i onda je sajt pukao (staza ratnka). Meni je dijagnostikovan rak, hepatitisC, itd. Jedino sam tada groznicavo radio osnovnih 12 pokreta tenzegriteta nekih mesec dana i ispostavilo se da sam potpuno zdrav. Greska, neobjasnjiva lekarima.
Da li je sve to bio protiv-potez letaca ne znam ali tada sam prestao sa vezbama. Bilo je to pre 2godine. Sve vreme kao da sedim na dve stolice- maximalno sam usmeren na "realnost" ali sam isto tako svestan postavljene scenografije i ispraznosti iste. Tako da evo me opet (barem preko slova za pocetak) kako se prikljucujem na raspravu.
Izvinjavam se svima kojima ce ova slova biti dosadna ali se nadam da ce nekom nesto koristiti ukoliko bude imao slicna iskustva sa sanjanjem.
Pozdrav.

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 11:09 am 
Moderator

Pozdrav Tohei, samo da napišem ako netko ne zna, forum Staza Ratnika još postoji kao arhiva.
Ako je netko tamo nešto čitao i pisao, može i sad čitati na: http://staza-ratnika.200u.com/
Spasilo se što se moglo, mislim da se sve može čitati.

A tvoja iskustva, vjerujem da ti život nije nikad jednostavan ili dosadan.

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 6:01 pm 
Član foruma

Tohei je napisao/la:
> se probudim, nisam znao sta cu videti ako se okrenem. Za trenutak sam video sebe sa plafona, i trenutnu svetlost kako se skupila u ono sto bilo centar mog stomaka dok sam lezao. ..................
> Na poslu sam bukvalno zadremao u prostoriji za odmor, .......
Tog momenta je poceo da stize strah. Oci su mi gledale u plafon na pola koplja posto sam ocekivao da vidim tamnu senku kako viri sa plafona. Pomislio sam „ne na poslu“ i pokusao da otvorim oci skroz i pogledam u tv ali telo je bilo „smrznuto“.
.......
Meni je dijagnostikovan rak, hepatitisC, itd. Jedino sam tada groznicavo radio osnovnih 12 pokreta tenzegriteta nekih mesec dana i ispostavilo se da sam potpuno zdrav. Greska, neobjasnjiva lekarima. .

To su ti izlasci energetskog tjela van iz fizickog, radi na tome, radi na svjesnosti energetskog tijela. :thumbup:

Drago mi je da si ozdravio :wink: , znao sam uvijek nekako u sebi da je tensegryti magican i koristan za nase energetsko tijelo, pogotovo zato jer je proizaso iz bilja moci, mada je bila hrpa letackih uvjeravanja da su to samo bezvezne vjezbe. Sad si mi stavio tocku na i. :wink:

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 2:32 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Tohei je napisao/la:
> se probudim, nisam znao sta cu videti ako se okrenem. Za trenutak sam video sebe sa plafona, i trenutnu svetlost kako se skupila u ono sto bilo centar mog stomaka dok sam lezao. ..................
> Na poslu sam bukvalno zadremao u prostoriji za odmor, .......
Tog momenta je poceo da stize strah. Oci su mi gledale u plafon na pola koplja posto sam ocekivao da vidim tamnu senku kako viri sa plafona. Pomislio sam „ne na poslu“ i pokusao da otvorim oci skroz i pogledam u tv ali telo je bilo „smrznuto“.
.......
Meni je dijagnostikovan rak, hepatitisC, itd. Jedino sam tada groznicavo radio osnovnih 12 pokreta tenzegriteta nekih mesec dana i ispostavilo se da sam potpuno zdrav. Greska, neobjasnjiva lekarima. .

To su ti izlasci energetskog tjela van iz fizickog, radi na tome, radi na svjesnosti energetskog tijela. :thumbup:

Drago mi je da si ozdravio :wink: , znao sam uvijek nekako u sebi da je tensegryti magican i koristan za nase energetsko tijelo, pogotovo zato jer je proizaso iz bilja moci, mada je bila hrpa letackih uvjeravanja da su to samo bezvezne vjezbe. Sad si mi stavio tocku na i. :wink:

Fizičko tijelo je iluzija našeg uma, ne može ništa izaći iz fizičog tijela kad je ono produkt interpretacije strane instalacije. Postoji energetsko tijelo i dvojnici istog. Ono što je ovdje napisanog je izlazak sanjačkog a ne energetskog tijela tj. dvojnika.

Što se magičnih pokreta tiče oni su službeno proizašli iz sanjanja. Imaju "odličan" utjecaj na čovjeka, alli nešto kod njih ne valja... Svaki čovjek ima početni položaj spojne točke. Današnjem čovjeku je to položaj razuma, nekada je ljudima to bio položaj tihog znanja, ono što magični pokreti rade je to da ti mjenjaju početni položaj spojne točke, a ne zna se u koji to i kakvu ima posljedicu na svijest. Po internetu kruže priče da je moderni tensengrity promjenjen od strane izazivača smrti koji je dao Carlosu današnji tens u zamjenu za njegovo golemo znanje. Tens kao takav izazivačima može koristiti tako da neprimjetno kradu energiju praktičaru u zamjenu za "ojačavanje" energetskog tijela te za nalaženje kompatibilnih ljudi među praktičarima koje izazivači mogu regrutirati ili iskoristiti za svoje ciljeve. Također je rečeno da tens pomiče "početni" položaj spojne točke tako da bi bio istovjetan položaju koji koriste izazivači smrti.

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 4:41 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Fizičko tijelo je iluzija našeg uma, ne može ništa izaći iz fizičog tijela kad je ono produkt interpretacije strane instalacije. Postoji energetsko tijelo i dvojnici istog. Ono što je ovdje napisanog je izlazak sanjačkog a ne energetskog tijela tj. dvojnika.

Što se magičnih pokreta tiče oni su službeno proizašli iz sanjanja. Imaju "odličan" utjecaj na čovjeka, alli nešto kod njih ne valja... Svaki čovjek ima početni položaj spojne točke. Današnjem čovjeku je to položaj razuma, nekada je ljudima to bio položaj tihog znanja, ono što magični pokreti rade je to da ti mjenjaju početni položaj spojne točke, a ne zna se u koji to i kakvu ima posljedicu na svijest. Po internetu kruže priče da je moderni tensengrity promjenjen od strane izazivača smrti koji je dao Carlosu današnji tens u zamjenu za njegovo golemo znanje. Tens kao takav izazivačima može koristiti tako da neprimjetno kradu energiju praktičaru u zamjenu za "ojačavanje" energetskog tijela te za nalaženje kompatibilnih ljudi među praktičarima koje izazivači mogu regrutirati ili iskoristiti za svoje ciljeve. Također je rečeno da tens pomiče "početni" položaj spojne točke tako da bi bio istovjetan položaju koji koriste izazivači smrti.

Sanjacko tjelo, energetsko tjelo, dvojnik, drugi ja, etericno tijelo, kundalini, itd ... jedno te isto, samo razliciti nazivi za istu stvar !!!

Magicni pogreti nisu proizisli iz sanjanja, vec su ih otkrili samani don Juanove loze dok su bili u samanskim stanjima povisene svijesti prouzroceni uzimanem bilja moci.

Po internetu kruze price ??!! :rofl :rofl :rofl pa rekla je moja susjeda Štefica bas istu pricu kad sam z njom neki dan pil kavu... :rofl :rofl

Kolko znam, da je sa izivacem napravljen dogovor da od svakog naguala uzme malo al samo onaj dijo koji njemu, nagualu, ne smeta da bi on prezivio.

Takodjer je receno :rofl ,.. a ko ti je to rekel, STALKER.... :rofl :rofl :rofl

Pa jebote, covjek ti je gore napisal kaj su mu doktori dijagnosticirali i kaj se dogodilo poslje radnje pokreta....a ti i dalje vjerujes kaj susjeda Štefica sa susjedom Rozikom prica ujutro na kavi... :rofl :rofl

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 6:56 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:

Sanjacko tjelo, energetsko tjelo, dvojnik, drugi ja, etericno tijelo, kundalini, itd ... jedno te isto, samo razliciti nazivi za istu stvar !!!

Magicni pogreti nisu proizisli iz sanjanja, vec su ih otkrili samani don Juanove loze dok su bili u samanskim stanjima povisene svijesti prouzroceni uzimanem bilja moci.

Po internetu kruze price ??!! :rofl :rofl :rofl pa rekla je moja susjeda Štefica bas istu pricu kad sam z njom neki dan pil kavu... :rofl :rofl

Kolko znam, da je sa izivacem napravljen dogovor da od svakog naguala uzme malo al samo onaj dijo koji njemu, nagualu, ne smeta da bi on prezivio.

Takodjer je receno :rofl ,.. a ko ti je to rekel, STALKER.... :rofl :rofl :rofl

Pa jebote, covjek ti je gore napisal kaj su mu doktori dijagnosticirali i kaj se dogodilo poslje radnje pokreta....a ti i dalje vjerujes kaj susjeda Štefica sa susjedom Rozikom prica ujutro na kavi... :rofl :rofl

Energetsko tijelo je čahura, sanjačko tijelo je verzija te čahure u sanjanju, dvojnika ima više, sanjački je samo jedan od njih, kundalini je energija, ne tijelo.Nije ista stvar, nemoj tvrdit nešto o čem ne znaš i što nije točno, zbunit ćeš ljude.

Onaj koji je iznio prvi gornje tvrdnje nije susjeda Štefica nego iskusni sanjač sa puno znanja i prakse. Nick mu je Dreamways. Ako znaš engleski pročitaj si sam njegov forum pa i sam prosudi http://nagual.yuku.com/. Ne znam odakle ti to da su pokreti nastali pod utjecajem bilja moći, ali ako imaš iskustva sa drugim stanjima svijesti, a pogotovo sa stanjima koja su prouzrokovana biljkama moći, onda bi trebao znati da je interpretacija u tim stanjima relativna, ono što se dobije u njima je varljivo. Biljke moći korištene su samo za razbijanje glosova. Ako se dobro sjećam Juan je Carlosu rekao da su pokreti dobiveni u sanjanju. To je ono što je Carlos napisao, to ne znači da je on napisao istinu. Knjiga magični pokreti je napisana nakon što je Juan otišao. Osobno sam vidio izazivače smrti u sanjanju i vidio da oni imaju svoju verziju pokreta pa je lako moguće da su dali nama našu. Sjeti se da Juan nije volio izazivače smrti nit im je vjerovao, tko zna kakve je sve dogovore Carlos sklopio s njima kad je Juan otišao.

Ja nisam rekao da su pokreti loši, samo da nisu ono što se prikazuju, moguće je da su čovjeka izlječili, zašto ne, al to ne znači da znamo sve o njihovom utjecaju na naše tijelo i sve o njihovom porijeklu. Moja vjera u određenu tvrdnju nije temeljena na onome tko nešto kaže, niti na dokazu, jer dokaz proizlazi iz interpretacije koja je relativna, moja vjera u nešto proizlazi iz toga kako nešto rezonira u meni, ako uopće znaš što to znači :)

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 8:31 pm 
Početnik

Uz dužno poštovanje prema svima.....nisam izneo svoja iskustva da bi ih neko opovrgavao niti potvrđivao. Taj deo je ličan, stav, slobodan izbor. Kada mi se dešavalo ono o čemu sam kratko napisao, nisam imao pojima šta se dešava i to je sve. Nešto se očigledno desilo, nešto što nema veze sa ustaljenom rutinom života a meni lično je unelo strah kakav nisam ni slutio da postoji u toku tih nekoliko iskustava. Pre dve godine bukvalno sam nabasao na STALKERA i tada mi je dao smernice šta bi to moglo biti, a sa tim je došao i novi materijal za razumevanje i učenje. Duh, viša sila ili kako god nazvali to...nije bitno. Ne treba da preraste u raspravu tih par redova! Cilj mi je bio da ukoliko neko iskusi išta slično, ima smernicu u kom pravcu da traži odgovor, ništa više.
Smisao ovog foruma kako sam ga ja shvatio jeste razmena iskustava na jednom mestu. Prosta činjenica je da teme o kojima se ovde govori nećemo naći nigde na jednom mestu jel da? Mogućnost da se priča o tome otvoreno i pita, pita,pita.
Dragocena stvar!
Još jednom da napomenem da ne mislim da mi se desilo nešto epohalno već nešto što je normalno ili beznačajno ali meni NOVO polje za razumevanje....
Još me više raduje što postoji mesto gde se iskustva mogu podeliti bez bojazni da li će neko umeti i da sasluša...jer kada sam doživljavao svoja iskustva nisam imao pojima o letacima niti gde da tražim odgovore, e taj deo je bio strašan "sta se desava?".

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 10:29 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Energetsko tijelo je čahura, sanjačko tijelo je verzija te čahure u sanjanju, dvojnika ima više, sanjački je samo jedan od njih, kundalini je energija, ne tijelo.Nije ista stvar, nemoj tvrdit nešto o čem ne znaš i što nije točno, zbunit ćeš ljude.

Sve je energija, i tjelo, i kundalini i cahura, i dvojnik,.. da si imo jedan izlazak iz tjela znao bi o cemu pricam... samo ko kako inerperetira, ko u kakvim uvjerenjima zivi,... vis tebi je sve rasjeckano a meni je sve to jedno...

al dobro ajmo reci da je sve to kako ti kazes, hvala ti prosvjetlio si me..

..sad, ko tu koga zbunjuje.. :lol:

Zadnja izmjena: tolteq; sub jan 02, 2010 11:12 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 11:02 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Onaj koji je iznio prvi gornje tvrdnje nije susjeda Štefica nego iskusni sanjač sa puno znanja i prakse. Nick mu je Dreamways. Ako znaš engleski pročitaj si sam njegov forum pa i sam prosudi http://nagual.yuku.com/. Ne znam odakle ti to da su pokreti nastali pod utjecajem bilja moći, ali ako imaš iskustva sa drugim stanjima svijesti, a pogotovo sa stanjima koja su prouzrokovana biljkama moći, onda bi trebao znati da je interpretacija u tim stanjima relativna, ono što se dobije u njima je varljivo. Biljke moći korištene su samo za razbijanje glosova. Ako se dobro sjećam Juan je Carlosu rekao da su pokreti dobiveni u sanjanju. To je ono što je Carlos napisao, to ne znači da je on napisao istinu. Knjiga magični pokreti je napisana nakon što je Juan otišao. Osobno sam vidio izazivače smrti u sanjanju i vidio da oni imaju svoju verziju pokreta pa je lako moguće da su dali nama našu. Sjeti se da Juan nije volio izazivače smrti nit im je vjerovao, tko zna kakve je sve dogovore Carlos sklopio s njima kad je Juan otišao.

Ja nisam rekao da su pokreti loši, samo da nisu ono što se prikazuju, moguće je da su čovjeka izlječili, zašto ne, al to ne znači da znamo sve o njihovom utjecaju na naše tijelo i sve o njihovom porijeklu. Moja vjera u određenu tvrdnju nije temeljena na onome tko nešto kaže, niti na dokazu, jer dokaz proizlazi iz interpretacije koja je relativna, moja vjera u nešto proizlazi iz toga kako nešto rezonira u meni, ako uopće znaš što to znači :)

Gle, neznam ko je http://nagual.yuku.com/ tak isto moremo napraviti forum i http://nagual.stefica.com/ i taj dreamways je navodno onaj isti STALKER koji je brijal tu po forumima al posto tu nije dosta donacija prikupio morao se preseliti u svjet, ipak je unosnije. :rofl
To naravno nisu moje rijeci nego su isto rekla kazala spike, ljudi pricaju po forumima :roll:
E sad, za bile moci ti pise u knjigama, bas u tim istim knjigama, citaj uglavnom nisu iz sanjana bas ti je don Juan objasnio kastanedi da su iz njegove loze i iz promjenjenih stanja svjesti.
Heh, a zakaj bi YUKU napiso istinu a KARLOS kaj je to sve napisao nebi napisao istinu, razmisli malo, cini mi se da yuku samo zeli letjeti na njegovim ledjima i privuci pozornost.

Don Huan je rekao da je nagual Sebastijan tom bezimenom čoveku dao nadimak »stanar«, jer su oni napravili sporazum po kome je on dobijao energiju, tako reći smeštaj, azakupninu je plaćao u obliku uslu­ga i znanja. »Da li je u toj razmeni neko ikad povređen?« upitao sam.
»Nijedan od naguala koji su sa njim razmenjivali energiju nije bio povređen«, odgovorio je. »Čovek se obavezao da će od naguala uzimati samo malo od viška energije, u zamenu za darove, neobične sposobnosti. Na primer, nagual Hulijan je dobio hod moći. Mogao jenjime da probudi ili uspava zračenje unutar svoje ča­hure kako bi po želji izgledao mlađi ili stariji.«
....
Don Huan je takođe rekao da je njegov dobrotvor bio uveren, a i on se u potpunosti slagao sa njim, da ono što se dešava tokom pozajmljivanja energije jeste da stari vrač pokreće skupnu tačku naguala da naglasi zračenja saveznika unutar čahure naguala. On tada i is-
korišćava veliki udar energije, koji proizvodi ona zra­čenja koja su se iznenada centrirala pošto su prethodno bila tako duboko usnula.

Eto, to ti je iz "Unutarnjeg Ognja" zabiljeske koje je jos uvijek don Juan procitao i tek onda ih je Karlos mogao tiskati.

Po meni, izazivac smirti uzima samo onaj dio energije koji dobijes cim ugledas saveznika, onaj sus, koda te neko uplasi al nije plasenje na neki nacin a ta energija bi tako i tako otisla ko zan kud.

Bdw. pa di si do sada,kaj sutis, ja sam mislio da sam jedini sa Promatracem na forumu, pa neznamo sta raditi pa se iz dosade prcamo,... dobro doso, ukljuci se u sve .. :occasion5:

Pricaj nam tvoje dogadjaje sa izazivacem smrti, stvarno me zanima .. ja cini mi se ih nisam imo pa kad se sretnem s njim jedan dan ili ne, nebi bilo lose nesto zant od covjeka koji je to iskusio,.. :thumbup:

:love3:

Vrh

PostPostano: ned jan 03, 2010 11:51 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:

Gle, neznam ko je http://nagual.yuku.com/ tak isto moremo napraviti forum i http://nagual.stefica.com/ i taj dreamways je navodno onaj isti STALKER koji je brijal tu po forumima al posto tu nije dosta donacija prikupio morao se preseliti u svjet, ipak je unosnije. :rofl
To naravno nisu moje rijeci nego su isto rekla kazala spike, ljudi pricaju po forumima :roll:
E sad, za bile moci ti pise u knjigama, bas u tim istim knjigama, citaj uglavnom nisu iz sanjana bas ti je don Juan objasnio kastanedi da su iz njegove loze i iz promjenjenih stanja svjesti.
Heh, a zakaj bi YUKU napiso istinu a KARLOS kaj je to sve napisao nebi napisao istinu, razmisli malo, cini mi se da yuku samo zeli letjeti na njegovim ledjima i privuci pozornost.

Don Huan je rekao da je nagual Sebastijan tom bezimenom čoveku dao nadimak »stanar«, jer su oni napravili sporazum po kome je on dobijao energiju, tako reći smeštaj, azakupninu je plaćao u obliku uslu­ga i znanja. »Da li je u toj razmeni neko ikad povređen?« upitao sam.
»Nijedan od naguala koji su sa njim razmenjivali energiju nije bio povređen«, odgovorio je. »Čovek se obavezao da će od naguala uzimati samo malo od viška energije, u zamenu za darove, neobične sposobnosti. Na primer, nagual Hulijan je dobio hod moći. Mogao jenjime da probudi ili uspava zračenje unutar svoje ča­hure kako bi po želji izgledao mlađi ili stariji.«
....
Don Huan je takođe rekao da je njegov dobrotvor bio uveren, a i on se u potpunosti slagao sa njim, da ono što se dešava tokom pozajmljivanja energije jeste da stari vrač pokreće skupnu tačku naguala da naglasi zračenja saveznika unutar čahure naguala. On tada i is-
korišćava veliki udar energije, koji proizvodi ona zra­čenja koja su se iznenada centrirala pošto su prethodno bila tako duboko usnula.

Eto, to ti je iz "Unutarnjeg Ognja" zabiljeske koje je jos uvijek don Juan procitao i tek onda ih je Karlos mogao tiskati.

Po meni, izazivac smirti uzima samo onaj dio energije koji dobijes cim ugledas saveznika, onaj sus, koda te neko uplasi al nije plasenje na neki nacin a ta energija bi tako i tako otisla ko zan kud.

Bdw. pa di si do sada,kaj sutis, ja sam mislio da sam jedini sa Promatracem na forumu, pa neznamo sta raditi pa se iz dosade prcamo,... dobro doso, ukljuci se u sve .. :occasion5:

Pricaj nam tvoje dogadjaje sa izazivacem smrti, stvarno me zanima .. ja cini mi se ih nisam imo pa kad se sretnem s njim jedan dan ili ne, nebi bilo lose nesto zant od covjeka koji je to iskusio,.. :thumbup:

:love3:

Zdravo Tolteq, nisam pisao jučer na večer, zato što je bila subota, a ja još uvijek imam život izvan foruma pa ono. Dobro citirao si mi dio unutrašnjeg ognja. To je sve točno, to je don juan provjerio bla bla. To ne znači da je unutra napiano sve o izazivačima. Energija naguala nije sve što im treba. Sjeti se da ih se Don Juan bojao i zazirao od njih. Julian i Lujan su ih volili i Izazivač ih je naučio puno položaja koji su ostalim ratnicima bili nedostupni. Tko zna što je sve Izazivač naučio Carlosa nakon što je Juan otišao. Dok je Juan bio živ nije bilo spominjanja magičnih pokreta. Kad je umro preko pola Carlosovih radionica je bilo bazirano na pokretima. Don Juan je govorio da su novi vidioci odbacili tehnike i rituale svake vrste, te da takve vježbe pripadaju starim vračevima. Šta su pokreti nego repetitvno ponavljanje jednih te istih radnji. Moje osobno iskustvo s pokretima je da su mi povisili razinu energije ali su me činili agresivnim i nisam mogao spavati.

Tražiš moje iskustvo sa izazivačima, nije baš nešto spektakularno... U sanjanju sam vidio bića koja izgledaju kao ljudi/kukci kako izvode pokrete slične tensegrityu, glas mi je rekao da su to izazivači smrti i da se maknem ako mi je život mio. Nadaj se da ih nećeš sresti jer mi se sve čini da nećeš dobro završiti.

Vrh

PostPostano: ned jan 03, 2010 12:43 pm 
Moderator

Sjenko nemoj mi zezati naguala! Kaj ti briješ !?

Očito je da postoji samo jedan izazivač smrti i to taj o kojem piše don Huan i onda su svi takvi.
Oni, taj jedan, rade po tome što je Castaneda napisao, drugo se ne usude, ovaj.... ne usudi.

Ja nisam proturječan! Vi mene ne shvaćate, rekel sam vam! I nemojte me shvaćati bukvalno!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.