Sada je: sub jul 05, 2025 12:46 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 545 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Strah i kako ga pobijediti
PostPostano: sub okt 24, 2009 7:04 pm 
Moderator

amir je napisao/la:
Pozdrav

Ja sam bas pricao negdje u predhodnim postovima, isplovio mi je neki strah od mraka, u smislu da je netko prisutan... mjenjao sam sobe u toku nocu...

Ona mi je prije par noci doslo to da se jednostavno moram suociti sa tim...

Ja sam sve pogasio, legao, srce je lupalo... Bio sam svjestan samo sebe, i iz daljine posmatrao taj strah... Taj strah je iscezao negdje, otisao je u daljnu... Ja sam 100 % bio svjestan sebe i disanja... i dogodilo se !

Strah je otisao, ja sam se osjecao blazeno... Stvarno... Nevjerovatno... Ne samo to! Nikad prije nisam uspio dugo da se koncentrisem na SEBE. Ovaj put je to trajalo sat-dva .Nekih sitni misli je nailazilo, ali su se odbijale od mene kao od zid... Sad to svaku noc radim, jos ima doza tog, jos se nije iscistilo... ali odlazi... Puno su mi Osho-ve knjige pomogle (knjiga tajni 1 i 2), kao i Vippsana...

Mislimd a se sve i jedan strah moze pobjediti, ako se mogu tako izraziti, ako ga samo posmatramo, uz potpunu svjesnost sebe...

:thumbup:

:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: ned okt 25, 2009 5:17 pm 
Član foruma

Razmisljajuci o nekim strahovima, koje i sam imam i radim na njima dosao sam do drugacijeg shvatanja od onog "svaki strah je u korijenu strah od smrti" . Mislim da kod mene (a i vecini drugih slucajeva ) kada se bolje udubim u to, da korijen nije strah od smrti, vec strah na koji cemo nacin umrijeti. Kada bih znao da cu umrijeti tako da cu samo zaspati, pa nebitno kad, svi moji strahovi bi nestali, takav osjecaj imam.

Više je prisutan strah na koji ću nacin umrijeti, da li nekom nasilnom smrću isl ... Sigurno da koji god nacin nam je predodređen da ne treba voditi brigu, desit ce se kako se desi i bit ce kako bude, ali valjda, nismo svi jos na tom nivou svijesti da se tako i osjecamo, a ne samo mislimo.

Vrh

PostPostano: ned nov 01, 2009 7:50 pm 
isključen/a

Evo nekih strahova, a neke sam i sam vec pronasao kod sebe.

Strah od smrti.
Strah da nismo voljeni.
Strah da nismo vredni da budemo voljeni.
Strah od toga sta ce drugi reci.
Strah od gubitka kontrole nad situacijom.
Strah da gresimo.
Strah od nepoznatog.
Strah od odbijanja.
Strah od odbacenosti.
Strah od usamljenosti.
Strah od bola.
Strah od proslosti.
Strah od buducnosti.

Prvih pet su vro zajebani, jer se znaju dobro sakriti. Naravno ima jos.

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 10:37 pm 
Član foruma

Ja bih ovaj cetvrti stavio na drugo mesto "Strah od toga sta ce drugi reci" ili'ti kakav si utisak ostavio na druge - dobar ili los, samo sto vecina ukapira da je ostavila los utisak, pa se tu svasta umislja i tripuje, al dobro.. Lepo si to nabrojao... :hello2:

Vrh

PostPostano: uto nov 03, 2009 10:16 pm 
isključen/a

Mesto i nije vazno. :wink:

Vrh

PostPostano: sri nov 04, 2009 2:10 pm 
Član foruma

Shvati da je strah iluzija, demonsko oružje kojim jednostavno zadobivaju ulaz u tvoju svijest tako da mogu generirati još jače negativne emocije. Sav duhovni rat se odvija u svijesti - dakle u mislima i emocijama. Ako želiš ovladati svim slabostima, kao prvo uvijek imaj na umu da su to samo iluzije koje nemaju realnu osnovu i to si često ponavljaj, potječu od ega, a ne od tvog Višeg Jastva, koje je uvije mirno.
Kad ti se pojavi negativna misao ili emocija, nasmij joj se. Distanciraj se od svojih misli i emocija i nemoj se NI SLUČAJNO s njima poistovjećivati.

Preporučujem jednostavnu formulu - control of thought, speech and action. Sjeti se da su Pitagorejci imali zavjet šutnje od 5 gd prije inicijacije - to podrazumijeva šutnju srca i uma, to su radili i Sufiji, uništenje ega. Prava askeza je u sublimaciji nižih energija koje se manifestiraju u obliku ovog misaonog i emocionalnog košmara. Jednostavno se prepustiš svemu što ti se dešava, predaš se absolutu, nemoj misliti da stvari ne idu tvojim tokom ako ti se tako čini, kao Hanged Man na tarotu.

Vrh

PostPostano: sri nov 04, 2009 7:25 pm 
isključen/a

Shavtili smo. :thumbup: :occasion5:

Ali ih mozemo nabrojati, da ih imamo u vidu, kad se pojave. Da ih prepoznamo.

Vrh

PostPostano: čet nov 19, 2009 11:36 pm 
Član foruma

Ok ja stvarno trebam pomoć, neznam stvarno kome da se više obratim, ne želim da me ljudi oko mene smatraju čudnim, psihijatar ne dolazi u obzir jer ne znam ništa o njima niti od kud početi.

U zadnjih nekoliko dana toliko se loše osjećam da je to nevjerojatno ne mogu spavati ne mogu biti budan ne mogu raditi ništa osim tonuti dublje i dublje u .... NEŠTO nemam pojma šta je to... ljudi molim vas ja stvarno ne mogu više znam da vam ovo zvuči glupo ali ako nešto brzo ne učinim imam osjećaj da ću puknuti... Sve više i više sr*nja me pogađa svaki dan da je to nevjerojatno, sad više nego ikad i ne mogu više to podnositi, ne mogu jednostavno, paranoja me hvata, mračne misli i osjećam da ću izgubiti kontrolu nad sobom, počeo sam osjećati STRAH svugdje, ja vidim te nekakve OČI svugdje. Nisam siguran u ništa, nisam čak niti siguran da li je to strah ili šta ali osjećam određenu odvojenost od tijela, danas kada mi je osoba do koje mi je stalo i to jaako rekla da se cijepila protiv svinjske gripe kao da me nešto ošamarilo, kao da mi je pokušalo uzeti dušu, počelo me stezati u grlu, stalno pijem vodu i stalno odlazim na WC, nemogu stati jednostavno i taj fucking GLAS u mojoj glavi mi stalno govori neki racku al ne razumijem..osjećam da ću potpuno izgubiti i to malo kontrole koju imam. Ne znam zašto mi se to događa, nikad nisam nikome naudio, osjećam se krivim kad zgazim prokletog kukca, neznam zašto se to meni događa, nešto je čudno... ako to ima smisla bilo kome molim vas dajte mi neki savjet inače ću napraviti neko sranje. Stvarno se nemam kome obratiti, obitelj ne dolazi u obzir jer sam odavno "odvojen" duhovno od njih, prijatelji također jer imam dojam da sve što njih zanima je sex, alkohol, uživancija i neke irelevantne stvarni i tako u krug, ŠTA DA RADIM?

Sutra moram odraditi neku prezentaciju i imam osjećaj da ću se srušit pred svim tim ljudima.... želim VIKATI ali ne MOGU...

Kolko moram biti jadan da tražim pomoć na forumu, ali ja stvarno ne vidim više rješenje i ako brzo nešto ne napravim.. bojim se da će biti game over

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 12:11 am 
Član foruma

Apollo je napisao/la:

Kolko moram biti jadan da tražim pomoć na forumu, ali ja stvarno ne vidim više rješenje i ako brzo nešto ne napravim.. bojim se da će biti game over

Po pitanju tvog stanja ti ne mogu ništa pametno savjetovati jer nisam stručan ali psihijatar nije tako ni strašan. Ukoliko nemaš koga da ti služi kao kanta u koju ćeš se istresti psihijatar je idealna osoba za to.
Da se trenutno "otrijezniš" ako nemaš slabo srce napuni punu kadu ledeno hladne vode i uđi par minuta u nju, sve do vrata se potopi.

Trajnije riješenje je psihijatar ili nađi nekog zbog koga ćeš se sabrati. Nekoga koga voliš i za koga ćeš se žrtvovati tj. posvetiti svoj život da toj osobi bude bolje. Ovdje si ti nevažan, nevažna je tvoja patnja, važna je ta druga osoba koja može biti neko iz obitelji ili neko sasvim deseti ali moraš odlučiti da život posvetiš toj osobi. Kakva joj je korist ako pukneš, ako te je strah ili umreš? Moraš da živiš za nju. Ovo pomaže 100%.

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 12:32 am 
Član foruma

Apollo, ne znam gde zivis, nebitno. Sigurno mozes da nadjes neki komad zemlje, negde u blizini. Idi tamo, ponesi grabulje, motiku,asov, nekakav alat za zemlju...i diraj zemlju rukama.Smisli bilo sta. Ako nije hladna zemlja, budi bos. I radi dok ne otpadnes od umora. Nakon toga, radi JOS. Do zadnje mrvice snage. Onda kuci na tusiranje, koje bi trebalo zavrsiti hladnom vodom. Vecera. Pa na spavanje.

Zasto to sve?

Zemlja ce te povratiti, jer si pod mentalnim opterecenjem. Prizemice te.

To sve radi dugo, dok se ne iscrpis toliko da neces imati ni jedne misli vise u glavi.

Tusiranje- uvek deluje osvezavajuce, a posebno kada sunes na kraju hladan mlaz.

Obrok- obavezno. Jer ce te i on "vratiti" i prizemiti.

San- nakon teskog fizickog rada je okrepljujuci, lekovit.

Sve ovo, u paketu,"vraca" coveka u telo.

Jedino sto nam je potrebno da bismo opstali je, da imamo i sacuvamo SEBE. Sve ostalo ce doci ili nece, nebitno.

A sta ce ko sa sobom i svojim zivotom raditi, njihova je stvar. Ne moze covek drugome pomoci ako ne zna sam sebi.

I ... ne gledaj vesti, ne citaj nista sto ce te odvratiti od samog sebe, sto manje kontakta sa ljudima, jer hteli- ne hteli, svesno ili nesvesno, uglavnom samo izvlace energiju koja ti je sada NEOPHODNA. Svaka mrvica ti treba da bi se opet sakupio.

I...

Nemoj da pomislis da si usamljen u svemu tome... Mogla bih se kladiti da se mnogi tako osecaju ili su bili u tom stanju, pred nervnim slomom- takoreci, samo sto nisu bili toliko otvoreni da potraze pomoc na ovaj nacin.

Mrslon, tvoj je post objavljen nesto pre, pa cu ga komentarisati, jer - moram.

Posto sam bila u vrrrlo slicnom stanju kao Apollo, znam da ne bi smeo tako da se orijentise, kako si mu ti savetovao. Jer, ta briznost za druge ga je i dovela do toga da, skoro izgubi sebe. Na taj nacin bi se samo jos vise istrosio. Takav problem se ne moze resavati posvecivanju drugima, vec samo i jedino SEBI. Jer ON je u opasnosti u ovom trenutku.

Ps. psihijatre zaobidji. Sa tobom je, Apollo sve u savrsenom redu, samo si se malo "rasplinuo". Emotivci tako prodju. A kad se izvuces iz svega toga- bices bukvalno nov covek. I tada ces ZNATI kako ubuduce da se sacuvas.

:love1:

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 12:44 am 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Ok ja stvarno trebam pomoć, neznam stvarno kome da se više obratim, ne želim da me ljudi oko mene smatraju čudnim, psihijatar ne dolazi u obzir jer ne znam ništa o njima niti od kud početi.

U zadnjih nekoliko dana toliko se loše osjećam da je to nevjerojatno ne mogu spavati ne mogu biti budan ne mogu raditi ništa osim tonuti dublje i dublje u .... NEŠTO nemam pojma šta je to... ljudi molim vas ja stvarno ne mogu više znam da vam ovo zvuči glupo ali ako nešto brzo ne učinim imam osjećaj da ću puknuti... Sve više i više sr*nja me pogađa svaki dan da je to nevjerojatno, sad više nego ikad i ne mogu više to podnositi, ne mogu jednostavno, paranoja me hvata, mračne misli i osjećam da ću izgubiti kontrolu nad sobom, počeo sam osjećati STRAH svugdje, ja vidim te nekakve OČI svugdje. Nisam siguran u ništa, nisam čak niti siguran da li je to strah ili šta ali osjećam određenu odvojenost od tijela, danas kada mi je osoba do koje mi je stalo i to jaako rekla da se cijepila protiv svinjske gripe kao da me nešto ošamarilo, kao da mi je pokušalo uzeti dušu, počelo me stezati u grlu, stalno pijem vodu i stalno odlazim na WC, nemogu stati jednostavno i taj fucking GLAS u mojoj glavi mi stalno govori neki racku al ne razumijem..osjećam da ću potpuno izgubiti i to malo kontrole koju imam. Ne znam zašto mi se to događa, nikad nisam nikome naudio, osjećam se krivim kad zgazim prokletog kukca, neznam zašto se to meni događa, nešto je čudno... ako to ima smisla bilo kome molim vas dajte mi neki savjet inače ću napraviti neko sranje. Stvarno se nemam kome obratiti, obitelj ne dolazi u obzir jer sam odavno "odvojen" duhovno od njih, prijatelji također jer imam dojam da sve što njih zanima je sex, alkohol, uživancija i neke irelevantne stvarni i tako u krug, ŠTA DA RADIM?

Sutra moram odraditi neku prezentaciju i imam osjećaj da ću se srušit pred svim tim ljudima.... želim VIKATI ali ne MOGU...

i to treci put,ako se ne varam
neshto ti se mnogo omililo da klikcesh na tu tipku gejm over
mogao bi da promenish nik u Terminator xxxx
i ladno stavish potpis aj'l bi bek
shto se umetnichkog dojma tiche prvi put je bio najupechatljiviji i najok
onaj drugi gejmover si zasrao napadajuci Dzeka i josh par ljudi koji su takve napade najmanje zasluzili jer se kao samo zezaju i nishta ne rade na spashavanju sveta al' si se zato ti vratio duhovno ojachao i sada cesh svima pokazati kako se svet spashava,nazalost taj polet je bio vrlo kratkog daha,pa si za par dana opet proglasio gejmover
shto se treceg puta tiche,shta reci,retkoserica do zadnje jote,opet si se vratio da spashavash svet,ovog puta od svinjskog gripa,i opet za par dana kapitulirao od straha

par stvari na koje bi mogao da obratish vishe paznje:
- pre sledeceg vaskresavanja u Spasitelja prochitaj dobro sve svoje postove iz prethodnih neuspelih misija
ako nishta drugo,bar cesh za sledeci kambek osmisliti bolji scenario i zanimljivije postove
- od svih tih pokushaja mozda skontash da ne trebash spashavati svet vec Sebe
samo menjajuci sebe mozesh promeniti svet,obratno ne ide,pokushano ,milion puta,i ne ide,pa to ti je.....
:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 1:07 am 
Član foruma

Apollo je napisao/la:

Dalje od ovoga nisam pročitao.
Prvo se pokušaj riješi straha od toga šta će drugi misliti o tebi.
Sad idem pročitati cijeli post.

Vrh

PostPostano: pon dec 07, 2009 8:54 pm 
Član foruma

Da li i je nivo straha u proporcionalnoj vezi sa nivoom svijesti?

Vrh

PostPostano: uto dec 08, 2009 3:42 am 
Član foruma

ja mislim da je strah obrnuto proporcionalan nivou svijesti, znaci sto je covjek svjesniji veca je vjerovatnoca da ce prevazic strahove ali to ne mora automatski da znaci.
svjesnost je potreban ali ne i dovoljan uslov. sto si vise svjesniji, vise shvatas da se nemas cega bojati, ali nije dovoljno samo shvatiti vec je to jedan proces. kao sto ni za osvjescivanje nije dovoljno samo znati neke istine, pa koliko ima nacitanih ljudi koji shvataju i gnostiku i film matriks i sve, pa su opet obicne budale. znaci da je to ipak nesto vise od cistog empirijskog saznanja.

Vrh

PostPostano: uto dec 08, 2009 11:10 am 
Član foruma

ja mislim da je potrebno prvo da se shvati odakle taj strah dolazi, odnosno, kako se odvija hemijski proces u nasem mozgu koji odrazava strah i uopste emocije.
cinjenica je da je nase tijelo u najvecem djelu sastavljeno iz vode.
posto je, iz istrazivanja onog "ludog" japanca masaru emota, dokazano da se kristali vode razlicito ponasaju na razlicite uticaje s vana.
ako se, na primjer, deremo - kristali ce se javljati u jednom, izgledom, dosta frustrirajucem i nepravilnom obliku, a ako pjevamo neku finu melodiju, kristali ce se javljati u pravilnom i (oku) pozeljnom obliku. znaci da voda emotivno razlicito reaguje na razlicite vanjske utiske.
hemijski proces u nasoj glavi se odvija po istom principu. vanjski utisci koji dospjevaju u nas mozak, preko misli, dolaze u hemijsku reakciju sa vodom i dalje ih po holografskom modelu reprodukuju u nashoj reakciji.
mislim da ljudi, uglavnom, grese jer posmatraju emotivne reakcije sa pogresne strane.
umjesto da razloge emotivnih reakcija traze u sebi, oni, hipnoticki opcinjeni svojom okolinom, uzroke traze u toj okolini. tako smo nauceni, jebiga.
takvim nacinom gledanja nemozemo ni razmisljati o nekoj promjeni, jer mi, koliko god pokusavali da promjenimo okolinu, necemo nista uraditi da promjenimo sebe.
svjest da se posmatranje vrsi na nacin kako funkcionises iznutra prema vani je i jedini nacin da kontrolises svoje emocije, u ovom slucaju strah.

Vrh

PostPostano: uto dec 08, 2009 10:04 pm 
Član foruma

Strah i kako ga pobijediti??? :glasses7:

'Da li i je nivo straha u proporcionalnoj vezi sa nivoom svijesti?'

Ovo sam pitanje postavio upravo zbog ovoga što Enigma u jednom od
prethodnih postova kaže.

Enigmaa:
'Meni se cini da bas djeluje obratno, sto vise znanja to vise straha.
Mozda zato sto shvacas kolko toga jos neznas i otuda strah'

Upravo se i meni kao i većini početnika koji su postali u ovoj temi dešavalo to da je sa novim informacijama koje su rušile stare poglede ili unedogled proširivale nove,došlo do pojave nelogičnog straha,panike,nervoze,anksioznosti,blokada ili čega već sve ne.

Kako proći i taj belaj?
Uzeo sam sebi za pravo da napravim jedan pregled izrečenih tehnika i načina,kako?

1-Strahu se treba prepustiti i samo ga posmatrati!-'Zeitgeist'
Kada onda shvatimo kako radi, kako nastaje,
kako se razvija i koji su mu simptomi,
tada nam on prostaje prijatelj,
naš saveznik koji ce nam pomoci da posve svjesno dodemo
do onoga što želimo,a time uzdignemo sebe na viši nivo, na iduci level

2-Znanjem-Fingolfin

3-Sviješcu o našoj besmrtnosti-Mae

4-Shvatanje straha,introspekcijom-Aragorn

5-Ne može se strah pobijediti,možemo ga se samo osloboditi-Kuronja
Shvatiti sebe i Izvor odakle potjeceš.

6-Ako prihvacaš SVE moguce ishode - nemaš straha-Jack987

7-Zaboravi na sebe,i neces osjecat strah u kojem god stanju svjesnosti bio-Chaos engine
Pod zaboravom sebe mislim na smanjivanje odnosno nestajanje ega

8-Reiki i srodne tehnike koje rješavaju energetski protok-Arwen dor

9-Strah je posljedica osjecaja odvojenosti od okoline. -Arwen dor
Dakle ega koji nam to omogucuje - da budemo odvojeni Organski portal
NEdostatak ljubavi (u širem smislu) izaziva strah.Neprisustvo ljubavi je strah.

10-Meditacijom
Kako meditacijom:
U stanju potpune smirenosti pratiti misli od kuda dolaze,
is kojeg djela uma.Padat će vam napamet svakakve misli ali
usredotočite se na one negativne pomogućnosti iz djetinstva
(dok ste bili djete čega ste se bojali,scene nekog horor filma itd.)
tada fokusirati se na takvu misao i pratiti ju sve do kuda ide u umu,
kad dođete do samog početka te misli izjednačit će te ju s radosti
automatski i ona neće nestati potpuno iz misli
nego više neće imati važnosti a i radost ce se smanjiti.
Tako ćete izbalansirati strah,to možete raditi svakiputa
kad se nečeg jako prestrašite,isprobano djeluje.-Dare

11-Yp dečki! Treba se zajebavat-Bipolarna

12-Možda ne bi trebalo pobijediti strah, već ga prihvatiti.-Tamna_shuma

13-Istinska ljubav unistava svaki strah.-Yami_Raziel

14-Domaca rakija od jabuke recimo,je odlicna protiv straha
u slucaju da je strah velikog intenziteta uzeti vise rakije oralnim putem-Sundance

15-Koliko ste se vi raspricali, a strah se ne moze pobediti.Strah se moze kontrolisati i sa strahom se moze stalno suocavati.-Djomla_Mrak

16-Meni pomaže spoznaja da me strah ne može ubit. ZNači, strah je zapravo besmislen - nemam velike koristi od njega-samo mi umanjuje nastup.

17-Postavio sam se prema svijetu kao prema prividu,iluziji.-Klas
Rekao sam sebi: sve je to san. Ja kontroliram ovaj san. Ja sam jednota,bog.
Kako se meni može išta loše dogoditi. Ovaj svijet u kojem živim bez mene ne postoji.
Zlo i dobro ne postoji. Moj duh ne može umrijeti. Ja idem kamo hoću.

Da, ovo predstavlja autosugestivnu tehniku rješavanja straha.
Ta tehnika se izvodi svjesno i svakodnevno.
Vizualizacija također pomaže. Uđite u mirnu sobu ili izađite van.
Oči držite otvorenima i zamislite kako ste dio svega što vas okružuje
u tom trenutku.

18-Strah je krajnje jednostavno pobijediti - jednostavno, znanjem.
Spoznajom o postojanju besmrtne duše u srži svakog od nas,izvoru beskrajne energije i istine,izvoru svega što postoji.-Hammer

19-Potpuna predaja svim mogućnostima, svemu novonastalome, svim okolnostima.
Bez borbe, bez pobjede, bez poraza...čisto opuštanje. Disanje punim plućima.-vjetar

20-Strah je nesto sto ne mozes pobediti... moze se samo pomiriti snjim i kontrolisati ga
ali one ce uvek postojati. To je deo "svega" da bi sve postojalo.
Pobediti strah bi bilo kao da recimo eliminises crno ... ..
belo vise ne bi postojalo jer bi sve bilo belo tako da pojam belo
vise ne bi imalo smisla,
a da bi sve ovo postojalo teba i crno i belo sa svim nijansama izmedju.-Danmagorez

Ja na osnovu svega rečenog vidim jednu zajedničku nit koja se možda najbolje može predstaviti sl. riječima:

''Tragalac je onaj koji traga za samim sobom.
Napustite sva pitanja osim jednog.KO sam ja?Konačno,jedina činjenica u koju ste sigurni je da vi jeste.''Ja jesam'' je izvjesno.''Ja sam ovo''nije.Težite da spoznate šta ste vi u stvarnosti.
Da bi ste znali ko ste vi,morate najprije tragati i saznati šta vi niste.''

Šri Nisargadata Maharadž(Ja sam to)

Iskreno se nadam da će ovaj post nekome pomoći kao i knjiga 'razgovori sa Nisargadatom'
koja se može naći na Pantelijinom sajtu.Meni je pomogla!

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 12:12 pm 
Član foruma

Pozdrav

Pitanje za iskusnije:

Nedavno sam pisao kako sam pobijedio strah od mraka koji je bio isplivao. Međutim tu nije bio kraj. Strah je i dalje bio, ali na drugacijim mjestima. Kada sam citao Osha i Plejadance, poceo sam shvatati iluzije koje nas drze dalje od nasih aspekata. S obzirom da sam ja takav da najvise volim direktno suocavanje, ja sam odlucio da odmah sve objelodanim. Dakle prestao sam raditi stvari koje me u momentima cine sretnim, poput gledanja tv-a, igranja igrica, druzenje sa dragim ljudima i jos mnogo toga... To sam uradio kao test da vidim sta ce se dogoditi. imao sam i neke treme pred javne nastupe, i veliku napetost kada imam neko pitanje ili odgovor, a cekam momenat da ga iznesem, bas neka trema. ali sam ja imao u tim momentima neke afirmacije i metode da si u momentu pomognem. Sad kako sam sve to stavio na stranu desila se citava zbrka. Dosta aspekata je isplovilo, izmedju ostalog najvise strah od mracnih i usamljenih prostora, i strah-treme pred nastupe. Ali sad se toliko uvecalo (otkako sam se rijesio "privremenih" pomagala)da imam osjecaj da su to samo neke zivotinje koje su cekale pravi momenat da izadju. Ali tu se nije zaustavilo, to je za sobom povuklo strasne glavobolje i mucnine.

Pitanje:

Sta uraditi sa svim tim, nemam bas najbolje rijesenje da sve to prevazidjem, ili transformisem, ja sam svjestan da su mi to vrata da udjem u druge dimenzije, da se suocim sa tim oci u oci, i necu da idem kojekakvim doktorima i da opet potiskujem to, ali ne mogu da nadjem pravi karmicki uzrok. A nemam ni pravu tehniku sa kojom cu sigurno transformisati tu energiju. Molim za pomoc.

EDIT: Drugi test sam radio: Kad sam se najlosije osjecao (panika, strah, trema, glavobolja, stomakobolja, muka) popio sam lijek za smirenje. Sve je proslo za 20 minuta... Dakle NIJE MI NIŠTA! Samo su izašli neki apekti ! Neću da ih potpskujem više! A tableta, :) , to je bio samo test, da vidim sta ce se desiti, pa prema tome, kad se psiha umirila, kao domino efekat, sve ostalo je proslo (sto sam nabrojao)

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 12:34 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
Pozdrav

Pitanje:

Sta uraditi sa svim tim, nemam bas najbolje rijesenje da sve to prevazidjem, ili transformisem, ja sam svjestan da su mi to vrata da udjem u druge dimenzije, da se suocim sa tim oci u oci, i necu da idem kojekakvim doktorima i da opet potiskujem to, ali ne mogu da nadjem pravi karmicki uzrok. A nemam ni pravu tehniku sa kojom cu sigurno transformisati tu energiju. Molim za pomoc.

EDIT: Drugi test sam radio: Kad sam se najlosije osjecao (panika, strah, trema, glavobolja, stomakobolja, muka) popio sam lijek za smirenje. Sve je proslo za 20 minuta... Dakle NIJE MI NIŠTA! Samo su izašli neki apekti ! Neću da ih potpskujem više! A tableta, :) , to je bio samo test, da vidim sta ce se desiti, pa prema tome, kad se psiha umirila, kao domino efekat, sve ostalo je proslo (sto sam nabrojao)

Pozdrav

Moj savjet je da se vratiš normalnom životu i kreneš onda ispočetka i lagano rješavaj jedan po jedan problem ako to uopšte možemo nazvati problemom. Ne možeš odustati od svog života odjednom, nisi u manastiru. ;-)

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 1:01 pm 
Član foruma

Ako bi se vratio normalnom zivotu to bi bilo na silu, jer sam sad dobio uvid koliko su sve te neke stvari sakrile moje prave aspekte... Naravno da cu gledati tv, ali sad cu znati sta mogu a sta ne, naravno da cu se druziti sa ljudima, naravno da mi ne treba manastir hehe, to je samo test bio, medjutim sad sam dobio uvid neki i tesko se zaustaviti. Ja se ne plasim suociti oci u oci sa tim strahovima, kad su vec izisli, samo se pitam da li je ipak najbolja tehnika, biti posmatrac tih strahova, u smislu ako ga osjecam u grudima, ili gdje vec, da budem unutrasnji posmatrac tog osjecaja, na tom mjestu,,, sad je pitanje koliko posmatrati, dok se ne transformise, ili svaki dan ga po malo izvlaciti i transformisati(u ratam ili kako vec). Mislim vjerovatno ko je iskusniji razumjece sta govorim i bar ce mi ukazati na nesto...

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 1:21 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
Ako bi se vratio normalnom zivotu to bi bilo na silu, jer sam sad dobio uvid koliko su sve te neke stvari sakrile moje prave aspekte... Naravno da cu gledati tv, ali sad cu znati sta mogu a sta ne, naravno da cu se druziti sa ljudima, naravno da mi ne treba manastir hehe, to je samo test bio, medjutim sad sam dobio uvid neki i tesko se zaustaviti. Ja se ne plasim suociti oci u oci sa tim strahovima, kad su vec izisli, samo se pitam da li je ipak najbolja tehnika, biti posmatrac tih strahova, u smislu ako ga osjecam u grudima, ili gdje vec, da budem unutrasnji posmatrac tog osjecaja, na tom mjestu,,, sad je pitanje koliko posmatrati, dok se ne transformise, ili svaki dan ga po malo izvlaciti i transformisati(u ratam ili kako vec). Mislim vjerovatno ko je iskusniji razumjece sta govorim i bar ce mi ukazati na nesto...

O.K. Neću da ti dajem savjet ali ti možda pomogne moje iskustvo:
Primatram strah i uglavnom taj strah je prouzrokovan maštom. Npr. nesvjesno počnem razmišljati o tome kako će bus na snijegu proklizati i počne se javljati strah od sudara. Tada se uključi posmatrač koji vidi šta se dešava i prekidam maštu pa strah nestaje.

Izgleda jednostavno ali mi je trebalo više od 6 mjeseci da bi mi ovo ponekad uspjelo tj. uspije kada se ne zaboravim promatrati i kada sam odmah svjestan uzroka straha.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 545 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.