Sada je: uto maj 06, 2025 2:53 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 846 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: MMS - Miracle Mineral Supplement
PostPostano: pet okt 23, 2009 6:14 am 
Administrator

Negdje u aprilu prošle godine kada sam pisao članak na temu MMS-a, uzeo sam ga nekoliko puta u toku od 2-3 dana u dozama mnogo većim od preporučenih, čisto da provjerim da li ima nekih štetnih efekata. Nakon toga ga više nisam koristio jer nisam imao potrebe. Doduše, prije nekoliko mjeseci sam dobio početne simptome gripe ali sam ih odmah stukao tradicionalnom metodom (kuvana rakija, slanina, bjeli luk itd.) za koju sam se više intuitivno odlučio, mada sam na raspolaganju imao i MMS, koloidno srebro, zapper Hulde Clark, Dr Beckov “silver pulser”, Teslin ozonski generator, EMT (‘Rife’-ovu) mašinu itd.

Prilikom korištenja MMS-a, nisam registrovao ništa u smislu klasičnih ili jasno vidljivih “štetnih posljedica”. Doduše, nekih opipljivih posljedica jeste bilo ali ih je teško kategorizirati jer sam primjetio jedino česte, neobično čvrste i dugotrajne erekcije (na poslu sam morao nosti mantil ne bi li kako ‘zakamuflirao’ stvar). Međutim, generalni osjećaj je bio prilično neugodan, teško mi je bilo koncentrisati se na ono što sam radio a sve je to automatski bilo praćeno i “nestašnim” mislima. Pretpostavljam da je to bilo usljed dejstva MMS-a (nešto većih doza) jer sam na Cure Zone forumu naišao na slučaj gdje je jedna osoba opisala sličnu stvar. (Nije mi poznato kako bi se ovaj aspekt MMS-a mogao manifestovati kod žena!?)

Međutim, stekao sam utisak da se nešto zbiva i na psihičkom nivou ali nisam tome pridavao neki veći značaj jer cijeli moj pokus nije dugo trajao. Naravno, te vrste opservacija su često prilično subjektivne, međutim, određene promjene sam primjetio ali nisam bio siguran da li da ih pripišem isključivo MMS-u ili nekim drugim okolnostima, tako da nisam bio načisto. Doduše, nisam ni sada ali me je Alanov "psihički profil" na forumu asocirao na to moje iskustvo i mogućnost da su moje tadašnje opservacije možda ipak bile ispravne!? (Naravno, u slučaju da je on bio iste naravi i prije korištenja MMS-a, onda bi se ovdje radilo o lažnoj uzbuni. Ali kako to znati?)

Ukoliko neko hemijsko sredsvo može promijeniti čovjekovo stanje svijesti, istoj osobi će biti prilično teško da to utvrdi uz pomoć svoje (promijenjene!) svijesti, te tako i poduzme nešto u vezi s tim. Promjene većinom primjete ljudi iz njene okoline koji su je prije poznavali.

U svakom slučaju, gnostičkom terminologijom rečeno, te promjene koje sam primjetio bi se mogle izraziti kao “selidba u donje centre” (motorni, emocionalni, intelektualni). Ta “selidba u donje centre” bi podrazumijevala kidanje naših ionako slabašnih veza sa višim centrima/istinskim Ja/dušom i ‘ordiniranje’ isključivo “iz donjih centara”, odakle normalno ordinira ego ili čovjekova ličnost.

Moramo imati na umu da natrijum hlorit i hlor dioksid nisu hemijske supstance koje se prirodno nalaze u našem organizmu. Isto tako, poznato je da neka hemoterapeutska sredstva mogu promijeniti stanje svijesti čovjeka. Na primjer, “chemo-head” je specifičan naziv za mentalno stanje čovjeka koji je duže vrijeme izlagan hemoterapiji kod tretmana raka. U knjizi Politička ponerologija, Lobaczewski takođe navodi podatak da usljed korištenja nekih hemijskih sredstava kod čovjeka može doći do “psihopatizacije” (transpersonalizacije). Osobine koje su karakteristične za čovjekov normalni “filogenetski supstrat” (empatija, osjećajnost, razumijevanje, strpljivost, pažljivost, ljubav itd.) počinju da blijede. S jedne strane, gubi se ono što podrazumijevamo pod “zdravim razumom” ili trezvenošću a takođe i sposobnost prepoznavanja suštine a s druge strane, inteziviraju se klasične osobine ega kao što je nagon da se uvijek i po svaku cijenu bude u pravu i da se vlastiti stavovi nameću drugima (što je kod psihopata ‘prirodno’ najviše izraženo, tako da oni predstavljaju primjer krajnosti u tome). Nadalje, nemir, eksplozivnost, neuračunljivost, opsjednutost nekim fiks-idejama, brinjene o stvarima zbog kojih se čovjek ne bi normalno brinuo, sitničarenje, posvećivanje pažnje nebitnim stvarima a ne suštini, itd… Intuicija se gubi dok se instikti (koji potiču iz donjih centara) inteziviraju. U čovjekovoj okolini se obično dešavaju iste stvari kao i prije ali on samo mijenja odnos prema njima. Nestrpljivost i arogancija često idu zajedno sa svim tim.

Ukratko rečeno, nešto što bi se moglo metafizičkim riječnikom izraziti kao stanje svijesti koje bi bilo karakteristično za - organske portale.

Naravno, sve ovo ne mora imati nikakve veze sa MMS-om ali moramo imati na umu i mogućnost da – MOŽE imati. S tim u vezi, ne bih preporučivao nikakve dugotrajne ili “preventivne tretmane” MMS-om, nego korištenje SAMO u slučajevima STVARNE POTREBE, sve do povlačenja simptoma bolesti koja se tretira. (Mnogi ljudi imaju tendenciju da se uhvate “kao pijan plota” nekog lijeka koji im je u nekom slučaju pomogao, pa se tako stvar svede na sličan princip kao u onoj narodnoj: “kad ciganka ima masla i dupe njime maže”).

Moramo imati na umu činjenicu da skoro svi “lijekovi” koji su danas u upotrebi imaju svoje “sporedne/neželjene efekte”, što je većinom i navedeno u uputstvima za njihovu upotrebu. Čak i anti-bejbi pilule mogu da prouzrokuju cijeli niz poremećaja, pa da dovedu i do smrti osobe koja ih uzima što je i navedeno u njihovim uputsvima za korištenje. U mnogim slučajevima, čovjek mora da uzima druge ljekove za sanaciju sporednih efekata nekog lijeka kojeg koristi a i ti drugi lijekovi takođe imaju svoje sporedne efekte, tako da se tu upada u neku vrstu začaranog kruga iz kojeg se teško izlazi. MMS djeluje protiv virusa, međutim, protiv virusa djeluje i Tamiflu koji je legalan i kojeg naveliko promovišu mediji i farmakomafija a za kojeg je poznato da prouzrokuje kod odraslih i djece psihičke poremećaje čiji je rezultat u mnogim slučajevima bio i počinjavanje samoubistva (npr. on je upravo iz tih razloga zabranjen u Japanu). U svakom slučaju, smatram da je MMS efikasniji i manje opasniji kako od Tamiflua, tako i mnogih drugih zvanično odobrenih farmaceutskih sredstava protiv virusa, bakterija i parazita, ali - kada se pažljivo koristi.

Trebamo biti načisto s tim da “čarobni lijek za sve” ne postoji i da moramo uvijek maksimalno koristiti znanje i intuiciju bilo za kakav tretman da se odlučimo. U vezi s mojim iskustvom s MMS-om, kako sam već napomenuo, koristio sam ga samo par dana u dosta većim dozama od preporučenih, tako da ne znam da li bih iste ‘simptome’ primjetio da sam ga koristio u preporučenim dozama i duže vremena!? S druge strane, nemam namjeru ni previše da eksperimentišem na sebi bez potrebe.

Na kraju, predlažem – oprez, u svakom slučaju. Što se preventive bolesti tiče, mislim da je vitamin D najvažnije i najefikasnije prirodno sredstvo za to, međutim, samo uz pravilnu ishranu sa što manje kojekakvih industrijskih prerađevina, dovoljno odmora kao i uz jedno ispravno stanje svijesti koje je u stanju da izbjegne stres.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet okt 23, 2009 10:57 am 
Član foruma

Na drugu stranu...
Ukoliko Dr. Hamer nije, kao što tvrde Njemačke i Francuske vlasti, najobičniji ludak, kojega bi se moralo zatvoriti u ludnicu, a što je više puta i pokušavano,
onda je svako UBIJANJE VIRUSA, sprječavanje prirode da dovede organizam do ozdravljenja.
Germanska Nova Medicina, je u svojih 5 biloloških zakona, ustvrdila da je čitava teorija o "patogenim mikroorganizmima" iz osnove pogrešna.
Mikroorganizmi su, prema njima, tu da bi u drugoj ,zacjeljujućoj fazi bolesti, doveli organizam u red i tako dovršili prirodni proces izlječenja.

viewtopic.php?f=6&t=2566

http://www.nova-medicina.net/index.htm

http://www.pilhar.com/News/Presentation_E.pdf

http://www.newmedicine.ca/

http://www.pilhar.com/

Vrh

PostPostano: pet okt 23, 2009 6:15 pm 
Član foruma

mislim da je ta varijanta prirodnog ozdravljenja mogla da važi u neko prošlo „normalnije“ vreme...
danas, kada iz laboratorija izlaze virusi i bolesti kao na traci potrebno je pomoći organizmu da se izbori sa tim.

Vrh

PostPostano: pet okt 23, 2009 9:37 pm 
Član foruma

Da li neko zna zašto je crko link za Novu medicinu?
http://www.nova-medicina.net/index.htm

Vrh

PostPostano: pet okt 23, 2009 11:49 pm 
Član foruma

Meni radi normalno.

Vrh

Naslov: NaClO2
PostPostano: uto okt 27, 2009 8:30 pm 
Početnik

citajuci sve ovo, imam par pitanja,
NaClO2 se mijesa sa limunovom kiselinom, saceka se tri minute sa se to "izkemija"
Zasto tri minute?
I koji plin 'se oslobadja' prilikom spoja mms_a i lim._kiseline?

8)

Vrh

Naslov: Re: NaClO2
PostPostano: sri okt 28, 2009 3:53 am 
Član foruma

HerbosFructos je napisao/la:
Zasto tri minute?
I koji plin 'se oslobadja' prilikom spoja mms_a i lim._kiseline?

:) A da si barem bolje citao. :)

Dakle, ceka se tri minute da se stvori dovoljna kolicina klor dioksida (da, taj plin...), te da ostane vrlo mala kolicina natrijevog klorita, koji nije pozeljan.

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 3:47 pm 
Početnik

Lijep pozdrav svima. Da li netko ima iskustva sa lječenjem životinja MMS-om. Imam psa kojem otkazuju bubrezi, i moguće je da je uzrok tome nekakva upala, pa mi je palo na pamet da probam nabaviti MMS. Prognoze su crne, i nemamo što izgubiti.
Ako netko ima sličnih iskustava, ili savjeta oko doziranja, bio bih zahvalan.
Radi se o psu 30 kg teškom i starom oko 5 godina (pas je udomljen, pa se ne zna točna starost). Hvala.

Vrh

PostPostano: uto nov 03, 2009 11:16 am 
Početnik

Emmet je napisao/la:
Ako netko ima sličnih iskustava, ili savjeta oko doziranja, bio bih zahvalan.

Citat:
Male životinje: 3 kapi na 11 kg.
Velike životinje (konji, goveda…): 1 kap na 11 kg.

http://www.galaksija.com/planeta/cudotv ... odatak.htm
Samo neznam dali je Galaksija tu pogrijesio pa treba obrnuto biti,ili je tako kako pise.
Valjda se bude javio pa da objasni.

Osobno nemam iskustva sa zivotinjama. Sorry

Vrh

PostPostano: uto nov 03, 2009 11:39 am 
Administrator

Te doze za životinje su navedene u Humble-ovoj knjizi - OVDJE

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto nov 03, 2009 1:17 pm 
Početnik

Koristio sam mms. Prvi dan sam koristio samo jednu kap s 5 kapi aktivatora i tog dana sam odmah imao žestoke posljedice. Nekoliko dana mi je opće stanje bilo pogoršano, uz vrlo smrdljiv proljev i mokraću, jako kisele.

Nakon tih nekoliko dana sam uzimao i po 5-6 kapi mms-a i nije bilo posljedica.

ZAKLJUCAK: MMS je procistio organizam.

Sad koristim MMS samo povremeno, npr. za vrijeme prehlade gdje mi odmah sutra bude bolje.

Vrh

PostPostano: čet nov 05, 2009 2:47 am 
Član foruma

Emmet je napisao/la:
Radi se o psu 30 kg teškom i starom oko 5 godina (pas je udomljen, pa se ne zna točna starost). Hvala.

Odmah da ti kazem da sam dobio i mail od yin yang koja ti je slala PM. Sto se tice njenih savjeta, i ja mislim da ti moze pomoci i bioenergeticar, a i Mekki, tj. da mu probas davati njegovu vodu (a i bilo kome tko ode Mekkiju od toga ne moze biti gore, trudnice su iskljucene jedino, zbog pobacaja).

Uz to, mozes probati davati i srebro, ono je isto odlicno, pogotovo ako bubrezi zaista pocinju otkazivati.

Sam MMS, ako ce ga pas moci uzimati oralno, na njegovu tezinu, ako bi isao na metodu od 2x dnevno, bilo bi to 8 kapi maksimalno. Naravno, do 8 kapi treba doci kroz jedan vremenski period, ne odmah s 8 kapi. No, to vjerojatno i znas.

Ali, ipak ti preporucam kao puno bolju metodu sto cesce po manje. Tada je maksimalna doza 3 kapi, do koje takoder trebas doci postepeno. Pocni s pola kapi, aktiviras jednu kap, dodas vodu, pola bacis (ili ti popijes, da se ne baci... :) ), te onda pola dajes psu.

Sad, koliko sam shvatio, pas je kod veterinara, pa bas i nemas priliku da mu dajes svako malo... Ne znam sto bih drugo rekao, mozes probati sve, ali mislim da bioenergije, Mekki i/ili njegova voda, srebro i MMS imaju najvise nade. Ne tim redom, nego sve to. Znas, ja ti volim koristiti sto vise toga, zar je zaista bitno zbog cega je netko ozdravio (makar i pas), ako je ozdravio?

I nadam se da ce pas jos dugo sretno lajati... :)

Vrh

PostPostano: čet nov 05, 2009 8:11 am 
Član foruma

Kupiti MMS u Srbiji? Gde osim od onog Bosanca?

Vrh

PostPostano: čet nov 05, 2009 3:04 pm 
Početnik

http://mmsserbia.webs.com/kontaktikupovina.htm

Vrh

PostPostano: čet nov 05, 2009 3:16 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Kupiti MMS u Srbiji? Gde osim od onog Bosanca?

http://shop.ebay.com/global_mms/m.html?_npmv=3

imas dostavu u Srbiju, a cijene su vise puta nize od ovih nasih lihvara

Vrh

PostPostano: pet nov 06, 2009 1:22 am 
Član foruma

acikast je napisao/la:

Izgleda da su ovo braća Pendić. 45EUR?! A najbolji dio je ovo: (+ 100ml aktivatora od 50%, made in EU). Inače, ako kojim slučajem netko nezna, aktivator je limunska kiselina u prahu, koja se razmuti u vodi. 100 grama limunske u prahu košta oko 4kn. Ali nije iz EU, to je problem... [-(

Vrh

PostPostano: pet nov 06, 2009 2:30 am 
Član foruma

Jesu li se Pendići i ortakluk presvukli u novo ruho?
Obožavam ovo kad odmah na prvi post nalijepe reklamu.
Već će to Jack ili Aragorn primijetiti i banirati.
Dolazim u napast da napravim antireklamu ovakvim šugavcima koji bi
na brzinu mrknuli lovu pretačući besplatno stečene informacije s ovih stranica u biznis nad ljudskom mukom.
Čak koriste i besplatni server koji služi samo u svrhu osobnih potreba a ne
profita.
Mogao bih im poslati prijevod ove njihove nazovi stranice pa da ih sasijeku čak i pravno.
Sve rade samo da ne rade.
:twisted:

Vrh

PostPostano: pet nov 06, 2009 8:06 am 
Član foruma

Pre godinu dana, kostao je 30 eu!?

Vrh

PostPostano: pet nov 06, 2009 11:19 am 
Početnik

Može li neko da nam kaže kakva su iskustva MMS-a sa novim gripom. To je sada mnogima veoma važno.

Vrh

PostPostano: pet nov 06, 2009 6:04 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Pre godinu dana, kostao je 30 eu!?

U biti, sada su jeftiniji. Onda je za 30 EUR išlo 20ml, a sada je obiteljsko pakovanje od 100ml.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 846 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.