Sada je: čet maj 08, 2025 9:03 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 8:00 pm 
Član foruma

angelspring je napisao/la:
...a što ako si u prošloj inkarnaciji bio vrlo duhovno razvijen indijanac? što misliš da li može netko imati toliko jako razvijenu ''maštu'' da bi u detalje mogao izmisliti stvari koje netko drugi može iskustveno potvrditi? misliš da je npr. Tolkin Gospodare prstenova izvukao samo iz bujne mašte? ili možda postoje paralelni svjetovi, životi i dimenzije?

Ajme, zar nitko ne čita sa razumjevanjem ono što pišem? Naučiti čitati sa razumjevanjem je bitna stvar kada se radi o "ovim" stvarima.

Samo sam kritizirao post gdje se govori da je to učenje izvorno i poznato iz davnina. To nije nikakvo učenje već njegova izmišljotina. Pozivanje na neku tradiciju u ovom slučaju ne stoji. Napisao sam i da ne umanjujem vrijednost takvih tekstova. Pa i sam se bavim proučavanjem raznih "izmišljotina" koje su efikasne kada se pretoče u magijski rad npr. Cthulhu mitovi.

Za mene je reinkarnacija neprovjerena činjenica i zato ju ne koristim u raspravama.

8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 3:35 am 
Član foruma

angelspring
Citat:
...prvo - nisam ništa mjenjala samo sam citirala...

LAŽ- citirala si samo dio mog posta, izvukla stvari iz konteksta i potpuno izokrenula znacenje onoga sta sam napisao. To sam i dokazao u prethodnom postu na koji sad nemas ni jedan protuargument.

Citat:
drugo: ne možeš me posrat i ocekivat da necu reagirat jer hocu...jer nedozvoljavam da se netko prema meni tako ponaša, tako da vjeruj mi sadržaj tvojih postova više nisu bili interesantni za citanje vec su mi poslužili za dokaz tvoje gluposti i kao sredstvo protunapada...

Nitko te nije "posrao" nego sam ukazao na ocite nelogicnosti kod tvojih postova, te argumnetirao svoje, a cinjenica da se osjecas posrano je tvoj problem.

Citat:
...a ovo što izvodimo je cista krada energije, ali ja se volim
igrati tako, tako da si mi pružio zadovoljstvo možemo mi nastavit ovako ako hoceš...nema beda ...

Dobro si primijetila i priznala da krades energiju, tako da ljudi vide s kim imaju posla. Meni odvojit 5 minuta za odgovorit na tvoje gluposti nije nikakav problem ni gubitak energije. Bitno da je parazit pokazan.

Citat:
...al jedna stvar nek bude jasna...smatram tebe kao dio sebe i
sve ono što mi se ne svida smatram kao dijelove sebe na kojima
trebam poraditi...

Dovraga, u tom slucaju imas gomilu posla, nije lako biti u tvojoj kozi.

Citat:
ako se povodiš za Ickeom i ostalim razbijacima Matrixa onda
malo razmisli što oni pokušavaju reci : ti si sve i sve je u tebi bezgranican
si samo trebaš razbiti ljusku u kojoj si ukalupljen...Bog je u tebi ne vani , ne gore, ne u crkvi, u TEBI je kreator svega što jest...

Icke pruza puno siru sliku svega ovog, navodeci kako se manipulira energijom odnosno ljudima. Zato "Boga" ne trazim, vec nastojim vidjeti energetsku stvarnost.

Citat:
razbi svoja ograničenja i ne zamaraj se glupostima kao što je
krađa energije ispala iz čistog mentaliteta žrtve kojima ''oni zločesti'' najlakše manipuliraju nama..

Pa da, za parazita je logicno da negira kradju energije kako bi je mogao neometano - krasti.

Citat:
jer ćeš jednog dana završit na psihijatriji boreći se sa paranoidnom shizofrenijom...

Znam da bi to voljela, jer bi to znacilo da ste me ti i tvoje parazitske kolege uspjele pozderat, odnosno da me je matrix uspio asimilirat, ali takav scenarij neces vidjet.

Citat:
...ovaj ce me! onaj ce me! pa šta ako hoce, daj mu...neka se
nasladuje...ti kao ''osoba s dušom'' ionako imaš bezgranicno mnogo energije, samo to trebaš spoznati

Pogresno, jer svaka "osoba s dušom" ima na raspolaganju samo
ogranicenu kolicinu energije potrebnu za shvacanje stvarnosti
i oslobadjanje. Upravo zato ne mogu dopustit da me paraziti
zderu. Ispricavam se matrixu i parazitima na toj neugodnosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 4:19 am 
Član foruma

Baphhomet
Citat:
Nema to veze sa osobnim afinitetima vec sa ČINJENICAMA da Castaneda nije bio kod nikakvog Don Juana vec da je sve te price izmislio. Sto znaci da to nije nikakvo izvorno ucenje.
Vec masta pisca.

Daj molim te pokaži ili dokaži te "činjenice". Znaš nešto iz prve ruke?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 10:34 am 
Član foruma

chaos engine je napisao/la:

Baphhomet
Citat:
Nema to veze sa osobnim afinitetima vec sa ČINJENICAMA da Castaneda nije bio kod nikakvog Don Juana vec da je sve te price izmislio. Sto znaci da to nije nikakvo izvorno ucenje.
Vec masta pisca.

Evo par stvari. Ostalo možes i sam naći.

Osim sto nije moguće da je toliko izbivao iz mjesta gdje je živio u vrijeme kada je bio na učenju kod "Don Juana" tu su i svjedočanstva ljudi koji su ga poznavali iz prve ruke a koji kažu da se uopće nije ponašao u skladu sa onime što je pisao. Npr. potrazi na netu sta kaze njegova dugogodisnja partnerica Amy Wallace.

Kada bi istu dozu kritičnosti koju imaš prema reikiju upotrijebio i kod Castanede to bi i sam shvatio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 11:13 am 
Član foruma

Postoji jedan tip, mislim da se preziva Mill. On je posvetio sav svoj knjizevni opus maltene "raskrinkavanju" Castanede.

OD raznih prica da je Castaneda viden na dva mjesta u isto vrijeme (neka vrsta urbane legende) do toga da je u totalnom mraku u pustinji uhvatio dva gustera te im zatim koncem prvo zasio oci a drugom i usta.

NE samo to nego je sve datume koji su se pojavili u knjizi provjerio sa obzirom koji dan u tjednu je bio.

Tko sumnja da je Castaneda "laznjak" to ce mu biti odlicno stivo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 11:48 am 
Član foruma

Baphomet je napisao/la:
Npr. potrazi na netu sta kaze njegova dugogodisnja partnerica Amy Wallace.

Evo, ja potražila i žena kaže:

"1. Do you believe that there was a real Don Juan?

No. I believe that Carlos made up this wonderful literary figure as a composite of many teachers. These included Oscar Ichazo and Claudio Naranjo, of Sufi tradition, his hero, philosopher Alan Watts, Swami Muktananda and Swami Vivekananda, and many more. I assume he made many trips to Latin America, where he met shamans and took a wide variety of "power plants." I believe he added his own genius to these experiences, and gave us the magnificent, but fictional, don Juan."

Koliko sam ja shvatila ovo su i dalje samo njena vjeravanja i pretpostavke, nikakve činjenice.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 11:56 am 
Član foruma

"Carlos Castaneda u intervjuu sa Semom Kinom .

Psychology Today, 1972. godina

SEMKIN.# Dok sam pratio don Juana kroz vaše tri knjige, posumnjao bih, povremeno, da je on kreacija Carlosa Castanede. On je gotovo previše dobar da bi bio istinit - mudri stari Indijanac sa superiornim poznavanjem ljudske prirode.

CARLOS CASTANEDA: Ideja da sam ja izmislio osobu kao što je don Juan je apsurdna. On teško da je figura koju bi mogao da proizvede moj svijet evropske intelektualne tradicije. Istina je mnogo čudnija. Ja čak nisam bio ni spreman da napravim promjene u svom životu koje je zahtijevalo moje druženje s don Juanom.

Kako i gdje ste sreli don Juana i postali njegov učenik?

Završavao sam svoje studije na UCLA (Kalifornijskom univerzitetu u Los Angelesu) i planirao da uradim diplomski rad iz antropologije. Želio sam da postanem profesor i mislio sam bi pravi put ka tome bio da objavim kratak rad o medicinskim biljkama. Uopće me nije interesiralo da sretnem čudaka kakav je bio don Juan. Stajao sam na autobusnoj stanici u Arizoni s prijateljem iz fakulteta. On mi je pokazao jednog starog Indijanca i rekao da on zna dosta o pejotlu i medicinskim biljkama. Ja sam se potrudio da se predstavim u najboljem svjetlu i rekao don Juanu: "Mislim da vi znate dosta o pejotlu. Ja sam jedan od eksperata u toj oblasti (pročitao sam Veston La Barov "Kult Pejotla") i možda će za vas biti od koristi da ručate i popričate samnom." A on je samo pogledao u mene i moj govor se istopio.

Jezik mi se zavezao, a tijelo otupjelo. Obično sam veoma agresivan i govorljiv, tako da je bilo vrlo čudno da ušutim od jednog pogleda. Poslije sam počeo da ga posjećujem i, otprilike godinu dana kasnije, on mi je rekao da je odlučio da mi prenese znanje čarobnjaštva koje je dobio od svog učitelja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 4:17 pm 
Član foruma

baphomet...očito smo malo polupali lončiće :D [-( jer različito percipiramo jednake termine, al voljela bi da odgovoriš na ona postavljena pitanja...

chaos engine...nađi nekog dobrog terapeuta - topli savjet, želim ti samo dobro [-o<

..organski portalu! ko je taj lik i gdje se to može pronaći? zvuči zanimljivo :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 9:08 pm 
Početnik

Jack987 je napisao/la:
Citat:
što bi to vama značilo buđenje?
mene to zanima iz posta u post postavljam isto glupavo pitanje i nikako da dobijem konkretan odgovor.
jesi ti probuđen/a i što to konkretno tebi znači u životu?

Evo od mene:

Meni buđenje znači ujutro, kad se spavanje prekine i ja se ustajem iz kreveta.

meni je to uglavnom popodne 8)

Rezultati su odlično zdravlje, jako dobre i brze odluke ( kad se to zahtjeva ), brže učenje, sagledavanje lekcija i uvrštavanje i tuđih iskustava u toj lekciji. Eksperimentiranje i smanjenje granica u mogućnostima. Manje ograničenja = više slobode.

Eto, toliko od mene na ova pitanja.

:wink:

znači u biti apsolutno ništa posebno osim što si prihvatio mogućnost postojanja manje uobičajnih okolnosti.
ja bi prije rekla rekla da je to put k buđenju nego buđenje.
buđenje bi valjda trebalo imati neke drastične razlike.
ali, naravno ovisi o interpretaciji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 9:24 pm 
Član foruma

Baphomet...Kao sta je i Mimi pokazala na netu se mogu naci podaci pro et contra tvrdnji da je Castaneda svoje djelo izmislio. Nemas nikakve dokaze ni cinjenice za svoju tvrdnju.
Castaneda je bio ratnik-šaman, i zato je odlicno koristio tehnike skrivanja, zametanja tragova, brisanja osobne povijesti . To je uzrokovalo oprecnosti misljenja ljudi koji su ga "poznavali", a u biti o njemu nisu nista znali.

Citat:
chaos engine...nađi nekog dobrog terapeuta - topli savjet, želim ti samo dobro

angelspring...terapeuti su vjerni sluge matrixa, koji ljude pod izlikom "pomoci" na svaki moguci nacin nastoje uklopit u sistem, kako bi se mogli ponasat parazitski poput tebe...tako da tvoj dobronamjerni savjet izgleda pateticno i jadno...jel to najbolje sta mozes?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 9:39 pm 
Početnik

Citat:
Buđenje se može odnositi na više toga.

svakako 8)

prvo bi htjela reći kako mi stvarno namjera nije bila nikakva provokacija, nego me samo interesira osobno viđenje 'buđenja' i koliko se razlikuje od mojeg. čak mislim da ću otvoriti topic buđenje .

Citat:
da li sam ja probuđena? Mislim da buđenje traje cijeli život. Mogu samo reći da sam budnija nego prije nekoliko godina-definitivno. Potpuno je probuđen onaj u čijem biću nema više ni traga stare osobnosti, i čije mjesto je zauzela potpuno nova osobnost. Kakva je to nova osobnost, naša stara osobnost ne može ni zamisliti.

dakle, zapravo se ne smatraš 'probuđenom' nego samo budnijom.
slažem se kako buđenje traje cijeli život, osim kod nekih rijetkih pojedinaca.
što se tiče osobnosti, to više stavljam pod ego, makar vjerovatno i ima veze sa buđenjem, probuđivanjem.

meni osobno buđenje predstavlja mogućnost kontroliranje energetskih procesa u i oko sebe. dakle određene pojave bi se trebale pojavljivati uz buđenje, da ne ostane sve to na krasnim misaonim strukturama ' poput ja jesam sve ' 'spoznajmo božansko u sebi, drugima, cvijeću' i tako dalje.

daleko od toga da mislim kako to istinski probuđena osoba ne uviđa, nego hoću reći kako smatram (a sve naravno ovisi u osobnom stajalištu) da probuđena osoba ima mnoštvo praktičnih sposobnosti koje je stekla buđenjem.

Citat:
Naravno, kao što već rekoh, to ne možeš nikome objasniti, taj uvid može doći samo iz dubine tvog bića.
8) :wink:

svakako. 8) :wink:

Zadnja izmjena: flow; čet nov 24, 2005 8:10 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 9:59 pm 
Član foruma

Baphomet...Kao sta je i Mimi pokazala na netu se mogu naci podaci pro et contra tvrdnji da je Castaneda svoje djelo izmislio. Nemas nikakve dokaze ni cinjenice za svoju tvrdnju.
Castaneda je bio ratnik-šaman, i zato je odlicno koristio tehnike skrivanja, zametanja tragova, brisanja osobne povijesti . To je uzrokovalo oprecnosti misljenja ljudi koji su ga "poznavali", a u biti o njemu nisu nista znali.

Po onome sto sam ja procitao ta je tehnika skrivanja samo isprika za nepostojanje onoga o cemu prica. A opisi njegova ponasanja od strane njemu bliskih ljudi dovoljno govori o njemu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 10:00 pm 
Član foruma

angelspring je napisao/la:
baphomet...očito smo malo polupali lončiće :D [-( jer različito percipiramo jednake termine, al voljela bi da odgovoriš na ona postavljena pitanja...

Meni se cini da sam odgovorio, a mozda i grijesim :)

Jel' ih mozes ponoviti?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 1:53 am 
Član foruma

Baphomet
Citat:
Po onome sto sam ja procitao ta je tehnika skrivanja samo isprika za nepostojanje onoga o cemu prica. A opisi njegova ponasanja od strane njemu bliskih ljudi dovoljno govori o njemu.

Jesi li ti uopce procitao njegove knjige? Ja jesam svih 12 plus sve dodatne tekstove i intervjue sta sam pronasao. A tehnika brisanja osobne povijesti je osnova samanizma tako bi bilo iznimno glupo izmislit osnovnu stvar oko koje se cijelo ucenje vrti, sto bi dovelo do nedosljednosti cijelog ucenja.

Drugi ljudi ("bliski" Castanedi) su na osnovu njegove slave i koristivsi spomenutu ratnicku tehniku u svoju korist, privlacili pozornost i zaradjivali lovu, objasnjavajuci drugima pravo "stanje stvari".

Castaneda kad je konacno usao u svijet samanizma (skok sa litice) nije mu uopce bilo bitno sta ce drugi pricat ili mislit o njemu, jer bliskih ljudi vise nije imao, osim svoje ratnicke skupine. Njegov ratnicki zadatak je bio zatvorit ucenje samanske loze ,i on je to napravio napisavsi knjige i
prezentiravsi tensegriti.

Sad ako mislis da je njegovo ucenje nedosljedno reci u cemu je to? Ako zelis opis i znacenje tehnike brisanja osobne povijesti opisem je detaljno u slijedecem postu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 2:07 am 
Administrator

Citat:
Bilo bi dobro otvoriti posebnu temu o Castanedi, buduće da je on ovdje često spominjan.

Tako je! Ovdje je tema Organski portali, pa nastavimo s time ovdje.

Otvorio sam novu temu Castaneda: http://www.galaksija.com/forum/viewtopic.php?t=348

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 8:22 am 
Član foruma

Sad ako mislis da je njegovo ucenje nedosljedno reci u cemu je to? Ako zelis opis i znacenje tehnike brisanja osobne povijesti opisem je detaljno u slijedecem postu.

Gdje sam ja napisao da je učenje nedosljedno?

Uzaludno je raspravljati sa tobom kada uopće ne čitaš ono što sam napisao a ja nemam volje u svakom drugom postu ponavljati moje prijašnje postove kao da pričam sa malim djetetom. Tako da odustajem od rasprave ako se to tako uopće može nazvati :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 9:37 am 
Član foruma

Citat:
meni osobno buđenje predstavlja mogućnost kontroliranje energetskih procesa u i oko sebe. dakle određene pojave bi se trebale pojavljivati uz buđenje, da ne ostane sve to na krasnim misaonim strukturama ' poput ja jesam sve ' 'spoznajmo božansko u sebi, drugima, cvijeću' i tako dalje.

daleko od toga da mislim kako to istinski probuđena osoba ne uviđa, nego hoću reći kako smatram (a sve naravno ovisi u osobnom stajalištu) da probuđena osoba ima mnoštvo praktičnih sposobnosti koje je stekla buđenjem.

Mislim da cilj buđenja ne bi trebale biti nikakve 'praktične sposobnosti'. Naravno da te 'praktične sposobnosti' idu uz buđenje, ali istinski probuđeni ne drži puno do njih. Onaj tko čezne za tim sposobnostima, nikad ne može postati istinski probuđen. To su okultisti, poput Crowleya na primjer. Takvi se i te kako drže svoga ega i hoće ugrabiti za sebe ono što im ne pripada, niti im može pripasti.

Također, buđenje ne bi trebalo ostati samo na ideji,' misaonoj strukturi', dobro si primjetila.

Iako je primjer već možda otrcan, meni je najdraža usporedba buđenja s pretvaranjem gusjenice u leptira. Iako gusjenica nema pojma o leptiru, niti ga može zamisliti, ona ipak čini baš sve da iz nje nastane leptir, jer to je u njenoj prirodi, drukčije ona i ne može. Buđenje dolazi spontano i iz potrebe. Nitko se ne može vlastitom voljom ili manipulacijom probuditi.

Ali mi smo svi pomalo i manipulatori i okultisti. I to treba prozrijeti u vlastitom biću. Jednostavno treba odustati od sebe, da bi postali istinski mi, odnosno istinski Čovjek. Odustati od gusjenice i postati leptir. Ipak treba znati da bez gusjenice nema ni leptira i da je velika milost što nam je uopće dano da budemo gusjenice.

Također meni je dobra usporedba buđenja i zametka u ženi. Žena ne mora ni znati da je trudna, a zametak u njoj savršeno se razvija, kad se zametak dovoljno razvio i sama žena bez sumnje može uvidjeti da je zbilja trudna jer promjena na njoj je očita, čak i drugi uviđaju tu promjenu. I to buđenje traje dok god se dijete ne rodi, ne prohoda, ne postane samostalan čovjek. Tek tada on za sebe može reći da je istinski probuđen.

Mislim da je velika zamka prije vremena umisliti da smo probuđeni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 9:40 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
Bilo bi dobro otvoriti posebnu temu o Castanedi, buduće da je on ovdje često spominjan.

Tako je! Ovdje je tema Organski portali, pa nastavimo s time ovdje.

Otvorio sam novu temu Castaneda: http://www.galaksija.com/forum/viewtopic.php?t=348

Bilo bi dobro i prebaciti tamo sve postove o Castanedi, ako može.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 9:47 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Mislim da sam "probuđen", odnosno to mi se desilo prije otprilike dvije godine...

hehe...a zašto su ti onda okice još uvijek čvrsto zatvorene :lol:

Sad mi je pala napamet bajka 'Carevo novo ruho' ;)

...nothing personal Jack... :wink:

p.s. samo probuđeni može prepoznati probuđenoga :idea:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 24, 2005 12:22 pm 
Član foruma

Baphomet je napisao/la:
Meni se cini da sam odgovorio, a mozda i grijesim :)

Jel' ih mozes ponoviti?

mogu... no frx :D

evo da ne pišem ponovno...

Citat:
...što misliš da li može netko imati toliko jako razvijenu ''maštu'' da bi u detalje mogao izmisliti stvari koje netko drugi može iskustveno potvrditi? misliš da je npr. Tolkin Gospodare prstenova izvukao samo iz bujne mašte? ili možda postoje paralelni svjetovi, životi i dimenzije?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.