Sada je: pon maj 12, 2025 2:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: pon aug 17, 2009 10:00 am 
Član foruma

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/32 ... nosno.html
Previše šturo al barem nešto.

Vrh

PostPostano: uto aug 18, 2009 10:51 pm 
Član foruma

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?nav_id=376828&dd=18&mm=08&yyyy=2009

Ista informacija. Odlicno, ovo im je pocetak kraja.

Vrh

PostPostano: sri aug 19, 2009 9:52 am 
Član foruma

Dve trećine medicinskih sestara u Velikoj Britaniji odbija da primi vakcinu protiv novog, meksičkog gripa, pišu britanski mediji.

Kada bude spremna u oktobru, vakcinu bi najpre trebalo da prime lekari i drugo medicinsko osoblje, kao i ljudi sa ozbiljnim zdravstvenim tegobama i trudnice. Ali, kako prenosi BBC, anketa u kojoj je učestvovalo 1.500 medicinskih sestara pokazala je da bi tek trećina pristala da bude vakcinisana.
Ostale strahuju od mogućih posledica, pošto vakcina nije dovoljno ispitana, a mnoge veruju da je vladina propaganda naduvala opasnost od svinjskog gripa, piše Dejli telegraf.

Tekst iz danasnjeg BLIC-a

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 9:33 pm 
Član foruma

Vrh

PostPostano: uto aug 25, 2009 3:39 pm 
Član foruma

tek toliko da podsjete, kao da ionako dovoljno ne bombardiraju cjelokupnim gospod-polit. sranjem u državi. evo nove doze, da unese još malo panike.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... gripe.html

ovaj je dio zanimljiv:

"...Pretpostavlja se da će cjepivo biti besplatno za djecu do 7 godina starosti, trudnice koje će u vrijeme sezone biti u drugom i trećem mjesecu trudnoće te pretile osobe."

1. svatko sam platiti svoju dozu otrova, što je u redu hahah, većina odraslih sigurno neće na to bacati novce niti oni koji iz osobnih razloga ne pristaju, jer ne slijede nikakve sankcije budući da u hr cijepljenje nije obavezno, a djecu će ionako, i besplatno. dok su umirovljenici itak već jednom nogom na onoj strani, ako ih ne dokrajče male mirovine i uobičajne bolesti, gripa će. :shock:

2. a trudnice do drugog mjeseca kao ne, pa će same pohrliti. psihol. taktika koja uvijek pali.

3. zašto pretili?! to uključuje i sve dobne skupine :shock: djeca,mladi i velik dio radno sposobnih pa će se i preko te kategorije stanovništva puno više njih cijepiti obzirom da su hrvati po tome negdje pri vrhu eu-a. uza sve to većina boluje od svih popratnih bolesti koje idu uz debljinu, srce, dijabetes itd. oslabljen organizam nesposoban se obraniti od novog napada.......i tako znači, metar oko struka i kolko ko ima špeka hahah, ovo je sad već i tragikomično.

4. a njeno se veličanstvo ionako očekuju u vrijeme obične gripe, pa se više neće znat ni tko što ima

F.N.

Vrh

PostPostano: sri sep 02, 2009 11:58 pm 
Moderator

Kako sam došao na posao iznenađenja na sve strane :mrgreen: .Jedno od iznenađenja je bilo na ručku kad su me koleginice pitale jesam li čuo da u su ljudi u Australiji masovno odbili da prime vakcine.Pa rekoh nisam baš ali sam čuo nešto drugo...Nisam im htio mnogo govoriti, samo malo :mrgreen: .Nešto se dešava...

Zadnja izmjena: Java; čet sep 03, 2009 2:46 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 2:38 am 
Član foruma

hehe, zanimljiv razvoj događaja

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... gripe.html

F.N.

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 2:57 am 
Član foruma

E, da i nas ministar malo cesce koristi zdrav razum, bilo bi nam svima bolje. A ovako, nikad ne znas sta moze da smisli... Nesto pametno- tesko.

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 4:14 am 
Član foruma

sigma je napisao/la:
E, da i nas ministar malo cesce koristi zdrav razum, bilo bi nam svima bolje. A ovako, nikad ne znas sta moze da smisli... Nesto pametno- tesko.

Tesko da ce nas ministar kao bliski saradnik farmako mafije nesto da razmislja. Mozda ako bi mu se ponudila fina svotica . . .

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 4:29 am 
Moderator

Arbitrium Liberum je napisao/la:
sigma je napisao/la:

Tesko da ce nas ministar kao bliski saradnik farmako mafije nesto da razmislja. Mozda ako bi mu se ponudila fina svotica . . .

mislim da će morati da razmišlja jer nešto su nam se slamarice istanjile, mnogo su bre ovi krediti otežali, nema se posla a evo ide se na još otpuštanja i sve tako dalje i bliže pa smo neurozni a bensendini više ne pomažu. U raznim djelovima Srbije počelo je da se čiste nekakve cijevi u nedostatku motika :mrgreen: Ne do bog da pukne bruka sa vakcinama pa da se bijes naroda prebije njemu preko leđa.Ionako je čudno ono Kon na Evroviziju pa Kon koji nam uvaljuje neke projekcije od 2.500.000 zaraženih.Interesantno dokle to ide.Ccc mislim da će političari uskoro morati da razmišljaju o tome da će ih možda stezati nešto a to neće biti Armanijeve kravate. Krče creva a to nije baš u duhu demo(n)kratije.Možda se varam? Vidjećemo...eto nestalo mi pasulja za bacanje, pojelo se, šta sad da radim :-k ?

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 10:00 am 
Član foruma

:-k malo mi je sumnjivo da je to baš ministar zdravstva rekao,ako je istina ta njegova izjava zvuči stvarno debilno nasprem tlz. "struke",presmiješno mi je ovo,ministar to kaže,a struka je po pitanju cjepiva i cjepljenja prva koja kaže da je to dobro i da bi se svi trebali cjepiti,sad me zanima di su sad kritičari liječnici :rotfl: ,boje se ministra da ne izgube posao,pa s ovom izjavnom bi ga sva tkz."struka" proglasila heretikom,glupanom,idiotom,a nitko ništa.
Još nevjerujem da je to izjavio :rofl

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 1:08 pm 
Član foruma

,boje se ministra da ne izgube posao,

Ne boje se oni ministra, jer im on nije direkno nadredjen, vec se on boji svojih kolega. Cim mu istekne mandat (valjda nismo toliki debili da mu omogucimo popravni... :-k ), vraca se medju vukove :twisted: .

Vrh

PostPostano: čet sep 03, 2009 3:33 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
:-k malo mi je sumnjivo da je to baš ministar zdravstva rekao,ako je istina ta njegova izjava zvuči stvarno debilno nasprem tlz. "struke",presmiješno mi je ovo,ministar to kaže,a struka je po pitanju cjepiva i cjepljenja prva koja kaže da je to dobro i da bi se svi trebali cjepiti,sad me zanima di su sad kritičari liječnici :rotfl: ,boje se ministra da ne izgube posao,pa s ovom izjavnom bi ga sva tkz."struka" proglasila heretikom,glupanom,idiotom,a nitko ništa.
Još nevjerujem da je to izjavio :rofl

pa kad pogledaš unazad mjesec-dva što je sve izvalio :roll: , posebno na temu zakona o umjetnoj oplodnji.... i njemu se jednom potrefilo hahah, a da ni sam nije toga svjestan..... ne znaš da li je sve to za smijeh ili suze :D .

F.N.

Vrh

PostPostano: pet sep 04, 2009 11:12 am 
Administrator

Ne znam kako je tamo ali u većini zapadnih zemalja sam medicinski fakultet ne znači ništa ukoliko nemaš radnu dozvolu (licence). Kao doktor (ili veterinar), bez nje ne možeš da radiš a nju možeš lako da izgubiš ukoliko “ideš protiv struke ili sistema” a farmakomafija je ta koja iz pozadine diktira istinu ("sistem"). Ukratko rečeno, oni koji npr. zagovaraju neke alternativne (ili prirodne) metode liječenja ili štetnost vakcina i savjetuju ljude da se ne vakcinišu, kao i svoju djecu, prilično brzo dolaze na udar "sistema".

U Australiji na primjer američka farmaceutska kompanija Merck ima i “crnu-listu” doktora koje izlažu svakojakim torturama…

LINK

…samo zato što su se ovi izjasnili protiv nekih njihovih preparata koji su se pokazali veoma opasnim a s obzirom da raspolažu velikim parama za kupovinu političara, doktora-mediokriteta, medija itd., niko im ništa ne može.

S tim u vezi, moglo bi se reći da je hrvatski ministar zdravstva prilično pošten i hrabar čovjek, ukoliko se javno izjasnio protiv vakcine. Veliki broj doktora i medicinskih sestara (preko 50%) u nekim zemljama kao npr. Velikoj Britaniji, Kanadi itd. se izjasnio da će lično odbiti vakcinaciju (jer im im je veoma dobro poznat rizik). Medjutim, oni nisu u stanju i da je spriječe jer to diktira patokratija “odozgo”. Isto tako, oni ne mogu ni direktno savjetovati ljude da se ne cijepe jer time preuzimaju odgovornost na sebe za eventualne posljedice, kao npr. za slučaj da dođe do smrtnih slučajeva usljed bolesti protiv koje postoji vakcina.

Koliko sam za sada uspjeo procijeniti stvar (dakle, radi se o mom subjektivnom mišljenju), čini mi se da bez obzira i na slučaj da se ubaci u opticaj neki virulentniji virus (ili da ovaj sadašnji mutira u neku virulentniju verziju), sama vakcina će biti opasnija od tog virusa. Najopasnija će vjerovatno biti - kombinacija virulentnog virusa i vakcine (mada će vakcine u sebi već sadržavati oslabljeni virus). S obzirom da je već jasno to da će se u vakcinama koristiti velike količine adjuvansa (koji pojačavaju imuni odgovor organizma), mislim da bi se mogla veoma lako očekivati dinamika slična onoj kao kod pojave Španske groznice, kada je bilo najviše smrtnih slučajeva među vakcinisanim vojnicima i vakcinisanom generalnom populacijom (1 nevakcinisan : 7 vakcinisanih?), a koliko je do sada poznato, skvalen je kao adjuvans odigrao najveću ulogu kod pojave tzv. sindroma golfskog rata. (To je dokazano i uz pomoć činjenice da su od sindroma golfskog rata oboljevali i oni vojnici koji su bili vakcinisani a nisu sudjelovali u tom ratu).

Ova vrsta virusa je “idealna” za depopulaciju jer napada specifična mjesta u plućnom tkivu gdje djeluje kao antigen koji je sposoban prouzrokovati “citokinsku oluju” koja predstavlja odgovor imunog sistema organizma (o cemu smo već diskutovali ovdje). Da se to događa na bilo kom drugom mjestu u čovjekovom tijelu, ne bi bilo toliko opasno jer kad se desi u plućima, stvara se velika količina eksudata koji začepi alveole i disajne puteve, te tako brzo dovede do gušenja čovjeka. Adjuvansi iz vakcina (kao npr. skvalen) bi teoretski ovdje trebali obezbjediti to da “citokinska oluja” bude što jača, odnosno, “efikasnija” (s tačke gledišta eugenista). Naravno, ukoliko dođe do toga, patokratija će kriviti virus a ne vakcinu, odnosno, - kombinaciju virus-vakcina. Isto kao što se u slučaju smrtonosnosti španske groznice prećutala uloga vakcina dok se sva pažnja usmjeravala na sam virus.

Ista stvar je i naučno predstavljena još 1974. godine u ovom memorandumu Svjetske Zdravstvene Organizacije:

WHO Memo 1. dio
WHO Memo 2. dio

… a kako se čini, sada se samo prelazi na - praktičnu izvedbu!?

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet sep 04, 2009 12:02 pm 
Moderator

Intreresantno je to što su svoje namere objavili...prenosim natovo razmišljanje sa susjedne teme Implanti...

nat je napisao/la:

LAV JE JEDNOM SJEBAO ZMIJU/REPTILA
LAV CE UVEK SJEBATI ZMIJU/REPTILA
DOK JE SUNCA
ZA VJEK I VJEKOVA
(forev'r & ev'r)
:love3: :love5: :love3:

samo da dodam neshto,
ne shepure se oni ovakvim ochebijnim stavljanjem znakova zato shto su uvereni u pobedu njihove agende
vec iz nekih drugih razloga -
koje smo vec nekoliko puta pomenuli u drugim temama pa cu da skratim u par rechenica
- elem,chak i OPS shupchine moraju da poshtuju neke univerzalne zakone poshtovanja slobodne volje,karme i sl. pa im ove objave dodju neshto kao obavezne najave bez kojih ne mogu ni da sprovode to shto sprovode a da ne prekrshe zakone univerzuma
to bi bio jedan od glavnih razloga,a ostali razlozi su u tome da ovakvim duuumsdej prichama,filmovima,objavama,ajkovima,sverdlovima i sl. vrshe dodatno kondicioniranje i skeniranje stada ko je koliko i shta od vel'kog mozaika skontao i sastavio i sve dok se ooooogroman deo populacije smeje na te priche i proglashava ludim svakog ko se bar malkice usudi da pricha o tome,stvar je legla i mogu spokojno da nastave sa poslom,jer ovo je za njih dzast biznis
:twisted:

potpuno mi je sad JASAN način funkcionisanja objave namere (još od Sigmiog posta na Cc-ima sam počeo da uviđam).Nema sumnje da im je vakcinacija jedan od najjačih aduta za izazivanje depopulacije ljudskog roda.Mislim da im je namera da idu na projektovanje konvencionalnog rata u finišu samo im treba neki povod.Ovo izvlačim iz denverskih murala.No da se vratim na viruse...Ohrabruje činjenica da su medicinske sestre izrazile strepnju ili dozu sumnje u Engleskoj. Možda pored znanja o štetnosti vakcine opostoji veza sa pojačanom intuicijom kod ljudi....hm :-k

Vreme je da delam sa mailovima...intuiciji treba informacija.

Pozdrav.

:read: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: uto sep 08, 2009 11:46 pm 
Početnik

slika

Depopulacija vakcinacijom deluje kao dobra prilika za smanjenje "prekobrojnih", ali ostaje čuveno pitanje - a koliko je to dobro za biznis!?

Jer tržista se vrednuju po broju stanovnika, pardnon potrošača i ako bi se broj istih drastično smanjio šta onda ogromne korporacije da rade sa svojim proizvodima :dontknow:
Ako se sve svodi na novac i moć, onda ovakav scenarijo uopšte ne odgovara moćnim korporacijama, pa ni farmaceutskim, jer kakva im korist od mrtvog čoveka, koji više neće kupovati njihove lekove za što kakve boleštine, a da ne pominjem lekove za otkanjanje štetnih posledica drugih lekova i tako u nedogled u začaranom krugu iz koga je smrt najverovatniji izlaz doduše, ali tek pošto čovek potroši gomile para i to sve u ubeđenju da tim lekovima produžava sebi život ](*,)

Uglavnom hoću reći kakva korist od masovnih i brzih smrti, ako to može biti kao i do sada polagano i uz mnogo lekova i mnooogo novca koji polako ali sigurno odlazi na račune farmako kompanija. Zapravo najbolje da takavo umiranje traje godinama (kao npr. što kakvi kanceri, od kojih mnogi nastaju kao posledica zagadjenosti i konzumiranja hrane prebogate što kakvim aditivima), dok za to vreme čovek ne žali para za lekove, očekujući od onih koji su delom ogovorni za bolest da ga izleče...

A na primeru ovog famoznog gripa, od koga se izgleda moguće samostalno izlečiti prirodnim lekovima bez hemikalija, kao i od svakog drugog gripa, a farmako kompanije znajući to ne žale para za marketing novog opakog virusa i vakcine za isti, jer upravo ta vakcina sa svojim ko zna kakvim sve negativnim (možda i dugoročnim) posledicama bi trebalo da im zagarantuje veliki rast profita i u bižoj i daljoj budućnosti (daljoj - genetski prenesena bolest), jer zaboga, pa čime ćemo se lečiti od štetnih posledica vakcinacije - tj. bolesti koje su se pojavile naprasno posle dužeg ili kraćeg vremena od vakcinacije nego njihovim skupim lekovima...

I kao što su na kraju serije "Surface" pitali neku naučnicu iz moćne kompanije koja se bavi genetskim inženjeringom - zašto ste to uradili!?
Posle dramske pauze ogovor je glasio: "ZATO ŠTO MOŽEMO" - kratko jasno :twisted:

Vrh

PostPostano: sri sep 09, 2009 12:42 pm 
Moderator

Mind of Scourge je napisao/la:
Depopulacija vakcinacijom deluje kao dobra prilika za smanjenje "prekobrojnih", ali ostaje čuveno pitanje - a koliko je to dobro za biznis!?

Pa pitanje je kako se gleda na biznis. Očigledno misliš na biznis (x) ovih naših :twisted: a da bi se jednačina rješila treba uvesti još jednu nepoznatu jedinicu (y), biznis komšija sa gornjeg sprata :twisted: Nameće se rješenje otprilike ovako, svrha x+y je generisanje ogromne, ogromne, ogromne količine negativne energije a oružje iz njihovog arsenala je vakcinacija + ratovi + manipulacije i sl. Naš odgovor je informacija (putem maila) + rad na sebi (znanje=ljubav=svjetlost).Izgleda da im ne ide baš onako kako su zamislili ti :twisted: , a da bi ih još više ''izgladnjeli ''bilo bi lijepo pogurati malo informacije o vakcinaciji...''šalji dalje'' mailovima :wink: :mrgreen:

galaksija je napisao/la:
Ne znam kako je tamo ali u većini zapadnih zemalja sam medicinski fakultet ne znači ništa ukoliko nemaš radnu dozvolu (licence). Kao doktor (ili veterinar), bez nje ne možeš da radiš a nju možeš lako da izgubiš ukoliko “ideš protiv struke ili sistema” a farmakomafija je ta koja iz pozadine diktira istinu ("sistem"). Ukratko rečeno, oni koji npr. zagovaraju neke alternativne (ili prirodne) metode liječenja ili štetnost vakcina i savjetuju ljude da se ne vakcinišu, kao i svoju djecu, prilično brzo dolaze na udar "sistema".

Da li su sindikati i udruženja medicinskih radnika u Australiji pod ''šapom'' farmakomafije? Kod nas (Srbija) je, kako se čini, nemoguće išta očekivati od tih organizacija jer se doktori uveliko kupuju ''poklonima'' ,raznim turističkim aranžmanima i sl. samo da bi prepisivali ljekove određenih farmaceutskih kartela.Borba za tržište je nemilosrdna.U zemlji Srbiji je manje-više sve dozvoljeno dok teku zelene novčanice u obliku ''poklona''.Ova strategija je vrlo lukava jer oni koji posegnu za ''poklonima'' su uhvaćeni u mrežu i ukoliko pokušaju da se izvuku slijedi javno raskrinkavanje.Ne znam koliko je doktora zahvaćeno ovim podmićivanjem no činjenica je da se po čaršiji priča o tome, a gdje ima dima ima i vatre...Ova činjenica se može iskoristiti jer naš sistem nije toliko rigorozan pa su moguća izbjegavanja vakcinacije a jedan od puteva su i ''pokloni'' :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri sep 09, 2009 1:16 pm 
Član foruma

Listam danas jutarnji i dođem do naslova: Nema više poljubaca i rukovanja.
Pročitam članak, i ponovo pogledam naslov i mislim pa jel ovaj novinar normalan? A evo i zašto.
Par citata iz članka

Citat:
Da su u strahu velike oči, potvrđuje i poziv francuskih škola, kompanija i ministarstva zdravstva učenicima i zaposlenicima da se okanu poljubaca zbog očekivanog vala infekcija svinjskom gripom.

Ok, ovaj dio ima veze sa naslovom.

sad dolazimo do ovog dijela...
Citat:
No, francusku je javnost znatno više šokirala vijest koju je objavio jučerašnji Liberation. Taj dnevni list navodi detalje iz tajnog plana francuske vlade za policijske i sudske mjere u slučaju izbijanja pandemije.

Prema tome bi planu osumnjičenik mogao ostati u pritvoru bez optužnice ili saslušanja pred sucem do šest mjeseci, a maloljetnicima će se suditi kao odraslima.

Osim toga, osumnjičenici neće imati pravo kontaktirati odvjetnika 24 sata nakon uhićenja, a predviđeno je i da se veći broj sudskih procesa vodi iza zatvorenih vrata. Sindikat francuskih sudaca dobio je taj tajni plan još u srpnju, a za Liberation su ga proglasili “liberticidom” (umorstvom ljudskih prava), te pozvali ministricu pravosuđa Michele Alliot-Marie da od njega odustane. Nije, naime, jasno kakve veze imaju sudski procesi maloljetnicima s mogućim širenjem infekcije.

No ovaj dio je mnogo zlokobniji od zabrane žvaljena i drmanje ruku. Pa ipak novinar koji se napisao članak tako ne misli. Samim time mislim da članak s takvim naslovom ne privlači pažnju koju bi trebao. Bez senzacionalizma je mogao napisati nešto kao što i u samom članku piše: Umorstvo ljudskih prava!
Jer to i je.

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... ,175610.jl
http://209.85.135.132/translate_c?hl=en ... Yz8W6V_Zhw
mislim da se treba ulogirati da bi se pročitao originalni članak, bah

Vrh

PostPostano: čet sep 10, 2009 12:42 am 
Početnik

Java je napisao/la:
Mind of Scourge je napisao/la:

Pa pitanje je kako se gleda na biznis. Očigledno misliš na biznis (x) ovih naših :twisted: a da bi se jednačina rješila treba uvesti još jednu nepoznatu jedinicu (y), biznis komšija sa gornjeg sprata :twisted: Nameće se rješenje otprilike ovako, svrha x+y je generisanje ogromne, ogromne, ogromne količine negativne energije a oružje iz njihovog arsenala je vakcinacija + ratovi + manipulacije i sl. Naš odgovor je informacija (putem maila) + rad na sebi (znanje=ljubav=svjetlost).Izgleda da im ne ide baš onako kako su zamislili ti :twisted: , a da bi ih još više ''izgladnjeli ''bilo bi lijepo pogurati malo informacije o vakcinaciji...''šalji dalje'' mailovima :wink: :mrgreen:

Jao mrzim jednačine sa dve i više nepoznatih #-o :lol:

Pa ako su te komšije odozgore stalno gladne onda to komplikuje stvari :-k

ALI mislim da je u čitavoj priči njihova najpodlija zamka DOBROVOLJNA vakcinacija, tj. onaj ko se svojom voljom vakciniše ustvari ne bi bio žrtva pokvarenih komšija, nego sopstvene gluposti i neinformisanosti, dok bi u slučaju eventualne tužbe žrtve (kada žrtva dospe na peti nivo iliti Bogu na istinu što se kaže), advokati tih komšija sa četvrtog sprata bi mahali ugovorom o zoni SLOBODNE VOLJE :evil3: odnosno da njihovi klijenti nisu ništa krivi jer je nesrećna žrtva svojom voljom primila vakcinu, a što su se stvari posle iskomlikovale i sve se završilo tragično na kraju - e to je već STATISTIKA, kao što onomad lepo reče drug Staljin :twisted:

Tako da ispada da je zaista znanje najbolja zaštita, pa još ako ZNAMO onu jednačinu što si naveo, pa u slučaju bilo kakvog narušenja zdravlja sa potpunom SVESNOŠĆU-ZNANJEM-VEROM u sebi izgovaramo "moćima reči svetlost me leči" bolest odlazi i bez antibiotika, nego su dovoljni "obični" prirodni lekovi, uglavnom već skoro zaboravljeni, pored svih tih "efikasnijih" farmaceutskih preparata. [Inače zašto baš reči, pa zato što reči kada se izgovore predstavljaju mehanički talas neke vibracije - učestanosti, a kada ih registrujemo svojim slučnim aparatom te iste reči se pretvaraju u elektromagnetni talas - nervni impuls u našem mozgu, odnosno SVETLOST = EM talas određene učestanosti]. Ali srećom nađe se još poneki lekar koji i pored agenata farmako kompanija, umesto preporučenih lekova, rađe uputi pacijenta u biljnu apoteku i dade neki dobar savet.
Naravno, ne bih ovo pisao a da već nisam iskusio na sopstvenoj koži oba pristupa lečenju i lično se uverio koliko je zvanični način lečenja sa gomilom hemikalija pogrešan.

Evo ukratko:

Poslednjih desetak godina sam od 3 do 6 puta godišnje obolevao od što kakvih što virusnih što bakterijskih infekcija i upala grla, sinusa i puća. Terapije su uvek bile manje-više iste - gomila antibiotika, a u slučaju teže upale i gomila injekcija :(
Taman posle neke od tih terapija čim se oporavim i budem manje-više zdrav mesec, dva ili eventualno tri, opet sve ispočetka #-o
Tako vremenom mi je bilo 100 % jasno da mi niko od tih lekara neće izlečiti UZROK bolesti nego samo POSLEDICU i tako ko zna dokle. Ali srećom pored tih njhovih lekova sve sam više počeo da koristim i čajeve, što kakve kapi, dodatne vitamine, kreme, inhalacije, jer mi je jednostavno više postalo mrsko da idem lekarima. Konačno kada sam krajem prošle godine zaglavio sa vrlo jakom upalom grla i nešto duže od mesec dana pio što kakve antibiotike svaki dan sve mi se smučilo. Tako da kada sam se opet razboleo u martu ove godine, prvo što sam odlučio da ne idem lekaru, jer već sam tačno znao o čemu se radi (a i bio sam u sred ispitnog roka kao i obično kad se razbolim), ali i što je najbitnije čime lečiti, a da to nisu antibiotici i ostale što kakve tablete. I posle dve nedelje, čajeva, inhalacija, kapi propolisa u kašiki meda i naravno nešto malo znanja koje se u međuvremenu akumuliralo :read: izlečih se potpuno sam! Tako da od početka ove godine nisam video lekare i osećam se odlično, nije me čak ni glava ni jednom zabolela - samo da kucnem tri puta u drvo :D
I još jedna zanimljivost, pošto sam do sada obišao gomile lekara i na primeru tableta za grlo, ko je imao "sreću" da ih koristi znaće, čuvene Neo Angin i Streptils, neki lekari su mi preporučivali jedne, a neki druge opravdavajući da one suprotne imaju neke nus-efekte, kao loše su za želudac i tako to, ali ono što je najzanimljivije koje su dobre a koje loše tablete, zavisilo je od toga od koje kompanije logo krasi blokče za ispisivanje lekova koji nisu na recept, na stolu dotičnog lekara :!:
A lek koji je neuporedivo bolji od ova oba zajedno i nus efekti su sve sami pozitivni je 20 kapi trideseto-procentnog rastvora propolisa u jednoj kašiki meda i posle kad god sam osetio da me počinje boleti grlo samo uzmem ovo par puta dnevno 2-3 dana i ništa od upale, a trenutno mi više ni to ne treba!

Eto mislo sam kratko pa ispade dugačko, ali još jednu "sitnicu" da pomenem, pri svemu ovome bitan je i manje-više konstantan osećaj zahvalnosti što smo zdravi, ali ni prema kome/čemu, nego jednostavan osećaj zahvalnosti i pozitivan pristup i tu i tamo da pomenemo, čisto preventivno da nas moćima reči svetlost leči - a i šta bi drugo ako smo već kako neki kažu bića svetlosti :love3:

Vrh

PostPostano: pet sep 11, 2009 4:51 pm 
Moderator

Biču Uma(vajda sam dobro preveo) ZAHVALJUJEM ti se na ovom postu.Rekao si neke ključne RIJEČI po mene i dođoše u dobra čas. :kiss: :love5:

LJUDI OVAJ FORUM JE FANTASTIČAN !!! :mrgreen:

eto...rekoh ono što sam htio reć' danima... :angel4:

a sad back to :ontopic:

pregled vijesti o Svinjskoj gripi na jednom mjestu...

http://www.blic.rs/ufokusu.php?kat=3&tema=24&pagenum=1

:hello2:

:read: :love5: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.