Malo sam prelistao ovu temu i moram napomenuti da je jako glupo reci da su prve dve knjige od Slavinskog za pocetnike,neke vezbe kao sto su pranayama i trening mentalne koncentracije se rade ceo zivot.Te vezbe su stare hiljadu godina i naravno da donose rezultate posle ulozenog napora i truda,hermetizam nije decija igra.
Ove nove tehnike sluze za uklanjanje psihickih,emotivnih problema,trauma.......i ne treba ih mesati sa ovim starim hermetickim operacijama.
Slazem se da je covek poprilicno komercijalan ne zbog stalno novih tehnika vec zbog toga sto u knjigama cesto napominje da je nemoguce savladati te tehnike bez kursa i ako je detaljno dato upustvo u knjizi,ali covek mora od necega da zivi.
Demetrijus je napisao/la:
Upravo sam obavio ritual pentagrama...
Ovaj,dok radim tehniku kabalističkog krsta,i zamišljam plamteću svetlost,kao da mi gori ruka,vrelo.
Mislim da deluje,uliva žešću dozu pozitivne energije i zaštitu,ali se istovremeno osećaš i nekako lagodno i lepo...
Inače nisam baš dobro razumeo onaj deo kad pominje kako je neki veliki mag sjebo nekog lika koji je svojom agresivnošću uticao na ljude , pa je jelte mag zamislio crtu od njegovog medjuočja,do svoga,i onda je isekao zamišljenim makazama.O čemu se tu radi?Jeste li vi razumeli?
Ritual je odlican,pogotovu posle rada sa Drvetom Zivota
Mali savet: gledaj da ne preskaces vezbe,bilo bi bolje da prvo vezbas koncentraciju,i da OBAVEZNO probaj CARSKU PRANAYAMU
Pozdrav