III dio
Ovdje ću uključiti Bartley-ev i moj pokušaj interpretacije ovih ‘fenomena’
J. Bartley: - Analiza i uporedbe
Zaključci koje ću nakon ovog intervjua ovdje predstaviti su potpuno moji lični. Karen se možda ne bi složila s nekim od tih zaključaka do kojih sam došao. Ona je veoma pažljiv posmatrač a kako ste mogli primjetiti u ovom intervjuu ona je i veoma artikulisana i obrazovana osoba. Uz sve to ona je I jedna veoma hrabra žena. Bila je izložena jednom velikom fizičkom i psihičkom nasilju od strane greysa i čovjekolikih hibrida a da ne pominjemo uznemiravanje i napade od strane drugih žrtava otmica koje su pod kontrolom vanzemaljaca. Karen je heroj u pravom smislu te riječi.
Postoje neke paralele između aktivnosti hibrida s kojima je Karen imala posla i hibrida s kojim se susretao “P.R.” koga sam takođe intervjuisao. Karen se nije svjesno sjećala reptila, međutim, nakon što smo počeli komunicirati, dva puta ju je posjetilo jedno biće za koje vjerujem da je bio reptil i ono joj je zaprijetilo u vezi s tim. Ona jeste pomenula da je biće koje je rukovodilo aktivnostima i obukom hibrida bilo neki mješanac između reptila i visokih greysa. Obično su greysi bila bića koja su je otimala.
U drugu ruku, ‘P.R.’ se mnogo jasnije sjećao kako je viđao reptile i hibride da rade zajedno. ‘P.R.’ vjeruje da su hibridi s kojim se susretao bili stvoreni od strane reptila i da su radili za njih. U stvari, P.R. se sjeća jednog događaja gdje je vidjeo kako reptili prenose svijest sa jednog reptila na čovjeka ili možda na čovjekolikog-hibrida.
Karen je bila korištena kao neka vrsta trenera za čovjekolike hibride.
Ona ih je podučavala kako da se neprimjetno umješaju u ljudsko društvo. Isto kao i P.R., Karen je bila sadistički mučena i silovana od strane onih greysa iz ‘odjela za bezbjednost’. Karen je opisala i neke od ‘psi’-tehnika koje su hibridi primjenjivali na njoj kao što je ono “naturanje” (ili “nametanje”, prim. prev.). Tu se radilo o jednom nasilnom nametanju naredbi njenom umu, sugestija i ideja uz pomoć zurenja u njene oči. Takođe su bili u stanju izmanipulisati njene emocije u vezi s nekim posebnim hibridom kojeg je obučavala. To je bio samo još jedan od primjera kako je ljudske emocije lako manipulisati. Tako se često dešava da se žrtvama otmica ‘instalira’ i osjećaj ljubavi prema ovim vanzemaljcima koji ih otimaju.
Čini se da su ovi hibridi iskorištavali Karen za specifične svrhe, mada su je često izlagali fizičkoj i psihičkoj torturi, dok se isto ne može reći i za P.R. Njega nisu koristili za obuku hibrida. Na osnovu njegovih iskustava, čini se da je on reptilima i hibridima služio samo za iživljavanje ili zabavu. U Karen-inom slučaju radilo se o njihovoj obuci u snalaženju sa svakodnevnim životnim peripetijama. Njima je bilo sasvim jasno da ona predstavlja jedan veoma bogat izvor znanja i mudrosti, kad je ljudsko društvo u pitanju. Međutim, hibridi nisu bili u stanju da pokažu bilo kakvo poštovanje ili zahvalnost u vezi s tim. Karen nam je naglasila da bez obzira na to bila ona umorna ili iscrpljena, ukoliko su hibridi poželjeli da je satima siluju ili muče, oni su to i radili; tako su na kraju dobijali sve što su htjeli. Vanzemaljci su na njoj koristili i onu stolicu za mučenje koja je opisana i od strane drugih žrtava otmica. Tih uređaja za mučenje ima raznih, od stolica, pa do metalnih platformi. Vanzemaljci se ponekad koriste i portabl-uređajima prilikom mučenja žrtava. (Prije nekoliko godina jedan mali smeđi entitet je stavio neku “ogrlicu” oko mog vrata a onda me skoro na smrt ‘elektrokutirao’. Još mi se je smijao cijelo to vrijeme.)
Karen je obučavala i ženske hibride a ne samo muške. Obučavala ih je pojedinačno i u grupama. Ta obuka se ponekad odvijala na njihovim brodovima ili bazama a nekad na mjestima kako što su robne kuće ili stanovi. Tvrdila je da oni nevjerovatno brzo uče. Pitao sam je da li ti hibridi stare istom brzinom kao i normalni ljudi. Ona mi je odgovorila kako joj se čini da oni stare sporije od nas, navodeći jedan primjer kad je nakon nekoliko godina imala priliku da vidi neke hibride s kojima je prije bila u kontaktu i kako joj se tada činilo da nisu uopšte ostarili.
Ko kontroliše ovu vrstu hibrida?
Od prvog momenta kad mi je Karen ispričala ovu priču, posumnjao sam da su reptili ti koji stoje iza hibrida i da su oni ti koji rukovode cijelom ovom operacijom. To vjerovanje ne proizilazi iz nekih mojih predubjeđenja u vezi sa reptilima. Znam da reptili vole da djeluju iz pozadine. Prije nego što sam razgovarao sa Karen, potpuno sam ispitao “P.R.” o njegovim iskustvima sa hibridima i reptilima.
Karen se nije svjesno sjećala reptila. Ona je prošla kroz jedan strašan period uznemiravanja i napada od strane drugih žrtava otmica koje su bile “okrenute” (ili “uključene”, prim. prev.) protiv nje. Te druge žrtve otmica su se prvo sprijateljile s njom a onda su bile izmanipulisane tako da se okrenu protiv nje. Ove žrtve otmica koje su lako podložne manipulaciji [koje ja nazivam “Muppets” (“lutke” ili “marionete”, prim. prev.)] započele su onda preko interneta s jednom kampanjom blaćenja Karen. Tvrdili su kako je Karen izmislila sve ovo i napadali su je na razne načine!
Sasvim je uobičajeno to da vanzemaljci a posebno reptili “nahuškaju” druge žrtve otmica na neku od njih posebno. Vanzemaljci vole tako da izoluju neku neposlušnu žrtvu njihovih otmica koja uz to i previše zna.
Kratko nakon što smo Karen i ja počeli diskutovati ovu tematiku, ona je bila posjećena od strane dva entiteta od kojih je jedan bio visok i taman, dok je drugi bio nešto niži. Visoki entitet je stao s jedne strane kreveta a onaj niži s druge a onda kao da su je počeli izlagati nekoj negativnoj energiji. Njen suprug je tvrdo spavao, nesposoban da se probudi. Karen je osjećala kako ono veće stvorenje emituje jednu užasno negativnu energiju. Kaže da je osjetila strah i užas kakvog nikada prije nije doživjela, uprkos svim svojim prethodnim doživljajima.
Ta velika tamna “Sijenka” ju je onda upozorila i zaprijetila u vezi otkrivanja bilo kakvih detalja o aktivnostima greysa i hibrida. Ta sijenka ju je te noći posjetila dva puta i oba puta joj je isto zaprijetila. Na osnovu njenog opisa tog visokog tamnog stvorenja i negativne energije koju je emitovalo, smatram da se tu radilo o reptilskom stvorenju. Mnoge žrtve otmica, uključujući i mene samog, imale su priliku da vide ovo biće nadneseno nad sobom u neko doba noći. Negativna energija koju ovo biće emituje, kombinovana sa snažnim ‘psi’-sposobnostima može veoma efikasno da paralizuje i imobilizira žrtvu otmice. Osjećaj užasa i jeze kojeg žrtva tada doživljava ne može se riječima opisati. (Neke životinje iz životinjskog carstva imaju prirodnu sposobnost da paralizuju svoje žrtve. Na primjer, u nekim slučajevima tigrov urlik može da paralizuje čovjeka odzvanjajući mu u grudima. Isto tako, reptilska negativna energija na sličan način može da inducira paralizu kod čovjeka.)
Karen je nakon toga nekoliko dana namijerno izbjegavala kontakt samnom ali je na kraju osjetila potrebu da me upozori u vezi s tim stvorenjem. (To nije prvi put da su žrtve otmica bile posjećene od strane reptila koji su im prijetili u vezi sa otkrivanjem informacija meni. “P.R.” je takođe bio upozoren s njihove strane da se drži podalje od mene. Druge su opet upozoravali da ne pričaju sa Barbarom Bartholic.)
Karen se više brinula o mojoj sigurnosti, nego svojoj vlastitoj. Uvjerio sam je da joj ja neću nikada okrenuti leđa kao što su to učinile druge žrtve otmica. Stvar je došla dotle da Karen očekuje da će se svako kome se povjeri na kraju okrenuti protiv nje. Ona smatra da ko god je taj koji stoji iza ovog programa hibridizacije, bilo da su to greysi ili reptili, njegov krajnji cilj je porobljavanje ljudske rase. S tim u vezi, ona s pravom zvoni na uzbunu i poziva na pružanje otpora.
Poenta filma koji me je do sada najviše inspirisao, bila je ona pobuna stanovnika planete Abydos u filmu Stargate. Svi oni su nekada davno bili dovedeni tamo sa planete zemlje kao roblje. Na kraju su se pobunili protiv lažnih bogova (vanzemaljaca) i ostvarili slobodu uz pomoć stargate-tima. Vjerujem da će jednog dana u ne tako dalekoj budućnosti, jedan mali segment ljudske populacije uspjeti da se otrgne reptilskoj kontroli a nakon toga će da podrije napore negativnih reptilijanaca, ne samo na ovoj planeti, nego i u drugim dijelovima univerzuma. Naš je zadatak da napustimo ovu planetu pod našim vlastitim uvjetima a ne kao “sjemenke” koje trebaju da klijaju na nekim drugim planetama u obliku genetički poboljšanih hominida, tako da reptili mogu tamo nastaviti sa svojim procesom planetarne kontrole i porobljavanja.
Kraj
Koliko u gornjem intervjuu ima istine, biće najbolje da to svako odredi sam za sebe s tim što moramo imati na umu da bi svako “određivanje” moglo biti uzaludno, ukoliko čovjek nije sam posvetio određeno vrijeme istraživanju ove problematike. (Predrasude, ovakve ili onakve, svi mi imamo a problem s njima je što one često nemaju nikave veze s objektivnom realnošću. Nadalje, bez obzira na to koliko nam bile drage, one nisu toliko “naše”, koliko mislimo da jesu.)
Ovdje slijedi par citata iz drugih izvora koji bi mogli da imaju neke veze s ovom tematikom:
Citat:
Pitanje: (Quantum Future School - QFS): Šta je to - logično?
Kasiopejci: Čak i kad brzina svjetlosti ili brzina veća od brzine svijetlosti ne bi bila moguća, a naravno da jeste, ne postoji razlog zašto neka vanzemaljska rasa ne bi sagradila neku vrstu svemirskog broda na kome bi proživjelo nekoliko generacija. Oni bi tako mogli putovati, odnosno, prelaziti velike razdaljine u vremenu/prostoru tražeći neku civilizaciju pogodnu za osvajanje. Kad naiđu na jednu takvu civilizaciju, oni onda instaliraju brod u određenoj orbiti i na određenoj distanci a onda izgrade i baze na tvrdim površinama u tom solarnom sistemu. Nakon toga nastave sa manipulacijom odabrane civilizacije sve dok ova ne izgradi jednu pogodnu tehnološku infrastrukturu; a onda poslije ostvarenog projekta kontrole i programiranja svijesti date populacije, jednostavo uđu i preuzmu kontrolu, kad je situacija za takvo nešto najpogodnija.
P: Da li je to u stvari ono što se dogodilo i događa?
O: Moglo bi lako da bude, a možda je upravo sada i vrijeme da saznate detalje?!
P: Da li je ta rasa iz 3-ćeg ili 4-tog denziteta?
O: Zašto ne elementi obadva?!
P: Šta bi bilo najvjerovatnije mjesto odakle bi jedna takva rasa potekla?
O: Pa, na primjer – Orion(…)
(…)Orionska Unija (OPS – orjentisani samo prema sebi) i njihovi jataci i sluge u ljudskom obličju – Konzorcijum, trenutno ulažu veliki napor da stvore jednu novu rasu i kontrolišu je, kao i ostatak čovječanstva. Oni takođe trenutno inžinjerišu nova ljudska tijela za sebe same, da bi ih koristili za prelaz u 4-ti denzitet, jer su svjesni da to ne mogu to ostvariti u tijelima koje trenutno okupiraju.
Kloniranje, kao i krađa ljudskih embriona služi im da odrede najbolje tjelesne profile za prihvat njihovih duša, (duša i tijelo moraju da budu u jednoj vrsti rezonancije, tj. moraju da imaju sličnu frekvenciju.) Oni planiraju da promijene i fizičke realitete.
Činjenica je da se ovo gore dobro uklapa i sa onim što je D. Jacobs rekao u knjizi the Threat:
Citat:
Kada sam prvi put čuo o određenim procedurama vanzemaljaca, sve to mi je zvučalo iracionalno i nelogično, međutim, kada sam saznao šta su ciljevi ovih vanzemaljaca, onda se sve to ispostavilo kao obratno. Sve što vanzemaljci rade je logično, racionalno i orjentisano ka njihovom cilju. Uz pomoć korištenja superiorne tehnologije fizičke i biološke prirode, oni sprovode jednu sistematsku, podmuklu i tajnu fiziološku eksploataciju a možda i promjenu ljudskih bića u svrhu prenošenja njihovih osobina na potomstvo koje će se onda integrisati u ljudsko društvo, i bez ikakve sumnje, kontrolisati ga.
Njihov plan je orjenitisan ka njima samima a ne prema ljudima, kao što bi se očekivalo od jednog programa kojem je cilj reprodukcija. Na kraju, postoji mogućnost da će tu biti i neke koristi za nas, ali ako mi preživimo sve to kao ljudska vrsta; cijena za ovo milosrđe će biti naše odricanje od slobode da upravljamo svojom vlastitom sudbinom a najvjerovatnije i odricanje od naše lične slobode. Uz pomoć jednog kompetentnog istraživanja mnoge nepoznanice i misterije fenomena otmica su riješene. Međutim, tu se sa kristalnom jasnoćom pojavio i jedan od njegovih aspekata. Vanzemaljci su nas prevarili. Oni su nas uspavali, uveli su nas u jedan trans opšte nevjerice i samozadovoljstva, još od početka njihovog prisustva. Tako smo bili nesposobni da razumijemo dimenzije ove prijetnje koju nam oni predstavljaju kao i da im se adekvatno suprostavimo.
Sada je vjerovatno prekasno. Moja lično samozadovoljstvo je već odavno nestalo, i ono je sada zamijenjeno jednim dubokim osjećajem odbojnosti, pa čak i jeze.
Naravno, ukoliko uzmemo kao mogućnost da dolazi do infiltracije čovječanstva od strane “vanzemaljskih entiteta” u fizičkim tijelima (oni su se već odavno ‘infiltrirali’ u drugim oblicima), onda bi možda bilo bitno razumjeti samu dinamiku tog procesa, odnosno, njegovu suštinu.
Na osnovu gornjih opisa ovih individua možemo vidjeti da tu dobijamo samu jednu novu varijantu humanoida, bez tzv. “normalnog filogenetskog supstratuma” (izraz Lobačevskog) koji bez obzira na neke specifične ili “dodatne” karakteristike izrazito podsjećaju na naše stare dobre 3D-psihopate
http://www.galaksija.com/planeta/psihop ... litika.htmili bar narcise…
http://www.galaksija.com/planeta/narcis ... cnosti.htm(Ovo bi možda bila neka vrsta “fine tuning-a”?!) Dakle, hladno poslovni, bez ljudske suštine a dobri glumci, oni se ne bi bili u stanju ljudski ili od srca nasmijati nekom vicu jer ga ne bi bili u stanju razumjeti. (Naravno, u slučaju da im kažete ili da sami prepoznaju da se radi o vicu – smijaće se mehanički, jer su tako uvježbani.)
Sada možemo samo špekulisati da li bi se u jednom takvom slučaju radilo o jednoj permanentnoj okupaciji planete s njihove strane ili o privremenoj?! Prema nekim hipotetičkim referencama, duša i tijelo trebaju biti u određenoj rezonanciji prilikom inkarnacije. Jaku OPS rezonanciju dobro podnose reptilska tijela, dok ljudska to čine mnogo teže. Do sada su “kraljevske loze” imale potrebnu genetiku da bi ispunjavale planove 4D OPS entiteta u 3D [ona već čuvena “hladnokrvnost (čitaj: bezosjećajnost) ‘plave’ krvi”], međutim, ukoliko je ona hipoteza o nailasku ‘talasa’ i eventualnom prelazu 4D ispravna, onda možda postoji mogućnost da infiltracijom OPS rezonantnih tijela u 3D uslove, oni žele da naprave u njima tranziciju u 4D i na neki način ih učine tamo potpunije ili trajnije “nastanjivim” za reptilske entitete?! Svako trajno vraćanje u 3D iz 4D, podrazumijevalo bi nazadak a ne napredak. S druge strane, ove individue vjerovatno ne mogu služiti kao “baterije” za one odozgo tj. nisu za to namijenjene.
U našoj realnosti postoji dosta slučajeva ‘infestacije’ ili zaposjednutosti ljudskih bića od strane ovih entiteta u eteričnom obliku ali u tim slučajevima oni nisu potpuni vlasnici tijela (čovjek tu služi samo kao njihovo ‘vozilo’ ili ‘produžena ruka’ i on teoretski ima mogućnost da ih se oslobodi i preuzme volan u svoje ruke). Dakle, u tom slučaju jedno fizičko tijelo se dijeli izmedju 2 ili više entiteta. (Pogledaj tekst Opsjednutost, na stranici Metafizika).
Nadalje, pitanje je i da li bi se ta hibridizacija mogla da odvija na nekoliko nivoa? Na primjer, pojava tzv. “indigo/kristal djece”. Ovo su neka od pitanja koja kruže po new-age/indigo forumima koje je sastavila Wendy Chapman a navodno pomažu kod njihove detekcije:
Citat:
Da li je vaše dete „indigo”?
- Vaše dete se još od rođenja ponaša kao da je plemenitog roda?
- Da li vaše dete ima osećaj da je ova planeta stvorena baš za njega?
- Ima li vaše dete izrazit osećaj sopstvene važnosti?
- Vaše dete ima teškoća sa disciplinom i autoritetima?
- Odbija li vaše dete da uradi nešto što mu se nameće kao obaveza?
- Da li vaše dete, recimo, nevoljno stoji i čeka u redu?
- Vaše dete ne razume zadatke koje smatra zastarelim i prevaziđenim?
- Da li vaše dete često ima bolje rešenje za obavljanje nekog zadatka od onih opšte prihvaćenih?
- Da li shvatanja vašeg deteta odstupaju od onih ustaljenih?
- Vaše dete ne želi da mu se nameće osećaj krivice?
- Da li vaše dete ima neobjašnjivi osećaj za neke stvari?
- Da li je vaše dete rano razvilo sposobnost apstraktnog mišljenja?
- Vaše dete je izuzetno inteligentno?
- Vaše dete često sanja na javi?
- Ima li vaše dete duboke prodorne oči?
Naravno, znanje – spašava. Dakle, oni koji su posvetili malo pažnje proučavanju psihopatije i narcisizma, (“3D-OPS-reprezentativaca”) mogli su primjetiti da većinu ovih pitanja možemo primjeniti i za otkrivanje takvih slučajeva. Da li nas to treba čuditi?!
Ne, ukoliko znamo da se i ovdje radi o individuama izraženog OPS polariteta.
[(Što se ‘vidovitosti’ tiče, koja se takođe navodi u nekim verzijama čekliste, tu sposobnost imaju i mnoge životinje a imaju je i oni koji su zaposjednuti od strane nekih vrsta “astralnih priljepaka” ili pod uticajem nekih droga (što opet može da ima neke veze sa zaposjednutošću). Isto tako, neke žrtve otmica takođe postaju naprasno ‘vidovite’. A naravno, moramo dozvoliti i mogućnost da postoje i neki od nas koji su prirodno vidoviti.]
Ako ponovo obratimo pažnju na ovo:
Citat:
Kasiopejci: Konzorcijum, trenutno ulažu veliki napor da stvore jednu novu rasu i kontrolišu je, kao i ostatak čovječanstva. Oni takođe trenutno inžinjerišu nova ljudska tijela za sebe same, da bi ih koristili za prelaz u 4-ti denzitet, jer su svjesni da to ne mogu to ostvariti u tijelima koje trenutno okupiraju.
...onda bi tzv. „indigo/kristal djeca“ možda mogli da služe za jednu svrhu a ’hibridi’ za drugu?!? Naravno, - to je samo jedna teorija i kao takva ne mora da ima veze sa objektivnom realnošću.
Možda se ovdje radi o napretku po lijevom krilu tzv. stabla života?! Patokratija inače pokušava svima da zadaje tu vrstu frekvencija, mahom pažljivo doziranim emitovanjem psiho-patološkog materijala preko medija, religija, literature, obrazovanja…itd.
Ruski ezoteričar Gurđijev je davno govorio da se sile entropije (OPS) mogu koristiti (i koriste se) SVIM sredstvima prilikom postizanja svojih ciljeva. Iz gornjeg slučaja vidimo jedan dio palete sredstava kojima se te sile služe kod manipulacije ljudskih bića. Dakle, manipulacija uma i percepcije, direktno ili uz pomoć tehnologije, ucjenjivanja, silovanja, mucenja, iskoristavanja (često i crpljenja životne energije)…itd.itd.
[Neki su možda već shvatili da za ove sile nije nikakav problem da za Mojsija prirede specijalni “show program”, da ‘ošamute’ Muhameda’ i iskoriste ga za kanaliziranje ‘Kurana’, da izmanipulišu Josefa Smitha i uruče mu Mormonsku knjigu itd itd., kad se o instalaciji religijskih programa radi. (Uostalom, ni sam Jehova nema slučajno psihički profil psihopate jer je stvoren na njihovu “sliku i priliku”.)]
S tim u vezi, ukoliko ne bi postojao neki “prirodni mehanizam” za uspostavljanje ravnoteže, onda bi OPS sile stalno vladale cijelim univerzumom (što vjerovatno nije slučaj).
Mi možemo vidjeti (ukoliko nam percepcija nije beznadežno izvitoperena) kako se one manifestuju u našoj realnosti ako ne direktno, onda bar po ‘tragovima’ koje ostavljaju iza sebe.
Nadalje, slično kao u filmu Let iznad kukavičjeg gnjezda, ukoliko su OPS sile iz 4D u stanju da nas “lobotomiziraju”, mi kao individue sa odstranjenim dijelom mozga (ili genetički i mentalno izmanipulsani) nemamo baš neku sjajnu perspektivu u našem razvoju u smislu ostvarenja praga svjesnosti potrebnog za prelaz na viši sprat “stabla života”, osim da služimo za ono za šta smo “modifikovani”/programirani ili namijenjeni.
Ova dinamika manipulacije čovječanstva još davno je primjećena. Na primjer, negdje sam već naveo citate Carles-a Fort-a koji je o tome pričao još prije 100 godina a ovdje ću navesti šta su na tu temu rekli i neki drugi.
Jedan od čuvenih istraživača NLO fenomena, John Keel (Operation Trojan Horse) još davno se zapitao:
Citat:
“Ukoliko smo mi bio-kemijski roboti koji su bespomoćno kontrolisani od strane sila koje mogu manipulisati naš mozak, brisati nam pamćenje ili inducirati u nas lažnu memoriju, te nas iskorištavati onako kako se to njima sviđa, onda možda postoji i nešto što pokušava ljude da probudi i pokaže im da su pijuni na nečijoj velikoj šahovskoj ploči. Međutim, da li bi mi i tada bili u stanju razumjeti pravila te igre!?”
Bob Girad, vlasnik knjižarske kuće “Arcturus Books” i istraživač NLO fenomena, mu je na to odgovorio:
Citat:
Ne možemo, jer se vanzemaljska inteligencija nalazi na jednoj oktavi iznad naše
Dakle, ove “gornje oktave” ili ‘denziteti’ (noviji izraz) su neki još davno pominjali i to je veoma bitno da bi se razumjela cijela ova dinamika. Upravo je to razlog zašto ‘cointelpro-igrači’ stalno spuštaju reptile na zemlju ili bolje rečeno, smiještaju ih “pod zemlju” (u podzemne baze), pokušavajući ih “3D-izirati”. Naravno, daleko od toga da oni nemaju podzemne baze na ovoj planeti i da ovdje nema nekih njihovih 3D oblika ali je bitno shvatiti da oni uglavnom rade sa “gornje oktave” ili iz 4D_OPS, koja je njihova prirodna oblast egzistencije.
U jednoj publikaciji pod naslovom The Cosmic Sheepdog, Bob Girad predstavlja stvar na sljedeci način:
Citat:
“Jedan od najrazumljivih primjera bi bila naša kontrola cjelokupnog životnog ciklusa goveda, od farme do trpeze. Na neki način, mi se trudimo da držimo goveda onako kako im priliči; možemo pokušavati da popravimo njihovu rasu, odnosno, prinose, međutim, mi ne pokušavamo da pomognemo govedima u njihovoj evoluciji prema gore. Mi ih nikada ne podučavamo više nego što je to potrebno da bi ona zadovoljila naše potrebe. Mi im obezbjeđujemo hranu ili pružamo mjesto gdje ona mogu da pasu. Mi se brinemo o njihovom zdravlju i štitimo ih od loših vremenskih prilika. Ukratko, pružamo im više luksuza nego što bi ona sama sebi bila u stanju da obezbjede kad bi se nalazila na slobodi.
Možda možemo čak reći da su tokom vijekova goveda postala hipnotisana u jednom određenom stepenu. Njima je jasno da kako se stvari odvijaju, nije im toliko loše. Doduše, navikli su se na to da tolerišu ona nerazumljiva dvonožna bića koja stalno prave buku i koriste se nekim čudnim tehnološkim spravama – jer ta bića im pružaju ne samo udoban život, nego i ukusne obroke. Tako, sve dok se na kraju ne nađu u klaonici, goveda ne sumnjaju da se možda tu radi o nekoj izdaji ili prevari.
Ukoliko ovo svedemo na jedan makrokosmički nivo, onda je prilično moguće – ili možda neminovno, to da je – cijeli čovjekov životni ciklus podređen potrebama jedne druge ‘makro-vrste’ koja je za njega nevidljiva. Naravno, mi tu možemo zadovoljavati i neke svoje potrebe emocionalne ili druge prirode, isto kao što to mogu i naši kućni mezimci. Mi možemo da predstavljamo i jednu laboratorijsku koloniju planetarnih razmjera u kojoj se proučava naše ponašanje kao i naše reakcije na razne stimulanse. Na nama se možda sprovode i neki biološki i medicinski eksperimenti, slično kao što mi za iste svrhe odgajamo pacove da bi na njima isprobavali dejstvo lijekova i nekih drugih kemijskih supstanci, kako bi izbjegli da dovedemo same sebe u opasnost. U svakom slučaju, nas drže na ‘ljudski način’.
Da li su njihove namjere “dobre” ili “zle” (u onom smislu na kojeg mi poimamo te pojmove), to za sada za nas nema nikakvog smisla, isto kao što nema smisla dovoditi u pitanje naš odnos i motive, kad se o kontroli i manipulaciji raznih životinjskih ili biljnih vrsta radi. Oni su nama potrebni u ovim sadašnjim uslovima. Vjerovatno je to tako i kad se radi o ovoj vrsti koja kontroliše čovječanstvo.
Životinje imaju bar tu ‘prednost’ što su u stanju da primjete prisustvo ljudi među njima, međutim, mi ljudska bića, nemamo tu mogućnost kad se radi o percpeciji bića sa viših oktava. Jedina naznaka o postojanju viših životnih oblika dolazi preko onoga što mi nazivamo ‘fenomenima’. Ukoliko se desi neki događaj u kojem su uključena ne-ljudska bića i ukoliko prilikom tog incidenta dođe do narušavanja naših zakona fizike, onda vjerovatno imamo posla sa nekim oblikom života koji potiče sa jedne oktave koja je viša od ove naše.
Kao što mi, ljudska bića, imamo sposobnost da kontrolišemo i dominiramo nad nižim životnim formama dok te niže vrste nisu dovoljno svjesne ili sposobne da nam pružaju neki značajniji otpor, tako su i životni oblici sa viših oktava u stanju da kontrolišu nas. Pri svemu tome mi nismo svjesni toga kakva je njihova suština a uz to smo i nesposobni da im pružimo jedan efikasan otpor.”
I kad uzmemo u obzir dostupne informacije na temu NLO i vanzemaljskih otmica, one se lijepo uklapaju s onim što se podrazumijeva pod osnovnim ciljevima 4D OPS sila (ili tzv. ‘reptila’):
1. obezbjeđenje ishrane (ko im služi kao hrana, nije toliko teško pogoditi)
2. očuvanje perspektive njihove rase u smislu njene sposobnosti za život (ovdje možemo smjestiti i tzv. “hibridizaciju”)
3. povećanje njihovog broja
4. povećanje njihove moći
5. ekspanzija njihove rase kroz cijeli 4-ti denzitet
Dakle, bitno je za razumjeti da se oni samo ponašaju u skladu s njihovom suštinom. Na našem, 3D-nivou, jednog psihopatu (kao njihovog ‘reprezentativca’) ne možemo prevaspitati apelujući na njegovo srce ili dušu (koju on nema). On će se uvijek ponašati u skladu sa svojom suštinom. Nedostaje mu savjest a opsjednut je kontrolom drugih i povećanjem svoje vlastite moći. Oni će se čak i razmnožavati relativno brže od normalnih ljudi jer im neće predstavljati nikakvu poteškoću da u svom životu promijene nekoliko partnera iza čega će ostavljati iza sebe brojno potomstvo (psihopatija se prenosi preko gena).
Dakle, prema onoj hermetičkoj maksimi: “kako gore, tako i dole”, tu dinamiku možemo sagledati i na našem nivou.
(Naravno, čovjek može meditirati, mantrati i tantrati do besvijesti ali na taj način neće steći ni znanje, niti percepciju da bi bio u stanju da primjeti ovu dinamiku koja mu se odvija ispred nosa a kamoli da pruži neki otpor. Od psihopata se ne možemo braniti uz pomoć meditacije, nego samo uz pomoć - istinskog Znanja. Ista stvar je i kad su drugi entiteti u pitanju.)
S tim u vezi, u ovoj našoj 3D-OPS oblasti, postojanje one OPD opcije nije toliko vidljivo jer bez obzira na to što ovdje živi određen procenat individua koji su po svojoj suštini OPD (‘kandidati’), mentalno izmanipulisani kako jesu, oni nisu u stanju značajnije da neutrališu generalnu OPS frekvenciju.
Opet:
Citat:
OPS sile se služe SVIM sredstvima da bi održale svoju dominaciju dok su OPD sile ograničene u tom pogledu. (Npr. neće činiti zlo drugima za svrhu svoje egzistencije i prosperiteta)
Znači, bez neke “prirodne” intervencije “sa strane”, sa gornjih OPD centara ili iz 7D, OPS sile bi stalno i svugdje vladale što bi vjerovatno na kraju dovelo do “implozije” ovog univerzuma. [Još jedan primjer na osnovu one hermetičke maksime, bile bi ‘naše’ “multinacionalne kompanije” koje ostavljaju pustoš iza sebe, kuda god prođu, ponašajući se kao one kosmičke “crne rupe” u svojoj bjesomučnoj trci za materijalnim/profitom.]
S tim u vezi se teoretizira o postojanju onog “talasa”, (the Great Equilizer) odnosno, jednog prirodnog sistema za uspostavljanje ravnoteže koji s vremena na vrijeme omogućava individuama da se “razmjeste” na “stablu života” u skladu sa svojom frekvencijom i postignutim nivoom svjesnosti. Tako bi u tim periodima bilo moguće izaći iz OPS piramide čiji se “plafon” nalazi u 4D, jer je to najviši denzitet u kome se materija može manifestovati; te eventualno preći na ono “desno krilo” stabla života.
Međutim, OPD opcija je vezana sa akvizicijom objektivne percepcije, odnosno, bazirana na vidjenju stvari onakvima kakve one jesu a ne na projiciranju vlastitih želja, iluzija ili predubjeđenja na realnost, što obično radimo. (Na osnovu gornjeg primjera sa Karen, možemo vidjeti da se naša predubjeđenja mogu veoma lako ‘instalirati’ u nas iz vana a takvih primjera postoji mnogo. Isto tako i razni ‘virtuelni scenariji’ koje doživljavaju neki ‘meditatni’ i eksperti u “hiperdimenzionalnim tehnikama”, na osnovu kojih oni onda stiću ‘svoja’ “znanja-predubjeđenja”, te ih kao takve promovišu gdje god mogu; dok istovremeno nisu u stanju da vide šta im se zbiva ispred vlastitog nosa).
Možda možemo dozvoliti i mogućnost da među nama postoje i prave “indigo individue,” koje su trenutno u “fazi buđenja” (nešto u smislu kao što je to predstavljeno u knjizi Donositelji Svitanja) a koje se obično se ne deklarišu kao takvi?! Razumijevajući situaciju u ovoj realnosti, oni će se u ovom periodu prije koristiti strategijom “kontrolisane ludosti,” (pretvaraće se da su isti kao i većina nas) dok ne ocijene da je došlo vrijeme za neko otvorenije dejstvovanje!?
Dakle, ukoliko pravilno razumijemo gdje se nalazimo na stablu životu, shvatićemo da se osnovna razlika izmedju živih stvorenja, bili oni ljudska bića, hibridi ili ‘vanzemaljci’, manifestuje u intezitetu njihovog ‘POLARITETA’. Mi smo ovdje svi OPS polariteta, međutim, postoje individue kod kojih su frekvencije tj. stepen tog polariteta više izražen i kao takve se nalaze više u skladu sa onom lijevom granom stabla života a postoje i one kod kojih je on manje izražen. Individue kod kojih je ta vrsta polariteta jače izražena osjećaju se ovdje kao kod kuće. One su kao takve veoma prodorne u svim hijerarhijama tj. često zauzimaju visoke pozicije u društvenim piramidama a onda odozgo svima diktiraju svoju frekvenciju dok mi ulazimo u različitom stepenu u rezonanciju s njom. U ovom periodu se može vidjeti kako se ta polarizacija intenzivira. Dok jedni počinju da se bude (uprkos toj ‘interferenciji’), drugi tonu još dublji san.
Ovi što se bude polako uviđaju da ne moraju više da biraju samo između onih opcija koje im se nude odozgo (a nijedna im suštinski ne odgovara), nego da mogu sami sebi da stvaraju opcije i biraju između njih. Tu negdje počinje i ono “razmišljanje svojom glavom” i istinsko korištenje slobodne volje. Radom na samim sebi, oni počinju polako da vide “čarobnjaka iza zavjese” i njegove poteze. (Opet da naglasim: tu od meditacije obično nema nikakve koristi, ali od – KONTEMPLACIJE bi moglo da bude).
Sam život na 3D OPS nivou podrazumijeva život-u-zavjeri. Sama piramida podrazumijeva zavjeru. Distribucija informacija/dezinformacija ide odozgo prema dole. Njihova tematika, kvalitet i količina strogo se određuju i doziraju. Nekolicina na vrhu manipuliše većinu koja se nalazi ispod njih, tako da je ovdje “zavjera” jedno sasvim normalno stanje stvari ili tzv. “standardna operativna procedura”. Cijela naša istorija je - istorija zavjere.
Nadalje, oni koji se nalaze na vrhu naše 3D_OPS piramide, stapaju se s onima koji se nalaze na dnu 4D_OPS piramide. S tim u vezi, nije nikakvo čudo što mnoge žrtve otmica govore o saradnji vojnih lica sa vanzemaljcima (a isto tako i nekih ‘civila’). Bitno je za shvatiti da ta vrsta ljudi neće nanositi ništa manje zla i patnje čovječanstvu, nego što će to činiti sami vanzemaljci. (Piramida istovremeno podrazumijeva i jedan “hranidbeni lanac”) Tako, može se reći da na tim nivoima razlika u izgledu tijela može da postoji, međutim, razlike u njihovoj suštini gotovo da nema. Isto tako, neke ljudske individue mogu da se ponašaju gore od nekih vanzemaljskih individua.
S te strane, nama uopšte ne bi trebalo biti bitno to kako neko izgleda, nego kakvi su PLODOVI njegovog dejstvovanja. Da li se radi o biću koje je u skadu sa kreativnim silama svega što jeste, ili biću koje je usklađeno sa entropičnim silama? Isto tako, i svako od nas lično može da bira s kojim od ovih sila će se usklađivati prilikom razvoja svog vlastitog bića.
I na kraju, postoji i mogućnost da smo i mi nekad bili “hibridna rasa”. Moramo imati na umu da je prije nekih 30 hiljada godina homo sapiens neanderthalensis u prilično kratkom periodu “nestao” s ove planete, kad se istovremeno pojavio homo sapiens sapiens!? (Naučnici ovo još uvijek nisu u stanju da objasne. Arheloški nalazi potvrđuju i postojanje ljudskih skeleta koji su stari milionima godina, međutim, mi ne znamo kakve su kvalitete ili osobine imali ti ljudi!? Kad bi neko našao skelet nekog psohopate ili nekog od ovih “humanoida”, na osnovu njega ne bi bio u stanju da odredi da li se tu radilo o istinskom ljudskom biću ili – humanoidu ili hibridu?! Kakav je bio psihički profil tih ljudi? Nivo duhovnog razvoja? Sasvim je moguće da se na ovoj planeti razvoj ljudskih bića odvija u ciklusima, nekad uz više a nekad uz manje interferencije sa strane.
Kako već rekoh na početku ovog trećeg dijela, ovo treba uzeti samo kao jedan - pokušaj interpretacije ovih “fenomena”.
Pozdrav