Dragi ili draga
kartikeya,
Bio sam i ja mlađi, a predpostavljam da si ti vrlo od mene, te sam se tripovao sa raznim glupostima, tražio sebe u ovome i onome... verovao da postoje oni koji vide bolje i jasnije pa im verovao da se covek sastoji od 100 tela, suptilnih, da se životinje sastoje iz 99, biljke od 98...... lupam sad, verovao u ovo i ono, u krivicu i karmu, u greh i poniznost...
Ali ćovekk stari i umara se...
Shvata da je sve JEDNO=svejedno...
Znas mozda sve to postoji, a mozda i ne... "mudraci proucavaju zivot dok ga budale prožive" (kako sam se samo ljutio na one koji bi mi ovo citirali, i nikad nisam slusao iskusnije, ali to je normalno, svako mora sam da shvati)... Sada se kajem samo za protraceno vreme, inace konacno sam srecan jer znam neke stvari. Konacno znam sta je ljubav, znam stra je prijateljstvo, znam sta je smisao života. A tako sam se bojao da nikada neću spoznati ove stvari.
Vidi ovde kisi vec par dana, nemam sta da radim, i zabavno mi je ćaskanje. To je jedini razlog sto sam ovde... Ali znam još nešto. Kad nisam bio takav kakav sam sada, smetalo mi je što neko argumentima rusi moji neargumentovani svet... Drzao sam se toga što sam želeo, i zdušno branio svoj stav... Kada bih otišao kući (jer ranije nije bilo dostupnih računara za forume) ja bih ludeo što nisam uspeo da tom nekom dokažem da sam u pravu. A ono što je smešnije bojao sam se i da razmislim o njegovim argumentima jer su bili isuviše verovatni. I tako godinama. Čitao sam i čitao. i čitao... Tražio istinu a bila mi je pred nosem. Tražio učitelje...One uzvišene, prosvetljene majstore,"suptilne naučnike" kojima znanje dolazi "samo od sebe", te oni pišu o Bog zna kakvim teorijama... Nemoj da misliš da ja ne verujem u ono što ne vidim, ni vazduh ne vidim pa u njega verujem... Samo, ne verujem u sve te učitelje i teorije... Sve je to ispiranje mozga... I pre ili kasnije svi će to uvideti... A razlog zbog kog sam ja ovde i majem se i pišem o tome jeste što volim prozu i poeziju, volim maštu... Čak se i bavim time... Ovo je era u kojoj je to najzanimljiviviji pravac. Nekad su samo deca volela bajke, sad ih volimo svi... I to nije loše, jer ja ih prvi volim... relaxiraju me, zabavljaju...
A opet, odkud znaš, možda sam s razlogom ovde i imam neki cilj... Možda namerno intenzivno iznosim svoje predstave jer znam da su ljudski umovi perverzni, i da će u silnoj težnji da mi kontriraju, upravo činiti ono što ja želim

i postati ubeđeni u ono što ja želim da budu a u ta ubeđenja uneti strast kojom ih brane i tako ih još više pojačati... Zar niko o tome ne misli... Zar vi verujete internetu???

... Zar se sve to ne svodi samo na veru... dakle religiju... Verujem da je ovako, verujem da je onako... na poverenje...
Primera radi sam to rekao, ne kažem da to i radim, ali ko zna
Vidite ko je ovde zao. Da li ja koji tvrdim
da su sva biće jednaka i da sve jedno ubijamo da bi jeli (i ne zaboravite uvek ponavljam, i one insekte koji stradaju i od vegana), ili neko ko tvrdi da se smeju jesti biljke bez posledica po nasu karmu i duhovnost... i da su njihovi životi manje bitni, ako i životi onih komaraca, muva i sl, što ih ubijate jer im nije medsto u vašoj kući

...
Ko je više zao, da li onaj koji priznaje svoju odgovornost za živote koji su položeni zarad njegove hrane ili oni koji to odbijaju da priznaju, i preuzmu odgovornost?
Nadam se da je većina onih koji tvrde da je ovo ili ono bolje sa sela i da su živeli u prirodi... Jer se takvim životom može više spoznati... Tada bi mogli da osetite šta je šta...
Meni najviše drži vodu ona duhovnost koja se druži sa fizikom... a sve je to samo filozofija... poetika...i ima estetsku svrhu u životu ali nikako ne i malu...
Hoću da kažem, suština je ta, život je kratak, i ja ga neću protraćiti u strahu zbog zabluda i čekati sledeći život pa sledeći dok se ne rešim fizičkog tela (

), verujem da je Bog znao šta radi kad me je poslao ovde i dao mi da živim i zabavljam se... To je kad se radi o veriu, a kad se radi o hrani, ja se potpuno slažem sa vama, i ne vidim u čemu je problem, samo što se ne slažem sa vašim nazovi-argumentima o manjem značaju života biljaka, insekata, i slično... Mislite kao deo prirode, a ne projektujte nečije perverzne misli, ili se poistovećujte sa SF romanima... mada sve je teže razlučiti šta je šta... jer... internet je čudo...
Kad smo kod svega toga... Moram da priznam nešto. Slagao sam. Juče, kad sam rekao da sam pročitao topic "vegeterijanstvo i spoznaja"... ali ne namerno... Mislio sam da se radi o drugom jednom topicu. Sad sam počeo da čitam taj topic, i zato se želim još jednom zahvaliti hybridu, što mi je na njega ukazao... Evo već sam kod 6 ili 7 strane... I ista priča... Čak vidim iste reči koje sam ja rekao ili imao nameru da kažem, kod nekih učesnika tamo. Verujem da nisu badava administratori, jer su jako iskusni... Svi argumenti o nevinosti biljnom ishranom, ili slično, odnosno većoj ili manjoj vrednosti života bića, te podele na nekakve stepene njihove "visine" sa duhovnog aspekta su dogmatske prirode. Nešto poput ovoga: I Bog stvori Adama, i dade mu ime Adam, i od njegovog levog rebra stvori mu ženu.....".
I tako...
Srećno
Vidimo se, ipak mi je lepo ovde...bar dok ne izađe sunce... i zgreje malo...
(kako je sladak ovaj mali smeško koji maše.... uvek me oduševi...)