Sada je: sub maj 03, 2025 8:26 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Reiki - alat za lječenje i napredak
PostPostano: uto jun 23, 2009 9:20 am 
Član foruma

Opet su mi se pobrkali citati, sorry.

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 9:26 am 
Član foruma

spiro je napisao/la
Citat:
Od nekoga tko od toga živi nikad nečeš saznat više od onoga od koliko tome istome nije u interesu da saznaš.

To su ti činjenice kod svih sekti , pa tako i kod sekte zvana reiki savez.

Nemoj da te zbunjuje šta su samo savez.

To je samo drugi naziv za sektu.

Mislis da se daje samo dijelic informacije na tecaju ili? Jesi mozda bio pa to govoris iz iskustva, ili iz tudeg iskustva ili?

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 11:31 am 
Član foruma

winnetou je napisao/la:
spiro je napisao/la
Citat:
Od nekoga tko od toga živi nikad nečeš saznat više od onoga od koliko tome istome nije u interesu da saznaš.

To su ti činjenice kod svih sekti , pa tako i kod sekte zvana reiki savez.

Nemoj da te zbunjuje šta su samo savez.

To je samo drugi naziv za sektu.

Mislis da se daje samo dijelic informacije na tecaju ili? Jesi mozda bio pa to govoris iz iskustva, ili iz tudeg iskustva ili?

Sekte djeluju kao živi organizmi.

Svaki živi organizam ima za cilj opstanak.

Metode opstanka su ti : hrana , razmožavanje i obrana i/ili napad.

Ono što podržava opstanak je dobro , ono što ga ne podržava tj guši je loše.

Sve sekte imaju mehanizme opstanka.

Hrana je zarada i tržište , razmnožavanje je širenje informacija i vrbovanje novih članova , obrana i/ili napad je dvosmjerna ; ono što jesu to štite , a sve što je protivno tome i/ili s time nije u skladu napadaju.

Isto tako ima nešto i šta se zove filozofija stada : Da bi bio dio stada , moraš se ponašati kao i oni , misliti kao i oni , odijevati se kao i oni.

U protivnom letiš.

Otiđi lijepo na reiki hara sektaški forum i reci da si iskombinira neku novu metodu reikija.

I ili još bolje , registriraj se pa im se pridruži u njihovom blačenju katoličke crkve , Zlatka Sudca , i drugih suparničkih tabora.

Ostani tako par mjeseci prikriven , a onda izvali da imaš bolju reiki metodu od one osnovne npr reiki metodu baziranu samo na polaganju ruku i čišćenju čakri kako bi se otvorili kanali i time povećala razina analitičke svijesnosti i onda rad s pojedincom preko komunikacije i čišćenje stvari koje mu smetaju u sadašnjem trenutku , a nalaze se u događajima iz prošlosti.

Dobro to sad već nema veze sa reikijem , al u tome i je baza. :mrgreen:

Reci im usput i da su svi oni kineski hijeroglifi čista glupost i da to nema veze s vezom , osim možda sa kruženjem ruke reikista poviše dijela gdje je čakra i da je tu riječ o čistom gibanju energije , praktički mješaš rukom energiju na mijestima poviše čakre i da mogu uzet bilo kakvi znak , samo da je usmjeravajući ( nešto u smislu blagi pokreti itd itd ) , al da to opet sve na kraju krajeva i nema neke veze.

Osim pod uvjetom , ako nisi čvrsto uvjeren da baš ti znakovi imaju efekta. :mrgreen:

Poanta ti je u tome da se oni ni po ćemu ne razlikuju , od ostalih crkvi , sekti , sektaških skupina i slićno.

Imaju cijenik , pravila i ljude koji su se obvezali da će se fiksno držat tih pravila.

Pogledaj bilo koju sektu ( ili crkvu , jer crkve i nisu ništa drugo nego velike organizirane sekte , od kojih su neke i državne , tj državne sekte broj jedan ) na svijetu i vidjet ćeš da svaka ima ovo u sebi.

Praktički djeluju kao malo ( il veliko :mrgreen: , zavisi jel riječ o sekti il crkvi tj sekti koja se je već odavno razvila i ima veliko tržište , dok ova mala sekta još se nije razvila pa nema veliko tržište ) poduzeče.

I sve misle da su pametnije jedne od drugih.

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 12:39 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la
Citat:
Ostani tako par mjeseci prikriven , a onda izvali da imaš bolju reiki metodu od one osnovne npr reiki metodu baziranu samo na polaganju ruku i čišćenju čakri kako bi se otvorili kanali i time povećala razina analitičke svijesnosti i onda rad s pojedincom preko komunikacije i čišćenje stvari koje mu smetaju u sadašnjem trenutku , a nalaze se u događajima iz prošlosti.

Pa to se tocno s reikijem radi, a bas mi se cini da su nekii od vrlo jednostavne i prakticne metode pokusali nesto dodati, pa su dodavali imena, kristale i sl, sto je ujednu ruku ok jer treba eksperimentirati i istrazivati, a u drugu neke moze povuci ego pa mogu misliti da su izmislili toplu vodu.

Npr yoga, ima raznih stilova, osobno sam probala na neko krace vrijeme tri razlicita i najvise mi se svidio jedan, netko drugi ima drugacije potrebe pa mu se svidi drugi i sl.

Osobno sam probala svakakve tehnike, reiki, shiatsu, bioenergiju, homeopatiju, klasicnu masazu, aromaterapiju, meditaciju, i sve mi je to super, i imala sam super rezultate posebno s reikijem u kombinaciji s cajevima, rijesila sam zdravstveni problem nakon nekoliko godina lutanja po bolnicama.

Sto se cjenika tice, neki naplacuju vise, neki manje, ali zasto mislis da bi morali raditi besplatno. Svi moramo kupovati hranu i placati rezije, a kako bi ti svi ljudi i od cega zivjeli. Zasto se nitko ne buni kad zubar ili elektricar naplati svoj rad, a kad placamo iscijelitelju onda je frka. Neki od ljudi kod kojih sam ja bila a rade neku od nabrojanih tehnika imaju vrlo realne i prihvatljive cijene, neki daju popust studentima, djeci i umirovljenicima, mogu ih uvijek nazvati ako zatrebam savjet za sebe ili nekog drugog. I mnogi od njih i postuju i cijene i druge tehnike, cak znaju i preporuciti nekog.

Ili sam ja imala srece pa nisam naletila na "sektase" ili mozda ima medu njima ljudi koji posteno i iskreno zele pomagati drugima, a nadu se i neki koji zele iskoristiti tudu muku.

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 3:24 pm 
Član foruma

winnetou je napisao/la:
spyro je napisao/la
Citat:
i onda rad s pojedincom preko komunikacije i čišćenje stvari koje mu smetaju u sadašnjem trenutku , a nalaze se u događajima iz prošlosti.

Pa to se tocno s reikijem radi.

Je li ! :mrgreen:

Ajde objasni nam onda svima ovdje koji te čitamo tehniku kako to radite.

:mrgreen: :D :roll: :mrgreen: :D

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 4:28 pm 
Član foruma

Ima vec jako puno na trzistu knjiga o reikiju, neke od njih su po mom misljenju dobro napisane, a trebalo bi vise od jednog posta da to opisivam, ako koga zanima, mogu naci imena knjiga i autora pa postati.

Isto tako ima jos drugih tehnika koji rade na ciscenju energetskog sustava, trauma iz proslih ziivota, reiki nije jedina tehnika, o nekima je i pisano na ovom forumu.

Sorry ako grijesim, ali mislim da si ti spyro vec donesao unaprijed zakljucak kako su to sve gluposti i new age i sektastvo i ne zanimaju te ustvari tehnike, vec dokazi da si u pravu u svojem razmisljanju.

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 4:52 pm 
Član foruma

winnetou je napisao/la:
vec dokazi da si u pravu u svojem razmisljanju.

Ne trebaju meni dokazi za to jer ih već imam.

Otvarač ovog topika je ujedno i reiki majistor s nickom Amar Nat na reiki forumu.

Znači riječ je o nekome tko bi trebao biti jako jako jako dobro upućen u reiki.

Ok.

Citat:
Kad su moji osobni problemi s kičmom u pitanju, pod noge na tlo crtam simbole koji me, kad se opustim i prepustim, navode na pokrete tijela ili, bolje reći poze, pri čemu se otpuštaju blokade i opuštaju mišići, te u toku toga prestaju bolovi i napetost. Te pokrete i poze mogla bih usporediti s tai-chijem. Vrlo su spori i neobični, spontani, za njih nema recepta. Usporedo s reikijem idem na masažu, pošto ne mogu sama sebi izmasirati leđa. Masaža pomaže da se blokada brže otpusti. Usporedo radim "ogledalo", i vraćanje na uzrok problema u prošlosti, ili u prošlim životima, (šaljem simbole, meditiram) i kad otkrijem u čemu je moj problem, i odakle potiče, to iscjeljujem u prošlosti i posljedice tog problema u sadašnjosti, te radim na toj osobini mog karaktera koja se otkrila tijekom rada. Kad sve to obavim, (to zna trajati danima, tjednima), bolovi prestaju i ne vraćaju se godinama. Ako se i vrate, nisu nikad više onako intenzivni i blokirajući. Ako ne uspijem riješiti "karakter", tada se nakon nekog vremena problem vrati na istom mjestu.

http://www.reiki-hara.hr/forum2/viewtopic.php?t=3116

Mislim da bi joj netko morao šapnuti da sama ne može dohvatiti svoje probleme.

Citat:
Ako ne uspijem riješiti "karakter", tada se nakon nekog vremena problem vrati na istom mjestu.

Al izgleda da ona to već zna. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Samo isto tako izgleda da i ne zna kako ih dohvatiti.

Ako ona to ne zna , onda ne znaju ni drugi.

Drugim riječima , eksperimentirate , pa ako prođe prođe , a ako ne nikom ništa , idemo ispočetka.

Vrh

PostPostano: uto jun 23, 2009 9:43 pm 
Član foruma

Citat:
Drugim riječima , eksperimentirate , pa ako prođe prođe , a ako ne nikom ništa , idemo ispočetka.

Sto ima lose u eksperimentiranju? Nekom ce pomoci jedan nacin, nekome drugi nacin ili tehnika. Reiki nije svemoguci carobni stapic, a uzroci bolesti su razliciti, i nekad je potrebno i duzi vremenski period za rijesavanje i ciscenje.

Osobno volim uciti, probati, eksperimentirati i ta otvorenost mi je pomogla da nadem ono sto mi pase i rjesim neke zdravstvene probleme koje klasicna medicina nije mogla. I rado cu procitati svaku knjigu, cuti iskustva vezana za holisticko lijecenje,i uzeti od toga ono sto mislim da mi pase.

Npr. bila sam na tecaju TM-a(transcedentalne meditacije0 i nije mi pasala tehnika, niti ljudi koji su dolazili na te meditacije, pa sam slusala svoj osjecaj i odustala. Ipak, upoznala sam nekoliko ljudi u drugom gradu koji su prakticirali TM, i imali dobre rezultate i bili su mi simpaticni. Ako meni tehnika ne pase, ne znaci da cu pljuvati po njoj, vec samo iznesem svoje iskustvo kad me netko pita. I prihvacam da netko ima drukacije i da njemu pase.

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 6:41 pm 
Član foruma

winnetou je napisao/la:
Citat:

Sto ima lose u eksperimentiranju? Nekom ce pomoci jedan nacin, nekome drugi nacin ili tehnika. Reiki nije svemoguci carobni stapic, a uzroci bolesti su razliciti, i nekad je potrebno i duzi vremenski period za rijesavanje i ciscenje.

Osobno volim uciti, probati, eksperimentirati i ta otvorenost mi je pomogla da nadem ono sto mi pase i rjesim neke zdravstvene probleme koje klasicna medicina nije mogla. I rado cu procitati svaku knjigu, cuti iskustva vezana za holisticko lijecenje,i uzeti od toga ono sto mislim da mi pase.

Npr. bila sam na tecaju TM-a(transcedentalne meditacije0 i nije mi pasala tehnika, niti ljudi koji su dolazili na te meditacije, pa sam slusala svoj osjecaj i odustala. Ipak, upoznala sam nekoliko ljudi u drugom gradu koji su prakticirali TM, i imali dobre rezultate i bili su mi simpaticni. Ako meni tehnika ne pase, ne znaci da cu pljuvati po njoj, vec samo iznesem svoje iskustvo kad me netko pita. I prihvacam da netko ima drukacije i da njemu pase.

Ma slobodno ti eksperimentiraj.

Skužit češ jednog dana da tko god živi od ovakvih stvari nema blagog pojma.

Vrh

PostPostano: pon jul 20, 2009 10:34 am 
Početnik

Ja bih samo citirao Budine reči iz knjige Theta tehnika isceljivanja:

"Ne veruj ništa,
bez obzira gde si to pročitao
ili ko ti je to rekao
pa čak ni ako sam ja to lično rekao,
ukoliko se ne slaže sa tvojim vlastitim rezoniranjem i tvojim zdravim razumom."

Buddha

Moje mišljenje je da je sve što je jednostavnije to je i efikasnije!
A za to imam mnogo potvrda i zato se ne pitam više kako šta funkcioniše!

Tarzan

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 4:58 pm 
Član foruma

Evo kako reikisti pomažu svijetu :

http://www.reiki-hara.hr/forum2/viewtopic.php?p=150072&highlight=#150072

tko može nek šalje tretmane na situaciju

[-o<

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 5:00 pm 
Član foruma

također, traže davaosce krvi, pa tko misli da može ...

http://www.reiki-hara.hr/forum2/viewtopic.php?p=150072&highlight=#150072

Također mislim dok tvoja poruka dođe tamo gdje treba da je već kasno.

Hvala Bogu pa ima ljudi koji dobrovoljno daju krv već od prije , pa im ti tu i ne trebaš.

Vrh

PostPostano: ned jul 26, 2009 8:43 am 
Početnik

Kako deluju tretmani možete pročitati ovde:

http://www.positiveenergys.com/viewtopic.php?f=35&t=68

Tarzan

Vrh

PostPostano: pon sep 28, 2009 6:21 pm 
Član foruma

Proba

Zadnja izmjena: Tragom_ptice_dodo; sri sep 30, 2009 6:29 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon sep 28, 2009 6:24 pm 
Član foruma

Eh da zaboravila sam ovo rec: poslije tretmana, a narocito evo sada, prsti me bole. Ne puno, ali bole...sta to znaci?

Vrh

PostPostano: uto sep 29, 2009 9:33 am 
Član foruma

A zasto niko nece samnom da prica?

Vrh

PostPostano: uto sep 29, 2009 11:57 am 
Početnik

Kod pojačanog protoka energije i čiščenja blokada u nekim dijelovima tijela znali su mi se javljati bolovi, probadanja, trzanje mišića i sl. Mojih 0,02$...

Vrh

PostPostano: uto sep 29, 2009 12:12 pm 
Član foruma

Da i meni se to sinoc desavalo. Trzala je lijeva noga (vec treci cetvrti put je ta noga trzala, uvijek ista, ali se ne sjecam jel uvijek na istom podrucju)...i osjetim krcanje crijeva, al mislim da je to za crijeva kod mene normala.

Moze li mi neko objasniti tehniku disanja? Ja duboko udahnem pa izdahnem, i jel to tako mogu neprestano radit npr.20 min ili i duze? Zanima me duzina koliko dugo mogu da disem duboko na nos i izdisem na usta. 10 min, 15, min ili duze? (ne mislim koliko vremena zadrzavam dah vec koliko to dugo mogu da izvodim?)

Vrh

PostPostano: ned okt 18, 2009 9:13 pm 
Početnik

ajmo ovako molim Vas sve; ako vas zanima bilo što vezano uz reiki, pitajte mene, ne čitajte po internetu, jer razni "Božji" ljudi pišu svašta o svemu, pa tako i o reikiju, ja sam Reiki, sve sam prošao, i mogu vam odgovorit na pitanja, samo pitajte.

Vrh

PostPostano: pon okt 19, 2009 6:38 pm 
Član foruma

NexusReiki je napisao/la:
ne čitajte po internetu, jer razni "Božji" ljudi pišu svašta o svemu, pa tako i o reikiju,

Hm,jesi li svjestan da se i ovaj forum nalazi na internetu?
Zanimljivo je da je jedna od zadaća ovog foruma probuditi ili ukazati ljudima baš na te "razne Božje ljude".
:occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.