Sada je: pet maj 02, 2025 7:53 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 9:28 am 
isključen/a

Ako sam rekao da je negde u pitanju ego, to ne znaci da je egoisticno to sto ti radis. No ego ipak jeste u pitanju. Pogledaj neke teme o egu.

Nemam ja nista protiv vegetarijanstva niti akcija, ali stvarno se treba zapitati koji je pravi, ali bas pravi razlog toga sto radimo. Da li to mozda ima veze sa odbranom stavova? Da li ljudi traze slicne sebi, da bi potvrdili samom sebi da su u pravu i da je to sto rade ispravno.

Ne zelim bas ulaziti u dubiozu ovoga, jer pocinjem da se osecam kao da ja tebi zelim otvarati oci. A to jeste ego, veruj mi.

Ajd uzivaj. :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 10:58 am 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Nemam ja nista protiv vegetarijanstva niti akcija, ali stvarno se treba zapitati koji je pravi, ali bas pravi razlog toga sto radimo. Da li to mozda ima veze sa odbranom stavova? Da li ljudi traze slicne sebi, da bi potvrdili samom sebi da su u pravu i da je to sto rade ispravno.

postavio si dobra pitanja sto jest jest. I naravno, mogu potvrditi da znam manjinu aktivista koji upravo imaju te razloge.
Cezar je napisao/la:
Ne zelim bas ulaziti u dubiozu ovoga, jer pocinjem da se osecam kao da ja tebi zelim otvarati oci. A to jeste ego, veruj mi.

eto vidis kako te u biti to ogranicava. Ne zelis sirit znanje jer je to ego? Pa sto onda i da jeste? sirenje znanja nije vrijedno toga da si to priznas? Ja smatram da jest.
I da, moram nest naucit o egu. Nisam jos doso do tog poglavlja unutar istrazivanja :S

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 11:14 am 
isključen/a

Citat:
postavio si dobra pitanja sto jest jest. I naravno, mogu potvrditi da znam manjinu aktivista koji upravo imaju te razloge.

O tim pitanjima treba svako dobro da razmisli, zajedno sa mnom. Trenutno smatram da je sasvim besmisleno odbacivati meso, jer ne shvatam PRAVI razlog za to. Spreman sam te saslusati
Odbrana stavova jeste ego. Bez obzira da li je tvoj ili tudji. Pitanja nisam postavio samo tebi, nego svima koji su citali i citace ovu temu, pa i samom sebi.

Citat:
eto vidis kako te u biti to ogranicava. Ne zelis sirit znanje jer je to ego? Pa sto onda i da jeste? sirenje znanja nije vrijedno toga da si to priznas? Ja smatram da jest.
I da, moram nest naucit o egu. Nisam jos doso do tog poglavlja unutar istrazivanja

Mislim da me ne ogranicava. Smatram da se znanje moze siriti i na drugacije nacine, a to je sirenjem vibracija. Onaj ko stvarno trazi znanje, naci ce ga kroz te vibracije. Onome ko ne trazi znanje delujes kao lazni prorok ili mesija kojeg niko nije zvao. Nemoj da mislis da nisam sirio "znanje" onako kako ti mislis. Tako sam udarao glavom u zid stalno i onda shvatio da ja nisam bas niko da bih drugima otvarao oci. Sve sto sam pokusavao tebi reci je bilo iz licnog iskustva.

Od kad sam shavtio da je besmisleno bilo kome bilo sta "savetovati" shvatio sam i da svako ko trazi znanje, naci ce ga bez problema. Evo i sada sam shvatio da nisam prestao "otvarati oci" drugima. I ovo sto sada radim je jako slicno i prestajem.

A kad krenes u poglavlje o egu, videces kako lazemo sami sebe, jer je ego velik kao zemaljska kugla. I ovo govorim iz licnog iskustva. Neverovatno je kako samo dobro lazemo sebe. To je najteze videti.

Ovakve analize su dobre, jer svako i sam sebe moze analizirati kroz ovo, a i dobre su za one koji ce jednog dana citati ovu temu. I ja sam u jednom trenutku hteo da naisem da sam prestao da "otvaram oci" drugima, a onda sam shvatio da bas to moj ego zeli da radi sa tobom. Kurva je on, dobro skrivena. Tesko ga je uvek prepoznati. Iz bilo kog coska moze da ceka.

Pazite se ljudi!!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 11:45 am 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Trenutno smatram da je sasvim besmisleno odbacivati meso, jer ne shvatam PRAVI razlog za to. Spreman sam te saslusati

vrlo rado ali opet, ovo je off topic za to... Ima drugih tema ili pak pp-a. Osim ak adminu i ostalim forumasima ne smeta XD

Cezar je napisao/la:
Mislim da me ne ogranicava. Smatram da se znanje moze siriti i na drugacije nacine, a to je sirenjem vibracija.

meni je ovo bullshit. Kao sto sam vec i naveo iz primjera, a ima ih jos, rezultati su veci kombinacijom svega. SAmo pasivno sirenje vibri nije ucinkovito kao ni striktno sami aktivizam i prosvjedi (kao npr ekipa koja je na prosvjedima a u privatnom zivotu sire negativne vibre i npr vrijedjaju ljude koji imaju drugo misljenje). Kombinacija svega je najbolja.
Cezar je napisao/la:
Onaj ko stvarno trazi znanje, naci ce ga kroz te vibracije.

ne. Ja sam mislio da je vegetarijanstvo djeta, mislio sam da je Icke neki duhovni sarlatan koji pise one jeftine new age knjige dok ga nisam vidio nesto konkretnije od njega. A to sam vidio jer je to bilo omoguceno putem njegove propagande, sirenja znanja. Inace nebi dosao do toga. Nemas poticaj ako ni neznas da nesto nije u redu.
Cezar je napisao/la:
Onome ko ne trazi znanje delujes kao lazni prorok ili mesija kojeg niko nije zvao.

S onim tko ne trazi znanje necu ni pricati o tim stvarima nego o necem drugom. Vec sam reko, bez nametanja.

Cezar je napisao/la:
Ovakve analize su dobre, jer svako i sam sebe moze analizirati kroz ovo, a i dobre su za one koji ce jednog dana citati ovu temu.

hvala bogu, slazem se.

Cezar je napisao/la:
I ja sam u jednom trenutku hteo da naisem da sam prestao da "otvaram oci" drugima, a onda sam shvatio da bas to moj ego zeli da radi sa tobom.

ako ce tvoj ego uciniti to da npr ljudi pocnu citati Ickea, gledati zeitgeist, citati knjige (bubma primjere koje bi svako tu trebo znati) onda dapace to treba raditi. Kao sto rekoh, dali je to moj ego ili nije je mala cjena i bespotrebno pitanje s obzirom na rezultate i svjest.

Ljudi su ne educirani i zarobljeni u medijima! Kada im uvalis letak o istini o EU mogu se zapitati. Inace nisu sposobni sami. Nemaju poticaj ni mogucnost. Ko sto nisam ni ja imao.

SVe revolucije se dogadjaju glasno i srcano! poticanjem i sirenjem znanja

slika

;D

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 3:48 pm 
isključen/a

Verujem da ti sirenje znanja kroz vibracije zvuci kao bullshit, ako nisi imao susret s tim. Ja jesam i znam o cemu pricam. I ko trazi, stvarno ce naci.
Isto tako meni vegetarijanstvo izgleda kao bullshit i lazni moralizam. A ne moramo mi ovde o vegetarijanstvu, imamo temu o tome ili PM.

Za mene su revolucije nesto najlguplje sto se moze raditi, a pogotovo da jos nekoga navodis na to. Toliko revolucija je bilo, pa ni jedna nije promenila svet, a nece ni sledeca, ako je bude. Imamo i temu o tome, ali ne mogu da je nadjem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 4:54 pm 
Moderator

Bješe to 1915 čini mi se.... :mrgreen: ček da se sjetim...

''Revolucija jede svoju djecu'' i hopa u Gulag i hopa na Goli otok i hopa na giljotinu. Baš se skakuće iz života u život sve u šesnaest...

Tekovine Revolucija su baš lijepe, onako, da se sjete prekaljeni borci, uz koju čašicu rakiice i s medaljama na gudima...''Eh stari sjećaš se kako smo ono mi''...41-ve...91-ve...itd i tome slično...
Živjela Revolucija i tekovine Narodnooslobodilačke Borbe...ma daj... :mrgreen:

...ma daj objašnjenje...
Citat:
Sedi muž u sobi i gleda tv, tek mu prilazi žena i kaže "Više niko me ne shvata ozbiljno u poslednje vreme", a on će na to "ma daj..."

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 6:20 pm 
isključen/a

Ja bio na prethodnoj revoluciji u Srbiji. 5. oktobar 2000.:mrgreen: :roll:

Kasnije sam shvatio da sam bio budaletina i da vise nikada necu ni slicno nesto uraditi niti cu otici na bilo koje izbore. :mrgreen: :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 10:14 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Isto tako meni vegetarijanstvo izgleda kao bullshit i lazni moralizam.

neobicno je malo cuti da netko tko se nalazi na ovakvom forumu koji se bavi nekom svjescu, necim visim, govori za vegetarijanstvo da je bullshit, da mu je lazni moralizam nesto sto se bavi suosjecanjem s zivim bicima i pravima slabijih. A i sam si reko da neznas ntii jednog vegetarijanca a kamoli aktivista u tom smjeru. To su jos i predrasude i omalovazavanje neceg bitnog u ovom drustvu. Malo apsurdno. Cak to nisam ni ocekivao na ovom mjestu. Mislio sam da to necu cuti na ovom forumu.

I ja kada sam rekao bullshit nisam htio rec da je disciplina odasiljanja vibri svijesti bullshit nego nacin da se samo toga drzi i da se samo to smatra nacinom uz izgovor da je to dovoljno i da je neko vise aktiviranje bespotrebno i neucinkovito. Neznam zast imam osjecaj da se konstantno moram ponavljati, ali ja govorim o kombinaciji svega zajedno.

Cezar je napisao/la:
Za mene su revolucije nesto najlguplje sto se moze raditi, a pogotovo da jos nekoga navodis na to. Toliko revolucija je bilo, pa ni jedna nije promenila svet, a nece ni sledeca, ako je bude.

Uopce nisam mislio na klasicne, do sada vidjene revolucije niti ova revolucija o kojoj ja pricam ima ikakve slicnosti s nekim revolucijama koje su se zbivale u svijetu pa i ova o kojoj pricate u Beogradu. Ovo je revolucija u svijesti i nesto ja sasvim drugacije i slojevitije od svega do sada.

-Buda

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 08, 2009 9:12 am 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Trenutno smatram da je sasvim besmisleno odbacivati meso, jer ne shvatam PRAVI razlog za to.

Pravi duhovni razvoja bez vegetarijanstva ne postoji. Jer jedenjem mesa (i ja ga isto jos jedem, al sve manje i manje) 'ljepis' karme ubijenih zivotinja na sebe i duhovni razvoj je sporiji.
Svi ljudi koji napreduju u duhovnom razvoju u jednom trenutku odbacuju meso. Bez mesa je um smireniji, meditacija puno bolje ide, itd.
Ima jedna knjiga bas na tu temu, izvadit cu citate kad uhvatim vremena.

Gram prakse vrijedi više od tone teorije.

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Mahatma Gandhi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 08, 2009 4:24 pm 
isključen/a

Ja smatram da je odbacivanje pogresno. Jos nisam pronasao razlog da prestanem jesti meso, ali ovo nije tema za to. A ko to kaze da nema duhovnog razvoja ako se jede meso? Smatram da to treba prevazici, a ne odbacivati i praviti revolucije. Pogotovo duhovne. Ko je taj vodja, te viseslojne duhovne revolucije?

Ja nemam nista protiv onih koji su prevazisli jedenje mesa, ali sto se tice onih koji ga odbacuju u ime nekog morala, mogu samo da se nasmejem. A predrasude imaju i oni koji odbacuju meso, jer njima je to neko rekao da rade, a nisu shvatili sustinu. Sve dok nesto ne prevazidjes, ne mozes to odbaciti. Odbacivanje je kontraproduktivno. Pogledaj popove, koji su odbacili seks. Isto tako nekima vera ne dozvoljava ovo, nekima ono i sve je to bullshit na kvadrat. Jer oni ne znaju ni objasniti zasto to rade.

A sto se tice sirenja vibracija, ne mozemo se razumeti jer ocigledno ne pricamo o istom. Ja imam iskustvo s tim, a ti mislim da ne mozes shvatiti o cemu ti pricam. Nemoj da se uvredis zbog ovoga.

Ja bih prestao sa ovom diskusijom, jer bespotrebno trosimo energiju i hranimo ego, a od toga nikakve koristi. Nisam imao zellju za ubedjivanjem, a ako nastavimo, bas cemo to raditi.

:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 09, 2009 9:27 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
A ko to kaze da nema duhovnog razvoja ako se jede meso?

Navedi mi nekog duhovnog ucitelja koji nije vegetarijanac? Ja iskreno takvog neznam.

Cezar je napisao/la:
Ko je taj vodja, te viseslojne duhovne revolucije?

Biti vegetarijanac zbog duhovnog razvoja je viseslojna duhovna revolucija? Svasta. :-k

Cezar je napisao/la:
Smatram da to treba prevazici, a ne odbacivati i praviti revolucije.
Ja nemam nista protiv onih koji su prevazisli jedenje mesa, ali sto se tice onih koji ga odbacuju u ime nekog morala, mogu samo da se nasmejem. A predrasude imaju i oni koji odbacuju meso, jer njima je to neko rekao da rade, a nisu shvatili sustinu. Sve dok nesto ne prevazidjes, ne mozes to odbaciti. Odbacivanje je kontraproduktivno. Pogledaj popove, koji su odbacili seks. Isto tako nekima vera ne dozvoljava ovo, nekima ono i sve je to bullshit na kvadrat. Jer oni ne znaju ni objasniti zasto to rade.

Koja je razlika izmedju prevazici jedenje mesa i odbacivanja jedenja mesa? Zasto bi odbacivanje bilo povezano sa nekom revolucijom?
Ja jedem meso mozda jedanput na tjedan dana, uskoro cu i taj jedan eliminirati, dali sam ja po tebi to prevazisao ili odbacio? :-k
Svakome je dano da sam bira sto hoce, a sto nece. Nitko te na nista ne prisiljava. To sto je netko zaglibio u religijske dogme to je njihov problem i o tome nema smisla niti razgovarati.

Gram prakse vrijedi više od tone teorije.

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Mahatma Gandhi

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 10, 2009 4:12 pm 
isključen/a

Necu ja nikome nista navoditi niti se ubedjivati. Ja jos nisam nasao razuman razlog da prestanem jesti meso. Jedno je prihvatiti nesto sto drugi radi, a drugo je shvatiti zasto to raditi.

Citat:
Biti vegetarijanac zbog duhovnog razvoja je viseslojna duhovna revolucija? Svasta.

Procitaj sta je sve pisano. Nisam ja to pisao.

Citat:
Koja je razlika izmedju prevazici jedenje mesa i odbacivanja jedenja mesa?

Razlika je ogromna. Stvarno me mrzi objasnjavati i ubedjivati se.

Citat:
Zasto bi odbacivanje bilo povezano sa nekom revolucijom?

To pitaj chirila stipsu.

Citat:
Ja jedem meso mozda jedanput na tjedan dana, uskoro cu i taj jedan eliminirati, dali sam ja po tebi to prevazisao ili odbacio?

To je odbacivanje, s kojim se ocigledno mucis. Zasto jos nisi prestao? To je sve laganje sebe. Koji je pravi razlog da prestanes jesti meso? Zato sto "duhovni ucitelji" ne jedu meso? Smesno. Imas li svoj razlog? Iz tvoje sustine? Sta ti tvoja sustina kaze o tome? Neki razlog koji nisi procitao negde ili cuo od nekoga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 10, 2009 4:52 pm 
Član foruma

I ja mislim da postoji vidna razlika izmedju odbaciti i prevazici.
Odbaciti je prislilno izbjegavanje onoga sto se jos nije spontano prevazislo a prevazici je spontano odbacivanje nechega sto se na prirodan nachin usvojilo kao nepotrebno tj tu se vishe i ne pominje pojam odbacivanje/izbjegavanje jer se takvih potreba i nema.
To je slichno i sa pisanjem onih zapovjedi, svjestnom chovjeku ne trebaju vishe nikakve zapovjedi kao sto i nesvjestan chovjek nece postati svjestan postovanjem nekih zapovjedi formalno.
A slazem se i sa Cezarom oko revolucije, revolucija je pokusaj da se spoljno mijenja svijet i opet ce dovesti da se na jednom mjestu gradi a na drugom rusi i manje vise opet ide preko sila kaosa.
A ti koji vode revolucije i sami nisu prevazisli to zbog chega bi da povedu revoluciju nego iz nezadovoljstva spoljnim okolnostima, a koje uvijek polaze iz unutarnjeg nezadovoljstva ili kachenja za iluziju , bi da sad spoljno promjene svijet da bi bili srecni iznutra.
Nazalost da je ovaj svijet u kome mi zivimo rezultat mnogo nezadovoljnih bica unutra koje dalje ima za posljedicu sve i ostalo.
Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 10, 2009 5:58 pm 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
I ja mislim da postoji vidna razlika izmedju odbaciti i prevazici.
Odbaciti je prislilno izbjegavanje onoga sto se jos nije spontano prevazislo a prevazici je spontano odbacivanje nechega sto se na prirodan nachin usvojilo kao nepotrebno tj tu se vishe i ne pominje pojam odbacivanje/izbjegavanje jer se takvih potreba i nema.
To je slichno i sa pisanjem onih zapovjedi, svjestnom chovjeku ne trebaju vishe nikakve zapovjedi kao sto i nesvjestan chovjek nece postati svjestan postovanjem nekih zapovjedi formalno.
A slazem se i sa Cezarom oko revolucije, revolucija je pokusaj da se spoljno mijenja svijet i opet ce dovesti da se na jednom mjestu gradi a na drugom rusi i manje vise opet ide preko sila kaosa.
A ti koji vode revolucije i sami nisu prevazisli to zbog chega bi da povedu revoluciju nego iz nezadovoljstva spoljnim okolnostima, a koje uvijek polaze iz unutarnjeg nezadovoljstva ili kachenja za iluziju , bi da sad spoljno promjene svijet da bi bili srecni iznutra.
Nazalost da je ovaj svijet u kome mi zivimo rezultat mnogo nezadovoljnih bica unutra koje dalje ima za posljedicu sve i ostalo.
Pozdrav.

=D> =D> =D> :thumbup: :love9:
da,nazalost mnogo nezadovoljnih bica od kojih ogromna vecina umishlja da je lakshe i brze promeniti vanjske okolnosti i tako biti u Iluziji da je i stvarnost promenjena
umesto da zaista trajno promene stvarnost menjajuci sami Sebe
i u pravu su,jebeno je lakshe pokretati vanjske revolucije,pogotovu onima koji iz hlada debele pozadine to chine :twisted: ,
nego pokrenuti 'revoluciju' u samom Sebi :love3:
koja ce dovesti do Involucije Dushe i objektivnije promene stvarnosti
poshto je ova Igra ionako hologram za uchenje lekcija,sve opcije potrebne za uchenje lekcija su pri ruci,samo treba potraziti onu praavu i kliknuti :wink:
i da,na ovom 3D svetu ne postoji sklonishte od takvih bica osim onog kojeg cesh naci u tishini Sebe samog
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 10, 2009 6:38 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
A predrasude imaju i oni koji odbacuju meso, jer njima je to neko rekao da rade, a nisu shvatili sustinu.

ma o kome ti to govoris ajde molim te enmoj govoriti u ime drugih a i sam si rekao da nepoynas vegetarijance niti vegane i koliko vidim uopce nisi upoynat s tom problematikom.
upoynaj, procitaj, pogledaj pa onda rasudjuj,

Cezar je napisao/la:
Pogledaj popove, koji su odbacili seks. Isto tako nekima vera ne dozvoljava ovo, nekima ono i sve je to bullshit na kvadrat. Jer oni ne znaju ni objasniti zasto to rade.

drugo je to sto popovi odbacuju sex kojio je potreban covjeku kao takom a drugo je kad odbacujes meso koje nam nije -prirodno namjenjeno niti smo predispoyicirani za njega. to nije revolucija nego shvacanje svog metabolizma i svoje izvorne prirode. To je jedan od mnogo razloga, druge necu tu nabrajati jer sam umoran da ponavljam ljudima nesto sto nemogu ili nezele sami istrayiti. Stoga, umjesto da citamo na forumu bolje je da se podigne neka knjiga ili pogleda neki dokumentarac, ove predrasude i natucanja su tako djetinjasta,

uotsaklom ovo niti nije offtopic, tema je pokret otpora i u to spada svaki oblik aktiviyma, od odbacivanja mesne profitne industrije pa do svakog ogranka aktivizma,

PS pardon na pisanim greskama, malo je tipkovnica u banani ,.

-Buda

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 10, 2009 6:51 pm 
isključen/a

Ne znam zasto se vegetarijanstvo uopste smatra problematikom. Ja sam vise hteo da pricamo odbacivanju, pa moze i necega drugoga, recimo cigara, ako nekome smeta o mesu.

Odbacivanje j ekontraproduktivno, prevazilazenje je korisno. Bez obzira o cemu se prica.

Naravno da su predrasude odbacivanje mesa ili bilo cega drugog, ako to nije stvarna potreba necija, nego pracenje necijih pravila.

No, ajmo se vratiti na pokret otpora i revolucije.

Vrh

Naslov: Re: Postoji li "pokret otpora"?
PostPostano: sri jun 10, 2009 10:46 pm 
Član foruma

I ja sam vegeterijanac ali ne bih podizala revoluciju da svi postanu takvi i odbace meso jer uvijek ce biti onih kojima se to svidja i onima kojima se to ne svidja , tj revolucija se mijesa u neciju slobodnu volju i namece bicu da odbaci nesto sto on nije prirodno prevazisao i samim tim pravi kaos.
Ma koliko izgledala humana neka ideja ako se spoljno namece kroz neku revoluciju, pokret u ovom svijetu dualnosti ce uvijek naici na prepreke.
Treba prvo shvatiti prirodu ovog svijeta materijalnog koji opstaje na suprotnostima raznim pa se onda shvati da harmonija i ne zivi spolja.

Vrh

PostPostano: sri jun 10, 2009 11:25 pm 
Član foruma

Složila bih se sa Sohiom i Natom,i dodala traženi podatak - duhovni vođa koji jede meso je Dalaj Lama,po vlastitom priznanju u intervjuima.
I još nešto,otpor ne mora nužno uključivati aktivizam,tj,neku akciju usmjerenu protiv "neprijatelja".Može značiti i nepristajanje,nesudjelovanje na propisano i nametnuto,na osobnom nivou.Primarno je poraditi na sebi i i zgraditi osobni integritet,pa će iz toga proisteći način otpora primjeren osobnosti dotične persone.

Pitanje: Evo,kad bi uspjeli prosvjedi i akcije zagovaratelja vegetarijanstva,što onda? Bi li se zabranilo jedenje mesa ustavom?Koji je krajnji cilj,i što učiniti s onima koji na taj krajnji cilj ne bi pristali?Nekako mi se čini da bi na kraju ispalo isto sranje - drugo pakovanje.Ovo za vegetarijanstvo je samo za primjer,može se odnositi i na bilo što drugo što zagovaraju razni akcijaši.

:occasion5:

und nicht zu werden.

Vrh

PostPostano: sri jun 10, 2009 11:35 pm 
Član foruma

jednostavno> ja nisam vegan jer mi je to netko nametnuo i jer sljedim necija ucenja ili ubjedjivanja. Nego jer mi meso nije potrebno, odbojno mi je, koci u duhovnom rayvoju i ne zelim sudjekovati u necijem ubojstvu. Tu nema nikakvog sljedjenja nekoga i nametanja necega. To je upravo prevazilazenje a ne odbacivanje u smislu onom o kojemu vi pricate i svaka osoba koja ne jede meso i koju ja zynam istog je stava. A ovo o cemu se ovdje prica mi je nepoznato i ocito ide krivim putevima. Toliko do mene o ovoj temi. pozdrav.

-Buda

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 12:09 am 
Meso ne koci duhovni razvoj. Ako je sve jedno. Jedna energija, apsurdno bi bilo rec da energija koci energiju u razvoju. Isto tako, vibraciona razina mesa nema ama bas nikakve veze sa tvojom vibracionom razinom s toga ti ni tu ne skodi. To sto si ti odlucio da ne jedes meso, to je sasvim uredu. Isto je uredu ga i jest jer nije bezveze na zemlji tu sa nama. A govorit da ti se nesto gadi tj. da ti je odbojno jer to je druga rijec za gadjenje nije duhovno jer ti se sve mora svidjat kao sto ti se sve mora gadit. Jedino ti mozes smatrat da tebe koci meso no opet to je tvoja percepcija a percepcije su varijabilne. Steti samo ono sto netko smatra da njemu/njoj steti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.