Sada je: ned maj 11, 2025 10:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 9:56 pm 
Administrator

Bit je u BALANSIRANJU OVOG realiteta u kojem trenutno boravimo u ovim fizičkim tijelima u kojima trenutno jesmo.

Uvijek ima i pozitivnih i negativnih iskušenja, ali oboje ima svrhu učenja lekcija.

Svaki "negativni" doživljaj proizvodi određeno pokretnje ( kozmičkih ) naših energija i to služi onda za naš izbor: ili vratiti istom mjerom ( širenje natrag negativnosti - dulji put i dodatne lekcije i karme ) ili tu negativnost doživjeti, osjetiti i generiranu energiju pretvoriti u pozitivnu stvar. Jasno, ne okretanje drugog obraza, ali naučena lekcija znači da smo naučili negativno transformirati u pozitivno.

Evo teksta sa pojašnjenjem:
http://www.val.hr/index.php?option=com_ ... =13:clanci

Sad... koliko imamo "vremena" to naučiti do 2012. godine... ostaje za vidjeti i doživjeti...

Mislim da smo svi ovdje sa namjerom da naučimo ove "završne lekcije 3. nivoa svijesti", a kome će to uspjeti - vidjet ćemo!

Želim svima da svi zajedno uspijemo!!!:occasion5:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 18, 2009 8:51 am 
Početnik

Opet price o tome. Koja saznanja imate da ce stvarno doci do toga? Ok mi je sve to za neku psihoanalizu i pricu o sadasnjem stanju svesti kod ljudi. Ali povezati to sveobuhvatno duhovno prosvetljenje i transformaciju sa 21.12.2012 - na osnovu cega, i zasto? Zasto ne sad?
Pri tom znam sve pricice i teorija mi je preko glave. Ali ne vidim nista opipljivo sto bi me nateralo da poverujem da to nije samo "teorija".

Obzirom da ne prihvatam Bibliju, Kuran i ostale duhovne vodice kao dogmatske normative, "gde je sve zapisano" i "gde se sve zna", ne vidim zasto bi prihvatili te Kasiopijske transkripte kao nesto istinito.
Kako znate da sve to nije jedna izmisljotina ljudi koji imaju veliku mastu, mozda dobra zabava, sektasko uticanje ili mozda pak tvorevinu ljudi koji nisu bas "sasvim cisti".....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 18, 2009 12:09 pm 
Član foruma

Mim, postovanje.

Mozemo u potpunosti da zanemarimo Kasiopejske Transkripte, cak i Zakon Jednog i sve ostale kanalizirajuce materijale... Tu si u prvu, sto bi verovala u nesto sto moze biti plod necije maste.... Medjutim...

Merodavniji izvori su materijalnog tipa kao sto su to zapisi stari i po vise ljihada godina, slike, crtezi, kalendari drevnih naroda... Kroz sve te sakupljene slagalice provejava jedna istina o periodicnim promenama koje se desavaju kroz periodicne cikluse... Najobimniji materijal o tome koliko mi je poznato imali su Maje... Najveci deo spisa je bio toliko opasan za katolicku crkvu da je naredila spaljivanje istog. Ono nesto materijala koje je opstalo, veoma nedvosmisleno nam govori o tome da je nase postanje, istorija, prirodni zakoni, ciklusi postojanja - ustvari nesto sto je od nas obicnih ljudi veoma uspesno sakrivano cak zabranjivano da znamo... Kada ovim Majanskim spisima, slikama izpisima iz piramida, dodamo predanja i price starih naroda, a zatim i nalaze smelih-nekorumpiranih naucnih umova (geolizi, fizicari, astoniomi...) koji su se osmelili da posumnjaju u tzv. zvanicnu verziju svega.... dolazimo do tacke koja tebi daje za pravo da ozbiljno izucis ovo o cemu se ovde pise....

Da li ce to biti bas 21. ili 22. ili par godinea pre ili kasnije to nisu bitne stvari, bitno je da u periodu od 2000 do 2017. godine postoji jedno Veliko galakticko desavanje koje periodicno donosi velike promene kako na fizickom, jos vise na duhovnom planu... Postoje velike-mocne snage koje nas kontrolisu, exploatisu i zive na nasoj krvi i znoju... Njima je stalo da do naseg napretka ne dodje i da ostanemo i dalje slepi i zaslepljeni sa njihove strane.... Zato ce svaku klicu istine koja podstuce budjenje veoma vesto omalovaziti, ismejati i diskreditovati... Citaj, analiziraj i veruj samo sebi... Gradi svoje individualno misljenje i tezi ka istini... Ukoliko mozes da poverujes jednom dobronamernom ciki od preko 40, znaj da se veoma brze i drasticne promene desavaju upravo sada dok citas ovaj post... Status quo je nesto sto je neodrzivo i sa ove tacke mozemo ici na gore ili na dole, samo ne znam hoce li to biti na kolektivnom ili na individualnom nivou...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 18, 2009 1:11 pm 
Član foruma

TaoOm je napisao/la:
zemuntrio je napisao/la:
2009-tu godinu bih ja nazvao "godinu pokreta"..jer ta godina je izuzetno povoljna za sve ljude u smislu ostvarivanja ciljeva i zelja,naime,kakvi se potezi,zivotni pokreti,zelje i najbitnije misli,pokrenu u ovoj godini kod pojedinaca,a pogotovo kod celokupnog ljudskog roda,u tom pravcu ce se planeta i kretati..nije ni cudo sto "vladari" tu godinu cekaju spremno...svetska kriza je spremna da nas "pukne",zabrine,oneraspolozi,rastuzi,razgnevi,izbaci iz kontrole i deprimira,bas onda kada bi trebali da budemo najsretniji,ispunjeni optimizmom i ljubavlju,da bismo "napravili zajednicki korak" ka boljitku ove planete..mislim da je jedan od najbitnijih datuma i perioda da budemo pozitivno orijentisani od februara 2009 do kraja avgusta 2009..pa ko moze,neka se potrudi...glave gore i osmeh na lice,neka Vam budu bitne, sitne,skromne stvari,a zadovoljstvo-ljudi oko Vas...a za ostale koji ne znaju za ovo ili ne zele da veruju,iskreno mi je zao,jer ce njihova negativa uticati i na nas..kao dva vrtloga energije...koji li ce nadjacati??..iskreno,male su nam sanse...ali,ako treba da ginemo-neka to bude sa osmehom na licu :D

:thumbup:

Ej narode,kao i sto sam rekao,svadbi i veselja oko mene koliko hocete,bio sam na 5 svadbi do sad i krstenja, bio Kum na jednoj svadbi,a i sam sam se ozenio :lol: :P na TV-u samo pljuste vesti o krizi i cudima,ma znate sta,ziveo siromasno ili bogato zabole me :mrgreen: , bitno je biti sretan ove godine,znam da je tesko,ali...mora se!!! Samo napred.. =D>

Vrh

Naslov: Re: molderu
PostPostano: pon maj 18, 2009 1:27 pm 
Član foruma

FerdinandTheBull je napisao/la:
Evo ukratko sta mislim. Svi proroci - vidovnjaci koji dodju u javnost na velika vrata, a Vilkok je takav, za svoju vidovitost mogu biti zahvalni onoj sili koja se manifestuje kroz njih. Oni u vecini slucajeva niosu svesni koja je to sila i sta im to govori o "istini i buducnosti" i u krajnjem slucaju sta je krajnji cilj odredjenog prorocanstva. Smatram da neki entiteti pokusavaju preko odredjenih ljudi u vidu prorocanstava da stvore matricu za odredjeni dogadjaj tj. da ga projektuju u buducnosti. Ako mnogo ljudi veruje u odredjenu ideju ili prorocanstvo, njihova snaga udruzenih misli formira materijalne pretpostavke da se taj dogadjaj manifestuje u buducnosti. Zato, trebamo voditi racuna o tome u sta verujemo, jer ce nam se u zdruyenom sistemu verovanja upravo desavati ona buducnost koju smo sami kreirali sopstvenim udruyenim verovanjima. ..

U tom smislu i Dejvid Vilkok dobija pomoc od odredjene inteligencije koja se cini veoma pozitivna, dobronamerna i brizna prema nama, ali istovremeno nam usadjuje i odredjene ideje u koje treba da poverujemo. Sada ti sam odluci hoces li da verujes u njih, jer ja ti tu ne mogu pomoci. Kada bih znao odgovore na ova pitanja, ja bih bio pametan...

Taj sistem "organizacije i projektovanja" buducnosti koriste i svi osnivaci religijskih i verskih doktrina i dogmi. Ukoliko ubede kriticnu masu u verovanje o postojanju neceg ' to nesto pocinje i da se manifestuje u nekom energetskom obliku. Zato sam sklon da kazem da i ako kojim slucajem Isus Hrist nije ni postojao, sada svakako postoji jer ga je verovanje i posvecenost misli miliona ljudi stvorilo kao realan entitet dobra, ljubavi, istine i zastite. Cak iako je neko pokusao i uspeo da izvuce korist i uspostavi kontrolu nad nama manipulisuci i izmisljajuci Hristovo ucenje (setimo se samo inkvizicije i krstaskih ratova) ... taj je prevideo cinjenicu da su istinski vernici stvorili svojom verom i osnazili upravo taj svetli entitet Hrista. Uskoro bi recimo mogli biti svedoci (moja teorija) kako ce idejni tvorci Hriscanstva postati zrtve svoje tvorevine. To ce se desiti zbog svih onih iskrenih udruzenih misli ljudi koji su verovali i veruju u bolje, lepse, istinitije i smislenije postojanje (oni su istinski tvorci Hrista a ne oni koji su zapoceli manipulacviju)! Uostalom , predvidja se da ce jednog dana i kompjuteri doci glave sopstvenim tvorcima... will see...

Uf, dosta...

Podrzavam MAXIMALNO =D>

Vrh

Naslov: Galaktičko poravnanje
PostPostano: uto maj 19, 2009 2:03 pm 
Član foruma

Vidim da ima nesuglasica oko cijele priče o galaktičkom poravanju pa odlučih jednom za svagda riješiti nedoumice i osvjetliti cijeli fenomen.

Galaktičko poravnanje

Galaktičko poravnanje je događaj koji se usko povezuje s Mayanskim kalendarom i općenito sa fenomenom 2012. godine. Zbog specifičnog datuma koji daje Mayanski kalendar, ali i Terrence McKenna, a to je 21.12.2012. tj. zimski solsticij, istraživači su taj datum povezali s tzv. „Galaktičkim poravnanjem“ i predstavili ovo poravnanje kao veliki astronomski događaj. Čak i sam pridjev „galaktičko“ djeluje vrlo značajno skrivajući pravu pozadinu stvari.

Prije svega treba napomenuti da se „galaktičo poravnanje“ događa svake godine na određeni dan, pa stoga i nije univerzalni događaj. Ono što se može istaći u trentnom periodu galaktičkog poravnanja je činjenica da pada u dane zimskog solsticija – točnije 21.12.2012.

Precesija

Zemljino kretanje nije jednostavno kako se često misli i osim rotacije oko vlastite osi te rotacije oko Sunca uključuje i precesiju i nutaciju. Precesija je kružno gibanje same osi rotacije koje ima period od oko 26000 godina. Fizički primjer precesije najbolje objašnjava zvrk, kad ga zavrtimo jasno ćemo uočiti manifestaciju precesije njegove rotacijske osi. Precesijsko gibanje mijenja odnos Zemlje i Sunca, tj. mijenja nagib (kut) koji os rotacije Zemlje zatvara sa pravcem Zemlja – Sunce. Nagib precesije u Zemljinom slučaju je 23.5 stupnja, a ako podijelimo period precesije od 26 000 godina na 360 stupnjeva kruga, dobivamo da jedan stupanj precesije zahtijeva oko 72 godine. Dakle, uslijed zemljine precesije, svakih 72 godine zvijezde na nebu pomaknu se za jedan stupanj. Ovdje treba dodati još pojavu nutacije koja je odgovorna za lagano osciliranje precesije. Postoje ozbiljne teorije koje promjene klime na Zemlji i pojavu ledenih doba povezuju s precesijom i nutacijom. Milankovićevi ciklusi su jedna od takvih teorija koja kao temelj klimatskih promjena uzima zemljinu precesiju.

Precesija
slika

Nutacija
slika

Galaktički ekvator

Galaktički ekvator je crta koja dijeli galaksiju na dva dijela. Promjer naše Galaksije iznosi oko 100.000 svjetlosnih godina, a Sunčev sustav je udaljen prema procjenama oko 30.000 svjetlosnih godina od centra Galaksije (od 26 - 30.000 svjetlosnih godina). Sam Sunčev sustav se na putu oko centra Galaksije kreće brzinom od oko 240 km po sekundi, a nagib ekliptike prema Galaktičkom ekvatoru iznosi prema nekim izvorima 62 stupnja. Jednom u godini, Zemlja je u takvom položaju u odnosu na Sunce da na taj specifičan dan Sunce „sviće“ pokazujući na centar Galaksije. Zbog precesije Zemlje ovaj dan se polako pomjera, pa je tako prije 2000 godina dan „galaktičkog poravnanja“ bio 25. studeni (25.11.) a za 2000 godina će biti 18. siječanj. Trenutno smo u fazi kada dan „galaktičkog poravnanja“ pada na zimski solsticij odnosno 21.12.

slika

Zbog sporosti samog procesa precesije, ovaj događaj zahtjeva nekoliko desetaka godina, prije nego glaktičko poravnanje zauzme slijedeći datum. Rekli smo da za jedan stupanj precesije treba otprilike 72 godine. Sunce na nebu zauzima širinu od oko pola stupnja, pa time ciklus kompletnog galaktičkog poravnanja traje 36 godina. Samo galaktičko poravnanje počelo je 1980. godine s kulminacijom 1998. godine kada se 21.12. iste godine Sunce prividno nalazilo u samom centru Galaksije. Kraj galaktičkog poravanja je 2016. godine čime počinje proces novog galaktičkog poravnanja koje za datum ima 22.12. te će kulminirati 2032. godine.

slika

Dakle, galaktičko poravnanje u ovom našem vremenu ima jedinu težinu što pada na zimski solsticij tj. 21.12. To nije nikakav univrzalni događaj i jedino je bitan za Zemlju. Mayanski kalendar završava 21.12.2012. godine. Ako je u tom datumu došlo do pogreške za samo jedan dan, a galaktičko poravnanje igra veliku ulogu u tom proročanskom događaju, onda bi godina poravnanja bila drugačija za čak 36 godina.

Zimski solsticij

Jedini argument u cijeloj priči za pobornike proročanstava o velikim promjenama (ili kraju svijeta) 2012. godine je upravo zimski solsticij. Zimski solsticij je bio veoma važan astronomski događaj starim antičkim civilizacijama, gradili su velebne opservatorije, hramove i piramide koji su na spektakularan način, obično igrom svjetla i sjene, označavali ovaj dan. To je bio kraj i novi početak, smještajući u centar svog obožavanja Sunce te personificirajći ga s bogovima. Sunce na zimski solsticij ima najslabiju snagu, tama vlada svijetom, ali i nagovještava povratak snage u Sunce gdje noć i tama polako počinju gubiti bitku sa danom i svjetlom. Također upravo oko zimskog solsticija, Zemlja je fizički najbliža Suncu, međutim najbliža točka smješta se oko 5. siječnja. Zemlja se oko Sunca giba po elipsi, i za razliku od kružnice na kojoj su sve točke ravnopravne, elipsa nam dopušta da odaberemo 4 točke koje se na poseban način ističu. To su dvije najbliže i 2 najudaljenije točke od centra elipse (Sunca). Pošto je sama zemljina orbita oko Sunca malo pomaknuta, tj. ekscentrična je, fizička točka kada je Zemlja najbliža Suncu je 5. siječanj, ali u pojas najbližih točaka Suncu možemo smjestiti i zimski solsticij.

Uglavnom, računica kojom se bavimo je vrlo osjetljiva, jedan dan pogreške u terminu uvjetuje desetke godina pogreške u manifestaciji događaja. Galaktičko poravnanje se često prikazuje kao događaj jednom u 26 000 godina, a prešućuje se njegova dužina od 36 godina. Također se za termin uzima 2012. godina kao kulminacija, što je pogrešno jer je kulminacija samog događaja bila 1998. godine. A to sve pod uvjetom da nam je centralni dan 21.12. U periodu od 26000 godina Zemljine precesije, svake godine je jedan određeni dan galaktičko poravnanje, trenutno smo u periodu kada galaktičko poravnanje pada na 21.12. Kako vrijeme odmiče, svakih nekoliko desetaka godina (36 godina) galaktičko poravanje će se odvijati na slijedeći dan, 22.12, pa 23.12. itd. da bi za puni krug od 26 000 godina dakle 21.12.28 000 (plus minus stotinjak godina) galaktičko poravnanje ponovno bilo upravo 21.12.

Sama težina našeg datuma može se ogledati jedino zbog činjenice da pada na zimski solsticij. Ovdje želim malo elaborirati ovu činjenicu. Naime, zbog elipse i cikličnog kruženja, neki vanjski promatrač (napredna izvanzemaljska civilizacija) logičnim bi slijedom u bilježenju protoga vremena na Zemlji kao početni događaj (i krajnji) uzela vjerojatno onu točku kada je Zemlja najbliža Suncu, a to je 5. siječanj. Ako malo korigiramo taj datum, uzmemo u obzir zimski solsticij, za datum početka i kraja nameće se 21.12. Međutim, ovo je velika spekulacija za koje nemamo niti jedan dokaz pa stoga ne možemo temeljiti naše teorije i opservacije na ovoj klimavoj pretpostavki.

Lijep pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 7:47 pm 
Početnik

Evo ukratko sta mislim. Svi proroci - vidovnjaci koji dodju u javnost na velika vrata, a Vilkok je takav, za svoju vidovitost mogu biti zahvalni onoj sili koja se manifestuje kroz njih. Oni u vecini slucajeva niosu svesni koja je to sila i sta im to govori o "istini i buducnosti" i u krajnjem slucaju sta je krajnji cilj odredjenog prorocanstva. Smatram da neki entiteti pokusavaju preko odredjenih ljudi u vidu prorocanstava da stvore matricu za odredjeni dogadjaj tj. da ga projektuju u buducnosti. Ako mnogo ljudi veruje u odredjenu ideju ili prorocanstvo, njihova snaga udruzenih misli formira materijalne pretpostavke da se taj dogadjaj manifestuje u buducnosti. Zato, trebamo voditi racuna o tome u sta verujemo, jer ce nam se u zdruyenom sistemu verovanja upravo desavati ona buducnost koju smo sami kreirali sopstvenim udruyenim verovanjima. ..

U tom smislu i Dejvid Vilkok dobija pomoc od odredjene inteligencije koja se cini veoma pozitivna, dobronamerna i brizna prema nama, ali istovremeno nam usadjuje i odredjene ideje u koje treba da poverujemo. Sada ti sam odluci hoces li da verujes u njih, jer ja ti tu ne mogu pomoci. Kada bih znao odgovore na ova pitanja, ja bih bio pametan...

Taj sistem "organizacije i projektovanja" buducnosti koriste i svi osnivaci religijskih i verskih doktrina i dogmi. Ukoliko ubede kriticnu masu u verovanje o postojanju neceg ' to nesto pocinje i da se manifestuje u nekom energetskom obliku. Zato sam sklon da kazem da i ako kojim slucajem Isus Hrist nije ni postojao, sada svakako postoji jer ga je verovanje i posvecenost misli miliona ljudi stvorilo kao realan entitet dobra, ljubavi, istine i zastite. Cak iako je neko pokusao i uspeo da izvuce korist i uspostavi kontrolu nad nama manipulisuci i izmisljajuci Hristovo ucenje (setimo se samo inkvizicije i krstaskih ratova) ... taj je prevideo cinjenicu da su istinski vernici stvorili svojom verom i osnazili upravo taj svetli entitet Hrista. Uskoro bi recimo mogli biti svedoci (moja teorija) kako ce idejni tvorci Hriscanstva postati zrtve svoje tvorevine. To ce se desiti zbog svih onih iskrenih udruzenih misli ljudi koji su verovali i veruju u bolje, lepse, istinitije i smislenije postojanje (oni su istinski tvorci Hrista a ne oni koji su zapoceli manipulacviju)! Uostalom , predvidja se da ce jednog dana i kompjuteri doci glave sopstvenim tvorcima... will see...

Uf, dosta...

ovaj tekst bi trebalo stavljati u knjige za osnovno školce...bilježim se sa štovanjem

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 10:45 am 
Član foruma

Nekako mi se čini da za pobornike teorije 2012. su ključna dva osjećaja:

1.strah od smrti

2.nada u kolektivno prosvjetljenje

Eve vam odgovora:

pod 1.-umrijet ćete/napustit ovo tijelo 100%,ali ne nužno 2012.

pod 2.-kolektivno se nećete prosvjetliti 100% ni 2012. niti ikada

a na vratima rupe/pećine/skloništa gdje krenu "odabrani" će stojati natpis:

"dobrodošli u posljednji krug pakla"

pozdrav!

pobornik teorije običnog života i današnjeg dana

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 1:28 pm 
Početnik

zeko je napisao/la:

A koji entiteti ili prorocanstvo su mu nalozili da prodaje majice i kackete? Ni ja nisam nesto ekstra pametan, ali ipak dovoljno da bi uocio odredjene nelogicnosti....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 1:32 pm 
Početnik

kokoraos je napisao/la:

1.strah od smrti

ja bi pre rekao strah od zivota

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 1:48 pm 
Član foruma

Citat:
ovaj tekst bi trebalo stavljati u knjige za osnovno školce...bilježim se sa štovanjem

Hvala Zeko sto tako mislis, bese u trenutku nadahnuca... :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 6:39 pm 
Član foruma

kokoraos je napisao/la:

1.strah od smrti

Eve vam odgovora:

pod 1.-umrijet ćete/napustit ovo tijelo 100%,ali ne nužno 2012.

pod 2.-kolektivno se nećete prosvjetliti 100% ni 2012. niti ikada

a na vratima rupe/pećine/skloništa gdje krenu "odabrani" će stojati natpis:

"dobrodošli u posljednji krug pakla"

pozdrav!

pobornik teorije običnog života i današnjeg dana

ziv bio brate poborniche
i svakom danu danashnjem se radovao :D =D>

ovo shto si napisao
i jedno,pod 1 i 2 (na chemu se temelje sve religije pa i ova novog doba,religija uzashlih/ascendiranih biznismena)
i drugo,pod 1 i 2 (kako stoje stvari u sushtini)
je recheno i ovde i na drugim temama
vishe puta na vishe nachina
sve u svrsi dekontaminacije

al' dzaba
gde ima mazohista
tu je sadista rado vidjen gost
a kad ga nema onda plachu do bola
shto nema ko da im bol nanosi

svejedno,neka si
drago mi je da si tu :occasion5:
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 7:51 pm 
Početnik

Citat:
kad bar malkice odmorish jezik od lizanja chmarova

Ti bi Nat, ako ništa drugo, barem iz nekog poštovanja prema ljudima koji čitaju ovu temu i dolaze na forum, mogao da se suzdržiš od svoje sluzavosti i ovakvih komentara koji su i van teme. Stotine ljudi čita ovaj topic i ljudi žele saznati doznati i biti upućeni, putem foruma se doznaju neke stvari, ljudi čitaju i ne javljaju se već samo žele saznati neke stvari, i onda ti pišeš na ovakav način, i ovakve ih stvari dočekaju, i nije prvi put. Kome se to gleda i čita ? Ako već ideš pisati drži se teme, stavi neki link, jer je evidentno da ti je tema 2012 van domašaja i zapravo ne znaš ništa napisati pa ideš kroz neki kao humor i sl, uz ono tipično gledanje s visoka a zapravo ne znaš gotovo ništa. Kontroliraj se, jer zadnje što nekome treba kada dođe na temu 2012 je tipičan sluzavac sa svojim komentarima.

PS
Eh, sada mi je žao, nema potrebe da bilo koga vrijeđam sa izrazima sluzavac, u tom smislu sori prijatelju, omaklo se, ništa više. Protiv tebe nemam ništa niti te želim vrijeđati. E to bi bilo to.

Zadnja izmjena: aleks; sri maj 20, 2009 9:30 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 7:53 pm 
Član foruma

Postoje velike-mocne snage koje nas kontrolisu, exploatisu i zive na nasoj krvi i znoju... Njima je stalo da do naseg napretka ne dodje i da ostanemo i dalje slepi i zaslepljeni sa njihove strane.... Zato ce svaku klicu istine koja podstuce budjenje veoma vesto omalovaziti, ismejati i diskreditovati...

jeste! :thumbup:

i tko owo gore nemoze da shwati jadna li mu majka! :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 8:41 pm 
Početnik

bad.ass je napisao/la:
Postoje velike-mocne snage koje nas kontrolisu, exploatisu i zive na nasoj krvi i znoju... Njima je stalo da do naseg napretka ne dodje i da ostanemo i dalje slepi i zaslepljeni sa njihove strane.... Zato ce svaku klicu istine koja podstuce budjenje veoma vesto omalovaziti, ismejati i diskreditovati...

jeste! :thumbup:

i tko owo gore nemoze da shwati jadna li mu majka! :mrgreen:

Bogami jadna ! :D Uh ! :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 22, 2009 7:19 am 
Član foruma

Neznam dali je ovo tema ,ali generalna diskreditacija svega što prevazilazi okvire religije , javne znanosti tj. kompletnog matriksa cijele populacije.... se vješto diskreditira kroz crtiće i dječiji TV program .

Da sve ovo o čemu se raspravlja na ovom i sličnim forumima idem prepričavat svom sinu , on bi mi jednostavno odgovorio ,da je sve to gledao u crtićima ... a kako da netko zvuči ozbiljno ako "prepričava crtiće"

To je užasno jak sistem diskreditacije , nemam pojma kako zvučati ozbiljno uz taj sistem ????

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 22, 2009 10:10 am 
Član foruma

He, he, apropo dece. Pre nekog vremena mi se hvali moj direktor i pokazuje slike krokodila i dinosaurusa koje savrseno slika (crta) njegov petogodisnji sin. Ali kaze nije mu jasno kako kad ga on nije tome ucio , mnego kaze da je mali talentovan sam od sebe. Sta da mu kazem kad znam da je zatucani dijalekticki materijalista, nego rekoh - Bravo za malog - super je... Jednostavno, prica bi udarila u zid bez odjeka....

Vrhunac ove price ide godinu i kusur kasnije kada je mali u !.razredu osnovne na casu likovnog naslikao Svetog Savu sa velikim reptilskim repom. Stvarno, mali ima ruku i precizan crtez a u pozadini repina ko kod krokodila... Pita se moj disa odakle mu to??? Ja se malo smeskam u sebi, poucen prethodnim, raspravama sa njim o mogucnostima vanzemaljskog zivota... To je van svake mogucnosti njegovog prihvatanja ili ne daj Boze - percepcije... Kaze on - sve je vesta ekonomija-lucidne odluke- moras biti faca i hrabar ako hoces da imas ovo i ovo i ono i da imas , imas,, imas.... i bez kraja imas... Fiksacija zivota njegovog je na IMATI i da ti drugi po malo zavide jer si jaci od njih...

Ne stizu oni da shvate zasto im deca crtaju svece sa repom!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 22, 2009 6:00 pm 
Član foruma

znaci i sveti Sava je bio reptil? :mrgreen: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 9:07 am 
Član foruma

Ne mora da znaci da je bio Reptil, ali je vaznije obratiti paznju na to ko i kako kod dece stvara opsesiju reptilima ... Kolika je verovatnoca da jedno dete dobije inspiraciju da svecu doda repinu??? To mora biti na neki nacin indukovano. Kada shvatimo kako funkcionisu te indukcije, napravicemo veliki korak u sopstvenom znanju i poimanju stvarnosti... Za sada to je moguce samo na individualnom planu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 10:30 am 
Član foruma

aleks je napisao/la:
Citat:
kad bar malkice odmorish jezik od lizanja chmarova

Kome se to gleda i čita ?.

Meni. I ne samo da mi se gleda i čita, već iskreno uživam u poetičnosti dotiče modro-lije...
No, avaj draga ženo! Kako ćeš razikovat samu sebe, ako nema duha jednog, koji će te upozorit od mogućnosti lizanja astralnih čmarova?

Uzalud ti cijela edukacija u kojoj nije bilo Čepetra za analne poremečaje ponašanja, o kojima je čak i polu-u pravu čića Frojd upozoravao!

Nije da se ti bojiš istine hrabra djevo, znam, ti se bojiš laži - svojih laži!
A ako ih se kojim slučajem na bojiš, onda uživaj u svoj lepoti ovog sveta, i ne potrebe da se okrećeš za drugima kada navode lekcije iz astralne anal-ogije.

Živela mi draga Skela i hrabro u boj!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.