Fiat Lux je napisao/la:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ampule-s-virusom-svinjske-gripe-eksplodirale-u-vlaku-u-svicarskoj/431520.aspx
Sranje ili ne prosudite sami!
Baš sam između ostaloga hteo da pomenem i ovaj incident u kontekstu previše "slučajnosti"!
Prvo, transoprt je danas nikad brži i nikad masovniji i to je dobro, ali i stvar kao smišljena za ZLUPOTREBU u širenju virusa iz JEDNOG žarišta, širom sveta. Zašto kažem zloupotrebu, pa zato jer nije logično da u gradu koji broji oko desetak MILIONA stanovnika, ili koliko već, kao što je Mexico City i u kome je od tolike gomile ljudi u jednom momentu bilo zaraženih 1500 ljudi, a broj stranih turista ne bih baš umeo da procenim, ali mislim da ih nije bilo više od 100-200 hiljada. I šta se dešava: u gradu 0.015% zaraženih uspeva da naleti BAŠ na neke od onih 1-2% stranih turista i zarazi ih, ovi budu još par dana tamo ne znajući da su zaraženi (vreme inkubacije) i vraćaju se kući, sa prvim siptomima bolesti.
Iz ove grube procene se vidi sumanuto mala verovatnoća za ovakav scenarijo i to ako se virus širi u direktonom kontaktu sa zaraženim (rukovanje, slučajno udisanje vazduha u prostoriji u kojoj je zaraženi kašljao, itd.). A to što (za sada) ima zaraženih turista iz desetak zemalja širom sveta, može da se objasni da su u pitanju bili na primer bogati penzosi iz različitih država na zajedničkoj ekskurziji u sklopu proslave stogodišnjice mature
pa nisu imali sreće jer im lokalni vodič bio baš jedan od onih 1500 zaraženih (ali još mu temperatura nije bila preko 38, pa je odlučio da završi radni dan, a kad dodje kući onda će da uzme neke lekove ili ode lekaru), a pošto slabije čuju morali su da se nabiju oko njega dok im je pričao o istorijskim znamenitostima i tako lepo svi pokupe virus
Dobro, za ovo je trebala još sumanutija verovatnoća, pa da vidimo šta bi bilo LOGIČNIJE objašnjenje.
Logičnije objašnjenje bi bilo da se virus širi vazduhom i/ili vodom i da je velika oblast grada ovako zahvaćena virusom, a kod koga će da se virus "primi" zavisi od imuniteta i vremena izloženosti zaraznim agensima. Sad da vidimo šta kažu brojke za ovu varijantu: Od recimo 200 000 turista zarazilo se nekih 20 ljudi najmanje i to čini 0.01% od ukupnog broja turista, a procent zarašenih stanovnika grada je (bio) 0.015% i vidi se da su ove procenti sasvim približeni, što govori u prilog tome da je jedna velika oblast grada namarno kontaminirana virusom, a to turisti nisu znali, ali nema veze, dobili su tu "čast" da prvi ponesu virus u svoje države.
Ovim je prva faza završena, a u sklopu druge nastupa opet prevozno sredestvo, samo ne avion nego pomenuti voz sa uzorcima virusa! Ovo je bilo potrebno zbog malog broja zaraženih turista i da bi se osigrala dovoljna "gustina" zareženih u Evropi, tako da se i ovde proširi epidemija, a onda se to lako pripiše povratnicima iz Meksika, koji su izmakli kontroli na aerodromu (ili nisu imali siptome bolesti, pa se mislilo da su zdravi) i tako proširili zarazu!
Pored toga ne znam kao će MOSAD odoleti da ne iskoristi sitaciju i na konto nekoliko zaraženih Jevreja režira bežanje virusa prilkom transporta (kao ovi sa vozom), preko arapskih teritorija i šireg područja Bliskog Istoka.
I na kraju ovo sa vozom ne da je sranje nego to nije humano koliko smrdi i dzabe to što
"Ampule su bile hermetički zapakirane u trostrukom pakiranju, a hladio ih je suhi led" jer opet MNOGO SMRDI. Prvo i da su zaista tek tako ampule misteriozno eksplodirale, nije bilo šanse da probiju "trostruko hermetičko" (i to metalno
) pakovanje, osim ako u njima nije bio plastični eksploziv
a znamo da nije nego usavršeni virus koji je lepo zahvaljujući "ljudskom faktoru" (ali ne onom tehničaru) otišao u VENTILACIONI SISTEM VOZA !!!
Ako sam dobro video sliku na ovom linku gore, radi se o brzom vozu koji je projektovan da ide kroz dugačke tunele i u skladu sa tim ima sopstveni sistem za snadbevanje putnika vazduhom, jer jedino je predviđeno da se vrata otvaraju, a ne i prozori i zato postoji JEDINSTVEN sistem cirkulacije vazduha kroz sve kabine, a "Traumatizirani putnici nastavili su svoju vožnju vlakom" na osnovu toga što su svi poverovali kako je to bila bezopasna varijanta virusa i kao da je sasvim normalno da se BILO KAKVI uzorci virusa prevoze PUTNIČKIM VOZOM
Još samo da se sve ovo što sam napisao ispostavi kao lupetanje bilo bi super...
P.S. Jedino sam 100% siguran da uzorci virusa nisu eksplodirarali sami od sebe, pa još STAKLENI fragmenti od ampula probili METALNO pakovanje