Sada je: uto jul 08, 2025 3:32 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Napad entiteta?
PostPostano: ned apr 26, 2009 12:30 pm 
Početnik

Bok! Nova sam u ovome i nakon par dana promatranja odlucila sam da je ovo pravo mjesto da trazim pomoc. Imam osjecaj da stvari vise nisu iste nakon kontakta sa guruom stjepanom vrbancem(kozmogonijski umjetnik i vidilac, izmedu ostalog prima i poruke od entiteta). Nakon terapije otvaranja cakre putem energetskih simbola moja percepcija se promijenila. Imam nocne more, konstantan osjecaj prisutnosti drugih svijesti. Posebno se osjecam ugrozeno kada spavam sa jednom osobom. Da li je moguce da su entiteti preuzeli njega i da on sada krade moju energiju ili mogu djelovati vantjelesno. Kako da znam da li mogu vjerovati toj osobi???

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 1:24 pm 
Član foruma

Dobila si šta si tražila.
On ti je otvorio čakre (a ne treba da budu 'otvorene') i nakačio entitete da se hrane tvojom energijom.
To mu je i bio posao.
A ti si klasična žrtva takvih nju ejdž satanističkih 'gurua'.

Moraš da zatvoriš čakre sopstvenom integracijom svesti koja se postiže meditacijom.
Ali ne nekom nju ejdž meditaciijom (koje sve otvaraju čakre raznim demonima), nego budističkom.
Javi se ovde
http://www.zenyoga.hr/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 11:49 pm 
Administrator

Imaš i tu malo gore temu:

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1010

O krađi energije... pa onda još prouči Organske portale... energetski vampirizam... i sve će ti biti jasno.

Uglavnom, bar za prvu ruku, makni se od takvih osoba koje "upijaju" tvoju energiju... a tokom vremena ćeš steći potrebno znanje kako sve to možeš zaustaviti.

Znanje ti je najveća obrana od tih 4D upijanja energije koje se vrše kroz osobe "našeg" 3. denziteta.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 27, 2009 8:11 am 
Član foruma

moj savjet ti je da ne slusas i pratis gurue vec samo sebe...sve mozes sama
a za ovo ostalo ne znam :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 28, 2009 8:55 pm 
Moderator

Citat:
On ti je otvorio čakre (a ne treba da budu 'otvorene') i nakačio entitete da se hrane tvojom energijom.

To je to Pantelija. Baš lijepo što je rečeno nešto konkretno. Sad mi je malo jasnije. Mene je mučilo na koju foru sam napadnut i kako da se oslobodim pijavica. Moje ''buđeje'' je vezano za Donosioce svitanja tj. prošlog januara čitajući na ovom forumu to djelo došlo je do neke vrste katarze, (u isto vrijeme se smiješ i plačeš, neko je ovdje napisao, a to je to) i od tad se sve promjenilo. Desilo se potom nagli nalet energije, nađoh da se to zove rekonekcija, koja se manifestovala nekim ''kuglama'' energije na dlanovima dok su stopala boljela na sredini kao i pritisak na temenu glave. I to je trajalo par mjeseci i lagano iščilelo. No ovdje nije riječ o ovom fenomenu, mada sam ga spomenuo da bi malo objasnio sebe. U novembru 2008 sam upoznao jednu djevojku. Zbližio sam se njom jer sam napokom imao s kim da pričam o onome šta mi se dešava. Jednom smo pričali preko telefona par sati, pokušala me je navesti na odnos učitelj/ica-učenik, nisam to htio i na kraju sam dobio ''udarac'' u solarni pleksus. Boljelo me je par dana. Kao da mi je neko iščupao dio tela. Kad sam dobio udarac osjetio sam nalet straha. Nisam dao odobrenje za ovako nešto pomislih i ubrzo sam prekinuo razgovor i otišao u jutarnju šetnju da dođem sebi. Od tog trenutka su počele manifestacije crne magije iz babskih priča. Mrtve ptice gdje god krenem, mrtve mačke i uopšte konstanto mačke koje prelaze put, mrtve ptice svih tih dana, čak sam to jutro vidjeo slijepog miša ( početak decembra?) okrenutog na leđa kako skiči od straha i to na sred raskrsnice kod Doma omladine ( Beograd ). Neki polusvijet ljudi se počeo pojavljivati u mom okruženju. Ovo su bili prvi znaci da nešto nije kako treba no ja sam bio u nekom bunilu i nisu mi se upalile lampice, nisam se zapitao kako odjednom privlačim sve ove negativnosti. Počeo sam cijelo vrijeme da mislim o njoj. ''Užarilo'' mi se čelo od vizija (nje). Sinhroniciteti s njom su postali uobičajena stvar. Bejah u nekoj neerotičnoj aseksualnoj ushićenosti ili zaljubljenosti, malo mi je teško da nađem pravu riječ. Ovaku povezanost s nekim još nisam doživjeo. I to je trajalo desetak dana. Poslije, kroz jedan telefonski razgovor, sam opomenut kako pretjerujem, kako je njen dečko ''moćniji'' od mene te da smanjim malo i tu joj je izletjela ta riječ ''moć''. I sa tim sam se trgao. Shvatih da ne pripadamo istoj putanji. Odabrao sam svjetlost a ne tamu. Kroz nju sam dobio dosta nekakvih ''ubrzanja'' misli, paralelnosti u razmišlljanju, koncentrisanja misli, mogućnost vizualizacije i fokusiranja na čelu, ali i drugačije rezone, ohol i gord moćan stav i sl. (možda se samo pojačalo nešto što već imam) kao i uvid u moje mane i komplekse. Ovo nisam ranije posjedovao ili iskusio. Takve ''moći'' nisu bile dio mene, zaključio sam da ovo nisam ''ja''. Nekako mi se ne sviđa ideja da dobijem išta što nije proisteklo iz mog truda i težnje. A nisam se potrudio ni gram ka otvaraju čakri ili dobijanju ''moći'' jer mi je takav koncept blago rečeno odbojan. Jedne noći mi se uz horor slike pojavio i ''glas'' unutar uma i počeo je nešto da priča no ja sam ga otkačio, ne iz straha nego iz sumnje u namjere. Dan-dva nakon tih zaključaka došlo je do ''okršaja'' u mojoj glavi. I to je trajalo dobrih destak ili više sati a ja sam radio cijelo vrijeme na kompu dosta pipav posao. I tako je otpočelo.... Doslovno sam se borio za svoj život, da preuzmem kontrolu nad vlastitim mislima, nad sobom. Pozivao sam u pomoć sve moguće ''borce'' svjetlosti. Na kraju sam posegnuo za djedovu uzrečicu upućenu meni, ta toplina, ljubav iz sjećanja na njega i djetinjstvo mi je pomogla i počeo sam da ponavljam njegove riječi kao mantru. Ali oni ni makac i ovo se odužilo. Na kraju sam vrištao ''marš stoko, izlazite iz moje glave''. U prvi tren nije uspjelo. No onda sam jednostavno odlučio, ne znam kako. S tom odlukom pojavila se monolitna volja !!! Nisam znao do tad da je imam. I jednostavno smirenim glasom s jasnom odlučnošću rekoh '' sad je dosta izlazite'' i uz pozadinsko šištanje u ušima, pritisak je iščeznuo. Spao je teret. Počeo sam da se smijem. Nisam mogao vjerovati. Na kraju sam odmahivao glavom uz nevjericu...ono, ma dajte ljudi koji vam je, dokle vi to idete... Ova priča je mnogo opširnija ali u okvirima to je to. Na ovom iskustvu sam zahvalan toj djevojci jer sam kroz okršaj došao bliže sebi. Ona je probala ja se nisam dao i to je to, mada je tvrdila da nije ona nego da su u to umiješani ljudi iznad nje, ne znam. Moguće je da sam i ja privukao ovakve sile. Kontah tada da sam se otarasio belaja. Izgleda da nije tako nego da su mi se tad upravo zakačili. Evo zašto tako mislim. Kako sam počeo da pišem na ovom forumu sličan fenomen se ponovio, to sa čeonom čakrom ta tendencija da misli odlutaju u negativnom pravcu uz horor slike, čak i maglovito viđenje preko čeone čakre tih stvorenja (možda je moja uobrazija?), pištanje/šum u ''ušima'', pritisak na sljepoošnicama (osjećaj kao dva štapa koja me stežu od ušiju dijagonalno ka čelu) i pritisak na temenu te pojava nekih ''mesijanskih sindroma'' u mislima kao i emotivne katarze ( vidljivo na mojim postovima ). U neku ruku ovo može da liči na bijeg od suočavaja sa sobom ne isključujem ništa ali kroz interakciju sa ljudima ovdje i čitanje sam shvatio da ima više mogućnosti u manipulaciji, više od samozavaravanja i maštanja, više od pukog shvatanja da je borba samo na ''lažnoj ličnosti'. Front se proširio. Nešto ipak nije samo do mene. Uvideo sam da ima i drugih igrača. E sad, ja bih htio sam da se otarasim istih. Nekao mi je ''slađe'' da prolazim kroz sve vlastitim trudom. Možda griješim i nisam svjestan opasnosti. S toga bih te Pantelija a i ostale koji su imali iskustva zamolio za savjet. Da li su Ošoove meditacije koje namjeravam da praktikujem kao sljedeći korak u razvoju dobre i za svrhu oslobađanja od entiteta? Ako nisu šta jeste? Ukoliko ne bih tebao sam kome se obratiti? Pronašao sam par ljudi preko 'neta u Beogradu koji bi možda mogli pomoći ( Živorad Mihajlović- Slavinski, Maja Mandić Marković, još par linkova stiže ovih dana od prijatelja) ali sam vrlo oprezan i pokušavam naći što širi izbor i reference. Ne isključujem ni Pravoslavnu niti Islamsku niti Katoličku Crkvu. Hoću da skupim što više informacija pa ću onda djelovati. Toliko za sad.

Ovo iskustvo sam prvobitno htio postaviti na temi ''Egzorcizam i oslobađanje od zakačenih entiteta'' :
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=775
no kako su momci tamo zauzeti preganjanjem oko toga ko je u pravu rekoh da im ne kvarim zabavu a ovdje sam dobio jedan jasan odgovor. Puno pozdrava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 29, 2009 4:55 am 
Član foruma

Evo imaš ovde
http://www.ivantic.net/ostale_knjiige.htm
malo niže 'sve što je potrebno za preksu meditacije' a još niže i Jasutani Rošijeva 'Predavaja o zazenu'. Tu se lepo govori kako da sedneš i rasteraš sve demone, posebno one koje sam stvaraš. Oni su najteži. Oni tuđi se nikada ne kače za nas ako nemaju zašta da se zakače i ako im to ne dozvolimo.

Ošo je takođe dobar, ali je malo opširan za početak same prakse, više je dobar za opis onoga šta meditacija jeste i njenih posledica. Treba ga obavezno čitati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 29, 2009 7:58 am 
Član foruma

Java
Citat:
Na kraju sam vrištao ''marš stoko, izlazite iz moje glave''. U prvi tren nije uspjelo. No onda sam jednostavno odlučio, ne znam kako. S tom odlukom pojavila se monolitna volja !!! Nisam znao do tad da je imam. I jednostavno smirenim glasom s jasnom odlučnošću rekoh '' sad je dosta izlazite'' i uz pozadinsko šištanje u ušima, pritisak je iščeznuo. Spao je teret. Počeo sam da se smijem. Nisam mogao vjerovati.

He he he he
Zaista je smiješno kad čovjek shvati što je zapravo "crna magija" i što ona koristi zar ne?
Ako me ne shvaćaš,po tvom postu vidim(a na što i idu "crni magičari)jest napad na tvoje emocionalno zaključivanje(nižih emocija) i totalno zamagljivanje intelektualnog zaključivanja.To sve funkcionira sve dok se čovjek ne poveže s razumom ili intelektom,što i pokazuje onaj gornji citat.
I da,jedna je stvar kad se ti čakre same otvore i kad ti ih netko drugi(na silu) otvori.Tako da sam mišljenja da tvoje iskustvo nije ni slično kao kod ariel.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 29, 2009 3:58 pm 
Moderator

Hvala Pantelija. Hvala kolos.
Citat:
posebno one koje sam stvaraš. Oni su najteži. Oni tuđi se nikada ne kače za nas ako nemaju zašta da se zakače i ako im to ne dozvolimo.

Ovo mi je bitno. Da li je to tako sve jednostavno? Sad kad sam pročitao što ste rekli-poslije malog osvrta na moje bitisanje ovdje, došao sam do toga da veći dio odraslog života vrlo ''crno'' mislim i to na ovaj ''emocionalno zaključivanje(nižih emocija)'' način i naravno da onda imaju za šta da se zakače a više će biti da ih sam stvaram. Uf, koliko sam neobavešten i kako malo znam o svemu ovome. Dobro, ovako uči izgleda. ''Malo'' mi je mi vedrije :glasses7: Jeste kolos vrlo je smiješno kad spoznaš :mrgreen: .
Na kraju je ili ćeš plakati ili ćeš se smijati a nekad oboje. U pravu si moje iskustvo nije slično kao i kod ariel. Nadam se da će nekome pomoći. Hvala vam još jednom. Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.