Sada je: pon maj 12, 2025 3:44 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 11:46 am 
Član foruma

:D :D :D

Hvala, hvala shami meni tako svejedno kako ce "oni" da objasne energiziranje ljudi putem sunca :P To je vec i dokazano samo se boje da objave saznanja ali ih zato hira ratan manek lepo isproziva po imenece sto na svom sajtu, sto po tv-u, internetu slika hihihi

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 3:26 pm 
Član foruma

nelesko je napisao/la:
Kad se pogodi retinal, menja se oblik bakteriorodopsina i pumpaju se protoni neophodni za sintezu ATP-a, koja je prikazana na slici dole:

Eto bakterije imaju imaju molekul za upianje svetlosti ko i mi. One to nabrzaka upiju i oma ATP. Kod nas bi to bilo daleko komplikovanije, uz puno signalnih puteva preko oka do mozga od mozga do svake celije :)

I onda? Naravno da pomaze sintezi adenozin trifosfata (za koji si uzgred mogao i da objasnis sta je, i za sta sluzi, a ne da se samo pravis pametan), ali to nista ne znaci. Nije direkto povezano sa radnjom koju radi adenozin trifosfat (ATP). Ceo mehanizam je objasnjen najklasicnijom molekularnom biologijom i hemijom jos pedesetih.

Jeste to tako kao sto si ti napisao, ali kod biljaka, kod coveka je malo slozenije i ima malo drugaciju ulogu i odigrava se preko koze, ne preko ociju. Oci sluze za gledanje, nemaju nekih drugih biohemijskih funkcija (barem zdrave oci).

Cak i kada bi bilo tako, odnosno moguce da se putem svetla proizvodi ATP kako bi namakao jos i potrebne proteine i masti?

A koliko vidim ni cybermikan ne proizvodi ATP od svetla, inace ne bi sisao ratluk (glukozu) po ceo dan.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Adenozin_trifosfat

Evo posto buljite u sunce, predlazem mali eksperiment. Izadjite na sunce, ali skroz pokriveni po celom telu, pa cak i po licu, neka samo oci vire i onda tim ocima buljite i "hranite" se energijom. Pozeljno bi bilo da stalno budete pokriveni osim ociju i tog jutarnjeg buljenja. To radite dve nedelje i prijavite rezultate i promene na, i u telu koje ce se desiti.

Srecno! :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 4:00 pm 
Član foruma

Pitanje je kako je to moguce? Mislim da tu ne bi trebalo da bude problema jer nauka koristi termin hipoteza. Kada se neki proces zaista odvija ali se ne poznaje mehanizam samog procesa, onda se koristi pretpostavka ili mogucnost kao objasnjenje za ono sto se desava ( napr. hipoteza dva signala u imunologiji, hipoteza pojave prepotencijala u SA i AV cvoru {fiziologija} i slicno).

Ako Hira ratan manek zivi od sunca i vode, pitanje je samo kako? Odnosno tu na snagu stupaju hipoteze.

Ko voli nek izvoli da misli kako hoce, upocetku su mislili da je zemlja palacinka i atom nedeljiv i da drugacije nemoze biti :) Ja sam zadovoljan svojom hipotezom( dalje bi bilo da se pobudjuju akcioni potencijali po celom telu i da omogucavaju formiranje protonskog gradijenta za sintezu ATP-a, a masti i proteini...koliko samo ima reverzibilnih reakcija u organizmu, a tek neistrazenih biohemijskih reakcija...) kao i onom sa pocetka o hemoglobinu i hlorofilu :)

To ti je i kod cele alternative, postoji praksa a teorijski jos nije potvrdjena praksa. Aj Arbitrium Liberum, verujem da i ti mozes da postavis hipotezu. Napr. za proteine i masti, pa da delimo nobelovu nagradu :D :P :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 5:09 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
nelesko je napisao/la:
Kad se pogodi retinal, menja se oblik bakteriorodopsina i pumpaju se protoni neophodni za sintezu ATP-a, koja je prikazana na slici dole:

Eto bakterije imaju imaju molekul za upianje svetlosti ko i mi. One to nabrzaka upiju i oma ATP. Kod nas bi to bilo daleko komplikovanije, uz puno signalnih puteva preko oka do mozga od mozga do svake celije :)

I onda? Naravno da pomaze sintezi adenozin trifosfata (za koji si uzgred mogao i da objasnis sta je, i za sta sluzi, a ne da se samo pravis pametan), ali to nista ne znaci. Nije direkto povezano sa radnjom koju radi adenozin trifosfat (ATP). Ceo mehanizam je objasnjen najklasicnijom molekularnom biologijom i hemijom jos pedesetih.

Jeste to tako kao sto si ti napisao, ali kod biljaka, kod coveka je malo slozenije i ima malo drugaciju ulogu i odigrava se preko koze, ne preko ociju. Oci sluze za gledanje, nemaju nekih drugih biohemijskih funkcija (barem zdrave oci).

Cak i kada bi bilo tako, odnosno moguce da se putem svetla proizvodi ATP kako bi namakao jos i potrebne proteine i masti?

A koliko vidim ni cybermikan ne proizvodi ATP od svetla, inace ne bi sisao ratluk (glukozu) po ceo dan.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Adenozin_trifosfat

Evo posto buljite u sunce, predlazem mali eksperiment. Izadjite na sunce, ali skroz pokriveni po celom telu, pa cak i po licu, neka samo oci vire i onda tim ocima buljite i "hranite" se energijom. Pozeljno bi bilo da stalno budete pokriveni osim ociju i tog jutarnjeg buljenja. To radite dve nedelje i prijavite rezultate i promene na, i u telu koje ce se desiti.

Srecno! :mrgreen:

Pa zar neko treba da nam ovde soli pamet ko kaze za blazeno gledanje u sunce da je buljenje u njega???

i samo da znas da sisam ratluk sad jel sma ranije po ceo dan jeo i grickao slatkise, sad mi je dovoljno SAMO ratluk !!!

http://sungazingsolarnajoga.ourtoolbar.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 5:36 pm 
Član foruma

I nema potrebe da skrivate telo od suncevih zraka, nego dopustite suncu da vas blagosilja i hrani preko koze postepeno, kao i kod gledanja u Sunce. Kod gledanja u Sunce, pratite HRM-praksu ( Hira Ratan Manek ) :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 12:24 am 
Član foruma

http://www.whatifthemovie.tv/?Click=803

What if you held the key to unlocking the greatest discovery of mankind?
(No Ratings Yet)
An exciting new film showcases some of the most significant scientific discoveries of the 21st century - including Sun Gazers Hira Ratan Manek (HRM) and Uma Sankar - two men living on sunlight energy. This video will change how you understand your self, helping you to unlock your fullest creative potential.
Unique and fascinating interviews with many of today’s most intrepid doctors, scientists, visionaries and philanthropists combined with stunning international cinematography and visual effects, will encourage you to look beyond the impossible and seek answers in a new and exciting realm of possibilities!
Be prepared to question your reality as you are introduced to extraordinary individuals who are achieving the miraculous. These incredible manifestations expand far beyond what social consciousness may think is possible. They will inspire you to follow your own innate awareness, allowing you to open to your true unlimited self!
Running Time: 119 minutes
Created by James A Sinclair
Color

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 3:32 am 
Član foruma

Citat:
Pa zar neko treba da nam ovde soli pamet ko kaze za blazeno gledanje u sunce da je buljenje u njega???

Evo, izvinjavam se, prevescu GAZING malo bolje: "zurenje u sunce". Inace ne znam dal primecujes da zvucis kao i "klasicni" vernici?

Citat:
i samo da znas da sisam ratluk sad jel sma ranije po ceo dan jeo i grickao slatkise, sad mi je dovoljno SAMO ratluk !!!

Sisaj komotno. Svejedno je dal ratluk dal nesto drugo (a u smislu slatkisa kako kazes).

Hteo sam samo da naglasim da glukozu ipak ne dobijas niti proizvodis iskljucivo zurenjem u sunce. Kao i masti. Mada koliko vidim vuces i znacajne kolicine masti iz organizma. Ipak sa 110 na 90 kilograma, nije mala razlika, pogotovo sto vuces ubrzano, pazi bubrege. Ako nastavis tako ipak cemo do juna imati mrsavka koji "zuri" u voljeno sunce (halal, halal, hare, hare i ostalo)

Citat:
To ti je i kod cele alternative, postoji praksa a teorijski jos nije potvrdjena praksa. Aj Arbitrium Liberum, verujem da i ti mozes da postavis hipotezu. Napr. za proteine i masti, pa da delimo nobelovu nagradu

Mislim da bismo za to ipak morali da to i dokazemo. Kao onaj sto se zarazio helikobakterom da bi se izlecio i tako dokazao da to izaziva cireve i slicno.

A zasto da se "zuraci" ne pokriju dok "zure"? Pa zar nije u tome ideja? Zasto da dopustimo da sunce radi svoje preko koze, kao sto je davno dokazano i objasnjeno? Zar nije bas u tome stvar da eto "zurenjem" upijamo tu energiju? Da to bas ocima radimo. Zasto onda da se otkrivamo celi suncu? Mislim nema potrebe ako cemo da "gazingujemo" i da tako upijamo to blazenstvo (veliki ga manitu blagosiljao sa tri orlova pera)

A sad ozbiljno, ne shvatam fiksaciju za gledanjem u sunce kada sunce radi svoj posao i indirektno i preko koze? Odakle dolazi ta fiksacija? Zasto? Moja teorija je da to zavisi od psihologije "zuraca", sto se svodi na to da ako je zuracu milo, e onda se to zuracu i snilo. Nema potrebe jednostavno za tim.

Iako mislim da bi cybermikan jako lepo prosao i u crkvi, samo treba dovoljno jako da se koncentrise na popa i njegove oci :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 4:52 am 
Član foruma

ArLi brate, bilo bi ti mnogo lakse da dozvolis svojoj masti da se razmahne, svi smo mi vernici. Verujemo u ono sto nam se servira ili ne verujemo, ja sam namerno uzeo teorijski da objasnjavam da bi se probudili teorijski vernici i odbacili dogme kojima se preko nauke um covekov ogranicava.

Ja sam zahvalan Prirodnoj Inteligenciji, Prastvoritelju, sto me je probudio i usmerio preko interkomunikacione molekule - cybermikana, na gledanje u Sunce. Doci do toga da nam hrana nije potrebna, nije primarni cilj. Dobrobiti sangejzinga su razni. Ja sam regulisao unos hrane na 3 puta dnevno, sto je meni fascinantno, jer sam jeo minimum pet puta na dan i sto kaze cybermikan stalno se nesto grickalo a sada nista. San mi se regulisao, lepo zaspim, lepo se budim i spavam manje. Donedavno sam spavao i preko dana i stalno sam bio malaksao i iznemogao a jeo sam i jeo sam i bio nervozan. Misaoni proces mi je lepsi i vedriji. A boje koje vidim nakon sangejzinga zmureci i osecaj blagostanja i prociscenja ne bih zamenio ni za jednu knjigu na ovom svetu - sunce cu da citam.

Za sangejzing zasada pravog objasnjenja nema. Stoga mozemo dozvoliti nasoj masti da se razmahne i barata sa mogucim mehanizmima koji se odnose na sangejzing. Ko zeli da spozna prelazak iz stanja sna u stanje budnosti nek to sebi omoguci, nek pogleda u Sunce i Sunce ce pogledati u njega :wink:

I kao sto Arthur C. Guyton, John E. Hall kazu u MEDICINSKOJ FIZIOLOGIJI 11-to izdanje ( savremena administracija Beograd 2008 ):

Citat:
Dosad smo razmatrali neuronska podrucja, transmitere i mehanizme koji se odnose na spavanje. To nije objasnilo proces naizmenicnog smenjivanja ciklusa spavanja i budnosti. Zasada pravog objasnjenja nema. Stoga cemo dozvoliti nasoj masti da se razmahne i ukaze na sledece moguce mehanizme koji se odnose na spavanje.

Zelim ti ArLi, i svima vama puno suncanih hranljivih zraka i sveopste ljubavi i blagostanja :kiss:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 4:55 am 
Član foruma

Zaboravih da kazem, dobrojutro :D Sunce se budi, idem da se gledamo :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 7:00 am 
Član foruma

cybermikan je napisao/la:

(No Ratings Yet)
An exciting new film showcases some of the most significant scientific discoveries of the 21st century - including Sun Gazers Hira Ratan Manek (HRM) and Uma Sankar - two men living on sunlight energy. This video will change how you understand your self, helping you to unlock your fullest creative potential.
Unique and fascinating interviews with many of today’s most intrepid doctors, scientists, visionaries and philanthropists combined with stunning international cinematography and visual effects, will encourage you to look beyond the impossible and seek answers in a new and exciting realm of possibilities!
Be prepared to question your reality as you are introduced to extraordinary individuals who are achieving the miraculous. These incredible manifestations expand far beyond what social consciousness may think is possible. They will inspire you to follow your own innate awareness, allowing you to open to your true unlimited self!
Running Time: 119 minutes
Created by James A Sinclair
Color

a to se plaaaca, di je dzabe download?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 8:09 am 
Član foruma

mozda ce se netko uwrijediti (a sta se moze kad ego wodi glawnu rijec :mrgreen: ), ali predlazem da cybermikan i nelesko stwore nowu temu pod naziwom "sungazing - moji dnewnici" i tamo prebace swoje tekstowe odnosno osjecaje koji se "nalaze" untar tih dnewnika. eto... :glasses7: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 10:17 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
mozda ce se netko uwrijediti (a sta se moze kad ego wodi glawnu rijec :mrgreen: ), ali predlazem da cybermikan i nelesko stwore nowu temu pod naziwom "sungazing - moji dnewnici" i tamo prebace swoje tekstowe odnosno osjecaje koji se "nalaze" untar tih dnewnika. eto... :glasses7: :wink:

E, a ja predlazem da ti brate promenis svoj nick, mozda ces onda biti bar malo pozitivniji i ljubazniji sa ostalim korisnicima, zar ne vidis da smo mi svi braca po suncu brate?

moj predlog je : good.ass ;)

:mrgreen:

=D>

ps. necete vise imati priliku da uzivate u mojim dnevnicima, jel sad idemo dalje... prestala je vise potreba za njih!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 10:38 am 
Član foruma

nista ja lose ne mislim i za to sam da se dowede u red owa tema. dnewnici na jednu stranu, a sawijeti, razmisljanja, kritike i swe ostalo na drugu stranu. sta ima u tome lose? :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 10:45 am 
Član foruma

Citat:
sta ima u tome lose?

Kako ne razumiješ?Pa on već 56 dana gleda u sunce!!!
On vidi! :lol: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:07 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
nista ja lose ne mislim i za to sam da se dowede u red owa tema. dnewnici na jednu stranu, a sawijeti, razmisljanja, kritike i swe ostalo na drugu stranu. sta ima u tome lose? :love3:

eto sta je telepatija na delu... ko gleda u surya pravilno razumece!!!

kazem i opet ponavljam da vise moji dnevnici nece biti postavljani jel je prestala potreba za njima, samo sledim svoju intuiciju i unutrasnje vodjstvo!!! Ali kad nesto bude bas vredno pomena da se i drugi pouce ili potaknu, rado cu to postaviti!!!

ne vidim ja ovde nigde neleskove dnevnike, inace su do sad bili u dnevnicima bas to: saveti, razmisljanja, kritike takodje... ali i stimulianja da se pocne sa ovom ekstra praksom.. tako da je i ovaj tvoj komentar brate good.ass (ja te vec prekrstio) suvisan na zalost ;) ???

nego cuj, da smo mi nama zivi i zdravi jos 50 milijardi godina kao i nase drago sunce, koje nas hrani bozanskom manom, i da se nadjemo da negde popijemo pice i ispricamo se kao prava braca po suncu...

:roll:

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:17 am 
Član foruma

kolos je napisao/la:
Citat:
sta ima u tome lose?

A i to sto kazes :) No, nema potrebe nekom uticati na misaoni proces. Kome je predodredjeno da gleda u sunce on ce gledati kome nije on nece :) Sve u svoje vreme :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:33 am 
Član foruma

a sad poslusaj moju intuiciju. ja bih ti preporucio da swoje dnewnike pises u wordu, swaki dan wodis ewidenciju ali ne punim hwalospjewa nego objektiwno gledajuci realnu situaciju. dakle baci se na filozofsko razmisljanje o trenutnom osjecaju (nemoj sada u dubioze duboke) i kako ga percipiras (i zasto). koliko sunce utjece na to, zasto si tuzan kad nema sunca, da li bi imao nekakwe posljedice u slucaju duljeg oblacnog wremena, sa cime se hranis, sa cime se slazes, sa cime ne... dakle swe stalozeno, kriticki i objektiwno napisati, sagledati i objawi kao knjigu (narawno, djabe). ne shalim se. :mrgreen:

odradi sungazing do kraja, pisi razmisljanja jasno i objektiwno, realno posmatrajuci swoju pretworbu (ako se takwo nesto uopce i desi), isprawi gramaticke pogreske i swe to zapakiraj u pdf format. e onda nam daj link da skinemo.

ne bi tribalo imati wise od 100 strana i na kraju kazes swoje misljenje (OBJEKTIWNO!) o tom swom procesu.

eto, to ti je moja preporuka i garantiram da ces na takaw nacin ljude mnogo wise zainteresirati za sungazing... :glasses7: :love3:

p.s. inace nije ti potrebno (ako objawis tu knjigu) da nam pises da si swaki dan produzio gledanje za 10sek, nego skupi 7 dana i napisi unutar tog razdoblja swoje osjecaje, razmisljanja. daj konacno razmisljanje za sweukupno razdoblje, razmisli opet da li si swe dobro napisao (i swe). da li mozda nesto nisi htio jer te strah (ego?). ko zna, mozda je na widiku neki nowi shakespeare :wink:

p.p.s. ewo recimo primjer pisanja:
"danas je proslo 45 dana od pocetka moje werzije sungazinga. zadnjih 7. dana sam se jako super osjecao iako su bila dwa dana oblacna. tada sam se osjecao nekako nerwozno. pitam se je li to normalan proces (u owoj wjezbi) ili je u pitanju strah od neceg drugog. da li sam se prewise spojio (zakacio) sa tim suncem da kada ga nema ja ludim? da li je to normalno? pokusat cu sljedecih dana razmisliti bolje o owoj situaciji i pokusati se opustiti. prepustiti se..."

Zadnja izmjena: bad.ass; ned apr 19, 2009 11:48 am; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:43 am 
Član foruma

Slažem se nelesko,no nisam mogao odoljeti a da ne reagiram na cybermikan-ovo "vjersko" propagiranje sungazinga.
Iz bad.ass-ovog posta tj. reakcije cybermikana na njegov post,je vidljvo da nije dovoljno samo zuriti u sunce nego i ono o čemu je pantelija na početku govorio.
Znam da ovo zvući nekome kao poziv na svađu,ali on to nije.
:love3:
Arbitrium Liberum
Citat:
Inace ne znam dal primecujes da zvucis kao i "klasicni" vernici?

Dodao bih ne samo kao "klasični vjernici",nego kao "klasični vjerski vladari".
Sad vidim bad.assov tekst i očito telepatija kakvu je cybermikan htio nije upalila

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:52 am 
Član foruma

nelesko je napisao/la:
kolos je napisao/la:
Citat:
sta ima u tome lose?

A i to sto kazes :) No, nema potrebe nekom uticati na misaoni proces. Kome je predodredjeno da gleda u sunce on ce gledati kome nije on nece :) Sve u svoje vreme :wink:

jeste kada bi saw proces bio samo u gledanju u sunce, no to nije tako.
ako primjetim da netko nesto (a intuicija mi to kaze) kriwo radi ili da nesto ne stima sa tim, ja cu to reci. zar se ne pitas da je i to ukljuceno u taj misaoni proces (moj prijedlog/sawijet/kritika na njegowo razmisljanje/rad/proces)?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:56 am 
Član foruma

Znaci si ste mi super!!! To se zove benefit prvih 15 minuta prakse!!!

BENEFITI SUNGAZING PRAKSE:
BENEFITI SUNGAZINGA 15 MINUTA PRAKSE:

- UM, MENTALNI BENEFIT

1. MENTALNI i JAK UM

2. SAMOPOUZDANJE

3. POSTOJANOST i STABILNOST UMA

4. OSLOBADJANJE MENTALNOG STRESA i DEPRESIJE

5. KONCENTRACIJA i DOBRA NAVIGACIJA

6. JAK i ENTUZIJASTICAN UM

7. VITALNOST UMA

8. POBOLJSANA MEMORIJA i PAMCENJE

9. STRPLJENJE

10. PODRZAVANJE POZITIVNOG MISLJENJA

11. OSLOBADJANJE LOSIH NAVIKA

12. ZIVOT SAD

13. OSTAR i ZDRAV INTELEKT

e, sad i to ce proci (mislim ova faza kada NAM jaca um) i kada se svi peoblikujemo u nesto sasvim drugo, i sto mi HRM kaze samo ne zuri i radi siguran sungazing sve ce doci vremenom na svoje mesto.

jel da vam ne jaca um ne biste ni pisali ono sto pisete zajedno samnom... i to jeste sve borba sa egom naravno!

dont worry. such things do happen when you are geting linked to sun.eat according to hunger and just do sg with faith and no doubts.you will be ok.dont think too much. too much thinking and doubts create problems for one self.ok hrm barcelona

odgovor HRM-a na moje pitanje zasto sam bio POMALO nervozan kad nije bilo sunca, i zasto nekad imam potrebu za jako malo hrane a nekad za malo vise?

uvek sam bio sa vama iskren i sad sam :wink:

:love3: :love3: :love3: :notworthy: :love11:

ps. i ovo nase sad kokodakanje govori bas kao potvrdu ovom mom postu... samo molim da se imaju ipak neke granice braco i sestre po suncu takodje ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.