Sada je: sri jul 09, 2025 12:16 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rast Svetske Populacije - "Vreme je za Bebe" ?
PostPostano: uto mar 10, 2009 12:18 pm 
Član foruma

peconi83 je napisao/la:
...P.S. Ako bolje razmislimo, jos malo pa necemo moci svi ni da stanemo na ovu planetu. Brojke su vec sad enormne. Ko ce biti taj koji ce da odlucuje ko ostaje da zivi a ko ide da pajki?

Rast populacije -> manje mesta za zivot -> veca potrosnja resursa -> veca zavisnost vecine od povlascene manjine -> porast kriminala -> RAT u cilju prosirenja teritorije, resursa itd.

Pozdrav!!!

Malo sam preletio ovu temu ... #-o ... i kako ne znam o čemu se radi jer ne gledam RTS u HR :mrgreen: ali čitam iz drugih izvora, pa tako jutros naletim na ovo;

We Are Breeding Ourselves to Extinction
ili ukratko; životinjske i biljne vrste nestaju sto do tisuću puta brže od dolaska čovjeka,... ovim tempom rasta svjetske populacije planet bi do 2050 imao između 8 i 10 milijardi ljudi a to može uzrokovati samo veću potražnju za gorivima, hranom i najvažnije - pitkom vodom. A to će uzrokovati samo više ratova i borbi za iste. Kisik bi jednako tako mogao postati luksuz s obzirom na nestajanje biljnog pokrova i t.d....

Ovdje uopće nije riječ o djeci i ljubavi ili ne ljubavi prema istima. Ljudi se jednostavno prekomjerno množe - i to je sva poanta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 8:26 am 
Voda je sjebana, zrak je sjeban i nafta. Doduse, na svijetu vise ne postoji cista voda. Ne postoji cisti zrak. Zato svi i imamo kako kad probleme sa disanjem tipa ono kad vam fali zraka itd...

@peconi83, stari moj dragi... da te prokomentiram....

manje mesta za zivot -> Manje mislit na svoju guzicu :) Mjesta za zivot na ovoj planeti ima i vise nego li mozemo zamislit. To sto su ljudi previse materijalni, to je drugi par rukava.

porast kriminala -> Samo zato jer se na svijetu danas nalaze previse osvijestene osobe koje su u jednom omotacu. Istog su dobili dal zato jer nisu imali adekvatnu edukaciju ili stagod, no bitno je da kriminal po meni nije los. Kriminal samo znaci da se ljudi bude. Da se vise ne pokoravaju ovom sustavu te da traze druge nacine. Kad to govorim, mislim na obicne ljude a ne elitu. Kriminal ce nestat ili ce se gotovo ugasit vjerujem vrlo skoro.

RAT u cilju prosirenja teritorije, resursa -> 3 Svjetski rat mozes ocekivat. Ta stvar ce startat i ista ce biti prekretnica za ljude diljem svijeta. Ako hoces globalnu promjenu, moras djelovat globalnim, naj losijim aktom tj. svjetskim ratom. 3 svjetski rat je ne izbjezan. Cinjenice to govore. Ne mediji. Isto tako 3 svjetski rat je vec startao. Doduse ovaj ce imat mozda 2 nacina manifestaije.

1.) Rat u nama samima, na globalnoj razini.
2.) Rat u smislu granata itd... No mislim da nece doci do istog samo tako ali da ce biti zapocet pa prekinut jer se ljudi vise nece pokoravat vladama.

Dalje, ontopic...

Tko li je itko da misli sta li je dobro a sta li je lose za drugog covijeka. peconi83 dijeljenjem i klasifikacijom isti si kao i negativna elita. To si probaj prezentirat u glavi. Bebe imat, to po meni je IZUZETNO dobro jer ako si ti osoba koja je u stanju odgojit dijete TOCNO ONAKO KAKO BI TREBALO... To dijete ne da je potrebno vec itekako potrebno ovom svijetu.

Doduse ako se hoce bas pravo rijesenje po meni jest slijedece.

Svi koji su sposobni, trebali bi posvajat djecu te ih podstelat malo :) Doslovce bi trebali uzet siroce, jer ih je svijet i ovako i onako prepun te se posvetit da dovedu u njegovo pravo stanje to isto maleno bice.
Iz istog razloga ja za sebe smatram da necu napravit vec posvajat djecu. Ipak cijenim sve i mogu volit sve ljude na ovoj planeti ukljucujuci i illuminate tako da mi moja vlastita beba nije potrebna iz vise razloga.

Dalje, peconi83 oko rasta populacije mogu ti rec da isti nije los te da je definitivno potreban.

Jedino sto se mi mozemo zapitat dali je pravo vrijeme za povecanjem civilizacije ili je vrijeme da se vec postojeca stavi na noge. Uopce nije bitno to koliko nas je. Makar bili jedan na drugome, zar je to bitno. Ne mozes mrzit stvari, govorit za svoju guzicu tako. Svatko je zasluzio biti na ovoj planeti, svatko je to odlucio i dosao kroz zensku osobu uz pomoc muske i tko smo mi da istu stvari gasimo ili ne.

Smatram da je vrijeme takvo da se mi, 6 000 000 000 trebamo postavit na noge, zazivjet tu na planeti a ne u proslosti ili u buducnosti. Krenut mijenjat stvari, popravljat stvari sto vise mozemo. Krenut volit nasu zemlju i kad se to desi, pa makar jos 10 000 000 000 beba doslo na svijet neka. Neka ih dodje i 50 000 000 000. Ima mjesta. Covijeku za zivot treba 500ak kvadrata zemljista a da stvarno moze imat i svoj vrt i sve ostalo. To sto su ljudi pohlepni pa zele citave otoke za sebe, to je drugi par rukava.

Nadam se da si shvatio sta sam htjeo rec. Tj. kako ja stvari vidim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 4:08 pm 
isključen/a

Ja se ne slazem da dete treba nauciti TOCNO ONAKO KAKO BI TREBALO.

Jesi ti to odredio Noxten, kako bi to trebalo? Jesu i tebe drugi ucili onako kako su oni mislili da bi "trebalo"? Zar ne treba da samo pronadje kako bi trbalo? Po cemu ti mislis da si ti u stanju da odgojis dete kako bi trebalo?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 4:20 pm 
Nisam. Zato ga i nemam. :) Niti cu ga imat jos jako dugo. No mislim da dijete dobro niti ne mozes odgojit dokle ga nemas. No predznanje, sto vece i definitivna sigurnost oko toga da si donekle sposoban.

Momentalno mi se uopce neda razmisljat o tome iz razloga jer kao sto sam naveo, daleko sam od spremnog a i uostalom, nisam jedna od osoba koja bi u 23-coj isla odgajat dijete. Tamo 29-30 mi se cini kao primamljivija godina za takve stvari jer do tada smatram da cu dosta toga vec saznat. Ako ne, necu ni tada no ono sto sam siguran je to da sigurno necu dijete uzet pa ga prilagodit po ovom svijetu tj. ja sam sebe moram dovest do te granice da mu apsolutno nista ne govorim a sa svojim momentalnim stanjem, svako toliko bi mu nesto rekao tako da...

No da, smatram da je to jedan od najzahtjevnijih dijelova naseg zivota tu na ovoj planeti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 14, 2009 1:21 am 
Početnik

http://www.youtube.com/watch?v=4n3LobCY5HE

Spot koji "pokriva" ovu temu k'o naručen 8)

Inače ako sam dobro zapazio ovde u osnovi postoje dva suprotna pogleda na brojnost populacije na ovoj "našoj" lepoj Zemlji. Jedni kažu dalji rast = katastrofa i gomila problema, drugi kažu što nas više to bolje i nema problema. Mislim da prvi stav predstavlja "školski primer" OPS polariteta, a drugi OPD polariteta, a realnost je izgleda negde između i mnogo će da zavisi od "kritične mase" dovoljno osvešćenih koji neće podleći medijskom i kakvom već uticaju koji bi ih doveo jednog dana (kao gomilu ostalih) do njihovog (naravno "sopstvenog") zaključka kako MORA da se dogodi neka globalna (tipa, famozno globalno zagrevanje, asteroidi i šta već) kataklizma ili svetski rat, što bi kao "prirodni" mehanizam svelo populaciju na meru koju ova planeta može da podnese !!! Drugim rečima, samo budite mirne i dobre ovčice i množite se, a kad vas se nakupi dovoljno mi ćemo preduzeti potrebne mere za regulaciju brojnosti, pri čemu će se većina DOBROVOLJNO složiti sa tim u nadi da će baš oni ostati u onoj milijaradi-dve koje su optimalne za održivi razvoj (omiljene dve reči u medijskoj propagandi).
Ko zna možda su i u vreme starih i razvijenih civililizacija (Atlantida, Lemurija...) kada bi ove dostigle vrhunac razvoja "bogovi" odlučivali tipa, sad vas ima dovoljno - vreme je za žetvu :twisted:
A i sada nas ima više nego dovoljno...
ALI treba stalno imati na umu POZITIVAN stav, koji NIKADA ne uključuje njihovu podvalu koja nas navodi na prihavatanje (u manjoj ili većoj meri) kako je SMANJENJE populacije JEDINO REŠENJE za nagomilane probleme gladi, zagadjenosti, prenaseljenosti gradova itd. Rešenje je upravo suprotno tj. sa porastom nivoa svesti kod većine ljudi što bi dovelo do sasvim drugačijeg pristupa ovim problemima, tako da ne samo da bude mesta za sve nego da SVI imaju bolje uslove, pa makar i 15 milijardi (recimo 10 milijardi ovde na Zemlji, a 5 milijardi na Marsu :D )
Uglavnom hoću reći sa većinom osvešćenih ljudi i rešenja bi bila neuporedivo humanija i bolja... E sad šta nam to vredi ako se jednog jutra probudimo tako lepo osvešćeni i humani i vidimo da onaj uobičajeni chemthrails nije to, nego trag od interkontinentalne rakete sa desetak nuklearnih bojevih glava i da je ostalo još petnaestak minuta da početka kraja života na kakav smo navikli, ne znam... :( Ali znam da je vreme da završim ovaj kometar jer nekako ispade mnogo crna nijanasa na kraju #-o

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.