Ti i dalje nista ne kapiras, a materijala za kompilaciju sve vise.
Nastavljas da biras ono sto ces da citas iz postova, i promasujes jako vazne stvari.
Naravno da postoje ljudi koji su shvatili sve sto sam napisao. Oni su srecom velika vecina, kao sto vidis, ti si jedini koji si odgovarao i kome nesto nije jasno.
Problem je sto ja necu da se bakcem sa stvarima koje golicaju neciju mastu, a da taj neko nije sredio najosnovnije stvari u vezi sebe i svoje svesti, a pritom se ni ne trudi da shvati sta je to sto mu izmice i na cemu treba da poradi. Kao sto rekoh, za sve moras da se "kvalifikujes". Nemam problem da bilo kome odgovorim bilo sta, svi koji su mi slali privatne poruke su dobili vise nego konkretan odgovor na sve sto ih je zanimalo...ali isto tako, nemam milosti za letacki um.
lone_bird je napisao/la:
Ti nećeš trošit svoje "dragocjeno vrijeme i energiju" da ljudima približiš napredne stvari s kojima navodno barataš i s kojima se tako olako razbacuješ a istovremeno rado trošiš svoje "dragocjeno vrijeme i energiju" svađajući se s "budalom" i dokazujući mu da je "budala" u pet postova.
Prvo, tvoja percepcija "svadje" je tvoja licna stvar. Ja nisam toliko lud da bih mogao da se svadjam, a samim tim ni da "trosim dragoceno vreme i energiju svadjajuci se sa budalom", tako da ni jedna od te dve stvari nisu moguce. Radim samo ono sto ima smisla, dokle ga ima. I naravno da nemam problem "da ljudima približim napredne stvari", dokle god nisu u tolikoj meri robovi letackog uma. Postoji odredjen nivo ispod koga se ne ide.
Kao sto ne mogu da se svadjam, isto tako ne mogu nikom nista ni da "dokazujem", mogu samo da "pokazujem".
Tako da nisam ja mogao da "dokazujem" u pet postova da si ti "budala", to si radio ti.
Drugo, ako tvom umu nije dobro od najmirnije moguce konverzacije, bojim se da bi ne bi mogao da se nosis sa egomanijom, panikom i strahom koji bi usledili ako bi se neki ratnik stustio na tebe na nivou "svadjanja" koji je tebi (ne)poznat.
Za ratnika, nema lakse stvari od igranja igrica sa necijim letackim umom. To je zato sto ga niko bolje ne poznaje. Ali posto je to oruzje, uglavnom se izbegava, ili koristi u blazoj varijanti, jer nikom nije zelja da unisti bilo kog "obicnog" coveka tj. da ga dovede u stanje koje ovaj nece moci da podnese.
Takav manevar i nema smisla sa svakim...neko jednostavno nema kapacitet da shvati da takvu igru ne moze da dobije, koliko god mu neko ukazivao na to. Pre ce sam sebe ubiti, nego prihvatiti da ne moze da "pobedi". Neki opet uspeju, i iskoriste to na pravi nacin.
lone_bird je napisao/la:
Ako ćemo uzet Don Huana za primjer, taj je našao načina da glupom Karlosu smisleno i logički objasni sve moguće napredne i nevjerovatno energetski zahtjevne stvari.
Da, ali tek kada je ovaj bio sposoban to da shvati, tj. kad je bilo pravo vreme.
Isto tako, da je Karlos toliko insistirao na svom letackom umu, i drzao se egomanije bez ikakvog truda da se oslobodi osnovnih stvari koje ga ogranicavaju - ne bi dobio nista, jer bi dokazao da nije vredan.
Jos jedna stvar, ne treba iskljucivo da se vezujes za Don Juana i njegov odnos sa Karlosom, postoje hiljade drugih carobnjaka, i svako ima svoj nacin prenosenja znanja, u zavisnosti od karaktera osobe kojoj se prenosi. To treba da bude jasno.
lone_bird je napisao/la:
Dakle nije toliko stvar u "gluposti" onog kome se priča nego u osobnoj moći onoga koji tu temu objašnjava, shvaćaš?
Ne, ti ne shvatas da nije tako. Problem nije sa licnom moci onoga ko prenosi, vec sa onim koji treba da primi.
lone_bird je napisao/la:
Na ovom forumu iz razumljivih razloga "teorija" je jedino što imamo. Zato su tvoji pozivi na neku nedefiniranu "praksu" glupi i nekorisni.
Nisam primetio da sam bilo koga pozvao bilo gde, a kamoli na "neku nedefiniranu praksu".
lone_bird je napisao/la:
Ako sam u nekim stvarima i gluplji i nedovoljno "napredan" ne treba me s tom činjenicom mlatit ko s batinom po glavi moj nezreli prijatelju.
Cekaj, pa kako mislis da bez kontrole nad ovako ocigledno ispoljenom slaboscu bilo sta uradis sa sobom..?
Probaj da ne dozvolis sebi da zapadnes u tako bedno stanje da bi se ovako ljutio.
To sam ponovio vec nekoliko puta. Probaj da se suzdrzis i da ne dozvoljavas situacije u kojima ces da prekipis kao ovde sad.
O tome se upravo i radi...ti ne mozes da se izboris sa najosnovnijim vidom egomanije, a trazis neke "napredne stvari".. To ne ide tako.
Ili na primer sledeci citat..koji je pecat na sve gluposti kojih si se ovde oslobodio..
lone_bird je napisao/la:
Ako nemaš osobne moći da približiš svoja saznanja ni meni ni ostaloj publici, lijepo se zahvali i džentlmenski napusti pozornicu, jer ovo što ti radiš je zbilja smiješno.
Interesantno...a sta treba da radi neko ko posle svega ovoga...
->
navigator je napisao/la:
mutiny se dobro setio citata u vezi stanja osobe kojoj se nesto predocava, ili prenosi. Ovde se upravo o tome i radi. Ti ne uspevas da izadjes na kraj sa bezazlenim stvarima, vezano za svoje licne slabosti i predrasude koje ti diktiraju ponasanje, misljenje i verovanja, tako da ocigledno jos nisi spreman za bilo sta vece od toga.
->
navigator je napisao/la:
Opet sa druge strane dokaz da taj neko stvarno nije vredan objasnjavanja ili prenosenja znanja je i tumacenje takve osobe da npr. ovaj drugi nesto "ne moze da dokaze", "ili bar pokusa", a ne pada mu na pamet da mozda jednostavno - nece, zato sto nema smisla, i jer on nije osoba za to, tj. da ima mnogo obicnijih stvari koje mora da sredi u glavi, pre bilo cega drugog.
To je "majmun" u nama, ono pravo resenje (koliko god da je lako) mu uvek poslednje padne na pamet, ako ikada.
->
navigator je napisao/la:
Jel stvarno toliko tesko da se pomisli da neko apsolutno nema razloga tj. nameru da bilo sta bilo kome dokazuje?
->
navigator je napisao/la:
Nesto ne morate prethodno ni da "znate", ali ako ste dovoljno siroki, tj. na slicnom energetskom nivou kao neko ko vam prenosi odredjenu informaciju, to za vas u tom trenutku postaje znanje, tj. vi u sekundi bez dvoumljenja znate da je to istina, zato sto ste dovoljno duboko i imate kapacitet za tako nesto.
->
navigator je napisao/la:
Kao sto je Karlosa na nekoj zabavi, neki nadobudni profesor pitao da objasni i dokaze neke stvari...ja imam slican odgovor za tebe..
- Moras da ucis Carobnjastvo 303.
To je ono "nema besplatno", samo na malo mastovitiji nacin.
...ponovo kaze ovako nesto..
lone_bird je napisao/la:
Ako nemaš osobne moći da približiš svoja saznanja ni meni ni ostaloj publici, lijepo se zahvali i džentlmenski napusti pozornicu, jer ovo što ti radiš je zbilja smiješno.
Dakle, sta treba da radi neko ko nema cak ni toliko "osobne moci" da procita i shvati da je odgovore na svoja pitanja vec dobio..? :)
Kao sto vec rekoh, jednostavno nemas snage da upotrebis ono sto procitas, ili samo odbijas da prihvatis odredjene stvari.