Sada je: pon maj 05, 2025 6:48 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 6:14 am 
isključen/a

Piskavac, odakle ti da je arijevsko-reptilsko ukrštanje bilo na Kavkazu, odakle da su naši pra-pra-pra sa Lyre i veza jezika sa reptilima. Ovo samo navodim iz razloga, jer vidim da imaš predubjeđenja o nečemu a tražiš potvrdu o tom istom. Možda još jednom preispitaš svoja uvjerenja, jer ista ti neće dozvoliti da primiš nova znanja. E sada, koja su to prava znanja. Opet je tvoje Ja glavno. Ono će ti sve reći. Radi na njemu jer tu su odgovori. Znanje je raspršeno u mnogim tekstovima i različitim knjigama. Nema ga na jednom mjestu. Niko ti nemože ponuditi svoje znanje, jer to je njegovo a ti moraš sam doći do svoga. Bez patnje i bola nema napredka. Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 10:55 am 
isključen/a

juzni krst je napisao/la:
Cezar, sve je kompleksnije nego što izgleda, i teško je na tako teško pitanje dati kratak odgovor, a pogotovo što i mi taj odgovor nemamo. Čak i kada bi ga imali nije ga dobro ni dati, jer time bi narušili slobodnu volju univerzuma i upetljali se u tvoj karmički proces, a i ti si došao da svoje lekcije izučiš. Odgovor leži u tebi ali možda dio odgovora pronađeš i u knjizi Zakon privlačenja.

http://www.4shared.com/file/41047590/cc ... aenja.html
Pozdrav.

Nece da mi se otvori ta stranica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 1:26 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
A za tu istoriju galaksije, tu je autor knjige pa mozes i njega da pitas :mrgreen:

Hvala svima na odgovorima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 1:50 pm 
Član foruma

Piskavac, odakle ti da je arijevsko-reptilsko ukrštanje bilo na Kavkazu, odakle da su naši pra-pra-pra sa Lyre

Pa nije bilo samo na Kavkazu, ali je to koliko sam iz raznih napisa shvatio, bio glavni ili jedan od glavnih centara za ukrštanje. Ukrštanja je bilo i u Egiptu, Sumeru... svagdje pomalo. Jesu li prapreci došli s Lyre ili odnekle drugdje mislim da i nije toliko važno jer je vrijeme ciklično i sve se odvija u krug. Tražiti korjenje odakle si došao i gdje ćeš završiti bilo bi isto kao kad bi na kružnici tražio gdje je njen početak a gdje joj je kraj. Kružnica je naprosto - krružnica a ne ravna crta koja ima jasan početak i kraj. Jer ako su oni i došli sa Lyre onda odakle su došli prapreci Lyrana. Mi smo svi dopšli iz Božjeg Kraljevstva, Nirvane ili tko zna odakle i sad smo ovdje u materijalnom svijetu. Kako je i zašto duša ušla u materijalni svijet nije toliko važno. Važno je samo kako izači iz njega.

i veza jezika sa reptilima.

Ne povezujem jezik niti sa Lyranima, niti sa Reptilijanima. A što se predrasuda tiče, njih se je veoma veoma teško riješiti. Pokušavam biti bez predrasuda i ne tražiti potvrde za njih. Za Kavkaz sam se ajmoreč "zalijepio" jer mi onako djeluje - egzotično. Čak sam pokušao učiti gruzijski jezik. Ali ne namjeravam ga učiti neznam koliko dubiozno, već više pokušat to učenje spojiti sa čitanjem knjiga s područja semantike, lingivstike i tako to. Drž'te mi fige da ne odustanem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 1:58 pm 
Član foruma

Nego da se vratimo na temu o mentalnim programima.

Čuo sam da se negdje u Kaliformiji piše nova New Age religija.

Pa me već neko vrijeme kopka pitanje nije li ovo "otkrivenje" o reptilijanima koje su razotkrili Icke Sitchin i njima slični upravo ta New Age religija koju su iluminati/masoni i općenito "elita" napisali kao novi mentalni program za mase. Jer Kršćanstvo i ostale velike religije su postali dosta da tako kažem - bugoviti program, koji se s vremenom toliko izbugirao da se za njih više ne isplati "raditi zakrpe". Pa se prišlo potpuno novom programu, a to je "otkrivenje" o Reptilijanima?

Kako bih mogao saznati obilježja te New Age religije tako da ih izbjegavam?

Negdje sam čak pročitao jedan poduži tekst u kojem se govori o tome da se nekom čovjeku fizičkim kontaktom obratila jedna reptilijanka koja je govorila da su oni izvorni stanovnici na ovoj planeti, da je planeta njihova, da su se oni povukli u podzemlje (iako imaju turbonapredniju tehnologiju nego mi danas) i tako smo mi eto, na pvršini, a oni jadničci su se morali zadovoljiti da odu u podzemlje. Tekst je toliko jebeno dobro napisan da izgleda kao da su se oni pristali dobrovoljno žrtvovati za naš boljitak i nesebično nam i mirotvorski prepustili njihov planet.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 2:22 pm 
isključen/a

Piskavac, pozdrav i evo novi link.

http://www.4shared.com/file/87772996/75 ... CENJA.html?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 2:57 pm 
Član foruma

Citat:
Pa me već neko vrijeme kopka pitanje nije li ovo "otkrivenje" o reptilijanima koje su razotkrili Icke Sitchin i njima slični upravo ta New Age religija koju su iluminati/masoni i općenito "elita" napisali kao novi mentalni program za mase. Jer Kršćanstvo i ostale velike religije su postali dosta da tako kažem - bugoviti program, koji se s vremenom toliko izbugirao da se za njih više ne isplati "raditi zakrpe". Pa se prišlo potpuno novom programu, a to je "otkrivenje" o Reptilijanima?

Moguce da je tako, mada reptili se obicno pominju u negativnoj konotaciji, sto i nije bas neki sjajan pocetak za novu religiju u koju su oni ukljuceni. Nekako mi se cini da bi tu pre bili ukljuceni vanzemaljci uopsteno, ali ne bas sa fokusom na reptilskoj formi. Ali mislim da su ipak sve opcije otvorene.

Citat:
Kako bih mogao saznati obilježja te New Age religije tako da ih izbjegavam?

Mozda to i nije tesko zamisliti. Takva religija bi verovatno u sebe ukljucivala ignorantnost prema neprijatnim informacijama, ruzicaste balone, filozofiju po kojoj o "negativnom" aspektu realnosti nikako ne treba razmisljati jer mu tako samo dajemo energiju nego treba drzati fokus paznje samo na "pozitivnim" aspektima. Tu ce verovatno biti ukljucena i nasa dobra "vanzemaljska braca" koja ce nam, poput starijeg brata, pomoci u nasoj "evoluciji". Sve u svemu, jedna povrsna sarena laza dizajnirana da praktikante uljuljka u "pozitivnim osecajima" i udalji ih od neke objektivnije percepcije realnosti i svesnosti o realitetu u kome zive, a koji je i vise od 50% negativan. U nekom dugorocnijem smislu, takva religija ce predstvaljati nacin da ljudska bica sami svoju 'slobodnu volju' podrede tj. stave u ruke "dobrocudnim" vanzemaljcima koji brinu za nas. Na primer vrlo se cesto desava da ljudi koji su zagrizli new age program jako lose reaguju na pominjanje negativnih vanzemaljaca insistirajuci da o njima ne treba razmisljati jer im se tako samo daje snaga. Sto mozda i jeste tacno, ko zna, ali je cinjenica da kada nesto ignorisemo i odbijama da saznamo o tome, upravo nam to najvise moze nastetiti, ma koliko new ageri imali zeljno razmisljanje po kome negativnost skoro da i ne postoji. Reklo bi se da u ovom slucaju ne moze biti tacna ideja da "ako se pravimo da nije tu - mozda ce otici". U stvari pre se moze reci da je "svesniji" covek svestan i pozitivnog i negativnog aspekta realnosti a ne ignorise nista. Mozda i gresim.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 5:49 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Moguce da je tako, mada reptili se obicno pominju u negativnoj konotaciji, sto i nije bas neki sjajan pocetak za novu religiju u koju su oni ukljuceni.

Ova me je opaska potakla na razmišljanje da vjerojatno za pisce spomenute New Age religije nije važno da tu religiju i njene kanone odmah napišu i objave u cjelosti. Već da u svijest masa guraju ideju o tome da ne valja razmišljati negativno; čime osiguravaju daljnju ignoranciju masa, a u podsvijest da im i dalje utuvljuju kojekakve strahove; čime osiguravaju slabost volje i nepostojanost masa, koje će kao što si rekao, tražiti zaštitu u "dobroj brači Vanzemaljcima".. Zato ih treba plašiti reptilijanima jer ako bi npr. pokušao reči da na nekoj planeti postoje ljudi koji su u potpunosti isti kao mi na Zemlji ali su zli, to u kolektivnoj podsvijesti ne bi moglo tek tako proči. Jer bi se svi podsvjesno pitali: dobro, ako su oni tako zli, i ako smo mi nastali od njih onda i mi možemo postati tako zli, a nitko sebe ne voli smatrati za lošeg čovjeka. Svi mi volimo sebe smatzrati dobrim.

I onda su lijepo "otkrili" reptilijane. Jer je u neku nama tuđinsku formu žviota kolektivna podsvijest daleko lakše isprojicira bilo same dobre karakteristike (kao npr. na anđele) bilo same zle karakteristike (kao npr. na Reptilijane).

Sad, jedino što još preostaje utvrditi jest zašto se zle karakteristike pripisuju samo "otkrivenim" reptilijanima? Zašto npr. ne nekim zvijerima koje živena drugom planetu imaju čovječju inteligenciju ili čak superiorniju, glasno riču, imaju oštre zube oštre kanđe turbonaprednu tehnologiju kojom na smogu zgazit. Jer i na zvijeri kolektivna svijest lako može isproijicirati negativne karakteristike. Zašto su onda baš "otkrili" Reptilijane?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 7:56 pm 
Član foruma

Citat:
Sad, jedino što još preostaje utvrditi jest zašto se zle karakteristike pripisuju samo "otkrivenim" reptilijanima? Zašto npr. ne nekim zvijerima koje živena drugom planetu imaju čovječju inteligenciju ili čak superiorniju, glasno riču, imaju oštre zube oštre kanđe turbonaprednu tehnologiju kojom na smogu zgazit. Jer i na zvijeri kolektivna svijest lako može isproijicirati negativne karakteristike. Zašto su onda baš "otkrili" Reptilijane?

Mislim da je jako znacajno uzimati u obzir hiperdimenzionalnost univerzuma kada se razmislja o ovakvim stvarima. U stvari mislim da uvek treba uzimati u obzir hiperdimenzionalnu komponentu Univerzuma jer tek tada neka "sira slika" ima smisla, bar meni. U tom smislu mozda nije vazno da li neka bica imaju formu reptila ili neceg drugog, nego iz kojeg denziteta(nivoa svesnosti) i dimenzije dolaze. Tako na primer mislim da je 'zgodnije' reci entiteti 4.denziteta nego reptili. Isto tako, ako uzmemo u obzir hiperdimenzionalnost, onda bi i te hipoteticke zveri koje su tehnoloski napredne bile lako izmanipulisane od strane entiteta sa viseg denziteta, isto kao sto smo i mi ljudi izmanipulisani.

Jos jedna stvar koja je po meni znacajna jeste pravilno shvatanje koncepta energetske dinamike OPD/OPS. Mislim da se ta sustina koju opisuju pojmovi OPD/OPS moze videti u svemu, i kada se u to ukljuci 'hiperdimenzionalnost', mislim da "sira slika" postaje jasnija. To bi znacilo da su reptili u stvari 4D OPS entiteti, a prema raznim materijalima navodno nisu jedini nego su jedni od nizih u OPS hijerarjiji/piramidi, kojoj izmedu ostalog i mi trenutno pripadamo. U tom smislu, meni licno vise odgovara da ih nazivam prosto 4D OPS entiteti, tim pre sto koji god da su oni, reptili ili npr OPS nordijci, svakako nam ne misle "dobro". Isto tako, izgleda da se na primer kroz new age materijale koncepti hiperdimenzionalnosti i usisavanja/protoka energije cesto ignorisu a potenciraju se razne "pozitivne vibracije" i drugi tralala koncepti koji sluze da ljude i dalje drze u istom snu, samo ovaj put sa novim idolima, tzv. "dobrim" vanzemaljcima.

Sa druge strane, mislim da moramo imati na umu da postoje i 4D OPD entiteti, a ne da fokus paznje stalno drzimo na negativnim silama. Kada se pravilno shvati nacin funkcionisanja OPD-a, onda se i dobije neka blago jasna slika o tome na koji nacin bi nam 4D OPD entiteti/vanzemaljci uopste mogli "pomoci". Ispada da je ta "slika" puno drugacija od one koju vidimo u raznim new age materijalima u kojima nam nasa dobra kosmicka braca nude pomoc i brinu se o nama.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 24, 2009 7:42 pm 
Početnik

Moje skromno mišljenje o ovoj temi...
Hiperdimenzionalnost svemira?Da,ali nije bitno.
Mi kao bića kakvi se doživljavamo vidimo 0,2 odsto spektra energije fotina u kretanju(svjetlosti),čujemo 30 odsto talasanja atmosfere...
Ljudski um je vrlo podložan manipulaciji,ali za to su nam dovoljni
i zlonamjerni drugi ljudi,ili priglupi doborćudni ovca-stanovnici...
Sve je u shvatanju i pogledu na svijet,kao u crtiću kad vuk uči da bude
pas ovčar,pa trči,ugleda mrava i kaže:ovco,marš nazad u stado.
A mrav će,nisam ja ovca,ja sam mrav-ovce su puno veće... :mrgreen:
Ili kad u Star Treku čuveni denzitet,po imenom Q kaže posadi
broda na pitanje zašto se obukao u uniformu:hoćete li da budem ovo,
ili ovo,ili ovo(da ne kucam koji oblik 8) )...
Mislim da smo mi: ili previše sebu dali značaj(hej,denziteti od čitavog svemira došli da nas manipulišu...
Ili:tu smo gdje smo,mi i mnoge rase smo polu-robovi naprednijima od
nas,ostaje nam da učimo,razvijamo se i radimo na sebi #-o ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 2:06 am 
Član foruma

Nocni Sokole,

Ako smem da predlozim par stvari za citanje :D
Lakse ce da nam bude u komunikaciji :mrgreen:

http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=11

http://www.galaksija.com/metafizika.htm

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=59

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=109

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 4:57 am 
Član foruma

The_Night_Hawk je napisao/la:
Ili kad u Star Treku čuveni denzitet,po imenom Q kaže posadi
broda na pitanje zašto se obukao u uniformu:hoćete li da budem ovo,
ili ovo,ili ovo(da ne kucam koji oblik 8) )...

ako se dobro secam,a tih se sezona sa Z.L.P. secam nekako najbolje :D
entitet Q nije imao nikakav partizanski nadimak
a chak i da je imao svakako da bi to bio neki prikladniji nadimak
od ovog koji si naveo
kakav bi to partizan bio sa nadimkom - gusti
ubili bi ga od zezanja saborci nazivajuci ga gusti sok od breskve shto bi se vremenom skratilo na breskva
a kasnije deminutivom na breskvica
zamisli partizana sa konspirativnim nadimkom breskvica
ne ide brate :mrgreen:
mo'sh mislit = Ivo Lola-Gusti
ili
Djuro Pucar- Breskvica :lol:
prikladni partizanski nadimci : crni,mrki,brka,dugi,kratki i sl.
mada je i tamo bilo smeshnih primera,kao recimo:
paprika,puz,kornjacha,ali Gustog(a bogami ni Retkog) nema ni u partizanima :mrgreen: :wink:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 9:01 am 
isključen/a

SVJESTAN SAM DA NA FORUMIMA IMA SVAKO MOGUĆNOST DA KAŽE ŠTA MISLI ALI ZAŠTO TU MOGUĆNOST ZLOUPOTREBLJAVATE?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 4:08 pm 
Početnik

Ja ne bih o zloupotrebi foruma.
Radije ću prvo offtopic,o ljudima koji ne čitaju pažljivo.
Svjestan sam je da Q u seriji Star Trek nema nadimak :mrgreen: .
Ipak,pošto je on svakako "jedan od mnogih" koji je izabrao neku
formu da se prikaže ljudima,svakako je 4D,a ne entitet...
Jeste kao privid ljudskim bićima,kojima je manipulisao...
E sad,samo da naglasim da sam dobro upoznat sa ovom i mnogim temama,iako sam početnik na ovom forumu.
Stoga,neću davanje linkova da bih nešto pročitao shvatiti kao uvredu.
Pročitao sam ja i mnogo više od toga... :mrgreen:
Uostalom,da citiram jednog mog prijatelja:ne brinu mene vanzemaljci,
niti majka priroda,već ljudi i njihova brzopletost...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 4:16 pm 
Početnik

:oops:
Izvinjavam se,zaboravih da dopišem:
Nisam pristalica takozvane new age ezoterijie,svakako pre svega zbog
tih ružičastih naočala... :mrgreen:
Ja sam uvek za srednju varijantu,dakle nisam ni za američk sistem
pucaj pa pitaj,ali jesam za varijantu rada na sebi.
Pri tome naravno ne mislim na teretanu i steroide :wink: ...
Dovoljno sam imao ekstrasenzornih iskustva(kao i članovi moje familije)
da me ne treba upućivati u neke stvari.
Na kraju,život je ipak ono što napravimo od njega :wink: !
Da ponovim:smatram da je na ovom svijetu dovoljno lakovernih ljudi
da njima manipulišu drugi,zlonamerni LJUDI... :oops:
Pa čak i da im prodaju priče o talasima relanosti,reptilijancima,ili bilo
čemu drugome(ne kažem da je tako)...
MI smo problem,ne planeta i kosmičke vibracije :cry: ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 4:52 pm 
Član foruma

The_Night_Hawk teško je pratiti o čemu pričaš jer je očito da ti misli lutaju kad nešto pišeš.
Probaj pojednostaviti to što pišeš,jer jednostavno neznam o čemu govoriš,naslućujem ali neznam.Imam dojam kao da je malo djete uzelo tastaturu.Shvati to kao nešto što bi trebao promjeniti a ne kao neki napad.Vjerojatno imaš dosta toga za podjeliti i mala kontrola misli je dobrodošla.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 5:52 pm 
Početnik

Misli mene gone sve do vasione :mrgreen: ...
Dobro,shvatam,tema je mentalni programi...
Ja sam bio mentalno programiran(ako pod tim podrazumijevamo samo
nametnut sistem vjerovanja)...
Uostalom,čovjek uči na greškama,ali da se vratim na temu,smatram
da smo SVI u ovaj univerzum došči sa univerzalnom dobrotom.
Od prvih koraka smo zaraženi tuđim uticajem,kroz bajke,školske
programe,neki možda i kroz religiju(lično ne mislim da je religija
mentalni program)...
Svi dođemo na ovaj svijet isti,prođemo kroz ista li slična iskustva,
na primjer moje dvije sestre i ja smo tri različite osobe u svakom smislu.
Bili smo izloženi potpuno istim mentalnim programima(ne hodaj go naokolo,ne psuj,bez seksa prije braka, :mrgreen: itd),ali reakcija...
E,tu je po meni kvaka. :shock: Ako smo svi isti,kako to da ne djeluju iste vaspitne metode? Ko piše mentalne programe? Zašto?
Moje mišljenje:univerzalna Ljubav nas veže, imamo dušu i slobodnu volju,
a ukolikosmo program nečijeg kompjutera,to su nametnuli drugi ljudi.
Ne znam kako da budem jasniji,istina imam dosta dječiujeg u sebi :mrgreen: ,ali to može biti samo dobro.
Pozdrav svima,i nastavite potragu,jer je istina tu oko nas... :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 6:15 pm 
Početnik

Ako je riječ o ozbiljnijoj varijanti mentalnih programa,koje se mnogi
plaše nakon čitanja linkova...
Pa,siguran sam da nisam bio otet i šokiran.
Ali sam imao mnogo puta u životu,naizgled bez ikakvog razloga,
misli koje "nisu moje",tj.zvone mi u glavi,dok ih ne otjeram.
Imao sam i depresivne periode,neke kao posljedicu rata,ali i neke
takođe bet povoda. Pitao sam se da li je moja povremena sklonost
da tražim na sebi simptome raznih bolesti hipohondrija u blagom obliku
ili mentalni program... :oops:
Znate šta?I dalje smo izloženi bombardovanju...
E sad,je li to HAARP, holivudski filmovi sa hektolitrom krvi po ekranu,
ili projekcija subliminarnih poruka TV programom...Nije ni bitno :mrgreen:
jer je sve nebitno.Lična stvar svakog od nas je kako da se izbori.
Dao sam mnogima da pogledaju linkove sa ovog i drugih foruma,sa
drugima razgovaram o mojim i njihovim iskustvima.
Poenta priče je,bar za mene,da je i najjači mentalni program moguće pobijediti,ja sam u dobroj mjeri uspio :mrgreen: ,ali borba još traje!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 7:42 pm 
Član foruma

Citat:
...lično ne mislim da je religija
mentalni program

nego što?zbog čega tako misliš?
Citat:
Ako smo svi isti,kako to da ne djeluju iste vaspitne metode?

Pa i nismo svi isti,to je važna informacija koju treba shvatiti.
Citat:
Ko piše mentalne programe? Zašto?
Pročačkaj još malo po forumu,ima par dobrih objašnjenja tko i zašto.
Citat:
Moje mišljenje:univerzalna Ljubav nas veže, imamo dušu i slobodnu volju,
a ukolikosmo program nečijeg kompjutera,to su nametnuli drugi ljudi.

Možeš li mi objasniti ovu rečenicu.
Citat:
Pitao sam se da li je moja povremena sklonost
da tražim na sebi simptome raznih bolesti hipohondrija u blagom obliku
ili mentalni program... Embarassed

I što si otkrio?
Citat:
Ne znam kako da budem jasniji,istina imam dosta dječiujeg u sebi Mr. Green ,ali to može biti samo dobro.

:thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 8:49 pm 
Početnik

Ne vidim zašto je potrebno objašnjavati bilo kome bilo šta #-o ...
No dobro,pošto nisam bio ranije detaljan.
Religiju ne vidim kao mentalni program(iako postoje neke koje jesu)
zato što svaka varijanta na raznim stranama svijeta govori ono što
ja osjećam duboko u sebi:svi smo jedno,duhovna braća i sestre.
Druga stvar je kod sektašenja,to su programi,ali ja sektaše ne smatram
vjernicima,već pratiocima programa nečijeg kompjutera.
Na primjer, scijentolozi(ne možeš biti sljedbenik ako nemaš bilo kakvu
matrijalnu vrijednost koju ćeš ostaviti NJIMA,sad ili kad odeš u sljedeću dimenziju :? )...
A što se tiče onoga šta sam otkrio,to je moja stvar,ali reći ću tek da je
mnogo više stvari zapisano u naš um,nego što je istina :oops: !
No ja sve više slijedim srce :mrgreen: ,pa se borim nekako...
Dalja objašnjenja gube svrhu,svako je kovač svoje sreće :wink: ...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.