rookie je napisao/la:
Voda se magnetizira sjevernim polom. Nije potrebno miješati vodu mikserom. Samo napuni posudu i postavi na magnete. Ne koristiti metalne posude. Prilikom tretmana vode na zatvarati posudu. Najbolje je koristiti keramičke ili čak još bolje neodimijske magnete koji su jači i brže magnetiziraju vodu. Vrijeme tretmana iznosi otprilike 3 sata za keramičke magneta te otprilike pola sata ako su neodimijski magneti u pitanju.
Najbolje ćeš znati da je voda magnetizirana kad primjetiš mjehuriće zraka na stijenkama posude.
Efekt je sljedeći; pod utjecajem magneta voda na sebe veže više kisika iz okoline pa pijenjem takve vode dolazi do jače oksigenacije organizma, a samim time se poboljšava prirodni samoobrambeni i iscjeljujući potencijal.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
rookie, ovo mi nije bas jasno, kazes da postavim posudu sa vodom na magnete, znaci da oni budu ispod, ali onda je dovoljan jedan, ili ja nisam dobro shvatila. Tamo na onom linku kaze da se stavljaju sa strane, nista ne kaze za smer sever/jug. Znaci, ako ih stavim ispod, da severna strana magneta bude okrenuta ka vodi tj na gore (kod oba)?
Izvadila sam neke magnete iz slusalica bubica, crne su boje sa necim sivim/srebrnim na jednoj strani, mora da su keramicki, jer na slikama vidim da su neodimijski uvek srebrni