Citat:
A plašiti
potencijalne lucidne sanjače abdukacijama i vanzemaljcima, meni pomalo liči na situaciju u kojoj brižni roditelj svom voljenom detetu pred spavanje kaže:
„Dete, moje, čuvaj mi se u snovima baba roga.“ ...
pa se posle isti taj roditelj brine i sekira što mu se dete budi vrišteći usred noći ...
Ansi,
Pa ja i mislim da je do sada uglavnom i postalo jasno da u ovom talasu uopšte nije reč o lucidnom sanjanju

.
O tome videti u narednom tekstu:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2133
Prepoznavanje i ovladavanje thought-forms, koje nas navode da plivamo sa ovakvim talasima, predstavlja jedan od ozbiljnih koraka ka boljem ovladanju mentalnim planom. Jako preporučujem tekst.
Annunaki nam je na drugom topicu naveo da se ovde vodi rat, sada odjednom nekoga zastrašujem

.
Hajde da pokušamo da oslobodimo razgovor projekcija i igara

.
Što se lucidnog sanjanja tiče, ja sam opisala svoja iskustva i snovi u kojima se javio taj element volje jesu zaista divni. Promatrac je opisao slične, prosto prepoznajem iskustvo.
Drugo, za sebe takođe mogu reći da su me instant metode, na primer Slavinskog ozbiljno usporile, a drugačiji rad na sebi pomogao da steknem veću prisutnost i na javi i u snu.
Možda neko ima drugačije iskustvo. Kao što rekoh, nismo isti.
To je jedan deo. Drugi deo:
Abdukcije postoje i postoje ljudi koji su zaista pogođeni njima. Ovo je potpuno realan fenomen. I tim ljudima nećemo nimalo pomoći ako ignorišemo njihova iskustva ili ih koristimo za potvrdu svojih iluzija i razračunavanje sa neistomišljenicima. Možemo im pomoći, i to uz svoje ograničeno znanje
samo nekima od njih, jedino ako se dobro upoznamo sa ovim fenomenom.
Ova priča je slučajno praćena i sećanjima na lucidne snove. To se ne spominje da bi se neko uplašio i odvratio od rada na sebi, već da bi se ovim ljudima pomoglo da verifikuju svoja iskustva i steknu autonomiju.
Zatim, da bi se drugi ljudi upoznali sa ovim fenomenom, naučili da prepoznaju ova iskustva i razmislili na koji način tome mogu prići. Sastaviću jedan tekstič o tome, tako da se ovde možemo zadržati na lucidnim snovima.
Treći deo:
Tvoje postove zaista rado čitam i ne pokušavam da kažem ili sugerišem da su tvoja iskustva iskustva abdukcija. Gotovo sam sigurna da nisu.
Međutim, istovremeno, za mene je tek odnos prema drugom bez igara (kao odgovor charleston: „Ovo je bolje, ali je preskupo za vas.” gde je svesni vektor razgovor Odraslog i Odraslog, dok je skriveni vektor upućen Detetu.) i projekcija pravi pokazatelj istinski više svesti i isitnske autonomije – stvari su mnogo jednostavnije, nego što nam se čini

.
No, na tome svi imamo još mnoooooogo da radimo.
Tako, ako smem da sugerišem, probaj da prepoznaš u sebi taj poriv da nekoga „spašavaš“, razuveravaš, ubeđuješ i izvodiš na pravi put. On je u suštini pozitivan, ali je zakačaljka za one thought-forms.
Ovaj se forum jednostavno
bavi vanzemaljcima, kao što se vegetarijanski forumi bave bezmesnom ishranom, a forumi za zaštitu okoline ekološkim projektima.
Malo je bezveze da se učlanimo na jedan takav forum i počnemo da ubeđujemo ljude da je meso u stvari jako dobro i da je ekologija jedna nezanimljiva stvar

. Zar ne misliš tako?