Sofija je napisao/la:
Tko zna, možda netko neku svoju "omiljenu grupu" nađe i u ovoj knjizi:

Možete je besplatno skinuti u PDF formatu
ovdje!
Iz recenzije:
"Ova knjiga želi ukazati na vezu koja postoji između različitih rock-izvođača i tajanstvenog područja okultizma. Osim filmskih redatelja, spisatelja i umjetnika, postoje i glazbenici koji se bave crnom magijom, spiritizmom i sotonskim kultovima te svoju „poruku“ žele predati ljudima.
Autor ove knjige u svojim je istraživanjima skupio zanimljive i nedovoljno poznate podatke o popularnim rock-grupama. Misteriozni, najčešće nepozanti „zakulisni“ život različitih rock izvođača autor osvjetljava na temelju brojnih podataka i činjenica, donoseći šokantna otkrića. "
Sofija,
procitao sam gornju knjigu. Tip koji ju je napisao mi se cini malcice trknut.
Realno, ja sam se gusio od smijeha dok sam je citao. Suze su mi isle na oci. Pazi, ja nisam rekao da tip nije u pravu nego da je ta knjiga odlicna da u covjeku pobudi strah od Baba - Roge. Dakle informativna na nacin da "svi cete vi gorjeti u paklu". To jednostavno izbija iz tipa i on to nije u stanju sakriti u svojim recenicama.
Smijesno...
Tim vise sta sve grupe koje sam slusao su navedene vrlo precizno u toj knjizi. Neke koje slusam nisu navedene jer mislim da bi se ovaj tip onesvijestio da ih cuje a kamoli vidi ili ne daj boze procita tekst jer je vecina tekstova prakticki nerazumljiva na slusanje i dok ih ne procitas 0 bodova.
Sve u svemu moje misljenje iz mog iskustva je da postoje tri nivoa glazbe na koje covjek treba paziti jer je to sve samo ne naivna stvar. Nasi najdrazi glazbenici imaju glomazan utjecaj na stvaranje nase podsvijesti a nasa podsvijest ima presudni utjecaj na nasu stvarnost.
Slusanje glazbe je samprogramiranje na dnevnom nivou. Pustiti to van kontrole ili ne biti svjestan toga je ogromna greska. Problem je da se sa razine podsvijesti na razinu ostvarenja stvari spustaju na vrlo suptilan i prirodan nacin i tesko je ljudimo odrediti zasto se i od kud stvari desavaju. Cula su okrenuta prema van a samo se na njih oslanjamo.
Otud neznanje.
Dakle to ide otprilike ovako.
1)
Nivo kojeg svi cujemo. Dakle zvukovi kao takvi.
Vrlo veliki utjecaj jer i na onom najnizem nivou muzike dakle cistom zvuku postoje utjecaji koji povecavaju entropiju sustava i oni koji smanjuju entropiju sustava.
Postoji slican clanak i na ovom siteu o eksperimentu jednog Japanca koji je muzici pustao raznu muziku i biljezio razne efekte na vodu.
Dakle muzika manje entropije je radila lijepo definirane kristale (veca uredenost sustava -> manja entropija) dok je muzika suprotnog polariteta davala amorfne neuredene kristale bez ikakve simetrije. To jest to ni nisu bili kristali u tom klasicnom znacenju. Recimo muzika izuzetno visoke entropije su razni trance elektronika, heavy metal i gotovo manje vise sva danasnja glazbe (cisto opcenito govoreci o zanrovima). Klasika tipa Mozart je imala dobar efekt recimo. I Bethoven.
Ljudi koji su malo izucavali neurolingvisticko programiranje neka malo obrate paznju na uporabu glagola kod ljudi koji su upravo slusali muziku koja im se svida...ne znam nesto tipa rock'n'roll ili tako nesto.
Uglavnom to je glazba strasti. Strast je u covjeku adrenalin. Adrenalin je hormon straha takoder. Strast je bijeg i strah za organizam a to za organizam je smrt.
Dakle glazbu koja je entropicna cete prepoznat po naletu adrenalina (dakle isto ono sta ce se desiti kada vas tigar napadne) bez obzira na zanr. Ona tjera na akciju uglavnom i "rasprsuje" strukturu. Otud njeno entropicno djeovanje na vodu recimo koja uzgred budi receno je ogromni dio naseg tijela. Jos nesto. Odredene vrste "pozitivne" muzike daju razlicite kristale. Ovo je dijlom povezano i sa 3 nivoom. Dakle sama muzika je struktura, dakle informacija. Mi slusanjem muzike i bez reakcije na nju hocemo necemo primamo informaciju. To sta je ne razumijemo culima jer je ne mozemo dekodirati ne cini je manje utjecajnom.
2)
Nivo u kojem je svasta. Uglavnom se bavi svjesnim dijelom. Od imagea do filozofije muzike same. Ali tu bi prevashodno naveo tekst. Dakle bez obziira na podsvjesni dio koji prima ove ili one utjecaje direktno u sustav (dakle podsvjesno) tu je i svjesni dio koji je u stanju dekodirati nesto sta razumije (hrvatski, engleski tipa "Zivjela Sotona" i sl.) i to svjesno staviti u sustav. Dakle ono sta se ponovi 1000 puta postoje istina. Tako i ono sta se cuje 1000 puta postaje istina. Tu ne pricam o tome da trebamo biti 100% koncetrirani na tekst. Mi i kad pricamo sa nekim i ne obracamo paznju nas senzorni sustav prima i dekodira. Tu su jos subliminalni utjecaji i sl. Duga prica uglavnom.
3)
Ono sta se cini mozda ne toliko vazno ali to je autorova namjera iza pjesme. U toku kreacije on direktno oblikuje finije razine muzike koju ce taj suptilniji nivo licnosti cuti na toj razini.
To je ovako ukratko. Mozda netko ko je upoznat sa vedskim pojmom zvuka dakle 4slojnim zvukom od kojih danas ljudi cuju samo onaj najnizi (akusticke valove) moze mapirati taj sustav na ovaj kojeg sam gore naveo otprilike.
Ono sta je tema za sebe i sta posebno me ponakad zaokupira to je danasnji trend digutalizirane muzike. Digitalizirana muzike je "odsjecena" na taj nacin da to uho ne primjeti. Ali ima netko tamo ko to primjeti. Slicno razmisljanje sam citao u knjizi od covjeka imenom Pogacnik "Elementarna bica" gdje navodi slican problem. To mozda ovih dana jos spomenem za sad bi to bilo to.