Veliki pozdrav brate, demiurge!
Evo da ukratko ispripovedam kako na te stvari gledam
i kako vedam:
Ništa objektivno (pa ni ono što nazivamo “stvarnošću”) ne postoji (kao čvrsto, trajno, materijalno) ...
Sve-t
se uvek ispoljava subjektivno, tj. kroz oči (ili, preciznije kroz čula) subjektivnog posmatrača,
i to uvek trenutno i prolazno (samo dok percep-ti-ja onog što je ispoljeno i manifestovano traje)...
A “sve
ostalo” što se trenutno ne opaža (percipira) i što se trenutno ne ispoljava kroz čula opažača (percipijenta),
“postoji” samo kao potencijalna mogućnost i u stvarnost subjektivnog posmatrača “uskače”
“kao
čupoglavac iz kutije” u trenutku kada mu to bude naređeno od strane tvog imenjaka (Demiurga) ...
To je popri-lično po-jedno-stavljeno i skicirano gledište, a do nesumnjivog i ja-snog odgovora
sa bez-lične tačke gledišta možeš doći i sam ... samo ako to dovoljno i jako
želiš,
i ako bar na trenutak ostaneš bez ličnosti i bez jastva ...
Tek
tada će moći da se ukaže čista i prazna ... akaša,
i tek tada ćeš moći da shvatiš da je
ovaj materijalni (takozvani “objektivni”) Svet samo jedna ...
svetlosna kaša ...
(igra svet-losti i tame, sna i jave, ...) ...
I, još malo, vezano za tvoje pitanje, opet iz ličnog ugla:
Za mene
ne postojiš ni ti, ni bilo koje drugo “živo biće”, ni bilo koji entitet, ni ovaj, ni onaj Univerzum,
Kao što dva filmska lika iz dva različita filma ne mogu komunicirati međusobno,
tako ni dvije jedinke u onom što zovemo Svijet ne mogu komunicirati niti međusobno, niti
sa bilo kojom drugom jedinkom ..., jer ono što mi našim čulima registrujemo kao druga ili druge jedinke, predmete, stvari, materiju, ... bukvalno SVE što sebi predstavljamo kao vanjski svet, predstavlja samo sadržaj našeg „tekućeg filma“ koji se upravo projektuje u našem umnom bioskopu ... /i traje samo dok se prikazuje, sve što je „prošlo“ „vratilo“ se u nulto stanje potencijalnih mogućnosti/...
Ono
što nama liči na našu međusobnu komunikaciju u onom što nazivamo stvarnošću
(ili u snovima, svejednoje), samo je jedan od sadržaja dešavanja koje posmatramo na ekranu vlastite svijesti, tj. u svom subjektivnom filmu ...
Dakle, nikakva „objektivna“ stvarnost ne postoji „tamo ... vani“ ... izvan subjektivnog čulnog doživljaja kroz koji se upravo projektuje ...
Identifikacija
sa „jastvom“ ... čini percepciju subjektivnom (što je i jedini mogući način „ispoljavanja Apsoluta“), i tada se doživljaji posmatraju iz „očiju posmatrača“
koji ima fizičko tijelo i kreće se u fizičkom trodimenzionalnom prostoru/Univerzumu, ...
Raskidanjem te identifikacije gubi se osećaj fizičkog tela i fizičke trodimenzionalnosti prostora, pa se doživljaji vide kao da su „projektovani“ na dvodimenzionalni „ekran svesti“ /ili "svijesiti"/ ... na kome se večno prikazuju uvek novi filmovi ...
U tvom filmu
Onaj Večiti Posmatrač, Režiser i Kreator igra ulogu demiurga, i to na istom
ovom Ekranu Svijesiti na kojem u mom filmu igra ulogu Ans i Eve Jargija, samo ta dva filma ne igraju u istom „vremenu i prostoru“, a naše uloge odvojene su tankom /ili debelom/ zavesom sećanja ...
...
Dakle, vedam da su svi odgovori u nama (samo ih treba pronaći, ako to dovoljno želimo),
i da na fundamentalna pitanja odgovore ne možemo dobiti od drugih, ali da
nam “tuđi” odgovori mogu biti nešto kao (dobra ili loša) smernica ili putokaz u traženju odgovora ...
I još
mi se čini da nam ulaženje u suštinu snova (iliti ono što bi nazvali "buđenje u snu") u mnogome olakšava pronalaženje pravog odgovora...
...
Tebi, kao i “svima ostalima”
želim /ono što je za tebe- za “vas”/ najbolje!