Sada je: pon maj 05, 2025 8:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 12:14 am 
Administrator

Citat:
ja bih u najmanju ruku ocekivao neku vrstu detaljnog uputstva kako da poradimo na sebi, kao i na koji nacin mozemo da se suprotstavimo lizijima

Detaljno uputstvo koje bi vrijedilo za cjelokupno čovječanstvo i pri tom da se poštuje slobodna volja? Baš me zanima kako bi ti postupio da si na "njihovom mjestu"... Nije baš tako lako...

Jedini način je da postanemo svjesniji. To ti je najuniverzalnije rješenje. Što bi sa nekim "receptom" za neko ekstra-spešl-turbo-mega oružje kojim bi, eventualno, mogli potamaniti većinu Lizzija? Prvo - nemamo dijelove. Drugo - time bi vjerojatno prvo uništili sebe. S obzirom na naš stupanj - to bi bilo - VRLO VJEROJATNO.

I onda - pomogli bi nam tako što bi nam dali "precizne upute"??? Nebi, već bi to bilo kontraproduktivno.

Citat:
iz svog iskustva znam da ako hoces nekog da poljuljas onda mu izneses spisak knjiga koje mora da procita i da pritom vezba.

Poslije mnogih negativnih primjera, moje iskustvo govori da druge treba - pustiti na miru i da SAMI počnu tražiti nova saznanja baš onda kad su i spremni za njih! Ako nekog vučeš za rukav, ili ga vodiš za ruke - to je kontraproduktivno.
Citat:
a ako zaista hoces da mu pomognes onda ces mu dati neki tutorijal koji ce ga korak po korak dovesti do osnovnih znanja, pa potom neki napredniji i tako redom stepen po stepen

Da, ova izjava je u suprotnosti s onom prvom... i ova je ispravna - što su Kasiopejci i učinili, kao što možemo i vidjeti iz Val serije, pa poslije iz transkripti.

Citat:
da nije tako decu nebismo slali uopste u skolu vec bi dobili knjige i dolazili u odredjenom periodu u skolu na proveru stecenog znanja

Tko kaže da su "naše" metode učenja djece najbolji i ispravni? U nekim krajevima svijeta djeca niti nemaju te mogućnosti, a u drugim - uče iz kuće, pomoću interneta i kompjutera... čak polažu ispite ( testove ) od kuće... u biti... jesi li ikad išao na fakultet? Tamo je baš ovakav princip kakvog si ti opisao!!!

Principi učenja mogu zbilja biti različiti... no... na nama samima je kako ćemo "ići".

Hej! Ovo je samo rasprava, bez ikakvih osobnih odgovora, da se netko ne nađe "napadnut"... dapače - mislim da je ova tema već dugo nedostajala na ovmo forumu! Mislim da će biti od pomoći mnogima i da će ubrzati kolektivno učenje - treba ovako raspravljati - dakle - samo naprijed!

BlueSpace, konus - hvala na započetim mislima i postovima! Odlično!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 3:06 am 
Član foruma

BlueSpace je napisao/la:
Molim za objasnjenje tj pomoc. Ili je ovo krivo napisano ili neko lazno prenosi Casiopea informacije. Ovdje nemislim biti kriticar nit branitelj.

Mislim da pogresno kapiras transkripte. Oni nisu sveta, sveznajuca, najistinija, najmudrija knjiga. Ima tu dosta nelogicnosti i ne uklapanja, doduse, sve je stvar individualne subjektivne percepcije pa ono sto je nekome nelogicno, drugom je logicno. Ali stvar je u tome da informacije ne treba uzimati kao istinite "tek tako", niti ocekivati tako nesto, nego vise kao ideju koja podstice na razmisljanje.

Citat:
Ne bismo li svi skupa malo otvorili usi i rasirili ocne kapke a ne biti poslusni sljepci kada citam kako se sve ovo tolerira tj sprema kao neku poslasticu i fenomen mudrosti do sad nikad nevidjen ?

Ne znam zasto si toliko siguran da su drugi slepci zato sto uzimaju u ozbiljnije razmatranje kas informacije? Na primer ja nikada ne bih rekao da si ti slepac zato sto mislis tako nesto. Pitam se, kako uopste citas te transkripte sa takvim stavom? Mislim, cemu to? Cak da su i skoro celi istiniti ti to ne bi prepoznao sa takvim pocetnim stavom. Bolje ustedi vreme i citaj nesto sto ce ti vise "pasovati", nesto sto neces citati da bi nasao nelogicnosti i kontradiktornosti, nego suprotno. Cilj je da u moru dezinformacija nadjes informacije, a ne da ispravljas tudje "krive drine".

Citat:
Jel ovo sve sto se plasira uistinu mi je previse naivno da bi u to povjerovao

O tome se i radi, ti izgleda ocekujes da treba da "verujes" u nesto. To nije smisao price. Kasiopejci nikada ne objasnjavaju nista detaljno, nego samo daju "hintove" koji tebi sluze da potrazis i povezes neke druge informacije. Transkripti su samo deset posto onoga sta bi trebalo procitati. Ako u startu na to gledas kao da treba da "verujes" ili ne verujes, onda si na pogresnom putu. Drugim recima, da si umesto "ja ne verujem" rekao "ja verujem", opet bih ti rekao da si na pogresnom putu. Stvar sa Kasiopejcima je takva da ne mozes biti siguran ni da su tacni ni da su ne tacni, i mozda je to ono sto "otvara" percepciju.

Citat:
Potrebno je samo pratiti sve teme i vise ih puta ponovno citati i samo ce se sve pokazati.

Upravo tako! Samo nekome se "pokaze" na jedan, nekome na drugi nacin. To je individualna stvar za svakog pojedinca. Ako neko ne vidi mogucnost primene iznesenih informacija, verovatno bi to znacilo da njegovoj "frekvenciji" odgovaraju druge stvari, jer ipak smo svi razliciti i ne mozemo uvazavati stvari na isti nacin. Ali isto tako ne mozemo tvrditi i biti sigurni da smo 100% u pravu.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 5:16 am 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
BlueSpace je napisao/la:
Molim za objasnjenje tj pomoc. Ili je ovo krivo napisano ili neko lazno prenosi Casiopea informacije. Ovdje nemislim biti kriticar nit branitelj.

Mislim da pogresno kapiras transkripte. Oni nisu sveta, sveznajuca, najistinija, najmudrija knjiga. Ima tu dosta nelogicnosti i ne uklapanja, doduse, sve je stvar individualne subjektivne percepcije pa ono sto je nekome nelogicno, drugom je logicno. Ali stvar je u tome da informacije ne treba uzimati kao istinite "tek tako", niti ocekivati tako nesto, nego vise kao ideju koja podstice na razmisljanje.

Citat:
Ne bismo li svi skupa malo otvorili usi i rasirili ocne kapke a ne biti poslusni sljepci kada citam kako se sve ovo tolerira tj sprema kao neku poslasticu i fenomen mudrosti do sad nikad nevidjen ?

Ne znam zasto si toliko siguran da su drugi slepci zato sto uzimaju u ozbiljnije razmatranje kas informacije? Na primer ja nikada ne bih rekao da si ti slepac zato sto mislis tako nesto. Pitam se, kako uopste citas te transkripte sa takvim stavom? Mislim, cemu to? Cak da su i skoro celi istiniti ti to ne bi prepoznao sa takvim pocetnim stavom. Bolje ustedi vreme i citaj nesto sto ce ti vise "pasovati", nesto sto neces citati da bi nasao nelogicnosti i kontradiktornosti, nego suprotno. Cilj je da u moru dezinformacija nadjes informacije, a ne da ispravljas tudje "krive drine".

Citat:
Jel ovo sve sto se plasira uistinu mi je previse naivno da bi u to povjerovao

O tome se i radi, ti izgleda ocekujes da treba da "verujes" u nesto. To nije smisao price. Kasiopejci nikada ne objasnjavaju nista detaljno, nego samo daju "hintove" koji tebi sluze da potrazis i povezes neke druge informacije. Transkripti su samo deset posto onoga sta bi trebalo procitati. Ako u startu na to gledas kao da treba da "verujes" ili ne verujes, onda si na pogresnom putu. Drugim recima, da si umesto "ja ne verujem" rekao "ja verujem", opet bih ti rekao da si na pogresnom putu. Stvar sa Kasiopejcima je takva da ne mozes biti siguran ni da su tacni ni da su ne tacni, i mozda je to ono sto "otvara" percepciju.

Citat:
Potrebno je samo pratiti sve teme i vise ih puta ponovno citati i samo ce se sve pokazati.

Upravo tako! Samo nekome se "pokaze" na jedan, nekome na drugi nacin. To je individualna stvar za svakog pojedinca. Ako neko ne vidi mogucnost primene iznesenih informacija, verovatno bi to znacilo da njegovoj "frekvenciji" odgovaraju druge stvari, jer ipak smo svi razliciti i ne mozemo uvazavati stvari na isti nacin. Ali isto tako ne mozemo tvrditi i biti sigurni da smo 100% u pravu.

Pozdrav

=D> =D> =D>
hvala ti shto si me poshtedeo kuckanja po tastaturi :wink: 8)
napisao si otprilike sve shto bi i ja napisao
nazalost,iako sam i dalje nepopravljivi i vechiti optimista po pitanju ljudskog roda,
chisto sumnjam da ce ovaj tvoj post uroditi plodom
zemlja ne samo da nije izorana nego je tvrdja od kamena,
a vode nije videla od pamtiveka

sve to shto si gore napisao sam u vishe navrata na vishe mogucih nachina,napisao,isprichao,eto chak sam i slike pocheo da stavljam da bi bilo jasnije,jer slika govori vishe od hiljadu rechi
slika
ali dzaba se gluvom u uvo derati

jer
jedna od kljuchnih osobina
klasichnog OBM - a,pa i osoba koje prolaze kroz akutnu fazu OB - sindroma,
je upravo taj fenomen,da vide samo ono shto zele da vide,chuju samo ono shto zele da chuju,za ostalo su potpuno slepi i gluvi,s tim da srazmerno imaginaciji kojom raspolazu neshto od onoga shto ne zele da vide/chuju "transcenduju" u neshto shto bi zeleli da vide/chuju jer im daje razloga da napadaju i pljuvaju,pa se desi da napadaju neshto shto niko nije rekao,napisao ,tvrdio,
i josh se posle chude shto im postovi zavrshe u temi Vicevi i shale
i zale se na netolerantnost ovog foruma, gde nesmetano obavljaju svoje mentalne masturbacije,izlivaju sve svoje frustracije, od mesijanskog kompleksa do preuranjene ejakulacije,gde vredjaju ljude i trpaju im u usta neshto shto nikad ni izustili nisu;
a dobro znaju da bi postovi pisani onako kako ih oni pishu na svakom katolichkom ili slichnom forumu koji drzi do sebe zavrshili u risajkl binu josh posle prvog ili drugog posta

nekako su u zadnje vreme ti sluchaji bash uchestali,pa poshto u toj guzvi i nemaju vremena da chitaju teme na forumu,sretnu me na nekoj od tema i onako "po difoltu" me popljuvaju da shirim novu kasiopejsku religiju i slichne gluposti,ne kontajuci koliko je to smeshno jer je moj stav prema CT kudikamo kritichniji od njihovog,a o mom stavu o religijama kao institucionalizovanoj komunikaciji sa Bogom sam toliko postova napisao da je bolje da ne pricham,tako da to vec prevazilazi temu Vicevi i shale far,far,biond i zadire duboko u teme kao shto su Psihopatija i Predatorov Um
o tome koliko je tek moj stav u vezi Laure nemilosrdno kritichan sam vec pisao u temi o Cointelpro-u na netu,tako da bi mogao da se kladim da imam "gore" mishljenje o Lauri nego goldiboj,air-contakt,Trax,Bluspejs,trazimistinu,terranet,jolo-du,Dzomla mraak,grof drakula,i svi ostali koje nisam pomenuo(izvinjavam se) zajedno pa josh i na kvadrat
ali dzaba,
psi laju,
karavani prolaze....

ako se uzme u obzir da je u ovoj grupi veselih momaka i umishljenih Izbavitelja uvek vishe nikova nego likova,pa i nema ih mnogo :P
neki ljudi koji se bave brojkama kazu da je broj ovih "savrshenih komunikatora " negde oko 6% ukupne populacije na Zemlji,ostali ih vishe-manje imitiraju,
dakle,solidna mentalna higijena i higijena srca i dekontaminacija je teshka ali vrlo moguca

POzdrav
:love3: :love5: :love3:

P.S. ovaj je forum domacinska kuca,
pa mozda bi moglo da se dotichnim likovima omoguci registracija sa univerzalnim nikom agent Smit,i onda lepo rednim brojem ,agent Smit 001,agent Smit 002, agent Smit 003,....
to bi mnogo olakshalo komunikaciju sa savrshenim komunikatorima,
nekad mi treba vremena da se setim sa kojim to nikom po redu razgovaram,ovako sa brojkama je lakshe :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 1:26 pm 
Moderator

Nat mislim da te je gadno načelo ono nešto, a ludilo je u zraku, netko nešto gadno kuha .... što ne uzmeš odmor malo?

Sve si ogorčeniji. Zatvorit češ se i zapet će ti glava u neko drvo ko na slici, a vidiš i sam kako je to glupo.

I meni su kasiopejci zakon za čitanje, ali kao što je rečeno, ne kao priručnik, nego da imam na umu ono sve što je rečeno pa nek lebdi okolo dok se ne poveže.
A mnoge doživljene stvari su sjele na neko svoje, "možda" opet privremeno mjesto, nakon čitanja uz, niz, popreko i svakako.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 4:21 pm 
isključen/a

Meni nikako nije jasno nesto.
Neki ljudi se na ovom forumu smatraju "svesnim", ali i pored toga ne mogu bez nervoze i omalovazavanja da prihvate tudje vidjenje. Uvek su oni u pravu i oni su sve shvatili, a drugi su jos uvek u zabludi. I ovako je sve jedna iluzija, a kako da su neki bas sve shvatili, a drugi su glupi pa ne shvataju. Citali ste o manipulacijama? Jel to nekom potrebna energija pa je na taj nacin vraca?

Ne boli coveka ono sto ne zna, nego ono sto zna a nije tako.
(odnosno neko hoce da mu kaze da nije tako)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 4:45 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Neki ljudi se na ovom forumu smatraju "svesnim", ali i pored toga ne mogu bez nervoze i omalovazavanja da prihvate tudje vidjenje. Uvek su oni u pravu i oni su sve shvatili, a drugi su jos uvek u zabludi. I ovako je sve jedna iluzija, a kako da su neki bas sve shvatili, a drugi su glupi pa ne shvataju. Citali ste o manipulacijama? Jel to nekom potrebna energija pa je na taj nacin vraca?

odlichno opazanje =D> :thumbup:
i potpuno te razumem,i meni to nije bilo jasno,pre par godina me je to bacalo u ochaj,srecom,optimizam me ni tada nije napushtao ,a i pojavila se na forumu ova tema:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=815&start=0
ne mogu ti opisati koliko mi je ta tema o Kontejniranoj Svesti pomogla da ove fenomene jasnije sagledam,
pa se nadam da ce i tebi :wink: 8)
POzdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 6:16 pm 
isključen/a

nat je napisao/la:
Cezar je napisao/la:

i potpuno te razumem,i meni to nije bilo jasno,pre par godina me je to bacalo u ochaj,srecom,optimizam me ni tada nije napushtao ,a i pojavila se na forumu ova tema:
ne mogu ti opisati koliko mi je ta tema o Kontejniranoj Svesti pomogla da ove fenomene jasnije sagledam,
POzdrav

Ja sada idem procitati kontajniranu svest, ali mislim da ti je jasno da sam i tebe svrstao u one koji su uvek u pravu, a ostali su glupi. Ako je neko toliko zaorao u imaginaciju, ne trebas mu reci da je glup ili slep ili sta god vec. To je njegovo vidjenje i niko ga ne moze promeniti, ako on sam nece. On more gleda sa druge obale i nije mu isto, koliko god ga ti ubedjivao u nesto. Za njega ce sunce uvek izlaziti sa leve strane, a za tebe sa desne, iako obojici izlazi na istoku. Ne vidim cemu trud da nekome nesto dokazes. A sta ako ti gresis? A sta ako mu nikada neces dokazati da je drugacije nego sto on vidi.

Samo da bude jasno, nisam te napao, samo pokusavam nesto razjasniti. :occasion5: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 7:44 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
nat je napisao/la:
Cezar je napisao/la:

POzdrav

Ja sada idem procitati kontajniranu svest, ali mislim da ti je jasno da sam i tebe svrstao u one koji su uvek u pravu, a ostali su glupi. Ako je neko toliko zaorao u imaginaciju, ne trebas mu reci da je glup ili slep ili sta god vec. To je njegovo vidjenje i niko ga ne moze promeniti, ako on sam nece. On more gleda sa druge obale i nije mu isto, koliko god ga ti ubedjivao u nesto. Za njega ce sunce uvek izlaziti sa leve strane, a za tebe sa desne, iako obojici izlazi na istoku. Ne vidim cemu trud da nekome nesto dokazes. A sta ako ti gresis? A sta ako mu nikada neces dokazati da je drugacije nego sto on vidi.

Samo da bude jasno, nisam te napao, samo pokusavam nesto razjasniti. :occasion5: :thumbup:

ma jasno ko dan :love3:
taman posla,nismo ovde da napadamo vec smo da prichamo,a prichamo upravo o onima koji dodju na forum da napadaju,zar ne? :wink:
upravo tema koju sam ti preporuchio govori o zajebu svrstavanja nekoga/nechega u unapred izdubljene kalupe/kontejnere,ove,one,votev'r 8)
i bash mi je drago shto si se raspisao u zadnje vreme :thumbup: :D
kako ce se neshto razjasniti ako ne prichamo o tome :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 8:55 pm 
isključen/a

Nisam se bas raspisao, nego sad vec mesecima citam, pa mogu dati svoje vidjenje i misljenje, a ne samo naklapati.
Do sada sam izbegavao pisanje jer je previse praznih rasprava, kojima neki brane ego, a ocigledno nisu procitali ono sto si mi preporucio. (nisam jos procitao, ali sam skinuo komplet i mislim da meni to manje treba nego nekima)
Eto, taman sam poceo pisati i odoh o OFF. Izvinjavam se.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 9:36 pm 
Član foruma

zasto ste se ljudi toliko razljutili, pa sami kasiopejci teraju grupu da razgovorom dodju do odgovora na koji oni tada samo daju potvrdu.

Mislim da niko ko ovde provodi sate nemisli nista lose, ja sam tek par dana ovde a zainteresovao sam troje ljudi u svojoj okolini da se zaiteresuju o ovoj temi i oni koliko vidim zasad samo citaju postove, neukljucuju se.

Teme sa njima sam zapoceo bas iz razloga da bih imao skim raspravljati na ove teme, da bih pozitivnu energiju usmerio na nekog ko ce je uvecanu vratiti.

ono sto sam napisao napisao sam iz zelje da cete mi odgovoriti iznosenjem svog vidjenja i na taj nacin pomoci a da vas to zaista nekosta mnogo.

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 10:55 pm 
isključen/a

Pa hajde onda da se vratim na temu.
Ja sam u pocetku gutao tekstove, ali sam posle prestao. Pronasao sam neki meni zanimljivije tekstove, da bih radio na svojoj svesti.(Celestinsko prorocanstvo-iskustveni vodic) Kasiopejske transkripte vrlo kriticno gledam, ali to ne znaci da ne zelim prihvatiti to kao istinu. Samo mi jos nije "selo". Tu su te transkripte negde oko mene, ali ne zelim sebi dozvoliti da na njih gledam kao na Bibliju. Imam utisak da su neki bas to uradili. Nije ni vazno ko, da se neko sad ne oseca prozvanim. Moj ugao posmatranja je trenutno drugaciji. Nisam skeptik, jer da jesam, ne bih bio ovde mesecima.

Sto se tice rasprave, ona uvek moze da ode u krivom smeru. Sve zavisi od toga ko ulazi u raspravu i da li je spreman da sebi kaze:"Mozda je ne mislim dobro". A toga je malo kod ljudi. Jer ako neko treba steci novi pogled, treba sebi prvo reci da je do sada pogresno razmisljao, ili video. To i nije lako, vecini. Pored toga postoje i provokatori, koji i kad znaju da nije tako, teraju po svom. To je manipulacija emocijama, radi sticanja energije. Kradu drugima energiju, kada im se desi nagli pad njihove. Jesmo li svi spremni reci sebi ili i drugima:"Izgleda da ja nisam dobro video to ili mislio"

Kasiopejske transkripte su nesto kao i tema karme i reinkarnacija. Ne mozes odbaciti, ali smo jos uvek na nivou da nam treba dokaz da je nesto tako. Medjutim, kad neko ne zeli da prihvati mogucnost da je tako, jer ga boli saznanje da je do sada pogresno razmisljao, onda ce napadati druge da mu daju dokaz. No zeli li on stvarno dokaz i razmislice o svakom ponudjenom, ili ce svaki odbacivati, samo da bi "sacuvao" svoju teoriju.

Ako neko pronalazi nelogicnosti i nepoklapanja, treba sigurno razmisliti o tome da je nesto mozda previdjeno ili pogresno protumaceno. Ili mozda lose kanalisano. U samim transkriptima ima mnogo bombasticnih izjava, ali neke se kasnije ispostave i kao tacne, iako u tom trenutku izgledaju nemoguce. Mozda je lakse na to gledati tako da sam treba da pospajas neke konce, pa ce neke stvari izgledati drugacije.

Mislim da je ovo dosta, za sada od mene.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 19, 2008 12:19 am 
Administrator

Kasiopejci:
Citat:
Ako ste se vi odlučili za svoj osobni razvoj i napredak, za skupljanje saznanja, što znači - da postavljate pitanja, a da budete i spremni prihvatiti i one odgovore koji nisu u skladu sa vašim predrasudama tj. unaprijed koncipiranim stavovima, slutnjama ili nagađanjima, onda to znači da trenutno niste ničim, na bilo koji način, blokirani ili opsjednuti.

Međutim, ako ste se odlučili ograničiti svoje znanje, onda ćete stalno osjećati se blokiranim. Biti blokiran je najbolji znak opsesije, međutim, ako netko sam za sebe izabere da bude opsjednut umjesto prosvjećen, odnosno prosvjetljen, onda je to njegov osobni izbor.

Što je skoro identično:
Cezar:
Citat:
Sto se tice rasprave, ona uvek moze da ode u krivom smeru. Sve zavisi od toga ko ulazi u raspravu i da li je spreman da sebi kaze:"Mozda je ne mislim dobro". A toga je malo kod ljudi. Jer ako neko treba steci novi pogled, treba sebi prvo reci da je do sada pogresno razmisljao, ili video. To i nije lako, vecini.

=D>

Da, i u svrhu "možda je ne mislim dobro" je dobro pročitati temu o kontejniranoj svijesti ( svatko od svih nas ima jedan misaoni kontejner )... hoćemo li i van njega... ovisi o nama samima...

Dakle - što MANJE OGRANIČENJA!!!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 19, 2008 3:56 am 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Nisam se bas raspisao, nego sad vec mesecima citam, pa mogu dati svoje vidjenje i misljenje, a ne samo naklapati.

=D> tako i treba :thumbup: i ja sam deset meseci samo chitao tekstove sa sajta i postove sa foruma dok nisam prvi post napisao
zato mi je i drago da sa tobom razgovaram,jer chitash,
za razliku od OBM - ova koji,kao shto rekoh i u onom gore postu, uopshte i ne chitaju knjige,tekstove,filmove,postove koje pljuvaju,a i ono malo shto od toga prochitaju tumache iz kalupa "njihove svemudre" knjige
kao shto je Aragorn u postu lepo rekao:
Aragorn je napisao/la:

to je to,meni su podjednako smeshni i jedni i drugi,i oni koji se deru " JA NE VERUJEM" i oni koji svima pevaju na uvo " Vjeruju,vjeruju,vjeruju....."
i ne vidim ama bash nikakve sushtinske razlike izmedju ove dve grupacije,jer je i nema :wink:
josh samo kad bi i oni to skontali i prestali da jurishaju na vetrenjache-mejd in vishful tinking zapomazuci da ih neko tera da veruju u neshto u shta ni sam taj ne veruje,pa kako bi i njih na to terao,bash se pitam?
Cezar je napisao/la:
Do sada sam izbegavao pisanje jer je previse praznih rasprava, kojima neki brane ego, a ocigledno nisu procitali ono sto si mi preporucio.

da,ochigledno da nisu,iako je nekima od njih ta tema linkovana bar deset puta,dzaba,chak i da jesu,chitali su je kao i sve ostalo,shto je takodje ochigledno
Cezar je napisao/la:
(nisam jos procitao, ali sam skinuo komplet i mislim da meni to manje treba nego nekima)

meni se chini da nije uopshte bitno koliko kome treba,
i chini mi se da nam treba vishe-manje svima koji ovde chitamo i pishemo :wink:

Cezar je napisao/la:
Pa hajde onda da se vratim na temu.
Ja sam u pocetku gutao tekstove, ali sam posle prestao. Pronasao sam neki meni zanimljivije tekstove, da bih radio na svojoj svesti.(Celestinsko prorocanstvo-iskustveni vodic) Kasiopejske transkripte vrlo kriticno gledam, ali to ne znaci da ne zelim prihvatiti to kao istinu. Samo mi jos nije "selo". Tu su te transkripte negde oko mene, ali ne zelim sebi dozvoliti da na njih gledam kao na Bibliju. Imam utisak da su neki bas to uradili. Nije ni vazno ko, da se neko sad ne oseca prozvanim. Moj ugao posmatranja je trenutno drugaciji. Nisam skeptik, jer da jesam, ne bih bio ovde mesecima.

Sto se tice rasprave, ona uvek moze da ode u krivom smeru. Sve zavisi od toga ko ulazi u raspravu i da li je spreman da sebi kaze:"Mozda je ne mislim dobro". A toga je malo kod ljudi. Jer ako neko treba steci novi pogled, treba sebi prvo reci da je do sada pogresno razmisljao, ili video. To i nije lako, vecini. Pored toga postoje i provokatori, koji i kad znaju da nije tako, teraju po svom. To je manipulacija emocijama, radi sticanja energije. Kradu drugima energiju, kada im se desi nagli pad njihove. Jesmo li svi spremni reci sebi ili i drugima:"Izgleda da ja nisam dobro video to ili mislio"

Kasiopejske transkripte su nesto kao i tema karme i reinkarnacija. Ne mozes odbaciti, ali smo jos uvek na nivou da nam treba dokaz da je nesto tako. Medjutim, kad neko ne zeli da prihvati mogucnost da je tako, jer ga boli saznanje da je do sada pogresno razmisljao, onda ce napadati druge da mu daju dokaz. No zeli li on stvarno dokaz i razmislice o svakom ponudjenom, ili ce svaki odbacivati, samo da bi "sacuvao" svoju teoriju.

Ako neko pronalazi nelogicnosti i nepoklapanja, treba sigurno razmisliti o tome da je nesto mozda previdjeno ili pogresno protumaceno. Ili mozda lose kanalisano. U samim transkriptima ima mnogo bombasticnih izjava, ali neke se kasnije ispostave i kao tacne, iako u tom trenutku izgledaju nemoguce. Mozda je lakse na to gledati tako da sam treba da pospajas neke konce, pa ce neke stvari izgledati drugacije.

Mislim da je ovo dosta, za sada od mene.

rekoh li ja malopre da mi je drago da si se raspisao :D =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 19, 2008 3:56 pm 
isključen/a

Resio sam da necu da upadam u svaku diskusiju, a i ovo sto budem napisao, mozda se tebi svidi i slazes se sa tim, ali neko opet nece. Stvarno nemam nameru sa bilo kim da se ubedjujem. Svako gleda iz svog ugla. Smatram pogresnim reci nekome:"to je pogresno razmisljanje". Umasto toga, lapse bi bilo da svako, kad hoce drugoma da pogresno razmislja, napise:"i ja sam tako razmisljao, dok nisam procitao to i to, a onda sam shvatio to i to". Tako bi se izbegle mnoge rasprave. Nije ovo obican forum, ljudi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 4:44 am 
Član foruma

Ne kazem da ne treba ili treba verovati Kasiopejcima,ali mi se ne svidja to
potenciranje velikog talasa koji dolazi jer sam siguran da se nista nece
desiti 2012,a iscekivanje talasa medju vecinom ljudi samo stvara strah.
Kome to ide u korist?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 11:04 am 
Član foruma

Pa, posmatrano u celini, kod Kasiopejaca fokus nije na talasu. To je jedna informacija kao deo sire slike. Otprilike talas nam nece znaciti bas nista ukoliko ne radimo na sebi i ne razvijamo nasu svesnost i percepciju o sebi i svetu oko nas.

Citat:
jer sam siguran da se nista nece
desiti 2012,a iscekivanje talasa medju vecinom ljudi samo stvara strah.
Kome to ide u korist?

A da li si uzeo u obzir da ipak postoji i ona mogucnost u kojoj je sve to istina? Ne kazem da je istina, ali mislim da ne mozemo biti siurni ni da jeste ni da nije. Pa ako je kojim slucaem istina, makar sansa bila i 5%, da li mislis da je iznosenje takve informacije stvarnje straha ili mozda informisanje? Hocu da kazem da treba biti "otvorenog uma" i ne biti 100% siguran u nesto kada nemamo dokaze ni za, ni protiv, nego samo nase predubedjenje i zeljno razmisljanje. To bi isto vazilo i za onog ko je totalno siguran da ce nekog Talasa biti.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 3:20 pm 
Član foruma

Kada sam ja citao k. transkripte uopste nisam imao utisak da je fokus na talasu, tada doduse bije bilo toliko potenciranja 2012. godine kao danas po medijima.

Mislim da je fokus vise na "radu na sebi" i na sticanju znanja. A ako (i samo AKO) bude nekakvog talasa ili bilo cega slicnog, mislim da coveku punom programa, i gluposti (Da, gluposti, jer su to gluposti) to nista nece znaciti.

Mozda je najlakse i najbolje k. transkripte i slicne materijale shvatili kao stivo/pomagala da se postane bolji covek, da se nesto uradi sa samim sobom, da sami sebe usavrsimo. Ne da iscekujemo nekakve eventualne talase, kosmicke spasioce ili slicne stvari spolja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 5:26 pm 
isključen/a

Vjerovanje u nešto ili nekome je neznanje o istom. Osim talasa (žetva) Kaseopejci su više potencirali znanje ili bolje rečeno proširenje znanja. Promjenom znanja se mjenja i svijest a promjenjenom svijesti individua se počinje buditi. Buđenjem on je spremniji primiti vibracije zelenog spektra ili početi konekciju za taj spektar kojim je Zemlja već obavijena. E sada, dali je neko spreman da to shvati ili nije to je druga stvar, a i vibracije zelenog spektra nemaju uticaj na svaku individuu, nego na one koji ih mogu primiti. Osim Kaseopejaca postoje još i drugi iz 6-tog denziteta koji su nam slali poruke preko konektiranih na Zemlji ( Ra materijal, Donosioci svitanja) a u biti mnoštvo tih poruka govore o istoj stvari, samo na drugačiji način. Poruka ima svaki dan na pretek, samo je pitanje ko ih može pročitati.
Sve su samo lekcije, a postoje i razredi za ponavljanje. Ciklus nije nikada ni počeo niti se završio, on je trajan i beskonačan, dali mi to shvatili ili ne to ne utiče na ciklus.
Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 09, 2009 9:48 pm 
Moderator

Citat:
Promjenom znanja se mjenja i svijest a promjenjenom svijesti individua se počinje buditi. Buđenjem on je spremniji primiti vibracije zelenog spektra ili početi konekciju za taj spektar kojim je Zemlja već obavijena.

Ova mi je ideja odmah privukla pažnju. A u međuvremenu je naišao i dodatak: slično dovođenje u vezu znanja, naše energetske strukture i buđenja svesti, ovaj put viđeno očima energetičara. :wink:

Svet energija

“Mozgići”

"Unutar “boja” u obruču aure nalaze se energetsko-mentalne strukture koje smo nazvali “Mozgići”. “Mozgići” su specifične mentalno-energetske strukture, koje u sebi sadrže energetski kod različitih znanja.

Čovek se rađa sa određenim brojem “Mozgića” koji su neophodni za njegov život. Takvi su recimo “Mozgići” koji sadrže znanja o funkcionisanju našeg tela: srca, mozga, osnovnih motoričkih radnji itd (tek rođena beba “zna” da pomera ruku, a njeno srce “zna” koji je optimalan ritam u kome vrši kontrakcije). Ova “znanja” deo su energetskog genetskog koda svesti, koji se aktivira “bljeskom” (odnosi se na prethodni opis “aktiviranja” aure tokom rođenja, prim.me).

Tokom života broj “Mozgića” se uvećava, jer svako znanje do koga dolazimo biva propraćeno stvaranjem novog “Mozgića”, ili nove grupe “Mozgića”, odnosno uspostavljanje drugačijih relacija između već postojećih. Pored znanja do kojih dolazimo svesno i znanja, do kojih dolazimo nesvesno i ona, do kojih dolazimo na paranormalan način, takođe su smeštena u odgovarajuće “Mozgiće”. Broj “Mozgića” direktno je povezan sa količinom i vrstom znanja koje neki čovek svesno ili nesvesno poseduje i kreće se od nekoliko stotina do nekoliko stotina hiljada.

“Mozgići” se kreću unutar Obruća aure, “šetajući” iz jedne boje u drugu ili kružeći unutar iste boje. Kod manje razvijenih aura, u kojima je manji broj boja, kretanje “Mozgića” je neravnomerno i nesinhronizovano, po nepravilnim putanjama i neujednačenom brzinom. Povećenje broja “Mozgića”, sinhronizovanje i ubrzavanje njihovog kretanja – odslikavaju process povećanja i sinhronizovanja znanja. Povećanje i sinhronizovanje znanja, opet, direktno utiče na povećanje broja boja u obruču aure. Sami “Mozgići” su pak direktno povezani sa laticama inteligencije, tako da povećanje broja latica direktno utiče na broj i sinhronizaciju “Mozgića” i obrnuto.

Protok znanja izaziva umnožavanje “Mozgića”, ubrzavanje i harmonizovanje njihovog kretanja, čime se boje u auri jasnije diferenciraju, sve do momenta kada razvoj dovodi do prelaska kvantiteta na kvalitet, odnosno do momenta kada počne sažimanje boja u Obruču aure. Tada počinje i proces prestrukturiranja znanja, čija suština je u sazrevanju Svesti kroz proces sticanja i harmonizovanja znanja, koje se počinje ispoljavati kao samoprepoznavanje Svesti."

U jednom delu ra materijala naša evolucija je sagledana kroz razvoj energetskih centara: za mene lično veoma pregledan način.
A takođe je i nagovešteno da se ovo pojačano zračenje zelenog spektra ne mora obavezno doživeti kao blagotvorno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 4:16 pm 
Član foruma

Kasiopejci pričaju o radu na sebi i smatram da je to iznimno važno. U Bringers of the Dawn čak i objašnjavaju kako da radimo na sebi (vrtnja, namjera...).
Sa mnogo stvari koje oni pričaju sam se susreo i prije i zato su me Kasiopejci tako i privukli.
Međutim, čovjek za sve svoje radnje i trud želi vidjeti rezultat i iščekuje rezultat. U ono vrijeme rekli su da će Val doći u rasponu do 18 godina i ta godina pada na 2012.
Sada svi žele ubrzati svoj rad na sebi u nadi da će uloviti vlak za tu godinu. Ali, isto tako su rekli da ako pojedinac razvije određenu razinu svijesti, da on može bilo kada preći na 4. razinu bez da iščekuje Val, tranziciju... Takvi su vjerojatno najrjeđi, a to se dogodi kada te više ništa ne veže sa ovim svijetom, tj. da su lekcije naučene.
A mene je kopkalo to što netko ŽELI ( ja ŽELIM, on ŽELI... ) da prijeđe na višu razinu. Kao, dosta mi je fizikalnosti, hoću iskusiti nešto novo, više varijabilnosti. Ali jel je to famozno željno razmišljanje na taj način kontraproduktivno!?

Ili, ako ja to želim, ja ću se potruditi za to, potrudit ću se radom na sebi promatrajući sebe i učeći i preko učenja sa drugima. Recimo da učim, trudim se i da se osjećam zadovoljno, i da vidim smisao u svemu tome. Ako je tome tako, onda imam i pravo da OČEKUJEM da ću ja biti uzet na razmatranje (kandidat) za prelazak na 4. nivo, jer čovjek sve radi sa nekim ciljem. Znači, ja želim da idem na 4. nivo i ja očekujem to. Ok, sad, jel je odmah u startu bio krivi pristup u razmišljanju, tj. željenju i očekivanju?
Oni kažu, ako vjeruješ da ćeš dobiti rak pluća zbog pušenja, vjerojatno ćeš dobit.
Ako vjeruješ da ti molitva pomaže, onda pomaže.

Ako vjerujem da ću biti 'premješten' na 4. nivo, onda i hoću!?

Jer svi živimo u ovom vremenu sa razlogom, dakle, baš sada i ovdje ja imam nešto za naučit, iskusit. Sukladno tome, pošto znamo da nam se približava Val, a već prije znamo da smo sa razlogom u ovom vremenu, zar nije korektno od mene da očekujem da će Val napraviti ili pomoći meni (mojoj svijesti), pomoći u onome što Val najbolje i radi? Jer, opet ponavljam, ne bih HTIO da se vratim u kameno doba, kako su to oni jednom prilikom naglasili (što naš čini boljim od drugih). Bilo bi mi logičnije da ću se vratiti (ako već neću naučit sve lekcije u ovom životu) u život sličan ovom (vrijeme, ljudi, civilizacija), jer ako neću otići na 4. nivo s dolaskom Vala, onda neka duša nastavi svoj rast tu di je stala (od sada nadalje) :wink:

Nadam se da sam razumljivo prenio razmišljanja na 'papir' ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.