Sada je: sub maj 03, 2025 3:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Eutanazija, abortus inace ubojstvo iz samilosti...
PostPostano: pet sep 19, 2008 11:33 pm 
Član foruma

pozdrav, evo naletim kad mognem,,,

ovom prilikom otvaram ajmo recitabu temu...da li rec eutanaziji i abortusu dal se prikljucit vjeri pa reci ne,,,

negovorim sad za sve oblike mentalne i fizicke retardacije i deformacije, nego za teske slucajeve npr djecije paraliz tezih oblika retardacije i sa teskim fizikim deformacijama...

da li takcu djecu treba odstraniti iz drustva pri samom porodu/ zacecu?

naime...
to je donekle humano djelo, ta djeca a i ljudi odrasli se pate, pati obitelj, okolica, drustvo...svi...mnogo neserece i ometanja u slobodnom zivotu nanosi samo imanje zaostalog djeteta kao zaostalog ili deformiranog...
otklanjanjem njih rjesili bi se mnogog problema a i oslobodili obitelj ajmo rec "nesrece"...

no opet, eticki gledano, ko smo mi da sudimo, kad bi se nama dogodilo drukcije bi gledali, a vjerujem da je to sve karmatski povezano da sama retardacija je otpalata duga neke duse i obiteljikoju zapala samim tim i drustvo...
cineci eutanaziju/abortus cinimo humAno ekonomski drustveno korisno djelo, no opet nemozemo tek tako bit suci, svi smo jedno, a to moze bit i cin hedonizma, sebeljublja itt... ako ne prihvacamo dato, neprihvascamo donekle opet kazem ajmo reci "nesrecu" u bilo kojem pogludu i neiravnamo racune opet nas to slijedi u iducem zivotu a opet zadrzavajuci dusu u takvom tijelu opet cinom donekle "grijeh" jer svaka dusa ima pravo na "normalnost"...

odluka izmedju takvih stvari cesto je nemoguca jednostavno previse misli, osjecaja a i teza djeluju istovremeno, lako je govorit o drugom sve dok nespoznasm a opet nedaj primarni vise nikom al eto desava se, i to cesto...

vase misljenje molim...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 19, 2008 11:58 pm 
Član foruma

sve je stvar slobodne volje onoga tko odluku donosi

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 9:58 am 
Član foruma

POgledajte film,8 dan,francuski je,da znate
http://www.matchflick.com/flicks/12538

A sa druge strane,ko smo mi ili oni da mogu ili da imaju pravu uzeti neciji zivot?

Da li ste ikada imali priliku da sjedite ili da razgovarate sa takvim osobama?Da cujete njihova misljenja ili razmisljanja?Da vidite njihovu volju za zivotom?Da vidite njihove zelje,pa da ih usporedite sa vasim?.....
Mnogo je tu pitanja i filozofije i nagadjanja i raznih misljenja......

Koliko vas sa foruma ima svoje dijete,da li se sjecate kad su se rodila,kakva su bila?Sjecate li se sta ste mislili dok ste drzali u rukama to malo "stvorenje"?Da li ste zaboravili osjecanja koja su vas obuzimala tada?Da li ste uopste svjesni zaceca,trudnoce i radjanja?
NAravno da ova pitanja vaze za "normalne" osobe,ne odnose se na osobe koje djeca nerviraju,smeta im plac beba,nemogu da spavaju od dreke i galame i svasta nesta drugo.......

Neki dan je neka u CRO rodila dovje djece u 2 godine i stavila ih u najlon vrecu i zakopala pored supe ili u SRB,skocila sa 2 sprata porodilista i usmrtila bebu a ona ostala ziva ili u BIH,nakon abortusa zbog nebrige doktora podlegla "porodilja"....milslim..sta reci....

Hoce li biti da smo zaboravili svi sta je fino ponasanje,sta je kucni odgoj,sta znaci pustiti nekog starijeg da sjedne na vase mjesto u autobusu,sta znaci stati pjesaku na prelazu da predje ulicu,sta znaci pomoci nekom u nevolji,uopste,sta znaci ponasati se normalno !!!!!

Dalje...

Stoji, da je to patnja i za drustvo i za roditelje kad su djeca mentalno ili fizicki zaostala,ali,kad bi drzava bila drzava i kad bi ljudi bili ljudi......takve stvari bi bile ustrojene kako treba,ta bi djeca zivjela bez ikakvog tereta,abortus bi bio zakonski zabranjen jer bi se drzava pobrinula i izvela tu djecu na put,bolesni bi imali svu potrebnu njegu ili ti skrb,sve bi bilo kako treba.....ali posto toga nema I NIKADA NECE BITI,naravno da ce se uvijek povuci tema,STA DA RADIMO SA NJIMA.......

Posto svi znamo u kakvom vremenu zivimo,kakve nam ideale i iluzije nude sa raznih strana i u sta zele da nas ubijede,svako ima pravo da radi sta hoce.....al bas svako...ali.....Vi se potrudite da nebudete bas svako...

Moje licno misljenje,iza kojeg stojim u potpunosti sa svojih 105 kg :) je:

SVAKO ima pravo na zivot,taman da on traje 1 minutu,1 sat ili 1 dan.NIKO nema pravo da oduzme ljudski zivot bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 10:13 am 
Član foruma

demiurge je napisao/la:
sve je stvar slobodne volje onoga tko odluku donosi

@demiruge:ovo dole ne mislim licno na tebe,nemoj se uvrijediti,nego mi je samo tvoj komentar posluzio kao povod za tekst...

A sto se tice ovakvih stvarih,da je sve stvar slobodne volje....

Ta slobodna volja nas je i dovela do situacije u kojoj se danas nalazimo i stvarima koje nas okruzuju...do situacije gdje se ne postuju moralni zakoni i zakoni drzave gdje zivimo....kakva slobodna volja...kakva demokratija.....

LJUDI su jedna obicna STOK-MARVA kojoj REDOVNO treba TIRANIN sa velikim BICEM-MALJEM-CEKICEM da ih redovno TUCE i stalno PODSJECA sta MOZE a sta NEMOZE

U prevodu,za one sto ce da kritikuju sto sam napisao gore:
Slobodna volja MORA da postoji,ali,posto su ljudi,upravo ono gore sto pise,ONI nemaju granice za svoju slobodnu volju i pravdajuci se takvim stvarima-slobodnom voljom-rade ono sto rade i STALNO prelaze i krse granice slobodne volje....i nemojte mi reci samo da slobodna volja nema granice....na sta bi onda ovo drustvo licilo.....
"Slobodna volja mi dozvoljava da odem u porodiliste i ubijem 10 ljudi tamo,dozvoljava mi da sklopim gay brak,dozvoljava mi pisam ljude po ulici,dozvoljam mi sve sto mi padne na pamet,zato sto je to moja slobodna volja....." Tako vecina shvata pojam znacenja "slobodna volja"

Zadnja izmjena: terranet; sub sep 20, 2008 12:37 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 12:29 pm 
Član foruma

slobodna volja ti dopusta sve unutar tvog denziteta...
mozes ubit 10 djece, mozes bit gay mozes radit sta oces i to sve spada pod slobodnu volju a onda se postavlja pitanje da li si normalan, bolestan, kontroliran, psihopat itd itd
slobodna volja je ograničena samo denzitetom a ne društvenim normama, a na tebi je hoces li se ponašati u skladu s normama, zdravim razumom ili ces odstupati i ciniti nesto sto je drugima neprihvatljivo...
a slobodna volja je slobodna volja, a ne zelja il pretendencija da cinis nesto poput pisanja na ulici po ljudima, znaci ti MOŽEŠ al neznaci da to HOĆEŠ...

citiram
LJUDI su jedna obicna STOK-MARVA kojoj REDOVNO treba PASTIR-COBAN sa velikim BICEM-MALJEM-CEKICEM da ih redovno TUCE i stalno PODSJECA sta MOZE a sta NEMOZE

cekaj malo zar nam ono nije cilj osloboditi se tog pastira, guštera i svih oblika vlasti koji nas manipuliraju i kontroliraju i govore sta treba a sta netreba? ovoj temi kao da pristupas sa religiozne strane, a i nemora znacit, isprika ako grjesim, ali neslazem se takvom percepcijom...

mislim da jest, prvi ja nezelim imati ikog iznad sebe koji ce mi govorit sta smijem sta nesmijem, aa problemi o kojima ti govoris malo su drukcije prirode, naprimjer kontrolni, zdravstveni ili psihicki, jeer nevjerujem da ce itko normalan tek tako na racun sto je slobodan iz obijesti ubiti drugog covijeka...

moje misljenje o temi je sljedece:

nakon vise godine teske kome, il smrti mozga grijeh je zadrzavati covijeka na ovom svijetu, znaci iskljuci aparate...
ako smrtni bolesnik izjasni zelju da napusti, to mu treba omogucit al nemora se i ucinit...
abortus u slucaju silovanja, teske deformacije djeteta il opasnosti majke potpuno podrzavam uz zelju roditelja...
za ostale poremecaje npr. celeb. paraliza, to smatram kao neka karmatska otplata duga i duse u djetetu, i obitelji i drustva stoga treba se dug izvrsit a ne ubiti jer je to cin sebeljublja...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 1:01 pm 
Član foruma

OMG

#-o

slobodnom voljom je zena rasirila noge i muskarac svrsio slobodnom voljom u nju... Toliko od ljudskoj slobodnoj volji...

kreiranje bica nije slobodna volja muskarca i zene jer bi onda neki nebi imali problema sa zacecem!

Tako da kad mi netko prica o slobodnoj volji, opcenito ga svrstam, medju Hitlera koji je mislio da ima slobodnu volju da prociscava ljude pa da ostane kako je on vidio cista rasa!

TOLIKO O SLOBODNOJ VOLJI!

tko se smrti dira - ceka ga iznenadjenjeeee ... nije kinder SLATKO iznenadjenje vjerujete mi :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 1:26 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
slobodna volja ti dopusta sve unutar tvog denziteta... mozes ubit 10 djece, mozes bit gay mozes radit sta oces

Možeš li ti to?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 2:00 pm 
Član foruma

@Judziin
Ispravio sam gornji dio teksta da nebude zabune i mijesanja sa religijom......

Zamolio bih te da procitas cijeli moj post i malo vise razmislis o njemu i sta sam zelio reci kroz njega,ako nisam bio jasan,mogu detaljno da napisem sve,al bas sve....

@sjemenka
Citat:
... nije kinder SLATKO iznenadjenje vjerujete mi :mrgreen:

ahm....svoja 3 zlata i muku oko njih , ne bih mijenjao ni za sta na svijetu.... :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 3:53 pm 
Član foruma

terranet je napisao/la:
@sjemenka
Citat:
... nije kinder SLATKO iznenadjenje vjerujete mi :mrgreen:

ahm....svoja 3 zlata i muku oko njih , ne bih mijenjao ni za sta na svijetu.... :mrgreen:

mislim da si me krivo shvatio - KINDER (slatko) IZNENADJENJE je reklama sto se vrti za cokoladno jaje u hrvatskoj, nisam mislila na dijecu, vec da Tko se petalja sa zivotom i smrti ne ceka ga poslastica na kraju... vec nesto trece.

eto nadam se da sam razjasnila, jer vidim da si nekaj totalno drugacije odgovorio od onoga sto sam ja napisala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 5:43 pm 
Član foruma

sjemenka je napisao/la:
OMG

#-o

slobodnom voljom je zena rasirila noge i muskarac svrsio slobodnom voljom u nju... Toliko od ljudskoj slobodnoj volji...

kreiranje bica nije slobodna volja muskarca i zene jer bi onda neki nebi imali problema sa zacecem!

Tako da kad mi netko prica o slobodnoj volji, opcenito ga svrstam, medju Hitlera koji je mislio da ima slobodnu volju da prociscava ljude pa da ostane kako je on vidio cista rasa!

TOLIKO O SLOBODNOJ VOLJI!

tko se smrti dira - ceka ga iznenadjenjeeee ... nije kinder SLATKO iznenadjenje vjerujete mi :mrgreen:

Ovakvi postovi kao ovaj citirani gde nista nije receno su cist spam. Ubuduce ce biti brisani bes ikakve najave.

Molim procitati pravila foruma:

http://www.galaksija.info/forum/viewforum.php?f=19

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 20, 2008 5:47 pm 
Član foruma

:shock: ](*,) ](*,) ](*,) :( :cry:
" Najgora je u zivotu moc nemocnih i rech nepismenih " -reche jedan chovek
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 21, 2008 11:16 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Judziin je napisao/la:
slobodna volja ti dopusta sve unutar tvog denziteta... mozes ubit 10 djece, mozes bit gay mozes radit sta oces

Možeš li ti to?

fizički mozes, al rekoh, pitanje je da li hoces, jer ako oces nesto nije uredu :D

ovdje je malo pobrkano stvari i stvoreno nesuglasicaa...
slobodna volja nema veze sa zdravim razumom...

hitler je pobio ljude, jel bio normalan? NIJEE
a jel bio slobodan? JEST

jeli itko od vas ubio covjeka? NIJE!
da li je fizicki to mogo ucinit? DA!
zasto nije? jer je priseban i razuman bez nacio religio rasnih frustracija...

jednostavno petljamo stvari koje se nebi trebale petljat...
bar tako vidim s ove strane ekrana...

citiram
"kreiranje bica nije slobodna volja muskarca i zene jer bi onda neki nebi imali problema sa zacecem"

bili ti postojala da te mater i ćaća nisu htjeli? i da te nitko drugi nije htio? sta oces da kazes daa neko gore upre gumb i sta odjednom prave se djeca? po tom tvom cak ni sex nije slobodna volja? neko drugi te natjero da se prcas?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 22, 2008 7:31 pm 
Član foruma

Ako bi saznao da će mi se djete 99,9% sigurno roditi s dvije glave,bez očiju,bez nogu.I da to saznam,recimo prvi mjesec kako je žena trudna,sigurno bih joj predložio abortus.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 22, 2008 10:25 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Judziin je napisao/la:

Možeš li ti to?

fizički mozes, al rekoh, pitanje je da li hoces, jer ako oces nesto nije uredu :D

ovdje je malo pobrkano stvari i stvoreno nesuglasicaa...
slobodna volja nema veze sa zdravim razumom...

hitler je pobio ljude, jel bio normalan? NIJEE
a jel bio slobodan? JEST

jeli itko od vas ubio covjeka? NIJE!
da li je fizicki to mogo ucinit? DA!
zasto nije? jer je priseban i razuman bez nacio religio rasnih frustracija...

jednostavno petljamo stvari koje se nebi trebale petljat...
bar tako vidim s ove strane ekrana...

citiram
"kreiranje bica nije slobodna volja muskarca i zene jer bi onda neki nebi imali problema sa zacecem"

bili ti postojala da te mater i ćaća nisu htjeli? i da te nitko drugi nije htio? sta oces da kazes daa neko gore upre gumb i sta odjednom prave se djeca? po tom tvom cak ni sex nije slobodna volja? neko drugi te natjero da se prcas?

Ti prvo nešto uradiš pa onda na to zalepiš etiketu: 'Ja sam to uradio svojom voljom'. Nikad unapred.
U stvarnosti ti nemaš svoju volju ni moć da nešto učiniš. Imaš samo iluzije da nešto radiš svojom voljom. Sve ti se to događa a ti misliš da pokrećeš događaje. Čak i kada učiniš nešto što si smislio unapred, ti misliš da si učinio svojom voljom a u stvari i želja i plan da nešto učiniš ti se događaju. Ti ih samo odrađuješ.

Sve je u prirodi deterrminisano. Sve tvoje fiziološke funkcije su determinisane. Odakle ti ta genijalna ideja da je tvoje fizičko kretanje 'slobodno i pod tvojom voljom' kada su celo tvoje biće i um deo iste prirodne determinacije?
Šta si učinio da izađeš iz tog lanca uzročnosti.
Apsolutno ništa. Sve si lepo izmislio.

Ali moguće je to nadići (transcendirati) i u tome je sva duhovna kultura i praksa, ali moraš da porodiš mečku da bi došao do takve discipline i uvida.

Koliko su ti argumenti besmisleni pokazuje primer da ti možeš fizički da skočiš kroz prozor i ubiješ se, ali to nećeš da učiniš, i da te neko tera borio bi se protiv toga svim silama, i sve bi to opravdao time da ne želiš to da učiniš.
Računa se samo ono što činiš, a ne ono što fantaziraš.
Okrenuo si se nalevo jer si u tom trenutku to morao da uradiš, i nisi mogao da se okreneš nadesno. Tek posle tog čina lažeš sebe da si ti tako hteo i da si mogao da se okreneš i nadesno.

Jedina slobodna volja koju imaš je funkcija laganja i fantaziranja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 22, 2008 10:53 pm 
Član foruma

Nekad davno sam imao prezentaciju na temu eutanazije. A i našao sam neki tekst na kojem sam radio baš uoči te prezentacije, većina informacija je prenesena s interneta.

Eutanazija i njezini korijeni

Pojam „eutanazija“ dolazi od grčkih riječi eu = dobro i thenesus = smrt, dakle, sam pojam znači „dobra smrt“. U svom izvornom značenju eutanazija je označavala čovjekovu želju i molitvu za dobrom, tj. brzom i bezbolnom smrću odnosno blagim umiranjem.

Daljnjom evolucijom značenje eutanazije se promijenilo. Označavala je pozitivnu brigu, zauzimanje, kao i njegu da se umiranje, koliko je moguće, proživi bez tjelesnih boli i duševnih tjeskoba, poštujući život i naravni dolazak smrti.

U novijoj prošlosti, eutanazija je služila kao oblik agresije i napada i u svim suvremenim raspravama prema eutanaziji se upravo odnosimo kao prema namjernom i nasilnom oduzimanju života, bilo u vojne ili bolesne privatne svrhe.

Pored navedenih objašnjenja uz izgladnjivanja i dehidracije, ona podrazumijeva isključenje aparata za održavanje života, zaustavljanje liječenja, neupotrebljavanje aparata za reanimaciju u kojem slučaju pacijent čije je srce stalo umire. Najčešći oblik pasivne eutanazije je povećavanje doze morfija, kojom se kontrolira bol, ali otežava disanje, što dovodi do ranije smrti.

Jedan od najranijih primjera eutanazije je izlaganje nedonoščadi i malformirane (deformirane)
novorođenčadi na brdu Tajget drevne Sparte. Prema Platonovu stajalištu bolje je prepustiti
smrti teške, neizlječive bolesnike nego nepotrebno produljivati njihovu patnju i uz to nanositi
materijalnu štetu zajednici.

Originalna ideja za uvođenjem eutanazije vjerojatno potiče iz nekog medicinskog istraživanja koje je dokazalo da većina bolesnika umire u mukama te je to ujedno i najjači argument zagovaratelja eutanazije.

Vrste eutanazije

Postoji više vrsti eutanazije. Tako razlikujemo:

1. Aktivna eutanazija – izravno skraćivanje života aktivnom pomoći u umiranju. Gotovo bez izuzetka je kažnjiva i zabranjena u svim zemljama, najčešće se izvršava upotrebom smrtonosne injekcije

2. Pasivna eutanazija ( ortotanazija ) – znači pomoć umirućem na način, da mu se uskrati primjena terapije i sredstava kojima mu se održava život, tj. prestanak medicinskog tretmana koji nema šanse poboljšati pacijentovo stanje. Ortotanazija je potpuno suprotan postupak od distanazije gdje se nastoji neizlječivom bolesniku maksimalno primjenom izvanrednih postupaka produljiti život, a bez kojih bi on inače preminuo.

3. Dobrovoljna eutanazija – pomaganje u umiranju na zahtjev bolesnika, u suprotnosti je sa nedobrovoljnom, kod koje pacijent nije u stanju izreći taj zahtjev – duševna zaostalost, nesvijest.

4. Oporučna eutanazija – ( tzv. Living Will ) u slučaju posjedovanja prethodne izjave bolesnika kojom se on odriče tehnike i zahvata ako dospije u situaciju koja je puna patnje i bez nade u ozdravljenje.

5. Prinudna eutanazija – usmrćenje ili ubrzavanje umiranja protiv volje bolesnika.

6. Pravo na smrt – znači pravo čovjeka da sam odluči o smrti i da ju eventualno izabere. Čovjek nije dužan niti se od njega smije zahtijevati podnošenje nepotrebnih patnji ili unižavanja uslijed produžene i ponižavajuće bespomoćnosti i deterioracije uma i tijela, kada više nema mogućnosti oporavka.

7. Moždana smrt – stanje nakon prestanka funkcije središnjeg živčanog sistema. Vitalne tjelesne funkcije se održavaju se raznim aparatima, te nije riječ o eutanaziji, već o tehničkom postupku u odnosu na osobu koja je već mrtva.

8. Teratotanazija – eugeničko samoubojstvo malformiranog ploda. Ne razlikuje se mnogo od eutanazije, jer se u oba slučaja radi o prekidu života. Nije ozakonjena ali se unatoč tome često provodi uz medicinsku indikaciju tzv. abortus. Krajem 19. st. teratotanazija se manifestira kao problem socijalnog darvinizma, odnosno rasne higijene. Eksperimenti na ljudima dr. Mengelea i poznata 'Akcija 4' primjeri su eutanaziranja više desetaka tisuća djece sa ciljem stvaranja nove, čiste rase.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 23, 2008 2:48 am 
Član foruma

ljudski zivot je najvrijedniji i kao takav mora biti prioritet sad i zauvijek, tko smo mi da odlucujemo tko smije zivjeti a tko ne! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 23, 2008 9:24 am 
Član foruma

Sve je relativno i zavisi od konteksta i okolnosti.
Tako i život može da pređe u svoju suprotnost, da ne bude više nešto što se živi, nego samo patnja i negacija života.
Zato postoji eutanazija i treba je uvesti u praksu i ozakoniti.
Naravno, sa svim merama predostrožnosti od zloupotrebe.
Tako bi eutanazija bila u službi života.

Inače abortus je nešto sasvim drugo i sasvim je pogrešno što je stavljen u istu temu sa eutanazijom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 23, 2008 10:38 pm 
Administrator

Osobno mislim da bi se nekog trebalo pitati hoće li "smrt" ili ne... a ne se igrati "bogova" i reći "to je dobro za njega, a ovo nije"...

Šta mi znamo o NEČIJIM TUĐIM KARMIČKIM LEKCIJAMA ?!?

Ako te netko zamoli da mu okončaš život metkom, jer je smrtno ranjen i svjestan je da će ionako umrijeti za dan-dva i da mu time pomogneš da si skrati muke - u redu ( iako i tu imaš karmičkih posljedica ).

Ali - ako si je netko izabrao neke grde karmičke lekcije - u obliku "jadnog života" ili "hendikepiranog života" ili slično - ti kad to spriječiš ( da ga "ubiješ prije vremena" ) ti si mu samo PRODULJIO LEKCIJU i on će se opet morati inkarnirati da bi to odradio, negdje drugdje, nekad prije ili kasnije... dakle ODMOGAO SI !!! I naravno, opet imaš karmičkih posljedica...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

PS. Abortus je isto miješanje u tuđu slobodnu volju. Isto sprečavaš nečije učenje lekcija. Iako iz naše perspektive izgleda da nekom pomažeš... ali, u stvari... činiš suprotno. Rađe pusti nek se beba rodi, pa makar kakva ona bila... jer ju želiš ili ne... ti nisi CENTAR, niti tvoje ŽELJE i PERCEPCIJE nisu mjerodavne. Ego i pretpostavke... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 23, 2008 11:15 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Osobno mislim da bi se nekog trebalo pitati hoæe li "smrt" ili ne... a ne se igrati "bogova" i reæi "to je dobro za njega, a ovo nije"...

Šta mi znamo o NEÈIJIM TUÐIM KARMIÈKIM LEKCIJAMA ?!?

Ako te netko zamoli da mu okonèaš život metkom, jer je smrtno ranjen i svjestan je da æe ionako umrijeti za dan-dva i da mu time pomogneš da si skrati muke - u redu ( iako i tu imaš karmièkih posljedica ).

Ali - ako si je netko izabrao neke grde karmièke lekcije - u obliku "jadnog života" ili "hendikepiranog života" ili slièno - ti kad to sprijeèiš ( da ga "ubiješ prije vremena" ) ti si mu samo PRODULJIO LEKCIJU i on æe se opet morati inkarnirati da bi to odradio, negdje drugdje, nekad prije ili kasnije... dakle ODMOGAO SI !!! I naravno, opet imaš karmièkih posljedica...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS. Abortus je isto miješanje u tuðu slobodnu volju. Isto spreèavaš neèije uèenje lekcija. Iako iz naše perspektive izgleda da nekom pomažeš... ali, u stvari... èiniš suprotno. Raðe pusti nek se beba rodi, pa makar kakva ona bila... jer ju želiš ili ne... ti nisi CENTAR, niti tvoje ŽELJE i PERCEPCIJE nisu mjerodavne. Ego i pretpostavke... #-o

Sve isto mislim, pa da se ne ponavljam.
Tko ima pravo za koga odluciti kada ce da umre , i ovdje se radi da vise pate drugi nego taj koji treba da umre, pa iz svoje ogranicene percepcije
odlucuju sto je ispravno a sto ne, sto je patnja a sto nije.
Zivot sam zna kad treba da se rodi i nestane ili ona visa volja koju mi ne posjedujemo za netkog drugog.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 1:53 pm 
Član foruma

Ne znam koliko ko od vas je imao dodira sa umirućima, ali posle pakla kroz koji sam ja prošla sa mojim ocem zaista bi uvela eutanaziju isključivo kada je želja bolesnika u pitanju. Naime ja nisam htela da dozvolim da moj otac umre pa sam se svim silama borila da mu objasnim kako treba da živi i da te muke koje on ima mogu da prođu, da bi godinu dana pre njegove smrti počela da molim boga da ga uzme što pre. Moj otac je imao rak debelog creva , za prvu godinu bolesti operisan je 7 puta, posle tih silnih operacija njemu su krenule da se otvaraju žive rane na stomaku iz kojih su izlazile fekalije, Preko dvadeset rana mu se otvorilo u periodu od godinu i po. Nemojte mi reći da bi ste da ste bili u mojoj situaciji želeli da vam otac sto duže živi u takvim mukama. To su bile noći i dani ispunjeni njegovim urlicima i molbama da mu dozvolimo da se ubije. To je sve trajalo 4 godine i mogu vam reći da kada je on umro plakala sam i zbog tuge i zbog radosti što se spasao. Diskutovati na ovu temu a nemati iskustva je zaista cinično.

Da sam mogla da biram ja bi mu dala inekciju da zaspi onog trenutka kada je prva rana krenula da se otvara, ali nisam imala tu mogućnost i mnogo mi je žao zbog toga.

Pozdrav svima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.