Ludi psu, ne možeš ti znati da je nešto podbacilo, ni zašto se u stvari nešto dogodilo.
Imaš pravo, ali ponešto i znam. Evo, na primer, znam za poruku koju je jednom Upper poslao Stalkeru u kojoj ga obaveštava da je pronašao vođu ratnika na forumu, pravog naguala. To si naravno bio ti. Stalkeru je zasmetala konkurencija jer je on želeo da bude vođa i kada si se pojavio na forumu i predstavio se kao ˝ponosni kročitelj stazom ratnika˝ iskoristio je priliku i okefao te. Nakon toga si majstorki gurnuo Uppera u sukob. I tako je počelo. Za sve što se događalo pre, a i posle, najodgovorniji je Stalker, ali ni ti nisi bez putra na glavi. Iako te nisam imenovao, prepoznao si se i javio, jednostavno, ne možeš da odoliš, rutinski si.
Čudni su putevi gospodnji, ups, ovaj, duha.
Putevi ega nisu čudni nego predvidljivi. Na primer, čim sam napisao prvi post na generalnoj diskusiji i čim si se javio, kao nevezano za temu, sa ˝integralima˝, znao sam da ćeš da se javiš i na podforumu Izgubljeni raj, pa sam ti već pre namestio pitanje. Takva ti je rutina, kada se osetiš napadnutim, napadaš gde god stigneš. I to odmah. Srljaš. Nemaš samokontrole.
Svatko zna samo djelić cjeline, što se i zašto desilo, nitko od nas ne zna sve... i ne mora znati, okolo je beskonačnost i prsti te beskonačnosti koji prebiru po našim životima (duh).
Prebire. A prebireš i ti. Sećaš se onog posta u kojem nećeš ˝iz tave u vatru˝, odnosno sa Galaksije na Stazu ratnika? Pa jesi li otišao?
Na mojem forumu je to poslužilo samo kao igra za svođenje par "ratnika" na stvarnu mjeru.
Mislio sam da je forum o kojem pišeš, zajednički projekt nekoliko ljudi. Neki od njih zaista odlično promišljaju i rade. Postovi im imaju glavu i rep, znaju šta pišu, logični su. Al eto, kako si napisao, forum je ˝tvoj˝. Uppera ti ne možeš svesti na pravu meru, pošto je moćniji od tebe. Ti si doduše prepredeniji od njega, ali on stalno i dobro uči. Ne pišem ovo da bi uneo razdor među vas. Samo da se Upper ne istopi kao čokolada.
Ako ti stremiš tome da budeš otvorena duha, izbaci svoj prljavi veš tu na forum i reci tko si.
Ušao si u igru traganja sa mnom, a onda bi mi, kao, određivao strategiju. Bolje pripazi na svoju. Reći ću tko sam kada mi to bude odgovaralo. Prljavog veša nemam, sve sam mnogo puta rekapitulirao. A ti?
Tebe nešto gadno opržilo! Tko te opržio?
Pržilo me sve živo dok nisam počeo sa radom na sebi. Sad me oprži nešto, tu i tamo, ali u pravom svetu, ne na forumu. I dalje se trudim da učim. I čeličim se.
Vidiš zavjere, hakiranja, tko, što, zašto.
Stalkerov forum je rušen više puta. To su činjenice. I konačno je srušen, u pravi trenutak za tebe i ˝tvoj˝forum.
Bezveze se zamaraš s tim.
Ne zamaram se, nego se igram i uživam. A što se ti zamaraš sa mnom i mojim tobožnjim zamaranjem? Ako mi zatreba savet i ako budem smatrao da mi ga ti možeš dati, zamolit ću te. Bavi se sobom.
Tko se s kim bori? Ja sa Stalkerom? Pa bio sam moderator na njegovom forumu dokle god je radio.
A Brut je bio Cezarov naslednik, sve dok nije postao nestrpljiv. Međutim, iako ga je hakirao, Brut nikada nije postao kao Cezar. Zato jer je Cezar bio nagual, a Brut čovek iz tame. Ista je stvar i stobom. Ma koliko se trudio, nikada nećeš biti istinski vođa. Kao ni ja. Zato se i ne trudim.
A zašto je prestao raditi ja zbilja nemam pojma. A tek zašto ga se ne popravi? To još više nemam pojma.
A kako si postao moderator na Stalkerovom forumu to znaš. Stalker je za moderatora postavio Nixa, a ti si ga ubedio da je Stalker lažni nagual, a da si ti pravi. Da bi on to, kao, proverio, rekao si mu da kaže Stalkeru da postavi tebe za moderatora. Čoveče iz tame.
A gdje si ti u toj priči ne znam.
Na periferiji.
Jel ti to tražiš Naguala pa si u žaljenu svega ili što?
U solidnoj sam ravnoteži. Trudim se da postignem i bolju. Šta će mi nagual? Nagualka može. Muškom ratniku treba ženska energija da se uravnoteži. Ti bi to kao vidovnjak koji se kreće od ˝minus do plus beskonačnosti˝ trebao znati. I družiti se više sa ratnicama, a manje s Tolteqom.
Ne shvaćam ni tvoje motive pisanja onolikih parolskih postova.
Ako misliš na postove u Izgubljenom raju pišem:
1) Iz čistog zadovoljstva. Uživam u stalnom učenju, čitanju, meditiranju na temu i pisanju. Tko bez znanja dođe u područje moći lako se izgubi. Pa mora psihijatru.
2) Vraćanje duga, zatvaranje kruga.
Tko želi neka čita, a tko ne želi, opet dobro. Nikoga ne podvodim, neka ljudi sami vide.
Postove na Generalnoj diskusiji sam napisao:
1) Jer mislim da stvari idu u pogrešnom smeru. Sve lepo piše. Samo za promišljanje. Nisam čak ni naveo nikakav predlog.
2) Da izazovem reakciju i okušam se u sukobu.
3) Pisanje o lošim stvarima pročišćava i pomaže pri rekapitulaciji.
Pokušavaš gluhom reći dobro jutro?
I ja sam bio gluh kada mi je Kastaneda rekao dobro jutro. Kada si čist, veseo i ne tražiš ništa zauzvrat, neki čuju. Neki ne. Ja ne vičem.
Ja sam otvorio slobodniji forum na kojem se ne brišu postovi, na kojem iznad svake teme ne stoje moderatori, ako te smeta igra sa činovima, to je tvoj problem sa samovažnošću i tjeranjuem pravde.
Tvoj forum jest slobodniji od Stalkerovog i to daleko. No razlog koji si naveo nije glavni. Glavni razlog je to što želiš biti glavni, po svaku cenu, pa se svugde guraš i namećeš i želiš da tvoja bude zadnja. To tvrdi i Upper. Ne možeš odoliti da se ne nakitiš zvezdicama i zvanjem.
Jezidi priznaju postojanje vrhovnog boga, ali štuju Letača. Njemu se mole. Jer znaju pod čijom su vlašću. Zovu ga anđeo-paun. Jer je tašt kao paun, voli da se kiti.
I u čemu je tu problem koji je, kao, moj?
Totleq/uper/under već godinu dana prića kako je cijelo vrijeme u unutarnjoj tišini, tome se je moralo stati na kraj, a tko će? Ja ili netko drugi? I to gdje? Na galaksiji? Nikako! Moderatori bi poludili nakon prve stranice postova. Zato sam otvorio forum.
Odakle ti pravo da Toltequ staješ na kraj? Što si mu ti? Tata ili nagual? Toleq ima pravo biti što god hoće. A što ako on jest već godinu dana u unutrašnjoj tišini, a ti nisi? Da nisi ljubomoran?
A ono što ste napravili taman kad sam došao na galaksiju, što ja imam s tim? I što ja imam sa tim što je Stalker brisao postove (i moje)?
Već komentirano. A što ti imaš sa postovima koje si brisao dok si bio moderator na Stazi ratnika?
Pođi lijepo od sebe, reci jasno tko si i što hoćeš za početak.
Neću ništa. Svega ima i previše. I foruma i ega. Što isto pitanje nisi postavio Underu-Upperu-Marinu Tici-Draganu Pedišiću-Indijancu-Schrederu-Snow Witeu-Indijancu Koji Sedi-Toltequ... ?
Ako hoćeš glumiti duha spasitelja koji će sve uskladiti, to ti neće uspjeti.
Je li to glas dobre volje ili zavisti? Bojiš se konkurencije? Hoćeš područje na kojem ćeš vladati i ˝stajati na kraj˝. Pa makar i bilo veličine WC-a.
A ogorčenost i paranoja ne vode nikud.
Hvali ti prijatelju što se brineš za mene, ali nije potrebno. Usput labilnost je obilježje energetskog tipa čoveka iz tame, dok se ne sredi. Tipa kojemu ti pripadaš. Što se vidi po tvom postu napisanom u Izgubljenom raju. Koji nema, ne zameri mi, pročitaj ponovo, ni glave ni repa. Jedino se slažem sa zadnjom rečenicom. Usput, po tom postu vidim da nemaš pojma o tome što znači pravilo nagula. Pa ću, kada uhvatim vremena i još znanja napisati nekoliko ˝parolskih postova˝ za tebe. Ne mogu da ti obećam kada, dosta toga razumem, ali ne sve. Ako ti brže spoznaš napiši ti. Sve nam lepo, precizno, u podužem nizu podužih postova rastumači. Kao što ti inače radiš. Znam, znam, imaš ti dosta posla i sa ˝stajanjem na kraj˝na ˝tvom˝forumu.
Kako li bi tek bio usamljen da vidiš !?
To bi imalo značiti da ti vidiš? A imaš li kontrolu, možeš li otići kamo želiš? Npr. negde jako blizu? U stranu instalaciju na tvom temenu? Pa hajde opiši nam kako ona izgleda, što vidiš na tom mestu?
Prijatelju, strpljivo sam odgovorio na svaku tvoju rečenicu. To je diskusija, a ne ono tvoje ˝mešanje˝, kao odgovaraš mi, a pišeš o svemu osim o onome što sam ja napisao. A to je da je podela upravo suština instalacije i da je ona u našem malom viruelnom društvu očigledna. Evo na primer, pogledaj Egodijagnostičarev post koji je odmeren, odgovoran i razuman, baš kao što bi trebalo pisati. Ja razumem zašto je otvoren i ovaj i onaj forum, sve ima svoje opravdanje, ali je konačan rezultat loš. I ide u prilog onome protiv čega se borimo. A ako čovek utvrdi da će ga protivnik nadvladati, nije li razumno povući se, preispitati i promeniti strategiju? To je ono na što sam hteo upozoriti. Neodgovorni smo i delujemo kao hrpa ludaka.
No zaista bi mogao psihijatru na rekapitulaciju, samo nemoj reći sve.
Bez veze mi daješ priliku da te poklopim. Jer, kao što si napisao na ˝tvom˝ forumu, upravo ti imaš problema i rešavaš ih posetama psihijatru. Želim ti brz i uspešan oporavak.
Promatraču, a sada malo on onome što si hteo, o meni. Za koji dan, da vežbaš strpljenje. Koje ti nedostaje. Ostavi tastaturu, ne piši dok ne vidiš sledeći post. Evo da nećeš moći da odoliš!
_________________ av-av
|