tamna_shuma je napisao/la:
Ako si ti na razini životinje, onda slobodno razmišljaj na ovaj način
ouch.
ali jasno ti je da isti argument vrijedi i u drugu stranu? ako si ti na razini biljke - onda razmisljaj tako. (po principu iz linka koji si provajdala... mi smo ono sto jedemo... onda u tom slucaju neznam jeli manje stetno imati patnje biljaka ili patnje zivotinja... ) ... to kazem ja, a vi ste vec odavno svi ako sam dobro shvatio zakljucili da su biljke nizeg denziteta od zivotinja... prema tome unositi energiju sa nizeg denziteta bi bilo slabije, zar ne?
Kad kažeš "jadna svinjica pati kad je ubijes"...istina, ali pate i biljke i naposljetku - patimo i mi.'' to mogu povezati sa time kad netko radi nešto loše i ti znaš da je to loše, ali kad ti to radiš opravdavaš se sa time što to rade i drugi. Na primjer kad je neki umjetnik zatvorio psa u galeriju i pustio da umre bez hrane i vode u mukama. I sad, on je htio ukazati na bol životinje kada je se ubije za krzno, meso... Ali ne možeš na taj način pokazati ljudima da je loše iskorištavati životinje, već trebaš dati neki drugi primjer suprotan tom zločinu.
ok, znaci pate zivotinje i pate biljke i ja sam svjestan toga i naravno da argument "to svi drugi rade" nije pravovaljani... prema tome, nesmijem jesti zviotinje i nesmijem jesti biljke... sto smijem jesti? mislim da nas to ostavlja sa plodovima biljaka koji sami otpadnu sa grana i da to nije bas dovoljno za zdravu prehranu?
Ako tvoje mišljenje stoji, a to je da se životinje trebaju jesti i da je to prirodno, kako objašnjavaš to da najmudriji i jako svijesni ljudi na svijetu ne jedu meso?
tko su najmudriji i nasvijesniji ljudi na svijetu? Najinteligentniji/najmudriji ljudi koje ja poznajem svi odreda jedu meso.
Ja smatram da je osobni razvitak povezan sa ne jedenjem mesa.
I ako misliš da te pokušavam nagovoriti da ne jedeš meso, to ne pokušavam. Svatko ima svoj put u životu i svoj izbor i svatko iz svega uči.
ja osobno pokusavam ubijati sto manje zivotinja moguce. Nikako ne podupirem ubijanje zivotinja radi krzna... i cak i muhe i komarce (koji me neizmjerno zivciraju) pokusavam upozorit da se maknu jer da uzimaju moj prostor i da su iritantne...
Za kraj, pročitaj ovaj super članak, pogotovo dio o mesu. -> http://www.val.hr/php/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=222
Pocetak je standardna ja sam pametnija vi ste glupi (i svi koji ne razmisljaju kao ja su glupi) prica, a ostatak je citat Sai Babe za kojeg smo vec u drugoj temi ustvrdili da je obican sarlatan i madjionicar.
hvala na odgovoru nevertheless! , svarno mi je drago da za razliku cujem nesto argumentirano umjesto "ti si ovca ja sam kralj"...
sada sam malo pogledao vegetarijanizam. Ispada da je puno zdraviji od Veganizma i otprilike jednako zdrav kao normalna ("normalna") prehrana... bar tak kaze wikipedia sto se tice zivotnog ocekivanja. (tj. nisam najbolje shvatio neka istrazivanja pokazuju da je stetnije, a neka da je zdravije.. )...
kul.