Sada je: pet mar 29, 2024 12:04 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Rat u gruziji
PostPostano: pon aug 18, 2008 4:10 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: ned apr 29, 2007 7:02 pm
Postovi: 3
Lokacija: Split
Evo , iako ja rijetko pišem po forumu, danas sam trazio ima li sta o ovoj temi pa kako je nisam nasao ,odlucio sam je otvorit.



IMO ovaj je rat cisti primjer Icke-ove teorije
Problem-reakcija-rjesenje





Problem
Amerika je htjela postaviti nuklearni stit u zemlje bivseg sssr-a ali drzave to nisu dopustale.

Reakcija
Presjednik gruzije marioneta SAD-a napada Osetiju u nadi da ce rusija reagirat, rusija(ili zagriza plan ili ga je debelo svijesna i samo igra igru da bi kasnije imali povod za druge ratove(3svjetski rat)) intervenira i dolazi do nepotrebnog rata...ostatak znate


Rjesenje
Isti dan kad su rusija i gruzija potpisale primirije, SAD je s poljskom(nemoj te hvatat za rijec,mozda je neka susjedna drzava) potpisala sporazum o nuklearnom stitu. Rusija prijeti hladnim ratom , i postavljanjem svojih zracnih baza u Bjelorusiju(nemoj te hvatat za rijec,mozda je neka susjedna drzava) :oops:
I opet 3 svijetski rat se cini sve blize.


Kazem , ovo je sve IMO .
Koja su vasa razmisljanja na ovu temu? :?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon aug 18, 2008 6:24 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: čet okt 28, 2004 10:39 pm
Postovi: 1802
Nisu ni Rusi tako glupi, ne igraju baš kako im se svira jer hoće svoju ulogu i uticaj. Poravnjali su sa zemljom sve što su glupi ameri napravili u Gruziji:

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 2008-08-18


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon aug 18, 2008 7:40 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet jul 07, 2006 1:05 pm
Postovi: 382
Lokacija: Srebrenik, BiH
Evo malo o naftovodima u tom dijelu gdje je izbio rat...

Citat:
Nedjelja, 8. srpnja 2001.
NEDJELJNI VJESNIK
NAFTOVOD BAKU-OMIŠALJ ZA GODINU DANA?
JANAF I OMIŠALJ U EUROAZIJSKOJ MREŽI NAFTOVODA ZA 21. STOLJEĆE

Taj naftovod bi trebao profunkcionirati za otprilike godinu dana a potrebno je još izgraditi dionice kroz Rumunjsku do Pančeva, te od Omišlja do Trsta. Time bi se taj naftovodni put uklopio u postojeću mrežu što bi omogućavalo da kaspijska nafta stiže i do zapadne Europe. Trasa je već definirana. Od Bakua bi išla do gruzijske luke Supsa na Crnom moru, odakle tankerima do rumunjske luke Constante, dalje naftovodom (koji dijelom još treba izgraditi) do Pančeva u Srbiji a potom postojećim naftovodom do Omišlja. Ta naftovodna trasa je primarno, osim zemalja kroz koje prolazi a posebice Hrvatske, interes Europske unije. Stoga nije iznenađenje što je to prvi program EU-a u koji je bila uključena i Hrvatska (tzv. INOGATE program). U odnosu na EU, SAD imaju i svoje specifične interese u tom »kaspijskom bazenu«. Poznato je da su SAD to područje, prebogato najkvalitentijom vrstom nafte, proglasile prostorom od vitalnog interesa, te su, s tim u vezi, i pokrenuli projekt izgradnje naftovoda kroz Tursku do Sredozemnog mora. Na taj način bi se transport kaspijske nafte mogao odvijati isključivo pod njihovom kontrolom i neovisno od političke situacije u području Crnog mora odnosno bivše Jugoslavije. Osim toga, time bi se iz prijevoza kaspijske nafte na zapadno tržište isključila Rusija. Taj naftovod od Azerbejdžana (Baku) – Gruzija – Turska (Cejhan), bio bi dug oko 1750 kilometara, koštao bi 2,4 milijarde dolara a njime bi se izvozilo oko 40 milijuna tona nafte na zapadno tržište.

Izvor: http://www.vjesnik.hr/Pdf/2001%5C07%5C08%5C07A7.PDF


Citat:
2006.
Mišel Čosudovski

RAT U LIBANU I BITKA ZA NAFTU
slika
Da li postoji veza između bombardovanja Libana i otvaranja najvećeg na svetu strateškog naftovoda kojim će se preko milion barela nafte dnevno dopremati na zapadna tržišta?

Naftovod Čejkan-Tbilisi Baku (BTC), koji povezuje Kaspijsko more sa istočnim Mediteranom, pušten je u rad gotovo nezapaženo 13. jula, na samom početku bombardovanja Libana „pod pokroviteljstvom“ Izraela.

Dan pre nego što su počeli izraelski vazdušni napadi, glavni partneri i akcionari projekta BTC naftovoda, uključujući nekoliko šefova država i direktora naftnih kompanija našli su se u luci Čejhan. Odmah nakon toga otišli su u Istambul na inauguracioni prijem organizivan u okolini palate Čiradan, čiji je domaćin bio predsednik Turske Ahmet Nedžet Sezer.

Između ostalih, na prijem su došli izvršni direktor British Petroleum-a (BP) lord Braun, kao i visoki zvaničnici iz VB, SAD i Izraela. BP se nalazi na čelu konzorcijuma BTC naftovoda. Ostalim veliki zapadni akcionari su Chevron, Conoco-Phillips, francuski Total i italijanski ENI. (Prema BP, „The BTC Co. akcionari” su: BP (30.1%); AzBTC (25.00%); Chevron (8.90%); Statoil (8.71%); TPAO (6.53%); Eni (5.00%); Total (5.00%), Itochu (3.40%); INPEX (2.50%), ConocoPhillips (2.50%) i Amerada Hess (2.36%).)

Izraelski ministar za energetiku i infrastrukturu Benjamin Ben-Eliezer došao je sa delegacijom visokih funkcionera izraelske naftne industrije.

BTC naftovod u potpunosti zaobilazi teritoriju Ruske Federacije. Prolazi kroz bivše sovjetske republike Azerbejdžan i Gruziju, koje su postale američki „protektorati“ i čvrsto su integrisane u savezništvo sa SAD i NATO. Uz to, Azerbejdžan i Gruzija imaju ugovore o dugoročnoj vojnoj saradnji sa Izraelom. Godine 2005. gruzijske kompanije dobile su oko 24 miliona USD na osnovu vojnih ugovora koji se finansiraju iz vojne pomoći SAD Izraelu u okviru takozvanog „Programa za inostrano vojno finansiranje“.


Izrael ima deonice u naftnim poljima Azerbejdžana, odakle uvozi oko 20% nafte za svoje potrebe. Otvaranjem naftovoda znatno će porasti izraelski uvoz iz kaspijskog basena.

Postoji, međutim, još jedna dimenzija rata rata u Libanu. S obzirom da je Rusija oslabljena, Izrael će dobiti značajnu stratešku ulogu u „zaštiti“ istočnomediteranskih transportnih i naftnih koridora koji polaze iz Čejhana.


Militarizacija istočnog Mediterana
slika
Bombardovanje Libana deo je pažljivo planirane i koordinirane vojne mape puta. Vojni planeri u SAD i Izraelu već razmatraju proširenje rata u Siriju i Iran. Ova šira vojna agenda u tesnoj je vezi sa strateškom naftom i naftovodima. Podržavaju je zapadni naftni giganti koji kontrolišu naftovodne koridore. U kontekstu rata u Libanu, za pomenutu agendu potrebna je izraelska teritorijalna kontrola istočnomeditarnske obale.

U tom kontekstu, BTC naftovod kojim dominira British Petroleum, „dramatično“je izmenio geopolitiku istočnog Mediterana, koji je sada preko energetskog koridora povezan sa kaspijskim basenom:

„BTC naftovod u velikoj meri je promenio status zemalja u regionu i učvrstio je nova prozapadna savezništva. Sprovevši naftovod do Mediterana, Vašington je praktično uspostavio novi blok sa Azerbejdžanom, Gruzijom, Turskom i Izraelom“, (Komersant, Moskva, 14. juli 2006.)

Izrael je sada deo anglo-američke vojne osovine koja služi interesima zapadnih naftnih giganata na Bliskom Istoku i u Centralnoj Aziji.

Dok se u zvaničnim izveštajima navodi da će se BTC naftovodom „dopremati nafta na zapadna tržišta“, ono što se retko pominje je da će deo nafte iz Kaspijskog mora direktno odlaziti u Izrael. S tim u vezi, napravljen je projekat podvodnog izraelsko-turskog naftovoda koji bi povezivao Čejhan sa izraelskom lukom Aškelon, a odatle preko izraelskog centralnog naftovodnog sistema, sa Crvenim morem.

Cilj Izraela nije samo da dobavlja naftu iz Kaspijskog mora za svoje potrebe, već i da ima ključnu ulogu u preprodaji kaspijske nafte na tržištima Azije, preko svoje luke Eilat na Crvenom moru. Strateške implikacije ovog preusmeravanja kaspijske nafte su dalekosežne.

Predviđa se da se BTC naftovod poveže sa izraelskom naftovodom Eilat-Aškelon, poznatim kao „Tipline“ Izraela, od Čejhana do izraelske luke Aškelon. U aprilu 2006. godine Izrael i Turska najavili su planove za četiri podvodna cevovoda koji bi zaobišli sirijsku i libansku teritoriju.

„U toku su pregovori između Turske i Izraela o izgradnji energetskog i vodenog projekta vrednog milione dolara kojim će se u Izrael transportovati voda, struja, prirodni gas i nafta, gde će nafta dalje da se šalje na Daleki Istok.

Novi tursko-izraelski predlog o kojem se pregovara obezbedio bio transfer vode, struje, prirodnog gasa i nafte u Izrael preko četiri podvodna cevovoda.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 2FShowFull

„Nafta iz Bakua moći će da se preko ovog novog naftovoda transportuje u Indiju i na Daleki Istok preko Aškelona (i Crvenog mora).“

„Čejhan i mediteranska luka Aškelon nalaze se na razdaljini od samo 400 km. Nafta može da se transportuje u tankerima ili preko posebno izgrađenog podvodnog naftovoda. Iz Aškelona, nafta može da se preko već postojećeg naftovoda prenosi do Eilata na Crvenom moru; a odatle, u Indiju i druge azijske zemlje da se transportuje u tankerima.


Voda za Izrael

Deo ovog projekta je i cevovod kojim će se u Izrael dopremati voda iz izvora koji se nalaze u gornjim tokovima Tigra i Eufrata u Anadoliji. Ovo je davnašnji strateški cilj Izraela, na štetu Sirije i Iraka. Izraelski planovi u vezi sa vodom povezani su sa sporazumom o vojnoj saradnji između Tel Aviva i Ankare.


Strateško preusmeravanje nafte iz Centralne Azije

Svrha izmene pravca centralnoazijske nafte i gasa ka istočnom Mediteranu (pod izraelskom vojnom zaštitom), radi ponovnog izvoza u Aziju, jeste da se oslabi unutar-azijsko energetsko tržište, koje se inače zasniva na razvoju direktnih naftovodnih koridora koji bi povezivali Centralnu Aziju i Rusiju sa Južnom Azijom, Kinom i Dalekim Istokom.

Konačno, cilj ovog projekta je slabljenje uloge Rusije u Centralnoj Aziji i odsecanje Kine od izvora nafte u Centralnoj Aziji. Dodatni cilj je izolacija Irana.

U međuvremenu, Izrael se pretvorio u novog moćnog igrača na globalnom tržištu energije.


Rusko vojno prisustvo na Bliskom Istoku

U međuvremenu, Rusija je odgovorila na američko-izraelsko-turski plan militarizacije istočnomediteranske obale planovima za izgradnju ruske pomorske baze u sirijskoj luci Tartus:

„Izvori u Ministarstvu odbrane ukazuju da će pomorska baza u Tartusu omogućiti Rusiji da utvrdi svoje pozicije na Bliskom Istoku i obezbediti zaštitu Sirije. Moskva namerava da razmesti sistem vazdušne odbrane u okolini ove baze – da bi obezbedila vazdušnu zaštitu kako same baze, tako i znatnog dela sirijske teritorije. (sistemi S-300 PMU neće biti dati Siriji na korišćenje, već će njima upravljati ruski kadrovi), (Komersant, 2. jun 2006.)

http://www.globalresearch.ca/index.php? ... cleId=2847


Tartus ima stratešku poziciju na 30 km od granice sa Libanom.

Dodatno, Moskva i Damask su postigli sporazum o modernizaciji sirijske vazdušne odbrane, kao i o programu podrške njenim kopnenim snagama, modernizaciji letelica MIG-29 i podmornica. (Komersant, 2. jun 2006.) U kontekstu ekskalacije konflikta, ova dešavanja imaju dalekosežne implikacije.


Rat i naftovodi

Pre bombardovanja Libana, Izrael i Turska su najavili izgradnju podvodnih cevovoda koji će zaobići Liban i Siriju. Ovi cevovodi ne narušavaju otvoreno teritorijalni suverenitet Libana i Sirije.

Na drugoj strani, za razvoj alternativnih zemljanih koridora (za naftu i vodu) kroz Liban i Siriju bila bi potrebna tursko-izraelska kontrola istočnomediteranske obale.

Sprovođenje u život zemljišnog koridora, nasuprot projektu podvodnih cevovoda, zahtevalo bi militarizaciju istočnomediteranske obale, od luke Čejhan, preko Sirije i Libana, do libansko-izraelske granice.

Zar ovo nije jedan od skrivenih ciljeva rata u Libanu? Da se napravi prostor koji će Izraelu omogućiti konrolu širokog dela teritorije koja se pruža od libanske granice, kroz Siriju, do Turske.


„Dugotrajni rat“

Izraelski premijer Ehud Olmert izjavio je da će izraelska ofanziva protiv Libana „trajati veoma dugo“. U međuvremenu, SAD su ubrzale isporuku oružja Izraelu.

Iza „dugotrajnog rata“ kriju se strateški ciljevi povezani sa naftom i naftovodima.

Vazdušna kampanja protiv Libana u uskoj je vezi sa američko-izraelskim strateškim ciljevima na širem Bliskom Istoku, uključujući Siriju i Iran. Kondolisa Rajs upravo je izjavila da je glavna svrha njene misije Bliskom Istoku ne prekid vatre u Libanu, već izolacija Sirije i Irana. (Daily Telegraph, 22. jul 2006.)

U ovom trenutku, popunjavanje izraelskih zaliha oružjem za masovno uništenje proizvedenim u SAD ukazuje na eskalaciju rata ne samo u Libanu, već i preko njegovih granica.



(Mišel Čosudovski je profesor ekonomije na Otavskom univerzitetu i direktor Centra za istraživanje globalizacije, http://www.globalresearch.ca. Autor je međunarodnog bestselera „Globalizacija siromaštva“. Naslov njegove najnovije knjige je „Američki ‘rat protiv terorizma’“, Global Research, 2005.)

The War on Lebanon and the Battle for Oil By Michel Chossudovsky July 26, 2006 © Copyright Michel Chossudovsky, Global Research, 2006
Prevod: NSPM

Izvor: http://www.nspm.org.yu/koment2006/2006_ ... ki-rat.htm

_________________
♫ U tako malo nota reći toliko.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon aug 18, 2008 8:45 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri jan 09, 2008 5:56 pm
Postovi: 205
po svemu je samo bilo pitanje vremena kada tje do ovoga sukoba i dotji jer su unatraga godinu i vishe dana rusija i gruzija na rubu rata. drugim rijecima, netko je zacrtao da do rata mora dotji, postavio pijune na kljuchna mjesta i igra je pochela. a tome zbog chega se ratuje mislim da je manje bitno kada se uzme u obzir da je cilj svakog rata ubijanje.

i jedna anegdota u svezi hrvatske, gruzije i rusije. hrvatska je prije 4 godine iz upotrebe izbacila mil mi-24 helikoptere. gruzija se prije cca 2 godine ponudila da ih kupi za rezervne dijelovi ili shtogod vetj. rusija je rekla ne hrvatskoj. hrvatska nije prodala helikoptere.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 20, 2008 11:02 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned sep 19, 2004 9:39 am
Postovi: 463
Lokacija: Offline
Citat:
Ghost Recon je igrica koja je prije sedam godina proizvedena u sklopu serije sličnih izdanja tvrtke Red Storm Entertainment, koju je pokrenuo američki pisac Tom Clancy, za kojeg ruski mediji sada napominju da je blizak vojno-industrijskom kompleksu SAD-a. Prema njezinu scenariju, u proljeće 2008. na vlast u Rusiji dolaze nacionalisti. Oni žele obnoviti ruski imperij u bivšem SSSR-u te najprije napadaju Gruziju. Zadaća igrača je zaustaviti Ruse.

http://www.monitor.hr/2008/08/19/videoi ... uzije.html

http://www.24sata.info/16042


Zadnja izmjena: Grunfer; sri aug 20, 2008 11:06 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 20, 2008 11:04 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet mar 02, 2007 4:58 pm
Postovi: 352
Lokacija: Croatia,Zagreb
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/in ... 4/index.do

_________________
NWO hejter


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 20, 2008 3:51 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto mar 07, 2006 5:11 pm
Postovi: 1310
Kao i u svakom drugom sukobu, tako i u ovom rusko-gruzijskom izgleda da svi lazu i sire iskljucivo propagandu. Ali bilo je zanimljivo tokom tih sedam dana sukoba pratiti izvestavanje istovremeno i BBC-ja, CNN-a i RT-a(russiatoday), jer je bilo prilicno jasno ko vise laze i vise folira i vise iskrivljuje realnost, a svi su to radili.


Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 20, 2008 3:57 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet mar 02, 2007 4:58 pm
Postovi: 352
Lokacija: Croatia,Zagreb
na kraju kao i uvijek su stradali oni koji to najmanje zasluzuju,obicni ljudi,civili... :(

_________________
NWO hejter


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 20, 2008 8:13 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sub maj 10, 2008 7:19 pm
Postovi: 39
Lokacija: My mind somwhere on the universe
Pantelija je napisao/la:
Nisu ni Rusi tako glupi, ne igraju baš kako im se svira jer hoće svoju ulogu i uticaj. Poravnjali su sa zemljom sve što su glupi ameri napravili u Gruziji:

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 2008-08-18


Slažem se...
Vidjeli smo kako se Ameri ponašaju prema Kosovu pa sada prema Južnoj Osetiji i Aphaziji. Više nego dvolično.

Ne može se tako raditi. Nije u redu.

_________________
Sve se plaši Vremena a Vrijeme se plaši Piramida!
!UT SEMENTEM FECERIS, ITA METES!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 20, 2008 10:00 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto jan 02, 2007 3:28 pm
Postovi: 1206
Lokacija: 14° 26' I 45° 21' N - HUM
Ne cini li se, sve ocitije da nam je buducnost tj sljed dogadjaja neizbjezan.
Dobro utaban.
Samo jedan od primjera, cisto slucajno? http://ghostrecon.uk.ubi.com/

_________________
If the truth can be told so as to be understood it will be believed;
"Nase vjestine i navike, nasa znanja, nasi motivi, brojne emocije, razlicite osobine, pa i nasa citava LICNOST prvenstveno su rezultat ucenja."


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 11:01 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sub maj 10, 2008 7:19 pm
Postovi: 39
Lokacija: My mind somwhere on the universe
Nijesam te bas shvatio...
Možeš li da pojasniš?

_________________
Sve se plaši Vremena a Vrijeme se plaši Piramida!
!UT SEMENTEM FECERIS, ITA METES!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 11:41 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet mar 02, 2007 4:58 pm
Postovi: 352
Lokacija: Croatia,Zagreb
amerikanci su poznati po svom licemjerju odavno i netreba ga uopce spominjat,dok se Hrvatska gusila u krvi i dok su nam svima granate letjele nad glavom,ta svevisnja amerika nije prstom pomaknula,tek kad smo se digli na noge i oduprijeli okupatoru,onda su ameri uvidjeli priliku da dokazu kolki su spasioci svakog i svega,ustadose i pomogse nam...stvarno su licemjeri. gade mi se

_________________
NWO hejter


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 11:51 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sub maj 10, 2008 7:19 pm
Postovi: 39
Lokacija: My mind somwhere on the universe
Jes gledali su kako da izvuku neku političku korist od rata u bivšoj Jugoslaviji.
A kao pomogli svima...
Hahahahaha

_________________
Sve se plaši Vremena a Vrijeme se plaši Piramida!
!UT SEMENTEM FECERIS, ITA METES!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 8:47 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet aug 16, 2007 9:29 am
Postovi: 290
_Dario_ je napisao/la:
amerikanci su poznati po svom licemjerju odavno i netreba ga uopce spominjat,dok se Hrvatska gusila u krvi i dok su nam svima granate letjele nad glavom,ta svevisnja amerika nije prstom pomaknula,tek kad smo se digli na noge i oduprijeli okupatoru,onda su ameri uvidjeli priliku da dokazu kolki su spasioci svakog i svega,ustadose i pomogse nam...stvarno su licemjeri. gade mi se


Ja se ne bi bas toliko ponosio time sto su mi licemeri pomagali, no dobro je da bar neko prizna da je imao takvu vrstu pomoci. S ove strane Drine i Dunava ta se "pomoc" ne oseca i ne desava. Voleo bih da iz Dariovog pera saznam kakav je njegov odnos prema invaziji na Srbiju i da napravi komparaciju Gruzija-Srbija, Osetija-Kosovo, jer ukoliko nema licemerja sa njegove strane, rezultanta bi bila: "Stop invaziji na Srbiju" ili "Stop invaziji na Irak, Iran, Somaliju....Avganistan..... "

_________________
...svega ovoga ne bi bilo da je Pera na vreme otišao u policiju...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 9:20 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet aug 16, 2007 9:29 am
Postovi: 290
Ovo je citat koji nam je preporucio Dario:

Premda još nema točnih podataka o njihovu broju, predstavnici vlasti Južne Osetije potvrdili su sudjelovanje brojnih srpskih dragovoljaca u sukobu protiv gruzijske vojske.
U Južnu Osetiju su već prvih dana sukoba počeli dolaziti srpski dragovoljci koji su stali na stranu odmetnute gruzijske pokrajine braneći njezinu želju za odcjepljenjem, ali i, prema neslužbenim informacijama, koristeći ratne sukobe i za pljačku.

Kako navodi beogradski „Blic“ Dmitrij Medoev, predstavnik Južne Osetije u Rusiji, potvrdio je sudjelovanje srpskih boraca u Južnoj Osetiji te prema navodima u tom srpskom dnevnom listu izrazio im zahvalnost napominjući da nema točne podatke o broju srpskih boraca u toj nepriznatoj gruzijskoj republici.

I dok iz većine europskih zemalja u službeni Tbilisi pristiže humanitarna pomoć i potpora očuvanju gruzijske neovisnosti, iz Srbije, kako javljaju mediji te države, pomoć se šalje u susjednu rusku pokrajinu Sjevernu Osetiju za zbrinjavanje izbjeglih ruskih žitelja iz Južne Osetije.

Ruska vojska nakon smirivanja sukoba, unatoč pritiscima međunarodne zajednice, još ne napušta područje zone sigurnosti u Južnoj Osetiji iz koje je do sada izbjeglo više od 34 tisuće ljudi.

(S.M.)


Ne cudim se sto u hrvatskoj stampi postoji tolika srbomrzija i razradjena pro-zapadna propagandna mašinerija koja je stotinu puta do sada uradila kopije raznih "Markala", ali se cudimn da ljudi sa ovog foruma nasedaju na tako plitke propagandne trikove! Dajte ljudi, otkud pre Srbi u Osetiji. Besmislica za podgrejavanje javnog mnjenja i raspirivanje srtasti.

Dario na krivom si putu. To ti kaze covek cijeg su pradedu zaklale Ustase 1941. u sumi iymedju Lasinjskog Sjenicaka i Prkosa, a to ti je oko 28 km. vazdusne ili ti zracne linije pravo na jug od Zagreba ili 45km saobracajem ili ti cestom. Takodje, dva strica, tada jos deca su mi stradali u decjem logoru u Gradiskoj. I pored svega ja ne mrzim hrvatski narod, dapače, imam dosta dobrih prijatelja i nije mi strana jos uvek ideja bratstva i jedinstva... Kamo srece da smo je zadrzali! Na tom mestu gde mi je 41. zaklan pradjed imali smo (snage RSK) 1995. deset VBR tip Orkan kao i artiljeriju tipa Nera sa oko 40 km dometa preciznog i Zagreb na dlanu. Ni jedna nije poletela - jer je ovaj rat od samog početka bio u potpunosti kontrolisan i dirigovan. Tuđman, Alija i Sloba su bili rođena braca istog oca a da to "jadni" nisu ni znali i od pocetka svojih "političkih" karijera su potpuno kontrolisani i vođeni. Rat je započet kada su to želeli i rezultat je kakav su želeli. ..

Sve ovo pišem jer popizdim kada neko nasedne na dnevno političku propagandnu nacionalisticku mašineriju!

_________________
...svega ovoga ne bi bilo da je Pera na vreme otišao u policiju...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 10:02 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sub maj 10, 2008 7:19 pm
Postovi: 39
Lokacija: My mind somwhere on the universe
Mogao bih da se složim da je rat namješten u Ex YU.
I suguran sam da narod kao narok (Srbi, Hrvati, Muslimani...) nijesu krivi za taj rat, navučeni su forom "Zavadi pa vladaj".
I treba nam tako. Pa sad neka drži svak šta je uhvatio...
:D lol

Žali Bože nevine ljude.

A rat u Gruziji je sigurno malo isto navučen. Ipak je to strateško mjesto.
Ipak ide tuda glavni naftovod za Evropu... Nije to mala stvar...
Nafte je sve manje i manje. Biće povuci potegni.

Pa sve je manje i manje vode za piće...

Nije još kraj našim problemima.

_________________
Sve se plaši Vremena a Vrijeme se plaši Piramida!
!UT SEMENTEM FECERIS, ITA METES!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 10:30 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri jun 25, 2008 5:56 pm
Postovi: 309
Lokacija: zagreb (na ispovijedi)
Apocalypse je napisao/la:
Mogao bih da se složim da je rat namješten u Ex YU.
I suguran sam da narod kao narok (Srbi, Hrvati, Muslimani...) nijesu krivi za taj rat, navučeni su forom "Zavadi pa vladaj".
I treba nam tako. Pa sad neka drži svak šta je uhvatio...
:D lol

Žali Bože nevine ljude.

A rat u Gruziji je sigurno malo isto navučen. Ipak je to strateško mjesto.
Ipak ide tuda glavni naftovod za Evropu... Nije to mala stvar...
Nafte je sve manje i manje. Biće povuci potegni.

Pa sve je manje i manje vode za piće...

Nije još kraj našim problemima.


Ma nafta je samo paravan, bitno im je da među ljudima stvore kaos da imaju šta jesti i čemu se smijati.

_________________
ψ٧٨‡†∩ψ٧٨‡†∩ψ٧٨‡†∩ψ٧٨‡†∩ψ٧٨‡†∩ψ٧٨‡†
_______________________________
http://www.youtube.com/watch?v=mY22ZPV85Kw


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 11:23 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet nov 01, 2007 3:49 pm
Postovi: 744
Lokacija: purgerland
FerdinandTheBull je napisao/la:
....Tuđman, Alija i Sloba su bili rođena braca istog oca a da to "jadni" nisu ni znali i od pocetka svojih "političkih" karijera su potpuno kontrolisani i vođeni. Rat je započet kada su to želeli i rezultat je kakav su želeli. ..

Sve ovo pišem jer popizdim kada neko nasedne na dnevno političku propagandnu nacionalisticku mašineriju!


meni je najveća fora zajednička prodaja M-84 koji su povučeni s bojišta za vrijeme bitke za Vukovar, prefarbani u pustinjsku boju i preko Srbije prodani Kuvajtu. A da ne govorimo o cisternama nafte za protivnike...

Inace dok najveci dio hrvata slini za Severinom i ostalim lobektomnim aktivnostima nije za ocekivati neki intelekutalni nivo...

Što se tiće Gruzije taj rat je legalan koliko i rat u Iraku... patit će narod a "eliti" je uvijek dobro.
Jedino što će taj rat "dobro" doprinjeti je ponovna uspostava ravnoteže koja je bila narušena i ameri su stvarno radili što su htijeli, bili u pravu ili ne....


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 1:19 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet aug 16, 2007 9:29 am
Postovi: 290
Upravo tako.

Narodu je sudjeno da pati , pod jednom ili pod drugom cizmom, no bilo bi dobro da se sami o tome izjasne. Znate li da oni nisu imali nikakav referendum niti su pitani u kojoj i kakvoj bi drzavi da zive OSETINI.

Ovo me podseti na onaj prastari vic: "Senzacionalna vest! USA i SSSR su se konačno dogovorili o potpunom i bezuslovnom razoruzanju ... Angole"
Tako svi se pitaju sem Osetina!

U svetskim razmerama, gradjanski gledano, nije lose da se neko istinski suprotstavi USA ORGIJANJU i da kaže - ALO, DOKLE VIŠE BRE!? JEL DO SIBIRA!???

Evo udjose u Poljsku sa antiraketnim stitom. Dosli dole u Avganistan. Vrbovali čehe, ukrajince, sjeb... da ne lajem, Irak, decu i zene Iracke da im kao milosrdni andjeli donesu demokratiju i da jednu od najstarijih ljudskih naseobina nauce kako treba da zive i razmisljaju... srednjevekovnu srpsku zemlju oduzeli i dali naseljenicima, bas kao i Palestinu....

Ako postoji Pakao iskreno se nadam da ce svi senzacionalisticki novinari u sluzbi bilo kojeg rezima zavrsiti u njemu! Ja gledam i ovde na forumu da dosta nas razmislja samo na osnovu dnevne stampe i njenih interpretacija istine. Svaki ce se potuci da dokaze istinitost pisanja sopstvenih drzavnih lazova. U Hrvatskoj je interpretacija novinara bila drugacija nego u Srbiji. Tako hrvati imaju informavije da je Rusija napravila masakr a u Srbiji da je to delo Gruzije. Tako je nama formirano javno mnjenje ko su dobri a ko losi momci. Mi smo sada navijacka masa sa TVRDIM stavovima i ajde da se porokamo motkama... alo, gde su motke...

Tako to ide dragi moji ... i rokacemo se sve dotle dok se ovde budu pojavljvali linkovi... vecernjih hr. ... blica... kurira... i ostale necasne bratije... tzv nevladinih organizacija ... nezavisnih medija ... drzavnih vojno-politickih "analitičara"... i ko zna kakvih još govana .... Odo da povraćam :tongue:

_________________
...svega ovoga ne bi bilo da je Pera na vreme otišao u policiju...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 3:44 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri jan 09, 2008 5:56 pm
Postovi: 205
FerdinandTheBull je napisao/la:
Narodu je sudjeno da pati , pod jednom ili pod drugom cizmom, no bilo bi dobro da se sami o tome izjasne. Znate li da oni nisu imali nikakav referendum niti su pitani u kojoj i kakvoj bi drzavi da zive OSETINI.


a mozhesh li ti meni molim te retji u chemu je razlika? opet tje 'netko' instalirati nekolicinu 'odabranih' na vrh tako da lakshe teroriziraju ostatak. staro rimsko nachelo glasi 'podijeli pa vladaj'.

vidish, nas su tu kakti krajem 80tih, pochetkom 90tih pitali da li zhelimo, tj nahushkali nas da zhelimo i vidi shto se desilo.

no da ne duljim, preporuchio bi svakome knjigu od williama engdahla pod nazivom stoljetje rata. prije koja 2 mjeseca je izashao i drugi dio. tamo se lijepo opisuje tko financira ratove poput onog u checheniji i dagestanu te s kojim razlogom. eto, tek toliko da ne ovisimo samo o shtampi kada je to ionako sve unaprijed izrezhirano. tako da niti ovaj rat na balkanu nije bio iz pustog razloga shto su neki narodi zheljeli samostalnost. ipak je tu bilo nekih vishih interesa...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz