Sada je: ned maj 04, 2025 5:03 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 915 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub maj 03, 2008 10:25 pm 
Administrator

Citat:
Inace, Tesla je rekao jednom prilikom da veliku inspiraciju za svoje izume nalazi upravo u Bibliji, a znamo sta je on sve izumio, patentirao... Nema nikakve veze sa religijom, a Stari zavjet se slabo i dotice religije. Uglavnom se govori o letjelicama, laserskom oruzju, nuklearnoj eksploziji (Sodoma i Gomora) itd.

Svaka čast Tesli za ono što je napravio.

No, zamka je ta što ljudi misle da se ljudski NAPREDAK mjeri u tehničkim dostignućima i tehnologiji.

WROOOOOONG!!! POGREŠNOOOOO!!!

Ako želimo mjeriti NAPREDAK neke vrste entiteta ( ljudi, mačaka, slonova, reptila, sivih ili nekih 148-mih... ) onda gledamo njihov DUHOVNI napredak.

Ostalo su iluzije... jes da tehnologija čini da je sve moguće, ali ako si svemoguć - to nužno i ne znači da si RAZVIJEN, NAPREDAN... dapače... obično te to odvede u suprotnom smjeru. Jes da ti misliš da jesi napredan - ali u stvari - nisi... sviđalo se to tebi ili ne... hehe... zanimljiva lekcija...

Možda je ključ u tome što je tehnologija obično materijalne prirode... pa te vuče u materijalizam... koji ima granice do kuda može. Dalje nemože jer se treba rješiti upravo tog materijalizma i tih vibracijskih frekvencija.

To ti je neki Mega-Giga-faks i lekcije... koje učimo...

Evo ti i primjer: npr. Reptili su tehnološki napredniji nego bilo koja ljudska bića, kroz povijest, sadašnjosti i budućnost. Ali, duhovno su, izgleda, kao vrsta, mnooooogo nazadniji nego ljudi. U našoj vrsti imaš bar trećinu ljudi koji se bave nekom vrstom duhovnosti... iako mnogi plutaju u raznim oblicima manipulacija kod svega toga - ipak, namjera im je duhovno uzdizanje. A znamo da Reptili nemogu dalje zbog svoje žudnje za materijalizmom kojeg se ne ŽELE odreći, kao vrsta... ( oh, "željeti"... zanimljivog li glagola... ) #-o

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 1:45 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Možda je ključ u tome što je tehnologija obično materijalne prirode... pa te vuče u materijalizam... koji ima granice do kuda može. Dalje nemože jer se treba rješiti upravo tog materijalizma i tih vibracijskih frekvencija.

Ovo mi nije jasno.

Svemir nema granice a sadržan je od materije. Nema granice ni ako ulazimo u detalje materije - u strukturu i sadržinu dijelova-dijelova atoma.

--Trenutno razmišljanje:
Materijalno nema granice, kao ni duhovno. Jedno bez drugog ne ide - bez materijalnog iskustva ne bi znali šta je duhovnost - duh je vezan za materiju, a bez duha i dalje imamo "praznu" materiju. Bez materije nema ni duha. Bez svijesti nema ni postojanja bilo čega ali samo za duha - materija je i dalje tu, čeka svoju potvrdu u duhu. Šta je smisao materije ako nema duha da joj ga da.... Čudimo se kako je tajanstven nevidljivi duhovni svijet i podcjenjujemo materiju, a dokazano samo nastali od zvijezda.
--

Za mene materijalno nema granice dok god ne spoznamo granice svemira vani i dubinu sadržine dijelova atoma iznutra.

A o duhovnosti fakat pojma nemam, a fakat ni o materiji, ali ipak tu sam - prisutan i duhom i materijom - medalju za učinjeni napor i rezultirano jedinstvo materije i duha u svoj ovoj halabuci :mrgreen:

Jesmol ovo dobrano OT il' sam našo priču o kojoj svako može razglabat a Forum je sasvim druge tematike?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 5:22 am 
Početnik

Jack, zao mi je sto u startu moram ovako replicirati ali ja ne znam da li ste Arja i ti uopste procitali ono sto sam napisao. Ko prica o duhovnosti?!?!? Ko prica o materijalnom? Tema je o vanzemaljcima i samo sam iznio neke zanimljive detalje (koji su valjda svima poznati) vezano za temu. Ocigledno se nismo razumjeli ali nebitno : ) Sto se tice Reptila, Lizarda, Greysa... ja ne mogu a da ne puknem od smijeha kako se o tome govori kao da je hljeb i mlijeko. Ono sto sam ja napisao je ''wrong'' a ovo je tacno?! Aj ne zezaj. Bojim se da malo gubimo vezu sa stvarnoscu kad se na takav nacin prica o tome. Pusti ti sta je ko napisao o tim vrstama, a ti nasao u knjigama pa sad prepricavas po forumu. Zasto niko ne pise o NLO-ima iznad Sarajeva koji su vidjeni od strane ogromnog broja ljudi izmedju '89 i '91, ne mogu se sjetiti tacno. Nazalost ja ih nisam vidio ali postojao je i ogroman broj fotografija, a NLO-a je bio veliki broj. To je vidjelo bar 10.000 ljudi i to veoma jasno u sred bijela dana i nije trajalo sekund! Eto, to je nesto, a ne lose srocene price bolesnika Davida Icke-a, ono je da povratis mozak ali bez zezanja. Ja se u svoj um uzdam i ne mogu dozvoliti da se neko sprda sa mnom na takav nacin kao sto je on i vecina autora koji pisu o fenomenu NLO. Mnogo se, brate, vjeruje tom channelingu, a da je to tako vjeruj mi da niko ne bi ni stigao da objavi bilo sta. Zasto vanzemaljci na velikom broju objavljenih slika imaju cetiri prsta na ruci, a nemaju palac? Sta ce im onda ruke?! To bih volio da mi neko objasni. Sto se duhovnog i materijalnog tice evo ti malo pojasnjenje: Nigdje u kosmosima (bezbroj je kosmosa koji se prozimaju, vjeruj mi iz prve ruke ti kazem : ) ne postoji duhovno bez materijalnog i obrnuto. Sve je stvar frekvencija (opet cu reci da je to i Teslina teorija iako sam ja sam nadosao na ovo, prije nego sam procitao Teslinu). Covjecji um nikad nece moci da shvati te stvari, a ''prosvijetljeni'' gurui lupaju nebuloze kako su dostigli savrsenstvo i daju sebi za pravo da uce druge. 20 godina se aktivno interesujem za ove i slicne teme (Istocnjacke filozofije, Kastaneda, astralna projekcija itd.) Mogu ti reci da je vecina knjiga koje sam procitao njesra i nacin da se zaradi laka lova, vjeruj mi. Neka mi se javi neko ko je saznao ili postigao nesto citajuci te i takve knjige pa da razmijenimo znanje ali pravo. Ja sam stosta i saznao ali tako sto sam bacio 99% onoga sto sam procitao i napravio sam sebi ''nauku'' ali to nije tema i ne bih uopste o tome i ovako pretjerah sa bezlicnim stvarima. Pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 7:07 am 
Član foruma

Sve to što pominješ (zašto imaju četiri prsta...) ovde je objašnjeno na forumu, treba samo da pročitaš. Tvoj je problem što si se ovde pojavio pre dva dana i ništa nisi pročitao a postavljaš svoja pitanja i tumačenja.

Od Ajka može da ti se povrati samo ako si mason. 95% njegove priče je tačno jer i nije njegova, on je samo skupio na gomilu razne informacije koje su proverljive (istorija masonerije, tajnih vladara, metodi njihove vladavine itd.)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 9:41 am 
Moderator

Jesam, kallian, pazljivo i odgovorila ti u skladu sa procitanim. No, sorry, ova diskusija duh vs materija mi je trenutno veoma privukla pažnju :wink: .

Jack, otići ćemo definitivno u off topic, ali predlažem da ipak nastavimo ovde i u jednom trenutku prebacimo postove, već prema tome u kome nas pravcu odvede diskusija.

Slažem se sa tobom, uz par napomena, da bismo možda iskristalisali nekoliko pojmova, koji su dugotrajnom pogrešnom upotrebom dobili prilično iskrivljeno značenje.

Dualizam duh – materija je odredio gotovo čitavu zapadnu filozofsku i religioznu misao i ostavio prostora za dualizam u našem umu: materija = loše, duh = dobro. Međutim, nauka 20-21. veka je uveliko dovela u pitanje opravdanost ovog dualizma, a naše rasuđivanje bi možda moglo da preispita ovaj sud i možda na drugačiji način definiše pojmove.

Po svemu sudeći je ono što opažamo kao materiju jednostavno energija određene frekvencije, fiksirana u izvestan oblik, i tvori jedinstveno polje, mnogostruko isprepletano sa onim što bismo mogli nazvati duhovnom/emocionalnom /mentalnom energijom stanovnika ove planete. Najbliže mom trenutnom razumevanju – koje može biti sasvim pogrešno :wink: – je da je stvarnost energija u stalnom protoku, koja postoji u stanju verovatnoće i koju fiksiramo svojom percepcijom. Materija je 99% prazna, kaže današnja fizika, kreacija je iluzija. No, problem nije u toj kreaciji/iluziji – ona je divna, Ljubav u akciji - već u činjenici da smo beznadežno zakačeni za nju svojim mentalnim i emocionalnim procesima. Tako, ako govorimo o onome što nas koči u duhovnom razvoju, ili da budem preciznija, zadržava na ovom planu postojanja, a što nazivamo materijalizmom, možda bismo to mogli preciznije nazvati privrženost iluziji. I sada važna tačka: da ako na ovaj način definišemo pojmove, videćemo da veliki broj ’duhovnih’ puteva i pravaca ne vodi ka tome da se prozre kroz iluziju i sagledaju istinitiji realmi stvarnosti, već baš naprotiv, umotava nas u njene još dublje slojeve.

Takođe bih se složila da tehnološki razvoj sam po sebi ne mora da predstavlja znak razvijenosti, da može dodatno da ’uspava’ ljudska bića, da im pruži lažni komfor, koji će ih zakočiti na onom jedinom istinski uzbudljivom putovanju, evoluciji duha. Međutim, ne treba zaboraviti primer Atlantide, gde su – ponovo po svemu sudeći – visoko razvijene duhovne moći bile zloupotrebljene u cilju postizanja lične moći i najzad dovele do razaranja.

Tako, tehnološki razvoj može doneti internet uz mogućnost efikasnog umrežavanja naših znanja i sposobnosti (ako smo dovoljno sposobni da ga pametno upotrebimo) ili korišćenje besplatne energije, koja bi možda mogla da onemogući elitu željnu moći da porobljava ostatak populacije, ali može doneti i atomsku bombu, mikro-čipove i druga sredstva razaranja i/ili mentalne kontrole ljudi. Šta će doneti, mislim da to nije pitanje tehnološkog razvoja, već nečeg drugog. Orijentacije ljudi da koriste tehniku da bi doneli populaciji veće mogućnosti za slobodan razvoj svakog pojedinca, ili orijentacije da se tehnika iskoristi da bi se nad drugima uspostavila kontrola, ili – najrasprostranjenije od svega :wink: – da bi se zaspalo dubokim snom i dopustilo to ’porobljavanje’ slobodnom voljom.

Na veoma sličan način se i ono što zovemo duhovnim razvojem može kretati u različitim, u stvari, dijametralno suprotnim smerovima. U našem starom dualističkom posmatranju stvari duhovni razvoj je izjednačen sa „dobrim“, pozitivnim. Međutim, razvoj duhovnih sposobnosti, taj da tako kažem ’nematerijalistički’ razvoj, uopšte ne mora biti ’pozitivan’, ako pod pozitivnim podrazumevamo ne-egoističnost i umanjenu potrebu da se delovi kreacije i drugih bića beskrupulozno iskoriste za sopstveno dobro. Baš naprotiv, postoje brojne ’duhovne’, (nematerijalističke) prakse koje omogućavaju sticanje sposobnosti, koje se koriste da bi se nad drugima ostvarila moć i crpla njihova energija. Mnogi to čak rade i nesvesno, okupljajući sledbenike i služeći time kao baterija za prikupljanje energije svesti, koja se u hijerarhijskom lancu prosleđuje dalje na ’više’ (spiritualnije) ravni postojanja.

Na sličan način, baš kao i kod tehnološkog razvitka, postoje mnogobrojne duhovne prakse, koje nemaju za cilj buđenje, već umotavanje praktikanata u još dublje slojeve iluzije i san.

Na ’gore’, na 4D, se može duž obe staze, ’duhovnim putem’ na oba načina, i takozvanim pozitivnim, koji poštuje Jedinstvo/Jednost kreacije u njenim beskonačnim manifestovanim oblicima i „štiti evoluciju svesti“ kao i takozvanim negativnim koji ostvaruje progres kradući/manipulirajući energiju svesti od drugih i konzumirajući “radijantne svjetlosne energije u jednosmijernom toku: ka “Postajanju Jednim” (Topper).

Logos i Anti-Logos su delovi stvarnosti kako u materijalnom tako i u duhovnom svetu, mada nam je to izuzetno teško da prihvatimo.

Međutim, mislim da je upravo zbog toga dobro iskristalisati ove pojmove i možda ih ponovno definisati. U svetu gde duh i materija čine jedinstveno polje, možda neće biti mesta za „materijalizam“. Možda bi one „negativne“ aspekte te reči, o kojima si govorio, i koje sa tom rečju uglavnom povezujemo, mogli preciznije opisati terminima egoizam (podređivanje interesa drugih sopstvenim interesima bez ikakvih skrupula), elitizam (veličanje ega ili organizacije sa kojom se sopstvo identifikuje) i da nikako ne zaboravimo privrženost iluzija - bila ta iluzija materijalne ili spiritualne prirode – ili drugim rečima željno razmišljanje.

Zadnja izmjena: Arja; ned maj 04, 2008 9:46 am; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

Naslov: Kratak osvrt na post
PostPostano: ned maj 04, 2008 9:42 am 
Član foruma

Hame je napisao/la:
Jack987 je napisao/la:

Ovo mi nije jasno.

Svemir nema granice a sadržan je od materije. Nema granice ni ako ulazimo u detalje materije - u strukturu i sadržinu dijelova-dijelova atoma.

--Trenutno razmišljanje:
Materijalno nema granice, kao ni duhovno. Jedno bez drugog ne ide - bez materijalnog iskustva ne bi znali šta je duhovnost - duh je vezan za materiju, a bez duha i dalje imamo "praznu" materiju. Bez materije nema ni duha. Bez svijesti nema ni postojanja bilo čega ali samo za duha - materija je i dalje tu, čeka svoju potvrdu u duhu. Šta je smisao materije ako nema duha da joj ga da.... Čudimo se kako je tajanstven nevidljivi duhovni svijet i podcjenjujemo materiju, a dokazano samo nastali od zvijezda.
--

Za mene materijalno nema granice dok god ne spoznamo granice svemira vani i dubinu sadržine dijelova atoma iznutra.

A o duhovnosti fakat pojma nemam, a fakat ni o materiji, ali ipak tu sam - prisutan i duhom i materijom - medalju za učinjeni napor i rezultirano jedinstvo materije i duha u svoj ovoj halabuci :mrgreen:

Jesmol ovo dobrano OT il' sam našo priču o kojoj svako može razglabat a Forum je sasvim druge tematike?

Oke poredu. Nas materijalni svemir kako ga dozivljavamo u 3D nije onakav kako ga shvacas. Beskonacan? Zadnja i najprihvacenija teorija danas jest da je beskonacan ali ogranicen. (ako neshvacas kako nesto moze biti beskonacno ali ograniceno 3.3333 ti je primjer, a broj pi pak primjer beskonacnog neogranicenog)

Sto se tice atoma. Zadnji put kad sam provjerio proton se sastojao od kvarkova. U kakvu bi ti beskonacnost?

Dalje u tekstu nameces neku materija/duh dualnost s kojom se nikako neslazem. Podsjetio bi te da je materija karakteristicna za denzitete do 4D.(i u 4D u nekom obliku).

Takoder "dokazano smo nastali iz zvezda"

Ovo jos nisam prokuzio dali je nekakva pjesnicka sloboda ili zbilja govoris o zvijezdama. Jer ako je drugo, naravno da jesmo (po sluzb. zanosti) jer svi atomi koje imamo su nekad bile zvijezde (svemir postoji 15 eona, a pojava ljudi u odnosu na to je bila - jucer) Nista nema fascinantnog u tome što su ti atomi nekada tvorili zvijezde.

I za kraj ovo mi je presmjesno
"Čudimo se kako je tajanstven nevidljivi duhovni svijet"
"i podcjenjujemo materiju"

Gledoh neki film u kojem je jedan guru ili tak neš davao definiciju duhovnosti. Kaze "postoji svijet koji nemozemo vidjeti i to je duhovno". (neznam tocno ali eto u tom kontekstu) Sad me malo podjecas, da nisi nejgov sljedbenik? :mrgreen:
Dakle, kad bih ja trebao dati definiciju duhovnosti to bi puno potrajalo i sto bih nakraju dao nebi bilo nista konkretno - ali bi pricalo cjelu pricu covjeku koji tu "definiciju" zna iz iskustva - a nereklo niti rijeci covjeku koji to nerazumije. :wink:

***Postoji skup svih stvari, mogucnosti, zivota, patnja, ljubavi, u svim nama nezanimlslivim oblicima(sa drugih svjetova itd). Pa cak i iz svijetova u kojima igra nije pocela sa nasim pravilima, od ovih naših elementarnih kuglica i pod ovim našim silama. Situaciju iz jednog takvog svjeta bi razumije se, razumjeti bilo potpuno iznad nase percepcije. Takav skup - jest svemir iz perspektive 7D ali to istovremeno i jest 7D. To jest The All & The One. Zanimljivo mi je bilo kad sam saznao da su teoretski fizicari predpostavili postojanje toga u svojoj teoriji o "desetoj dimenziji". U toj teoriji 10 je dimenzija dok mi imamo "7denziteta" ali broj i nije toliko bitan. Istrazit cu zasto bas 10 kasnije... zanimljiva tema ugl.
To je Hame moj, broj pi, Neogranicena Beskonacnost iz one analogije.

Sto se tice Off topica, hebiga, morao sam :mrgreen:
*jedna minuta razlike izmedu arjinog i mojeg posta :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 10:23 am 
Član foruma

Hvala :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 11:07 am 
Član foruma

kuliakan je napisao/la:
Kao sto navedoh u prvom postu u slicnoj temi - forum je extra ali mislim da bi morali malo manje davati masti na volju (da ne koristim neke nezgodne izraze). Naravno da vanzemljaci postoje, nema tu sta da se vjeruje i ne vjeruje jer je to tako. Ko procita Bibliju (kao i mnoge druge stare zapise i knjige) i ne skonta te stvari nije zasluzio da komentarise u fazonu - ja u to ne vjerujem isl. Neki od njih su definitivno ostali da zive s nama ali me prilicno nerviraju price o channelingu i bliskim kontaktima o kojima se pise, kao i o otmicama jer su to ipak u vecini slucajeva izmisljotine. Sto vanzemljaci nikad ne otmu nekog Rusa, nego uvijek Amerikance? Zato sto tajne laboratorije u Americi to rade iz vise razloga, koje ne vrijedi obrazlagati. Ona storija o Area 51 je ko zna sta, kakvo rusenje NLO-a. Da ne pricam o tome kako se prezentuju neke vrste vanzemljaka i ko kako izgleda, hahaha. Pa, to je sprdnja, bez ljutnje. Mnogo se polaze na neke ljude poput Davida Ickea i slicne. Na forumu se o tome pise kao da je to odlazak do kioska, a po meni to je jako neozbiljno. Greys-i, Lizardi i ekipa.... A jos zive u nekom "denzitetu" pa putuju kroz vrijeme?!?!? Kako putuju kroz vrijeme kad vrijeme ne postoji i nikad nije ni postojalo?! Dobro, nije tema kvantna fizika ali... Jos vidjeh neke slike na kojima nemaju palac!!!!!!! Pa, sta ce im onda uopste ruke, kad se zna koliko je bitan taj palac na ruci?! Inace, definitivno sam ubijedjen da postoji neka teorija zavjere vezana za njih i vlade velikih zemalja ali ne na ovaj/ove nacin-e kako se to opisuje.

kuliakan je napisao/la:
Hvala na dobrodoslici :D Daleko od toga da se stvarno nerviram ili da sam htio nekog uvrijediti. Samo bih volio da se malo ozbiljnije pristupi slaganju puzzle. Posto imam utisak da si navela moj citat vezano za Bibliju u malo saljivom tonu moram ti skrenuti paznju da je to jedna od starijih knjiga koja potvrdjuje vecinu onoga o cemu ovdje govorimo. Izvinjavam se ako sam pogresno shvatio citat. Inace, Tesla je rekao jednom prilikom da veliku inspiraciju za svoje izume nalazi upravo u Bibliji, a znamo sta je on sve izumio, patentirao... Nema nikakve veze sa religijom, a Stari zavjet se slabo i dotice religije. Uglavnom se govori o letjelicama, laserskom oruzju, nuklearnoj eksploziji (Sodoma i Gomora) itd. Nazalost, mnogo toga i ne znamo o Teslinom radu. Ne drzim se samo Biblije, svi stari zapisi govore na slican nacin o dolasku bogova i sta vec, tako sam i naveo. Sto se dokaza tice nemamo pristup nekim opipljivim dokazima i ko zna koliko je podmetnutih da bi nam se skrenula paznja. Mislim da ce nam biti veoma tesko proniknuti u samu srz slagalice.

kuliakan je napisao/la:
Jack, zao mi je sto u startu moram ovako replicirati ali ja ne znam da li ste Arja i ti uopste procitali ono sto sam napisao. Ko prica o duhovnosti?!?!? Ko prica o materijalnom? Tema je o vanzemaljcima i samo sam iznio neke zanimljive detalje (koji su valjda svima poznati) vezano za temu. Ocigledno se nismo razumjeli ali nebitno : ) Sto se tice Reptila, Lizarda, Greysa... ja ne mogu a da ne puknem od smijeha kako se o tome govori kao da je hljeb i mlijeko. Ono sto sam ja napisao je ''wrong'' a ovo je tacno?! Aj ne zezaj. Bojim se da malo gubimo vezu sa stvarnoscu kad se na takav nacin prica o tome. Pusti ti sta je ko napisao o tim vrstama, a ti nasao u knjigama pa sad prepricavas po forumu. Zasto niko ne pise o NLO-ima iznad Sarajeva koji su vidjeni od strane ogromnog broja ljudi izmedju '89 i '91, ne mogu se sjetiti tacno. Nazalost ja ih nisam vidio ali postojao je i ogroman broj fotografija, a NLO-a je bio veliki broj. To je vidjelo bar 10.000 ljudi i to veoma jasno u sred bijela dana i nije trajalo sekund! Eto, to je nesto, a ne lose srocene price bolesnika Davida Icke-a, ono je da povratis mozak ali bez zezanja. Ja se u svoj um uzdam i ne mogu dozvoliti da se neko sprda sa mnom na takav nacin kao sto je on i vecina autora koji pisu o fenomenu NLO. Mnogo se, brate, vjeruje tom channelingu, a da je to tako vjeruj mi da niko ne bi ni stigao da objavi bilo sta. Zasto vanzemaljci na velikom broju objavljenih slika imaju cetiri prsta na ruci, a nemaju palac? Sta ce im onda ruke?! To bih volio da mi neko objasni. Sto se duhovnog i materijalnog tice evo ti malo pojasnjenje: Nigdje u kosmosima (bezbroj je kosmosa koji se prozimaju, vjeruj mi iz prve ruke ti kazem : ) ne postoji duhovno bez materijalnog i obrnuto. Sve je stvar frekvencija (opet cu reci da je to i Teslina teorija iako sam ja sam nadosao na ovo, prije nego sam procitao Teslinu). Covjecji um nikad nece moci da shvati te stvari, a ''prosvijetljeni'' gurui lupaju nebuloze kako su dostigli savrsenstvo i daju sebi za pravo da uce druge. 20 godina se aktivno interesujem za ove i slicne teme (Istocnjacke filozofije, Kastaneda, astralna projekcija itd.) Mogu ti reci da je vecina knjiga koje sam procitao njesra i nacin da se zaradi laka lova, vjeruj mi. Neka mi se javi neko ko je saznao ili postigao nesto citajuci te i takve knjige pa da razmijenimo znanje ali pravo. Ja sam stosta i saznao ali tako sto sam bacio 99% onoga sto sam procitao i napravio sam sebi ''nauku'' ali to nije tema i ne bih uopste o tome i ovako pretjerah sa bezlicnim stvarima. Pozz

nije ni tebi lako :roll:
zanimljiva pojava,pogodna za analizu 8)
samo,kad bi mogao malo da smanjish frustracije,tako bi se bolje artikulisao,pa bi mogao neshto i konkretnije,sadrzajnije da napishesh
jedino konkretno shto si napisao u sva tri posta je o tom vidjenju NLO-a u Sarajevu,evo to je zanimljivo,napishe neshto vishe o tome,stavi neku sliku ako je neko to slikao i sl.
sve ostalo u tvojim postovima je paushalno pljuvanje i izlivanje frustracija,
jel moze malo konkretnije,pljuc po pljuc,da napishesh shta je to u tim knjigama za povracanje,shta je za pishanje od smeha,shta je za otici do kioska,itd,itb...
ovako kazesh da sve shto si prochitao je sranje,neke pominjesh i vishe puta ali ne kazesh shta je to konkretno shto je po tebi sranje u svim tim knjigama,postovima,itd...
ah,da,postoje i izvori sa kojima se slazesh da govore o "pravim" vanzemaljcima,onako po prichanju to bi bili Biblija,Deniken,mozda malo Sichin i to bi po tebi bilo to,svi ostali lazu i prichaju bajke :roll:
stvarno ti nije lako
ali,molim te probaj da se izrazish konkretnije,jer ovako nije bash jasno protiv chega se ti ovde svadjash sam sa sobom :mrgreen:

Hame,brate,tvoja iskrena zelja za znanjem,i marljiva upornost da saznash,shvatish vishe i bolje,me odushevljava,bash si opd u tome,i zao mi je shto ne mogu da ti pomognem,jer nema formule,nema recepta ,pa kao ,evo ti,to je to,jebiga... 8)
morash sve sam spoznati
kad prinosish uzareno drvo suvom drvetu,ne pali vatru drvo u tvojoj ruci,vec zar koji je u njemu
ne mozesh ni materiju shvatiti dok ne shvatish Duh koji je prozima,
materija je projekcija duha,da bi je shvatio u sushtini,trebash shvatiti ono shto je projektuje
Spoznaja je individualna stvar
to svako Sam u Sebi treba odraditi
ja ti zelim sve najbolje
i ne sumnjam da cesh do odgovora kadtad stici =D>
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 12:47 pm 
Član foruma

moj doprinos offtopicu :D ..

često kada ljudi "nalete" na ovaj forum i počnu s svojim istraživanjem znanja iskazuju određenu vrstu agresivnosti/isključivosti .. mislim, teško je reći pravu rijeć za to ali se nadam da svi znaju na što mislim...
Do određenog trenutka to je i razumljivo; naime često su te osobe dugo "plivale uz struju" protivno mase drugih sljedeći svoju intuiciju... da bi se opstalo u svome individualnom takav stav je jednostavno nužnost... u "mirnijm vodama" među sličnijim dušama sve se brzo sinhronizira...

back on topic

razmislio sam malo i scorpio22 je u jednoj stvari u pravu, naime dosita sam imao predrasudu prema dariovim navodima o NLO ali ne zbog sadržaja ili daria već zbog prvog mjesta objavljivanja sadržaja tj.portala index; to je takvo "žutilo" od portala; ... ono, red Severine, red tko s skim spava, red NLOa za sprdačinu, red tko je koga gdje i kada, pa ponovo red Severine ....jednostavno koma.

Sam sadržaj koji dario osobno piše mi je puno više autentičniji i vjerodostojniji.... i moj dojam je da bi se tu radilo o tzv. trokutastim NLO zemaljskog porijekla, a i njegovi crteži meni ukazuju na to.... nadam se da je dario do sada proučio sadržaj na ovom forumu na tu temu pa da bi mogao to malo i prokomentirati...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 6:19 pm 
Početnik

Dragi moji clanovi foruma koji ste u startu poceli da me pljujete i prozivate (cast Arji ali si promasila nadimak : ) nije ''kallian'') stvarno ne razumijem zasto to radite. Apsolutno nikog sa foruma niti vrijedjam, niti bilo sta slicno. Sve sto sam napisao pogresno se citira. Bojim se da pojedinci iskazuju svoje frustracije pripisujuci ih meni (ne mogu da copy/paste sve sta je ko napisao, ima dosta). Sto se tice toga da nisam procitao neka objasnjenja - citam postove sa foruma zadnjih dva mjeseca, a jesam se prijavio prije par dana. Taman posla da sam se prijavio da se s nekim prepirem i necu vise nikad ni u jednom postu replicirati na bilo kakvu prozivku. Ovo je kraj s moje strane jer to nije cilj. Samo molim sve one koji me citiraju da pazljivije procitaju sta pisem pa nece biti ovakvih stvari. Kao onaj sto kaze - gdje su ti slike? Pa, nemam ih i nisam ja ni vidio (procitaj moj post) ali sam kao srednjoskolac gledao fotografije u stampi i slusao od ozbiljnih ljudi o tome. Valjda ce se naci neko da potvrdi i mozda ubaci neku sliku, to mi je i bio cilj. Icke i slicni su za malu djecu pred spavanje, za masone nikad nisam tacno znao sta su i ko su ali po svemu sudeci ih ne volim jer otprilike ucestvuju u krojenju svijeta i sudbine svih nas, tako da im j...m mater : ) i ne samo njima. Ocito je da pojedini znaju sve o svemu pa ih sikira kad ja kao ''laik'' nesto ''odvalim''. Ako je sve tako objasnjeno onda ne vidim svrhu postojanja ovog foruma. Napominjem da je upravo problem u tome sto se slijepo vjeruje bilo kome ko objavi neku knjigu i sta ti ja znam, a da ne pricam o onom snimku intervjua na YouTube sa vanzemljakom!!!!!! Je l' ono bjese Icke ili neki njegov jaran/kolega?! Sa druge strane malo cemo da pljujemo po Bibliji, Kuranu, Vedama, Mahabharati... i recimo po covjeku bez kojeg bi bilo nemoguce da postoji ovaj forum i internet (kao i mnoge druge stvari) - Tesli (nace Tesla je bio izuzetno produhovljena osoba, bavio se meditacijom, bio vegetarijanac, govorio o tome kako cemo u doglednoj buducnosti komunicirati sa dusama preminulih i vanzemaljskim civilizacijama). A velicacemo Ajnstajna koji svijetu nije donio nista, dobio je (jedva) Nobelovu nagradu za bla, bla....nesto. E, j..i ga. Ja bih da malo budemo ozbiljniji i realniji, a ne da se prepiremo ko je sta procitao i ko je u pravu jer to ne vodi bas nicemu, samo pokazuje koliko smo jadni. Mogu i ja da prepisem iz tone knjiga koje sam procitao i imam ih na gomili i sta? Ja sam onda u pravu i nekom sam predao znanje??? Naravno da nije tako. Treba da prihvatim neke nebuloze kao istinu i objasnjenje, a pogotovo ono sa cetiri prsta na ruci vanzemljaka!? Ne mogu jer treba da budemo svjesni koliku ulogu igra palac na ruci humanoida, a da bi bili svjesni toga mora se malo bolje poznavati i poneka od prirodnih nauka, ustvari svaka. Drugo je sto neko masta o vanzemljacima kao o malim zelenim sa velikom glavom i manje ili vise prstiju na ruci, to je fikcija i nema veze sa realnoscu. Ne tvrdim da ih nema raznih ali ovo....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 6:44 pm 
Član foruma

Google na upit "nlo + sarajevo" kaže:

- YouTube: ufo_nlo_sarajevo_large
- Sarajevo-x: 45. međunarodni teatarski festival MESS i NLO iznad Sarajeva

Ima toga na masa još mjesta - googlajte :)

EDIT: Zaboravih reći, ovo gore je reklama za MESS i pričali smo o tome davno na news grupi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 6:57 pm 
Moderator

Da prevazidjemo ovu neproduktivnu raspravu.

Back to topic :wink:

Hame, privukla mi je paznju ona tvoja primedba o svetlima na NLO-ima. Zaista ne bi trebalo da imaju bilo kakve veze sa osvetljavanjem. Možda imaju neke veze sa pogonom, a razmatram još jednu mogućnost, samo mi je još uvek dosta neodređena da bih je iznosila.

Za mene je interesantan detalj da veliki broj ljudi koji imaju sećanja na abdukcijske scenarije neuobičajeno često viđaju NLO-e. Mislim da je ovaj detalj/veza interesantnija nego što se čini na prvi pogled.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 8:40 pm 
Početnik

Hvala Hame :D Eto o cemu ja govorim! Ovakvi ''dokazi'' su ono sto osudjujem pa se onda neko nadje da me proziva zbog frustracija, hehehe. Ako nekom nije jasno da je u pitanju shala Sarajlija onda j..i ga. Volio bih da se javi neko od onih koji su vidjeli ili imaju slike NLO iznad Sarajeva iz perioda izmedju '89-'91 o cemu sam vec pisao, to bi stvarno bilo senzacionalno. Ne znam kako nigdje niko da se pojavi s tim informacijama ili eventualno sa skeniranim fotkama i clancima iz stampe (ni na jednom forumu). Bas zanimljivo #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 11:36 pm 
Član foruma

Prvo nauči nešto odavde

http://www.ivantic.net/nlo.htm

Što se tiče prstiju budi konkretan i lepo reci da ti je neshvatljivo da neki akrepi od guštera sa kandžama umesto ruku mogu imati tehnologiju za međuzvezdane letove, takvi zverovi sigurno nisu imali kulturni razvoj koji je neophodan za tako nešto.
Da bi to razumeo moraš nešto da znaš, a ne samo da kritikuješ ono što ne znaš.
Prvo treba da znaš da su oni, reptili i greysi, stvoreni genetskim inženjeringom i tehnologija im je data na korišćenje. To su učinili Gini ili Sirius A bića koja izgledaju približno ovako

slika

Visoki su oko 2.5 do 3 metra i imaju pet pristiju sa palcem, kao i najnapredniju tehnologiju u galaksiji. Nadziru i kontrolišu sve šta se radi ovde. Informacije o njima izneo je Sverdlov koji je radio sa njima u Montauk bazi. Verovali njemu ili ne, bliži izvor nemamo.
Zašto su oni to uradili i ostale detalje imaš na gornjem sajtu a i ovde.

Kad budeš tako malo sazreo Ajk će ti biti razumljiviji, iako on malo brlja stvari, nije izneo ni sve ni tačno pa se ljudi zbunjuju oko reptila. Treba znati širi kontekst koji je Ajk potpuno promašio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 12:25 pm 
Početnik

[quote="metuzalem"]moj doprinos offtopicu :D ..

često kada ljudi "nalete" na ovaj forum i počnu s svojim istraživanjem znanja iskazuju određenu vrstu agresivnosti/isključivosti .. mislim, teško je reći pravu rijeć za to ali se nadam da svi znaju na što mislim...
Do određenog trenutka to je i razumljivo; naime često su te osobe dugo "plivale uz struju" protivno mase drugih sljedeći svoju intuiciju... da bi se opstalo u svome individualnom takav stav je jednostavno nužnost... u "mirnijm vodama" među sličnijim dušama sve se brzo sinhronizira...

back on topic

razmislio sam malo i scorpio22 je u jednoj stvari u pravu, naime dosita sam imao predrasudu prema dariovim navodima o NLO ali ne zbog sadržaja ili daria već zbog prvog mjesta objavljivanja sadržaja tj.portala index; to je takvo "žutilo" od portala; ... ono, red Severine, red tko s skim spava, red NLOa za sprdačinu, red tko je koga gdje i kada, pa ponovo red Severine ....jednostavno koma.

Sam sadržaj koji dario osobno piše mi je puno više autentičniji i vjerodostojniji.... i moj dojam je da bi se tu radilo o tzv. trokutastim NLO zemaljskog porijekla, a i njegovi crteži meni ukazuju na to.... nadam se da je dario do sada proučio sadržaj na ovom forumu na tu temu pa da bi mogao to malo i prokomentirati...

[/quote =dario]

Metuzalem shvačam te u potpunosti i ja sam to vrijeme mislio isto kao i ti dok sam gledao u objekat ,smatro sam da je napravila ljudska ruka pa vjerojatno dok sam o tom razmišljao nisam uspio slikati.Kažem ti da ovako nešto ogromno ne može podići niti jedna sila koju ja poznam .A poznam dosta toga jer sam završio automeh.školu.
Javio sam se u index portal jersam se javio u novine 24 sata i nisam dobio nikakav odgovor od njih sms sam im poslao i čekao ,da bih otišao na komp.i češljao i naišao na index portal,i njima poslao i nakon nekog vremena dobio sam odgovor od njih,pa su se javile i slijedeće novine i večernji i glas slavonije i rtl itd.Nisam mislio da će to tako biti smatrao sam da će se to objaviti i da će netko tko se u to razumije doći kod mene da o tom razgovaramo.Kunem se s čim hočeš da govorim istinu.Meni medijska pozornost ne treba povukao sam se u svoj život i životarim ,a nikada se nisam niti fotkao za medije niti me to zanima.Nisam od onih koji pate za takvo što.
Kažem ti da nisam ništa od novina naplatio niti bih,ja sam samo želio s nekim podijeliti svoje viđenje.
I mogu ti reči da mi je jako drago bilo kada me urednik nazvao ujutro slijedečeg dana i saopčio mi da nisam jedini očevidac da ih još postoji u mome gradu.Tako sam i mislio još je ljudi to moralo vidjeti tako sam i napisao za noviine .Tek mi je onda laknulo i pomislio sam baš me briga barem če mi neki vjerovati ,a za ostale me zaboli.I ja ne vidim zašto e vo ja ču ti dati adresu moje orginal informacije koju sam poslao index,a poslije su od toga prepisivali,i nadopisivali što su htijeli.I u tome iskazu nisu novinari dobro napisali (mislim na index) rekao sam da je nlo bio metal-sive boje ,a oni su napisali metalic.
Hoču ti reči da su i novinari ljuudi da mogu pogriješiti i krivo napisati.Pa zar je bitno toliko kakve je boje i zašto iz konteksa uvikek izvlačiti ono što nam je kao sumnjivo.Nije bitno što se pojavilo ,nego je bitno kakve je boje.
Nakon par dana mi se javilo par očevidaca koji su imali slična iskustva i koji su kako kažu komunicirali sa izvanzemaljcima.I zašto da ne vjerujem tim ljudima ,pa nismo svi ludi kažu da u A merici ima oko 700 000 registriranih očevidaca,i nemoguće da su svi glupi i ludi.
Eto Metuzalem ako te još što zanima pitaj me.
Pozdrav..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 12:33 pm 
Početnik

dario je napisao/la:
metuzalem je napisao/la:
moj doprinos offtopicu :D ..

back on topic

[/quote =dario]

Metuzalem shvačam te u potpunosti i ja sam to vrijeme mislio isto kao i ti dok sam gledao u objekat ,smatro sam da je napravila ljudska ruka pa vjerojatno dok sam o tom razmišljao nisam uspio slikati.Kažem ti da ovako nešto ogromno ne može podići niti jedna sila koju ja poznam .A poznam dosta toga jer sam završio automeh.školu.
Javio sam se u index portal jersam se javio u novine 24 sata i nisam dobio nikakav odgovor od njih sms sam im poslao i čekao ,da bih otišao na komp.i češljao i naišao na index portal,i njima poslao i nakon nekog vremena dobio sam odgovor od njih,pa su se javile i slijedeće novine i večernji i glas slavonije i rtl itd.Nisam mislio da će to tako biti smatrao sam da će se to objaviti i da će netko tko se u to razumije doći kod mene da o tom razgovaramo.Kunem se s čim hočeš da govorim istinu.Meni medijska pozornost ne treba povukao sam se u svoj život i životarim ,a nikada se nisam niti fotkao za medije niti me to zanima.Nisam od onih koji pate za takvo što.
Kažem ti da nisam ništa od novina naplatio niti bih,ja sam samo želio s nekim podijeliti svoje viđenje.
I mogu ti reči da mi je jako drago bilo kada me urednik nazvao ujutro slijedečeg dana i saopčio mi da nisam jedini očevidac da ih još postoji u mome gradu.Tako sam i mislio još je ljudi to moralo vidjeti tako sam i napisao za noviine .Tek mi je onda laknulo i pomislio sam baš me briga barem če mi neki vjerovati ,a za ostale me zaboli.I ja ne vidim zašto e vo ja ču ti dati adresu moje orginal informacije koju sam poslao index,a poslije su od toga prepisivali,i nadopisivali što su htijeli.I u tome iskazu nisu novinari dobro napisali (mislim na index) rekao sam da je nlo bio metal-sive boje ,a oni su napisali metalic.
Hoču ti reči da su i novinari ljuudi da mogu pogriješiti i krivo napisati.Pa zar je bitno toliko kakve je boje i zašto iz konteksa uvikek izvlačiti ono što nam je kao sumnjivo.Nije bitno što se pojavilo ,nego je bitno kakve je boje.
Nakon par dana mi se javilo par očevidaca koji su imali slična iskustva i koji su kako kažu komunicirali sa izvanzemaljcima.I zašto da ne vjerujem tim ljudima ,pa nismo svi ludi kažu da u A merici ima oko 700 000 registriranih očevidaca,i nemoguće da su svi glupi i ludi.
Eto Metuzalem ako te još što zanima pitaj me.
Pozdrav.
Evo ti moja izjava koju držim i kod sebe.

http://bjelovar.net/Zanimljivo/tabid/16 ... fault.aspx

.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 12:45 pm 
Član foruma

ok, shvatio....
veličina objekta je utjecala na to da odbaciš pomisao da se radi o djelu ljudskih ruku.
Skrećem ti pažnju da su i za B-2 govorili da je nemoguće da bi isti letio jer da je pretežak uz premalu uzgonsku površinu krila a onda je procurilo da koristi Biefeld Brownov efekt za povećanje uzgonske sile.
evo dva linka na tu temu:
http://www.blog.hr/print/id/1621637082/ ... emena.html
http://www.avijacijabezgranica.com/foru ... a&p=115218

Nego, čini mi se da mi je promaklo ili nisam baš dobro shvatio... kako je u biti tocno nestao iz tvog vidokruga taj NLO... polako se izgubio u daljinii ili je ono "odjednom" ....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 1:02 pm 
Početnik

[quote="metuzalem"]ok, shvatio....
veličina objekta je utjecala na to da odbaciš pomisao da se radi o djelu ljudskih ruku.
Skrećem ti pažnju da su i za B-2 govorili da je nemoguće da bi isti letio jer da je pretežak uz premalu uzgonsku površinu krila a onda je procurilo da koristi Biefeld Brownov efekt za povećanje uzgonske sile.
evo dva linka na tu temu:
http://www.blog.hr/print/id/1621637082/ ... emena.html
http://www.avijacijabezgranica.com/foru ... a&p=115218

Nego, čini mi se da mi je promaklo ili nisam baš dobro shvatio... kako je u biti tocno nestao iz tvog vidokruga taj NLO... polako se izgubio u daljinii ili je ono "odjednom" ...

.[/quote =dario]

Shvaćam još si u dilemi dal da mi vjeruješ ili ne.
Rekao sam ti da sam bio u protuzračnoj obrani i trakav avion kao što ti kažeš prolomio bi se i čuo bi ga i da je bio jako visoko.Govorim niti zvuka niti dima
On je nestao kada sam na samome početku to primjetio hoču reči pas mi se igrao hvatao grančicu koju sam mu bacao i u tom sam trenutku pogledao ispred sebe na velikoj udaljenosti u pravcu Motajice odnosno iznad nje sam vidio oveći sivi balon koji je nagnut u desnu stranu i to mi je bilo sumnjivo zašto je nagnut i dok sam tražio odgovore u svojim mislima ,objekat je promijenio oblik u zepelin ili se okrenio ili tako nešto i tad sam shvatio da je nešto sumnjivo i zavukao ruku u džep tad je to nestalo.Tražio samto otvorenim mob.da uslikam i najedanput ogromno zdanje se stvorilo iznad mene i polako prolazilo imam osječaj kao ta se vrti oko svoje osi ili kao da vibrira ne znam kako bi to rekao.
i kada sam digao ruku da uslikam jednim sam okom i dalje u taj objekat gledao ,a drugim sam pokušavao u či u kameru .Shvačš nisam želio propustiti ništa a da ne vidim i nije mi u tom trenutku niti bilo toliko bitno slikati i tad je nestalo ogromnom brzinom na način da je kao blicnulo i nestaloNeznam kako da objasnim taj fenomen ili koristi jako veliku brzinu da naše oko to ne može pratiti ili se teleportira.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 1:26 pm 
Član foruma

napisah da mi je tvoje osobno pisanje autentično.... dakle vjerujem i nemoj da sada recitiram Vjerovanje; u NLO, ET i sve ostalo :D

Na drukom linku iz mog predhodnog posta je ponovo hiper link koji vodi na
http://www.avijacijabezgranica.com/foru ... php?t=3741
sto mene u osnovi podsjeca na tvoje viđenje... dakle prvo kao balon plazme a bliže se vidi struktura....

U biti za mene je puno gore i otegotno ako je NLO zemaljskog podrijetla nego ET porijekla jer onda to znaci da postoje AG tj.antigravitacijske tehnologije uz sve što to znači po čovječanstvo a TPTB to taje iz vojno-paranoidnih razloga.... to je jednako užasno kao da taje postojanje penicilina ili nekog drugog antibiotika iz istih glupih razloga.
Naime ako pogledas samo razvoj PC po kojima sada kuckamo u odnosu na ono sto je bilo moj prvo racunalo 1983.g. -ZX spectrum onda je jasno da tehnologija nezaustavljivo ide napred ali mi smo zapeli na prijevoznim sredstvima s, u osnovi , tek nešto malo unaprijeđenom tehnologijom prošlog stoljeća... nikakvih bitnijih pomaka....
Pobogu pa moj mobitel ima više procesorske snage nego nekada glavno računalo u Apollo misiji....

i da vjerujem ti :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 6:15 pm 
Početnik

[quote="metuzalem"]napisah da mi je tvoje osobno pisanje autentično.... dakle vjerujem i nemoj da sada recitiram Vjerovanje; u NLO, ET i sve ostalo :D

Na drukom linku iz mog predhodnog posta je ponovo hiper link koji vodi na
http://www.avijacijabezgranica.com/foru ... php?t=3741
sto mene u osnovi podsjeca na tvoje viđenje... dakle prvo kao balon plazme a bliže se vidi struktura....

U biti za mene je puno gore i otegotno ako je NLO zemaljskog podrijetla nego ET porijekla jer onda to znaci da postoje AG tj.antigravitacijske tehnologije uz sve što to znači po čovječanstvo a TPTB to taje iz vojno-paranoidnih razloga.... to je jednako užasno kao da taje postojanje penicilina ili nekog drugog antibiotika iz istih glupih razloga.
Naime ako pogledas samo razvoj PC po kojima sada kuckamo u odnosu na ono sto je bilo moj prvo racunalo 1983.g. -ZX spectrum onda je jasno da tehnologija nezaustavljivo ide napred ali mi smo zapeli na prijevoznim sredstvima s, u osnovi , tek nešto malo unaprijeđenom tehnologijom prošlog stoljeća... nikakvih bitnijih pomaka....
Pobogu pa moj mobitel ima više procesorske snage nego nekada glavno računalo u Apollo misiji....

i da vjerujem ti :

D[/quote=dario]

Prijatelju jasno mi je o čemu govoriš ,da tehnologija napreduje jako brzo i da prije samo nekoliko godina da nam je neko o ovome pričao rekli bi da je lud.
A li u tome i je bit što sam cijelo vrijeme i ja mislio da je to što vidim stvorila ljudska ruka.

Sve dok nije promijenilo oblik i nestalo ili postiglo veliku brzinu preko neznam koliko maha i da nije probilo zvučni zid.
Predmet u sredini ima kao ispupčenje koje je ovalnog oblika ,i to je ono kada sam gledao iz velike daljine što me asociralo na zepelin.To ispupčenje i jasno mi je zašto sam u prvi mah vidio oblik balona .Naj vjerojatnije zato što se objekat iz velike visine spuštao na određenu visinu pa sam ga gledao ispod i ako je bio na udaljenosti oko 10 -15 km zračne linije od mene , u pravcu jugo-zapada.I onda kao da je lebdjelo neko vrijeme i promijenilo oblik u zepelin ,i kod toga mislim kako se objekat spuštao i dalje prema zemlji i kad je bilo na određenoj visini tada vjerojatno objekat nisam više gledao ispod nego u njega s boka i tad je imao sasvim drugi oblik mislim kao zepelin zašto kao zepelin jer ima ispod ispupčenje kao on , to je taj mislim na središnji ovalni oblik kad sam ga gledao ispod,veoma jasno.Kažem ti i onda je nestao nisam niti skužio kojom brzinom da bi se pojavilo iznad mene,to je za mene bio šok,svašta mi je prolazilo tada kroz glavu ,da nije ovo ,da nije ono.
Ne i ne kažem ti nema zvuk pa morao bi čuti nešto tu je jako tiho mjesto i nije bučno to ti je mjesto na samom početku grada i nije toliko naseljeno nema galame niti vozila ,mir i tišina tako da isključujem mogučnost da nisam čuo.Sluh mi je dobar što se toga tiče .
Rekao sam ti da ima i lampice ispod svukuda poredane kao led diode ljubičastei plave boje.Druge boje nisam primjetio a imao sam jako puno vremena za to.
Kako objasniti da je objekat kao vibrirao ili se okretao ili mi se to činilo što sumnjam.
Objekat nije glatke površine i nije tanjurast nedo ovalan .Kad kažem nije gladak ,mislim na ono što sam vidio ispod kao kanale sa jedne i druge strane razna ispupčenja ,ali ništa što bih mogao povezati da je čovjek stvorio kao npr.skije za spuštanje objekta kakve imaju helikopteri niti sam vidio vrata ispod objekta,niti ikakve točkove kažem objekat je sa strane bio valovit kao zupčanik .Neznam kako da se drugačije izrazim,jako čudno.Nisam vidio nikakve cijevi niti crijeva Nego sam se do slovce da ne kažem što .Kaže supruga da sam poplavio i čudno izgledao.
Jer ona je samo netom poslije toga izišla sa malom i vidjela me da stojim na sred parka sa otvorenim poklopcem motorole.I pitala me tko me zvao.Ja sam joj rekao hočeš li mi vjerovati što mi se dogodilo i tako sam joj ispričao.A pas mi je poludio i nisam ga mogao uhvatiti ,i ti su doktori i dalje bili u haustoru i pušili nisam ih htio ništa pitati bio sam van sebe ,možda bi rekli i da sam lud.Znaš kakvi su ljudi skeptici.
Pas mi je pop... i uhvatio u zube neki krvavi tufer i počeo bježati nikako ga nisam mogao uhvatit kao da je vrag ušao u njega.
Ušli smo u auto i upalio ga ,idemo kući bez psa,i mala je počela plakati tata ne moj ga ostaviti i ako ne bi samo sam htio vidjeti dali će pas poći za nama ,što naravno nije.
I dalje ga nisam mogao uhvatiti to je trajalo skoro pola sata ako ne i duže I nekako sam ga uhvatio bacivši se na njega.Trava je bila puna komaraca sav sam bio izgrižen sječam se skoro svih detalja.
Bilo mi je samo da mi je doći kući i u miru razmisliti o svemu i popiti kavu.
Supruga mi je govorila putem smiri se kaže da sam bio jako uzrujan i blijed kao isplašen.Mislim da i je bilo tako htijeli mi to priznati ili ne tresao sam se dok sam promatrao objekat.
Kažem siguran sam što sam vidio i pri tom ostajem,pa i svjedoci koji su vidjeli i koji su se javili u redakciju kažu da je isti neko vrijeme kružio nad gradom i da je onda u velikoj brzini nestao prema istoku.Tvrde identično što i ja .
Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 915 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.