dario je napisao/la:
metuzalem je napisao/la:
Scorpio22 je napisao/la:
OVO NIJE FORUM ZA RASPRAVU O RANOM UMIROVLJENJU NEGO METAFIZIČKI PORTAL.
Metuzalem ako imas problema s lažnim autoritetima ( policija itd.) ostavi ih za sebe i ne truj druge svojim frustracijama i predrasudama ili snosi posljedice.
Čovjek je podijelio svoje iskustvo s javnosti iako je znao za posljedice što je dovoljno da me zainteresira za ovaj slučaj.
BINGO, scorpio22
dakle covjek je svojedobno podijelio svoje iskustvo, OK.
To je bilo prije godinu dana, znao je kako će ga doživjeti i na to je pristao.
Dao je intervju u "tračerskom" portalu.. OK njegovo pravo...
Šira javnost saznala mu je ime, članove obitelji i ime njegova psa pekinezera Scoobyja, daje detalje o svojm ratnom putu kako bi dobio na vjerodostojnosti. ... OK njegovo pravo da to da na uvid javnosti...
Godinu dana kasnije evocira uspomene... OK.. njegovo pravo...
E pa ja se momentalno bakćem s informacijma i dezinformacijma...
Kako odrediti što je što....
Ono u što sam ziher je da osoba koja daje vjerodostojne informacije u svijetu dezinformacija mora biti čisto sa samom sobom da ne širi "evanđelje" nego daje informaicije na opću upotrebu pa kako god to tko prihvatio ili neprihvatio....
Iz dosadašjneg moj doživljaj je da OP ima veliku potrebu da mu se
nepobitno vjeruje... što je ljudski i može se shvatiti...
ali origigi članak ima par kontradikcija naime navodi "a to zna jedan moj susjed, ali dalje od toga nisam širio priču jer bih ispao glup." a onda se kontradiktoro navodi "jedina želja bila podijeliti svoj doživljaj s drugim ljudima.". Što je od toga istina ?
Osim toga isti je, kako se navodi policajac, dakle osoba utrenirana za nepredvidive događaje i situacije ali se isti zbunio, neuspjeva fotografirati i sl.
U originalnoj prići nitko to nije vidio, ali se sad na forumu prića proširuje pa to potvrđuje nekoliko "uglednih" Brođana..
E pa sad uvijek kod izvora u ovakvim stvrima je pitanje vjerovanja ili ne.... i kredibiliteta
S obzirom da sam označen kao "nevjernik" iako do tada nisam iznio niti jednu sumnju u istinitost događaja neko samo insinuirao u kredibilitet izvora informacije proglašen onim koji "ne mogu shvatiti" kao "fanatik koji ne vjeruje u ništa" očito je kako prolaze oni koji iskažu sumnju....
Što se tiče mojih frustracija, kao što rekoh to je bila provokacja da na "brzaka" površinu izađe ono što je meni bilo bitno da donesem svoje mišljenje o OP-u i njegovim navodima, a da sam istog htio uvrijediti ili iskaljivati svoje frustracije i predrasude to bih učino puno brutalnije, nedvosmisleno i eksplicitno.
A sad sam spreman snositi posljedice zbog traganja za istinom ...
[/quote =dario] Sory ako sam te uvrijedio,što sam te nazvao kako možda nisam trebao ,stari dopi.mi stalno objašnjavati pojedinosti. Svoj događaj sam tri dana držao u sebi .Nisam mogao spavati ,ustajao po noči pio kavu u neka doba i razmišljao stalno bio zamišljen i slično.I nakon tri dana sam u ponedjeljak čini mi se kako je već bilo poslao u 24 sata poruku,a oni mi nisu niti odgovorili.Ja sam samo želio da me spoje s nekom osobom koja se u to razumije.A onda sam tražio kome da se javim i slučajno poslao u index portal i od njih se vijest dalje širila .Kažem tada sam rekao da ću podijeliti svoje viđenje s ostatkom svijeta.A do tada je znao samo susjed i moji roditelji.I to sam rekao ja ne vidim zašto tražiš dlaku u jajetu.
Pa pročitaj malo i vidječeš da je novinar od novinara drugačije prepisivao i vjerojatno dolazi do grešaka.Neke su novine objavile priču a nisu sa mnom niti komunicirale,mogli su pisati što su htijeli.Rekao sam kao kad sam rekao da je predmet sive boje,,a oninapisali metalic.Pa ne čudi me onda komentar onih koji jedva čekaju takav biser,da se ismijavaju.Stari moj ipak nisam jedini koji je vidio,pa nije nam se svima prividjelo tada.
Zato sam i rekao svoje ime i prezime stojim izs toga.Kada sam stigao kući prvi puta sam onda upisao nlo u tražilicu nikad prije toga,
I mama mi je tada rekla da je u petak tjedan dana prije viđeno u Kninu također slićno i gdje je čovjek snimio mobitelom.I tako sam se počeo baviti svakodnevno s tim već punu god.dana.A do tada nikada mi nije palo na pamet niti me to zanimalo.Rekao sam već da zvjezdane staze nisam gledao nego sam se sprdao sa susjedom koji to obožava.
Novinari su napravili par grešaka u mom izlaganju to sam i ja vidio kasnije,ali sama priča objekta i sve ono što je bitno je istina.Pa jel bitno što sam rekao na 9000m,a ono je bilo na možda 8500 m.Zašto je to bit,a ne činjenica da je objekat nestao pa se pojavio i znači da tako brzo ide da ga naše oko ne može registrirati ili se objekat teleportira znaći može se pojaviti i nestati kad hoće i gdje hoće.Ikakva je to osoba koja može pilotirati znaći da i on nestane s tom letjelicom i kako to da može podnijeti tu G-silu.Gledamo pilote na velikim G-silama kako teško dišu i kako im se faca izoblići.A što je sa probijanjem zvučnog zida zar ne mislite da se nisam i ja zapitao malo pa zato sam i rekao da sam bio na protuavionskom topu i da poznam kolike su brzine zrakoplova.Jel u to vrijeme rata dok su nas raketirali mi nismo imali radar jedno vrijeme.Nego smo cijeli dan gledali u nebo i čekali da se pojave migovi jer su bili naj brži.Galebovi su bili spori i nisu postizali veću brzinu pa s njima su slabo letjeli.Sjećam se kao sad da je bilo izletio je iza brda i ispustio teret i naglo se podignuo u zrak i tad je puklo kao grom tad je probio zvučni zid vjerojatno od straha da ga ne srušimo,i pratili smo ga jako se dobro vidio tako da dobro poznam tu brzinu gledajući sa zemlje.
Hoću reći kad avion uhvatiš okom u toj brzini budi siguran da ga možeš vidjeti.
Prije u komunizmu je bilo normalno da avion iznad grada probije zvučni zid i kao klinac sam par puta to doživio.I neznam točno kad je stupilo na snagu da se avion mora kretati iznad 9000 m radi buke i slićno.
Nadam se da nisam bio dosadan ako ima nešto da ti nije jasno pitaj rado ću ti odgovoriti.
Medijska pozornost mi naj manje treba budi siguran u to ,nemam potrebu za tim pa rekao sam da ja nisam naplatio izjavu kao neko tko je.
Ljudi misle da su mi platili ne niti jednu kunu nisam tražio.
Prijjatelju što se tiče drugih očevidaca pa očito da nisi surfao o tome puno.I ma članak o očevicima pokazao sam ti već bilo je u novinama isto u većernjem pa javi se njima i neka ti kažu dali ima i koliko
ima.Evo kopirat ću ti sa jednog mjesta
SLAVONSKI BROD - Nakon što je umirovljeni policajac Dario Džeba medijima ispričao tvrdnje kako je prije desetak dana vidio NLO iznad Slavonskog Broda, još nekoliko Brođana javilo se redakciji Večernjaka, koji u svom izdanju prenosio iste tvrdnje, pa se postavlja pitanje: jesu li izvanzemaljci posjetili i Slavoniju?
"Sve dok nismo u Večernjem listu pročitali svjedočanstvo Darija Džebe, koji je opisao neidentificirani leteći objekt koji je vidio na brodskom nebu, nikome se nismo usudili priznati da smo ga i mi vidjeli. Džeba govori istinu! U petak navečer (12. svibnja) leteći objekt klobučasta oblika, obasjan plavičastim svjetlom, kružio je nad Slavonskim Brodom. Letjelica je neko vrijeme lebdjela nad gradom, bez najmanjeg šuma. Jasno sam vidio svjetla koja su obasjavala trup letjelice", svjedoči jedan od Brođana za Večernji list.
Ako sumnjaš u ovo pitaj u uredništvu većernjeg lista.
prijatelju pozdrav i nadam se da nisam bio naporan.
Prijatelju moj ako smijem reći pozdrav !!!