Sada je: ned jul 13, 2025 7:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 22, 2008 8:52 pm 
Moderator

Anonimus je napisao/la:
No sve to treba prenjeti u svakodnevnicu, a i ostati svjestan drugih vidova života, nemože se u zapustiti socijalan život i slične stvari, jer treba spoznati sve, a ne samo dio.

Treba probati, u biti treba biti hebeno širok da to možeš. No korak po korak.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 22, 2008 10:30 pm 
Član foruma

Pa postoji cijeli čovjekov vjek da to proba, no nije taj put za sve. Ne prolaze svi kroz vrata znanja. Slažem se da se ide korak po korak, dio po dio, dok se cijelina gradi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 23, 2008 4:25 pm 
Početnik

Ako ce vam to znaciti, jer mislim da su nasa iskustva potrebna ovde samo da bi neko iz toga mogao izvuci nesto za sebe, u mojim promenama nije bilo nicega van mene. Niti mi se temperatura menjala, niti sam se osecala kao da nisam sama. Jedino sam osecala da se u nepisanim pravilima, stavovima, principima i ideologijama bilo koje vrste, kriju neke najsnoce i nekako mi je bilo jasno da su tu kljucevi ogranicenja uma. Ne znam da li postoje druga bica, cak ni ne pretpostavljam, jer mi se cini da to nista ne znaci. Ako su tu, a ne vidimo ih, znaci da i ne treba da ih vidimo. Ako ih ugledamo, znaci da smo otvorili neka vrata, pa smo ih ugledali. Samo vidim da je sve sto nam je potrebno za promene vec nama, vec je unutra, treba nam samo hrabrost da pogledamo. Mozda vam se cini da to i nije tako komplikovano, ali verujte mi da je potrebna velika hrabrost koju, takodje, imamo, ali ne mozemo da poverujemo da smo i nju dobili, jer su nas nebrojeno puta uplasili i podcenili, pa smo izgubili veru u sebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 26, 2008 12:32 pm 
Član foruma

Pozdrav.

Da vas pitam nesto, vas koi diskutujete na ovom topiku.

Izmedu velikog broja djece i roditelja se javlja netrepeljivost, to jeste neko neprijateljstvo i ne slaganje.

Dali se slazete sa ovim kada mi kazemo roditeljima;

Nisam ja vas odabrao za roditelje

vi ste izabrali mene a ne ja vas

Vi ste napravili mene a ne ja vas

Vi ste krivi jer sam ja nastao ovas a ne vi od mene

Recite nako iz srca, onako bas osjecate i mislite.

Vrh

Naslov: Gospodine Snta55
PostPostano: uto feb 26, 2008 2:06 pm 
Član foruma

odgovorio u tom smislu

Sant55 je napisao/la:
Pozdrav.

Da vas pitam nesto, vas koi diskutujete na ovom topiku.

Izmedu velikog broja djece i roditelja se javlja netrepeljivost, to jeste neko neprijateljstvo i ne slaganje.

Dali se slazete sa ovim kada mi kazemo roditeljima;

Nisam ja vas odabrao za roditelje

vi ste izabrali mene a ne ja vas

Vi ste napravili mene a ne ja vas

Vi ste krivi jer sam ja nastao ovas a ne vi od mene
Recite nako iz srca, onako bas osjecate i mislite.

Pretpostavljam da imas problema kao dijete ne kao roditelj, pa bih ti odgovorio u tom smislu, a licno imam i iskustvo, roditelj sam.
Istina je da su djeca dosla kao rezultat nseg ceifa i moje misljenje je da smo kao roditelji duzni iciniti sve najbolje prema stvorenju koje se zove dijete u granicama svojih nekih mogucnosti a ta mogucnost se granici po meni i sa licnim odricanjem ukorist djeteta.
Medzutim siguran sam da strasno veliki broj roditelja tu svoju obavezu neispunjava ni priblizno gore navedenom a plod ne pada daleko od stbla pa uvecuni slucajeva ti roditelji zasluzuju tako neke odgovore.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 26, 2008 5:31 pm 
Početnik

Ja mislim da, dok se ta pitanja ne postave, nema puta u slobodu, a, nazalost, mislim i da je to slucaj u mozda 90% porodica.

Da nije roditeljske "ljubavi", mislim da bi cak i u boljem pravcu mogli da se razvijemo, samo da dobijemo uvazavanje od onoga ko nas cuva.

Sad se od toga i lecimo. Oni zapocnu, a skola dovrsi ubijanje nase licnosti.

Ja sam i dete i roditelj. Kao dete sam prosla k'o bosa po trnju, a kao roditelj, zamalo da napravim isto. Tek u detetovoj 14-oj godini sam se osvestila, probudila se i spasila svoje dete izbacivsi ga iz zacaranog kruga nasledivanja zle krvi...nasi roditelji nama nisu umeli da daju pravu ljubav i uvazavanje, jer to nisu nikad ni dobili, a najveca greska je u tome sto su oni mislili da jesu dobili. i da tako treba. A podsvesno su znali kakva su nam sve sranja napravili obuzeti svojim emocionalnim slabostima, koliko su nam razorili decje male mozgove i decja mala strca. I svaki put kad nas pogledaju, njih podsvesno pocinje da grize savest, koja se pretvara u strah, a strah u ljutnju, nezadovoljstvo ili vec ko je kakvog karaktera.

a mislim da to sto nista ne dobijemo, a sve veme nas ubedjuu da nas vole, unistava nas osecaj sopstvene vrednosti i oslanjanje na nase instinkte koji su kljucni za nas. Mi pocinjemo da formiramo taj socijalni mozak pod strahom od kritika i podsmevanja , u onom pravcu u kome se to od nas trazi. Ili neki idu kontra, pa rade sve ono sto njihovi roditelji ne zele, ali i dalje ne rade nista od onoga sto sami zele.

Mnogi odrasli ljudi nikad se ne usude da razmisle o tome, jer ih je strah da osveste da nisu bili ni voljeni, ni postovani kao ljudi. Plase se bola.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 27, 2008 7:23 pm 
Član foruma

Nevena je napisao/la:
Ja mislim da, dok se ta pitanja ne postave, nema puta u slobodu, a, nazalost, mislim i da je to slucaj u mozda 90% porodica.

Da nije roditeljske "ljubavi", mislim da bi cak i u boljem pravcu mogli da se razvijemo, samo da dobijemo uvazavanje od onoga ko nas cuva.

Sad se od toga i lecimo. Oni zapocnu, a skola dovrsi ubijanje nase licnosti.

Ja sam i dete i roditelj. Kao dete sam prosla k'o bosa po trnju, a kao roditelj, zamalo da napravim isto. Tek u detetovoj 14-oj godini sam se osvestila, probudila se i spasila svoje dete izbacivsi ga iz zacaranog kruga nasledivanja zle krvi...nasi roditelji nama nisu umeli da daju pravu ljubav i uvazavanje, jer to nisu nikad ni dobili, a najveca greska je u tome sto su oni mislili da jesu dobili. i da tako treba. A podsvesno su znali kakva su nam sve sranja napravili obuzeti svojim emocionalnim slabostima, koliko su nam razorili decje male mozgove i decja mala strca. I svaki put kad nas pogledaju, njih podsvesno pocinje da grize savest, koja se pretvara u strah, a strah u ljutnju, nezadovoljstvo ili vec ko je kakvog karaktera.

a mislim da to sto nista ne dobijemo, a sve veme nas ubedjuu da nas vole, unistava nas osecaj sopstvene vrednosti i oslanjanje na nase instinkte koji su kljucni za nas. Mi pocinjemo da formiramo taj socijalni mozak pod strahom od kritika i podsmevanja , u onom pravcu u kome se to od nas trazi. Ili neki idu kontra, pa rade sve ono sto njihovi roditelji ne zele, ali i dalje ne rade nista od onoga sto sami zele.

Mnogi odrasli ljudi nikad se ne usude da razmisle o tome, jer ih je strah da osveste da nisu bili ni voljeni, ni postovani kao ljudi. Plase se bola.

Kada je upitanju odgoj djece jedno je odgajati dijete srcem iz takve pristrasne ljubavi prema djetetu mozes mu uciniti najvece zlo koje ce to dijete ikada doziviti, dok je odgoj duhom nesto sasvim drugo i u mnogom protivno danasnjim zakonima koji vladaju a za buducnost dijeta nemjerljivo korisnije i bolje njegova buducnost je tada mnogo svijetlija i cisca.
U danasnje vrijeme odrasli ne da se neusude da razmisljaju o tome oni najcesce nemaju nikakvog znanja o tome jer ga od predhodnika nisu dobili a ovi od njihovi predhodnih i tako redom unazad.Njihovo svo znanje je zasnovano na kopiranju vanjskog svijeta i zato naopako.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 1:01 am 
Početnik

[quote="miki90"]Kada je upitanju odgoj djece jedno je odgajati dijete srcem iz takve pristrasne ljubavi prema djetetu mozes mu uciniti najvece zlo koje ce to dijete ikada doziviti, quote]

Ne mogu se sloziti. Mislim da odgajanje srcem nikome nikada zlo nije donelo, a malo sam roditelja srela da to rade srcem. Ne zaboravite da retko ko stigne do svog srca, da bi mogao i deci da ga otvori.

Ono sto nam ucini zlo je roditeljska nezrelost, strahovi, osecaj krivice...a sve je uvijeno u sliku neprikosnovene roditeljske ljubavi u koju nikada ne smemo da sumnjamo, koju ne smemo preispitivati. To nas zbunjuje, pa pocnemo da mislimo da sa nama nesto nije u redu

Vrh

Naslov: Srce
PostPostano: čet feb 28, 2008 3:22 am 
Član foruma

Nevena je napisao/la:
miki90 je napisao/la:
Kada je upitanju odgoj djece jedno je odgajati dijete srcem iz takve pristrasne ljubavi prema djetetu mozes mu uciniti najvece zlo koje ce to dijete ikada doziviti, quote]

Ne mogu se sloziti. Mislim da odgajanje srcem nikome nikada zlo nije donelo, a malo sam roditelja srela da to rade srcem. Ne zaboravite da retko ko stigne do svog srca, da bi mogao i deci da ga otvori.

Ono sto nam ucini zlo je roditeljska nezrelost, strahovi, osecaj krivice...a sve je uvijeno u sliku neprikosnovene roditeljske ljubavi u koju nikada ne smemo da sumnjamo, koju ne smemo preispitivati. To nas zbunjuje, pa pocnemo da mislimo da sa nama nesto nije u redu

Postovana damo.
Nazalost moracu da vas razocaram CRCE nikada nebi trebalo nikome da bude vodic kod bilo kog razumnog bica to vam garantiram i savjetujem.Kada je srce upitanju dobro se pazite i sve sto ono protezira ako nista nemate onda koristite razum i provjerite koliko je to dobro ili lose. Srce je pristrasno i neobjektivno i covjek se cesto zavede sto nakraju ispadne jako lose i bolno. Pokusajte analizirati koliko vas je puta prevarilo pa ste nakraju konstatovali da ste pogrijesili. Koliko ste puta samo mislili da ste zaljubljeni a na kraju se ohladite uz bolne posljedice. Koliko ste puta nekoga ili nesto voljeli a sada nevolite toga ce svaka osoba naci koliko hoce kod sebe. Ono je narocito glupo i nerazumno kod mladzi osoba koje nemaju jos ni razum, ni svijest, a instikt im je stran i nesvataju njegovo znacenje. Naj sigurnije je srce kontrolisati svojim unutrasnjim egom to jest dusom, ko nemoze probuditi taj osjecaj sljedeca instanca je instikt sto je opet dusa u svojoj razvojnoj fazi a posljedna mogucnost je razum koji takodze moze biti pouzdaniji od srca.
Mnogo bi bili sretniji uopste da srce bolje obavlja svoju funkciju u organizmu a da se ne mjesa razumu u njegovu oblastali nazalost to je tako.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 10:42 am 
Član foruma

Pozdrav

Ja sam clan ovog foruma ali se dugo nisam javljao.
Razlog sto sam se sada javio je taj sto su se neki od srca otvorili,
neki po nesto pitaju i spominju se neke energije.
Zamolio san, VAS, KOI STE OVDJE DO SADA PISALI, na ovom topiku, da mi odgovorite na jedno pitanje, to jeste da date svoje misljenje.

Ima razlog za to..............Da nema nebi ni pitao, svako pitanje treba dovesti sto je moguce vise do kraja.

Jer kada bi znali (po prilici) TACAN odgovor barem na jedno pitanje sve bi onda bilo veoma lakse za shvatiti.

Dali se slazete sa ovim;
Da se mi mozemo ovdje podjeliti na neke pravce;
neki citaju, traze gledajuci oko sebe i razmjsljaju.
Neki nesto dozive pa tek onda traze citaju pitaju i razmisljaju.
A u stvari svi prave svoje zakljucke koih se dobrano drze, jedni druge ne slusaju i svi misle da su mocni i da nesto mogu. <a sa druge strane priznaju da im nista nije jasno>

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 4:23 pm 
Početnik

Uh, uh...Miki, cim sam procitala ovo “Postovana damo”, odmah sam te zamislila nakostresenog. Nekako emocionalno odgovaras, a u ovoj prepisci nema mesta emocijama.

Kad sam spomenula srce, mislila sam na hrabrost i dobrotu tj. na Unutrasnje Bice.

Nikad me nista nije zavelo sa strane. Zavele su me moje slabosti, a ne tudja lukavstva. Kad rascistimo sa sopstvenim Egom (socijalnom tvorevinom formiranom da se prezivi u spoljasnjim uslovima dok unutrasnje Bice ne ojaca – sto se, na zalost, retko dogodi, jer Ego prevlada), onda nista ne moze da nas zavede i nemamo cega da se plasimo.

Mnogo puta sam bila zaljubljena (nisam samo mislila da sam zaljubljena, vec to realno jesam i bila), pa kad se odljubim srecna sam sto sam imala predivne dane i trenutke. Ne znam zasto bi trebalo da budem nesrecna? Nesrecan se moze biti ako imas neka odredjena ocekivanja, kalkulacije i slicno. A to nema veze sa cistim emocijama.

Naravno da sam neke ljude volela, a sad vise ne osecam ljubav prema nekima...Pa? Sta je tu bolno? Osecam prema nekima drugima. Nase su emocije promenljiva kategorija, trebamo ih samo nauciti prepoznati.

Ako procitas moje prethodne odgovore na ovoj temi, videces malo jasnije kako dozivljavam ljude i zivot.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 5:53 pm 
Član foruma

Nevena je napisao/la:
Uh, uh...Miki, cim sam procitala ovo “Postovana damo”, odmah sam te zamislila nakostresenog. Nekako emocionalno odgovaras, a u ovoj prepisci nema mesta emocijama.

Kad sam spomenula srce, mislila sam na hrabrost i dobrotu tj. na Unutrasnje Bice.

Nikad me nista nije zavelo sa strane. Zavele su me moje slabosti, a ne tudja lukavstva. Kad rascistimo sa sopstvenim Egom (socijalnom tvorevinom formiranom da se prezivi u spoljasnjim uslovima dok unutrasnje Bice ne ojaca – sto se, na zalost, retko dogodi, jer Ego prevlada), onda nista ne moze da nas zavede i nemamo cega da se plasimo.

Mnogo puta sam bila zaljubljena (nisam samo mislila da sam zaljubljena, vec to realno jesam i bila), pa kad se odljubim srecna sam sto sam imala predivne dane i trenutke. Ne znam zasto bi trebalo da budem nesrecna? Nesrecan se moze biti ako imas neka odredjena ocekivanja, kalkulacije i slicno. A to nema veze sa cistim emocijama.

Naravno da sam neke ljude volela, a sad vise ne osecam ljubav prema nekima...Pa? Sta je tu bolno? Osecam prema nekima drugima. Nase su emocije promenljiva kategorija, trebamo ih samo nauciti prepoznati.

Ako procitas moje prethodne odgovore na ovoj temi, videces malo jasnije kako dozivljavam ljude i zivot.

Ti govoris o unutarnjem bicu u smislu da je ono potcinjeno srcu i njegovim emocijama. Unutarnje bice ne priznaje emocije za njega su emocije strane i ono je direktno nadredzenu srcu i umu. Kod jaceg afekta unutarnjeg bica srce bukvalno prestane koristiti emocije i covjek se napocetku svjesno lisava tih emocija a sa prolaskom vremena dolazi i do postepenog gasenja emocija. Upravo srce je krivo za nas po pitanju egoizma i negativni supstanci jer ono kod mnogi ljudi ima premoc nad umom i zrelim razmisljanjem. Srce je to koje nas ucinilo toliko niskim da se oni svjesniji cesto sami sebe stide i ono je samo ustanju prihvatiti te priljepke koji nas cine neljudima u pravom snislu ono je direktno odgovorno sto smo postali nemani u ljudskom obliku te smo ustanju ciniti ta sva zla i proklestva koja cinimo. Ono je ta podloga na kojoj se lijepe svi spoljasni efekti a odatle se manifestuju u nase mozgove i u nas um nekoncetrisu se ti efekti u mozgu. Da je kojim slucajem to u mozgu mi bismo se mogli lako osloboditi te svoje manjkavosti /negativnosti/jer kada pokusamo djelovai na um /svijesno/da to ostranimo istog ce momenta skociti srce i reci ne pa vidi kako nam je lijepo vidi sta smo sve postigli pomocu iste vidi kako je efikasno i ucinkovito i ono obicno sprijeci tu eliminaciju.

Samo mudar covjek moze kontrolisati srce.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 6:22 pm 
Početnik

Dobro.

Vrh

Naslov: Shvacanje
PostPostano: čet mar 12, 2009 8:52 am 
Eto da i ja nesto dodam na temu opcenito razvoja covijeka. Ovo doduse vrijedi za mene najvise ali mozda se eto i netko od vas nadje u necemu ili vidi nekakvu logiku.

Zivot....

1.) Dignes se u jutro sa smijeskom.
2.) Odes operes se i stagod...
3.) Skuhas si kavicu, zapalis cigaretu ili popijes caj
4.) Sjednes 10-20 minuta na miru i opustis se. Ako je ljeto onda na terasi definitivno
5.) Krenes radit ili u skolu.
6.) Izbacis: medije, crkve, vjerovanja, napore, brige, profit te sve ostale stvari koje tebe osobno stvaraju ne mirnim.
7.) Zaboravis nekako mislit. Heh. Da kompletno zaboravis mislit.
8.) Zivis....
9.) Dodjes doma, ili kako god stagod.

Uglavnom... Treba doslovce prestat mislit. Misli su sranja. Rade selekcije, rade klasifikacije necega kao dobro ili lose ili stagod. Ideje za posao se i dalje bez da razmisljas mogu desit i desavaju se.

Najbitnija stavka se opustit i rec ma nek sve ode u 3 materine. Odvojit se od ovog svijeta i po prvi puta zapravo stat na noge i zivjet sada i ovaj momenat punim plucima sa dodatkom ucenja.

Mene eto na poslu "tjeraju" da se posvetim web umjetnoj inteligenciji. Inace to mi je i ono sto zelim radit u zivotu a to je stvorit mozak koji se ponasa kao covijek ali nema noge i te fore. Ja sam to i krenuo radit, radim na tome i tome se sada kompletno posvecujem.

Ako se otvoris do jedne granice. Spoznas da se otvaras, spoznas da si drugaciji od ostatka svijeta ( pocnes mislit malo drugacije. Osjecat se ko vanzemaljac jer doduse, shvatis na kraju krajeva da nasa rasa nije jedina pa sta onda bit nego li vanzemaljac. Ako nisi za sebe, za njih si tako da... Ne bitno je. ), sve ostalo mozes shvatit stagod da radio.

Bebi daj lopticu, stavi je u sobicu i tamo je zakljucaj i pusti da bude citav zivot. Ta osoba, shvatit ce sve sto ce bilo tko od nas ikada shvatit. Covijek ne treba citat i citat vec doduse, covijek treba jednostavno se prepustit i zivjet punim plucima. Sve ostalo, dodje na svoje kad je za isto vrijeme.

S oprostenjem, jebe mi se vise za vladu, korupciju, illuminate, profit, smak svijeta, vanzemaljce, "cuda" te nase osobne moci koje svatko od nas ima, druge percepcije tj. ljude opcenito ( sto znaci da ih pustam na miru i da im vise necu solit pamet. Ne zato jer sam OPS, vec zato sto ako netko hoce nesto saznat a u koliko ja isto znam, ja cu mu rec jer me je isto pitao. ).

Uglavnom, ja sam shvatio da sam zapeo u jednom odjelu di trazim sebe a ne dozvoljavam da sebe nadjem. Doduse, sad cu pustit stvari. Citat. Tu i tamo nesto napisat tj. ono sto vjerujem da je informacija i jednostavno blebetat faking gluposti.

Ne znam, valjda covijek u jednom momentu spali do te granice da nista vise ne vidi kao lose vec tako kako bi trebalo bit. Jednostavno mi je sve postalo dobro. Iskreno, cisto sumljam da lose uopce postoji. Doslovce.

Ono sto sam shvatio, ako ste sigurni da ste negdje zapeli. Pustite to da se samo rijesi. Krenite dalje. Stvari se ne rijesavaju kad tocno ti zelis, stvari se desavaju kad je vrijeme za isto sto bi znacilo u vecini slucajeva bas onda kad ti to ne zelis. Zapovijedat unutarnjem ja, zapovijedat sebi na bilo koji nacin je lose. Treba ici go with the flow i samo citat bez prerasuda prema procitanom. Doduse ja vijesti vise ne mogu citat jer cu ili otic dignut vatikan u zrak ili citav london ili nesto tako. Stvara mi preveliku nervozu i zato sam i prestao opcenito ici po bilo kakvim sajtovima koji su vezani sa onim sta se desava u svijetu sada. Jebe mi se vise doslovce lol.

Eo jedna ispovijed Sveceniku Galaksija forum od mene haha :)

Peace with all :)

Vrh

Naslov: Re: Shvacanje
PostPostano: čet mar 12, 2009 3:24 pm 
Član foruma

Citat:
Bebi daj lopticu, stavi je u sobicu i tamo je zakljucaj i pusti da bude citav zivot. Ta osoba, shvatit ce sve sto ce bilo tko od nas ikada shvatit. Covijek ne treba citat i citat vec doduse, covijek treba jednostavno se prepustit i zivjet punim plucima. Sve ostalo, dodje na svoje kad je za isto vrijeme.

Ja evo ovo citam vec x-ti put i ne mogu da verujem u ovo sto citam. Ako je neko od vas procitao vecu glupost, ja verujte nisam... Ajde , majke ti, da tebi damo lopticu i da te zakljucamoi u sobicu pa onda ti - zivi punim plucima - i pravi vestacku inteligenciju na poslu... Takvi kao ti i prouzrokuju autizam kod dece... I dosta o tebi, nisi dostojan vise reci od ovoga... bar ne na ovoj razini razmisljanja...

Za gospodina koji je postavio pitanja u vezi odnosa dece i roditelja i konkretnog problema :

1. Jedan tekst od pre 4000 godina govori o trome kako im je tadasnja (danasnja) omladina - lenja, ne postuje starije, ne ceni zivot, ne zna za prave vrednosti... Dakle, ovo je kroz celu istoriju problem koji se prenosi iz generacije u generaciju. Uvek ga je bilo i bice... Stariji vise koriste razum, mladi jure za srcem i grlom u jagode... Stariji su jedan onaj neophodni katalizator koji pomaze da se ne udave u jagodama... Mladima smeta taj katalizator, pa bi da ga odstrane... Tu se valjda uspostavi neki prirodni balans, ali tenzija je stalna bas da bi se taj balans odrzavao...
2. Deci treba pruzati puno neznosti i ljubavi.
3. Treba ih kontrolisano pustati i u vatru zivota, da nauce zivot na svojoj kozi. Nauceno iz price nije kao dozivljeno i iskuseno...
4. Treba imati strpljenja i razumevanja za njihove pocinjene "greske". Život je bolan, odrastanje je bolno, razvoj duse ide preko mnogo bola. Treba im dati vremena da apsolviraju problem i da ga prevazidju...
5. Nivo sexualne energije, prakticno vulkan, prekriva mnoge racionalne nivoe licnosti mladih. Tako smo sazdani ili stvoreni. To je energija koja mora da se izzivi - pa ko ziv ko mrtav, ali tako je...
6. Mediji podsticu mlade na agresivnost i dodatno ih frustriraju u sexualnom izrazavanju i ostvarivanju (to je za posebnu temu)...
7. Dragi prijatelju... nema posebnog recepta... otprilike - moraju mladi u zivot, a mi moramo da im poklonimo paznju, aktivnu podrsku, ljubav i brdo strpljenja. Aktivna komunikacija i razgovor - ali ne "soljenje pameti".

Moras biti lucidan, domisljat, strpljiv i pun ljubavi i to sve , kao fol izokola ... A onda odrastu i odu... I to tako valjda treba... Reka yivota nikada ne pristaje da stene ... Plivaj ili se utopi...

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 7:37 am 
Lol nitko nije rekao da bi ja to ikada napravio ikome. Samo sam spomenuo sta su ljudi radili a ne ja. Isto tako ferdinande sorry ali imas 4 rijeci ( autizam, vecu glupost, dostojan, razina razmisljanja ). I ti trebas puno toga ocito za shvatit + ja nisam sirio negativu vec sam samo to rekao :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 11:24 am 
Član foruma

Problem kod tebe je - sto na um - to na drum... Ne osecas nikakvu odgovornost prema recima koje napises na ovom forumu. Bitno ti je uglavnom to da ostanes potpisan na prvoj stranici ifo-foruma...

Za skoro tri godine na forumu imam 95 postova (a i to je mnogo za moj intelektualni i duhovni kapacitet). Ti za tri meseca 167... Ta i takva skribomanija mi ne bi smetala da kod tebe uocim bar malo doslednosti, originalnosti, dobronamernosti, saosecajnosti ili bilo koje druge pozitivne energije, ili namere za istinsku razmenu znanja i iskustava...

No, niko ne moze osporiti tvoje pravo da to cinis... To je u domenu tvoje slobodne volje. Moje je misljenje da sa recima treba rukovati odgovorno.

Izvinjavam se svima sto sam ovde off-topic... zavrsavam...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 11:42 am 
Hehe. Okay jest to da imam postova koliko ih imam. Ja sam samo osoba koja trazi stvari. Osoba koja pise svasta sto je shvatio ili di god da smatra da treba nesto rec. Sa time ja nemam nameru biti na front page-u niti mi je cilj stalno biti ontopic. Ono sto ja zelim jest sto vise stvari iznest van kako bi se mozda nesto vise shvatilo.

Stvarno stagod da napisem, stvarno nemam sa time namjere nekoga podbocit ili nesto drugo. Nisam ja taj koji radi originalnost, doslednost, suosjecanje kao niti dobronamjernost od svojih postova vec bica koja isto citaju. Ja nisam niti pozitivna niti negativna energija. Ja jesam ono sto ja jesam a to je u zadnje vrijeme vrlo opustena i mirna osoba koja uopce ne razmislja o negativi kao niti o pozitivi vec se je prepustila desnoj polutki mozga te ponekad napravi rez jer se zapita dal je nesto takvo kakvo je ili nije.

Da nemam takozvane odgovornosti, uopce nebi bio ovdje kao niti pisao to sto mislim vec bi drzao stvari za sebe i sutio. Ja se ne zamaram sa time sta pisem vec sta dobivam kroz pisanje. Ja sebe otkljucavam i zelim se otkljucat do kraja te mi je isto najbitnije. Isto bi i drugima trebalo bit jer ako je mene nesto otkljucalo sto sam napisao, sigurno ce bacit musicu u glavnu i nekome drugome. Ako je tako, moj posao kako se kaze je obavljen lol.

Isto tako kao osoba ne zelim nikome ni dobro ni lose. Zelim mu tocno ono sto si sam zeli. S toga, stvarno ja ne funkcioniram na nacin da je nesto dobro ili lose, pozitivno ili negativno kao niti dobronamjerno odnosno zlocesto. Zapravo smatraj me totalno odvojenim od ovog svijeta.

Kao sto sam vec rekao, kroz mene ne prica lijeva nego desna polutka mozga. Ista, je tocno onakva kakva bi trebala biti.

Isprike takodjer zbog off topica i ovog opisa. No nadam se da smo se razumjeli ferdinande tj. da uvidis da ja nemam nikakve namjere da tebi nesto kazem. Doduse, ti sam procijeni stvari. Ne trebam ja procijenjivat stvari za tebe pa da razmisljam je li nesto dobronamjerno ili ne.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 30, 2009 7:43 pm 
Član foruma

možda i nije važno...........

Zadnja izmjena: SUZY; pon jun 08, 2009 8:22 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 11, 2009 12:40 pm 
Nevena je napisao/la:

Ono sto svijet smatra ljubavlju, to nije ljubav. To je ponizavanje i omalavozavanje te stvaranje pickice od istog koja 0-24 kuka i preispituje stvari a ne osobe.

Buci buci bu, vidi ga akko je sladak itd... To nije predstavljanje ljubavi...
To isto se smatra u slijedecem smislu... "Vidi, radim idiota od sina... Sine sta velis :D Ili kcerko." 99% djece danas gleda roditelje ko da su s marsa pali iz tog razloga. Beba kad otvori oci i gleda par minuta sta se desava, prva zamisao na pamet koja joj padne je wtf?!?!

Odgajat dijete treba sa time da PRVO SEBE STAVIS NA MJESTO a ne dijete i totalna duhovnost ka tome. Kad dodjes do tog stadija, sa 10 godina, to dijete pametnije je od 90% danasnje populacije. Ne funkcionira kao ona i dobijes anstajna novog koji rastura neku stvar koja ga zanima.

Danas je samo buci buci bu... Drama od ljudi i njihovog mozga. Totalna opsesivnost za necim, itd... To sve ljudi smatraju kvalitetnim odgojem. TO NIJE ODGOJ! To je stvaranje idiota od covijeka.

Najbolji odgoj je bio prije ( premda opet los ) a to je da si kao malena beba vec morao radit i radit i radit i nikad nista nisi dobio vec si morao radit da bis to dobio. Tako se dijete uci da se SUOCI sa samim sobom, sa ovim svijetom. Kad ga dobro nasamaras duhovnoscu koju on ITEKAKO shvaca bolje nego li ti dok je beba te ga usmjeris u tom putu. To ide nekamo.

Dijete treba naucit da gazi u nesto na pametan nacin, da se istog ne boji i da je hrabar ko neznam sta. Da od svoje mladosti prozivljava sve sto se tu desava kako bi dok je u alpha stadiju uspio shvatit sve puno bezbolnije, lakse itd... Naravno, ljudi pocnu zivjet tek oko 18-25 godine kad su u BETA stadiju koji je zadnji. Bebu treba ucit kao sto danas uce 18-25godisnjaci. Znate li sta onda beba zna u svojim 18estim godinama. Ma to je mali kompjuter koji sve kuzi sve shvaca i u danasnje vrijeme ima takve extra-ordinary sposobnosti da bi se vecina ljudi na zemlji zaledila od saznanja sta je ista u mogucnosti njima pokazat i dokazat.

Ne radite mlahonje od djece. Naucite ih zivotu kroz duhavan princip i ako to uspijete, uspjeli ste ako ne, opet ste uspjeli. Jedan vodi u OPD, drugi u OPS. Nista od toga nije lose no eto, sve je to isto na vama.

Gledam svog brata. On malenu voli do kraja. Voli je toliko da je gusi, da je opsesivan njome. Mala je 8godisnjakinja. Materijalistica do bola, nemoralna do bola, svojeglava jos vise, nista ne uzima i fura samo svoj film. Nikad nije cula za SELF EVOLVING! Razmazena dozla boga itd...

To radi danasnja ljubav ka djetetu... Mislim da iz respekta prema toj rijeci ne zelim nazvat to ljubavlju vec debilizmom ako me razumijete...

Peace to all :D hihi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.