luka je napisao/la:
Postovani nat,
Veruj mi da ni jednim atomom svog bica nisam niti zelim da te uvredim ,cak ni u pomisli.Ono sa jabukama je samo mala i veoma iskrena sala.
budi bez brige

,ne verujem vec znam da je tako,da je drugachije ne bi ni rech napisao,a kamoli josh tri posta
luka je napisao/la:
Nikakvih zadnjih misli iza bilo koje moje reci ne stoje.
ma znam
luka je napisao/la:
Ono srecom nisam do kraja objasnio i takodje predstavlja osvrt na post gde je receno sta ce se desiti kad dodjemo do nule.
i to znam,zato sam te i pitao "zashto srecom?",
izgleda da ti zbilja mislish da je ova 3D iluzija jedina,prava realnost i sve shto jeste, i da nishta drugo ne postoji, pa se grchevito drzish te Iluzije ko davljenik za slamku
kako mislish nauchiti plivati ako se ne pustish i udjesh u vodu
luka je napisao/la:
Nijednom recju nisam rekao da su tvoja osecanja o protoku vremena glupost.Niti rekao niti tako mislim. Uostalom ne bih ni bio na ovom forumu da me takve stvari ne interesuju.Naprotiv.
ne,nisi,
ali si mogao da pishesh o tome umesto da merish shtopericom koliko sekundi stane u jedan minut

,a zashto je to tako kako jeste chini mi se da sam objasnio onom prichom o zljebovima vodenichnog kamena
zamisli nekog matematichara koji ode na neki poetski forum i pricha o brojevima,integralima,jednachinama itd...
i pesnici ga pitaju:
jeli,koji ti je Q...?kakve to veze ima sa poezijom?"
a matematichar im lakonski odgovori:
"pa ima brojeva i u poeziji:
jedna(1) dusha

,
dva(2) srca

,
tri(3) laste

,
chetiri(4) dana spajanja

,
osam ( 8 ) trenutaka vechnosti

,
shesnaest(16) poljubaca

,
trideset i tri(33) multiplih orgazama

,
trideset i devet(39) prilaza kraju/pochetku
chetirieset i eden(41) nachin na
zboguvanje 
(makedonska rech,u glaglolskom obliku,u prevodu:oprashtati se od nekoga,kada nekome kazete zbogom
vrlo zanimljiva povezanost z-bog-uvanje / z-bog-om / oprashtanje,ali to je vec druga tema,prochitaj Ansovu temu o "Skriveno jezichko blago..."
chetrdeset i dva(42) odgovor na pitanje misheva
...,sve dok ima brojeva moze da se rachuna !"- reche matematichar

moze da se rachuna,ali kakve to veze ima sa poezijom?
chini mi se da ti je Blu Dzej mnogo bolje od mene,i krace,praktichnim primerom objasnila zashto je merenje sekundi totalno irelevantno za ono o chemu ovde prichamo
samo je proporcija mnogo gora po nashe vidjenje realnosti,
dakle,sat na tvojoj ruci pokazuje da je proshlo 60 sekundi,ali od filma vidimo samo 6 %,onaj "ostatak" od 94 % ostaje u mraku ne-znanja sve dok ga deo po deo ne osvetlimo/osvestimo
luka je napisao/la:
Istina je samo da zaista malo znam o temama na ovom forumu ali me sve teme veoma zanimaju.Moja razmisljanja se sigurno razlikuju od vecine clanova foruma ,ali kao novi clan i kao covek od 56 god osecam samo jedno.Nista nije onako kako nam se cini.
hehe,e nije,to je dobar pochetak,
i znam da te zanimanje za to i dovelo do ovog foruma, i ako zaista nameravash da stignesh do spoznaje onda se malo vishe pozabavi sa onih 94% umesto da se ko pijan plota drzish onih 6% koji su svima nama poznati,pa svi smo uchili u shkoli koliko sekundi ima u minuti

,
ali nismo uchili da komshije sa 4-tog sprata mogu lagano da barataju vremenom napred-nazad,to je za njih p....n dim,i da snimaju i presnimavaju i menjaju matricu ovog holograma u kojem uchimo lekcije kad god zazele,a takvi su,zele mnogo toga,pa non-stop neshto muljaju

,
i te se radnje daju osetiti,i osetim ih ponekad,i ponekad to i na forumu napishem,chisto da vidim dali je josh neko osetio,pa sam video da postoje i drugi ljudi koji osete kad se neshto u ovoj realnosti chudno promeni,kao rupa/dzomba na putu,ili ona machka u filmu "Matrix"
luka je napisao/la:
Zato te molim da moje postove ne shvatas pogresno
"uuu daleko bilo"
nema potrebe da me molish,to se nece dogoditi,kako da ti ovo objasnim,kao shto je nekome lako i jednostavno da gleda na sat i broji sekunde,tako je nekome lako i jednostavno da "chita" napisano/iz-recheno ,ono izmedju rechi,ali i to je druga tema,uputio bih te ponovo na onu Ansovu temu i moj poslednji post u njoj,pa ce ti nadam se biti jasnije zashto sam na prva tri citata odgovorio sa "znam"

,
kao shto ti znash da kad je velika kazaljka na 11 a mala na 12,da je pet do dvanaest i da je krajnje vreme da poradish malo na sebi i prochitash teme za koje kazesh da te zanimaju
luka je napisao/la:
kao covek od 56 god
"veruj" mi,poootpuno ne-bitno,ali te potpuuuuno razumem zashto si to napisao
" ... ja sam dechak iz Vode
i imam trag pod levom mishkom..."
luka je napisao/la:
a ako postovanje sa osobom poput mene ne smatras produktivnim ,tvoj prekid istih necu shvatiti kao uvredu.
pozz
boze sachuvaj
jalove diskusije uopshte i ne zapochinjem
a produktivnost nashe interakcije je vec vidljiva u tvom poslednjem postu koji se veoma razlikuje od prethodnih,i nadam se da ce se nastaviti
zelim ti dobar vetar i mirno more na putu gladjenja zljebova i ako za bilo shta smatrash da ce ti moj odgovor biti od pomoci,slobodno pitaj,nashi smo