Sada je: pon maj 05, 2025 8:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 8:15 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ans i Eva Jargi je napisao/la:
Da bi se razrušila stara Troja (Duh, Nagual, Tonal), moraš prohujati kao Ahilej, a onda sazdat novu: (Id, Super ego i Ego)... #-o
........

Ne znam točno o čemu pričaš, ali
...
Kako ne napravit čudovište iz ID-a??
Vidim da mi je razrušen stari normalni ustroj, početak kraja je bio prije dva mjeseca u "romansi sa nijemim znanjem", sad se znanje obrušava svaki dan na mene htio ili ne i vidim sve jasnije da dolazi drugačije vrijeme za mene.
Može malo više o tome kako dalje, jel iz osobnog iskustva ili štiva?
SAMO OTVORENO pred duhom!

Itko drugi ima iskustva?

A dobro, past će i znanje kako.

Promatraču,
možda ti se dešava nešto slično ovome:

„Svako kretanje skupne tačke jednako je umiranju.“, rekao je. „Sve se veze u nama prekidaju, i zatim ponovo uspostavljaju s izvorom daleko veće snage. To pojačanje energije oseća se kao napetost koja ubija.“

Kada se to dogodilo Kastanedi, pitao je:

„Šta treba da radim kada se to dogodi?“.
„Ništa.“, rekao je. „Prosto čekaj. Takvi prilivi energije će proći. Opasno je kad ne znaš šta ti se dešava. KADA TO ZNAŠ, VIŠE NEMA PRAVE OPASNOSTI.“

:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 11:00 am 
Član foruma

kriger je napisao/la:
mutiny je napisao/la:
Ako se rasprava nastavi u ovom tonu, ovakvom teoretiziranju o nečemu prije neizrečenom u učenjima Castanede, možda ne bi bilo loše da se to premjesti na neku novu temu...

podržavam

Podrzavam takodje.Ovaj forum se pretvorio u zivo*** Bilo bi korisno pisati nesto prakticno,ili neko iskustvo a ne teoriju. :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 11:04 am 
Član foruma

Upravo ovo gore govori sve ali osnovno je da imas snagu,energiju da to podneses.
Mene tu sacekuju opasnosti jer kad god se tome priblizim ovo me zacas pozdere i padam na zemlju.Ipak razum me spasava tako da me zabrine za moje dusevno zdravlje i tako nekako uspjevam odoliti podrucjima kojima nisam vise energetski dorastao.Naprosto mi kaze da to nije istina i tako me matira.
Osnova i snaga i mozda malo intelektualne pripreme.
Moras biti na cisto da kad jednom dodjes u kontakt sa stvarnoscu,naredbe duha su neopozive i kose se sa svime sto kao normalan covjek mozes ocekivati.
Mogao bis se naci izmedju bata i nakovala a to ni psu nebih pozelio.
Ako si krenuo krenuo si i vise nema nazad,zato misli unaprijed mozda vise na teskoce koje te ocekuju nego na dobit.

Ko daje da bi dobio taj nis ne daje.On ocekuje dobit.

Da zivotno je zamorno ali iza te zamornosti postoji kvaka u obrascu po kojem je definiramo.
Ako bismo bili u stanju dokuciti semu po kojoj opazamo/namjeravamo realnost svakodnevnice onda bismo logicki bili u situaciji da namjeravamo nasu optimalnu perspektivu.
Tako da teorija nije za odbaciti jer nam ona daje sansu da iz tacke razuma sagledamo tisinu.

Jedan ne-rad koji se meni namece iz tacke razuma je namjeravanje fiksiranja pogleda u prostoru.Ako nesto opazamo na pedeset metara,onda fiksirati pogled na 25.Iz jedne takve koncentracije koja obuhvata prostor moze izroniti ono sto stoji cak i iza prostora.Praznina ili bit svega kaja je skrivena obmanom uma.

Zadnja izmjena: Norma_l; uto dec 11, 2007 11:34 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 11:16 am 
Član foruma

Norma_l je napisao/la:
Upravo ovo gore govori sve ali osnovno je da imas snagu,energiju da to podneses.
Mene tu sacekuju opasnosti jer kad god se tome priblizim ovo me zacas pozdere i padam na zemlju.Ipak razum me spasava tako da me zabrine za moje dusevno zdravlje i tako nekako uspjevam odoliti podrucjima kojima nisam vise energetski dorastao.Naprosto mi kaze da to nije istina i tako me matira.
Moras biti na cisto da kad jednom dodjes u kontakt sa stvarnoscu,naredbe duha su neopozive i kose se sa svime sto kao normalan covjek mozes ocekivati.
Ako si krenuo krenuo si i vise nema nazad,zato misli unaprijed mozda vise na teskoce koje te ocekuju nego na dobit.

Ko daje da bi dobio taj nis ne daje.On ocekuje dobit.

Za tvoju poslednju recenicu se slazem.Inace,razum ti nije potreban.Potrebno ti je samo znanje da razumes i objasnis sta ti se desava na energetskom nivou,a ne da ti kaze da li je sve sto ti se desava "normalno"-i eto nama poredjenje sa "normalnim"ljudima...A kako smo dosli do toga sta je normalno,a sta ne?Prosto!Svi se upravljaju prema vecini,kada bi npr.vecina bila samoubilacki naklonjena svaki suprotan stav od njihovog bio bi nenormalan.Citaj Kastanedu i pokusaj energetski da razumes.Ne "razumom".Covek je sve lepo i jasno napisao.Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 11:53 am 
Član foruma

Marija:) je napisao/la:

Za tvoju poslednju recenicu se slazem.Inace,razum ti nije potreban.Potrebno ti je samo znanje da razumes i objasnis sta ti se desava na energetskom nivou,a ne da ti kaze da li je sve sto ti se desava "normalno"-i eto nama poredjenje sa "normalnim"ljudima...A kako smo dosli do toga sta je normalno,a sta ne?Prosto!Svi se upravljaju prema vecini,kada bi npr.vecina bila samoubilacki naklonjena svaki suprotan stav od njihovog bio bi nenormalan.Citaj Kastanedu i pokusaj energetski da razumes.Ne "razumom".Covek je sve lepo i jasno napisao.Pozdrav.

Pokusaj nekom retardiranom covjeku pribliziti Kastanedu.On bez razuma nema mogucnost da uopste razmatra nesto takvo.
Kad kazem normalan mislim na polaznu tacku do koje se je ipak kroz historiju covjek tesko izborio.Vidis ti mozda zdravo za gotovo uzimas stvari kao internet,pismenost,razna naucna dostignuca koja iza sebe kriju stotine godina razvoja a sad su tu i ko j..e one prije.
No pokusaj izmaknuti razum i vidjet ces da nemas cime cak ni jedan post napisati.
Ne kazem da je on svetinja ali on ipak omogucuje stvaranje polazne osnove.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 12:26 pm 
Član foruma

Nista ne uzimam zdravo za gotovo.Dovidjenja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 12:48 pm 
Član foruma

Marija:) je napisao/la:
kriger je napisao/la:
mutiny je napisao/la:
Ako se rasprava nastavi u ovom tonu, ovakvom teoretiziranju o nečemu prije neizrečenom u učenjima Castanede, možda ne bi bilo loše da se to premjesti na neku novu temu...

podržavam

Podrzavam takodje.Ovaj forum se pretvorio u zivo*** Bilo bi korisno pisati nesto prakticno,ili neko iskustvo a ne teoriju. :!:

Pozdrav, Marija! :hello2:
Znamo /li/ se odnekud?

Prvo, teoriju vidim kao vrhovni, najviši oblik prakse, u kojem se praksa sublimira i pretače u iskustvo dostupno shvatanju i razumevanju.

Drugo, ono što ovde činim jeste traganje po Duhu i Nameri, što vidim kao najzanimljiviji i najuzbudljiviji oblik traganja.

Uostalom, zar te iko (osim Duha) sprečava da pišeš „nešto praktično“.
Niko ne može ućutkati Duh ...
#-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 2:09 pm 
Moderator

Pozdrav, Marija! :hello2:
Znamo /li/ se odnekud?
:mrgreen: #-o
Citat:
Prvo, teoriju vidim kao vrhovni, najviši oblik prakse, u kojem se praksa sublimira i pretače u iskustvo dostupno shvatanju i razumevanju.

Itekako je točno, teorija se tiće pogleda na svijet, percepcije, ima li išta vrijednije za raspravu od toga?
To pomaže da se svijet ne postavi naglavačke unaprijed prije nego što ikakva moč dođe.
Citat:
Drugo, ono što ovde činim jeste traganje po Duhu i Nameri, što vidim kao najzanimljiviji i najuzbudljiviji oblik traganja.

Točno, možemo golicati svoj razum, ne bi li se iskristaliziralo pravo stanje stvari, ne moramo ili razvijati samo predatorski um ili zašutjeti, nije ovo crno bijeli svijet. To jest Traganje po sebi.
Naravno da sve sa rezervom i filtriranjem predatorskog.
Citat:
Uostalom, zar te iko (osim Duha) sprečava da pišeš „nešto praktično“.
Niko ne može ućutkati Duh ...

Slažem se.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 2:15 pm 
Član foruma

Igra sna i jave je prava i to mi je dovoljno da zadovoljan zavrsim ovu epizodu.Danas sam je tek skinuo i mogu reci da sam iznenadjen.

Pismo crvenog poglavice takodjer.

Nemam sta reci osim da ono sta bih htio reci prevazilazi moju moc izrazavanja i tako uvjek zapadam u nesporazume.Kad kazem pismo podrazumjevam glavu,itd......

Ali kako je neko nekom na nekom forumu odgovorio:ne ocekuj da ces ovdje popravit auto,mozes saznati kako se to radi,gdje ima djelova,po kojoj cijeni i onda zasuces rukave i priones poslu.U protivnom zovi majstora,odrijesi kesu i vozi.
Bas tako.

Kvit!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 2:28 pm 
Moderator

Promatraču,

„Svako kretanje skupne tačke jednako je umiranju.“, rekao je. „Sve se veze u nama prekidaju, i zatim ponovo uspostavljaju s izvorom daleko veće snage. To pojačanje energije oseća se kao napetost koja ubija.“

„Ništa.“, rekao je. „Prosto čekaj. Takvi prilivi energije će proći. Opasno je kad ne znaš šta ti se dešava. KADA TO ZNAŠ, VIŠE NEMA PRAVE OPASNOSTI.“

Nije to to :), to je bilo prije i to sam preživio nekako :).
Sad se dešava "Romansa sa znanjem" vidi u Tores-ovim susretima sa Nagualom, a energija teče glatko i bez urušavanja.
Znanje dolazi u velikim grudama svakih par dana kako skupim energije, ne ona nijema energetska silina strujanja od koje čovjek misli da će eksplodirati.
Znanje me zove, mami, svugdje je oko mene i u meni, jedva radim svoj posao za kruh svagdašnji jer bi volio samo hodati po šumama i gorama i centrirati znanja kojih ima .......... drveće priča, kamen priča, zemlja priča ......... samo treba drznuti se i posegnuti.
Dobro vidim da je jasnoća, to je ovo, to je ono, tek toliko nužna za priču, a u biti je i tonal apstraktno, sve je apstraktno.
Obiteljski sam čovjek (imam tu ulogu) pa pitam praktično pitanje ima li išta kako ne kidati kontinuitet onima okolo koji nemaju znanje?
Evo tek toliko da se bolje razumjemo, centriramo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 6:24 pm 
Početnik

Teorija i praksa

Moze li jedno bez drugog?
Samo onaj ko dosledno i tacno sprovodi svoje teorije u konkretnim delima u svakidasnjoj realnosti je i prakticar.

Tereticari
Ako si pun teorija koje se ne realizuju onda si na pogresnom putu i zivis u iskrivljenoj stvarnosti a mozda i zabludi. Ili jednostavno nemas dovoljno energije za sprovodjenje svojih teorija.

Prakticari
Mozda je tvoj zivot prepun odredjenih postupaka koje ti doprinose ka nekakvom poboljsanju ili ispoljenju onoga sto jesi. Ali ako nemas potrebna saznanja i svesnosti o svojim postupcima onda si nesvesna licnost samo si akcija. I svaki postupak koji izvodis i nazivas je praktikovanjem moze te trajno nasukati na neku od obala nepoznatog.

Svaki sistem duhovnog napretka podrazumeva prociscenje kako mentalnih tako i onih delova koji su vezani za materijalni deo – telo, konkretna dela prema nama bliznjima, dela za duh.

Tragaci se susrecu sa nadolazecim vremenom. Sto znaci da su sjajni teoreticari i bistri racionalisti. Teorija je sjajan poligon za tragace a prakticarstvo nastavak gde ce se uveriti u verodostojnost i funkcionalnost svog teoretskog postignuca.

Ako si cist provodnik duha to je zato sto si razumeo sve potrebno u oblasti onoga sto se razumeti treba i nemas dilema - razumes.

I obican covek je provodnik duha ali to on ne zna jer je ne svestan i zivi u ne znanju.

Forum i jeste jos jedno mesto za TEORIJU a svakodnevni zivot mesto za nasa dela. PRAKSU

Citat:
Ali kako je neko nekom na nekom forumu odgovorio:ne ocekuj da ces ovdje popravit auto,mozes saznati kako se to radi,gdje ima djelova,po kojoj cijeni i onda zasuces rukave i priones poslu.U protivnom zovi majstora,odrijesi kesu i vozi.
Bas tako.

Ovo je prilicno dobro receno. Samospoznaja ili samoporavljanje i jeste lican cin koji ne moze uraditi niko drugi nego mi sami i proci kroz licne uzase samospoznaje.

Ali zaista postoje i majstori #-o koji ce nam poraviti nase vazilo u zamenu za nasu energiju i nasu licnost. Necemo se prljati mastiti i lezati na betomu. Samo se trazi da vozimo ne svesni i dubokom u ne znanju. Jos ako smo na izvoru dovoljne kolicine energije da imamo za placanje ili znamo ciniti sve sto treba da je imamo. Onda cemo biti miljenici nasih majstora i verovatno cemo dobiti i kaficu dok cekamo remont.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 7:21 pm 
Član foruma

Norma_l je napisao/la:
Igra sna i jave je prava i to mi je dovoljno da zadovoljan zavrsim ovu epizodu.Danas sam je tek skinuo i mogu reci da sam iznenadjen.

Pismo crvenog poglavice takodjer.

Nemam sta reci osim da ono sta bih htio reci prevazilazi moju moc izrazavanja i tako uvjek zapadam u nesporazume.Kad kazem pismo podrazumjevam glavu,itd......

Bas tako.

Kvit!

Norma_l,
«Duvam» u jedra tvoje namere (da bude čista i podatna, i da podariš Duhu predstavu u kojoj će/te/ uživati!)!
:occasion5: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 7:30 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Promatraču,

Nije to to :), to je bilo prije i to sam preživio nekako :).
Sad se dešava "Romansa sa znanjem" vidi u Tores-ovim susretima sa Nagualom, a energija teče glatko i bez urušavanja.
Znanje dolazi u velikim grudama svakih par dana kako skupim energije, ne ona nijema energetska silina strujanja od koje čovjek misli da će eksplodirati.
Znanje me zove, mami, svugdje je oko mene i u meni, jedva radim svoj posao za kruh svagdašnji jer bi volio samo hodati po šumama i gorama i centrirati znanja kojih ima .......... drveće priča, kamen priča, zemlja priča ......... samo treba drznuti se i posegnuti.
Dobro vidim da je jasnoća, to je ovo, to je ono, tek toliko nužna za priču, a u biti je i tonal apstraktno, sve je apstraktno.
Obiteljski sam čovjek (imam tu ulogu) pa pitam praktično pitanje ima li išta kako ne kidati kontinuitet onima okolo koji nemaju znanje?
Evo tek toliko da se bolje razumjemo, centriramo.

Ako si nekako preživeo ONO pre, OVO sada ćeš preživeti mnogo lakše. :thumbup:

A to sa /karmičkom/ ulogom koju nam je Duh odredio ...Tu smo svi u istoj gužvi ... :occasion5:

Nego, kako ti se čine ove «smernice» da se iz te gužve «izbavimo»:

Da bi individualno “ja” dobro odigralo ulogu koju mu je Duh namenio, mora se najpre pomiriti sa tom ulogom... mora spoznati i iskusiti da pleše melodiju koju Duh svira i da se protiv toga ne može boriti...

Tek tada ...
(Svi pripadnici nagualovog društva postajali su ratnici tek nakon što su se pomirili sa svojom životnom ulogom, i time, bar podsvesno priznali Duhovu /pre/moć.)

Biti čist, besprekoran provodnik Duha ...

Po toltečkom učenju besprekornost je definisana kao najracionalnija upotreba energije.

Prema mom viđenju najracionalnija upotreba energije postiže se:
1. budnošću, trezvenošću i nesebičnošću,
2. nameravanjem da se voljno i svesno ne povredi niti jedno živo biće, ...
3. nameravanjem da se (u granicama lične moći) pomogne najbliskijim osobama, porodici, prijateljima, poznanicima, svim ljudima, ...
4. vežbanjem tela ... tenzegritet, i sve druge discipline koje telo čine energičnim i zdravim (muškima uz to treba čelični stomak, i elastična kičma ...)
5. vežbanjem duha (rekapitulacija, sanjanje, traganje, unutrašnja tišina, ne-rad,...)

:occasion5: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 7:42 pm 
Član foruma

EgoDijagnosticar je napisao/la:
Teorija i praksa

Moze li jedno bez drugog?
Samo onaj ko dosledno i tacno sprovodi svoje teorije u konkretnim delima u svakidasnjoj realnosti je i prakticar.

Tereticari
Ako si pun teorija koje se ne realizuju onda si na pogresnom putu i zivis u iskrivljenoj stvarnosti a mozda i zabludi. Ili jednostavno nemas dovoljno energije za sprovodjenje svojih teorija.

Prakticari
Mozda je tvoj zivot prepun odredjenih postupaka koje ti doprinose ka nekakvom poboljsanju ili ispoljenju onoga sto jesi. Ali ako nemas potrebna saznanja i svesnosti o svojim postupcima onda si nesvesna licnost samo si akcija. I svaki postupak koji izvodis i nazivas je praktikovanjem moze te trajno nasukati na neku od obala nepoznatog.

Svaki sistem duhovnog napretka podrazumeva prociscenje kako mentalnih tako i onih delova koji su vezani za materijalni deo – telo, konkretna dela prema nama bliznjima, dela za duh.

Tragaci se susrecu sa nadolazecim vremenom. Sto znaci da su sjajni teoreticari i bistri racionalisti. Teorija je sjajan poligon za tragace a prakticarstvo nastavak gde ce se uveriti u verodostojnost i funkcionalnost svog teoretskog postignuca.

Ako si cist provodnik duha to je zato sto si razumeo sve potrebno u oblasti onoga sto se razumeti treba i nemas dilema - razumes.

I obican covek je provodnik duha ali to on ne zna jer je ne svestan i zivi u ne znanju.

Forum i jeste jos jedno mesto za TEORIJU a svakodnevni zivot mesto za nasa dela. PRAKSU

Citat:
Bas tako.

Ovo je prilicno dobro receno. Samospoznaja ili samoporavljanje i jeste lican cin koji ne moze uraditi niko drugi nego mi sami i proci kroz licne uzase samospoznaje.

Ali zaista postoje i majstori #-o koji ce nam poraviti nase vazilo u zamenu za nasu energiju i nasu licnost. Necemo se prljati mastiti i lezati na betomu. Samo se trazi da vozimo ne svesni i dubokom u ne znanju. Jos ako smo na izvoru dovoljne kolicine energije da imamo za placanje ili znamo ciniti sve sto treba da je imamo. Onda cemo biti miljenici nasih majstora i verovatno cemo dobiti i kaficu dok cekamo remont.

Pozdrav doktore!:occasion5:

Sreća-n što si svojim povratkom pojačao sinergijsku energiju ovog foruma.
Očekujem dobre dijagnoze, poput ove gore ... :occasion5: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 8:06 pm 
Moderator

Ako si nekako preživeo ONO pre, OVO sada ćeš preživeti mnogo lakše. :thumbup:
Istina, veselim se tome, otud sam na forum uletio ko PONOSAN Ratnik jer me baš onda ulovila romansa.
Citat:
Da bi individualno “ja” dobro odigralo ulogu koju mu je Duh namenio, mora se najpre pomiriti sa tom ulogom... mora spoznati i iskusiti da pleše melodiju koju Duh svira i da se protiv toga ne može boriti...

Da, to je ono što don Huan ili Henaro kaže, kontrolirati sve ne kontrolirajuči ništa.
Citat:
Prema mom viđenju najracionalnija upotreba energije postiže se:
1. budnošću, trezvenošću i nesebičnošću,

Da, posebno bih naglasio nesebičnost, odnosno kasiopejsku OPD orjentaciju.
Iz tog izlazi moč, a to se na prvi pogled ne vidi nikako.
Citat:
2. nameravanjem da se voljno i svesno ne povredi niti jedno živo biće, ...

Proizlazi iz nesebičnosti koja je naravno dio besprijekornosti.
Jako bitno je imati na umu da iz sklonosti sebičnosti i manipulacije drugima (makar pokušaja) proizlazi nemoč i nesreča, a to se isto ne vidi na prvi pogled.
Citat:
3. nameravanjem da se (u granicama lične moći) pomogne najbliskijim osobama, porodici, prijateljima, poznanicima, svim ljudima, ...

Teško! Može biti izvor nesreče. To je donekle pokušaj manipulacije ako nije putem stavljanja sebe duhu na raspolaganje i tako pomoći bez kontrole svim ili nekim ljudima.
Citat:
4. vežbanjem tela ... tenzegritet, i sve druge discipline koje telo čine energičnim i zdravim (muškima uz to treba čelični stomak, i elastična kičma ...)

Ima u tome puno istine, no nije presudno. :) Čelični stomak za ljudsku glupost. :)
Citat:
5. vežbanjem duha (rekapitulacija, sanjanje, traganje, unutrašnja tišina, ne-rad,...)
Sve to isprepleteno u svrhu očuvanja, stjecanja, povrata energije, no u omjerima prema osobnim urođeni sklonostima.

...

Presjek znanja više ljudi/grupa puno vrijedi, daje posebnu perspektivu, dobije se uvid u višu shemu, namjeru duha.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 9:05 pm 
Član foruma

„Da li ovo što pišeš znači da je npr. moje djelovanje ili tvoje direktno od Duha.“
Da. SVE je od Duha.
„Dakle, sve što se zbiva uzrokuje Duh?“
Da. Duh je ne samo uzrok zbivanja nego i samo zbivanje i posmatrač zbivanja.
„Ovo što pišem isto tako, Duh šalje svoju komandu??“
Da. I to što pišeš, i to što misliš, činiš, osećaš, vidiš, čuješ, ... i sve ostalo.
„Koja je onda svrha individualnosti?“
Da bi se Duh otelotvorio. Da bi bio, postojao. Da bi se manifestovao. Da bi izašao iz nultog stanja nebivanja.
„Slobodna volja, postoji li to uopće?“
Da. Kad se potpuno oDuhotvoriš.
„Ako sve ide od Duha, da li mi uopće postojimo?“
Ne. „Mi“ smo samo „proizvod“, kreacija Namere Duha. Kreacija koja traje.
„Tko ili što je onda svjedok tih događanja, odnosno, onaj tko percipira?“
Duh, naravno.

kratko i jasno =D>
Ans,velkam bek :hello2:
drago mi je da te ponovo chitam na forumu :occasion5:
/
Citat:
Ipak razum me spasava tako da me zabrine za moje dusevno zdravlje i tako nekako uspjevam odoliti podrucjima kojima nisam vise energetski dorastao.
Naprosto mi kaze da to nije istina i tako me matira.
...
...

Tako da teorija nije za odbaciti jer nam ona daje sansu da iz tacke razuma sagledamo tisinu.
...

u nekom paralelnom univerzumu,nazovimo ga univerzimus metafizikus :mrgreen:
neke od ovih rechenica bi se smeshile sa zidova kao najzeshci pank grafiti 8)
kad bi zidovi uopshte postojali :mrgreen:

Citat:

e jebiga,i shta sad chiniti kad upravo je to neophodno za proci da bi spoznao Sebe?
usrati se i odustati :?:
ma daaaaaaaaaj :!:
NO PASARAN :!:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 9:35 pm 
Član foruma

Promatraču,
uglavnom se slažemo ... osim oko one tačke 3.
Možda je ne formulisah kako treba?
Da li je bolje ovo:
3. Nameravanjem opšte dobrobiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 9:42 pm 
Član foruma

Velik pozdrav Nate,
sinergijski brate!:occasion5: :thumbup:

To kao da se okupljaju sinergijski ratnici svetlosti što protiv mraka ratuju!
Vidim da ti svetlost sija još jače ... :occasion5: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 9:45 pm 
Moderator

Promatraču,
uglavnom se slažemo ... osim oko one tačke 3.
Možda je ne formulisah kako treba?
Da li je bolje ovo:
3. Nameravanjem opšte dobrobiti.

Ako su tvoji u tome već, onda u redu, ali mislim si, ako nisu, ne znam kako bi završilo, nazovimo to "misionarenje".
No možda sam u krivu, ne znam ni sam, ali čini mi se da se svatko mora sam drznuti na put znanja pa mu se onda tek može biti na raspolaganju, da se uskladi povremeno.
Nekako mi "osobno pomaganje" prijateljima da bi došli na put znanja ne zvuči na dobro.

Dopuna:
Hm, malo sam izgleda fulao tvoju ideju namjeravanja, ne znam kako mi je došlo u glavu da nemjeravaš misionariti kod bližnjih i prijatelja. Moja greška.

Namjeravanje opšte dobrobiti mi super izgleda, a namjeravanje dobrobiti konkretnih ljudi.... tu mi nešto ne štima ali ne znam pokazati što, valjda što smo svi jedno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 11:45 pm 
Član foruma

Velik pozdrav Nate,
sinergijski brate!:occasion5: :thumbup:

To kao da se okupljaju sinergijski ratnici svetlosti što protiv mraka ratuju!
Vidim da ti svetlost sija još jače ... :occasion5: :thumbup:

hehe...ponekad mi se uchini da bi mog'o kafu zakuvati kad bi djezvu na teme stavio :mrgreen:
putanja je i dalje spiralna,a i ne moze drugachije kad bi da svaki cvet na putu omirishem,drvo zagrlim,sa pticom popricham...
ali su krugovi spirale manji pa su i periodi tmurnih oblaka i oluje kraci,
Noc josh nije zasela na tron kako valja ,a prvi zraci svitanja me vec miluju :love3:

shto se tiche okupljanja,chini mi se da nam se vidjenja podudaraju
pre par godina sam imao vidjenje odvijanja sledecih etapa koje mi predstoje na Putu zajedno sa osnovnim obelezjima perioda koji slede
iako se 2008 izdvajala kao period velikih promena,posle kojih vishe nishta nece biti isto
ipak je u tom vidjenju 2007(tachnije druga polovina 2007,leto,jesen pa sve do proleca 2008) bila oznachena kao prelomni period ili godina odluke
zashto?
onako kako sam sebi to vidjenje protumachio,to je zbog toga shto,iako su glavni dogadjaji smeshteni u 2008,ishod,iliti rezultat utakmice koja ce se igrati 2008 uveliko zavisi od priprema,treniranja,oblachenja dresova i ostale potrebne opreme,i najvaznije, zauzimanja startnih pozicija josh u 2007

drugim rechima,kad sledece godine pochne utakmica bice vec kasno ako se nismo dobro pripremili i stekli kondiciju za odluchujucu bitku
ja sam svoje najbolje chizme vec obuo(kako jedan od Teslinih retkih prijatelja,Sem Klemens pre stotinjak godina reche:
" Laz optrchi pola planete dok Istina josh obuva chizme")...
...na kraju priche Istina uvek pobedi
da,brate po chizmi,vreme okupljanja je pochelo :occasion5:
ili,NBA rechnikom:"It's money time!"
ziv bio
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.