Ans i Eva Jargi je napisao/la:
Ako si nekako preživeo ONO pre, OVO sada ćeš preživeti mnogo lakše.
Istina, veselim se tome, otud sam na forum uletio ko PONOSAN Ratnik jer me baš onda ulovila romansa.
Citat:
Da bi individualno “ja” dobro odigralo ulogu koju mu je Duh namenio, mora se najpre pomiriti sa tom ulogom... mora spoznati i iskusiti da pleše melodiju koju Duh svira i da se protiv toga ne može boriti...
Da, to je ono što don Huan ili Henaro kaže, kontrolirati sve ne kontrolirajuči ništa.
Citat:
Prema mom viđenju najracionalnija upotreba energije postiže se:
1. budnošću, trezvenošću i nesebičnošću,
Da, posebno bih naglasio nesebičnost, odnosno kasiopejsku OPD orjentaciju.
Iz tog izlazi moč, a to se na prvi pogled ne vidi nikako.
Citat:
2. nameravanjem da se voljno i svesno ne povredi niti jedno živo biće, ...
Proizlazi iz nesebičnosti koja je naravno dio besprijekornosti.
Jako bitno je imati na umu da iz sklonosti sebičnosti i manipulacije drugima (makar pokušaja) proizlazi nemoč i nesreča, a to se isto ne vidi na prvi pogled.
Citat:
3. nameravanjem da se (u granicama lične moći) pomogne najbliskijim osobama, porodici, prijateljima, poznanicima, svim ljudima, ...
Teško! Može biti izvor nesreče. To je donekle pokušaj manipulacije ako nije putem stavljanja sebe duhu na raspolaganje i tako pomoći bez kontrole svim ili nekim ljudima.
Citat:
4. vežbanjem tela ... tenzegritet, i sve druge discipline koje telo čine energičnim i zdravim (muškima uz to treba čelični stomak, i elastična kičma ...)
Ima u tome puno istine, no nije presudno.

Čelični stomak za ljudsku glupost.

Citat:
5. vežbanjem duha (rekapitulacija, sanjanje, traganje, unutrašnja tišina, ne-rad,...)
Sve to isprepleteno u svrhu očuvanja, stjecanja, povrata energije, no u omjerima prema osobnim urođeni sklonostima.
...
Presjek znanja više ljudi/grupa puno vrijedi, daje posebnu perspektivu, dobije se uvid u višu shemu, namjeru duha.