Sada je: sub maj 03, 2025 12:25 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 5:40 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:
E taj "oblak" stvarno nije oblak. Vidila sam ga nedavno na youtube-u i stvarno me podsjeca na glavu patke. Ali previse je simetrican da bi bio oblak... Definitivno je kamuflaza!!!

slazem se..nemre bit oblak da ga je**s :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 7:32 pm 
Član foruma

Pogledajte i ovaj link i tako negdje na sredini ima nesto zanimljivo..

http://www.youtube.com/watch?v=y7vDwS70K8Q&feature=related

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 7:48 pm 
Član foruma

na 1:51 i 2:04 te 2:14....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 11:26 pm 
Član foruma

slika

Sve su to kamuflaza boys-i ili sam ja slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 3:00 am 
Član foruma

hmmm ... meni ... izgledaju... kao .... onblaci... ili sam ja crazy hehe covjece od cega su oblaci sastavljni-... pa sta je cudno da neki cudno izgledaju mene jedino cudi da svaki dan tako ne izgledaju... i tko vam kaze da UFOi izgledaju ka tanjuri hehe

silfi su zato zakon :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 3:39 pm 
Član foruma

Citat:
hmmm ... meni ... izgledaju... kao .... onblaci... ili sam ja crazy hehe covjece od cega su oblaci sastavljni-... pa sta je cudno da neki cudno izgledaju mene jedino cudi da svaki dan tako ne izgledaju... i tko vam kaze da UFOi izgledaju ka tanjuri hehe

Meni je logicnije da svemirski brodovi budu kruznog oblika ili da cu barem zaobljeni. Lakse je kontrolirati nesto sto klizi kroz zrak nego nesto sto reze i "zapinje". Pa zasto su planete elipsoidi a ne kocke?? Jer se lakse gibaju. Ima nesto i u oblicima a i u oblacima... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 4:26 pm 
Član foruma

Evo, ljudi dragi, naletih danas na ovo:

http://www.flickr.com/photos/skycypher/

(ako imate mogućnost, preporučujem opciju "slide show")

ili, još bolje bacite oko OVDJE:

http://www.flickr.com/search/?w=7391786@N07&q=sylphs

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 07, 2007 1:40 am 
Administrator

Citat:
Meni je logicnije da svemirski brodovi budu kruznog oblika ili da cu barem zaobljeni. Lakse je kontrolirati nesto sto klizi kroz zrak nego nesto sto reze i "zapinje". Pa zasto su planete elipsoidi a ne kocke?? Jer se lakse gibaju.

Hm... svemirskih brodova ima bezbroj oblika, a mnogi mogu mijenjati i izgled i oblik. Inače, oni ne putuju po fizici 3. denziteta, pa i za njih ne vrijede "naši" zakoni fizike. Za njih NEMA otpora zraka, jer se ne kreću KROZ zrak, već mijenjaju frekvenciju točke vremena/prostora u kojem se nalaze. Zamisli kao da mijenjaju svoju poziciju "nestajanjem" i "pojavljivanjem" na nekoj drugoj, novoj lokaciji u nizu. Stvar je hiperdimenzionalne prirode, pa treba proučavati to u skladu s prirodom, odnosno - hiperdimenzionalno.

Evo tu imaš osnove, a i neke linkove kako funkcioniraju neki od njih.
http://www.val.hr/php/index.php?option= ... &Itemid=46

Dalje, planete se ne gibaju KROZ zrak. Elipsoidne su radi rotacije oko svoje osi, a ne zato da "lakše idu svemirom". Potpuno je svejedno u vakuumu koji oblik imaš, jer NEMA OTPORA zraka.

Sad... da se opet vratimo na temu:

:ontopic:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 09, 2007 6:09 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:
Citat:

Meni je logicnije da svemirski brodovi budu kruznog oblika ili da cu barem zaobljeni. Lakse je kontrolirati nesto sto klizi kroz zrak nego nesto sto reze i "zapinje". Pa zasto su planete elipsoidi a ne kocke?? Jer se lakse gibaju. Ima nesto i u oblicima a i u oblacima... :D

Katrin draga zaboravljas da svemir nema atmosfericni sastav kao zemlja a ni atmosferu :D dakle ne postoji ono sto ti definiras kao zrak ;) a sam naziv kaze da su SVEMIRSKI brodovi :D tako da sumnjam d asu radjeni prema uvijetima koji bi bili najadekvatniji za putovanje po zemlji ::D Jeli se slazes vidis ja se slazem da ima nesto u tim oblicima i oblacima a to je ako se ne varam par atoma vodika i kisika ili ti ga voda u plinovitom agregatnom stanju :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 10, 2007 5:37 pm 
Član foruma

Citat:
Katrin draga zaboravljas da svemir nema atmosfericni sastav kao zemlja a ni atmosferu Very Happy dakle ne postoji ono sto ti definiras kao zrak Wink a sam naziv kaze da su SVEMIRSKI brodovi Very Happy tako da sumnjam d asu radjeni prema uvijetima koji bi bili najadekvatniji za putovanje po zemlji :Very Happy Jeli se slazes vidis ja se slazem da ima nesto u tim oblicima i oblacima a to je ako se ne varam par atoma vodika i kisika ili ti ga voda u plinovitom agregatnom stanju Very Happy

Svemirskim brodovima smo mi dali naziv. =D> Oni uopce nemoraju putovati svemirom, mogu se jednostavno materijalizirati na odredjenoj lokaciji.
Kao sto vidis Zemlja ima atmosferu, a ako zelis proucavati zemlju iz blizine moras se prilagoditi njoj. A sta mislis zasto avioni imaju oblik koji imaju, nije vazno od cega je zrak ili oblak nego kako lakse lomiti taj zrak i gladje proci kroz njega, da bi se lakse postiglo brzinu u materijaliziranom obliku.

I ja sam vec rekla : Neki oblaci su samo oblaci...a neki mozda i nisu.. :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.