Sada je: ned maj 04, 2025 6:38 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri okt 24, 2007 5:42 pm 
Član foruma

Citat:
Kao sto vidite, nema poklapanja sa formulom. Mozda je to zato sto radim sa mesalicom. Kako sada imam laksi pristup laboratoriji, nastavicu sa eksperimentima, ali bez mesalice. Takodje, u ovoj laboratoriji mogu da mi izmere provodljivost dobijenog rastvora pa molim labuda_ns da mi detaljnije objasni sta mogu da uradim sa tim rezultatima. Pretpostavljam da trebam da izmerim provodljivost na pocetku i na kraju procesa pa da uz pomoc neke formule odredim koncentraciju srebra.

negde ranije sam napisao , a opet i to sam negde pročitao , da se količina ppm-a dobija tako što se provodljivost (u mS) podeli sa 0,6

na tom principu su i napravljeni TDS metri (valjda).
U zavisnosti od proizvodjača ili čak drzave, kontinenta ta konstanta koju sam ja naveo da je 0,6 moze biti 0,5 ili 0,7 čak.

toliko o tome.....

Sledeće !
I ja sam imao malo frke sa formulom u zadnje vreme.

Dok sam koristio "manje elektrode" (2-2,5 mm u prečniku) to mi se i poklapalo ali sad nikako
Po formuli sad imam npr. 7.8 ppm-a a kad izmerim TDS-metrom imam izmedju 4 i 5 ppm-a
Još nešto što me buni......

Primer 1......
Voda oko 22 stepena...
elektrode 10mm *1mm uronjene 20cm u vodu
napon 12V
pocetna struja 0,22mA

Primer 2
Malo toplija ista voda ugrejana na radijatoru.
iste elektrode
isti napon
pocetna struja 0,6 mA , a posle 15-20 min padne na 0,5 mA

Mislim da je mozda do instrumenta koji i nije neki reprezentativan

Da li je neko imao slicno iskustvo ???

Što se formule tice kada god se javi razlika uvek bude izmerena vrednost manja nego kod formule

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 10:21 am 
Član foruma

VV je napisao/la:
Ali, imao sam neko crvenilo na nezgodnom mestu

VV, pazi malo gde guras nos
hahahahhahhaahahaha :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 10:50 am 
Član foruma

labud_ns je napisao/la:
Da li je neko imao slicno iskustvo ???

Što se formule tice kada god se javi razlika uvek bude izmerena vrednost manja nego kod formule

labud,
ja imam relativno skup instrument hanna Hanna HI98129 digital pH/EC/TDS/temperature meter
http://www.caprockdev.com/HI98129.htm
http://www.hydroponics.net/i/131894

slika

medjutim, koliko god dugo da se voda pravi on pokazuje nulu ;)
dobro, ne bas nulu ali nesto bezveze
mada... kada ga PRVI PUT uronim LAGANO u NAPRAVLJENU vodu pokaze izmedju 5 i 15 ppm-a.
kada ga izvadim i odma zatim ponovo POLAKO uronim pokaze NULA???
pada mi na pamet da prvo merenje nije dobro vec da se nekakav zaostali potencijal od upravo ugasenog ispravjaca zadrzao u cesticama bilo vode bilo srebra i putem elektrostatickog polja (ili nekako slicno)preneo i proizveo lazno merenje... ko ce ga znati....

uslovi: elektrode 3mm, uronjeno 15cm (P=14cm^2), 2 litra vode,
Struja fiksirana 0.3mA (nekad je fiksiram i do 1mA) ,
promena polariteta na 30 sekundi, trajanje 24 ili 48 sati!
i merim nula... hahahahaha :D :evil: :twisted: :?:

po meni 2 su moguca uzroka

1. instrument nije za merenje koncentracije ppm-a metala
mada ovde nisam siguran jer ako se meri ppm od necega onda se smatra da su te cestice dovoljno male pa onda ne bi trebalo da ima veze da li se meri ppm od soli, secera, srebra, zlata ili bilo cega drugog
narucio sam i jos jedan jeftini ppm metar pa cu da proverim
neki put nije caka u skupim uredjajima, neki put su ovi jeftiniji precizniji... ustvari neprecizniji ali nam upravo to treba... da vas ne gnjavim dalje :)

2. cestice su prevelike i ne spadaju pod ppm-e koji se mogu meriti
o ovome razmisljma od pocetka.
da li neko zna ili ima nacin da proveri koja je priblizna velicina cestica koje se dobijaju ovim postupkom.
ako ppm metri mere cestice velicine nanometra tj. od recimo 10^-9 sta ako su ove nase cestice reda 100nm.
vrlo je moguce da sto su cestce vece, to ih skupi i precizni ppm metri nepreciznije mere.
bojim se da su nase cestice umesto 1nm red velicine 100nm ili mozda i 500nm te da ih stoga ppm metri ne detektuju pravilno...

hteo sam reci da je MOZDA ovaj postupak sa strujom (tj. elektroliza) koji mi jedino imamo nije bas idealan...

jako me zanima sta ostali misle?

i na kraju ipak, koliko god eventualno nesavrsen postupak sa elektrolizom bio, ipak to sto se napravi dobro radi.
sva ova prica je usmerena na to kako i da li se sa elektrolizom moze doci do jos kvalitetnijeg proizvoda.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 12:29 pm 
Član foruma

da ponovim da sam slab sa engleskim, ali znam dovoljno da vidim da neki clanak valja.
ima li dobra dusa da prevede makar bitne delove ovog dole
sustina je sto sitnije to delotvornije
i moje glavno pitanje je:
da li neko zna da li je bolje koristiti manju struju tj. gustinu struje i da li to ima efekta na velicinu cestica i samim tim na njihovu delotvornost

ako koristimo gustinu struje od 0.05mA/cm^2 da li dobijamo duplo manje cestice nego ako koristimo 0.1mA/cm^2
ili su cestice priblizne velicine?
zna li neko?
hvala :)

http://www.dreamweaver.ltd.uk/Electroni ... ermann.pdf

http://colloidal-silver.utopiasilver.com/

What is Colloidal Silver?
Colloidal Silver is basically silver particles suspended in water. These sub-microscopic particles are neither filtered nor deposited at the bottom of the container. Other than silver particles, silver ions (a silver atom with one electron removed and has a positive charge) too can be present in colloidal silver products.

PPM (parts per million) refers to the concentration of the material in a medium. The same number is derived if you find milligrams of silver per liter (mg/l) of water. Thus mg/l and ppm are the same. Different companies sell colloidal silver of different concentration. The concentration of 20ppm has the qualities of fine size particles, uniform suspension and silver particles in ionic state are lesser than 20% of the total silver content.

The size and concentration of silver particles are variable (1 nm to 1000 nm). The variations are due to different factors including the purity of the silver, purity of the water and the speed of manufacturing process. The smaller the particle size, the better its performance will be.

The Manufacturing Process

The manufacturing of colloidal silver is akin to electrolysis process, where silver wires act as the electrodes and distilled water with a little of colloidal silver as the electrolyte. The electrodes used are pure .9999 (99.99%) silver rods and the water is distilled. Tap water, water purified by reverse osmosis etc are not used in the production of colloidal silver. No salt is added to increase the conductivity of the water either.

http://colloidalsilverresearch.com/

Basic Colloid Facts
We must first state that most texts refer to a colloid as
"suspended particles in the 1 to 1,000nm (0.001 to 1 micron) size"

but practical colloids include sizes up to 10,000 to 100,000nm (400 millionths to 4 thousands of an inch) - many paints being good examples! Natural milk is a unstable colloid, with the large fat globules rising to the top in a day, while pasteurized milk (with smaller fat globules) is much more stable, until it sours, rapidly forming large particles.

A colloid is not in fact a suspension, as the definitions state:

a suspension is particles larger then 1 micron (1,000 nanometers)
colloidal particles are defined as 1 nm to 1,000 nm
a solution (ions) is defined as particles less then 1 nm in diameter.

http://health2us.com/ions.htm

What is popularly refered to as colloidal silver is in fact usually a combination of ions (dissolved), atoms (colloidal), crystals (suspended but usually settle out) and salts of silver (rarely dissolved and usually settle out). Soluable silver salts, like silver nitrate, provide free ions of silver but also dangerous nitrate ions!

The best bio-availability is from the ionic form, with rapidly decreasing biological benefits from the other forms, the ionic form being 300 times more effective to 17,000 times more effective then many silver salts! Put another way, you would need a daily dose of 1 to 50 gallons of "poor quality" Cs to equal a tablespoon of 5 PPM ionic silver!

Ion of silver - an atom, missing one (most common, monovalent) or more electrons. It has distinctly different properties then metallic silver and is actually in solution, and thus not colloidal. Carries a positive, ionic electrical charge, being short one or more electrons and thus very bio-active.

Atom of silver - the smallest particle of silver and it has a negative surface charge in a colloidal state. This charge is like a static charge, which has minor biologic benefits.

Crystal of silver - many silver atoms chemically bonded together. They may have a negative surface charge in a colloidal state but are usually too large (will continue growing) and will settle out.

Salts of silver - chemically bonded silver ions to other materials that were dissolved in the starting water. They are usually poorly soluable and thus form crystal growths and settle out.

nm = nanometer or billionth of a meter. 1/1,000 inch is roughly 25,000 nanometers!

A popular measure of the existance of a colloid, such as colloidal silver, (but not milk, which is also a colloid) is the Tyndal effect of "the dispersion of a light beam shown thru the liquid". A cloudy path of the light beam will be evident if there are colloidal particles in suspension! It is visible in colloids as weak as 0.1 PPM. Ions, the prefered form of silver, are NOT visible, even with a high powered microscope!

Thus, a strong Tyndal effect is an indication of larger silver particles and thus less bioavailability while a weak Tyndal effect indicates more ions of silver, assuming you are comparing the same PPM.

http://silver-lightning.com/theory.html
http://www.natural-immunogenics.com/sil ... arison.php

ja se samo bojim da umesto ovoga
slika

ne dobijamo ovo
slika

ili ovo
slika
http://silver-colloids.com/Reports/SEM-Images.html
http://www.silver-colloids.com/Pubs/protein.html

Zadnja izmjena: ras; sub okt 27, 2007 1:46 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 12:51 pm 
Početnik

:roll:
Molim Vas da mi pošaljete link o KS, tj, gdje u Hrvatskoj se može kupiti.
Priča se samo za Srbiju i BiH. Negdje sam to vidjela da se može i internetom naručiti, ali sam izgubila tu stranicu i ne mogu je naći. Sve postove sam 2 puta pregledala i ne vidim nigdje. Hvala puno!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 2:39 pm 
Član foruma

hej banditosi ..... vidim da se aktivno radi na tematici. To je ok.

RAS - da bolje je raditi strujom manje gustoće, jer prevelika struja/napon, daju prevelike čestice, što otopinu čini žućom (zbog loma svjetlosti velikih čestica) te gorkom.
Manjom gostoćom struje postižemo to da su čestice puno finije što znači da će i lakše penetrirati u organizam. Jedina mana svega je to što proces traje malo dulje. To možemo isto riješiti ako vodu malo ugrijemo (na cca. 30-ak stupnjeva) pa se onda to vrijeme i niži napon kompenziraju u pogledu trajanja procesa.

Nego .... i mene nešto zanima.
Odakle je uopće došla ona formula za izračunavanje ppm-a?

Ne znam ali meni tu malo nešto i nije najbistrije. U hrpi slučajeva se ona pokazala kao ne baš pouzdana. Volio bih ju malo "prorešetati", ali prvo moram znati - na osnovu čega je ona uopće nastala? Eto , pa ako netko zna .... bio bih zahvalan.
:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 2:48 pm 
Početnik

............. :roll: Ako neko zna gdje u HR mogu nabaviti KS
od pouzdanog proizvođača
nek javi ovdje na forum.
Ili pp.
Bila bih jako zahvalna, jer nit sam kemičar nit fizičar,
I totalni anti talenat za uradi sam
pa molim za konkretnu pomoć od članova.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 3:06 pm 
Član foruma

#-o Hteo sam da stavim sliku instrumenta koji koristim za kontrolu onoga što napravim ali ne znam kako se to radi......

instrument je KNICK Portamess 911 C, i on ima mogućnost merenja provodljivosti, saliniteta i TDS-metar je.

Košta oko 300 €...
Njime sam proveravao i "kvalitet" vode koju koristim a i onoga što napravim.
Za ovo drugo ne mogu ti ništa reći jer ne znam.... Činjenica je da uspevam da izmerim nešto i kada vodu proverim laserom sve je OK!

kao što sam naveo i ranije kod mene se ne pojavljuje nikakva maglica niti šta slično.... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 10:30 pm 
Član foruma

labud_ns je napisao/la:
#-o
kao što sam naveo i ranije kod mene se ne pojavljuje nikakva maglica niti šta slično.... #-o

i bolje da ti se ne pojavljuje. pojavljuje se kad imas necistoce u vodi, mislim da je klor u pitanju.
meni se pojavila par puta, i lijepo ju je vidjeti, ali - forget about it!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 12:14 am 
Početnik

Pozdrav administratoru i svim članovima foruma.
Temu pratim više od pola godine. Ovom prilikom se zahvaljujem svim OPD koji su nesebično ponudili svoja iskustva u radu sa srebrom, kako bi drugi izbjegli porođajne muke i nepotrebna lutanja.
C.S. sam počeo raditi odmah nakon pročitanih nekoliko savjeta i kupljene potrebne opreme. Nakon par mjeseci proizvodnje CS, u čiju sam se djelotvornost uvjerio primjenom na sebi i na drugim ljudima (dva slučaja herpes zostera, crveni vjetar, slučaj višemjesečne kronične upale s povišenom temperaturom, gljivice između nožnih prstiju), odlučio sam se nabaviti uređaj za izradu ionskog srebra.
Automatski stroj za izradu koloida sam nakon narudžbe dobio iz SAD-a i njegovom upotrebom su nestale sve dvojbe u smislu kada prekinuti elektrolizu, kolika mora biti struja, maglica da ili ne…. Proces je potpuno automatiziran, jakost struje je kontrolirana i potenciometrom se definira tražena zasićenost otopine (PPM). Kada je ista dosegnuta, stroj se automatski isključuje, a dobiveni koloid je potpuno proziran.
Početne i završne razine vodljivosti očitavam Hanna PWT metrom (Pure Water Test meter). Koncetracija aniona srebra u otopini je jednaka razlici očitanja provodljivosti na početku i kraju procesa elektrolize, uvećanoj za faktor konverzije (prema preporuci proizvođača moga uređaja, očitanje od 1 μS odgovara 1,2 PPM).
Izuzetno je važno proces elektrolize započeti u što čišćoj, parom destiliranoj vodi (ne demineraliziranoj), jer je jedino voda čija je provodljivost manja od 2-3 μS upotrebljiva za proizvodnju koloidnog srebra.
Početna očitanja provodljivosti (μS ) za razne vrste destiliranih voda koje je moguće nabaviti u Splitu bila su kako slijedi:
Meteor (Konzum) 1,5 – 1,6
K Plus (Konzum) 3,2
Alfacare (Kaufland) 1,3 – 9,1
Ovo bi trebalo uzesti s rezervom jer je uzorak koji sam mjerio bio premalen, a pretpostavka je da vrijednosti variraju u ovisnosti o datumu proizvodnje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 8:32 am 
Član foruma

Sina je napisao/la:
Automatski stroj za izradu koloida sam nakon narudžbe dobio iz SAD-a i njegovom upotrebom su nestale sve dvojbe u smislu kada prekinuti elektrolizu, kolika mora biti struja, maglica da ili ne….

Lijep pozdravi i tebi Sina!

hvala za info. da li mozes reci o kojem se uredjaju radi, gdje si ga nabavio, koliko si cekao i koliko je kostao sa dostavom?

i, za koju kolicinu KS-a je namijenjen?

tnx!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 10:38 am 
Član foruma

labud_ns je napisao/la:
#-o Hteo sam da stavim sliku instrumenta koji koristim za kontrolu onoga što napravim ali ne znam kako se to radi......

pripremis sliku u odgovarajucoj rezoluciji, najbolje u .jpg
odes npr. na sajt: http://www.theimagehosting.com/
kliknes na browse, odaberse sliku sa tvog harda, pa zatim na upload
dobijes tri reda i copy/paste adresu iz odgovarajuceg, obicno iz treceg, reda na slici:

mala slika na sajtu sa linkom za veliku sliku na netu
slika
Kod:
[URL=http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=test.7ef.jpg][img]http://images6.theimagehosting.com/test.7ef.th.jpg[/img][/URL]

velika slika na sajtu
slika
Kod:
[img]http://images6.theimagehosting.com/test1.d5b.jpg[/img]

ako hoces na galaksiji veliku sliku kakvu si stavio na net ima jedan zajeb zavisno od servera koji ti daje da postavis sliku...

kada na image hosting sajtu vidis sliku koju si postavio uradis desni klik na tu sliku i kopiras lokaciju naprimer:
slika sa adrese: http://server6.theimagehosting.com/imag ... st.7ef.jpg
fizicki se nalazi na adresi: http://images6.theimagehosting.com/test.7ef.jpg

odnosno u prvoj adresi visak je "image.php?img="
i treba ga izbaciti iz adrese da bi se slika videla na sajtu...

znaci kad imas lokaciju na netu gde je slika koju zelis da stavis na sajt, forma za postavljanje slike na forumu je sladeca:
Kod:
[img]http://images6.theimagehosting.com/test1.d5b.jpg[/img]

zajebato, ha? 8)
ma jok, majke mi...prosto ko pasulj
eto :)

Zadnja izmjena: ras; ned okt 28, 2007 12:11 pm; ukupno mijenjano 9 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 10:47 am 
Član foruma

Sina:
Citat:
Izuzetno je važno proces elektrolize započeti u što čišćoj, parom destiliranoj vodi (ne demineraliziranoj), jer je jedino voda čija je provodljivost manja od 2-3 μS upotrebljiva za proizvodnju koloidnog srebra.

Uz poštovanje ovome gore napisanom moram reći da ja koristim demineralizovanu vodu koja ima provodljivost nikad veću od 0,7 μS.
Najčešće je oko 0,4μS.

Toliko o vodi! Nemam pojma šta se sve prodaje po prodavnicama pod imenom destilovana ili demineralizovana voda, ali meni je ova i više nego dobra :) .

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 11:03 am 
Član foruma

eh!
slika

Ovo je slika instrumenta o kome sam govorio, a koristim ga za kontrolu provodljivosti i merenje ppm-a .....

I da napomenem, faktor konverzije se i uzima po preporuci proizvodjača ali po nekim mojim saznanjima ide od 0,4 - 0,7. U svakom slučaju treba proveriti. Do duše na nekim instrumentima on je podesiv pa se kreće od 0,4 pa do 1.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 12:16 pm 
Član foruma

ima li neko u srbiji nekog ko ima i moze da uradi merenja velicine cestica sa elektronskim mikroskopom.
mislim da mikroskop mora da uvelicava bar milion puta (10^6)
ima li neko bilo kakav mikroskop?
zna li neko gde ima u srbiji mikroskop da se kupi?
moze li neko da mi da bilo kakav mikroskop na kratko? 8)

hvala =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 3:21 pm 
Početnik

Hi Nogard,
evo ti link na stranicu sa uređajem koji sam kupio: http://www.silvergen.com/colloidal_silver_generator.htm
Cijena je 219$, plus poštarina cca 50 $. Došao je za desetak dana.
Generator se može navrnuti na boce sa standardnim navojem. Može odjednom raditi u posudi sa jednim pintom (0,47 l), četvrtinom, polovicom ili jednim galonom (3,78 l). Sam se gasi kada je postignuta zadana koncetracija (potenciometar). U slučaju da je PPM tretirane destilirane vode prevelika, proces neće niti započeti.
Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 3:55 pm 
Administrator

Sina, dobrodošao i puno hvala na novim saznanjima!!!

Upute o postavljanju slika na forum imaš i slikovito opisano u "Tehničkom dijelu" tamo dolje... ali je i Ras dao jedan od varijanti, brz je, nema šta... :D

Kako vidim rezultate mjerenja... sutra idem u Konzum po kanister ( 5 litara ) Meteora... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nek se nađe pri ruci...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 10:25 pm 
Član foruma

Sina je napisao/la:
Cijena je 219$, plus poštarina cca 50 $.
Generator se može navrnuti na boce sa standardnim navojem. Može odjednom raditi u posudi sa jednim pintom (0,47 l), četvrtinom, polovicom ili jednim galonom (3,78 l). Sam se gasi kada je postignuta zadana koncetracija (potenciometar). U slučaju da je PPM tretirane destilirane vode prevelika, proces neće niti započeti.

hmmmmm, razmisljam se da pocenem da prodajem ove moje majstorije 8) jeftinije su a odlicno rade

1. moze da radi sa posudom od kolko hoces litara ;) granica je samo povrsina elektroda tj. gustina struje
2. TEST taster pusta maksimalnih 50V na elektrode i pokazuje dve stvari:
kad ste tek usuli vodu pokaze pocetnu struju i samim tim pokaze njen kvalitet. struja mora biti 0.2-0.5mA
vode sa pocetnom strujom preko 1mA preporucujem da se bace ili redestiluju ili da se koriste za peglu ili akumulator :twisted:
posle par sati pritiskom na TEST videcete kolika je trenutna MAKSIMALNA struja preko koje mozete indirektno da procenite koncentraciju, priblizno doduse... jebo 2-3 ppm-a :mrgreen: npr 1mA=6ppm, 1.5ma=9pm,2mA=12ppm,3mA=15ppm.
cifre sam napamet stavio, ne znam jeli zavisnost linearna.
imam skup i kvalitetan ppm metar ali imam problema sa merenjem dobijene otopine zbog nepoznatog razloga...
opisao sam par postova ranije detaljnije pa ne bih da se ponavljam...
kada mi stigne novi merni instrument pokusacu i mozda uspeti da napravim poredbenu skalu mA-->ppm.
ovo znaci da ce skala biti vazeca samo za IDEALNO cistu vodu tj. Io=0.2-0.25mA

3. automatski menja polaritet svakih 30 sekundi, moja prilicno korisna novotarija, podjednako trosi elektrode!
4. jacina struje se podesava malim potenciometrom, gornji levi ugao uredjaja, u opsegu 0.5-5mA.
MAX. povrsina jedne elektrode 30-50cm^2 (pri gustini struje g=0.1-0.15mA/cm^2)
izlazni napon se AUTOMATSKI menja/smanjuje tako da kroz elektrode uvek protice podesena KONSTANTNA STRUJA.

- jedino ne znam koju vellicinu cestica pravi ali verovatno svi pravimo vise manje istu velicinu cestica.
- ne gasi se sam kad dostigne odredjenu koncentraciju vec rucno, prezivecete ovo; moze da se doda ali ne vidim cemu...
- pocinje da radi i ako voda nije dobra. losa voda vidi se po pocetnoj struji i onda se ta voda prospe
- teglu kupite sami :mrgreen: a za kontakte morate da angazujete strugara. sloboda izraza je dozvoljena.
- srebro negde nabavite... pretopite mindjuse i narukvice :mrgreen:

uredjaj za osnovu ima merni instrument koji je fiksiran na mernom podrucju za jednosmernu struju od 20mA.
u uredjaj je ugradjen ispravljac koji u praznom hodu ima 50V
maglice nema, osim kad pocetnu struju stavim npr. 2mA ili ga ostavim da radi 48h i vise ;), tyndal efekta skoro i nema ...

kostao me je zaista mnogo, mnogo, mnogo ulozenog VREMENA... i nesto ulozenog novca... 8)

slika

Zadnja izmjena: ras; pon okt 29, 2007 11:03 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 29, 2007 7:58 pm 
Član foruma

:lol: Poštovani članovi foruma i ostali koji samo prate temu !!!!

Mislim da će vam ovaj link koristiti što se tiče dosta pitanja u vezi CS-a.

http://www.quantumbalancing.com/real_facts_on_colloidal_silver.htm

Uzivajte! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 30, 2007 3:34 pm 
Član foruma

RAS ..... ne znam kako da ti to kažem, ali
... mene i samo slika ove tvoje skalamerije plaši.

Aj ti to malo automatiziraj, estetiziraj, mikro-japaniziraj, doradi, preradi pa onda lansiraj.

:mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.