Sada je: sub jul 12, 2025 9:17 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 1:51 pm 
Član foruma

Znash to je malo diskutabilno... Bash sam pre neki dan razgovarala na fakluktetu o tome zashto ucimo da kombinujemo meso u programe koje radimo kad znamu 100% da je shtetno...

Odgovor je bio da je to nuzno zlo... LJudi imaju kolekrivno urezano secanje da se hrane s mesom, i to nikako se nemoze isbrisat osim ako covjek ne postane svjesan...

Meso je shtetno od vishe aspekta, najvishe zbog masnoce koje taloze nezeljeni holesterol, i zbot tone toksine koje sadrzi u sebe, jer zivotinja kad je ubijenja ispushta sve toksine koje je imala u organizam i ti to pojedeseh.I to shto meso UVJEK, ali UVJEK se pokvari u creva jer su nashi creva dugacki i nisu namenjeni da vare meso..Dokaz za to vi je stomacic koji je naduvan pri kraju dana... Kad bi bila izbalansirana vegetarijanska hrana to ne bi e desilo...

Nepravilna ishrana, i razmisljanje su uzok razlicite bolesti, a mene licno najvishe od sve plashe toksine koje dobijesh u telo zbog tu nepravilnu ishranu....

Evo ti jedan eksperiment....

JEdan dan jedi meso, ali ono samo meso uz krompirice ili garnir shto je najcest oblik porcija, i jedi to koliko mozesh u tokom danu.. Onda drugi 2 dana ne jedi nikakvu hranu ni vegetarijanku ni mesnu... Pij samo cedene sokove i neki diuretik caj, ako bash i nemozesh da izdrazish pojedi neko svezo socno voce..Lubenicu ljeti primer.... tako budi 2 dana.. I posmatraj shto ce se desiti za 2 dana... Tjelo ce poceti celo da se grci, glava da boli kao migrena, r'bet i koske ne necesh osecati, a mokraca ce da bude braon boje...Sve su to toksine, koje 50% dobijash od meso, ostalo od mleko i sve konzervanse koje popijesh preko sokova, pojedesh preko salame i sireve, alhohot cigarete....To se deshava

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 2:03 pm 
Član foruma

a dobre strane mesa????

konacno i zivotinje se hrane mesom i biljkama i svime

kombinirana prehrana je najzdravija prehrana.covjek ne moze opstat samo da jede sjemenke a isto tako, pretjerivanje s bilo cime ne valja!!!!

MESOOOO!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 3:40 pm 
Član foruma

A što je onda sa ribom? Svi znamo da je pogotovo plava riba bogata omega masnim kiselinama koje pomažu čak i protiv raka,a da bi se jedan čovjek najeo desetak srdelica se mora ugušiti u agoniji.
Ili češ reči da ni to nije zdravo?
Svatko treba jesti ono od čega se dobro osječa,a ako tebi nešto ne valja ne znači da mora biti štetno i nekome drugome.
Neki ljudi puše, piju i jedu masnu i nezdravu hranu pa dožive 90 godina, a neki se čuvaju, paze i bave sportom pa ne dožive četrdesetu.
Ne kažem da je to zdravo, ali sve zavisi od osobe.
Volim krumpir,salate,kuhano povrče,kiseli kupus mi je super na sve načine,makar mi ipak bolje sjedne meso i riba sa roštilja ili ražnja,pršut,domači špek,a i uz taj kupus savršeno idu krvavice ili svježa jetrica i nakon toga može dva gemišta da pomognu sve to razgraditi. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 4:01 pm 
Član foruma

Citat:
Neki ljudi puše, piju i jedu masnu i nezdravu hranu pa dožive 90 godina, a neki se čuvaju, paze i bave sportom pa ne dožive četrdesetu.
:angel4:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 4:34 pm 
Član foruma

RIba je nemasno meso, tako da da riba je ok jest kao proteinska hrana to sam vec i navela... Daleko od to da nemoze se prezivit sa vegetarijanske preharane i semjenke i biljke, tu ima sve ono shto ti treba.A to shto dobijash od meso vrlo malo koristish i ukoliko bi se hranio samo na meso ne bi preziveo dugo, .. Ja imam prijatelje grupa od 6 ljeudi koje su 8 godinu samo na sirovu hranu, shto podrazumeva voce povrce semjenke koje je zivo nekuhano... Da vidish nihove parametre koje, ajde ovako da slozim, pokazuju opshto stanje u organizma je primer za zdravo tjelo, kao bebe ili male dece,A hrenae se isklucivo zive biljke i semjenke..A za duh da ne pricam, oni su smirene, s dobro razpolozenje, uvjek mirni, stres malo manje utice na njih jer je ramnoteza u telo potpuno harmonicna..Meso samo po sebe nosi i odregenu agresiju, kao negativnu emociju, koja mi upijemo pa manifestira se na nashe stanje...

Ovde smo da podelimo iskusvo, a kao covjek koj se bavi s tu problematiku navela sam moje misljenje.. I opet cu da kazem da SVAKO JE ODGOVORAN ZA SVOJ IZVOR KOJ NAPRAVI I POSLEDICE KOJE NOSI TAJ IZBOR..
Dal ce neko produziti misliti da postoje ljude koje piju pushe i jedu meso pa dozive svoju 90 godinu, pa ako se neshto desi zdravstveno onda ce provede dugo vreme pitajuci zashto JA zashto se meni desilo, i zivjeti s rizikom od 50% dali ce se neshto desiti, TO JE SAMO NJEGOV IZBOR. Svakako tu je i izbor da se istrazuje i trazi informacija kako bi se zashtitili od bolest, jer je uvjek bolje spreciti neshto nego zatim dugo i makotrpno leciti...

Niko, pa i ako potreazush pomoc od nutricionista ili

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 4:48 pm 
Administrator

Citat:
RIba je nemasno meso

Ma ionako mnogi u "narodu" i ne smatraju ribu mesom... a također ni puževe, školjke, rakove i slično. :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 4:56 pm 
Član foruma

Meya, zar misliš da smo, mi drugi, agresivni,čangrizavi živčenjaci?
Upravo suprotno.Nakon dobrog roštilja ja i društvo jako smo dobro raspoloženi i agresiva nam ne pada ni na pamet.U biti, u životu nisam nikog udario niti dobio batina.Agresiva dolazi iz isfrustriranosti i nezadovoljstva samim sobom i svojim životom, a ne zbog mesa.
A što se tiče sirovog mesa, tatarski biftek je odličan onako sa 16 vrsta začina pa na toplom tostu premazanom maslacem.UF :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 8:52 pm 
Član foruma

Citat:
SVAKO JE ODGOVORAN ZA SVOJ IZVOR KOJ NAPRAVI I POSLEDICE KOJE NOSI TAJ IZBOR.

Naravno tko misli da nije tako sigurno nije na ovom forumu.
Citat:
Dal ce neko produziti misliti da postoje ljude koje piju pushe i jedu meso pa dozive svoju 90 godinu, pa ako se neshto desi zdravstveno onda ce provede dugo vreme pitajuci zashto JA zashto se meni desilo, i zivjeti s rizikom od 50% dali ce se neshto desiti, TO JE SAMO NJEGOV IZBOR.

Ako nakon 90 godine budem bolestan i budem mislio da je to zbog toga jer sam pusio 10 g ili jeo cvape opet cu se roditi kao Denis sa slicnim porocima ugadjenim u DNK samo da bih naucio da Ja nisam cevap ili duhan nego energija.Zelim reci da ako mi osjecaj govori;Jedi slaninu.,pojest cu je.Ako cu uvidjeti da ona utjece na moje raspolozenje necu je vise jesti.Imam prijatelje vegetarijance i one koji nisu,tko ce zivjeti duze vidjet cemo :mrgreen: .
Moje misljenje je da nije vazno dugo pa niti zdravo zivjeti nego koliko si svjestan sto zivis.
Meya u pravu si u svemu ,ali nemozes reci da ce netko 100% zivjeti krace ili zdravije jer jede meso,mozda njemu treba dim cigarete da dobije uvid u nesto haha zanimljivo :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 8:56 pm 
Član foruma

ja ziv ne znam sta bih bez mesa, mislim da se nikad ne bi najeo salate i tih slicnih vegetarijanskih jela :mrgreen:

Vrh

Naslov: ziveti od svetlosti
PostPostano: pon apr 30, 2007 10:52 am 
Član foruma

kreacionisti http://www.cps.org.yu/

naravno svaki sajt mora podrzati sliku sveta o kojoj govori :twisted:
kako god bilo, meni licno su se neki tekstovi veoma dopali.

pre svega svi clanci sa linka: http://www.cps.org.yu/Zdravlje/zdravlje.htm
preporuka!!!

Budućnost planete u svetlu nauke: http://www.cps.org.yu/Buducnost/buduc.htm
i svi ostali clanci na dnu strane

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 17, 2007 2:07 am 
Član foruma

Nisam čitao sve stranice ali ću vam reći nešto...
Neshvatljivo je da ljudi želi sebi sve najbolje nimalo se u moralnom smislu ne obazirući na muku i jad životinja.Mučna ubijanja,exploatacija....
Jedno je sigurno-ko želi mentalno rasterećenje i slobodu,istinu i spokoj u duši-za njega nema alternative,jedini put ka tome je nenasilje a ono podrazumeva ne samo suzdržavanje od direktnog nasilja,već i ne učestvovanje u indirektnom,ignorisanjem i kupovinom proizvoda zbog kojih su životinje mučene i klane.Jednostavno-nije fer..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 14, 2007 1:09 pm 
Početnik

Čitam sve ovo o vegetarijanstvu i ne mogu ne osjećati se loše (po milijunti put u svome životu) slušajući opravdanja i optužbe. I s jedne i s druge strane.
Osobno, već sam dugi niz godina vegetarijanka. To sam željela biti od trinaesete godine. Oduvijek odbacijem meso. Kao mala si nisam znala objasniti taj osjećaj. Priznavala sam da je ukusno, no svaki puta bih ispljunila zalogaj.
To sam ja! I takvih ima na tisuće, na milijune. Jednostavno ne mogu podnjeti misao da jedem nešto što je osjetilo bol ubijanja. Za moj želudac, za moju rit! I ne fali mi no željeza niti bilo čega. Imam snage za sve.
No ne osjećam da sam zbog toga bolja od mesojeda. Ni bolja, ni gora. To je izbor moga višeg ja.
Netko jednostavno MORA jesti meso. Ne samo radi fizioloških potreba.
Netko jednostavno MOŽE jesto meso. Ne utječe mu više na duhovni razvoj.

Svakom svoje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 1:26 pm 
Član foruma

Na nekoj temi sam bio pročitao, sad se nesjećam kojoj pa nemogu citirat, o utjecaju mesne hrane na DNA...

E, sad što me jako zanima jest: može li se to dovesti u vezu stime da muslimani i židovi ne jedu svinjetinu? (sjetimo se da je DNA svinja najsličniji DNA ljudi, što bi teorecki bilo to da ima nekakve razlike u djelovanju u odnosu na ostalo meso)

I, što bi bilo, dakle, sa ribljim mesom? Ima li ono takav utjecaj?

(Dakako, sve to teorecki gledano) :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 1:37 pm 
Član foruma

DNA svinja nije najsličnija DNA ljudi , dna svinja je najsličnija DNA vepru ili nekom drugom bližem srodniku .
DNA čovjeka i majmuna se razlikuje za samo 1% . Zato ne jedemo majmune
Otkud ti to da je DNA čovjeka najbliži DNA svinje #-o
A u vezi toga što muslimani ne jedu svinjetinu. Oni je ne jedu zbog zakona koji je bio donesen nekad davno u turskoj da kmetovi ne smiju uzgajati svinje jer je veća potrošnja na njihovo gojenje nego dobit od njihovog mesa. Tako je taj zakon postao običaj , a onda i dijelom islamske vjere.
poz :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 2:56 pm 
Član foruma

Sve više je pitanje morala i visoke svesti a manje štetnosti jedemo li za nas ubijene životinje.
Mi indirektno učestvujemo u krajnje nepotrebnom ubijanju time što kupimo meso i ribu.
Kada bi zakonima bilo zabranjeno exploatisati i ubijati životinje(a to vreme će nadam se doći sa budjenjem čovečanstva),ljudi bi živeli u miroljubivoj koegzistenciji gde se nasilje ne bi tolerisalo nimalo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 2:57 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
DNA svinja nije najsličnija DNA ljudi , dna svinja je najsličnija DNA vepru ili nekom drugom bližem srodniku .
A u vezi toga što muslimani ne jedu svinjetinu. Oni je ne jedu zbog zakona koji je bio donesen nekad davno u turskoj da kmetovi ne smiju uzgajati svinje jer je veća potrošnja na njihovo gojenje nego dobit od njihovog mesa. Tako je taj zakon postao običaj , a onda i dijelom islamske vjere.

Molim? Ja bi se zakleo da ti pravo rečem da sam čuo da imaju jako sličan DNA... možda mi se čak štogoć pomiješalo? Štoviše reko bi da smo to na biologiji bili spomenuli... :shock:
Neznam onda sam se jelte zeznuo... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 3:43 pm 
Član foruma

theodores je napisao/la:
-Nix- je napisao/la:

Molim? Ja bi se zakleo da ti pravo rečem da sam čuo da imaju jako sličan DNA... možda mi se čak štogoć pomiješalo? Štoviše reko bi da smo to na biologiji bili spomenuli... :shock:
Neznam onda sam se jelte zeznuo... :lol: :lol: :lol:

ne mora da se kunesh,nisi se zeznuo,dobro si chuo na biologiji,

zeznuo se Nix,jer je najverovatnije,kad se to uchilo na biologiji ,on bio u nekom obliznjem internet kafeu na nekom chetu,ofkors :mrgreen:
i eto,
shta se dogodi kada je namera da se neshto napishe,ma bilo shta,samo da se napishe,
jacha od namere da se neshto zaista prochita,sazna,nauchi,a onda to znanje prenese i onima kojima je potrebno,bilo gde,pa i ovde na forumu
desi se ignorantnost i dezinformacije,jebiga... :mrgreen:

meni je zao
sto zbog buke koju ovakve "sveznalice" i cheteri stvaraju, chlanovi foruma koji imaju poznavanja iz genetike i medicine odustaju od pisanja o tome,inache bi mogli dosta toga napisati o kompatibilnosti svinjskog tkiva sa ljudskim i o primeni tog tkiva i ostalih materijala iz svinje u medicini,od presadjivanja koze do slozenih transplantacija...

P.S.u nekim kulturama se jedu svinje,u nekim majmuni(specijalitet je zivi mozak majmuna koji se sluzi zajedno sa tek otvorenom lobanjom)
u nekim psi,machke,mravi,bogomoljke,i stvarno to nema nikakve veze sa DNK i temom... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 4:05 pm 
Član foruma

Neznam, da mi je znat đe sam to pročito (to o utjecaju DNA jela na naš DNA..., tu negdje na forumu) pa bi citiro...kad nađem pa ću vidjet... po tome bi ona stara "ono si što jedeš" dobila potpuno novo značenje... :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 4:54 pm 
Član foruma

nat , DNA svinja ne može više sličan ljudskom DNA od DNA majmuna. To bi značilo da smo se mi razvili iz svinja , odnosno od nekih daljnih svinjskih pretaka , a ne od zajedničkih pretaka nas i majmuna , primata.
Ako je svinjsko tkivo slično ljudskom to je druga stvar . :mrgreen:
ali ja znam da nisam napisao kakvu dezinformaciju poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 8:19 pm 
Član foruma

potpisujem ono sto je wayfarer napisala 14.10, par postova gore!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.