Još malo o suprotnostima i besprekornosti.
Ne postoji dobro i loše, bitno i nebitno... to su samo krajnosti i suprotnosti koje stvara naš um. Ono što postoji je enrgija i njeno večno kruženje. To je sve što postoji. Problem kod ljudi nije što su zli ili dobri, već što njihov duh nije usklađen sa kosmičkim duhom. Radi tog nesklada naše biće je u strašnoj neravnoteži sa izvorom svega i zbog toga patimo, stradamo, živimo u mraku i neznanju i konačno, radi tog nedostatka harmonije sa duhom, sa svemirom , mi umiremo... ako ostvarimo savršenu harmoniju unutar sebe, besprekornost, smrt prestaje da nas progoni i ostavlja nas na miru.
Besprekorni ratnik nema ego, ja , predstava koju ima o sebi nije racionalna ni emotivna. On sebe vidim kao kretanje energije, strujanje, vibraciju...oseća to celim telom, celim bićem... on nije ličnost. To je pravo ja , naša prava priroda. To je naš individualni duh
Dakle sve je duh, ali mi smo izolovano ostrvo, imamo svoju samostalnost, granice... različitosti postoje zbog toga što energija od koje se sastojimo uzima različite konfiguracije. To je kao da imate bezbroj delova, kockica... možete ih sklopiti na bezbroj različitih načina. Ali generalno, mi smo ili sanjači ili tragači. Šta je bolje biti?
Ne postoji bolje ili gore. Niko nije u prednosti, to su samo različiti putevi koji vode do iste stvari – do unutrašnje tišine, besprekornosti, duha u kome je svo znanje i moć i punina sreće i slobode.
Tragači pomoću trezvenog razmišljanja i mudrih praksi dolaze do duha, do tišine i opažanja energije i vibracije koja je sam duh. Upamtite, duh je vibracija, kad osetite da vam celo telo vibrira, to je duh! Našli ste ga u sebi, postali ste svesni njega! A onda će se veliki duh spustiti na vas i sjediniće se ta kosmička vibracija sa vašom! To je trenutak večnosti, ali niko na to ne obraća potpunu pažnju! Kad bi samo, kad bi samo obratili svu svoju pažnju na taj trenutak jedinstva, onda bi za tili čas doživeli neverovatna čuda, i sanjanje, i let i telekinezu i druge svetove i sve ostale "nemoguće" stvari... Eto, rekao sam gde je ključ za znanje, moć i slobodu! To je traganje, izgovoriti sve to. Dakle, osetite da ste vibracija i povežite tu vibraciju sa kosmičkom i onda će krenuti sva čuda. Ali, to treba činiti sa strašću, ljubavlju i uživanjem. Bez strasti se rađaju kilava deca, ako se uopšte rode. Ili se rode mrtva.
Don Huan kaže da će svaki čovek koji dođe do besprekornosti činiti iste stvari koje čine ratnici-vidovnjaci i doći će do svih tih znanja, moći i slobode.
Dakle, jedino što nam je potrebno je - besprekornost, tj. savršen sklad našeg i kosmičkog duha. To je sve i to je dovoljno za sve. Ta vibracija o kojoj vam govorim ne obuhvata samo fizičko telo već i sve ostalo. Recimo, imam jasan osećaj, percepciju kako moje misli i emocije vibriraju, struje teku... poput potoka!
A ta vibracija ih prožima, ali ona je nezavisna od njih, ona je neshvatljiva... Duh.
Ta vibracija je izvor, temelj svega što postoji - NAMERA!
Što je veća (žešća) ta vibracija, to je snažnija namera. Namera i duh su jedno te isto.
Ako je naša namera intenzivna, onda će i odgovor kosmičke namere - duha biti isti takav... Dakle, duh se povezuje i sarađuje samo sa žestokima i jakima a na slabe ne obraća nikakvu pažnju. Zato se ovo naziva put ratnika. I zato za ratnike ne postoje nemoguće stvari. Ali zašto onda ima toliko puno problema i nevolja na putu ratnika? Da li nas to duh testira?
Ne. Duh nas ne testira. Te prepreke na putu ratnika postoje zato što su neljudska bića zarobila našu svest i otimaju nam 99% energije. Radi njihovog katastrofalnog uticaja na našu svest, mi smo izgubili potpunu i harmoničnu vezu sa kosmičkim duhom, ta veza je svedena na bedni minimum kao i naša svesnost, jer je poremećena savršena ravnoteža dveju sila od kojih smo sastavljeni, tonala i naguala, OPS i OPD. Prosečna situacija kod ljudskog bića je da na vagi njihove svesti peteže OPS sila pa nam zato Kasiopejci kažu da trebamo dodati energiju drugoj strani vage, OPD sili. Kad se ta vaga uravoteži dolazimo do savršenstva i potpunosti svog duha i prelazimo u najviši nivo postojanja gde je sve jedno, nema podele. Drugim rečima, ulazimo u energiju nulte tačke koja je izvor svega što postoji. Zato je najveća prevara predatora kad nam kažu da trebamo otići u drugu krajnost, u totalnu “ljubav”,davanje ili krajnji OPD, jer smo tada opet van ravnoteže i van izvora svega. To je trik koji su upotrebili kod hrišćanstva i zato hrišćani ne mogu doći do izvora, tj. Boga.
Eto, posledice toga što se nama hrane nekakve zveri su poražavajuće. Čovek više nije čudesno i supersvesno biće bogato neverovatnim znanjima i mogućnostima, on je sada samo hrana, skoro nesvesna gomila mesa.
Pozdrav.