Sada je: pet maj 09, 2025 12:49 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub aug 25, 2007 7:17 pm 
Početnik

Hvala na brzom odgovoru i obimnom sadrzaju za koji si se zaista potudio. Vrlo sam pažljivo pročitao ovaj tvoj tekst a i veliki broj onih koje si napisao do sada. Sada sam potpuno siguran da imamo dijametralno različite koncepcije učenja. Ne bih da ti navodim ne slaganja i citairam ono sto pises jer je polemika izlisna i tebi i meni.

Zelim da istaknem ono oko čega se slazemo a šta si i napisao.

Citat:
Eto dakle, samovažnost je otrov koji nas ubija u svim svetovima, pa i u onima u koje stižemo pomoću sanjanja. Radi toga, mislim da je najvažniji zadatak na putu ratika oslobađanje od tog osećanja

Pa zar onda nije normalno da damo prioritet borbi protiv samovažnosti i odbacimo sve ostalo kao manje bitno.

Pročitao sam negde u knjizi – parafraziram (da ne bi kopao po knjigama)

Sanjači se bave snovima i oni svoju snagu i mudrost crpu i snova A tragači svoju snagu i mudrost crpu iz običnih svakodnevnih stvari.

Ja sam po prirodi stvari Tragač i nemam nekog velikog dometa u sanjanju osim sto se povremeno budim u snu svestan okoliša. Nisam siguran pomaže li mi to u borbi protiv samovaznost pa sam te zato i pitao za neke odgovore vezane za sanjanje jer vidim da si ti ipak po stukturi sanjač – sto se verovatno nećeš složiti.

Tvoj ogovor mi je pomogao u svakom slučaju i razjasnio neke osnovne stvari oko sanjanja. Rado ću čitati tvoje tekstove koje se odnose na praktične načine gubljenja samovaznosti jer me ta tema veoma zanima. Učenje obiluje takvim mestima pa ćemo možda i ponovo razmeniti mišljenja.

Pozdrav :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 26, 2007 5:55 am 
Član foruma

Citat:
Ja sam po prirodi stvari Tragač i nemam nekog velikog dometa u sanjanju osim sto se povremeno budim u snu svestan okoliša. Nisam siguran pomaže li mi to u borbi protiv samovaznost pa sam te zato i pitao za neke odgovore vezane za sanjanje jer vidim da si ti ipak po stukturi sanjač – sto se verovatno nećeš složiti.

Svakako da se neću složiti. Ja sam već pisao o toj problematici, ali izgleda da su potrebna dodatna objašnjenja što se tiče pitanja kojim osobama po prirodi više odgovara traganje a kojima sanjanje. Zaista je većini ljudi teško da shvati tu logiku jer je reč o tzv. "paradoksalnoj intenciji", koja odskače od zakona neposredne kauzalnosti i svrhovitosti, i čak odskače od neposredne percepcije. Ali to je privid jer kada dublje uđemo u taj problem, kada upotrebimo viši stepen apstraktnog mišljenja, stvari postaju kristalno jasne. Paradoksalna intencija znači da su stvari suprotne od onoga kako nam izgledaju. Svi smo mi izdresirani da stvari posmatramo pojednostavljeno, i vidimo samo neposredne i direktne uzročno-posledične veze, a izmiču nam one dublje i skrivene. Na primer, Aristotel je posmatrao sunce i zaključio da se ono nepobitno i van svake sumnje okreće oko zemlje. Na osnovu svoje percepcije bio je u pravu. Ali da je mogao da odnos zemlje i sunca posmatra i percepira iz drugog, kosmičkog ili posredno-matematičkog ugla, on bi shvatio da je situacija dijametralno suprotna, tj. zemlja se okreće oko sunca.

Isti problem se javalja i sa urođenim sklonostima skupne tačke čoveka koje određuju kome na putu ratnika više odgovara traganje, a kome sanjanje.

Prirodni tragači su baš one osobe koje drugi ljudi doživljavaju kao idealiste, sanjare, zanesenjake i veoma su skloni vizijama, izmenjenim stanjima svesti, umetnosti, duhovnosti - najkrače rečeno oni su "s glavom u oblacima" i teško se prilagođavaju svakodnevnim i običnim stvarima i ne podnose materijalizam, dogmatičnost i krutost u mišljenjima i rutinsko ponašanje. Oni su često boemi, otpadnici od društva i žive u nekom svom svetu. Oni naslućuju vibracije univerzuma i njegovu energetsku prirodu. U terminima skupne tačke, to su osobe čija skupna tačka tj. generalni fokus svesti stalno lejuja i nikako se ne zaustavlja na jednom mestu - dakle ona se vrlo lako pokreće. Zato su skloni naglim promenama raspoloženja i mišljenja, mušičavi su, što bi rekao narod. E sad po ovom opisu, ispada da su idealni kandidati za sanjače, hehe! Sunce se okreće oko zemlje!:wink: :mrgreen:

Ali nije tako, jer ta njihova eteričnost i otuđenost od ovog sveta svakodnevice, tj. nemogućnost da učvrste svoju skupnu tačku, dovodi do toga da su neprilagođeni i nesnalažljivi u svetu običnih , svakodnevnih zbivanja jer ne mogu da uspostave čvrst red, poredak i strukturu u svojoj percepciji i interpretaciji. Radi toga stradaju u socijalnim odnosima a i u brizi za same same sebe se baš ne snalaze. Taj nedostatak reda u percepciji i interpretaciji sadržaja njihove percepcije je veliki problem ovih ljudi i jedini način da se oni uravnoteže su tehnike traganja, koje se bave upravo pojačavanjem trezvenosti, lucidnosti i stabilnosti svesti, na taj način što jačaju energetski centar volje. Sve takve osobe podsvesno čeznu za time, i stalno pokušavaju da se uravnoteže, ali nemaju potrebno znanje da bi to izveli, a neljudski sistem predatora im nudi lažna rešenja koja ih na kraju bace u još veći haos. Drugim rečima, traganje žestoko učvršćuje skupnu tačku na njenom položaju, i zato je traganje njihova nasušna potreba kada stupe na put ratnika i oni taj put započinju tim sređivanjem svoje svakodnevne svesti, jer očigledno je da su tu slabi. Zato kad stupe na put ratnika oni postaju tragači. Eto, sanjarima i zanesenjacima je potrebno da se spuste na zemlju, jer nikad na njoj nisu ni bili u potpunosti! Zanemarili su temelj prilikom izgradnje kuće... :mrgreen:

Što se tiče prirodnih sanjača, situacija je suprotna kao u ogledalu. To su osobe koje su veoma "teške" i čvrsto stoje na zemlji. Materijalisti su i imaju hiperaktivan razum, tj. unutrašnji dijalog i čvrsto se drže rutinskih obrazaca ponašanja, dogmi, društvenih pravila i ustaljenih obrazaca mišljenja. Oni su socijalizovani i vatreno brane društveni poredak, tj. modalitete tog poretka koji im se dopadaju. Kada postanu nezadovoljni, onda samo promene modalitet verujući da su pronašli lepši i bolji sistem ili formu, na pr. promene političku stranku, religiju, ideologiju, državu, suprugu, muža, veličinu dojki, stražnjice ili penisa, frizuru, auto ...ali ne shvataju da se vrte u krug. Oni ne podnose nikakve "duhovnosti", druge svetove i stvari koje nisu (naizgled) konkretne i materijalne i čak ismejavaju one koji traže skrivenu pozadinu ovog svakodnevnog sveta, a neki su bogme skloni i da proganjaju. Te osobe su nesvesni čuvari matriksa, i na žalost najveći deo populacije pripada ovoj kategoriji ljudi, neko manje neko više. U terminima skupne tačke, kod njih je ta tačka čvrsto fiksirana na svom mestu , zacementirana je tako da oni nisu sposobni da percepiraju vibracije i finije nivoe stvarnosti. Njihova percepcija i interpretacija te percepcije je strogo definisana i ograničena društvenim normama. Za njih se može reći da se dobro snalaze u svetu svakodnevice, pouzdani su i dobro prilagođeni pravilima, jednom rečju, oni su "normalni". Ali svi oni podsvesno čeznu za duhom, za tom silom koja vibrira i struji kroz univerzum i koja im strašno nedostaje jer je izvor života, sreće i blagostanja. Stoga oni nikada nisu zadovoljni, jer podsvesno osećaju da su odvojeni od izvora života. Pogledajte ljude oko sebe, stalno kukumavče, uvek im nešto ili neko smeta - 24 časa, bez obzira na materijalne i socijalne uslove života. Programirani um im daje lažna tumačenja u vezi uzroka tog nezadovoljstva ali o tome sam već pisao u prethodnom postu. Dakle, za ove ljude kada stupe na stazu ratnika, a skoro nijedan od njih neće to učiniti dobrovoljno, jedini izlaz i početak tog puta je praksa sanjanja, jer ona olabavljuje njihovu betoniranu i krutu skupnu tačku ili "pogled na svet" te im omogućava da percepiraju duh. Ono što drži skupnu tačku ovih ljudi tako jako fiksiranom je veoma i isforsirani i preforsirani unutrašnji dijalog umesto da to po prirodi stvari čini energetski centar volje koji je kod njih veoma slab, kao i kod prirodnih tragača. Zato je za njih kada stupe na put ratnika imperativ da zaustave unutrašnji dijalog i na taj način uđu u sanjanje. Tako se vraćaju u ravnotežu. Gle, i traganje i sanjanje imaju isti cilj: uspostavljanje ravnoteže u svesti čoveka.

Upoređujući razvoj svesti sa zidanjem kuće, ova vrsta ljudi je ispravno započela kuću od temelja(od ovog sveta) ali ih je neko sa strane, neki razbojnik na pola posla zalio betonom te su ostali blokirani i ukočeni u tom nedovršenom temelju i ne mogu nastaviti sa izgradnjom. A većina su toliko ukočeni da su čak zaboravili šta su to u stvari započeli da zidaju te veruju da je ta građevina završena i kompletna. Oni ne shvataju da je zidanje zaustavljeno u samom početku. Pošto većina čovečanstva spada u ovu kategoriju, izlaz za njih je u sanjanju, jer je ta jaka sklonost da se čvrsto fokusira skupna tačka na jednom mestu veoma korisna da se zavede red u haotičnu percepciju običnih snova. Dakle, ako imamo moć da zavodimo red, onda trebamo da odemo na haotična mesta i tamo tu moć iskoristimo! Ko zna šta ćemo tom prilikom otkriti?

Eto, Kastaneda je bio prirodni sanjač i opisao je svoju sanjačku obuku u knjigama. Pa zar ga don Huan nije stalno bacao u haotične i nepredvidljive situacije i stanja svesti? Zar mu nije stalno govorio da je previše krut i hiperracionalan i da je potrebno da zaustavi unutrašnji dijalog? A kada bi ga gurnuo u druga stanja i svetove, on bi sa lakoćom učvrstio svoju skupnu tačku i zaveo red u percepciju tih svetova ili stanja svesti i na taj način bi uspostavio novi kontinuitet percepcije, različit od sveta svakodnevice. U predgovoru za knjigu Taiše Abelar, Kastaneda skreće pažnju čitaocima da se njena obuka koju tu opisuje drastično razlikuje od njegove jer je on prošao sistem obuke za sanjača a Taiša za tragača. Ali on u nastavku kaže da iako se te obuke veoma razlikuju one su ipak iste! Na početku te knjige se lepo vidi da je Taiša sanjar, umetnik koji sedi u pustinji i crta kamene planinske lance, ona priča Klari o svom buntovništvu i neprilagođenosti društvenim normama, sklona je naglim promenama raspoloženja i mišljenja - sve u svemu labava i nestabilna skupna tačka! Čista suprotnost u odnosu na Kastanedu. S toga don Huan ima sa njom skroz drugačiji pristup i njena obuka počinje sa rekapitulacijom i magijskim pokretima, za razliku od Kastanede koji je započeo sa sanjanjem, pošto ga je don Huan pre toga dobro razdrmao halucinogenim biljem. Tako Taiša od smušene i haotične osobe postaje moćna ratnica - tragač.

Nasuprot prirodnim sanjačima, prirodni tragači imaju moć da poremete red običnog svakodnevnog sveta i da donesu uzburkanost i haos u ustaljeni poredak sa ciljem uspostavljnja novog, efikasnijeg i korisnijeg reda. Dakle jedni unose red u haos i iz toga se rađaju nove stvari, nova otkrića, a drugi unose haos u truli i prevaziđeni poredak i iz toga se rađaju takođe nove stvari i novi superiorniji načini uređenja percepcije.

Znači, jedni su više skloni rušenju i rasturanju a drugi gradnji i očuvanju, hehehe... Ali svaki ratnik mora da poznaje obe ove stvari i da nauči da mudro proceni kad da ruši, a kad da gradi i učvršćuje. On stiče tu mudrost pomoću sposobnosti viđenja energetskih polja univerzuma i komandi duha koje ih prožimaju.

Prirodni tragači su mnogo ređi, i to i sami možemo primetiti jer, malo je pravih umetnika, vizionara, ljudi koji probijaju granice znanja i percepcije, pravih revolucionara. Kada uspeju da kolko -tolko uravnoteže svoju haotičnu svest, takvi ljudi postaju veliki umovi čovečanstva, genijalni pronalazači, pisci, umetnici, reformatori...takvi ljudi pokreću napredak kolektivne svesnosti jer imaju prirodno otvoren kanal ka duhu. Međutim, ako nisu ratnici i nemaju znanje vidovnjaka, vrlo često stradaju i od ljudi i od samih sebe i u vezi toga imamo brojne primere u istoriji sveta.

Sve u svemu, očigledno je da je malobrojnim prirodnim tragačima daleko lakše nego prirodnim sanjačima da dođu do duha i da probude i oslobode svoju svest jer oni su već tamo, u duhu, u nameri... Samo je potrebno da uravnoteže svoju haotičnu percepciju i da steknu trezvenost i kontrolu nad kretanjem skupne tačke pomoću tragačkih postupaka. Oni daleko brže napreduju na putu ratnika, ali su retke ptice. Može se reći da su oni imali više sreće od onog drugog tipa ljudi ali sve to uopšte nije važno. I jedan i drugi tip ljudi, kada stupi na stazu ratnika će doći do istog cilja, do slobode svesti, svako na svoj način.

Pozdrav. :)

Zadnja izmjena: STALKER; ned aug 26, 2007 11:00 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 26, 2007 9:39 am 
Član foruma

Ovo se poklapa sa mojim slutnjama sta rekapitulacija zapravo znaci.Kamo ona vodi i odatle moja zelja da je zaobidjem.Ja sam bio u poziciji izvan domasaja uma ali nisam uspio preci preko,kako bi rekao Ekart Tol, vec su me moje vezanosti prizemljile.
Kad vec njega spominjem pitam se sta bi on napravio da nije uspio sasvim preci vec da se je vratio u svoju agoniju sa spoznajom da postoji *ono* tamo.
Ono sto sam ja dozivio je rekapitulacija u trenu,jer se automatski razotkriva mehanizam uma i direktno opazanje sve svodi na ono sto jeste.
To je bilo previse za mene i zamalo sam poludio i sve sto sam ucinio da se odrzim bi spadalo u domen traganja.Znaci poigravanja sa svijescu normalnog opazanja,iako sam znao da sve sto radim nema smisla ipak sam to radio da vidim sta ce da se desi i eventualno dodjem do kljuca koji otvara sva vrata.

Kako bi rekao Kastaneda ratnik je iskustvo iskustva........

Mogu reci da covjek kad direktno vidi stvarnost vise ne postoji kao osoba,izvan je domasaja i gotovo nepovrediv.Mogao bi se poigrati sa ljudima ko macka s misem jer njegovo ponasanje vise nije ograniceno na ocekivanja i regule vec on moze improvizirati do besvjesti.
Njegov oslonac je izvan domasaja logike!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 26, 2007 10:49 am 
Član foruma

U vezi diskusije Stalkera i Lika:
Od prije otprilike godinu dana postao sam svijestan (osjetio) da mi spojna točka stalno podrhtava (giba se u određenom području). To doživljavam kao lopticu na vodi u koju netko stalno puše, ali s raznih mjesta i pod različitim kutevima, pa sam se čudio zašto Karlos kaže da nam je spojna točka učvršćena.
Postalo mi je jasnije nakon Stalkerovih tekstova o prikradačima i sanjačima. Ispočetka sam imao iste nedoumice kao i Lik, ali nakon par čitanja i rekapituliranja sve mi je sjelo, pa sam se pojačano bacio na tragačke tehnike da se uravnotežim.
Pitanje Stalkeru: Je li opisani osjećaj o podrhtavanju spojne točke ˝viđenje˝?
Druga stvar:
Igrajući nogomet, zna se desiti da je ispred mene par ljudi koji mi pokriju gol, a ja u trenutku, s potpunom sigurnošću osjetim da treba pucati, viknem ˝Gol!˝, zapucam, lopta prođe kroz njih i uvijek bude gol.
Molio bih komentar, pojašnjenje, ...
Hvala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 26, 2007 6:32 pm 
Početnik

Pretpostavio sam da me nečes razumeti.

Imao čovek problema sa zdravljem pa otišao kod iscelitelja. Ovaj nije ni podigao glavu da ga pogleda reče dijagnozu. Čovek u čudu upita pa kako znate. Jednostavno, znam, odgovori ovaj.

#-o Potpuno u čudu i nezadovaljan ode kod drugog eksperta koji ga je dugo gledao. A šta to zagledate upita čovek? Pa gledam vaše energetsko telo odgovori ovaj i dade istu dijagnozu.

#-o Ode čovek sa još večom sumnjom misleči da je u pitanju zavera protiv njega. Obrati se zvaničnom lekaru ekspertu koji ga podvrgnu analizi. I na osnovu analize reče Kako ja razumem vaša dijagnoza je – pa potvrdi dijagnozu prethodne dvojice.

Na to sam mislio kada sam ti rekao da je potpuno nepotrebna polemika jer su nam koncepcije različite jer su tu alati u pitanju.

Potpuno je uobičajeno da ovi eksperti jedno drugom budu smešni i da se uopšte ne kapiraju Ali nadam se da će mo im dati za pravo da svako treba da koristi ono što mu je prirodom dato na putu spoznaje. Svaki od ove trojice može postati mudar ako prati i usavršava svoj dar ako ne podlegne samovažnosti.

I nemo znanje, i vidjnje energije i razumevanje su samo ostrva u beskrajnom moru ostrva.

Mudrost je sinteza i upotreba svih tih elemenata.

Podele medju sanjačima i tragačima možeš napaviti na više načina. Meni je ovaj naj prihvatljivija pa sam ga uzeo kao osnov jer pokazuje mesto gde bi oni trebalo da dobijaju snagu i mudrost u borbi protivu samovažnosti.

parafraziram

Sanjači se bave snovima i oni svoju snagu i mudrost crpu i snova A tragači svoju snagu i mudrost crpu iz običnih svakodnevnih stvari.

Zato sam ti rekao da sam ubedjen da si sanjač jer se tvoje iskustvoi znanje verovatno fokusira na nesvakidašnjim iskustvima kao što su sanjanje vidjenje i manipulacija energijom. A što se tiče tragača
njima je potrebno drugačije iskustvo i to u svetu svakodnevnih stvari.

Još jedna podela koja po meni veoma ogovara je da su sanjači bliži položaju nemog znanju (njih je obično baš briga za objašnjenja i gade im se oni koji razmišljaju, analiziraju jer ih sve to energetski iscrpljuje) a tragači bliži položaju razuma (njima je jednostavno neophodno da koriste svoj razum, posmatraju , analiziraju... sve dok ne dodju u položaj čistog razumevanja).

A oni koji oba jednosmerna mosta koriste jesu naguali koji su u neposrednoj vezi sa duhom.

Pozdrav :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 26, 2007 11:02 pm 
Član foruma

Uploadovao sam na file host server kolekciju svih Kastanedinih, Florindinih i Taišinih knjiga na engleskom jeziku plus zbirku svih
intervjua koje su davali Kastaneda i njegovi saradnici i još neke stvari
od značaja. Evo tu ispod imate sadržaj ove kolekcije na engleskom,
tako da se možete informisati šta sve tu ima. Kada skinete fajl sa neta, kliknite dva puta na njega i pratite upustva za instalaciju.

Poslao sam ovaj post i na temu linkovi u sklopu ovog podforuma, ali mislim da je dobro da se i ovde nađe zbog izuzetne vrednosti ove kolekcije. Tu ima puno materijala koji nije do sada preveden na naše jezike a mislim da je izuzetno važan i koristan, pa ako ima zainteresovanih za prevođenje intervjua i ostalog neka mi se jave
da ne bi smo prevodili iste stvari nezavisno jedni od drugih.

Pozdrav. :mrgreen: :wink:

Content of this collection:

Books:

By Taisha Abelar:

The Sorcerers' Crossing: A Woman's Journey

By Florinda Donner (also known as .. Florinda Donner-Grau):

Shabono: A Visit to a Remote and Magical World in the South American Rainforest

The Witch's Dream: A Healer's Way of Knowledge

Being in Dreaming: An Initiation into the Sorcerers' World

By Carlos Castaneda:

1. The Teachings of don Juan
2. A Separate Reality
3. Journey to Ixtlan
4. Tales Of Power
5. The Second Ring of Power
6. The Eagle's Gift
7. The Fire from Within
8. The Power of Silence
9. The Art of Dreaming
10. Magical Passes
11. The Wheel of Time
12. The Active Side of Infinity

Assorted Interviews and Articles:

Interviews and Articles Archive- 1968 to 1998 - Includes interview material from Carlos Castaneda, Florinda Donner-Grau, Carol Tiggs,
and Merrilyn Tunneshende.

Content:

Introduction - by Martin Netter - 1998 An Introduction to these Castaneda Interviews & Articles that were collected from various magazines, newspapers, radio interviews & websites.

Electro Print Graphics - 1968 Interview by Jane Hellisoe, University of California Press: audio tape transcript

KPFA Radio Interview - 1968 "Don Juan: The Sorcerer"

Psychology Today - 1972 "Seeing Castaneda" - by San Keen

Time Magazine - Mar 1973 COVER STORY:
"Don Juan and the Sorcerer's Apprentice" - by Glendower

Magical Blend #14 - 1985 Evasive Mysteries - PART ONE:
Interview conducted in Spanish around 1980-81 and published in an Argentinian magazine - by Graciela Corvalan;
translated by Larry Towler

Magical Blend #15 - 1985 Evasive Mysteries - PART TWO:
continued from previous section

Dimensions - February 1992 Florinda Donner in Conversation with Alexander Blair-Ewart

Phoenix Bookstore - Nov 1993 Lecture by Carlos Castaneda at a Los Angeles, California bookstore

Phoenix Bookstore - Dec 1993 An anonymous submission
of notes taken at the Phoenix Book Store with Carlos Castaneda
in Los Angeles, CA

Magical Blend #44 - 1994 "Dreaming within The Dream" - by Merrilyn Tunneshende: of the sorcerer's party of Carlos Castaneda - For the ordinary person, I would say that viewing life as a dream while awake is one of the most valuable meditations ever evolved in any discipline.

New Age Journal - Mar 1994 "Carlos Castaneda Speaks: An interview" - by Keith Thompson

Details Magazine - Mar 1994 "You Only Live Twice"
- by Bruce Wagner: This is an interesting 1994 article by
Bruce Wagner from Details Magazine. It includes interview
material from Carlos Castaneda,
Florinda Donner-Grau, and Carol Tiggs.

Body Mind Spirit - Apr 1995 "Carlos Castaneda's Tensegrity: The Modernization of Ancient Magical Passes" - Introduction by Gaylynn Baker: - Interview by Bruce Wagner

Kindred Spirit - Jun 1995 "A New Generation Of Sorcerer" - Three chacmools of Castaneda's generation, Kylie Lundahl, Reni Murez, and Nyei Murez; answer our questions.

Los Angeles Times - Page: E-1 - Dec 1995 The Mystical Man; One of the most elusive writers of our time, Carlos Castaneda returns (briefly) to share a few secrets with devotees. - by Benjamin Epstein

Los Angeles Times - Page: E-4 - Dec 1995 "Q & A: A Rare Conversation With the Magical Mystery Man" - by Benjamin Epstein - Q: "Will you leave, or will you die?" Castaneda:"Since I'm a moron, I'm sure I'll die. I wish I would have the integrity to leave the way don Juan did"; "...the only time I met a sorcerer outside of Don Juan's lineage."

by Carlos Castaneda - Readers of Infinity: Number 1 - January 1996. This is issue 1 of 4. Called "The Warriors' Way: A Journal of Applied Hermeneutics" for the first 2 issues; then called "Readers of Infinity: A Journal of Applied Hermeneutics" for the last 2 issues.

by Carlos Castaneda - Readers of Infinity: Number 2 - February 1996. This is issue 2 of 4. Called "The Warriors' Way: A Journal of Applied Hermeneutics" for the first 2 issues; then called "Readers of Infinity: A Journal of Applied Hermeneutics" for the last 2 issues.
The Sun Magazine - Feb 1996 Luck Disguised as Ordinary Life - by Nina Wise

by Carlos Castaneda - Readers of Infinity: Number 3 - March 1996 This is issue 3 of 4. Called "The Warriors' Way: A Journal of Applied Hermeneutics" for the first 2 issues; then called "Readers of Infinity: A Journal of Applied Hermeneutics" for the last 2 issues.

by Carlos Castaneda - Readers of Infinity: Number 4 - April 1996. This is issue 4 of 4. Called "The Warriors' Way: A Journal of Applied Hermeneutics" for the first 2 issues; then called "Readers of Infinity: A Journal of Applied Hermeneutics" for the last 2 issues.

Psychology Today - Apr 1996 "My lunch with Carlos Castaneda" - by Benjamin Epstein

Uno Mismo - Feb 1997 "Navigating Into the Unknown" - by Daniel Trujillo Rivas

Kindred Spirit - Jun 1997 Kindred Spirit Magazine: The Guide to Personal & Planetary Healing: Castaneda Q & A

New Times Magazine - Jul 1997 "'TENSEGRITY' AND MAGICAL PASSES" - by Clair Baron

Arizona Republic (1) - Aug 1997 Thirty years later, Castaneda's ideas are still not easy to label. "Catching up with Castaneda" - By Thomas Ropp

Arizona Republic (2) - Aug 1997 Luminous Encounter: Elusive Castaneda remains complex man. "Ordinary 'egg' catches up with literary sorcerer Carlos Castaneda" - by Thomas Ropp

The Sun Magazine - Sep 1997 "Of Sorcery and Dreams: An Encounter With Carlos Castaneda" - by Michael Brenan - ...we hear from all three of Castaneda's fellow teachers. ... Florinda Donner-Grau... Taisha Abelar... Carol Tiggs... and I receive an unexpected invitation to meet with and interview Carlos Castaneda.

Yoga Journal - Jan 1998 Article relating to the book 'Magical Passes' by Carlos Castaneda

Carlos Castaneda and the Death Defier Castaneda speaks about the Death Defier: Abridged From A Tensegrity Lecture
AP Wire Stories - Jun 1998 "Carlos Castaneda, a godfather of the New Age movement... has died..."

The L.A. Times - Jun 1998 A Hushed Death for Mystic Author Carlos Castaneda Culture: Best-selling chronicler of shaman Don Juan 'left this world' two months ago in Westwood; his agent says. By J.R. Moehringer

New York Times - Jun 1998 "Carlos Castaneda, Mystical Writer, Dies at 72" - by Peter Applebome

Arizona Republic - Jun 1998 "Carlos Castaneda a mystery in life, death." - by Thomas Ropp - Carlos Castaneda died April 27. Or did he?

Salon Magazine - Jun 1998 "Carlos Castaneda, whoever he was, is dead - whatever that is." - by Ian Shoales

Austin Chronicle - Jul 1998 "Homage to a Sorcerer" - by Michael Ventura

Electronic Telegraph - Aug 1998 "Shaman or sham?" - by Mick Brown

The L.A. Times - Aug 1998 Seeking New End to Story of Castaneda - by Ann W. O'Neill - A Georgia man who says he is the only son of Carlos Castaneda is contesting the reclusive writer's will...

New York Times - Aug 1998 Carlos Castaneda: Mystery Man's Death Can't End the Mystery - by Peter Applebome

Chicago Tribune - Sep 1998 "Carlos Castaneda's legacy is in dispute" - by Peter Applebome

THE AGE - News Special - Nov 1998 The Sorcerer's Apprentice - by Mick Brown - Whether Castaneda's books were wholly true, partly true or fiction, even his sternest critics acknowledged that their [the books'] success opened the door to a tradition of authentic Indian shamanic teachings which had hitherto been unavailable.

Quest - 1993 "Opening to the Whispers of Power" - a collection of thoughts on my personal road to enlightenment - by David Copeland

Dreaming Techiniques - 1995 "Some general hints and tips on Dreaming techniques: Second edition" - (c) 1994, 1995 by Ian Mapleson.

Quotes From CC Books on Dreaming - 1995 Quotes on Dreaming from Carlos Castaneda's books - by Scott Dye

Download link: http://www.4shared.com/file/22801034/fcefe6f3/taisha_castaneda_florinda_books_interviews.html

Veličina fajla: 9.352 KB

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 27, 2007 10:37 am 
Član foruma

Evo da se na neki nacin narugam samome sebi i onome na cemu ustrajavam!
Zlorabit cu vasu mastu!

Pretpostavite da ste arheolozi koji u sklopu kontinuirane potrage za novim i potpunijim razumijevanjem kronologije ljudskog kontinuiteta (povijesnog) nalazite kamen koji sve objasnjava na jedan krajnje jednostavan nacin.
Ali rusi istovremeno temelje svih dosadasnjih nagadjanja!
Vi cete to pokusati pokazati tako da upirete prstom u oko i posto ovi i dalje nece shvacati gurnut cete prst do kraja.
Ovi ce u prvoj varijanti vidjeti prst a u drugoj *zvijezde*!

Dakle koliko god da je tesko ovome da ukaze na otkrice isto je toliko tesko ovima da ga prihvate!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 27, 2007 4:44 pm 
Početnik

Milarepa je napisao/la:
Evo da se na neki nacin narugam samome sebi i onome na cemu ustrajavam!
Zlorabit cu vasu mastu!

Pretpostavite da ste arheolozi koji u sklopu kontinuirane potrage za novim i potpunijim razumijevanjem kronologije ljudskog kontinuiteta (povijesnog) nalazite kamen koji sve objasnjava na jedan krajnje jednostavan nacin.
Ali rusi istovremeno temelje svih dosadasnjih nagadjanja!
Vi cete to pokusati pokazati tako da upirete prstom u oko i posto ovi i dalje nece shvacati gurnut cete prst do kraja.
Ovi ce u prvoj varijanti vidjeti prst a u drugoj *zvijezde*!

Dakle koliko god da je tesko ovome da ukaze na otkrice isto je toliko tesko ovima da ga prihvate!

Lep primer =D>

Umetnost prenošenja znanja je zaista nešto što se visoko kotira. Divno je čitati poglavlje Rukovanje namerom, u knjizi Moč Tišine. A verovatno je još divnije to i praktikovati.

Da iskoristim priliku da pitam zna li neko web aderesu gde se mogu preuzeti skenirane knjige, domaćeg izdanja

1. Odvojena stvarnost: nastavak razgovora s Don Huanom (A Separate Reality: Further Conversations With Don Juan - 1971)

2. Priče o moći (Tales Of Power - 1974 )

3. Umetnost sanjanja (The Art Of Dreaming - 1993

4. Magični pokreti: praktična mudrost šamana drevnog Meksika (Magical Passes: The Practical Wisdom of the Shamans of Ancient Mexico - 1997)

5. Točak Vremena (Wheel of Time -1998) - Citati iz Knjiga Karlosa Kastanede

dodatna izdanja

- Karlos Kastaneda i učenje Don Huana - Lotar Ridger (1988)
- Kastanedino Putovanje - Ricard De Mil (1988)

Hvala za bilo koji link :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 27, 2007 6:02 pm 
Član foruma

Citat:
Da iskoristim priliku da pitam zna li neko web aderesu gde se mogu preuzeti skenirane knjige, domaćeg izdanja

1. Odvojena stvarnost: nastavak razgovora s Don Huanom (A Separate Reality: Further Conversations With Don Juan - 1971)

2. Priče o moći (Tales Of Power - 1974 )

3. Umetnost sanjanja (The Art Of Dreaming - 1993

4. Magični pokreti: praktična mudrost šamana drevnog Meksika (Magical Passes: The Practical Wisdom of the Shamans of Ancient Mexico - 1997)

5. Točak Vremena (Wheel of Time -1998) - Citati iz Knjiga Karlosa Kastanede

http://www.4shared.com/dir/884568/732a22e3/sharing.html

Evo ovde imaš 9 njegovih knjiga ali ovaj link si imao na temi literatura i linkovi u sklopu ovog podforuma. Treba proučiti forum pre nego što nešto tražimo ili pitamo. Na vrhu svake forumske stranice imaš dugme pretraga, pa kao na googlu prvo pretražiš forum, da se ne bi ponavljali.

Pozdrav. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 28, 2007 9:13 am 
Početnik

Citat:
http://www.4shared.com/dir/884568/732a22e3/sharing.html

Evo ovde imaš 9 njegovih knjiga ali ovaj link si imao na temi literatura i linkovi u sklopu ovog podforuma. Treba proučiti forum pre nego što nešto tražimo ili pitamo. Na vrhu svake forumske stranice imaš dugme pretraga, pa kao na googlu prvo pretražiš forum, da se ne bi ponavljali

Nisam naisao na knjige koje sam naveo. Pratio sam forum i naravno pregledao i taj link. Sto se tiče pod foruma ni tu ih nisam nasao mada sam ponovo pogledao posle tvog posta. Možda bi trebalo da sve knjige stoje na jednom mestu.

U jednom trenutku sam na forumu procitao da ti imas sve knjige skenirane pa bih te zamolio da ih stavis da ih mozemo preuzimati.

Voleo bih da pregledam i kritičke tekstove oko učenja don Huana. Ako neko zna linkove ...

pozdrav :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 29, 2007 12:36 pm 
Član foruma

Saram lijevo desno jer mi je tesko praviti razlike mada one postoje ako se Kastaneda posmatra kao praksa,sto on zapravo i jeste.
Nebi trebalo da se neko previse bakce sa teorijom osim kao uvodom u praksu.Medjutim kad vec neko odluci da krene trebalo bi da je nacisto sam sa sobom u sta se upusta.Kastaneda mami pustolove,one zeljne spoznaje,zeljne moci!..............i postavlja se pitanje sta ako na kraju ovo ispadne corak.Sta onda?
Nisam protivnik Kastanede ali naglasavam *kocnice* kao kad avion polijece sa nosaca (broda) sa maksimalnim potiskom.U protivnom pada u more!

Ja nemam znanje koje je doslovno i trenutacno dostupno,ali sam bio u prilici da vidim sta se iza brda valja,u cemu je kvaka..............u kom grmu lezi zec!
Teska pi...rija!..............obara s nogu svojom jednostavnoscu.

Da skratim Kastaneda ne laze,a dali govori potpunu istinu to ne mogu reci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 30, 2007 9:18 am 
Početnik

Bilo kako bilo, to je odluka i "rizik" svakog od nas. Ni Castaneda ne tvrdi da će istina biti lijepa, ni da je put ratnika lagan, ali zato je jasno da besprijekorna namjera vodi prema istini i slobodi. Tu su i sredstva - tehnike koje su date kroz knjige i oni koji prakticiraju te tehnike znaju da su one moćne. Rasprava oko vjerodostojnosti Castanede je stoga potpuno bespotrebna, čim razum tu ima svoje prste... nikad ništa ne ispada ispravno. Ali uostalom, svaki rad na sebi nedvojbeno donosi pozitivan pomak u razvoju svijesti. Mislim da je dobro povremeno prolistati već pročitane Castanedine knjige, jer one uvijek iznova ukažu na neki novi detalj, što ponovo aktivira namjeru da se ide dalje.

Pozdrav :wink:
Nia

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 30, 2007 10:58 am 
Član foruma

Kao odgovor na temu "ici ili ne ici stazom ratnika" zeleo bih da kazem sledece:
1.Sta je tesko kretati se svakodnevno kroz zivot sa svescu o vibracionoj sili u tisini i bez unutrasnjeg dijaloga?Suprotno tome imamo totalni,ludi i pogubeljni unutrasnji dijalog.Beskrajno mlacenje prazne slame.
2.Sta je tesko vezbati magijske pokrete malo vremena u toku dana?Zar ljudskom telu nije potrebna fizicka aktivnost?Zar nebi ionako radili neke fizicke vezbe.trcali itd?
3.Susret sa nepoznetim najcesce je veoma neprijatan.Zar nije neprijatnije od toga ziveti u lazi?Neko te bije motkom po glavi a ti stavis povez na oci pa se pitas ko je?Da li je ovaj ili onaj?
4.Zar nije saznanje da si se borio i pokusavao da pobedis jace od saznanja da nista nisi probao da uradis i da si se predao bez borbe?
U "Alan Fordu" svojevremeno su Broju jedan i njegovom prijatelju nudili da odaberu ili smrt vesanjem ili da uzmu 1000 zlatnika.To me podseca na ljudsku situaciju.Ostati sa unutrasnjim dijalogom,umom letaca i u ropstvu jednaku je smrti vesanjem.Ici stazom ratnika takodje moze biti smrtonosno ali tu je i 1000 zlatnika.Saznanje da smo vec u smrtnoj opasnosti trebalo bi da bude olaksavajuce.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 30, 2007 11:14 am 
Član foruma

Citat:
Saznanje da smo vec u smrtnoj opasnosti trebalo bi da bude olaksavajuce.

Vidis, ova recenica mi je jako zanimljiva, mozes li objasniti sta zaista ovo znaci, ali ako mozes, pokusaj onako kako si ti to shvatio i razumio a ne Kastaneda, ako me razumijes... :wink: :)
Meni zaista nije jasno zbog cega se u tolikoj mjeri kroz ucenje Don Huana i inace u Kastanedinim djelima toliko potencira strah od smrti, sta u stvari za sviju vas znaci smrt i zbog cega bi to bila ikakva prijetnja? Ima li mozda i gorih stvari od smrti?
Cini mi se da ove "koncepcije" na ovom forumu nisu bas do kraja razjasnjene, a mene uopste ne zadovoljava da neke stvari samo procitam od tkz. "autoriteta" i da ih prihvatim u onoj formi u kakvoj mi ih oni nude.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 30, 2007 5:47 pm 
Početnik

Nia je napisao/la:
Mislim da je dobro povremeno prolistati već pročitane Castanedine knjige, jer one uvijek iznova ukažu na neki novi detalj, što ponovo aktivira namjeru da se ide dalje.

Pozdrav :wink:
Nia

To je zaista tako i nesumnjivo govori da su knjige viseslojne. Vrlo je zanimljivo sto se i otkriva mogucnost da se neke stvari gledaju na vise nacina pa tako oni koji gledaju na neku stvar iz potpuno suprotnih gledista mogu biti istovremeno u pravu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 30, 2007 11:58 pm 
Član foruma

Objasnjnje:
>Saznanje da smo vec u smrtnoj opasnosti trebalo bi da bude olaksavajuce.<

Posto nas um letaca uvek tera na pasivnost a ratniku je potrebna akcija,treba mu nesto sto ce da ga gura napred u razvoju.Potrebno mu je da se ne uspava.U situaciji u kojoj se nalazi covecanstvo pasivnost direktno odgovara letacima a coveka drzi u ropstvu.U takivoj situaciji covek zivi zivot da bi bio hrana i da bi jeftino umro na kraju.Sa druge strane ratnik se prosto receno otima,koprca iz te mreze ne bi li bio slobodan.U takvoj situaciji kada zna da ga ceka jeftina smrt ako ne koraca dalje stazom ratnika,on je motivisan da se bori.CILJ RATNIKA JE TOTALNA SLOBODA .
Ovo je iskljucivo moje saznanje i misljenje koje se mozda i poklapa sa ucenjem Don Huana...Sto se tice cilja totalne slobode njega sam prihvatio kao apstraktni cilj jer ratnik mora da veruje.Naravno da tu nemam nikakvog iskustva...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 31, 2007 11:11 am 
Član foruma

Smrt!? to je rastanak sa poznatim i sastanak sa krajnjom neizvjesnoscu,barem za mene!
Ono sto sam nazvao *ziva smrt* je slicno tome ali ne umiremo mi nego svi oko nas,sve se rusi jer se mijenja nas svijetonazor.
Nasi autoriteti,idoli,vodje, su nista naspram necemu sto je vijecno tu,oduvjek.
Nasi ucitelji su samo mala djeca koja ni sama nisu znala kuda idu,ali su nas ipak usmjeravali sto su bolje mogli iz ljubavi.
To su bili nasi roditelji.
Mislim da je glavno kod poimanja smrti bol i patnja bilo dusevna ili fizicka.

Samoubojstvo je bjeg od nepodnosljive boli.
Bjeg u zaborav! Poznavao sam covjeka,krhkog,dobrocudnog koji je bio paraliziran,desna strana,ali je uprkos tome ipak nekako vozio auto.
Nije se predavao.Rekao je:tamo cu imati vise vremena nego ovdje!

Dakle strah od smrti se prvenstveno veze za bol i gubitak,kidanje veza koje su stvorene tokom zivota.
Pa sad ako neko misli da ce mu rekapitulacija biti ugodna nek se pripremi za raskid tih veza.

Don Huan je rekao da se ne boji smrti,ali se boji gubitka Naguala,ciste veze s DUHOM.
To zacijelo nije sala jer ja mislim da to znaci ono sto Jung naziva igra psiholoskih dominanti.Neopisivu patnju koju si covjek moze navuci kad dozvoli da se Namjera ispoljava bez ikakvog reda.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 31, 2007 4:28 pm 
Član foruma

Citat:
Meni zaista nije jasno zbog cega se u tolikoj mjeri kroz ucenje Don Huana i inace u Kastanedinim djelima toliko potencira strah od smrti, sta u stvari za sviju vas znaci smrt i zbog cega bi to bila ikakva prijetnja?

Do prije devet godina bio sam glupi komad mesa i imao sam i ne znajući, samovažnost za ljubavnicu. Često sam stajao s njom ispred ogledala i divio se sebi. Kako sam lijep, dobro građen, pametan, uspješan, važan,... Sunce je sjalo samo zbog mene, komadi postojali samo za mene! Moja ljubavnica mi je nježno šaputala u uho (mislio sam da je to moj glas) da zaslužujem još više, još bolje, veću plaću, zgodniju žensku, više divljenja, poštovanja, uvažavanja,... Ljudi ti zavide, mrze te zbog tvojih kvaliteta, bolji si od njh, pokaži se, dokaži se, zgazi ih! Imam motor, samovažnost hoće auto, imam yuga, ona hoće golfa, imam golfa,... , nikad kraja! Potpuni besmisao.
I tako me moja pohotna, nikad zadovoljna ljubavnica s vremenom potpuno iscrpila. Počeo sam poboljevati, propadati, upadati iz krize u još goru.
Tada sam se prvi puta probudio i u hipu ˝vidio¨, da ću ako nastavim s takvim iscrpljivanjem umrijeti u roku od desetak godina. Vjerujte mi, do tada nisam ni znao da smrt postoji! Sada je bila tu, a pošto sam želio živjeti, počeo sam tražiti, čitati, autogeni trening, yoga,... Tako sam uzeo smrt za savjetnika, a da nisam ni znao da postoji tamo neki Kastaneda koji tvrdi to isto. Čiao sam Slavinskog, Crowleya, Gurđijeva. Puno sam naučio, ali nešto mi je uvijek falilo, nisam imao osjećaj potpunosti. Do Kastanede. To je bilo to! Disciplinirano sam prakticirao tehnike koje je naveo, bez biranja (učenik ne može birati, to može samo onaj koji suvereno vlada svime, a to je majstor). Radio sam svaki dan, rekapitulirao, magični pokreti, fiksirao pažnju, nastojao biti svjestan, koncentriran, sanjao, koristio smrt kao savjetnika. Nije išlo lako, godinama, usponi, padovi, ovako, onako, ali napredovao sam, ozdravio, jačao, počeo mi se otvarati centar za volju.
A onda sam napravio grešku, postao siguran u sebe, bahat, pukla me moć! Počeo sam izvoljevati, ja bi ovo, to mi se ne sviđa, izgubio sam disciplinu, odbacio rekapitulaciju, nisam više imao vremena ni za redovno vježbanje, ni za koncentraciju, opet sam zaboravio sebe! Kao što kaže Karlos u jednom intervjuu, ponovo sam postao ˝majmun Zapada˝i ˝preuzvišeni mastrubator˝. Kratko i jasno: odbacio sam smrt kao savjetnika i ponovo legao sa svojom samovažnošću! Rezultat? Nakon nekog vremena ponovo sam bio bolestan, iscrpljen, a moja samovažnost mi je nježno šaputala: ˝Milo moje, sve je u redu!˝.
Razbolio sam se ozbiljno, operacija. Pa sve iznova! Ponovo sam učenik, discipliniran, sa smrću pored sebe. Još nisam stigao do energetskog nivoa koji sam imao. I hoću li ikad više?
Sven Hassel, vojnik iz drugog svjetskog rata kaže da svatko kad tad prolupa i da je tada najvažnije imati prijatelja koji će ga u tom momentu udariti svom silinom šakom u glavu. Eto, meni je to uradila smrt i to dva puta. Ako opet zaribam, hoću li podnijeti i treći udarac?
Koristeći samovažnost kao savjetnika dva puta sam došao na rub smrti, koristeći smrt kao savjetnika obnovio sam se i ponovo počeo živjeti. Svijet je ponovo lijep, zanimljiv, čaroban. Ali, ovaj puta,...

˝Gledajte dalje od mesa. Kroz meku želatinu kravljih očiju u svog neprijatelja.˝ - Mr. Sm(ith)rt, ˝Matrix˝.

Citat:
Ima li mozda i gorih stvari od smrti?

Sada vam mogu odgovoriti na ovo pitanje. Za mene, ima: samovažnost. Ali spoznaje su uvijek osobne. Samo znanje do kojeg se došlo teškom mukom je operativno.

Jučer sretnem prijatelja, nakon desetak godina. Bio je sportaš, vitak brz, elegantan. Sada je sporih pokreta, crn od duvana, alkohola, lice podbulo, a ispred njega se kotrlja ogroman trbuh. Sve njegove mane, tikovi, rutinski pokreti sada su se pojačali do karikaturnih razmjera. Postao je vlastita karikatura, bez volje i energije, potrošen, zombi,... Eto, to je za mene gore od smrti.

Reći ću vam, za kraj, tri stvari koje me smrt naučila:
1) Vrijeme se ne mjeri satom nego energijom.
2) Kad se energetski potroše i ljudi i vilenjaci umiru.
3) I čovjek i vilenjak su energetsko polje, a ono se ne može obnoviti razmišljanjem nego teškim, višegodišnjim radom.

Otvoren za diskusiju, osporavanja i napade na samovažnost.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 01, 2007 12:15 pm 
Član foruma

Na ovaj forum sam nabasao slucajno trazeci jednu knjigu (Florinda) i uclanio se devetog prvog.Da mi je neko rekao onda da ce se to produziti dovde ja bih mu vjerovatno rekao da je lud.
Gadno sam se se upetljao kao onaj pustinjski pacov koji nemoze iscupati vlastiti rep ako ga ne pregrize.
Tako da mi se cini kao optimalno rijesenje da iskoristim ulaz kao izlaz pogotovo jer je ovaj forum bas tu negdje.
Dakle usao sam 9.1 a izlazim 1.9 kao da je ulaz zapravo bio izlaz jer je vrijeme sadrzano u trenutku dok sam prolazio.Sve je bio samo jedan tren.

Malo sam isao na zivce nekima a i sebi jer koliko god da sam se trudio nisam nasao bit,taj jedan post koji bi bio napisan iz direktnog opazanja.

Nisam nasao ono sto sam trazio a trazio sam sebe provocirajuci nesto sto bi eventualno rasprsilo moju maglu.

Ali kako to obicno biva mi tek naknadno shvacamo da nam je ono sto trazimo bilo tu pred nosom.

Vjerovatno je vrhunac moje potrage upravo sadrzan u tome da sam ne znajuci za Torresa dosao do Torresa.

To je vrhunac moje potrage koja je zapocela dosta davno negdje krajem devetog mjeseca i zavrsila bi se negdje na pocetku.
Recimo danas! pa sta god taj danas znacio,mislim da nije isforsiran vec je to jedan spontani slijed koji ja ne shvacam ali ga prihvacam.

Knjiga je previse jaka i otuda moja distanca jer na neki nacin ja zaista znam o cemu Torres govori.

:twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 02, 2007 4:17 pm 
Član foruma

:shock: :shock:
Stalkeru hvala ti za ovaj tekst.
Upravo je odigrao nevjerovatnu ulogu u mome shvaćanju meditacije i onoga što pokušavam učiniti. Naime teško mi je isključiti unutarnji dijalog, a ono što želim postići i one odgovorekoje tražim mogu samo uz pomoć usmjeravanja pažnje na srce. Način na koji si to opisao dao mi je neki poticaj, neki klik u razumjevanju, koji je puno više od onoga što sam do sada viđala kao objašnjenje.
Ne preostaje mi ništa drugo nego izvježbati koncentraciju na srce u ljubavi, nježnosti dog potpuno i apsolutno ne preselim tijelo u srce i stomak. :D tako nekako si se izrazio.

Rekapitulacija je po mom mišljenju najjednostavnija metoda otpuštanja na koju sam naišla uz jednu zamku, a to je da mora biti učinjenja u srcu. I to je čini zahtjevnom.

A što se tiče osjećaja bivanja i koncentriranja u glavu, znam na što miliš, jer sam par puta bila unutarnjim okom koncentrirana na područje trećeg oka i gotovo je nemoguće zaustaviti brbljavi um.
S druge strane kad god bi uz Reiki dolazila pod predivan utjecaj energije svoje srčane čakre (tada se ljubav Boga prelijeva po tijelu i oko njega), vrlo bih se jako umirila i postizala trenutke mira, a uživanje je ogromno. Jedino što na taj način nisam bila u svome središtu, već svuda oko sebe i u sebi, a osjećaj ljubavi izbacuje me iz meditacije, dovodi do ushita.

Probat ću. Hvala još jednom na pravom postu, u pravo vrijeme i ono najbitnije na pravi način izrečeno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.