Citat:
upravo sam nabavio elektrode u rafineriji u Zgb (15x2cm, debljine 2,5mm) i napravio prvu otopinu. Radio sam najprije sa 16V, a kasnije sam pronasao i 24V ispravljac, pa sam nastavio s njim. elektroda je potamnila nakon 15 min, a proces sam prekinuo nakon pola sata. Iako sam procitao sve komentare na forumu, vjerojatno mi je promaknulo, neznam kada je proces gotov? Na sto treba obratiti paznju, na pojavu "maglice" ili na tamnjenje elektroda?
Nasiroko se govorilo o gustini struje po kvadratnom centimetru elektrode i doslo se do zakljucka da je najbolje da gustina struje bude izmedju 0,10 i 0,15 mA po cm^2. Na osnovu mog iskustva optimalna gustina 0,10 mA/cm^2. Povrsina tvojih elektroda je 68.5 cm^2 sto znaci da struja mora da se krece od 6.85mA do 10,28mA (ako je cela elektroda zaronjena u vodu). Osim gustine struje, veoma je bitno da se voda sto cesce mesa (gore sam opisao kako sam napravio mesalicu) i menja polaritet. Kada bi ti u startu mogao da dobijes struju od 6.85mA, proces bi ti trajao 15 minuta za 7 ppm u litru vode.
U svakom slucaju, proces zaustavljas kada ukus vode postane blago metalan. Onda odnesi u neku laboratoriju. Meni za 8.5ppm treba 3.5h sa povrsinom elektroda od 10cm^2 i 650ml vode gde mi je struja isla od 0,12mA do 0,70mA.
Citat:
E super, to je to sto me zanimalo. Dakle, pola litre, cca 1 sat, na 24V.
U nekom od prethodnih komentara se nalazi kalkulator (XLS fajl) za izracunavanje ppm-a i mogu ti reci da je bio prilicno tacan u mom slucaju. Evo ti uproscena verzija formule:
4000 * (srednja vrednost struje u mA) * (vreme u h) / (kolicina vode u ml)
Citat:
Imam jedno pitanje: da li se koloidno srebro može cuvati u frižideru?
Nikako u frizideru, bar 1m udaljen od izvora struje ili zida kroz koji prolaze kable, na tamnom mestu u staklenoj boci.
Citat:
U pocetku je otopina bila potpuno prozirna, sad kako više radim sa istim anodama i u istoj posudi ipak dobiva žuckastu boju
Citat:
Ponekad kad elektroliza tralje dulji vremenski period, voda mi ispada više žuta. Da li je to radi toga što se stvara više srebrnog oksida (kao crnilo na elektrodama i na dnu posude)
Nije problem u anodama vec u jacini struje. MORAS SMANJITI STRUJU TAKO STO CES SMANJITI NAPON. Najbolje bi bilo da smanjis napon cim primetis oksidaciju na elektrodama. Ako gustina struje predje granicu od 0,15 mA/cm^2, sa elektrode se vise ne odvajaju pozitivno naelektrisani joni srebra Ag+ vec neutralni atomi ili molekuli srebra. Tako dobijas koloidno srebro, a nama treba jonsko koje je lekovito. Ag+ cestice su velicine do 2 nm sto im omogucava da prodru u bolesne celije naseg organizma (koje su negativno naelektrisane), kao i u patogene organizme u nasem telu: gljivice, parazite, bakterije(takodje negativno naelektrisani).
Citat:
gde ste vi nabavili cisto srebro ? ja vec danima tražim po zlatarama, i svuda su me elegantno otpili
Pitaj u pravim zlatarama, tamo gde se pravi nakit, zlatarama koje drze majstori a ne trgovci. Sigurno ih ima po NS. Srebro za nakit je 92.5%, a srebro cistoce 99,99% zlatari dobijaju u granulama ili prahu. Dakle, u prodavnicama ("zlatarama") gde se samo prodaje nakit nema cistog srebra.
DOZIRANJE:
- Preventivno: 4 puta po kasicica pola sata pre jela, muckati u ustima 30-ak sekundi i popiti
- Kod bolesti: 1-2 kasicice na svaka 2 sata. Cilj je odrzavati stalnu koncentraciju srebra u krvi.
- Kozna oboljenja: mazati 3-4 puta dnevno
- Respiratorne bolesti: inhalacija 3 puta dnevno
- Kijavica: 3 puta dnevno po nekoliko kapi
NAPOMENA: Posle 3-4 dana se mogu pojaviti simptomi slicni gripu usled toksina koje ispustaju neutralisani patogeni organizmi. Zato se mora piti najmanje 2 litra vode dnevno kako bi se olaksao proces ciscenja organizma.