Sada je: pet maj 09, 2025 10:41 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub aug 18, 2007 1:45 pm 
Član foruma

Uhh...uhh..... sad sam otvorio privatne poruke i moram odgovoriti Stalkeru ovako javno. Bio sam se udaljio sa neta (oko mjesec dana),znaci i sa ovog foruma jer mi je trebala distanca da se malo preispitam.Meni nije nimalo lako govoriti o ovim stvarima iz razloga sto se bojim da ne zapadnem u fantaziranje.Treba mi puna koncentracija kad govorim o iracionalnom jer je ono sadrzano u iskustvu a ne u racionalnim spekulacijama.
Nema nikakvih namjernih pokusaja da ja rusim Kastanedu ili nesto ili nekoga oko toga.
Kastanedi dugujem mozda i svoj zivot jer mi je on pomogao da organizujem moj misaoni tok,unutrasnji dijalog kad je u pitanju neizrecivo.Bez njega ne bih imao nekakav smisleni temelj.Morao bih ga sam konstruirati a to vjerovatno nebi bilo dovoljno.

Sto se tice mog gledanja na moju ulogu u prevodu knjige meni je tesko prihvatljiva pomisao da bih ja mogao biti inicijator neceg tako grandioznog,jedne takve ogromnosti koju malo ko moze i da nasluti.
Sasvim je moguce da se DUH moze objaviti i preko magarca,ali u ovom slucaju je to do Stalkera i njegove interpretacije, besprijekornosti na putu kojim je krenuo.
U tom kontekstu ja mogu prihvatiti svoju ulogu,ali ona ne spada u okvire mog ega vec je to izvan moci mog poimanja.

Moja je osnovna dilema dali ima smisla bilo sta sto sam ovdje rekao jer ja Kastanedu s jedne strane propagiram (teoretski) a s druge osporavam (prakticki).
To je kao da jedem ko svinja i u isto vrijeme propagiram zdrav zivot.
Lupam s loncima a zagovaram tisinu!?

Htio bih izraziti SVE rijecima,ali SVE je sadrzano u cutanju.
Direktnom znanju koje nema potrebu da tumaci.........

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 18, 2007 11:02 pm 
Član foruma

Milarepa je napisao:

Citat:
Sto se tice mog gledanja na moju ulogu u prevodu knjige meni je tesko prihvatljiva pomisao da bih ja mogao biti inicijator neceg tako grandioznog,jedne takve ogromnosti koju malo ko moze i da nasluti.
Sasvim je moguce da se DUH moze objaviti i preko magarca,ali u ovom slucaju je to do Stalkera i njegove interpretacije, besprijekornosti na putu kojim je krenuo.
U tom kontekstu ja mogu prihvatiti svoju ulogu,ali ona ne spada u okvire mog ega vec je to izvan moci mog poimanja.

Mislim da je važno da se kaže šta sam napisao Milarepi u toj privatnoj poruci koju je spomenuo jer je ovako ovo što je on napisao teško razumljivo.

Dakle, kada sam prebacivao sve postove sa ove teme (generalna diskusija) u kojima sam slao prevode Armandove knjige "Susreti sa Nagualom" u novi topic sa istim nazivom, ja sam kao prvi post u toj novoj temi postavio Milarepin post u kojem je on svojevremeno pozvao nekoga da prevede ovu fascinantnu knjigu. On je to učinio ne znajući da sam ja baš u to vreme započeo prevod te knjige. Baš tu koincidenciju sam shvatio kao znak i to me je navelo da prevode ove knjige objavljujem na forumu. Tako da je u stvari on bio nesvesni pokretač, instrument duha da se prevod u kontinuitetu šalje na forum.

Iz poštovanja prema duhu, ja sam odlučio da radi toga Milarepa bude onaj koji je započeo taj novi topic.

Međutim, Milarepa je reagovao i poslao mi PM u kome kaže da on ne želi biti označen kao začetnik te teme jer nije dostojan i tome slično...

Ja sam mu odgovorio da je duh preko njega sve to započeo, te je on u stvari začetnik tog projekta objavljivanja ove veoma važne knjige, bez koje nema punog razumevanja Kastanedinog dela. Doduše on je nesvesni začetnik, ali na nivou namere to je nebitno.

Posle toga je usledio ovaj zadnji Milarepin post, ali je čudno da on nije prvo objasnio u čemu je stvar već je odmah prešao na odgovor na moje tvrdnje iz PM koju sam mu poslao, tako da je to ispalo nerazumljivo za one koji ne znaju šta smo prethodno nas dvojca privatno diskutovali.

Ja imam jak osećaj da je Milarepa čovek koji ima autentična iskustva sa "onostranim" sa nagualom, namerom, ali povremeno gubi koherenciju i kontinuitet u izlaganju.To je tipičan problem kod onih koji putuju u druge oblasti generalne percepcije(sanjači) pre nego su izgradili jak temelj u svakodnevnom, običnom, svetu (traganje, prikradanje, stalking).

Zato ti dragi Milarepa najtoplije preporučujem da se baciš na postupke koje jačaju ličnu kontrolu nad skupnom tačkom u smisli njenog učvršćivanja i pokretanja po sopstvenoj volji(trezvenost), kao što su magijski pokreti tenzegriteta i rekapitulacija. Zaista se iskreno nadam da će ti to pomoći da "neopisivo" i "neshvatljivo" prevedeš u razumljive reči u onoj meri koliko je to moguće. Eto, i mi to ovde pokušavamo, manje- više uspešno. Jedan od glavnih ciljeva ratnika je da nemo, neizrecivo znanje, prevedu u racionalne kategorije. To je jedan od glavnih ciljeva prikradanja(traganja). Tu nije uopšte glavni cilj da nešto objasnimo drugim ljudima već da obavimo zadatak sastavljanja naše iracionalne, nesvesne strane-naguala, tj. nemog znanja, i naše racionalne strane tj. uma.

Dakle, radi se o sastavljanju uma i duha u pojedincu. A koliko će drugi razumeti objašnjenja nastala iz tog stapanja, zavisi od njihovog individualnog nivoa svesti tj. jedinstva uma i duha koga su postigli.

Pozdrav. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 19, 2007 12:01 pm 
Član foruma

Zasto ja cvikam od odgovornosti kad je u pitanju *linearna iracionalnost*,DUH,Namjera.............?Zato sto kao prvo neznam jesi li ti (Stalker) doslovno posvetio svoj zivot apstraktnom ili samo zelis kao i vecina drugih stvoriti okruzenje istomisljenika da se ogledas u njihovim ocima.
Ja to ne mogu znati! i nebih htio da imam posla sa necim takvim u smislu da se Kastaneda popularizira kao ideologija i intelektualna masturbacija.
Za mene je Namjera moc stvaranja ni iz cega,to je cisto ostvarenje.To je sila stvaranja,kreativnost o kojoj govori don Huan.
S time se ja nebih salio. To da se ponekad i nesvjesno nasalim na svoj ili tudji racun je nacin da provociram neka kruta gledista koja naginju velicanju ega.
Zamisli! ja sam inicijator objavljivanja prevoda Kastanedinog *testamenta*,jupiii....pa ja sam vazan #-o Ne za mene je vazna knjiga i ono sta ona porucuje.
Knjiga je prevedena i to je stvarnost a kronologija prevoda je nebitna,ona je samo karika u lancu bez lanca.
To je kao kad bi se muskarac i zena zestoko kresnuli i naprave dijete.Ono se rodi ali biva zanemareno jer je za ovo dvoje *kresanje* glavna preokupacija.

Istina je da mi je situacija nesredjena,ali toga sam odavno svjestan.
Uhvatio sam se u vlastitu mrezu,ono sto sam radio da stvorim privid u zadovoljavanju drustvenih normi,zamazem oci,sad me drzi u saci.
Ko pod drugim jamu kopa sam padne u nju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 19, 2007 12:25 pm 
Član foruma

Citat:
Zasto ja cvikam od odgovornosti kad je u pitanju *linearna iracionalnost*,DUH,Namjera.............?Zato sto kao prvo neznam jesi li ti (Stalker) doslovno posvetio svoj zivot apstraktnom ili samo zelis kao i vecina drugih stvoriti okruzenje istomisljenika da se ogledas u njihovim ocima.
Ja to ne mogu znati! i nebih htio da imam posla sa necim takvim u smislu da se Kastaneda popularizira kao ideologija i intelektualna masturbacija.
Za mene je Namjera moc stvaranja ni iz cega,to je cisto ostvarenje.To je sila stvaranja,kreativnost o kojoj govori don Huan.
S time se ja nebih salio. To da se ponekad i nesvjesno nasalim na svoj ili tudji racun je nacin da provociram neka kruta gledista koja naginju velicanju ega.
Zamisli! ja sam inicijator objavljivanja prevoda Kastanedinog *testamenta*,jupiii....pa ja sam vazan d'oh! Ne za mene je vazna knjiga i ono sta ona porucuje.
Knjiga je prevedena i to je stvarnost a kronologija prevoda je nebitna,ona je samo karika u lancu bez lanca.
To je kao kad bi se muskarac i zena zestoko kresnuli i naprave dijete.Ono se rodi ali biva zanemareno jer je za ovo dvoje *kresanje* glavna preokupacija.

Ako sam te dobro shvatio mislim da govoris o jako vaznim stvarima i ja to nebih samo ogranicavao na Kastanedu i ucenje Don Huana vec i na sve druge "pojave" interpetacija raznih znanja, ucenja i prevashodno istina.
Ovakvo razmisljanje je po meni znacajno iz razloga sto kod covjeka koji ga ispoljava ukazuje da je u toku snazan proces budjenja i ispoljavanja "savjesti", kao emocionalne komponente svijesti.
Nesto za cime bi svi morali teziti, naravno govorim o samo jednom znacajnom aspektu procesa budjenja i kod onog koji ga ispoljava moze se desiti da nisu do kraja uskladjeni svi ostali potrebni aspekti, kao sto je i sam Stalker naveo u ovom slucaju.
Milarepa je ukazao na jednu vrlo bitnu stvar a to je da li smo svjesni jednog vida odgovornosti za ono sto ukazujemo, govorimo, interpretiramo i iznosimo...da li smo svjesni da ni malo nije bitno sta cemo "mehanicki" napisati i reci a bez stvarnog temelja u nasem unutrasnjem razumijevanju. Sve van toga je surova i sirova manifestacija ega i samovaznosti, koja ne sluzi nicemu do daljem produbljivanju trenutnog stanja, prije svega za samog onog koji se koristi takvim laznim manifestacijama a tako i za one koji bi se frekvencijski i svjesno identifikovali sa takvim ispoljavanjem.
Drugim rijecima svi mi mozemo napisati post iz ega, pricati o ucenju Don Huana ili Gurdjijeva sa neke "visine" kojoj ni izbliza nismo dorasli i sve to pokusati umotati u intelektualnu spekulaciju ali kome to koristi.
Prije nego sto budemo htjeli da probudimo druge mozda bi najbolje bilo da pokusamo probudimo prvo same sebe i shvatimo sta cinimo, mozda bi nakon toga nase vanjske manifestacije raznih ucenja bile mnogo odgovornije i istinitije a bitka protiv vlastitog ega i samovaznosti se vise nebi vodila na "papiru" vec tamo gdje zaista treba. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 19, 2007 2:56 pm 
Član foruma

Navodno! negdje u 17-18 vjeku dogodilo se u jednom madjarskom selu.

Na nebu se pojavio Helijev komet,vatrena kugla koja je svhacena kao kraj svijeta,sve ce biti spaljeno bozjim ognjem.Ovi su, iako su bili katolici,iskoristili zadnje sate i prepustili se masovnom orgijanju.Ono o cemu su potajno mastali sad su mogli realizirati.
Medjutim komet je prosao,oni se razbjezali i pozatvarali u kuce.Danima se nisu usudili izaci napolje!

To bi mogla biti i nasa svakodnevna svijest koja bi se postidjela pred licem Beskraja.
Nastala bi bezanija,lazni gurui i kraljevi bi bili u prvim redovima.Njih bi najvise pogodila spoznaja da su niko i nista. A ovi mali?..............pa oni nikad nisu ni pomislili da su neko i nesto!

Zato ja naglasavam mogucnost da svojim pametovanjem nekog navedem na *katolicanstvo* a on je zapravo istinski ateist.

Lijep primjer je ispovjest jednog u to vrijeme perspektivnog beogradskog slikara (kasnije i uvazenog?).Zabrazdio je sa drogom i zavrsio u bolnici.Dosao u krizu i poceo kukati i zapomagati,ali bolnicar je valjda imao los dan i umjesto da mu da ljekove nacisto ga je prebio.
Kaze:taj covjek mi je spasio zivot,da me nije istuko vjerovatno bih bio mrtav covjek!
Bolnicar sigurno nije bio vidovit ali je pogodio terapiju,bio je nemilosrdan.

Ovakavo lijecenje bi kod nekog drugog imalo suprotni efekt,bacilo bi ga u jos veci bed.
Ovaj je imao srecu.........

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 20, 2007 2:02 pm 
Član foruma

Ono sto Fingolfin dozivljava kao budjenje savjesti koju ja sad ispoljavam je samo blaga razumska i hladna interpretacija onoga sto sam nekad dozivljavao kao neopisivu tugu,jedno ocajanje koje sam htio a nije bilo moguce podijeliti sa drugima.Kako reci nekome da zivi u zabludi,lazi,prevari,kad i svi drugi misle kao i on.Bilo mi je jasno da bi me objesili za jaja!
Tako da ipak budem fer i kazem da kod mene momentalno nema napretka.Prije se radi o stagnaciji i nazadovanju.

Ovaj forum omogucuje raznim *cudacima* da se izraze,ali ja ipak pravim razliku izmedju virtualnog i stvarnog tako da ono sto se ovdje kaze nije toliko obavezujuce kao u stvarnim zivotnim situacijama.
Presudno je ono sto cinimo u stvarnom zivotu.

Kad je u pitanju Kastaneda tu su prakticari sigurno ispred teoreticara,ali ja mislim da nesto nedostaje na ovom topicu i uopste kad se raspravlja o Kastanedi.
To je dostojan protivnik,neko ko bi pokusao osporiti Kastanedu.
Ovako on ispada nedodirljiv i ikljuciv,kao bog pa mu se treba klanjati.

Don Huan je insistirao da se njegovo ucenje objavi preko institucija koje ce pokusati da ga ospore...............Zasto???

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 20, 2007 3:35 pm 
Član foruma

Kako osporiti Kastanedu? Ništa lakše! :
Živio jednom čovjek, skroman, prosta roda i neobrazovan. Tvrdio je da čuje neodoljivi zov pa se povukao u pećinu. Nakon nekog vremena iziđe iz pećine s knjigom, čudesno lijepom i punom mudrosti za koju je tvrdio da je nije on napisao, nego da mu je knjigu izgovorio sam Božji glasnik. Ljudi su mu počeli prilaziti, a on im je govorio, pa se počeo tresti društveni poredak u kojem je živio. Preplašivši se, vladar skupi četrdeset najvećih umova tog doba, koji odlučiše pozvati čovjeka i izvrgnuti ga ruglu ne bi li suzbili njegovu rastuću popularnost i moć.
Najmudriji od njih mu reče: ˝Tvrdiš da knjigu nisi napisao, nego da su u njoj riječi samog Boga! Zašto bi se Najveći obratio baš tebi, neukom, priprostom i skromna roda? Da nam je želio predati poruku ne bi li je predao jednome od nas, učenih, plemenitih, uticajnih i uvaženih?˝
Čovjek mu odgovori:˝Kao što si rekao, ja sam skroman i neobrazovan, pa kako bih onda znao odgovor na tvoje pitanje, otkud meni znanje o namjeri Božjoj? Možda ste mu vi plemeniti i mudri u svojoj oholosti okrenuli leđa, možda je vama prvima govorio, ali ga od ugodnih zvukova koji vas okružuju niste čuli? Nego, ja i dalje tvrdim da knjigu nisam sam smislio i napisao, nego sam samo pribilježio Božju poruku. A ako ti tvrdiš da ovakvu knjigu može smisliti i napisati, kako si rekao, samo jedan neuk i priprost čovjek, onda jamačno vas četrdeset, učenih, plemenitih, brzih ne jeziku i kićena govora, može napisati puno bolju knjigu. Pa, što ste do sada čekali? Učinite to!˝

˝Sreo sam naučnika na zabavi - poznatog čovjeka. Slavnog. Prosvjetljujućeg. "Dr X". Hteo me je 'pokopati', baš žestoko. Rekao je: "Čitao sam vašu prvu knjigu; ostale su bile dosadne. Vidite, mene ne interesiraju anegdote. Mene zanimaju dokazi." Dr X se konfrontirao sa mnom. Vjerojatno je mislio da sam isto toliko značajan kao i on. Rekao sam: "Ako ja želim dokazati zakon gravitacije, zar vi ne bi trebali imati određen stupanj obučenosti da me pratite? Trebalo bi vam "članstvo" - možda čak i oprema. Morali biste učiti fiziku za 1., 2.,16., možda čak i fiziku za 23. stupanj obrazovanja. Već ste podnijeli ogromne žrtve studirajući, odlazeći u školu, učeći po cijelu noć. Možda ste čak prestali i izlaziti." Rekao sam mu da ako hoće dokaz, mora učiti osnove čarobnjaštva - abecedu čarobnjaštva. Ali to nije htio učiniti; za to su potrebne pripreme. Naljutio se i napustio sobu. Čarobnjaštvo je tok, proces. Kao što vam je u fizici potrebno određeno znanje da pratite odvijanje jednadžbi, dr X bi trebao znati neke osnovne stvari da bi bio u poziciji da ima dovoljno energije razumjeti odvijanje čarobnjaštva. Morao bi "rekapitulirati" svoj život. I tako, naučnik je želio dokaz, ali se nije htio pripremiti. Takvi smo mi. Ne želimo se prihvatiti posla - htjeli bismo da nas helikopterom prebace u svjesnost, bez blata na našim skupim cipelicama. I ako nam se ne svidi ono što vidimo, da nas helikopter vrati natrag.˝-Intervju s Carlosom Castanedom za časopis: 'Details magazine'.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 20, 2007 6:21 pm 
Početnik

Milarepa je napisao/la:

Moja je osnovna dilema dali ima smisla bilo sta sto sam ovdje rekao jer ja Kastanedu s jedne strane propagiram (teoretski) a s druge osporavam (prakticki).
To je kao da jedem ko svinja i u isto vrijeme propagiram zdrav zivot.
Lupam s loncima a zagovaram tisinu!?

Htio bih izraziti SVE rijecima,ali SVE je sadrzano u cutanju.
Direktnom znanju koje nema potrebu da tumaci.........

I meni je ovaj deo o ulozi ratnika nove generacije i pomeraju skupne tacke na trenutak zbunio.

Ideja o planeti Zemlji kao zivoj – svesnoj, je bilo reci i u drtugim sistemima ili ucenjima. Nesto se govorilo i u Moc Tisine. Gde je svesnosnost tu je i skupna tacka pa onda i logicno pomeraj skupne tacke.

Citat:

“Zadatak koji mi je moj ucitelj dao, i moja misija kao naguala ere koja
nastupa, je da se pomeri skupna tacka (planete) Zemlje.”

Ocekivao sam sve osim toga. Nekoliko sekundi, moj um nije reagovao;
jednostavno nisam mogao da povežem šta to Karlos govori. Ali iznenada,
cudovišnost njegovog zadatka me je pogodila u centar razuma, našao sam se
kako razmišljam o tome da je Karlos sigurno poludeo ili prica o necemu o
cemu ja nisam imao ni bledu predstavu.

Zbunjujuci me još više, izgleda da je procitao moje misli zato što je ovlaš
klimnuo glavom u znak slaganja i promrmljao:

“To je to. Moraš biti lud da dopustiš sebi mogucnost neceg takvog i još ludi
da bi poverovao kako je tako nešto moguce uciniti.”

Upitao sam ga kako je moguce da covek uopšte i pomisli o takvom podvigu.

Odgovorio je:
“Kao što drugi svet ima svoje pokretne jedinice – neorganska bica – Zemlja
ih takode ima, a to smo mi. Mi smo deca zemlje. Pokretanje skupne tacke
dovoljnog broja ratnika može da promeni modalitet vremena, i to je ono na
cemu ja radim.”

Meni to malo lici na kampanju neke politicke stranke. Ili nekokog pokreta. U smislu budite i vi deo naseg tima...

Citava stvar je u samoj ideji potpuno uredu - Prihvatam da je pomeraj skupne tacke zavisan od velikog broja ratnika i da smo mi deo tog broja. Sta to znaci u praksi.

1 Postavlja se pitanje ko je tu u pravom smislu ratnik ili je dovoljno da smo samo na putu ratnika.
2 Ko cini skupnu tacku zemlje i jesu li za to odgovorni samo Kastanedijanci ili duhovni ljudi i drugih sistema.
3 Sta treba uciniti konkretno.

Nadam se da je to u knizi samo nespretno receno ili cu da pomislim da iza toga ...

Hteli mi to ili ne mi smo deo svesti zemlje. Samim tim i smo i odgovorni za svoje postupke. Samim tim sto radimo ono sto nam je neophodno i to na najbolji nacin cinimo doprinos tom pokretanju zemljine skupne tacke. Pa zato onda dizati prasinu oko takve jedne uobicajne stvari kao da mi toga nismo svesni. Svako neka krece od svog dela neko od tablice mnozenja a neko od razlomaka pa ce se sve na kraju uklopiti. Ako bude vrememena da vidimo rezultat :D

Citat:
Rat je prirodno stanje ratnika a ne mir. Ali rat, za ratnika, ne znaci dela individualne ili grupne gluposti niti necovecnog nasilja. Rat je, za ratnika, totalna borba protiv individualnog ja koje je coveka lišilo njegove moci (Moc tišine, 147).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 20, 2007 10:59 pm 
Član foruma

Ajd sad,malo, da igramo igru po imenu KASTANEDA JE ODAVNO OTISAO,A MI UCESTVUJEMO U NOVOM VREMENU,SA POGLEDOM U VREME KOJE DOLAZI

(nije kaps lok, vec sift)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 22, 2007 11:22 am 
Član foruma

Citat:
Zato ti dragi Milarepa najtoplije preporučujem da se baciš na postupke koje jačaju ličnu kontrolu nad skupnom tačkom u smisli njenog učvršćivanja i pokretanja po sopstvenoj volji(trezvenost), kao što su magijski pokreti tenzegriteta i rekapitulacija.

Moj brat, koji živi na drugom kraju svijeta, požalio mi se na slabo zdravstveno stanje i premorenost. Predložim mu da kupi knjigu o magičnim pokretima i počne vježbati. On kupi knjigu, pročita je, zatim, jednu po jednu, kupi i pročita sve Karlosove knjige, knjige njegovih suradnica, a zatim i knjige nekih autora koji ga osporavaju. Magične pokrete nije ni počeo raditi.

˝Možda je najveći nedostatak velikih mozgova njihova energetska skupoća te ih stoga mogu hraniti samo proždrljivi hranitelji. Četvrtina krvi koju srce tjera odlazi ravno u mozak, organ koji čini manje od 2% tjelesne mase. Nijedan drugi mozak u životinjskome carstvu ne postavlja takve zahtjeve svojim vlasnicima. U veoma stvarnom smislu, naša tijela možemo promatrati kao parazitom zaražene posude koje daju hranu i pokretljivost te osjetilne užitke organu koji je - jedini među Zemljinim potomstvom - narastao kako bi spoznao razliku između dobra i zla.˝- Charles Pelegrino- ˝Povratak u Sodomu i Gomoru˝.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 22, 2007 12:35 pm 
Član foruma

zanima me je li normalno da za vrijeme dok radim rekapitulaciju osjetim nešto kao jako zujanje u rukama , odnosno vibriranje. I još nakon toga su vidljive i fizičke promjene na njima u znaku pucanja kože u obliku malih kružića. :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 23, 2007 2:39 am 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
zanima me je li normalno da za vrijeme dok radim rekapitulaciju osjetim nešto kao jako zujanje u rukama , odnosno vibriranje. I još nakon toga su vidljive i fizičke promjene na njima u znaku pucanja kože u obliku malih kružića. :roll:

Kod mnogih osoba opažanje ljudskog energetskog polja (energetskog tela) počinje od ruku. To je zato što je u našim šakama energija najmanje umrtvljena jer ih stalno pokrećemo i manipulišemo stvarima. Ako želite da postanete svesni svog energetskog tela, najbolje je da počnete od svojih šaka. Usmerite svu svoju pažnju na dlanove i prste, probajte da osetite njihovu unutrašnjost a sve to sa maksimalnom pažnjom i sa što smirenijim umom. Probajte da ništa ne mislite dok to radite. Misli ne postoje, budite čist osećaj, osećajte svoje ruke, pretvorite se u osećaj, u čistu percepciju. Budite SADA I OVDE. Percepcija (opažanje) je svesnost. Uz to je važno da smireno, duboko i potpuno prirodno dišete, bez neke svesne kontrole.

Ovaj postupak kod većine osoba dovodi do toga da osete strujanje, peckanje i vibraciju u šakama. To što su osetili je energetsko telo tj. onaj njegov deo koji prožima šake. Praktikovanjem rekapitulacije i tenzegriteta ta percepcija se širi i na kraju mi osećamo energetska strujanja u celom fizičkom telu. Ali za to je potreban napor i praktičan rad, nažalost do toga se ne može doći čitanjem knjiga.

Te promene na koži koje se pojavljuju na tvojim rukama su znak brojnih energetskih blokada u tvom telu a najbolji način da se one uklone je tenzegritet. Eto, tvoje ruke su ti pokazale kakvo ti je kompletno energetsko stanje.

Pozdrav. :wink: :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 23, 2007 5:57 pm 
Član foruma

Citat:
dovodi do toga da osete strujanje, peckanje i vibraciju u šakama.

Svoje energetsko tjelo sam upoznao prije cetri dana. Osjecaj kada sam ga postao svjestan je fantastican i nevjerovatan mir iznutra.
Ruke su mi stalno najezene, tj. dlake mi onako stoje gore koda mi je hladno. Peckanje osjecam jednako po cjelom tjelu cak i u obrazima.
Jos nikad nisam prakticirao tenzegritet, jedva cekam da mi DVD dojde :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 23, 2007 8:15 pm 
Član foruma

Citat:
Svoje energetsko tjelo sam upoznao prije cetri dana. Osjecaj kada sam ga postao svjestan je fantastican i nevjerovatan mir iznutra.
Ruke su mi stalno najezene, tj. dlake mi onako stoje gore koda mi je hladno. Peckanje osjecam jednako po cjelom tjelu cak i u obrazima.
Jos nikad nisam prakticirao tenzegritet, jedva cekam da mi DVD dojde Wink

Čudno , ako je tako onda ja svoje energetsko tijelo poznajem otkad znam za sebe. Još od malena mogu dozvati i osjetiti nekakvu čudnu energiju koja mi struji kroz cijelo tijelo .Cijeli se tada naježim , ali nisam mislio da je to ništa posebno , iako kada pitam svoje poznanike mogu li oni to , kažu da ne mogu.
Svaki put kada ''dozovem'' tu energiju posebno osjetim neka mjesta na tijelu a za koja znam da imam fizičkih problema ;možda su to energetske blokade,ako jesu kako ih se mogu rješiti ?

Citat:

Otkad sam počeo više raditi na sebi cijelo vrijeme osjetim lagano strujanje u rukama , a ponekad čak i dosta jako peckanje . Eto , htio sam podjeliti svoja iskustva u vezi toga sa vama ljudi . Poz :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 12:43 am 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
Citat:
Jos nikad nisam prakticirao tenzegritet, jedva cekam da mi DVD dojde Wink

Čudno , ako je tako onda ja svoje energetsko tijelo poznajem otkad znam za sebe. Još od malena mogu dozvati i osjetiti nekakvu čudnu energiju koja mi struji kroz cijelo tijelo .Cijeli se tada naježim , ali nisam mislio da je to ništa posebno , iako kada pitam svoje poznanike mogu li oni to , kažu da ne mogu.
Svaki put kada ''dozovem'' tu energiju posebno osjetim neka mjesta na tijelu a za koja znam da imam fizičkih problema ;možda su to energetske blokade,ako jesu kako ih se mogu rješiti ?

Citat:

Otkad sam počeo više raditi na sebi cijelo vrijeme osjetim lagano strujanje u rukama , a ponekad čak i dosta jako peckanje . Eto , htio sam podjeliti svoja iskustva u vezi toga sa vama ljudi . Poz :wink:

Da, to strujanje koje osećamo u fizičkom telu je zaista početno "buđenje" energetskog tela. Primetio sam da mnoge osobe spontano doživljavaju ovaj fenomen ali mu nikada ne pridaju pažnju. Njihov UM im ne dozvoljava da se pozabave time, jer je UM naravno pod kontrolom predatora (letača) ili drugim rečima, isprogramiran je tako da nas odvraća od energetskog tela. To je zato što je energetsko telo naša suština i snaga koja nas jedino može osloboditi od kontrole ljudskih i neljudskih zveri i tirana koji su nam okupirali svesnost.

Ali, treba napomenuti da su ti početni, "fizički" osećaji energije svesti samo prvi sloj energetskog tela od 7 postojećih. Sa rastom svesti i energije mi stižemo i do ostalih slojeva a najbolje je ići po redu, kao što ne bi bilo dobro da dete odmah upišemo u 5. razred osnovne škole umesto u prvi. Usled očajnog neznanja, mnoge ezoterijske škole prave takvu grešku i zato su u praktičnom smislu uglavnom neefikasni i više pričaju o kojekakvim "astralnim putovanjima", vizijama, kanalisanju i sl., nego što zaista u praksi mogu da kontrolisano izvode sve to o čemu govore ostalim ljudima. Oni jednostavno uglavnom ne poznaju redosled buđenja tih slojeva ili nivoa energetskog tela, već skaču nasumice. Takvi su im i rezultati tj. nasumični, a pošto nemaju ni dovoljno ZNANJA o postupcima za buđenje svakog od tih nivoa našeg bića, njihova postignuća u razvoju svesti su delimična, nepotpuna i često pogrešno shvaćena i primenjena. To je poput čoveka koji gradi kuću od krova ili od 3. sprata, umesto da krene od temelja. On to radi zato što ne zna gde je temelj i ne zna raspored spratova jer ne može da vidi celu konstrukciju pa onda kao slepac pipa nasumice u mraku.

Povodom tih sedam nivoa, stižemo do umetnosti sanjanja jer je to u stvari veština sistematskog i kontrolisanog buđenja tih sedam nivoa energetskog tela. Kastaneda to naziva savladavanje sedam kapija sanjanja. Prilikom prikradanja (traganja, stalkinga) mi smo ograničeni na taj prvi nivo koji je u stvari onaj deo energetskog tela koji prožima fizičko telo i održava ga u životu - to je to što su neki ovde opisali kao vibraciju, strujanje ili peckanje u fizičkom telu. To je deo energetskog tela koji je aktivan u ovom 3D svetu. Kad probudimo ostale delove mi ulazimo u druge "paralelne svetove. Prikradač pomoću rekapitulacije i tenzegriteta postaje svestan tog prvog nivoa kojeg uzgred neke tradicije nazivaju"etarsko telo" i uči kako da manipuliše njime. Time se bave tragačke tehnika koje opisuje Kastaneda. Ali, dostizanje drugog i ostalih slojeva našeg energetskog tela zahteva ulazak u veštinu sanjanja.

Pre nekog vremena sam razmišljao o tome da na ovoj temi nismo skoro uopšte govorili o sanjanju koje je veoma važan a možda čak i najvažniji deo indijanskog učenja koje nam iznosi Kastaneda. I dok sam se bavio planovima kako da pokrenemo tu temu, iznenada se na temi metafizika/izvantelesna iskustva i astralne projekcije - spontano razvila diskusija o sanjanju, posle jednog mog posta koji sam tamo poslao.

Shvatio sam da je sam duh rešio problem, tako da sam na ovom podforumu otvorio novi topic "Umetnost Sanjanja" i tu prebacio sve te postove jer ne spadaju tamo gde su se nalazili.

S toga pozivam sve poštovane učesnike ovog subforuma da uzmu učešća na tom novom topicu sa svojim konstruktivnim mišljenjima i iskustvima.

Pozdrav. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 12:47 pm 
Član foruma

Evo jedan moj pogled u nazad na moju pojavnost na ovom forumu!

F.NICE:Kad je Zaratustra napustio svoju pecinu i sisao u grad medju ljude tad je zapocela njegova propast!

Kad sam ja progovorio isto sam tako objavio svoju propast,objavio sam svoj um i njegove beskrajne varijacije na zadanu temu.

Sve sto sam ovdje napisao (rekao) a sto bi istinski zadovoljilo moju teznju je krajnja *glupost* !
JA sam tvorac ovoga svijeta,ali Ja ne postoji-m!

JA JESAM! ali Ja nisam!

Iz jedne takve pozicije ja nastojim dovesti u pitanje svaku definiciju pa i svako ucenje jer mi polazimo od poznatog i tu nastaje problem kako naci odgovarajuce kontraste,nelogicnosti i dozirati to da stvori dozivljaj,potencira nesto sto je tu pred nosom a opet skriveno *nosem*.

Nedavno sam instalirao jedan rijecnik (anic) i bilo je nekih trzavica kod instalacije ali je proradio.Naknadno sam iz dosade provjeravao dali jos uvjek radi i rutinski ukucao rijec *kolo*.Izmedju nekoliko tumacenja kola u kontekstu necega.... izranja i *vrzino kolo* :shock:
Koja piz...ija!.... ja sam upotrebio izraz vrzino kolo da bih objasnio nesto sto je sve drugo a ne vrzino kolo!
Po ovome ispada da je:vrzino kolo=vjesticje kolo!
Po meni:vrzino kolo=kolo razuma(uma) a po tom istom umu je ova moja definicija koja je nastala trenutacno, sama sebe demantirala.
Ja sam definirao um kao nesto sto taj isti um dozivljava kao nesto zlocudno,mozda s razlogom! ali tu nema zabune, za mene je vrzino kolo nasa svakodnevnica i ponavljnje nalik mladom macoru koji se zaigra svojim repom.
Mi isto tako hvatamo svoj repic sve do svog kraja, ali onda dolazi smrt,kosac koji nas udara u celo tek toliko da se ispruzimo i shvatimo da smo lovili maglu,nesto cega nema.
Prekasno! jer ovaj zamahuje ostricom i skida glavu, odnosi sve......

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 1:47 pm 
Član foruma

Bjezite od sprovoda ako stvarno nemorate ici !!!

Bio sam danas na sprovodu, letaci doslovno ZDERU. Vidio sam neki nevidljiv ogroman energetski oblak iznad mase ljudi u biti osjetio sam ga. I mene su tu i tamo gricnuli ali sam se borio cjelo vrijeme, al to grickanje je bilo ogromno na nekoliko mahova. Energija je doslovce izletjela iz mene, koda na moment ostanes duboko bez daha. Ako ima jos netko slicnih iskustava nebi bilo lose da ih posta.

Valjda si nisam umislio !? :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 2:39 pm 
Član foruma

Sprovod!? kako ga ja dozivljavam je nacin da se odrzi kolektivna svijest,to je ritual koji u konacnici rezultira optimizmom.
Dakle nije nesto sto mozda pomaze mrtvacu,ali sasvim sigurno pomaze zivima da se odupru pesimizmu,jednoj porazavajucoj spoznaji koja bi razorila kako kaze Kastaneda socijalni poredak na nivou kolektivnog a na razini individue bi to moglo rezultirati ludilom ili samoubojstvom.

Tu pucaju savovi! i onda ljudi bjeze u kojekakve iluzije,vjere,kultove!.............vazno je da nisu sami i da njihova nada postoji tamo negdje u oblacima a ne u crnoj zemlji..............

Kastaneda kaze da je imati jasan pogled na svoju smrt ogromno postignuce!
To je cek koji ako ga unovcimo garantira da ce nas zivot biti ispunjen i smislen jer ce svaki nas postupak biti uslovljen spoznajom da je optimalan.
Isto tako kaze da je zivot jedinstven i neponovljiv.
Ako na tom putu slomimo vrat vec pri prvim koracima nije vazno,ipak smo zakoracili u pravom smjeru...........

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 5:58 pm 
Početnik

Stalker

Citat:
Povodom tih sedam nivoa, stižemo do umetnosti sanjanja jer je to u stvari veština sistematskog i kontrolisanog buđenja tih sedam nivoa energetskog tela. Kastaneda to naziva savladavanje sedam kapija sanjanja. Prilikom prikradanja (traganja, stalkinga) mi smo ograničeni na taj prvi nivo koji je u stvari onaj deo energetskog tela koji prožima fizičko telo i održava ga u životu - to je to što su neki ovde opisali kao vibraciju, strujanje ili peckanje u fizičkom telu. To je deo energetskog tela koji je aktivan u ovom 3D svetu. Kad probudimo ostale delove mi ulazimo u druge "paralelne svetove. Prikradač pomoću rekapitulacije i tenzegriteta postaje svestan tog prvog nivoa kojeg uzgred neke tradicije nazivaju"etarsko telo" i uči kako da manipuliše njime. Time se bave tragačke tehnika koje opisuje Kastaneda. Ali, dostizanje drugog i ostalih slojeva našeg energetskog tela zahteva ulazak u veštinu sanjanja.

Pre nekog vremena sam razmišljao o tome da na ovoj temi nismo skoro uopšte govorili o sanjanju koje je veoma važan a možda čak i najvažniji deo indijanskog učenja koje nam iznosi Kastaneda. I dok sam se bavio planovima kako da pokrenemo tu temu, iznenada se na temi metafizika/izvantelesna iskustva i astralne projekcije - spontano razvila diskusija o sanjanju, posle jednog mog posta koji sam tamo poslao.

Shvatio sam da je sam duh rešio problem, tako da sam na ovom podforumu otvorio novi topic "Umetnost Sanjanja" i tu prebacio sve te postove jer ne spadaju tamo gde su se nalazili.

S toga pozivam sve poštovane učesnike ovog subforuma da uzmu učešća na tom novom topicu sa svojim konstruktivnim mišljenjima i iskustvima.

Mislim da je ovo vrlo znacajan deo ucenja i da bi trebalo da nam svima bude kristalno jasan. Meni je ipak ne jasno to sto si napisao pa bih zamolio dodatno objasnjenje tvog vidjenja. A naravno i ostalih...

1. Kako to da se (traganjem,stalkingom) ograničeni samo na prvi nivo.
2. U kakvoj je vezi umetnost sanjanja i gubljenje samovažnosti.
3. Mogu li sanjači prolaziti kroz kapije bez problema i ako su puni samovažnosti a imajući dovoljno energije.

Imam jos pitanja ali da ne preteram... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 11:51 pm 
Član foruma

LIK je napisao/la:
Mislim da je ovo vrlo znacajan deo ucenja i da bi trebalo da nam svima bude kristalno jasan. Meni je ipak ne jasno to sto si napisao pa bih zamolio dodatno objasnjenje tvog vidjenja. A naravno i ostalih...

1. Kako to da se (traganjem,stalkingom) ograničeni samo na prvi nivo.
2. U kakvoj je vezi umetnost sanjanja i gubljenje samovažnosti.
3. Mogu li sanjači prolaziti kroz kapije bez problema i ako su puni samovažnosti a imajući dovoljno energije.

Imam jos pitanja ali da ne preteram... :D

Odgovori:

1.Kako to da se (traganjem,stalkingom) ograničeni samo na prvi nivo?

Stalking je veština rukovanja vlastitom svešću u svakodnevnom svetu, tu je aktivan samo taj prvi nivo. Ta umetnost se odnosi, dakle, isključivo na čišćenje uma i osećanja od samovažnosti, zabluda i ostalih programa koje su nam pomoću uspešne saradnje usadili ljudski i neljudski grabljivci. Taj zadatak nije moguće obaviti pomoću razmišljanja i mudrovanja, već isključivo osvešćivanjem etarskog tela - prvog nivoa našeg celokupnog energetskog tela, jer je ono nosilac svesti, znači uma i emocija, u svetu svakodnevice. U slučaju prosečne osobe, to telo skoro uopšte nije pod njenom kontrolom već njime komanduju pakleni programi koji su u nju usađivani od najranijeg detinjstva. Kada postanemo svesni te "etarske mreže", kako to kaže Klara u knjizi Taiše Abelar "Prelazak Čarobnjaka", mi onda možemo preuzeti kontrolu nad njom i sprovesti akciju njenog čišćenja i dovođenja u prirodno stanje, tj. možemo se osloboditi tih smrtonosnih programa, koji nas teraju da se ponašamo kao idioti i budale a koji su u nas ubačeni baš na tom etarskom nivou. Rukovanje etarskim telom radi ostvarivanja ovih ciljeva je Kastaneda prikazao kroz tenzegritet i rekapitulaciju.To je aspekt stalkinga koji se tiče direktnog rada na sebi.

Drugi aspekt su naši socijalni odnosi, kako se ponašamo sa ljudima koji nas okružuju, i tu spadaju "obuzdana ludost" i strategije mudrog izlaženja na kraj sa "sitnim mučiteljima", te njiihova upotreba da bi smo se oslobodili kukavičluka i osećanja samovažnosti koje je proizvod tog kukavičluka, tj. straha. Kroz socijalne odnose mi možemo najbolje isterati na videlo naše lične programe koji nas uništavaju. A kad ih postanemo svesni, onda ih se možemo i osloboditi pomoću gore navedenih tehnika.

Dakle, rad na sebi se ne može odvojiti od rada na komunikaciji sa drugim ljudima. Ali ti zadaci se ne mogu nikako uspešno obaviti ako nismo svesni, ako nemamo percepciju nosioca svesti u ovom 3D svetu - etarskog tela. Shvatite da je predmet napada i kontrole naše etarsko a ne fizičko telo!

Ali, kako se zaštiti i osloboditi ga ako ga ne percepiramo ili čak ni ne znamo da ono postoji? Ne možemo rukovati sa stvarima koje ne vidimo i o kojima ne znamo ništa. Ali možemo veoma stradati zbog tog neznanja. Znanje oslobađa i štiti. Zato su mi vrlo smešni (jer ne mogu da ih sažaljevam) oni koji pokušavaju da se "promene" pomoću razmišljanja, vizuelizacije, disanja... to je sve prevara naših mračnih programera. Naravno, razmišljanje, vizuelizacija i disanje su jako važni i potrebni za razvoj svesti, ali tek pošto postanemo svesni svog etarskog tela. Raditi te postupke bez te percepcije, isto je što i dizati kuću od krova umesto od temelja - nemoguća stvar, kao što sam već rekao na temi o sanjanju. U ovom slučaju, TEMELJ KUĆE je opažanje etarskog tela i do njega nas efikasno i sigurno dovode rekapitulacija i tenzegritet.

2.U kakvoj je vezi umetnost sanjanja i gubljenje samovažnosti?

Sanjanje nema nikakve direktne veze sa gubljenjem osećanja samovažnosti. Ovo osećanje je nešto što prožima celokupno naše biće na svim nivoima energetskog tela, sveobuhvatno je. Zašto?

Odgovor je krajnje jednostavan ali veoma dobro skriven putem programiranja naše svesti.

Osećanje samovažnosti je prikriveno poricanje i neprihvatanje činjenice da ćemo umreti. Ono izvire iz nerazumnog i totalno besmislenog očajanja i straha zbog te istine. Usled tog straha dolazi do žestoke samozabrinutost i samocentriranosti ili kako kaže don Huan, do samorefleksije. Tako se rađa ego, JA ili ličnost. Ego je proizvod žestokog poricanja smrti. Ali, to je besmisleno, jer ćemo uprkos tom zabijanju glave u pesak (u samog sebe, hehehe...) ipak morati umreti.
Kada svojom totalnom svešću apsolutno prihvatimo i iz najveće dubine duha se pomirimo sa činjenicom smrti koja hoda pored nas sa leve strane na rastojanju ispružene ruke i učestvuje u svim našim akcijama, jer sve je SADA I OVDE pa i smrt, mi tada prestajemo da je se plašimo, jer shvatamo da je besmisleno sekirati se zbog nečega što je neizbežno. Takođe, shvatamo da je smrt aktivna sila koja nas goni na akciju i zaista, mi dajemo maksimum od sebe tek kad nas pritisne njena pretnja. Tako da je paradoksalna stvar da smrt u stvari podstiče život i nagoni ga da se ispolji do krajnosti. Smrt daje pravu vrednost životu.

Kada se na ovaj način suočimo sa smrću, mi smo pobedili strah od nje i postajemo spokojni i hrabri i ne bežimo više u iluzije glupih verovanja, a takođe prestaju i svi ostali strahovi, jer svi oni polaze od straha od smrti. Tada smrt, kako kaže don Huan, postaje ljubazna sa nama i otkriva nam svoje tajne.

Kada smo se oslobodili ovog ontološkog, primarnog straha, automatski nestaje i osećanje samovažnosti jer njegov izvor je u stvari taj strah, odnosno kukavičluk da se suočimo sa smrću. Samovažnost je negiranje smrti.

Dakle, osećanje samovažnosti je znak kukavičluka i slabosti koji su pretvoreni u lažnu snagu, znanje i moć. Samovažan je onaj koji zbog straha preuveličava svoju snagu znanje i moć.

3. Mogu li sanjači prolaziti kroz kapije bez problema iako su puni samovažnosti a imajući dovoljno energije?

Mogu. Ako su sakupili dovoljno energije oni će za to biti sposobi. Don Huan je Kastanedi govorio o drevnim vidovnjacima koji su nastradali baš zbog toga što im nije padalo na pamet da se oslobode samovažnosti. Zbog toga nisu mogli da dostignu totalnu slobodu, nisu mogli da probude svih sedam nivoa svoje svesti, tj. energetskog tela ili svetleće lopte, već su zaglavili u ropstvu neorganskih bića koja su jedva dočekala da ih zarobe preko tog osećanja. Oni su postali zarobljenici u nekim drugim svetovima van ovog našeg i ispada da u stvari nisu ništa uradili. Oni su samo zamenili mučno ropstvo neorganskim bićima u ovom svetu za još mučnije ropstvo nekim drugim neorganskim bićima u drugim svetovima, ili paralelnim univerzumima u koje su dospeli sanjanjem.

Neorganska bića (ili, drugim rečima, vanzemaljci :mrgreen: ) vrlo dobro znaju da je osećanje samovažnosti JEDINA slaba tačka ljudskih bića i zato daju sve od sebe kako bi ga što više podstakli i pojačali. Na žalost, stalno uspevaju u tome pomoću strane instalacije, energetskog implantata koji su usadili u energetski centar iznad temena glave ljudskog bića. Mi zaista imamo stranog savetnika u svom umu, koji je toliko vešto stopljen sa nama da ga uopšte ne primećujemo. Uprkos tome, mi smo pomoću sistema kazne i nagrade (vaspitanja) prisiljeni da ga slušamo dok nam njegovi saveti ne postanu "normalna" stvar na nivou dogme. A kazna za kršenje dogme je progon, odbačenost i izolacija od društva pa čak i lomača ili krst. Zvuči poznato? Taj savetnik nam stalno podstiče lažno osećanje veličine. Bez tog osećanja, vanzemaljci (hehehe...)nam ne mogu ništa, mi smo nepovredivi i slobodni, kosmički putnici i istraživači i kad nabasamo na njih kažemo im u odgovoru na njihove ponude: "Hvala lepo, ali odoh ja, nemam vremena da se bakćem i zamajavam s vama." Takvi smo nekada bili, neopisivo moćna i blještava bića sve dok jednog dana neorganska bića nisu otkrila našu slabu tačku, to za nas otrovno osećanje, i pomoću njega nas pretvorili u jadne i slabe robove zatočene na ovoj planeti. Svi ljudi u dubokoj podsvesti znaju ove istine i osećaju čežnju za slobodom svesti i stravičnu nepotpunost svog bića i zato je ljudsko biće uvek i stalno nezadovoljno svojim životom, bez obzira u kakvim uslovima živi, da li je prosjak ili bogataš. Ali, to ontološko nezadovoljstvo strana instalacija, savetnik u glavi tj. umu stalno racionalizuje u nešto sasvim drugo - u laži, laže nas da su izvor našeg nezadovoljstva drugi ljudi, prirodni zakoni, više sile, a kod nas u Srbiji veoma raširena racionalizacija koju koriste letači je "crna magija". Čim neko ima malo problema u životu i nezadovoljan je odmah je kriva crna magija! I tako, odmah otrči kod raznih gatara, vračara, "vidovnjaka" i sl. koji ga liše novca i ono malo duha što je jadnik imao. Kada ga liše tog minimuma duha, onda on načisto otupi svoja čula i postane ravnodušan i apatičan. Tako je čovekov problem je rešen! Jer, iznenada čovek se više ne sekira, ne brine, miran je - tj. zombiran i hoda kao živi leš i hvali iscelitelja ili "vidovnjaka" koji mu je pomogao iako se sve raspada oko njega i srlja u propast.

Eto dakle, samovažnost je otrov koji nas ubija u svim svetovima, pa i u onima u koje stižemo pomoću sanjanja. Radi toga, mislim da je najvažniji zadatak na putu ratika oslobađanje od tog osećanja. A uz smejanje samom sebi, najefikasniji način je direktno i potpuno suočavanje sa vlastitiom smrću. To nije toliko teško, jer smrt nije nešto u budućnosti, ona je sada i ovde. Evo je, stoji s leve strane svakog od nas i pažljivo nas posmatra i nemilosrdno pritiska čekajući svoj čas da nam zada konačni udarac. Taj udarac će nekog potpuno i zauvek uništiti, a nekog će lansirati u totalnu svest, u slobodu i večnost. Koju od ove dve sudbine ćemo doživeti, zavisi od nas samih, od toga da li smo preuzeli odgovornost za neverovatnu činjenicu i sreću što postojimo, što smo svesni i radi toga smo se za života žestoko borili da oslobađamo i ojačavamo svoj duh (energetsko telo), ili smo ceo život proživeli poput nesvesnih idiota prepuštajući se kuknjavama i slabostima i služenju neljudskom poretku predatora.

Kastaneda kaže u Armandovoj knjizi "Susreti sa Nagualom:

“Postoji samo jedan način da čovek prevaziđe svoj vlastiti kraj: Pomoću upravljanja svojom energijom. Taj rad počiva na sanjanju, prikradanju (tezegritet spada u prikradanje, traganje - prim. Stalker) i rekapitulaciji. Ove tri tehnike udružene daju jedan rezultat: kompletiranje energetskog tela.”

“U opštem smislu, trajanje naše egzistencije zavisi u velikoj meri od toga kako postupamo sa našom energijom. Mi živimo ovaj život do vrha ispunjeni svakodnevnim brigama, nas razjedinjuju stvari koje gledamo i dodirujemo i radi tog razloga umiremo. Ali ako putem rekapitulacije povratimo nazad svu tu životnu snagu, smrt više ne može biti ista, jer ćemo imati našu celokupnost.”

“Sa tačke gledišta vidovnjaka, ratnik koji je rekapitulirao svoj život ne umire. Njegova pažnja je toliko čvrsta da postaje jedna kontiunirana i koherentna linija; ona nije raspršena.

“Čarobnjak je neko ko provodi svoj život u podešavanju samog sebe pomoću žestoke discipline. Kada dođe njegovo vreme da umre, on se suočava sa smrću kao sa novom fazom na svom putu. Za razliku od običnog čoveka, on se ne trudi da ublaži svoj strah pomoću lažnih nadanja.”

“Ratnik odlazi na svoje konačno putovanje ispunjen radošću i njegova smrt ga pozdravlja i dopušta mu da zadrži svoju individualnost kao trofej. Njegovo osećanje postojanja je tako fino podešeno da on postaje čista energija i nestaje (s ovog sveta) u unutrašnjem ognju. Na taj način, on je sposoban da produži svoju individualnost za milijarde godina.”

“Milijarde godina?”

“Tako je. Mi smo deca (planete) Zemlje, ona je naš krajnji izvor. Opcija čarobnjaka je da se ujedine sa svešću Zemlje, onoliko dugo koliko Zemlja bude živela.”

Pozdrav. :wink: :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.