Sada je: čet mar 28, 2024 3:59 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Talas
PostPostano: ned aug 01, 2004 10:38 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 4200
Danas se već u mnogim metafizičkim krugovima a isto tako i u okviru tzv. «new-age» zajednice uveliko priča o nekoj vrsti «galaktičkog supertalasa» koji periodično «zapljuskuje» neke oblasti vremena-prostora, uključujući i ovu našu.

Prema nekim izvorima (knjiga Bringers of the Dawn, Barbara Marciniak), tu se radi o periodu od oko 25 hiljada godina u kome sunčev sistem zajedno sa našom planetom prolazi kroz neku vrstu «fotonskog pojasa». Barbara je ta koja po prvi put pominje taj koncept radikalnih periodičnih promjena na našoj planeti, u materijalu dobijenom uz pomoć čaneling seansi. Izvor njenih informacija bila su stvorenja koja su za sebe rekla kako potiču iz sazviježđa Plejade.

Međutim, prema nekim drugim izvorima, ovdje radi o jednom prirodnom talasu koji se kreće iz centra kreacije i zapljuskuje sve njene dijelove svakih 300 i nešto hiljada godina, prema našem načinu mjerenja vremena.

Odakle bi takav jedan talas mogao da potiče, kakvi su efekti njegove interakcija sa materijom i živim bićima, o kojem se periodu njegovog nailaska tačno radi, za sada je veoma teško utvrditi.

Mislim da postojanje jednog takvog talasa ne bi trebalo automatski smještati u tzv. «sci-fi zonu», jer čini se da ima nekih indikacija da bi taj talas mogao da bude dio naše realnosti.

Naravno, na svakome ostaje odgovornost da li će posvetiti ikakvu pažnju jednoj takvoj mogućnosti i koliko će se potruditi da to sam istraži, ukoliko smatra da bi ta stvar mogla da bude po njega ili nju - bitna.

Na osnovu svog proučavanja ove teme mislim da jedan takav talas postoji, da nam se trenutno približava i da će uz pomoć njega doći do neke vrste «rascjepa» realiteta, odnosno, ove naše oblasti postojanja. To bi značilo da će nakon njegovog nailaska neki od ljudskih bića ostati na planeti zemlji u njenom 3D obliku, dok će drugi nestati iz njihovog vidokruga, odnosno, polja percepcije, - i naći se u 4-tom denzitetu, vjerovatno na istoj planeti???...ali u jednoj njenoj višoj formi koja će biti u drugoj oblasti postojanja. Ko će se gdje naći, zavisiće od njegove «frekvencije» odnosno razvojnog stadijuma njegove ili njene svijesti u toj tački vremena-prostora, kao i stanja «fragmenta» njegove individualne duše (ukoliko je ima).

Tu bi došlo i do neke integracije (fuzije) sa nekim aspektima nas samih koji trenutno borave u drugim oblastima postojanja. Naš 3D um trenutno teško da može zamisliti tako nešto.
U tom momentu i «vrijeme» bi za nas takođe dobilo drugu konotaciju, odnosno, parametre.

Taj sam talas bi možda trebalo shvatiti kao jedan «graničnik realiteta».

Ne volim citirati materijal iz Biblije, jer je i ona pretrpjela kozmetičke zahvate od strane kontrolnog sistema, kako bi poslužila kao jedan od glavnih stubova mentalne kontrole većeg dijela čovječanstva u poslednjih hiljadu godina, međutim, mogao bih se složiti sa tim da u njoj ima nekih 30% istine, ukoliko se to može procentualno izraziti. Prije toga, moram da kažem da sam već u jednom od mojih tekstova naveo neke fragmente iz jednog učenja koje su neki ruski metafizičari nazivali Tradicija, koje je Boris Moravjev pokušao kasnije i objediniti u knjizi Gnosis – Study and Commentaries on the Esoteric Tradition of Eastern Orthodoxy. Radi se o učenju koje je prenošeno kroz neke grčke i ruske manastire a vjerovatno potiče još od vremena Atlantide. Mislim da su takođe Katari i Bogumili raspolagali nekim njegovim fragmentima.

Iz tog učenja možemo saznati da postoje dvije vrste ljudi, «sin čovječji» ili adamični čovjek i «sin božji» ili preadamični čovjek. Razlika izmedu prvog i drugog je u tome što ovaj prvi ima individualnu dušu dok ovaj drugi nema. Drugi predstavlja prelazni razvojni oblik svijesti iz drugog denziteta. Čini se da se jedan veliki dio nas obreo na ovoj ravni postojanja na jedan način koji bi se možda mogao nazvati “neprirodnim”, tj. ne tranzicijom iz 2-gog denziteta u 3-ći nego “padom” (simbolično – “Adamovim”) iz jednog višeg realiteta (koji se možda u odnosu na ovaj može smatrati rajem).

Šta se dogodilo? Jedan dio nas (“adamični ljudi”), koji je “pao” sa 4-tog sprata na treći, tj. “izgnan” kao Adam iz raja, našao se na istom terenu zajedno sa preadamičnim ljudima koji su se tu zadesili, na svom prirodnom razvojnom putu.
Čini se da se to dogodilo upravo uz “pomoć” tog talasa, prije nekih 300 i nešto hiljada godina.

Znači, “sin čovječji” se našao na istom terenu sa “sinom božjim”. Prvi s dušom, drugi bez nje (ovdje moram naglasiti da u dugogodišnjoj intereakciji jednih s drugima, ovi prvi skoro da su ostali bez svoje duše, tako da se jedni od drugih, na žalost, trenutno ne mogu razlikovati ni po izgledu, niti po ponašanju).
“Sin čovječji” trenutno ima samo potencijal da se uz pomoć svoje duše poveže sa višim aspektima svog bića, i taj potencijal je jedino ono što ga razlikuje od “sina božjeg” ili antropoida.

Sada ću izvaditi par navoda iz Biblije (Jevanđelje po Mateju), odnosno iz onoga što je čovjek, kojeg su kasnije nazvali Isus (lijep primjer entiteta iz jednog višeg denziteta koji se inkarnirao u ljudskom tijelu, u 3D i čije su učenje kasnije iskrivili do mjere u kojoj su ga skoro pretvorili u svoju suprotnost,) rekao na ovu temu.
(“Sin čovječij” u ovom slučaju simbolizuje - talas)

24. 15. Kada ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danijel, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije):*Dan. 9,27;12,11
16. Tada oni koji budu u Judeji, neka bježe u gore;
17. I koji bude na krovu da ne silazi uzeti šta mu je u kući;
18. I koji bude u polju da se ne vrati natrag da uzme haljine svoje;

(ovdje moram naglasiti da, kako se čini, taj talas između ostalog dođe i nešto kao “kompjuter reset,” odnosno, on vraća sve u prvobitno prirodno stanje u smislu da sve vještačke materije “nestaju,” ostaju samo prirodne, kao npr. kamen i drvo. Čini se radi o uspostavljanju prvobitne prirodne ravnoteže u određenoj tački vremena-prostora. Još uvijek postoje neka plemena u Južnoj Americi gdje je njihovim pripadnicima dozvoljeno da grade nastambe isključivo od kamena i drveta tj. bez ikakvih vještačkih materijala.)

22. I da se oni dani ne skrate, niko ne bi ostao; ali izabranijeh radi skratiće se dani oni;
(mnogi već sada kažu: “vrijeme kao da leti”)

23. Tako ako vam neko reče: Evo ovdje je Krst ili ondje, ne vjerujte.
24. Jer će izaći lažni Krsti i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće i izabrane.
27. Jer kako što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, taki će biti dolazak sina čovječijega.
29. I odmah će se po nevolji dana tijeh sunce pomračiti, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.
30. I tada će se pokazati znak sina čovječjeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.

32. Od smokve naučite se priči: kad se već njezine grane podmlade i ulistaju, znate da je blizu ljeto.
33. Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata.
36. A o danu tome i času niko ne zna, ni anđeo nebeski, do otac moj sam.
37. Jer kao što je bilo u vrijeme Nojevo tako će biti i dolazak sina čovječijega.
38. Jer kako što pred potop jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u barku,
39. I ne osjetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak sina čovječijega.

(ovdje bih želio naglasiti da uvijek prije određene “kataklizme” postoje i određeni znakovi upozorenja, koji se mogu primjetiti ako se to hoće. Neke od tih znakova, neki od nas mogu već sada da primjete, mada su oni za veliku većinu “nevidljivi.”
Naravno, ona priča o Noju simbolizuje upravo to. Poenta je da nije dovoljno te znakove samo primjetiti, nego treba na njih - i adekvatno reagovati)

40. Tada će biti dva na njivi; jedan će se uzeti, a drugi će se ostaviti.
41. Dvije će mljeti na žrvnjevima; jedna će se uzeti, a druga će se ostaviti.
(“rascjep” ili grananje realiteta tj. oblasti postojanja!)

42. Stražarite dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospodin vaš.
(ovdje, naravno, Gospodin = talas)
43. Ali ovo znajte, kad bi znao domaćin u koje će vrijeme doći lupež, čuvao bi i ne bi dao potkopati kuće svoje.
44. Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite, doći će sin čovječij.

Znači, mada bi taj talas trebao doći iznenada, postoje određeni znakovi koji mu prethode. Oni koji primjećuju te znakove, trebali bi da reaguju, odnosno, da se adekvatno pripreme. O tome da čovjek mora da se adekvatno pripremi za taj događaj, Isus nam simbolično govori i uz pomoć sljedeće parabole:

25.1. Tada će biti carstvo nebesko kao deset djevojaka koje uzeše žiške svoje i izađoše na susret *ženiku.
2. Pet od njih bijahu mudre a pet glupe.
3. I glupe uzevši žiške svoje ne uzeše sa sobom ulja.
4. A mudre uzeše ulje u sudovima sa žišcima svojima.
5. A budući da ženik odocni, zadrijemaše sve, i pospaše.
6. A u ponoć stade vika: eto ženika gdje ide, izlazite mu na susret
7. Tada ustaše sve djevojke i ukrasiše žiške svoje.
8. A glupe rekoše mudrima: dajte nam ulja svojega, jer naši žišci hoće da se ugase.
9. A mudre odgovoriše govoreći: da ne bi nedostajalo i nama i vama, bolje je idite k trgovcima i kupite sebi.
10. A kad one otiđoše da kupe, dode ženik, i gotove odoše s njim na svadbu, i zatvoriše se vrata.
11. A poslije dođoše i one druge djevojke govoreći: gospodaru! gospodaru!
Otvori nam.
12. A on odgovarajući reče im: zaista vam kažem, ne poznajem vas.
13. Stražarite dakle, jer ne znate ni dana ni časa u koji će sin čovječij doći.

Mislim da bi ovo trebalo biti dovoljno. U slučaju ove parabole, ženik-gospodin predstavlja talas a onaj “žišak” sa “uljem” predstavlja našu dušu, kojoj treba jedna hitna “kultivacija”, dok se ima vremena i dok se ima s čim. Ta naša duša je, po svemu sudeći, “ulaznica” za “lift” prema gore.

Sve su prilike da bi nakon prolaska talasa, naša planeta ostala “čista” kao “od majke rođena” tj. u kamenom dobu i oni koji ostanu u 3D, moraće “ići u školu” iz početka. Oni će se vjerovatno tu naći, u istom razredu, sa novopristiglim “učenicima” iz “donjih razreda”!?
(Usput rečeno, čini se da 3-ći razred traje nešto više od 300 hiljada godina, po našem “vremenu”)

Da stvar bude interesantnija, postoje neke indicije da će u ovo vrijeme takođe doći do destabilizacije zemljine ose i zamjene polova na planeti, u smislu njihovog polariteta, te će se ona, nakon određenog zastoja, početi okretati u suprotnom pravcu.



Kompletan prvi dio teksta na ovu temu, uključujući i jednu interesantnu seansu regresivne hipnoterapije, možete naći ovdje:

http://www.galaksija.com/talas.htm

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned aug 15, 2004 1:59 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 4200
Drugi dio teksta Talas možete naći ovdje:

http://www.galaksija.com/talas2.htm


Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon dec 27, 2004 1:25 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 4200
Ovo što je implicirano u ovom tekstu možda ima neke veze sa ovom temom?!?


http://www.whatdoesitmean.com/index601.htm

December 22, 2004

Unknown Energy Surges Continue to Hit Planet, Global Weather Systems in Chaos

By: Sorcha Faal, and as reported to the Russian Academy of Sciences

An increasingly panicked global effort is now underway by the worlds top scientists to understand an unprecedented series of ‘blasts’, energy surges, which the planet has been taking from as an yet unknown source which has been bombarding Antarctica with cosmic rays and disrupting Northern Hemisphere weather systems on a global scale.
The first of these cosmic ray blasts occurred nearly 5 years ago and have been increasing in their frequency and intensity since the end of November. The once normally darkened skies of the Northern Hemispheres Arctic regions are now in twilight due to these blasts. Wayne Davidson, from the Canadian Government's weather station at Resolute Bay, located in the Arctic Circle, says about this mysterious lighting, "The entire horizon is raised like magic, like the hand of God is bringing it up.”
On December 1, 2004 the largest recorded blast sent not only shockwaves through the world scientific community but also through the Northern Hemisphere resulting in one of the largest weather events in recorded human history when 86,800 square miles of China was shrouded in fog, bringing transportation systems (especially air travel) to a virtual standstill throughout the country.

As reported by the BBC in this article from October, 2002, “German scientists have found a significant piece of evidence linking cosmic rays to climate change. They have detected charged particle clusters in the lower atmosphere that were probably caused by the space radiation. They say the clusters can lead to the condensed nuclei which form into dense clouds.”

These German scientists from the from the Max Planck Institute of Nuclear Physics in Heidelberg go on to say that their measurements "have for the first time detected in the upper troposphere large positive ions with mass numbers up to 2500", and "Our observations provide strong evidence for the ion-mediated formation and growth of aerosol particles in the upper troposphere."

What they hadn’t expected to happen though has been the large scale occurrences of this over the past few weeks, to include China on December 2nd and 14th and then India on the 21st, which is due to both China’s and India’s reliance on fossil fuels and the continuing degradation of their air quality.

The effects of these blasts have also been felt throughout the rest of the Northern Hemisphere resulting in such freak occurrences as, hurricane force winds in Paris , Germany, Canada, Russia, England and the United States on an almost simultaneous basis. Accompanying these hurricane force winter winds have been the massive cold fronts following them dropping normal winter lows to record lows throughout the entire Northern Hemisphere.

Though not yet at a point to acknowledge this publicly, some of the world’s top scientists are beginning to see an astrophysical correlation between these cosmic ray blasts to our planet and an ever increasing number of global events relating to atmospheric explosions of inbound meteors, such as those in Indonesia, where a meteorite was picked up by their Air Forces radar, China, where a meteorite explosion turned ‘night into day’ and Washington D.C. where one police official stated, "It looked like a ball of fire falling out of the sky."

The world’s top scientists have begun coordinating with Dr. Eun-Suk Seo from the United States University of Maryland, and her team, in a ‘search’ for answers to the origin of these cosmic ray blasts directed from an unknown origin in space towards the South Pole and disrupting our global weather systems.

Under Dr. Eun-Suk Seo her and her international team’s direction NASA launched a stratospheric balloon on December 20th from Antarctica’s McMurdo base and have stated, “The balloon, following circulation of winds high, will sail around the ice continent for about three weeks. During this time, data of great scientific interest will be gathered. These data concern flows of charged particles of highest energy (cosmic rays) coming from Space.”

But as one Russian scientist said to us, and who wished to remain anonymous, “Why this game? We all know what’s happening.” an apparent reference to the fact though these events are well known to both world governments and the scientific establishments they are beyond the understanding of the general public at large.

Whatever the end results these experiments reveal for these scientists, it remains an undisputed fact that this world of ours is facing a type of global cataclysmic event buried in our common geological past, and maybe, as some social scientists report, in our common ancestral memory also.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon dec 27, 2004 5:03 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Izgleda da nas "bombaju" iz 4. denziteta, ili je već val vrlo blizu... A možda i jedno i drugo... Eto kao tsunami u Indijskom oceanu... šatro...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 10, 2005 9:54 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri okt 13, 2004 11:54 am
Postovi: 466
Lokacija: bg
ima li mozda talas nekakve veze sa navodno 12 planetom tzv. nibiru koja se, opet navodno, priblizava suncevom sistemu? ako je tacno da ova planeta postoji i da je 4-5 puta veca od zemlje i da ce proci relativno blizu zemlje zar nije moguce da ona prilicno izmeni kako magnetno polje tako i uopste klimu na neko vreme? ili je mozda sve izmisljeno? ili sitchin laze :)?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 10, 2005 10:09 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Ne, ne... izgleda da taj planet je u stvari velika grupa kometa koje prolaze uskoro ovim prostorom. Ali to nije sve. One samo prethode još dva najvažnija događaja. Jedan je promjena realiteta , a drugi promjena denziteta nadolaskom vala koji je prirodan ciklus ( veliki ) koji mi percipiramo kao 309000 godina. Sada je ljudska rasa na našoj planeti izgleda na jednoj velikoj prekretnici: mogućnost napratka u 4. denzitet bez da se napusti tijelo ( umre ), bilo OPD ili OPS opredjeljenja. Za one koji nisu naučili lekcije u ovih 309000 godina, izgleda da će opet morati biti u 3. denzitetu materijalnom isključivo i to OPS polariteta. Vjerojatno će mnogi poginuti jer će se brojnost drastično reducirati radi balansa i oporavka planete. No, tko zna što im spremaju OPS entiteti koji su dosad vladali ovom našom lijepom plavom kuglom...

Vidjet ćemo.

U svakom slučaju, za detalje je najbolje pročitati Cassiopaea wave seriju channellinga na http://www.cassiopaea.org/


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 10, 2005 10:14 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pon jan 03, 2005 2:12 pm
Postovi: 216
Lokacija: levo
Mozda taj talas nece doci 2012.godine.Mozda dodje i ranije ,sudeci po dogadjajima iz sveta!
Sta mislis o tome Jack!?!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 10, 2005 10:27 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Da, izgleda da je 2012. g. krajnji rok. Izgleda da se mnoge stvari ubrzavaju. Kao u kasiopejskim chanelingu čitao sam da sve ovisi o jačini manipulacije iz 4. denziteta ( a možda i viših ). Predviđanja NE moraju biti ostvarena, ali se kreću od nekih 6-7 godina. Znači moglo bi se već ove ili iduće godine jako zagustiti. Evo, spominjali su razne potrese, poplave i druge katastrofe već odavno - kao uvertiru pravih zbivanja !!! Priroda već čini svoje, a kad će ljudi početi - ovisi o stupnju individualne svijesti.

Zemlja je već uveliko krenula u povratak u balansu. Dugo je već bila u debalansu. A ljudi?

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 10, 2005 10:37 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pon jan 03, 2005 2:12 pm
Postovi: 216
Lokacija: levo
Procitao sam da treba da bude vise od 200 ljudi svesno da bi se proslo u 4-ti denzitet.Je li to tacno?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 10, 2005 11:19 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Izgleda da veći broj - lakše ide. Ali opet ovisi i o polaritetu. Ako si 100% OPD - ideš ODMAH u 4. denzitet bilo da nije kraj ciklusa, ako si više od 50% OPD, ideš sad na kraju ciklusa bez da umreš ( znači s tijelom ), ako si - pazi sad - više od 96% OPS, isto ideš na kraju ciklusa kao i kod prethodnog slučaja. Pošto ljudi NE MOGU biti u 3. denzitetu 100% OPD u našim nemogućnostima i ograničenjima, rijetko ko je odmah "ispario" u 4. denzitet.

Procjenjen je kao 1 čovjek od 300 ljudi da će proći kao dalje, ali to ništa ne znači, jer se proročanstva ne moraju ostvariti i mogu biti jako varijabilna, ovisno o manipulaciji kojom se ona mijenjaju.

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri jan 12, 2005 12:28 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pon jan 03, 2005 2:12 pm
Postovi: 216
Lokacija: levo
I to je tacno.Ni Nostradamusova predvidjanja nisu bula bas skroz tacna.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet jan 13, 2005 10:56 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Niti jedna predviđanja ne mogu biti potpuno točna. Vjerojatno je zbog toga jer se sve neprestano mijenja. Kad iz 4. denziteta možete ići u "prošlost" gledajući iz 3. denziteta i mijenjati stvari, vjerojatno se nešto manifestira na tok u ovom realitetu. Tako da predviđanja puno ovise izgleda o veličini manipuliranja u "vremenu".
:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned jan 16, 2005 11:34 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pon dec 13, 2004 10:24 pm
Postovi: 698
Lokacija: Hmrgh
Dal mi moze netko rec koji su sve izvori ovog navodno nadolazeceg talasa i ne bi li bilo idealno za taj "kontrolni sustav" da se ljudi uzdaju u pomoc izvana i time izgube fokus sa unutarnje promjene.

Mada kad bi bili filozofski raspolzeni mogli bi rec da je "talas" izvana simbolicki prikaz nasin unutarnjih promjena :D .


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 17, 2005 9:09 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 4200
Sto se tice ovog koncepta, kad sam prvi put cuo za to, relativno dugo sam ispitivao koliko bi u svemu tome stvarno moglo biti istine. Naravno, dokaznog materijala nema, mada postoje neke indirektne indikacije da bi moglo biti nesto u tome.

U nju-ejdz krugovima se o ovome pocelo pricati nakon izlaska knjige Bringers of the Dawn, gdje se pominje koncept ‘fotonskog pojasa’ kroz kojeg nasa planeta (navodno) periodicno prolazi, medutim, fotonski pojas bi po samoj svojoj “fotonskoj” prirodi trebao biti jasno vidljiv.

S obzirom da sam posebno oprezan prema svemu sto dolazi sa ‘new-age’ strane, nisam se zurio da prihvatim ovo zdravo za gotovo ali nisam ni odbacio stvar, posto, ukoliko je ovo tacno, moglo bi biti veoma bitno. Stoga pokusavam da ispitam stvar sto je moguce vise.

S druge strane, Bringers of the Dawn je knjiga pisana uz pomoc canelinga a to je jedno podrucje u kome takodje treba biti vrlo oprezan. (Jos jedan ‘minus’) Ja sam procitao i proanalizirao tonu materijala kojeg su nam tim putem isporucili kojekavi Uskrsnuti Majstori, i na kraju zakljucio kako se radi o ljepo upakovanom smecu prezentiranom od strane nasih ‘svevisnjih gospodara’ (greysa i reptoida), medutim, to ne znaci da se caneling kao metoda dobijanja informacija treba potpuno odbaciti. Uostalom, zar nije ista stvar sa Internetom?
Ja sam dobio dosta upozorenja u vezi canelinga zbog onih seansi sa Kasiopejcima, koje sam preveo i objavio. Upozoravati nekoga da ne koristi caneling je anologno upozoravanju covjeka da ne koristi Ineternet, jer se i jednim i drugim nacinom mogu dobiti dezinformacije.

Kada sam svojevremeno trazio informacije u vezi ovoga naletio sam na grupu ljudi koji su procesom canelinga uspostavili kontakt sa tzv. Kasiopejcima, “nama iz buducnosti”. Oni/’mi iz buducnosti’ su rekli da se ne radi o fotonskom pojasu, nego o ‘talasu’. S obzirom da sam materijal proanalizirao koliko sam god mogao bolje i s obzirom da sam usput relativno dobro upoznao i ljude koji su taj kontakt ostvarili, mislim da bi u svemu ovome moglo biti dosta istine.

Isto tako, neke informacije su stigle i uz pomoc regresivne hipnoterapije kojoj su bili podvrgnuti neki ljudi koje su vanzemaljci redovno otimali.
Ja sam uzeo u obzir takodje mogucnost da je stvar izmisljena kao rezultat neke vrste eskapizma, tj. potrebe nekih od nas da bjeze iz ove realnosti, medutim, kada se stvar poveze sa nekim elementima iz dostupnih nam ezoterickih ucenja, veoma je moguce da postoji nesto sto “pospjesuje” prelazak individualne svijesti na vise note “velike kosmicke oktave” ili bar stvara uslove da se to obavi.

Stoga, na taj moguci talas ne treba gledati kao na ‘spasitelja’, nego kao na priliku da se uz njegovu pomoc predje na visi nivo postojanja. Na visi nivo postojanja preci ce oni koji u tom momentu budu zreli za to.
Ako opet uzmem za primjer Kusturicin film Podzemlje, kada je onaj majmun (priroda) pucnjem iz topa (talas) otvorio prolaz odnosno izlaz iz podruma, samo par ljudi je iskoristilo priliku da izadu napolje, dok su drugi ostali unutra. To nije nimalo slucajno.
U nekim biblijskim tekstovima pojam raja simbolicno predstavlja stanje u kojem smo bili (adamicni ljudi) prije proslog nailaska talasa. Cini se da kad se ‘portali’ otvore, covjek moze otici i prema ‘dole,’ a ne samo ostati tamo gdje jeste ili otici prema ‘gore’. Zasto smo mi tada otisli na dole, to bih mogao samo nagadjati. Jedan od razloga bi mogao da bude da smo htjeli da u jednoj vecoj mjeri iskusimo materijalni aspekt kreacije. Mozda se radilo i o nekoj vrsti volontiranja da se pomogne pre-adamicnim ljudima u evoluciji njihove svijesti, medjutim, mislim da u to doba niko nije uzimao u obzir da ce se reptoidi umjesati u igru, te sputati i jedne i druge. Uostalom, da nisu reptoidi, vjerovatno bi se nasao neko drugi, s obzirom na samu polarnu prirodu Svega Sto Jeste. U blizini svakog “plusa”, nalazi se i “minus”.

Takodje, prema nekim teorijama, ljudska dusa najbrze uci kroz tzv. “ciklus kratkih talasa” koji je moguc samo na donjim spratovima, kao sto je ovaj, gdje je materijalni aspekt kreacije jace izrazen. Gornji spratovi su vise etericne prirode.

Ja vjerujem da se dejstvo tog talasa vec sada na neki nacin manifestuje, kako na planeti, tako i na nekima od nas. Mislim da su klimatske promjene, zemljotresi itd. posljedice djelovanja tog talasa a isto tako evidentno je da dolazi do neke vrste duhovnog budjenja kod mnogih ljudi. Naravno, nasi ‘svevisnji gospodari’ se iz petnih zila trude da ocuvaju status quo i da unesu sto je vise moguce konfuzije.

U svakom slucaju, bilo sta da se desi, nasa individualna sudbina bice u tijesnoj vezi sa stanjem nase svijesti u tom momentu, isto kao sto je to slucaj u – ovom momentu. To je na neki nacin posteno.

Mada Gurdjijev i neki tvrde da bi 200 probudjenih ljudi imalo potencijal da svojom frekvencijom otvore ‘portal’ koji bi obezbjedio tranziciju onih koji hoce na visi nivo postojanja!? Mislim da je taj covjek mnogo znao, mada sve sto je znao nije tada moglo biti objavljeno. Koliko znam, clanovima njegove skole Cetvrti Put, u Francuskoj, reptoidi su bili dobro poznati, mada se u tekstovima o njemu, vanzemaljci nisu pominjali. (On je govoro “ljudi su hrana za mjesec”, sto bi moglo simbolicno znaciti 4D OPS podrucje.)

Stoga, sve ovo je samo materijal kojeg bi trebali uzeti u obzir oni koji su u potrazi za istinom a isto tako ne preporucujem da se ista uzima zdravo za gotovo. Na covjeku samom je da prouci stvar ako ocjeni da bi ona mogla biti vazna i da sam dodje do istine (za razliku od religije, gdje nam je “istina” servirana na tanjuru a mi samo treba da je pokusamo).

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon jan 17, 2005 11:07 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Bobo, poslao sam ti na mail ovu odličnu knjigu koja opisuje isti val ali na malo drugačiji način. Prevedena je i preporučam ju svakome za pročitati.

Max Heindel - Rosenkreuzerski pogled na svijet ili mistično kršćanstvo

Tamo se isto opisuju denziteti, ciklusi... i još puuuuuuno toga više... Nadam se da ćeš ju stavit za download sa Galaksije. Zipana je oko 2,3 Mb, pa nije kritično i za obični modemski download.

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto jan 18, 2005 7:11 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pon jan 03, 2005 2:12 pm
Postovi: 216
Lokacija: levo
Koliko stranica ima otprilike knjiga i kojem je formatu?PDF?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto jan 18, 2005 11:38 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
PDF 110 stranica.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet jan 20, 2005 12:26 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pon jan 03, 2005 2:12 pm
Postovi: 216
Lokacija: levo
Vala dosta...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet jan 20, 2005 2:50 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 4200
Evo jedan novi tekst koji možda ima neke veze sa ovom temom:



http://www.galaksija.com/nojev_sindrom.htm



Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned apr 24, 2005 1:34 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 4200
Ovdje kažu, talas samo što nije stigao:


http://www.soulinvitation.com/superwave/


Pozdrav!


P.S. Mada mislim da ćemo još malo pričekati


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz