I jos jednog o svesnoj „energetskoj interakciji“, delovanju misli i jel’ slobodnoj volji

:
Jin i glavni junak pokusavaju da stignu mladog Holandjanina, sto u svakom pogledu deluje od kljucne vaznosti.
„Duboko udahnuvši, počeo sam da zamišljam energiju kako iz mene ističe i širi se dalje putem, ulazi u ono teretno vozilo i deluje na onog mladića. Zamišljao sam kako usporava i zaustavlja se.
U trenutku kada sam odaslao sliku, vozilo je čak i ubrzalo, udaljavajući se od nas. Ostao sam zbunjen.
„Šta to radite?“ – povika Jin
„Koristim polje kako bih ga zaustavio.
„Ne služite se energijom na taj način.“ – reče Jin brzo – „Tada ima suprotno dejstvo.“
Gledao sam ga potpuno zbunjen.
„Šta radite kada neko pokušava da vas navede na nešto manipulacijom?“
„Tome se opirem.“ – rekoh.
(...)
„Mi možemo samo pokušati da naša energija dopre do njega i podigne ukupni nivo njegovih vibracija. Njemu to omogućava da nadvlada strah i dođe u dodir sa intuicijom svog ’višeg ja’, što će u idealnom slučaju – možemo da se nadamo – dovesti do toga da nas se manje plaši i izloži se opasnosti razgovora sa nama. To je sve što možemo da učinimo. Činiti bilo šta drugo značilo bi pretpostaviti da znamo koji je za njega najbolji živtni put, međutim, to zna samo on. Možda će se dogoditi da će mu njegova najviša intuicija – kada mu uputimo dovoljno energije – reći da nas napusti i pobegne uz zemlje. Moramo biti otvoreni za takvu mogućnost.
Mi njemu možemo samo da pomognemo da odluku donese iz najvišeg mogućeg energetskog nivoa.“