Sada je: sub jul 19, 2025 10:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jul 30, 2007 11:21 pm 
Član foruma

Film (Celestinsko prorocanstvo) me je vise nego odusevio, preporucujem svakom zivom da ga pogleda. :D
Fantastican opis OPD vibracije i prave i istinske ljubavi, evolucije ljudskih bica koja se krece prema 4D, prekidanju tokova kontrole, manipulacije i usisavanja tudje energije i znacaju intuicije ili unutrasnjeg osjecaja kojeg svi imamo na nasem evolucijskom putu... jako dobro uradjeno i predstavljeno. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 31, 2007 9:17 pm 
Moderator

Pogledala danas film: ok, ali knjiga obavezno da se procita :!:
Mislim prvo Celestina pa nastavci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 01, 2007 12:57 am 
Član foruma

Odgledao sam film i evo šta sam video:
U devetom 'uvidu' spominje se Veliki prasak. To pokazuje da je ovo pisao neko ko podržava nebuloznu i u osnovi pogrešnu kosmološku tezu o 'Velikom prasku', a taj neko sigurno radi za one kojima odgovara da ostanemo zarobljeni u linearnom vremenu i uzročnosti koju oni diriguju i kontrolišu.

Katolička crkva se prikazuje kao dobra na kraju, iako malo ometa otkrivanje istine. Priča za idiote jer u realnom svetu oni su mafija koja samo ubija one koji im stoje na putu.

Prikaz viđenja aure je ovde priča za malu decu, to jednostavno nije moguće tako postići: zableni se malo bolje i videćeš.
Ali dobro, bar se govori o auri i energiji i u tim dijalozima ima trunke istine.

Ovakve istine koje se otkrivaju 'uvidima' teško su spojive sa Južnom Amerikom u kojoj je đavo davno došao po svoje, koja je postala glavno uporište reptila i greysa još pre španskog osvajanja.

Ukratko, ovo je za mene jedna lepa nju ejdž limunada. Nije bljutava kao mnoge druge, baš je prijatna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 01, 2007 6:43 am 
Član foruma

Citat:
U devetom 'uvidu' spominje se Veliki prasak. To pokazuje da je ovo pisao neko ko podržava nebuloznu i u osnovi pogrešnu kosmološku tezu o 'Velikom prasku'

E to bi vec morao da vidis sa tvojim kolegom Redfildom, koji je to napisao.

Citat:
Prikaz viđenja aure je ovde priča za malu decu, to jednostavno nije moguće tako postići: zableni se malo bolje i videćeš.

A kako ti onda vidis?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 03, 2007 1:48 am 
Član foruma

Za one koji gledaju sa Divx-a, dobar titl i dobar prevod, ja preveo sa engleskog punog titla, i doradio zadnje recenice onog jedinog koji je postojao do sad. :mrgreen:

http://rapidshare.com/files/46638696/Ce ... u.rar.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 03, 2007 2:39 am 
Član foruma

Juce sam gledao film i mislim da je odlcan!

Najvise mi se dopada sto vrlo jasno i preciznu govori o najjednostavnijim cinjenicama vezanim za sustinu "naseg" cilja ka kome bi trebalo da se krecemo. To je da trebamo shvatiti da nema potrebe da enegiju otimamo/krademo od drugih ljudi nego da se povezemo sa nasom sustinom i da dozvolimo energiji da "protice" izmedju nas odnosno da je delimo.

Sve ostalo o big bengu i katolickoj crkvi je nebitna stvar i posvecivanje vise paznje tome a ne radu na sebi i na koji nacin da ne krademo tudju energiju nema nikakve svrhe i ne vodi nikuda znacajno drugacije nego gde vec jesmo.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 03, 2007 11:02 am 
Moderator

Citat:
To je da trebamo shvatiti da nema potrebe da enegiju otimamo/krademo od drugih ljudi nego da se povezemo sa nasom sustinom i da dozvolimo energiji da "protice" izmedju nas odnosno da je delimo.

I istovremeno da nedopustanje da nam se ukrade energija nema sebicnu crtu. :wink:

Odlomak iz „Desetog uvida“:

Vil i glavni junak, uspevsi da podignu vibracije, dospevaju u realnost cetvrtog denziteta (Druge dimenzije, kako se to naziva) i srecu grupu dusa opd-polariteta:

„(...) U tom trenutku opet sam čuo onaj huk; stomak mi postade napet. Vil me je čvrsto držao za leđa i pleća. Kada je huk prestao, moje vibracije su dramatično splasnule i pogledao sam onu grupu duša, pokušavajući da se otvorim i povežem sa njihovom energijom da bih podigao svoju. Na moje čuđenje, one se iznenada pomeriše iz fokusa i odoše od mene na položaj dvostruko dalji.

„Šta se dogodilo?“ – upitah.

„Pokušao si da se povežeš sa njima da bi podigao svoju energiju“ – odgovori Vil – „umesto da uđeš među njih i povežeš se direktno sa Božijom energijom. Ja sam to jednom uradio. Te duše ti neće dozvoliti da ih uzmeš kao Božiji izvor. Znaju da takva identifikacija ne bi doprinela tvom razvoju.“

Koncentrisao sam se iznutra i moja energija se vratila.(...)"

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 03, 2007 11:06 am 
Moderator

I da, uzgred, u knjizi je potpuno jasno da se crkva, kao institucionalizovani oblik nekog verovanja, bori protiv ove vrste evolucije. Cini mi se da je dovoljno jasno i u filmu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 03, 2007 4:14 pm 
Član foruma

Jesu ti nastavci knjige prevedeni? Ima li po nasim drzavam da se kupi?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 03, 2007 4:43 pm 
Moderator

Jesu, oba. Izdavac je "narodna knjiga", u Hrvatskoj "algoritam". Mada bi trebalo da moze da se nadje u svakoj opremljenijoj knjizari ili biblioteci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 04, 2007 2:23 am 
Član foruma

Citanje o necemu i postizanje isto su razlicita prica.
Htio bih procitat. Ali imam neki feel da ce mi to kontaminirat / kondicionirat um na neki nacin i time me blokirat. Mejbi sam u krivu.

Mozda ipak spoznam nesto oslobađajuce. Any opinion?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 04, 2007 4:14 am 
Član foruma

Ja mislim da si vec u nekoj prednosti i da si se na neki nacin i zastitio od eventualne lose kontaminacije, samim tim sto si svestan da postoji i ta mogucnost. Znaci, citaces i razmisljaces, uporedjivaces i odlucivaces dal valja dal ne.

A da si svestan opasnosti od kontaminacije a ne procitas, meni to lici na zatvaranje i bezanje. A ima i laksi metod, pogledas film (kao ja)

Mine opinion :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 04, 2007 11:52 am 
Član foruma

Iskreno i orjentiran sam na gledanje filmova (brzi dotok info). Nekako mi se citanje se oduvjek cinilo presporo. Mozda razlog tome što su me ljudi u mojoj ranoj mladosti natjeriviali na citanje jer je to nešto što kao moram.

Na ono što sam kao moro napravit sam uvijek razvijo neku odbojnost i otpor.
Cini se da sam se branio od nametanja tuđe volje na moje bice...

Nove informacije su uvijek dobro došle :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 09, 2007 6:13 pm 
Moderator

Meni je, elem, stigla „Sambala“, III deo, i zakljucila sam da se barem vremenski mnogo vise isplati otici u knjizaru nego eksperimentisati sa porudzbinama preko telekomunikacionih uredjaja. :mrgreen:

Tu sam negde pri pocetku i bas mi prija, no, vec znam kome bi se poooosebno dopala :wink:

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 09, 2007 11:22 pm 
Administrator

=D> =D> =D>

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 10, 2007 6:19 am 
Moderator

Evo jednog kratkog odlomka o grupnoj dinamici.
Bilo mi je super koliko se poklopio sa onim primerom na „sinhronicitetu“. Sta reci, cist sinhronicitet :wink: :

„Vidite, energetska polja svih nas se mešaju, a prevagu odnose ona najjača. To je nesvesna dinamika koja je karakteristična za čovekov svet. Stanje naše energije, naša dominatna očekivanja, kakva god bila, izlaze iz nas i utiču na raspoloženje i stavove svih. Nivo svesti kod ljudi, kao i sva oćekivanja koja izlaze iz njih, prenosiva su, zarazna.
Upravo to objašnjava velike zagonetke masovnog ponašanja. Zašto pristojni građani, pod uticajem šačice onih koji su obuzeti strahom ili besom, mogu da učestvuju u javnom linču, pobunama ili drugim užasnim aktivnostima...“

(...) „A to je stvarnost koju moramo da shvatimo i da njome ovladamo. Moramo da mislimo na to i da se svesno služimo ’trečim proširenjem’. Kada komuniciramo sa ljudima i utvrdimo da preuzimamo njihovo raspoloženje, da nas nadvaladavaju njihova očekivanja, moramo da se vratimo i da se ponovo napunimo, pa da vrlo svesno postignemo prelivanje sve dok se energetski nivo ne podigne.“

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 10, 2007 6:21 am 
Moderator

I jos jednog o svesnoj „energetskoj interakciji“, delovanju misli i jel’ slobodnoj volji :wink: :
Jin i glavni junak pokusavaju da stignu mladog Holandjanina, sto u svakom pogledu deluje od kljucne vaznosti.

„Duboko udahnuvši, počeo sam da zamišljam energiju kako iz mene ističe i širi se dalje putem, ulazi u ono teretno vozilo i deluje na onog mladića. Zamišljao sam kako usporava i zaustavlja se.
U trenutku kada sam odaslao sliku, vozilo je čak i ubrzalo, udaljavajući se od nas. Ostao sam zbunjen.
„Šta to radite?“ – povika Jin
„Koristim polje kako bih ga zaustavio.
„Ne služite se energijom na taj način.“ – reče Jin brzo – „Tada ima suprotno dejstvo.“
Gledao sam ga potpuno zbunjen.
„Šta radite kada neko pokušava da vas navede na nešto manipulacijom?“
„Tome se opirem.“ – rekoh.
(...)
„Mi možemo samo pokušati da naša energija dopre do njega i podigne ukupni nivo njegovih vibracija. Njemu to omogućava da nadvlada strah i dođe u dodir sa intuicijom svog ’višeg ja’, što će u idealnom slučaju – možemo da se nadamo – dovesti do toga da nas se manje plaši i izloži se opasnosti razgovora sa nama. To je sve što možemo da učinimo. Činiti bilo šta drugo značilo bi pretpostaviti da znamo koji je za njega najbolji živtni put, međutim, to zna samo on. Možda će se dogoditi da će mu njegova najviša intuicija – kada mu uputimo dovoljno energije – reći da nas napusti i pobegne uz zemlje. Moramo biti otvoreni za takvu mogućnost. Mi njemu možemo samo da pomognemo da odluku donese iz najvišeg mogućeg energetskog nivoa.“

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 13, 2007 5:59 pm 
Član foruma

11uvid
"Samo na umu imajte to gdje jeste", pouči me on. "Doživjeli ste Prvo proširenje: povezivanje s energijom kojoj dopuštate da slobodno struji kroz vas, a pritom je zamišljate kako stvara polje energije koje struji ispred vas kamo god se uputili.
Drugo proširenje, kao što
sam vam već objašnjavao, postavlja vaše polje energije tako da pojačava i unapređuje vaš životni tok. A to ćete postići ostanete li budni i puni očekivanja.
Treće proširenje znači da polje molitve postavljate tako da izlazi iz vas i pojačava razinu energije i vibriranja kod drugih. Kada vaše polje molitve na taj način dopre do druge osobe, taj netko osjeća pravu navalu duhovne energije, jasnoće, intuicije i tako se povećava vjerojatnost da će vam taj netko dati valjane informacije."

Reče Redfield.

Ja mogu samo hm... reći iz vlastitog iskustva i života:

Efikasnije je nastojati ne zamišljati. Kad čovjek pokuša zamišljati, naići će na otpor (upravo kao u citatu koji je Arja navela), a k tome će se i sam zaplesti u vlastite zamišljene filmove koji će se odvrtiti i van njegove volje... Ali, svakako će i to imati svoju svrhu. Stoga, ako baš morate ili želite zamišljati - slobodno. Bit će to vaše iskustvo.

Djelotvornije je fokusirati se na dio DOPUSTITI da energija slobodno struji, tek ovlaš držeći uzde namjere/nakane (kao kad upravljate konjskom zapregom i samo onda kad situacija izričito zahtijeva - jače zategnete ili povučete uzde)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 10, 2007 9:35 am 
Član foruma

u prvom dijelu trilogije(na zemlji valjda sve mora biti puta 3 :mrgreen: )autor je sinkronicitetu dao važnost kao ja liku na video igrici...od čovjeka pokupiš informaciju,apsorbiraš..pa na sljedečeg ,pa neke situacije..pa voziš dalje...a na kraju dana ponovno premotaš cijeli film..tražiš zajedničku nit svih događanja...upotrebiš znanje jednog "tko želi biti milijunaš"tipa+ostale samorazvijajuče karike..i riješiš level.. :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 3:42 pm 
Član foruma

C_enterprise

I sta si ti to nama hteo da kazes sa tim? Da li si izneo nesto konstruktivno?

Molim te da prestanes sa spamom, ili cu biti prinudjen da ti brisem sve postove.
Molim te procitaj pravila foruma.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.