Citat:
Arja, da ti se sad ukaže vanzemaljac i pokuša ti objasniti da će na tebi izvršiti nešto što je neophodno da bi preživjela, opstala..., kako bi reagirala? Da li bi rekla, "O hvala što se brinete, kako da ne bih pristala"?
Ili bi te morali za tvoje dobro malo "stisnuti"? Štos je u tome da je sve stvar vjere i povjerenja. Ja se ne bih bunila da me malo "pojačaju" u svakom smislu.
Cekaj, zar u onoj poruci nije bilo reci kako se eto „dobri vanzemaljci“ ne mogu pojaviti dok ih ne pozovemo jer ne mogu narusiti nasu slobodnu volju? Odakle sada „malo stiskanje za moje dobro“ koje u stvari predstavlja mnogo ozbiljnije krsenje slobodne volje?
Ukoliko se nekome dopada da ga „pojacavaju“, „doteraju“, njegova stvar, slobodan je da napravi odgovarajuci aranzman. Prosto stvar slobodne volje. Ali bi negde bilo fer da u tom slucaju ne obmanjuje druge postajuci poruke „kosmicke brace“, jos se i istresajuci na njih ako im se to ne dopada.
Citat:
4. Jako si zaružio u crnjake.
Sta je crno sta belo, sta je lose ili dobro uveliko zavisi od perspektive posmatraca. Ako na primer genetski doteramo kokoske tako da su im krila jos manja, da im treba manje hrane a daju vise prinosa i manje kostaju, to smatramo „dobrim“ za nas. Kokoske nas ne interesuju, niti koliko je to lose za njih. Isto, naravno, vazi i kada proizvodimo nove rase pasa zbog licne razonode, pri cemu jos i obmanjujemo sebe da to cinimo zato sto ih volimo. A sto sa ljubavlju, naravno, nikakve veze nema.
Tako je isto i sa genetskim inzenjeringom koji sprovode vanzemaljci. To je za njih „dobro“, jer pogoduje njihovim potrebama, jer postizu nase karakteristike koje su za njih zgodne. Mi ih ne interesujemo, niti koliko je to hebiga “lose” za nas.
O manje relativnom pristupu „dobrom“ i „losem“ pogledati temu opd/ops.
Tako da cu, jasmina, biti slobodna da kazem, da su iz moje perspektive tvoji „kosmicki prijatelji“ kako god da okrenes debelo zaruzili u crnjake

I ako je neko odlucio da to zove svetlom, to ovaj fenomen ne cini nimalo manje "crnim".
Nego, bilo bi dobro da se umesto proklamacija i opstih mesta vratimo na cinjenice. Nema nikakvih informacija o onome za sta sam pitala?
Citat:
Pošto mi Pantelija predbacuje da postavljam pitanja koja ne bih trebala postavljati ako nešto pažljivo pročitam, ja ću se potruditi pažljivo pročitati Rad Gurđijeva
E, vidis, to je vec dobar pocetak.