Sada je: sub maj 10, 2025 11:27 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 6:10 pm 
Član foruma

raymond je napisao/la:
grizli je napisao/la:
en1di0n je napisao/la:
Nadjoh jos jednu pomalu zanimljivu stvarcicu sto se vodika i free-energy tice.
http://jlnlabs.imars.com/mahg/index.htm
http://www.rexresearch.com/meyerhy/meyerhy.htm
i jos jedan link...
http://oupower.com/

Hmmm... ideja je da se skupimo ..tko god moze. Kod nekog u ZG ili blizini tko ima kakavu radionicu ili nesto. Skupimo sredstva, napnemo neurone ulozimo sredstva, znanja i iskustva pa da vidimo kaj se da napravit.

res..
en1.

Najgora stvar je napravit SAMU ceiju od 120 ploca recimo u seriju

sam rad CNC busilice da u pleksiglasu napravi prored od 5 mm dubine da se u to umetne ploca od inoxa da bude izolirana jedna od druge da se dobije series cell kosta za oko 100 kn po satu

REci cete eh kako jeftino: JE vraga za napravi masina 120*3 (3 stranice kutije) treba joj skoro tjedan dana i STVARNO ispada oko 500-1000 eura !!!!!

tak da bi to trebalo rucno sam gdje nac kruznu pilu koja pili 0,5mm tako tanko.. i lijepo monitrat na atalak da mozes pomakut svakih 3 mm i tako uredat 120 proreda svaka 3 mm

a ak neko pozna nekog ko ima CNC i daje besplatnu uslougu puna saka brade

Ljudi, ako se mislimo time baviti treba pod obavezno nabaviti:

- malu gravirku
- mali tokarski

I jedno i drugo imam u planu kupiti.
Gravirka dodje oko 5000 EUR (rabljena). Tokarksi (kineski) oko 800 EUR novi.

Za 120 ploca ne bi trebalo tjedan dana - barem koliko sam ja radio na gravirki. Treba ti samo odgovarajuci alat (freza) okomitog zahvata promjera 1/2 staze koju glodas....

A za te pare sto vrijedi graviranje isplatit cu je sa 7-8 takvih poslova pa sam na nuli... i nadalje ili uzivam ili zaradjujem. Plus imamo stroj da si radimo sto god nam padne na pamet.

Treba nesto takvo organizirati i ja sam voljan... moram malo sloziti financije ali sam voljan... u suprotnom ce te em graviraci em tokari odrati ko macku i bit ce ti to jako skup sport...

A za tu jednu kutiju bih mozda mogao organizirati - samo sto trebam s tim uletjeti kod covjeka kad mu stroj nije kalibriran za neki posao (i sa pripremljenim programom - grizli, znas li ti raditi programe za glodanje?) pa onda to izgravirati...

sad ti meni obasni sto je to gravirka : pa gravitks ne urezuje rupe ili: pretpostavljam da je to ruca a ne CNC koja kosta brdo love ?!
Kakva je razlike izmedju gravirke i tokarskog? za sto sluzi koja i 5000 je PUNO LOVE

Zar niej bolje posuditi od nekog tko ima i sl jebote 5 soma eura hmmm

za 5 soma valjda dobis CNC gravirku?

a kaj se to nebi moglo jeftinije
na neku busilicu se stavi 0,5 mm nekakva rezna ploca i samo pomices svaka tri mm
ionak je pleksiglas ili polikarbonat mekan i nije ga tesko rezat

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 6:39 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:
sad ti meni obasni sto je to gravirka : pa gravitks ne urezuje rupe ili: pretpostavljam da je to ruca a ne CNC koja kosta brdo love ?!
Kakva je razlike izmedju gravirke i tokarskog? za sto sluzi koja i 5000 je PUNO LOVE

na neku busilicu se stavi 0,5 mm nekakva rezna ploca i samo pomices svaka tri mm

Gravirka = CNC koordinatna glodalica. Ja je tako zovem.
Nije rucna. Standardnim HPGL (ploterskim) fajlovima upravljas sa numerickom kontrolom. Cak sam mislio i sam jednu napraviti - osmislio sam cijelu konstrukciju - klizece postoje sa IBM-ovim vodilicama od printera i sendvic kuglicnim lezajevima...

Ovo sam spomenuo jer ionako kanim posao prosiriti sa graviranjem pa je to onako "usput"... za buduce, kad budemo radili slozenije stvari... ono sa cijevima vec nije tako jednostavno napraviti bez gravirke.

Da, moglo bi jeftinije u ovom slucaju. Ova konstrukcija se moze tako napraviti. Najbolje je uzeti cirkular, na njega staviti reznu plocu pa sve to odispod nekakve plohe montirati. Jer moras povuci liniju, a za to moras izradak gurati posto je rezna ploca okrugla - da dobijes trazenu dubinu reza. Cirkular bi se morao moci podesavati na visinu - to sa cirkularima obicno nije problem. Pila viri kroz prorez na plohi x milimetara i reze... a sa istim mozes lijepo i pravilno rezati i stranice za kutiju.

Sve to treba upotpuniti sa zgodnim i solidnim vodilicama koje mozes podesavati i uz njih gurati izradak. Mislim da se takve mogu kupiti i u Pevecu za malo para...

Tokarski stroj sluzi za rotacionu obradu.... s njim se mogu raditi npr. vijci i navoji, rezati, busiti, tokariti bregaste i cilindre za auto, ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 6:55 pm 
Član foruma

raymond je napisao/la:
grizli je napisao/la:

Gravirka = CNC koordinatna glodalica. Ja je tako zovem.
Nije rucna. Standardnim HPGL (ploterskim) fajlovima upravljas sa numerickom kontrolom. Cak sam mislio i sam jednu napraviti - osmislio sam cijelu konstrukciju - klizece postoje sa IBM-ovim vodilicama od printera i sendvic kuglicnim lezajevima...

Ovo sam spomenuo jer ionako kanim posao prosiriti sa graviranjem pa je to onako "usput"... za buduce, kad budemo radili slozenije stvari... ono sa cijevima vec nije tako jednostavno napraviti bez gravirke.

Da, moglo bi jeftinije u ovom slucaju. Ova konstrukcija se moze tako napraviti. Najbolje je uzeti cirkular, na njega staviti reznu plocu pa sve to odispod nekakve plohe montirati. Jer moras povuci liniju, a za to moras izradak gurati posto je rezna ploca okrugla - da dobijes trazenu dubinu reza. Cirkular bi se morao moci podesavati na visinu - to sa cirkularima obicno nije problem. Pila viri kroz prorez na plohi x milimetara i reze... a sa istim mozes lijepo i pravilno rezati i stranice za kutiju.

Sve to treba upotpuniti sa zgodnim i solidnim vodilicama koje mozes podesavati i uz njih gurati izradak. Mislim da se takve mogu kupiti i u Pevecu za malo para...

Tokarski stroj sluzi za rotacionu obradu.... s njim se mogu raditi npr. vijci i navoji, rezati, busiti, tokariti bregaste i cilindre za auto, ...

a koji bi mikrokontroler koristio za cnc.. treba to s racunaom povezat

pa radit drivere za stepper motore i sl . pasve to programirat itd...
PROBLEM je GDJE naci PLOCU od SAMO 0,5mm zezanja ?!!!

a cime se tvoja firma bavi: ti se inzinjer elektrotehike ili ?

p.s stupio sa mu kontakt s bob-om na overunity forumu

neznam ZASTO koristi srebrnu coated zicu s teflonskom izolacijom

sta nije bolja LITZ zica za visu frekvenciju posto struja ide povrsinom zice na visoj frekvenciji

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 7:11 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:

sta nije bolja LITZ zica za visu frekvenciju posto struja ide povrsinom zice na visoj frekvenciji

Ne!

Struja inace ide oko zice - ne kroz zicu i njenu povrsinu - a u ovom slucaju zelis da ide oko zice. Zica se u stvari ponasa kao valovod a ne kao vodic. Struja nije tok elektrona vec elektromagnetski val. Licnom bi ubio efekt o kojem on govori. Izolacija tu igra veliku ulogu s obzirom da val putuje vecim dijelom kroz izolaciju.

Srebro i takve stvari su ti potrebne zbog igre sa otvorenim/zatvorenim valencijama u strukturi elektronske ljuske. Ista stvar je sa teflonom. Ne znam koja je tocno igra s tom kombinacijom - samo znam da bi je se trebalo drzati.

Savjet je - drzati se onoga sto on spominje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 7:16 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:
a koji bi mikrokontroler koristio za cnc.. treba to s racunaom povezat

pa radit drivere za stepper motore i sl . pasve to programirat itd...

Cijena koju sam spominjao ukljucuje i numericku kontrolu za stepere - to je gotovo i ne treba nista raditi. Sve sto trebas je poslati joj preko RS-232 HPGL formatirani fajl. A i same kontrole mozes kupiti gotove (kao module) za nekih 200-400 EUR-a ako zelis 3 osi (X, Y i Z)... imas procesor i drivere odvojeno kupiti - postoje i kitovi. Mozes i direktno iz PC-a ganjati tako da softver u PC-u radi pretvorbu (to je jeftinije rjesenje - postoje gotovi softveri za to koji su jeftiniji od kontrola + citaju brdo raznih CAM/CNC formata)

Evo ti primjer:

http://www.machsupport.com/

Kontrola koja ovo moze kosta brdo para - a ovo moze raditi i na slabijem PC-u...

Za te pare mozes dobiti masinu sa steperima. Bolja je i preciznija ona sa servo pogonom - ali ta kosta puno vise...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 9:42 pm 
Član foruma

raymond je napisao/la:
grizli je napisao/la:

Ne!

Struja inace ide oko zice - ne kroz zicu i njenu povrsinu - a u ovom slucaju zelis da ide oko zice. Zica se u stvari ponasa kao valovod a ne kao vodic. Struja nije tok elektrona vec elektromagnetski val. Licnom bi ubio efekt o kojem on govori. Izolacija tu igra veliku ulogu s obzirom da val putuje vecim dijelom kroz izolaciju.

Srebro i takve stvari su ti potrebne zbog igre sa otvorenim/zatvorenim valencijama u strukturi elektronske ljuske. Ista stvar je sa teflonom. Ne znam koja je tocno igra s tom kombinacijom - samo znam da bi je se trebalo drzati.

Savjet je - drzati se onoga sto on spominje.

ALI BAS LITZ ZICA TOME SLUZI i koristi se na visokim frekvencijama zbog tog efekta..
LITZ zica je zica napravljena od MNOGO manjih tj tanjih MEDJUSOBNO izoliranih zica..

Pa kolko to kosta? takva zica i ima li je za kupiti u RH?

Ali ovo nije overunity magnetska jezgra !!! nije to bedini princip i sl
i mislim da jezgra ne utjece toliko na efikasnost ....tj sama srebrna zica..
Po tvojoj teroiji bi ispalo da je sama jezgra zbog srebrne zice uzok overunitiyja nasuprot efektima koje odredjene frekvenije imaju u vodi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 10:31 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:
Pa kolko to kosta? takva zica i ima li je za kupiti u RH?

Ali ovo nije overunity magnetska jezgra !!! nije to bedini princip i sl
i mislim da jezgra ne utjece toliko na efikasnost ....tj sama srebrna zica..
Po tvojoj teroiji bi ispalo da je sama jezgra zbog srebrne zice uzok overunitiyja nasuprot efektima koje odredjene frekvenije imaju u vodi

Vjerojatno nema - ali da se naruciti. Svijet je danas mali sto se toga tice.

Jezgra:

Jezgra je u ovom slucaju nelinearni element zbog svoje feromagnetske karakteristike. To cini intermodulaciju mogucu (intermodulacija se kao pojava desava _samo_ u nelinearnim medijima/komponentama - nikada u linearnim; primjer: mjesac u superheterodinskom prijemniku radi i proizvodi razliku frekvencija samo zato jer su tranzistori/elektronske cijevi/diode nelinearni, inace ne bi). Nelinearna je i ionosfera i zato se desava luksemburski efekt. To je ono sto nama treba u ovom slucaju.

Kako bi pojava bila to izrazenija potrebno je namotaje/struje podesiti tako da radis tocno na koljenu zasicenja jezgre (o tome Bob nije govorio - tu ja osobno mislim da ima mjesta za poboljsanja a ja znam metode mjerenja s kojima mozes fino izbalansirati takav jedan sustav).

Ne znam sve detalje jer sam to tek poceo proucavati ali:

Dali su ti poznati termini vruci i hladni elektricitet?
Vruci je ova klasicna struja koju poznas.
Hladni dobivas iz Prostora kao reakciju.

Koliko ja mogu vidjeti - nije toliko bitno da imas overunity koliko da dobijes pulseve hladnog elektriciteta. To je samo jedan od nacina za to postici. Mozda se s time voda lakse "razmrdava" pa cijeli sustav bolje radi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 11:15 pm 
Član foruma

Jel to taj kabel?

http://www.rsbosnia.com/cgi-bin/bv/rsww ... &Nr=avl:ba

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 11:26 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:

Trebao bi biti!

Doduse, ovo mi se cini licna, ali krupna licna... trebalo bi raditi.
RS se da naruciti preko Chipoteke sto ja znam...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 11:37 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:

http://tech.ph.groups.yahoo.com/group/H ... w/1c34?b=1

Cini mi se da su zice krute - mozda sam u krivu, pogledaj malo i ti - sad me nagriza crv sumnje oko toga.

Taj kabel mi se cini common - ima ga svugdje - i omiljen je u komunikacijskoj industriji za uredjaje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 11:49 pm 
Član foruma

raymond je napisao/la:
grizli je napisao/la:

http://tech.ph.groups.yahoo.com/group/H ... w/1c34?b=1

Cini mi se da su zice krute - mozda sam u krivu, pogledaj malo i ti - sad me nagriza crv sumnje oko toga.

Taj kabel mi se cini common - ima ga svugdje - i omiljen je u komunikacijskoj industriji za uredjaje.

Gdje svugdje: pa to je kabel prliven srebrom a sto ima vise tankih zica to BOLJE... za visokre frekvencije ..

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 05, 2007 11:02 pm 
Administrator

Slučajno sam nabasao na jednu stranicu gdje ima dosta filmića i literature o ćeliji:

http://www.joecell.pl/index.php?option= ... &Itemid=48

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 06, 2007 1:11 am 
Član foruma

MENE zanima kaj je s našim graditeljima ????

Di su nestali ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 05, 2007 1:26 pm 
Član foruma

odavna sam muzu pominjala joe cell, no tek jucer je pomnije posao slusati, kada sam citala ovaj dio sa foruma, gdje su mnogi posli samostalno eksperimentirati. mislila sam kada dodjem do zadnjeg posta, da ce tu vec biti neko ko je napisao da ima neke rezultate. slazem se da je to neistrazeno podrucje i da kao i svaka grana nauke , moras dobro istraziti da bi doslo do nekih rezultata. no, ovdje su se skroz prestali javljati, cak i sa tim da nam kazu kako im nije uspjelo...ili se to preselilo na neki drugi kraj foruma?
obzirom kako mi zivimo u izraelu i to juzni dio....interesira me koju mi vodu da koristimo za pravljenje joe cell? ako ne valja ona iz slavine, i destilovana....a izvorske vode ovdje ne postoje...i da sve bude gore, ovdje kisa ne pada od 4-og do 10-og mjeseca...tako da ni kisnicu ne mozemo uzeti....interesira me, sta mi u tom slucaju trebamo raditi? par kilometara od nas, postoji rijeka i tamo smo odlazili...to je vise razmjera jednog malog potoka u koji se ispustaju necistoce, tako da ni to ne dolazi u obzir.ima li ko kakav savjet?
hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 05, 2007 4:43 pm 
Administrator

A onda je preostalo kupiti vodu u dućanu i ostaviti je nekoliko sati na suncu da se malo "energizira"... opet, neznam, nisam probao, ovo mi je samo palo na pamet... ako se proba - nemoze nastetiti...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 05, 2007 10:12 pm 
Član foruma

Stavi prvu vodu do koje dodješ, nema problema. Isti rezultat dobija se svakom vodom. Ako želiš kiselinsku ćeliju onda stavi neko pokvareno vino. Krasnu alkalinsku ćeliju dobijaš kad staviš unutra vodu iz veš-mašine. Možeš staviti i pjesak.
Ako ne proradi onda nešto loše radiš. U tom slučaju odmah uzmeš kristale i staviš ih unutra na 3,45 sati. I misli na ljepe stvari.
Ako još ne radi onda uzmi vorteks antenu. Možeš dodati i malo srebrne vode. Pomaže kad je staviš u flašu i govoriš joj "ljubav" i to.
Ako još ne ide treba je vrtjeti u smjeru kontra kazaljki na satu 7 puta. Onda vizualiziraj tri zelene crtice koje ulaze u ćeliju...

Ako još ne radi onda idi, kuvaj, radi nešto pametnije...

PS 2012 zemlja će se preokrenuti, pa bude onda ćelija radila i kod nas a dotad marljivo trenirajmo, hehe.

Vrh

Naslov: JOE CELL
PostPostano: pon aug 27, 2007 6:35 am 
Početnik

Postoji li netko tko je zaista izradio Joe cell?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 27, 2007 9:19 pm 
Član foruma

Ima nas nekoliko. Pročitaj tih 12 stranica...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 27, 2007 9:54 pm 
Član foruma

Citat:
Ima nas nekoliko. Pročitaj tih 12 stranica...

A ima li netko kome ta složena čelija i radi spojena na motor?

Imam prijatelja koji je rekao da bi se bacio u slaganje (a ima i uvjete za to) no ne može prevladati vlastitu skeptičnost. Može li on to negdje i vidjeti? Mislim, za istač, a ne samo na nekom filmu niske rezolucije na netu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 28, 2007 8:15 am 
Član foruma

Hehehehe....
Vjerujem da bi to štel videti. I ne samo ti. U redu stoje i CERN Institut pa Harvard pa mislim da bi i oni koji dodjeljuju Nobelovu nagradu bili zainteresirani. Da ne govorimo o jedno 7 milijardi ljudi kojima bi to jako dobro došlo..
Ne buš videl nigdje kak to radi. Osim u Australiji. Tamo se svi voze samo na to. No dobro, ne baš svi, ima nekolicina idiota koji još uvijek troše benzin i to. I svi jako rado daju informacije o tome, kako to izraditi. Čak prodaju izradjeno.
Onda počne punjenje. Jako iscrpno o vodi, čeliku, gumicama, blabla. Pa detajlno o stage 2, onda stage 3, pjena i tako. Ali sad treba dostič famoznu fazu 4. E, to bi ti svi rado rekli, ali je preopasno. Da dobiješ fazu 4 sigurno ubiće te vlada ili men in black. I crni helikopteri. Zato stručnjaci čuvaju tajnu, da zaštite nas.
Joe cell je hoax. Australijanci su se malo zajebavali, onda su čak počeli prodavati ćelije po internetu, ali bez garancije da rade...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.