Sada je: pet maj 09, 2025 9:59 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 4:10 pm 
Član foruma

Hrastislaw je napisao/la:

Čuj šta kaže pisac! Dakle, ti MORAŠ da radiš neke stvari ako misliš da ostaneš živ u vremenu koje dolazi...... tako adventistički, tako padavičarski.... O kojem je vremenu reč? Pa ako sve stavimo u domen ličnog vremena i stalnog prisustva smrti onda je svaki trenutak takav, kao da je poslednji, jer postoji mogućnost da bude poslednji bez obzira da li će se to poklopiti sa nekom globalnom kataklizmom ili ne.

Naravno da to vazi za svaki dan, ali posebno za vreme koje dolazi.
Stvari koje su nabrojane i treba da se rade svaki dan, ili bar u nekom kontinuitetu, naravno u slucaju da planiras da sacuvas svest.

Don Huan i Don Henaro su stalno bili nasmejani, duhoviti

Ne budi previse siguran u to.

ali ovi ovde nastavljači vrlih tradicija, branioci lika i dela su smrtno ozbiljni. Odmah se nakurdese čim im nešto ne odgovara. Ne umeju da sroče duhovitu dosetku koja razoružava. Treba imati takta za to a oni ga nemaju. Umesto duhovite pouke, kratke i efektne, dakle jedne snažne kristalizacije duha, ovde dobivamo grdnje, upozorenja, logoreične izlive..

Sve u svoje vreme.

Ako hoces samo da se smejes, da te neko zabavlja i "razoruzava duhovitim dosetkama" da sve bude sjajno i bajno - idi u pozoriste.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 4:21 pm 
Član foruma

.

Citat:
Opustite se ljudi malo....

da li pisanje malim slovima znaci shapat u 'internet svetu' nepokolebljivih navika ?

nego,sta bi sa nacelima traganja,cemu ona sluze i kako se primenjuju ?
ima li kakvog junaka da kaze nesto o tome ?ajd,sad !

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 6:02 pm 
Član foruma

Iamquetzalcoatl je spomenuo pojam POTUNO ZNANJE. Ja bih ga definisao kao znanje bez prethodne spoznaje ili jos preciznije sposobnost coveka da se transformise u savrseni prijemnik koji komunicira "sa necim visim" i samo prosledjuje dospelu informaciju, ne ukljucujuci svoje steceno iskustvo u celom tom procesu.

Kao konkretan primer navodim Daniel Tammet-a (koji je inace autistic savant)

Daniel Tammet - The Boy With The Incredible Brain [1/5] (pozeljno bi bilo pogledati i ostala 4 dela)

Naime lik moze da racuna brojeve bez racunanja tako sto krajnji rezultat dozivljava kao niz razlicitih vizualnih senzacija koje mu se pojavljuju pred ocima. Ide cak i preko 100te decimalu u rezultatu. Strani jezik moze da savlada za nedelju dana.

Pitanje je sledece... Kolika slicnost postoji izmedju delovanja Daniel Tammet-a i ucenja Kastanede u cilju postizanja POTPUNOG ZNANJA?

Da li je Daniel Tammet delimicno ili u potpunosti osetio POTPUNO ZNANJE, jer ocigledno racunanje bez racunanja moze samo kod nas obicnih ljudi da ne proizvede krajnji rezultat, al eto on to ipak postize vizualnim senzacijama.

Ovo sam naveo jer postoji veoma velika slicnost izmedju ovoga sto Danijel radi i Kastanedinog opisa potpunog znanja.
Sta vi mislite?! ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 6:21 pm 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
.

Citat:

da li pisanje malim slovima znaci shapat u 'internet svetu' nepokolebljivih navika ?

nego,sta bi sa nacelima traganja,cemu ona sluze i kako se primenjuju ?
ima li kakvog junaka da kaze nesto o tome ?ajd,sad !

Traganje podrazumeva posmatranje svog ponasanja, ustanovljivanje sablona po kojim funkcionises, shvatanje da se sve vrti u krug i non-stop ponavlja, i onda krenes lagano da se prikradas, tragas po sebi, menjas ponasanje, drugacije reagujes na situacije, kreces u borbu protiv samovaznosti, inteligentnije koristis svoje ponasanje, u smislu ocuvanja tj. ne rasipanja svoje energije, pokusavas da budes brzi od pocetnog impulsa u odredjenoj situaciji, i lagano ta promena ponasanja sama od sebe pravi neke energetske vrtloge koji pomeraju skupnu tacku, samim tim postajes fluidniji, skupna tacka ti vise nije zabetonirana u mestu, kreces da budes sposoban da opazas druge stvari, jer ona krece da skuplja drugacija vlakna koja prolaze kroz univerzum, samim tim i drugaciju percepciju stvarnosti.
To su jako fina pomeranja, ali dovoljna da bi se nasao u cudu.

To je otprilike presek, mada ima hiljadu detalja koji se preplicu, ni jedna od ovih tehnika ne ide sama, sve je kombinacija svega, unutrasnja tisina, razbijanje sablona (prikradanje), smanjivanje samovaznosti, bivanje i davanje 100% od sebe u trenutku, rekapitulacija...i spremni ste za lansiranje.

A posle lansiranja sledi odrzavanje stanja, sto je daleko tezi posao.
Svesniji ste i imate mnogo vise energije, ali to znaci i vise letaca za vratom, koji ce cekati samo trenutak slabosti da se obruse na vas.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 10:03 pm 
Član foruma

Pitanje se odnosilo na cetiri nacina traganja,i sedam nacela.

To niko ne pominje.Zar je nebitno ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 11:17 pm 
Član foruma

Pitanje se odnosilo na cetiri nacina traganja,i sedam nacela.

To niko ne pominje.Zar je nebitno ?

Pa to je samo deo toga, opis nacina na koji treba da se ponasas, tj. tragas po sebi.

ljubazno, strpljivo, prepredeno i nemilosrdno.

Ne znam na kojih 7 nacela mislis.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 11:23 pm 
Član foruma

Na onih sedam koje je Florinda Matus opisivala Kastanedi i navodila ga da ih primeni.

Bilo je receno da primena sedam temeljnih nacela traganja na sve zivotne okolnosti odreda(kako trivijalne,tako i one u kojima se ocigledno radi o zivotu i smrti),cini da se ratnik nauci beskrajnom strpljenju,nikada ne zuri i nije uzrujan;nauci da sebe nikada ne uzima za ozbiljno-nauci se smejati sebi;i uvidja beskrajnu mogucnost improvizacije:

Karlos rece da mu je pripao zadatak pronalazenja novih reci za opisivanje puta ratnika,ali posto nije imao vremena,ostavlja to onima koji dolaze.

U skladu sa tim ide pitanje:sta ciniti ako postoji moranje da se sa nekim ko nije ni cuo za 'kastanedu',razgovara o mogucnostima svesti ? Reci mu da prvo procita knjige,pa da se onda javi kod’ majstora na obradu’ ?

Zadatak otvaranja svesti o ratnickom putu,o nasim istinskim mogucnostima i neophodnostima, tek dolazi.Karlitos je napravio samo korak.Toliko je morao.

Dosadasnji nacini govora nisu dovoljni da bi nastavili otvaranje.Zato se desava da 'generalna diskusija' izgleda sve zatvorenija.Bez jednostavnog,narodnog govora,sve ce ipak ostati u okvirima 'okultnog','ezotrijskog','magijskog'...a teznja tragaoca za slobodom je udaljavanje od svih vidova zatvorenosti i pripadnistva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 3:21 am 
Član foruma

sta ciniti ako postoji moranje da se sa nekim ko nije ni cuo za 'kastanedu',razgovara o mogucnostima svesti ? Reci mu da prvo procita knjige,pa da se onda javi kod’ majstora na obradu’ ?

To treba da se odluci u zavisnosti od osobe, znaci kako ti procenis da je najbolje za tu osobu - tako, ne moze za svakog isto da vazi.

Dosadasnji nacini govora nisu dovoljni da bi nastavili otvaranje.Zato se desava da 'generalna diskusija' izgleda sve zatvorenija.

Ponekad nisam siguran sta zelite od "diskusije"...ne trebaju ti nikakvi govori da bi ti "nastavili otvaranje".
Sve imate na tacni, sve tehnike su vec tu, samo treba da krenete da ih radite, one najbitnije i najcudnije stvari vezane za ratnicki put uglavnom ne mogu da se opisu, svako mora za sebe da se uveri, nikakva prica ne moze da vas pogura ako sami niste doneli odluku.
Niko od nas koji smo na ovom putu, nismo imali nista vise od bilo koga ko naidje na ovu pricu, sem mozda energije.
Energiju necete dobiti nikakvim otvorenim i lepim govorom ili sta vec ocekujete, jednostavno morate da radite.
A sta treba da radite je sazvakano vec dosta puta na ovom forumu.
Nema smisla interesovati se za ove stvari, tek onako, kao da se radi o preporuci za neki film ili slicno...i ocekivati da ce ne znam kakav govor da vam otvori i prosiri um..

Bez jednostavnog,narodnog govora,sve ce ipak ostati u okvirima 'okultnog','ezotrijskog','magijskog'..

Ovo jeste magija.
Neko uproscavanje ili prevodenje na "narodni govor", nece puno pomoci, da ne kazem nece imati smisla.
Upravo zato, svako mora za sebe sve da proveri..da nista ne bi ostalo nejasno "u okvirima okultnog, magijskog.." nego da bi vam i takvo, bilo savrseno jasno.

a teznja tragaoca za slobodom je udaljavanje od svih vidova zatvorenosti i pripadnistva.

Da, samo sto tragaocu za slobodom ne treba niko, a tek otvoreni narodni govori, ili sta vec.
To mozda treba onima koji su ovde zbog "preporuke za film".

Imam utisak da ocekujete da vam se sa ovog foruma direktno ulije svest u bice i da ne morate nista da radite...nego eto, cekate na "odgovarajuci" govor, i bicete osvesceni. To ne ide tako.

Sve sto vam treba "da vam ne bi trebao niko" je odavno tu..pokreti, rekapitulacija, utisavanje unutrasnjeg dijaloga, udaljavanje od JA tj. promena perspektive i pogleda na svet, eventualno ne rasipanje seksualne energije, i moci cete sami da se uverite u sve sto jeste i nije opisano u knjigama, i mnogo vise od toga.
Ali treba da pocnete da radite.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 7:21 am 
Član foruma

Navigatore, koje si Kastanedine tehnike savladao?

Interesuje me sta konkretno podrazumevate pod "unutrasnjim dijalogom"? Zanima me vase shvatanje ovog pojma?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 10:14 am 
Član foruma

Rec je o navici stvorenoj u dosadasnjem nacinu govora o mogucnostima.
Stare vidovnjake je,uprkos vidjenju,unistilo poimanje,misljenje i nacin govora,proistekao iz vaznosti.

-traganje,
-rekapitulacija,
-sanjanje,
-pokreti,
-namera,
-10 s lukom,
-raznjic,
-paradajz salata,
-lepinja,
-pivo,
-palacinke sa eurokremom,...

Popisi su tu,ali govor mora biti delo.

Opet mi-neznalice i vi-sveznajuci.

Nije to dobro...

Nije.

Nego,zaboravismo onih 7 nacela traganja...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 1:25 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:

Interesuje me sta konkretno podrazumevate pod "unutrasnjim dijalogom"? Zanima me vase shvatanje ovog pojma?

Brbljanje sa samim sobom skoro svakog sekunda, u vezi svake situacije u zivotu ili cak i van bilo kakve situacije, kad ste sami sa sobom, brbljanje uma nikad ne prestaje.

Non stop opisivanje svega sto vidis ispred sebe, onoga sta radis, kako se osecas, ponavljanje neke pesme u glavi koju si cuo pre pola sata, razmisljanje sta ces da radis u buducnosti, sta si radio u proslosti, u stvari beskrajno potvrdjivanje sebe i stvarnosti u kojoj si, ili drugim recima zaglavljenost skupne tacke u jednom te istom polozaju.

Unutrasnji dijalog je kada pogledas u televizor i u umu ti se pojavi da je to sto vidis televizor.

Dok je suprotno od unutrasnjeg dijaloga direktno opazanje, bez prethodnih opisa, fokus i delovanje bez uplitanja uma, ili unutrasnja tisina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 3:31 pm 
Početnik

.

Citat:

Naravno da je šapat, pošto sam dobio instrukcije da se NE DEREM!!!
Nije lepo....

Btw, Navigator nije rekao kakvo to vreme dolazi? Vreme brisanja svesti? Zar to nije svakodnevni proces? Zar to nije Skadar na Bojani, sve do trenutka kada "guardian angel" ukaže na žrtvu koja se mora ugraditi u "temelje slobode" da bi finalna etapa preobražaja uopšte mogla da se desi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 3:37 pm 
Član foruma

Btw, Navigator nije rekao kakvo to vreme dolazi?

Rekao sam vec pre neki dan na drugoj temi, mislim da ce da se dese neke promene na Zemlji u sledecih nekoliko godina, i da ce ljudi koji nisu u "kontaktu" sa samim sobom, tj. svojim energetskim telom/dvojnikom/duhom, imati male sanse da prezive tj. sacuvaju svest.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 5:05 pm 
Početnik

Citat:
Rekao sam vec pre neki dan na drugoj temi, mislim da ce da se dese neke promene na Zemlji u sledecih nekoliko godina, i da ce ljudi koji nisu u "kontaktu" sa samim sobom, tj. svojim energetskim telom/dvojnikom/duhom, imati male sanse da prezive tj. sacuvaju svest

E moj navigatore izgubio si se ti potpuno...
Znaci ljudi ce izgubiti svijest i to ne valja , a ti ces sacuvati svijest koju su ti prema tvojim rijecima dali letaci i ti si na dobitku... Hajde sad lijepo malo udahni , sredi se i pocni pisati postove tako da ukljucis mozak , pa makar i taj tudji , jer mi se od tvojih postova zavrtjelo u glavi ...[/quote]

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 5:31 pm 
Član foruma

Mitar Miric je napisao/la:
Citat:
Rekao sam vec pre neki dan na drugoj temi, mislim da ce da se dese neke promene na Zemlji u sledecih nekoliko godina, i da ce ljudi koji nisu u "kontaktu" sa samim sobom, tj. svojim energetskim telom/dvojnikom/duhom, imati male sanse da prezive tj. sacuvaju svest

E moj navigatore izgubio si se ti potpuno...
Znaci ljudi ce izgubiti svijest i to ne valja , a ti ces sacuvati svijest koju su ti prema tvojim rijecima dali letaci i ti si na dobitku... Hajde sad lijepo malo udahni , sredi se i pocni pisati postove tako da ukljucis mozak , pa makar i taj tudji , jer mi se od tvojih postova zavrtjelo u glavi ...

"prema mojim recima"?! :)))

Hoces molim te da mi pokazes gde sam napisao takav idiotizam kao sto je da su mi "letaci dali svest"? :)

Da li ste vi u stanju bilo sta da procitate kao sto pise, a onda mozda i da razumete?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 6:07 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Kromp je napisao/la:

navigator je napisao/la:
Brbljanje sa samim sobom skoro svakog sekunda, u vezi svake situacije u zivotu ili cak i van bilo kakve situacije, kad ste sami sa sobom, brbljanje uma nikad ne prestaje.

Non stop opisivanje svega sto vidis ispred sebe, onoga sta radis, kako se osecas, ponavljanje neke pesme u glavi koju si cuo pre pola sata, razmisljanje sta ces da radis u buducnosti, sta si radio u proslosti, u stvari beskrajno potvrdjivanje sebe i stvarnosti u kojoj si, ili drugim recima zaglavljenost skupne tacke u jednom te istom polozaju.

Lep receno. Rasteretis glavu ne potrebnim razmisljanjem i zivis za zadati trenutak. Eliminisanjem brbljanja u glavi (unutrasjni dijalog) stvara se preduslov opazanja i boljeg rasudjivanja okoline oko sebe onako kako zapravo jeste. Ja imam interesantan termin za takve osobe - "one nisu tu" - fizicki su prisutne u sadasnjem trenutku dok duhom nisu, svojim razmisljanjem prozivljavaju proslost ili stvaraju potencijalni izgled scenarija u buducnosti. Zapravo mozgom sve rade osim one najbitnije stvari a to je prisutnost u sadasnjem trenutku, jer taj trenutak zapravo GRADI nasu proslost kao i buducnost.

Koliko puta vam se desilo da pricate sa nekom osobom i vidite da ona pored sto prica sa vama ujedno i razmislja o nekoj desetoj stvari?

Najbolji primer je kada udjete u autobos. Haos koliko zamisljenih pogleda i neprisutnosti. Ja imam osecaj kada bi se skinuo go da me nebi niko primetio :mrgreen:

Naaravno ovo ne iskljucuje da nekad bacimo osvrt na nasu proslost ili buducnost gledano iz sadasnje perspektive.

navigator je napisao/la:
Unutrasnji dijalog je kada pogledas u televizor i u umu ti se pojavi da je to sto vidis televizor.

Mozes li da objasnis ovo, jer se ja ne slazem sa tobom. Jer ako trenutno gledas televizor, normalno je i da ga opazas, da ga imas trenutno u glavi.

navigator je napisao/la:
Dok je suprotno od unutrasnjeg dijaloga direktno opazanje, bez prethodnih opisa, fokus i delovanje bez uplitanja uma, ili unutrasnja tisina.

Mozes li i ovo da objasnis. Jer razmisljanje za trenutnu problematiku za sadasnji trenutak po mom misljenju nije unutrasnji govor odnosno nepotrebno brbljanje, vec normalan suoceljavanje za zadati trenutak.
Unutrasnja tisina ili smirenost uma od nepotrebnih stvari daje bolju podlogu za brze i efikasnije delovanje, bez napotebnih dugackih i opsirnih razmisljanja da li to valja ili ne valja sto radim - dok se ti smislis "prodje voz". Tako da se ne bi slozio sa tobom oko "bez uplitanja uma". Ne znam, mozda te nisam dobro shvatio, jer mi je nepojmljivo da se deluje bez trunke uplitanja uma. Jer u celoj toj prici ja vidim brze i sporije delovanje za zadati trenutak. Ako imas unutrasnju tisinu brze reagujes, ako te muci unutrasnji govor mozak ti je trom (izmrcvaren nepotrebnim brbljanjem) i sporije reagujes.

Navigatore, da li si nekad uspeo da promenis nacin percepcije okoline koja te okruzuje. Da je ne opazas ovako materijalno, vec kako Kastaneda kaze kao energiju. Odnosno da li si uspeo da opazas ljude kao energetska jaja i da vidis energetska vlakna.

P.S. Vidim niko nije baci komentar u vezi slicnosti Daniel Tammet-a i Kastanedinog opisa potpunog znanja.

Zadnja izmjena: Kromp; čet jul 05, 2007 10:28 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 6:18 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:

Rekao sam vec pre neki dan na drugoj temi, mislim da ce da se dese neke promene na Zemlji u sledecih nekoliko godina, i da ce ljudi koji nisu u "kontaktu" sa samim sobom, tj. svojim energetskim telom/dvojnikom/duhom, imati male sanse da prezive tj. sacuvaju svest.

Mozes da das link ka toj temi.
... i molim te jel mozes da budes konkretniji jer ovo sto si rekao ko da nisi nista rekao . Podsecas me na one gatare, vidovita Zorka i sl. :mrgreen: Kakve promene? Ne pricaj u metaforama, jer ljudi su cudo cesto stvari interpretiraju na pogreasan nacin. Sto preciznije to bolje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 6:45 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:

Lep receno. Rasteretis glavu ne potrebnim razmisljanjem i zivis za zadati trenutak. Eliminisanjem brbljanja u glavi (unutrasjni dijalog) stvara se preduslov opazanja i boljeg rasudjivanja okoline oko sebe onako kako zapravo jeste. Ja imam interesantan termin za takve osobe - "one nisu tu" - fizicki su prisutne u sadasnjem trenutku dok duhom nisu, svojim razmisljanjem prozivljavaju proslost ili stvaraju potencijalni izgled scenarija u buducnosti. Zapravo mozgom sve rade osim one najbitnije stvari a to je prisutnost u sadasnjem trenutku, jer taj trenutak zapravo GRADI nasu proslost kao i buducnost.

Pazi, takve osobe nisu tu na jedan nacin, ali su na drugi nacin vise tu od bilo koga drugog koga vidis na ulici. Oni su fokusirani na sadasnji trenutak, samo sto taj trenutak opazaju mnogo drugacije tj. sadrzajnije od drugih.
To je samo jedan od prividnih paradoxa, kako ih ja zovem..da nisu tu, ali da su u isto vreme tu vise nego bilo ko na Zemlji.

Kromp je napisao/la:
Naaravno ovo ne iskljucuje da nekad bacimo osvrt na nasu proslost ili buducnost gledano iz sadasnje perspektive.

Da, ali ne na nacin na koji to rade "obicni" ljudi, uglavnom sa tugom, zaljenjem, ili zadovoljstvom, svejedno.

Kromp je napisao/la:
Mozes li da objasnis ovo, jer se ja ne slazem sa tobom. Jer ako trenutno gledas televizor, normalno je i da ga opazas, da ga imas trenutno u glavi.

Ja nisam rekao da je nenormalno da ga opazas, ali ti ga u stvari ni ne opazas, ti imas glos da je to televizor i to je prvo sto ti dodje u glavu kad ga pogledas.
Moras da razlikujes cist opazaj i interpretaciju tj. opis onoga sto gledas.
Kada je opis to sto se prvo pojavi u glavi, to je unutrasnji dijalog.
Stvari mogu da se opazaju i bez ukljucivanja uma u proces, tek onda se stvarno i opazaju.

Kromp je napisao/la:
razmisljanje za trenutnu problematiku za sadasnji trenutak po mom misljenju nije unutrasnji govor odnosno nepotrebno brbljanje, vec normalan suoceljavanje za zadati trenutak.
Unutrasnja tisina ili smirenost uma od nepotrebnih stvari daje bolju podlogu za brze i efikasnije delovanje, bez napotebnih dugackih i opsirnih razmisljanja da li to valja ili ne valja sto radim - dok se ti smislis "prodje voz". Tako da se ne bi slozio sa tobom oko "bez uplitanja uma". Ne znam, mozda te nisam dobro shvatio, jer mi je nepojmljivo da se deluje bez trunke uplitanja uma. Jer u celoj toj prici ja vidim brze i sporije delovanje za zadati trenutak. Ako imas unutrasnju tisinu brze reagujes, ako te muci unutrasnji govor mozak ti je trom (izmrcvaren nepotrebnim brbljanjem) i sporije reagujes.

Upravo o tome se i radi. Ne treba ti um koji ce prvo sve da ti opisuje i uverava te ili podseca sta je to sto vidis, da bi to znao.
Vise je nego mocno stanje kada se opaza bez uplitanja uma tj. nepotrebne interpretacije.

Kromp je napisao/la:
Navigatore, da li si nekad uspeo da promenis nacin percepcije okoline koja te okruzuje. Da je ne opazas ovako materijalno, vec kako Kastaneda kaze kao energiju.

Vidi, tu postoji bezgranicno razgranavanje kad se radi o "promeni percepcije o okolini" to su jako fine stvari i fina pomeranja, tj. zaokretanja (skupne tacke/percepcije) da su jako teske za opisivanje recima. Jednostavno je drugacije, sadrzajnije, svesnije, magicnije. Ne moras da vidis vlakna ili energetsko jaje da bi se tek tada to zvalo "promenom percepcije". Raznovrsnosti su beskrajne. Mozes na mnogo nacina da opazas jedan te isti svet, jednu te istu realnost, o tome se radi...
Svaki svet je magican kao i bilo koji drugi, radi se o tome sa koliko energije/svesti ga opazas.

Kromp je napisao/la:
Odnosno da li si uspeo da opazas ljude kao energetska jaja i da vidis energetska vlakna.

Ljude kao energetska jaja nisam, energetska vlakna da.

Kromp je napisao/la:
P.S. Vidim niko nije baci komentar u vezi slicnosti Daniel Tammet-a i Kastanedinog opisa potpunog znanja.

Nije mi dovoljno informacija ono sto sam procitao, ali bih rekao da to nije ista stvar.

Ovde se pre radi o nekom "kratkom spoju" koji je doveo do mogucnosti koje ima ta osoba, ne o akumuliranju energije i svesti koje bi dovele do nemog znanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 11:34 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:
navigator je napisao/la:

... i molim te jel mozes da budes konkretniji jer ovo sto si rekao ko da nisi nista rekao . Podsecas me na one gatare, vidovita Zorka i sl. :mrgreen: Kakve promene? Ne pricaj u metaforama, jer ljudi su cudo cesto stvari interpretiraju na pogreasan nacin. Sto preciznije to bolje.

Ja sam nešto napisao u vezi predstojeće promene na planeti na ovom forumu. Možeš pogledati ovde:

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=348&postdays=0&postorder=asc&start=460

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 04, 2007 11:52 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:

Evo, iskopirao sam -

"Kratko cu da napisem moje vidjenje stvari, posto ono sto znam ne baziram samo na nekim suvim "cinjenicama" kojima je opsednuto danasnje covecanstvo, vec na cistoj vezi sa duhom, Zemljom i kosmosom.

Mislim da ce uskoro da se dese neke extraordinarno bitne i retke stvari u kosmickim razmerama, sto ce naravno da zahvati i nasu planetu Zemlju.

Ne radi se samo o fizickim promenama, fizicke promene su samo propratna stvar onih mnogo vecih, kao sto je evolucija svesti i kraj/pocetak jednog ogromnog ciklusa.

Zivimo u najmagicnijem vremenu koje moze da postoji na planeti Zemlji, jedino sto uz takvo vreme idu i stvari koje nisu toliko prijatne, ali to je normalno....i zena se muci na porodjaju, koji je opet najcarobnija stvar koja moze da se desi.
Tako i nasa majka Zemlja.

Tesko je malo ovu stvar opisati recima, ali mislim da ce doci do nekog velikog "izravnanja" talasa ili frekvencija, nazovite kako god..
Sve ce se naci u istoj liniji, a to bih opisao kao procep izmedju dimenzija tj. nivoa svesnosti, i da ce opet sve za trenutak biti u istoj ravni. To su neverovatne stvari.
Mislim da ce ljudska bica "konacno" moci da se uvere i fizicki "da nismo sami", ali ne znam koliko ce to biti prijatno za vecinu.
Nalazimo se na kraju jednog ogromnog ciklusa i stvari ce krenuti na nazad, opisao bih to kao povratak korenima, povratak duhu, povratak magiji svesnosti, povratak sebi."

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.