Kromp je napisao/la:
Lep receno. Rasteretis glavu ne potrebnim razmisljanjem i zivis za zadati trenutak. Eliminisanjem brbljanja u glavi (unutrasjni dijalog) stvara se preduslov opazanja i boljeg rasudjivanja okoline oko sebe onako kako zapravo jeste. Ja imam interesantan termin za takve osobe - "one nisu tu" - fizicki su prisutne u sadasnjem trenutku dok duhom nisu, svojim razmisljanjem prozivljavaju proslost ili stvaraju potencijalni izgled scenarija u buducnosti. Zapravo mozgom sve rade osim one najbitnije stvari a to je prisutnost u sadasnjem trenutku, jer taj trenutak zapravo GRADI nasu proslost kao i buducnost.
Pazi, takve osobe nisu tu na jedan nacin, ali su na drugi nacin vise tu od bilo koga drugog koga vidis na ulici. Oni su fokusirani na sadasnji trenutak, samo sto taj trenutak opazaju mnogo drugacije tj. sadrzajnije od drugih.
To je samo jedan od prividnih paradoxa, kako ih ja zovem..da nisu tu, ali da su u isto vreme tu vise nego bilo ko na Zemlji.
Kromp je napisao/la:
Naaravno ovo ne iskljucuje da nekad bacimo osvrt na nasu proslost ili buducnost gledano iz sadasnje perspektive.
Da, ali ne na nacin na koji to rade "obicni" ljudi, uglavnom sa tugom, zaljenjem, ili zadovoljstvom, svejedno.
Kromp je napisao/la:
Mozes li da objasnis ovo, jer se ja ne slazem sa tobom. Jer ako trenutno gledas televizor, normalno je i da ga opazas, da ga imas trenutno u glavi.
Ja nisam rekao da je nenormalno da ga opazas, ali ti ga u stvari ni ne opazas, ti imas glos da je to televizor i to je prvo sto ti dodje u glavu kad ga pogledas.
Moras da razlikujes cist opazaj i interpretaciju tj. opis onoga sto gledas.
Kada je opis to sto se prvo pojavi u glavi, to je unutrasnji dijalog.
Stvari mogu da se opazaju i bez ukljucivanja uma u proces, tek onda se stvarno i opazaju.
Kromp je napisao/la:
razmisljanje za trenutnu problematiku za sadasnji trenutak po mom misljenju nije unutrasnji govor odnosno nepotrebno brbljanje, vec normalan suoceljavanje za zadati trenutak.
Unutrasnja tisina ili smirenost uma od nepotrebnih stvari daje bolju podlogu za brze i efikasnije delovanje, bez napotebnih dugackih i opsirnih razmisljanja da li to valja ili ne valja sto radim - dok se ti smislis "prodje voz". Tako da se ne bi slozio sa tobom oko "bez uplitanja uma". Ne znam, mozda te nisam dobro shvatio, jer mi je nepojmljivo da se deluje bez trunke uplitanja uma. Jer u celoj toj prici ja vidim brze i sporije delovanje za zadati trenutak. Ako imas unutrasnju tisinu brze reagujes, ako te muci unutrasnji govor mozak ti je trom (izmrcvaren nepotrebnim brbljanjem) i sporije reagujes.
Upravo o tome se i radi. Ne treba ti um koji ce prvo sve da ti opisuje i uverava te ili podseca sta je to sto vidis, da bi to znao.
Vise je nego mocno stanje kada se opaza bez uplitanja uma tj. nepotrebne interpretacije.
Kromp je napisao/la:
Navigatore, da li si nekad uspeo da promenis nacin percepcije okoline koja te okruzuje. Da je ne opazas ovako materijalno, vec kako Kastaneda kaze kao energiju.
Vidi, tu postoji bezgranicno razgranavanje kad se radi o "promeni percepcije o okolini" to su jako fine stvari i fina pomeranja, tj. zaokretanja (skupne tacke/percepcije) da su jako teske za opisivanje recima. Jednostavno je drugacije, sadrzajnije, svesnije, magicnije. Ne moras da vidis vlakna ili energetsko jaje da bi se tek tada to zvalo "promenom percepcije". Raznovrsnosti su beskrajne. Mozes na mnogo nacina da opazas jedan te isti svet, jednu te istu realnost, o tome se radi...
Svaki svet je magican kao i bilo koji drugi, radi se o tome sa koliko energije/svesti ga opazas.
Kromp je napisao/la:
Odnosno da li si uspeo da opazas ljude kao energetska jaja i da vidis energetska vlakna.
Ljude kao energetska jaja nisam, energetska vlakna da.
Kromp je napisao/la:
P.S. Vidim niko nije baci komentar u vezi slicnosti Daniel Tammet-a i Kastanedinog opisa potpunog znanja.
Nije mi dovoljno informacija ono sto sam procitao, ali bih rekao da to nije ista stvar.
Ovde se pre radi o nekom "kratkom spoju" koji je doveo do mogucnosti koje ima ta osoba, ne o akumuliranju energije i svesti koje bi dovele do nemog znanja.